Αιγυπτιακή Αστρολογία: Μάθε ποιο είναι το Αιγυπτιακό σου ζώδιο!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
13
05
2015

Αιγυπτιακή Αστρολογία: Μάθε ποιο είναι το Αιγυπτιακό σου ζώδιο!

Από την Νάνσυ Πατμάνογλου.

Αιγυπτιακή Αστρολογία.

Πιστεύεται ότι το πρώτο Aιγυπτιακό ωροσκόπιο βρέθηκε τον πρώτο αιώνα π.χ. και η ήταν γνωστό ως Dendera. Οι ιστορικοί έχουν δηλώσει ότι ο Αιγύπτιος Φαραώ Nechepso κατείχε την γνώση αυτή. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ ένα μεγάλο κείμενο που είχε διατυπωθεί με την μορφή ενός βιβλίου, παρουσιάζει όλο το σύστημα και τις αρχές του και ήταν η περαιτέρω βάση της θεμελίωσης για την Ελληνιστική Αστρολογία. Όλα τα συστήματα των ωροσκοπίων που ακολούθησαν μετά, βασίστηκαν σε αυτό το σύστημα.

Το ημερολόγιο του Καΐρου είναι ίσως το πιο σημαντικό έγγραφο που βοηθά στη καλή κατανόηση της Αιγυπτιακής Αστρολογίας. Μέσα σε αυτό το ημερολόγιο, μπορούμε να βρούμε έναν εξαντλητικό κατάλογο όλων των ημερών που αποτελούν μέρος του Αιγυπτιακού έτους. Οι ημέρες κατηγοριοποιούνται σε τρία ξεχωριστά τμήματα και αναφέρονται  στις ημέρες που είναι ευνοϊκές, τις μέρες που είναι δυσμενείς και η τρίτη κατηγορία ήταν για τις ημέρες κατά τις οποίες μυθολογικά γεγονότα ελάμβαναν χώρα.

Το ημερολόγιο του Καΐρου είχε, επίσης, μια άλλη κατηγορία, στην οποία απεικονίζεται το είδος της συμπεριφοράς που σχετίζεται με κάθε ημέρα. Ήταν τελείως διαφορετικό από το σύγχρονο ωροσκόπιο που δημοσιεύεται στις εφημερίδες, λόγω του ότι οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να επιλέξουν να μην ακολουθήσουν το ωροσκόπιο τους, ενώ στις σύγχρονες μέρες, είναι ελεύθεροι να το λάβουν υπόψη τους ή όχι. Στην Αίγυπτο θα τηρούσαν αυστηρά ότι θα τους συμβούλευε ο αστρολόγος να κάνουν την κάθε συγκεκριμένη ημέρα.

Η Αιγυπτιακή Αστρολογία ήταν μία από τις πρώτες μορφές Αστρολογίας. Οι Αιγύπτιοι ήταν γοητευμένοι από τα αστέρια και τους πλανήτες και θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον άνθρωπο. Οι Θεοί και οι Θεές τους κατείχαν  σημαντική θέση στη ζωή των Αιγυπτίων. Ο Αιγυπτιακός ζωδιακός περιλαμβάνει δώδεκα ζώδια, και το καθένα, το όνομα του το πήρε από ένα συγκεκριμένο θεό. Οι Αιγύπτιοι θεωρούσαν ότι οι θεοί επηρέαζαν τους ανθρώπους σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Τα αστέρια στον ουρανό γοήτευαν την αρχαία Αίγυπτο. Ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για την Αστρολογία και τους θεούς και τις θεές που καταλάμβαναν σημαντική θέση στην καθημερινή τους ζωή.

Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι η προσωπικότητα ενός ατόμου, η ζωή και η περιουσία του, δημιουργούνται κάτω από τις διαφορετικές επιρροές, από την απόφαση ενός συγκεκριμένου θεού που κυβερνάει το ζώδιο κάτω από το οποία γεννήθηκαν. Ο θεός του ζωδίου αντιπροσωπεύει τη φύση και το χαρακτήρα του ατόμου. Η συμπεριφορά του ατόμου, η δύναμη του και οι ικανότητες του, εκπροσωπούνται επίσης από τον Θεό που κυβερνά το ζώδιο.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν γνώση από τα δώδεκα ζώδια αλλά δεν ήταν αυτοί που εφεύραν τα 12 ζώδια. Η γνώση αυτή προυπήρχε από τους Βαβυλωνίους και οι Αιγύπτιοι την έμαθαν από τους Έλληνες την εποχή του Πτολεμαίου.

