Η πρώτη Κρίση στο γάμο. Πως την διαχειρίζεται το κάθε ζώδιο;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
13
05
2019

Η πρώτη Κρίση στο γάμο. Πως την διαχειρίζεται το κάθε ζώδιο;

E-zwdia

Το μεγαλύτερο συμβόλαιο, που καλούμαστε να υπογράψουμε στη ζωή μας, είναι το συμβόλαιο του γάμου. Γι’ αυτό, και έχοντας μεγαλύτερη πια επίγνωση των συνεπειών του νόμου οι νέοι, όσο περνούν τα χρόνια, θα βρίσκουν όλο και πιο απλούς τρόπους συμβίωσης, ώστε χωρίς τόσο ισχυρά εμπόδια να  μπορούν πιο ελεύθεροι να γυρνούν σελίδα στη ζωή τους. Ο γάμος είναι λαχείο, έλεγαν οι πιο παλιοί. Τίποτα όμως δε γίνεται στη σφαίρα του τυχαίου, ακόμα και αν η τύχη σε ευνοήσει με το να είσαι εσύ ο υπερτυχερός.

Ερχόμενοι σε αυτήν τη ζωή, η ψυχή μας γνωρίζει πολύ καλά τους δρόμους από τους οποίους θα περάσουμε και τα πρόσωπα που θα συναντήσουμε. Και ειδικά, όταν πρόκειται για το πρόσωπο με το οποίο θα επιλέξουμε να πορευτούμε στη ζωή μας, το ραντεβού είναι προκαθορισμένο, πριν ακόμα γεννηθούμε. Και ειδικότερα, πριν από την ηλικία των 30 ετών, όπου τίποτα δεν μπορείς να αλλάξεις από το πεπρωμένο σου. Σαν βάρκα χωρίς κουπιά, βρίσκεσαι να ταξιδεύεις στο άλλοτε ταραγμένο και άλλοτε ήρεμο πέλαγος της ζωής. Μέχρι να σου δώσει το πρώτο χτύπημα ο Κρόνος, εκεί γύρω στην ηλικία των 30, και ν’ αρχίσεις σιγά-σιγά να παίρνεις το τιμόνι της ζωής σου στα χέρια σου.

 

Τι συμβαίνει όταν ξεκινά η πρώτη κρίση στο γάμο;

 

Τίποτα όμως δεν κρατάει για  πάντα, βάσει του νόμου της περιοδικότητας. Εάν το γνώριζαν αυτό οι άνθρωποι, «αναίμακτα» και χωρίς συντρίμμια, θα κατάφερναν στο τέλος να βγαίνουν αλώβητοι από την οποιαδήποτε κρίση. 3, 7, και 11 οι κύκλοι του πεπρωμένου. Και όπως λένε και κάποιοι ψυχολόγοι-σύμβουλοι γάμου, ο γάμος στα 20 χρόνια πεθαίνει. Είναι η στιγμή μάλλον που έχει λήξει το συμβόλαιο. Πεθαίνει, σημαίνει ότι δεν έχω πια προσδοκίες για να αλλάξεις. Και συνειδητοποιώ ότι και πάλι είμαι μόνος. Ακόμα και αν μοιραζόμαστε μαζί το ίδιο σπίτι, τα παιδιά, τα εγγόνια, τη σύνταξη αργότερα. 

 

Διάβασε το ζώδιό σου ή του ατόμου που επιθυμείς:

 

ΚΡΙΟΣ

Από τα πιο δύσκολα διαχειρίσιμα ζώδια, ο Κριός, όσον αφορά τις δυσκολίες που θα προκύψουν μέσα στο γάμο. Και ενώ συνήθως η πρώτη κρίση στις περισσότερες περιπτώσεις παρουσιάζεται στα δυόμιση με τρία χρόνια, δεν αποκλείεται και από την πρώτη εβδομάδα. Έχουμε πολλές περιπτώσεις Κριών, και ειδικά στον πρώτο γάμο, που το συμβόλαιό τους δεν κράτησε παραπάνω από έξι μήνες. Ο γνήσιος εκπρόσωπος του παρορμητικού σταυρού, δεν έχει ούτε την πρόθεση, αλλά ούτε και την υπομονή να συζητήσει τα θέματα που προέκυψαν με τον/την σύντροφο και αμέσως προχωράει σε βεβιασμένες αποφάσεις. Την επιζητά όμως τη συντροφικότητα. Γι’ αυτό, και θα πρέπει να μάθει να δίνει ευκαιρίες. Όχι μόνο στον ή στη σύντροφο, αλλά και στον εαυτό του. Τα πάντα θα εξαρτηθούν και από τη θέση που θα πάρει ο/η σύντροφος. Εάν πρόκειται για άτομο που ξέρει καλά να κρατά τα ηνία, τότε πολύ εύκολα μπορεί να ξεπεραστεί η πρώτη κρίση, αφού δε χρειάζεται πολύ χρόνο ένας Κριός για να δει τα  πράγματα διαφορετικά.

ΤΑΥΡΟΣ

Θα αργήσει πολύ να καταλάβει ότι η κακοκαιρία ήρθε, ακόμα και εάν εδώ και πολύ καιρό, τον ουρανό τον έχουν καλύψει γκρίζα σύννεφα. Όπως επίσης, θα αργήσει να πάρει πρωτοβουλίες. Αυτές τις αφήνει στον άλλον, είτε γιατί δε θέλει να μπαίνει στον κόπο να χαλάει τη βολή του, είτε γιατί δε θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Έχει βέβαια έναν μοναδικό τρόπο να περνάει συνεχώς το μήνυμα ότι εγώ έχω βγει από τη σχέση και εσύ είσαι ανύπαρκτος-η για μένα και να καταφεύγει στην αποστασιοποίηση. Μπορεί για πολύ καιρό να εξακολουθεί να παραμένει στο ίδιο σπίτι με τον ή την σύντροφο, ενώ εκείνος έχει περάσει στην πλήρη απαξίωση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει σε κάθε δύσκολη φάση, ακόμα και αν δεν τίθεται θέμα διαζυγίου. Εάν ο ή η σύντροφος μπορεί να διαχειριστεί αυτό το κομμάτι της συμπεριφοράς του, τότε, το πιο πιθανό είναι ότι θα ζήσει μαζί του μέχρι τα βαθιά γεράματα. Διαζύγιο και Ταύρος, δύο έννοιες μη ταυτόσημες…

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η κρίση μ’ έναν Δίδυμο μπορεί να ξεκινήσει, από τη δεύτερη ακόμα ημέρα της γνωριμίας σας. Όπως ένα κακομαθημένος έφηβος, θα σας κάνει με τον άλφα ή βήτα τρόπο να ασχολείστε μαζί του, με αποτέλεσμα να προσπαθείτε συνεχώς να ικανοποιείτε τα γούστα του. Με τον Δίδυμο, δεν υπάρχουν περίοδοι κρίσης. Μια κρίση είναι όλη η συμβίωση μαζί του. Αυτό που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι αυτή η μοναδική ικανότητα που διαθέτει να βιώνει τον εαυτό του, πότε με το καλό του πρόσωπο και πότε με το κακό του. Και έτσι, αυτή η αιώνια κρίση περνάει από διαλλείματα, ευχάριστα και ενδιαφέροντα, τόσο ώστε να είναι ικανά για να ξεχάσετε αυτά που βιώσατε με τον κακό του εαυτό. Δεν μπορεί ένας Δίδυμος να διαχειριστεί τις δύσκολες φάσεις του γάμου. Γι’ αυτό, είτε θα το πάρετε απόφαση ότι μόνοι σας θα το σηκώνετε το βάρος, είτε θα πρέπει να βρείτε το κουράγιο να εγκαταλείψετε κάτι που ακόμα δεν πρόλαβε να μεγαλώσει. Και ούτε πρόκειται να το κάνει, βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Σε περίπτωση όμως που δεν θέλετε να το εγκαταλείψετε, να ξέρετε ότι δε θα πλήξετε μέχρι και τα βαθιά γεράματα…