 

 

Για να δεις το Αιγυπτιακό σου ζώδιο ή, σύμφωνα με τους Αρχαίους Αιγύπτιους, ποιος Θεός ελέγχει την ζωή σου, κοίταξε παρακάτω ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης σου:

 

Θώθ : 29-8 ως 29-9

Είναι ο θεός της μάθησης. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, είσαι συνήθως ακριβής και μπορείς να επιλύσεις τα προβλήματα σου χάρη στην εξαιρετική σου οργάνωση. Έχεις έναν εκπληκτικό συνδυασμό της δημιουργικότητας και φιλοσοφικό ενδιαφέρον. Είσαι ευπροσάρμοστος, με ένα πλήθος από ενδιαφέροντα. Είσαι ο εραστής της ειρήνης και λάτρης του ωραίου και των καθαρών πραγμάτων. Αν και μπορείς να επιλύσεις καλύτερα τα προβλήματα των άλλων, προτιμάς να εργάζεσαι μόνος σου γιατί εύκολα μπορεί να αποσπαστεί η προσοχή σου, ιδιαίτερα από την αυστηρή κριτική. Ωστόσο, θα παρατήσεις τα πάντα για μια καλύτερη προσφορά.

Πλεονεκτήματα: ώριμος και πρωτότυπος.
Αδυναμίες: ανυπόμονος και αυστηρός με τον εαυτό σου.
Θέσεις εργασίας: δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, δικηγόροι και καθηγητές.

 

Ωρος : 28-9 ως 27-10

Είναι ο Θεός του λαμπερού ήλιου και πολέμησε μια μάχη με το Θεό που δολοφόνησε τον πατέρα του, και έχασε το ένα του μάτι. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, θα διακινδυνεύσεις τη ζωή σου για να εκδικηθείς τον θάνατο του πατέρα σου. Αντιμετωπίζεις με θάρρος τους κινδύνους και σπάνια καταστρέφεσαι ο ίδιος. Έχεις αυτοπεποίθηση και δεν φοβάσαι να αναλάβεις οποιοδήποτε ρίσκο. Φυσικά αυτή η περιπετειώδης φύση σου, σε οδηγεί πολλές φορές σε απερισκεψίες. Είσαι πιστός και προστατευτικός, αλλά μερικές φορές αρκετά τολμηρός.

Πλεονεκτήματα: αισιόδοξος, έξοχη κοινωνικότητα και κίνητρα για να κερδίσεις το καλύτερο στη ζωή.
Αδυναμίες: ελάχιστα ρεαλιστής, πεισματάρης και απρόθυμος να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα.
Θέσεις εργασίας: πολιτικοί και αυτοί που ασχολούνται με τα μέσα ενημέρωσης.

 

Βατζέτ : 28-10 ως 26-11

Είναι η θεά της βασιλικής κόμπρας, το σύμβολο της γνώσης και της σοφίας. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, είσαι λογικός, προσεκτικός, ευσυνείδητος, αλτρουιστής, φιλόδοξος και ισχυρογνώμονας. Είσαι εργατικός και υπομονετικός, με ενθουσιασμό για ό, τι κάνεις και είσαι πάντα έτοιμος να παρέμβεις με μια πρακτική λύση, εκεί που οι άλλοι αποτυχαίνουν. Πιστός, υπεύθυνος και πρόθυμος, απολαμβάνεις τη ζωή σου, αλλά μερικές φορές είσαι αλαζόνας, όταν πρόκειται για θέματα πνευματικής υπεροχής και θέλεις να προβάλλεις τις γνώσεις σου. Είσαι τόσο απορροφημένος με την εργασία σου, που αγνοείς τα αισθήματα των άλλων. Αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνεσαι και πολύ καλός ακροατής, παρά το γεγονός ότι λειτουργείς καλά όταν διδάσκεις τους άλλους.

Πλεονεκτήματα: έντονα πιστός στις αξίες της οικογένειας.
Αδυναμίες: απαισιόδοξος, αγέρωχος και μερικές φορές ακοινώνητος και μίζερος.
Θέσεις εργασίας: εργολάβος, σκηνοθέτης, αρχιτέκτονας, μηχανικός και συντάκτης.

 

Σεχμέτ : 27-11 ως 26-12

Είναι η θεά του πολέμου και της άμιλλας και κυβερνά δύο παράλληλα πράγματα: τον πόλεμο και τη θεραπεία. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, έχεις μια λαμπρή νοοτροπία, αισιοδοξία και φαντασία. Είσαι αισιόδοξος, με φαντασία και γεμάτος ενέργεια. Παρόλο που κατέχεις ηγετικές ικανότητες, προτιμάς να μην είσαι ηγέτης, όμως μπορεί να γίνεις παρορμητικός. Μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα  που βασίζονται στις πρώτες εντυπώσεις και είναι δύσκολο μετά να αλλάξουν τα μυαλά σου. Ελευθερία είναι το κλειδί για την καρδιά σου και η σκέψη της δέσμευσης σε φοβίζει. Είσαι εύγλωττος και άκρως μαχητικός σε όλους τους τομείς.