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με τον Καρκίνο, δε θα υπάρξουν κρίσεις. Εδώ και τώρα επιλύονται όλα τα θέματα, ακόμα και αν τα συννεφάκια που παρουσιάστηκαν στον ουρανό, είναι ανάξια παρατήρησης. «Γκρινιάζω με το παραμικρό και με το κάθε τι, πολλές φορές λειτουργώ χειριστικά σε θέματα υγείας μου, έτσι ώστε να μην έχεις χρόνο να σκεφτείς ότι δε με αγαπάς πια ή ότι δεν είμαι εγώ ο /η σύντροφος της ζωή σου». Γνωρίζει και το άλλο κόλπο, που τις περισσότερες φορές πιάνει πολύ: Να φροντίζει και να προσφέρει, είτε μέσα από το φαγητό, είτε μέσα από την ηθική στήριξη που θα σου παράσχει, και ειδικά στην περίπτωση που αντιμετωπίζεις κάτι πολύ δύσκολο, είτε με τη δική σου οικογένεια, είτε με τη δουλειά σου. Σε περίπτωση που ο Καρκίνος καταλάβει πρώτος την κρίση και θέλει να βγει από αυτήν μ’ ένα διαζύγιο, να ξέρετε πως στις περισσότερες των περιπτώσεων δε θα το κάνει, και ειδικά στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά και που το σπίτι είναι κοινό. Υπομένει και επιμένει, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση.

ΛΕΩΝ 

Διαθέτει δύναμη, τόλμη και θάρρος για να δει την αλήθεια. Το πρόβλημά του όμως είναι, εάν δε θέλουν οι άλλοι να την δουν. Εκεί, θα αντιδράσει πολύ έντονα, δύσκολα όμως θα προβεί σε αποφάσεις, εάν μέσα του δεν έχει πειστεί ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Θα την παλέψει μέχρι το τέλος ο Λέοντας την κρίση. Θα επιστρατεύσει τρόπους και μηχανισμούς, ώστε να ξεπεραστεί το όποιο εμπόδιο. Είναι σταθερός, και το πιο σημαντικό σέβεται την επιλογή του. Σε καμία όμως περίπτωση μην περιμένετε να κάνει κάτι, εάν του έχετε θίξει την υπερηφάνεια. Εκεί, έχετε τελειώσει γι’ αυτόν. Δεν θα δεχθεί να ζήσει ως ο ή η απατημένος-η, σε περίπτωση που η απιστία είναι η αιτία της κρίσης. Για τον Λέοντα, αυτό που περισσότερο θα μετρήσει είναι ο λόγος της κρίσης. Και πάνω σ’ αυτό θα σταθεί για να κάνει ό, τι μπορεί προκειμένου να αλλάξει τα πράγματα. Διαθέτει αρκετή υπομονή επίσης, φτάνει μόνο να μην αισθανθεί ότι πάει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Εκεί, την ίδια ώρα έχει ανοίξει την πόρτα, και μην τον είδατε…

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι το ζώδιο που δε θέλει να βλέπει και να ακούει, πέραν των όσων εκείνο επιλέγει. Δεν έχει συναισθηματικές εξάρσεις, δεν εκφράζει παράπονα, απλά δε θέλει και πολλά-πολλά. Συνήθως, ο ή η σύντροφος είναι αυτός ή αυτή που ανοίγει το κεφάλαιο που λέγεται Κρίση. Μην περιμένετε, επίσης, να πάρει την πρωτοβουλία να μιλήσει για διαζύγιο. Οι αλλαγές δεν του είναι κάτι εύκολο και ο λόγος είναι ότι δυσκολεύεται να διαχειριστεί όλα αυτά τα πρακτικά θέματα. Όχι ότι δε θα μπορέσει να το κάνει, αν βρεθεί προ τετελεσμένου γεγονότος, προτιμά όμως να παραμείνει στη βολή του, ακόμα και αν χρειαστεί κάποια θέματα που μπορεί και να τον κλόνισαν, να τα κάνει γαργάρα, αντί να τα θέσει επί τάπητος. Δεν ανοίγει θέματα ο ίδιος, αν όμως καταλάβει την πρόθεσή σας για ένα δίκαιο, χωρίς ανταγωνισμό διάλογο, τότε, με μεγάλη προσοχή θα σας ακούσει, είναι λιγότερο πιθανό, όμως, εκείνος να μιλήσει και εύκολα σχετικά να έρθει η λύση, προκειμένου να ξεπεραστεί η πρώτη κρίση.

ΖΥΓΟΣ

Το πιο δύσκολο, αλλά και το πιο εύκολο για έναν Ζυγό, αφού το γάμο και κατά συνέπεια την κρίση, τα κουβαλάει στο, D.N.A του. Υποχωρεί συνήθως, προσπαθεί να πηγαίνει με τα νερά των άλλων, αυτό όμως δε σημαίνει πως πολλές φορές δεν γίνεται ιδιαίτερα χειριστικός, προκειμένου να  πετύχει κάτι. Και δεν έχει πρόβλημα να το κάνει, μέχρι να καταλάβει ότι δεν είστε αυτός ή αυτή που θα τον συντροφεύει σε όλη τη ζωή του. Πάντα ένας πρίγκιπας ή μία πριγκίπισσα θα βρίσκεται στο δρόμο για έναν Ζυγό. Πάντα ο τέλειος γάμος θα υπάρχει σαν ανάγκη και προοπτική στη ζωή του. Γι’ αυτό, και πριν ακόμα ξεσπάσει η κρίση, η εναλλακτική λύση είναι έτοιμη και περιμένει στο άλογο για να φύγει μαζί με τον ή την αγαπημένη του σε μέρη όπου θα μπορέσουν να ζήσουν ελεύθερα τον έρωτά τους. Σε περίπτωση, όμως, που ο Ζυγός σύντροφός σας εσάς έχει επιλέξει για το υπόλοιπο της ζωής του, τις όποιες κρίσεις, ούτε που θα τις καταλάβετε. Πάντα με υπομονή και αποδοχή, θα αντιμετωπίζει τα θέματα, ακόμα και αυτά που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός γεννήθηκε με μια μόνιμη κρίση μέσα του. Αυτήν της υπαρξιακής. Αναρωτιέται και ψάχνει συνεχώς, εάν υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω, εκεί κάτω, εκεί πάνω, αφού όλα τα θέματά του, ακόμα και τα του γάμου εκεί τα αναγάγει: στο υπαρξιακό. Υπομένει ο Σκορπιός στο γάμο, όμως, δεν στέκεται εκεί, αφού, κάτι εκεί έξω υπάρχει που τον περιμένει ή εκείνος το περιμένει. Κάτι που να τον παίρνει από την άχαρη πραγματικότητα. Σταθερός και δύσκολος στις αλλαγές, δεν παίρνει πρωτοβουλίες διαζυγίου συνήθως. Μέσα από την ικανότητά του επίσης να αναγεννιέται ο ίδιος, συνήθως επιλέγει συντρόφους τέτοιους, ώστε να συνωμοτούν σε αυτήν τη διαδικασία και σε ό, τι αφορά την ίδια τους τη σχέση. Το σεξ επίσης λειτουργεί ως καταλύτης στις δύσκολες στιγμές και ως αντίδοτο στο δηλητήριο που πολλές φορές θα βγάλει, και αλίμονο στον ή στη σύντροφο που θα λειτουργήσει ως θύμα του. Έχει όμως τον τρόπο του, και ο δικός του για να τον προσεγγίσετε δεν είναι και τόσο δύσκολος. Μια αγκαλιά να τον πάρετε, εκεί λίγο να τον ακουμπήσετε στο συναίσθημα και όλα είναι παρελθόν, μέχρι να έρθει η ώρα να ξαναχύσει και  πάλι το δηλητήριό του, ενθυμούμενος  ό, τι του έχετε κάνει, σε αυτήν και την προηγούμενη ζωή...