Πλεονεκτήματα: πνευματώδης και εξαιρετικά ελεγχόμενος σε δύσκολους καιρούς.
Αδυναμίες: ανυπόμονος, ορμητικός και εριστικός.
Θέσεις εργασίας: καθηγητές, διδάσκοντες, συγγραφείς, εκφωνητές, επενδυτές.
Πολλοί από τους παγκόσμιους πρωταθλητές σπορ έχουν γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο

 

Σφίγγα : 27-12 ως 25-1

Είναι ο φύλακας του θησαυρού που θα μπορούσε να μετατρέψει τα πάντα. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, μπορείς να αλλάξεις την συμπεριφορά και τη στάση σου για να ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις καταστάσεις. Διαισθητικός, και εξαιρετικά περίεργος, είσαι πάντα σε επιφυλακή για νέες εμπειρίες, και θέλεις να δοκιμάσεις τα πράγματα πριν από την πραγματοποίηση τους. Η περιέργεια σου συνήθως σου δημιουργεί πρόβλημα και σε κάνει να προσγειώνεσαι απότομα. Είσαι έξυπνος και χαρακτηρίζεσαι από μια ερευνητική διάθεση, αυτοπειθαρχία και υψηλή ευαισθησία.

Πλεονεκτήματα: Ενώ εξωτερικά φαίνεσαι πνευματώδης και χιουμοριστικός, στην πραγματικότητα είσαι μάλλον σοβαρός, διακριτικός και απαιτητικός.
Αδυναμίες: Κάνεις λανθασμένες κρίσεις και μερικές φορές είσαι υπερήφανος και αλαζόνας.
Θέσεις εργασίας: Αυτοαπασχολούμενος.

 

Σού : 26-1 ως 24-2

Είναι ο θεός του φωτός, του ήλιου και του ανέμου. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, είσαι απίστευτα δημιουργικός και ρομαντικός. Είσαι καλόκαρδος και προσπαθείς να κάνεις τους άλλους να αισθανθούν το ίδιο. Μισείς τις αντιπαραθέσεις και οι άλλοι μπορούν να βασίζονται επάνω σου. Χαρούμενος, στοργικός και έτοιμος να διασκεδάσεις τους άλλους. Φροντίζεις εξαιρετικά τους άλλους. Μερικές φορές, λόγω της αναποφασιστικότητας σου και της έλλειψης εμπιστοσύνης, χάνεις ευκαιρίες. Αναδεικνύονται τα ταλέντα σου, και η επιτυχία σου καθίσταται αναπόφευκτη. Παρόλα αυτά, είναι πάντα επίφοβη μία πιθανή αποτυχία.

Πλεονεκτήματα: χιουμοριστικός, με συνείδηση και βασισμένος σε αρχές.
Αδυναμίες: διστακτικός, χάνεις συχνά μεγάλες ευκαιρίες.
Θέσεις εργασίας: κοινωνική εργασία, παροχή συμβουλών, η γεωργία, η περίθαλψη και η πρόληψη της κακοποίησης ζώων.

 

Ίσις : 25-2 ως 26-3

Είναι η θεά της πειθαρχίας. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, είσαι έντιμος, απλός και ιδεαλιστής. Χρησιμοποιείς τη λογική και τη διαίσθηση και βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η σχέση σου με τους άλλους είναι αρκετά ομαλή. Έχεις λογικό και δίκαιο μυαλό, και είσαι έτοιμος να ακούσεις όλες τις πλευρές του προβλήματος, γι’ αυτό και γίνεσαι εξαιρετικός μεσολαβητής. Παρόλο που μπορεί να φαίνεσαι ήρεμος εξωτερικά, είσαι πολύ συναισθηματικός και έχεις άγρια φαντασία. Εξαιτίας αυτού, μπορεί μερικές φορές να γίνεις απότομος και αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα να απομακρύνονται οι άλλοι από κοντά σου. Δεν θέλεις να προσβάλεις ή να επικρίνεις αλλά νιώθεις ότι η γνώμη σου πρέπει να ακουστεί.