ΤΟΞΟΤΗΣ

Παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω. Κάτι ανάλογο θα πει ο Τοξότης, και μεγαλόφωνα θα μετανιώσει που θυσίασε τα νιάτα του ή την ελευθερία του. Αυτά στην περίπτωση που νέος, σχετικά, μπήκε στα δεσμά του γάμου. Στην περίπτωση που πήρε την απόφαση να μοιραστεί τη ζωή του με τη γυναίκα που ήρθε αργά στη ζωή του, εκεί, είναι πιο συνειδητοποιημένος και πιο ανεκτικός σε οτιδήποτε του καταλογίσουν. Δεν είναι και πολύ του διαλόγου, προτιμά να πάει μία εκδρομή ή ένα μακρινό ταξίδι (ανάλογα με την ένταση που έχει δημιουργηθεί) και να αφήσει τον άλλον να ηρεμήσει, (αφού ούτως ή άλλως εκείνος ξέρει τον τρόπο να μη χαλαλίζει για τίποτα την ηρεμία του) και να επιστρέψει σαν να μη συνέβη τίποτα. Αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλύτερα και καλοπροαίρετος για να συμβάλλει με όποιον τρόπο, φτάνει μόνο αυτό να μην έχει επίπτωση στον ελεύθερο τρόπο που εξακολουθεί να θέλει να ζει, ακόμα και αν έχει γιορτάσει τους χρυσούς αρραβώνες…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Για τον Αιγόκερω, η κρίση στο γάμο είναι ένα κεφάλαιο που μπορεί να τον απασχολήσει πολύ καιρό και να γίνει μέρος της σκέψης του, το μόνιμο αντικείμενο συζήτησής του. Αμέσως θα αισθανθεί ότι τρίζουν τα θεμέλια της ζωής του και αυτό σίγουρα θα έχει επίπτωση, όχι τόσο στη συναισθηματική του ζωή, όσο στην κοινωνική του, αφού ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού του το αναγνωρίζει μέσα από τη θέση που κατέχει σε κοινωνικό επίπεδο. Δε θα πάρει εύκολα αποφάσεις, και ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά. Θα προσφύγει σε όλα τα μέσα, προκειμένου να μπορέσει να σώσει το γάμο του. Θα πάει σε ψυχολόγο, σε σύμβουλο γάμου, θα πάει σε αστρολόγο, κανέναν δε θα αφήσει, μήπως και καταφέρει να διατηρήσει την εικόνα και το prestige και βέβαια για να μη στενοχωρηθούν οι δικοί του άνθρωποι. Πολύ σημαντικό αυτό για έναν Αιγόκερω. Όλα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα το διαχειριστεί και ο/η σύντροφος. Εάν εισπράξει από την πλευρά του απάθεια και αδιαφορία, τότε μπορεί να πεισμώσει και να παραιτηθεί και ο ίδιος. Γενικά, είναι της άποψης ότι πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε  για να διαφυλάξουμε την οικογένεια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Για τον Υδροχόο κρίση στο γάμο μπορεί να σημαίνει κρίση αξιών, κρίση υπαρξιακή, κρίση κοινωνική, και πάει λέγοντας. Μέσα από υψηλής διανόησης ανάλυση, θα προσεγγίσει το οποιοδήποτε θέμα προκύψει, και εάν και εφόσον κρίνει ότι ήρθε η ώρα να το κάνει. Δεν αρέσκεται στο να τραβολογιέται με δικηγόρους και δικαστήρια. Προτιμάει να εγκαταλείψει για κάποιο διάστημα τη συζυγική εστία, να εκτονωθεί η κατάσταση και να επιστρέψει κάνοντας προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί νέα βάση. Παρότι κυβερνήτης του ο Ουρανός, δεν μπορεί τους χωρισμούς. Γι’ αυτό και στην περίπτωση που συμβεί αυτό, θα προσπαθήσει να κρατήσει την καλύτερη φιλική σχέση με τον ή τη σύντροφο, και διόλου απίθανο να γίνει κουμπάρος-α στο γάμο του/της. Θα κάνει την προσπάθειά του, σε περίπτωση που ξεσπάσει η πρώτη κρίση. Τα πάντα όμως θα εξαρτηθούν από το κατά πόσον θα θεωρήσει ότι αξίζει ο κόπος να επιμείνει στην προσπάθειά του.

ΙΧΘΥΣ

Ιχθύς και κρίση σημαίνει: «Το καράβι βουλιάζει, ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Δεν μπορεί εύκολα να διαχειριστεί την οποιαδήποτε κρίση, γιατί συνήθως τον βρίσκει απροετοίμαστο και στον ύπνο. Από τους επτά ουρανούς, καλείται ανώμαλα να προσγειωθεί στη γη, και ξαφνικά να ανακαλύψει όλα τα ελαττώματα του συντρόφου του, όχι μόνο αυτά που έχει, αλλά και αυτά που δεν έχει. Καλό θα είναι να μην υπάρχουν ποτά στο σπίτι, γιατί πολύ εύκολα θα βλέπει μέσα στο ποτό να βουλιάζει το χαμένο του όνειρο. Το όνειρο που τον ήθελε να ζει μέχρι τα βαθιά γεράματα με τον ή την σύντροφο, και ούτε ο θάνατος να μπορέσει να τους  χωρίσει, αφού όταν θα έρθει δε θα τους βρει εκεί. Δε θα κάνει το περισσότερο που μπορεί. Το πιο πιθανό είναι να ψάχνει να βρει τρόπους να δραπετεύσει και μετά να κλάψει με την ησυχία του, αλλά όχι μόνος του. Με όλους τους φίλους του, για να του υπενθυμίζουν συνεχώς ότι είναι ο τελευταίος που φταίει…

Ημερομηνία Τροποποίησης:
13-05-2019 11:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
έκπτωση SMS