Πλεονεκτήματα: ενεργητικός και με αυτοπεποίθηση. Οι σκέψεις σου και η αίσθηση του χιούμορ σου, σε καθιστούν αρκετά δημοφιλή.
Αδυναμίες: εμμονή με τις ιδέες, όταν τα προβλήματα αυξάνονται ολοένα και γίνονται πιο σοβαρά.
Θέσεις εργασίας: φωτογραφία, τέχνες, και διαφημίσεις.

 

Οσιρις: 27-3 ως 25-4

Είναι ο θεός του κάτω κόσμου. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, είσαι συναισθηματικά μπερδεμένος και συχνά παρεξηγείς τα πάντα. Είσαι όμως γρήγορος, έξυπνος και τολμηρός. Σου αρέσει πολύ να μιλάς και θέλεις να είσαι μέσα σε όλα και αυτό που δεν γνωρίζεις θέλεις να το μάθεις. Είσαι αινιγματικός και μισείς την εξουσιαστική συμπεριφορά. Κατά καιρούς γίνεσαι ανήσυχος, ανεύθυνος και περίεργος, αλλά αυτό έχει περισσότερο να κάνει με την αποφασιστικότητα σου. Επιδιώκεις να προφυλαχθεί η ανεξαρτησία σου και να αποποιηθείς των ευθυνών σου.

Πλεονεκτήματα: δυναμικός, έξυπνος, πάντα έχεις την ευκαιρία ανάληψης επιχειρηματικότητας.
Αδυναμίες: αποφυγή της ευθύνης.
Θέσεις εργασίας: διδασκαλία και πωλήσεις.

 

Άμμων-Ρα : 29-4 ως 25-5

Σύμφωνα με την αρχαία Αιγυπτιακή φιλοσοφία, ο Άμμων ήταν ο θεός που δημιούργησε τον κόσμο. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, είσαι ισχυρός, σταθερός και πάντα καθοδηγείς τους άλλους. Έχεις ηγετικές ικανότητες και είσαι επιμελής, σκληρά ρεαλιστής και εργατικός, γίνεσαι εξαιρετικός ηγέτης υπό την προϋπόθεση ότι έχεις ισχυρούς ανθρώπους δίπλα σου. Αγαπάς τις προκλήσεις αλλά δεν σου αρέσουν οι αλλαγές μόνο και μόνο για να πεις ότι έκανες κάποια αλλαγή. Ισχυρογνώμονας και πειθαρχημένος, έχεις τις δικές σου απόψεις για το τι είναι σωστό και τι λάθος. Μερικές φορές είσαι εξαιρετικά βιαστικός και αυτό σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα και κρίση.

Πλεονεκτήματα: ισχυρή βούληση, θάρρος και εξαιρετική αυτοπεποίθηση. Είσαι εξαιρετικός ηγέτης
Αδυναμίες: πεισματάρης και μισαλλόδοξος.
Θέσεις εργασίας: χρηματοοικονομικές εργασίες.

 

Αθούρ : 26-5 ως 24-6

Είναι η θεά της γης και του ουρανού. Είναι συναισθηματική, εκφραστική και συνδέεται στενά με την αγάπη. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, απολαμβάνεις τη ζωή στο έπακρον. Κερδίζεις στις περισσότερες περιπτώσεις. Έχεις καλλιτεχνικές τάσεις, με φαντασία και είσαι χαρούμενος. Γεμάτος γοητεία, εξυπνάδα και φυσικό ταλέντο, κάνεις με ενθουσιασμό ό, τι κάνεις. Διαθέτεις έναν συναρπαστικό συνδυασμό δημιουργικότητας και ορθολογισμού. Ζεις στον δικό σου κόσμο και προσπαθείς να αποφύγεις την πραγματικότητα. Επιθυμείς όμως να χρησιμοποιήσεις τη λογική κατά τη λήψη αποφάσεων ακόμα κι αν στα μάτια σου καθρεφτίζεται ένα μακρινό ονειρικό βλέμμα. Η αβεβαιότητα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα σε ορισμένες περιπτώσεις, και μερικές φορές αφήνεις τα συναισθήματα σου να τρέχουν πολύ άγρια.

Πλεονεκτήματα: γοητευτικός και ρομαντικός.
Αδυναμίες: οξύθυμος και εύκολα δημιουργείς ή ισχυρή αγάπη ή μίσος, ζηλιάρης.
Θέσεις εργασίας: κοινωνική μέριμνα, τέχνες, ζωγραφική και επικοινωνία.

Φοίνικας : 25-6 ως 24-7

Το 11ο ζώδιο εμφανίζεται ως ένα εξωτικό πουλί που βγαίνει από τις πύρινες στάχτες. Είναι το πουλί της ζωής και της ανάστασης, ένα σύμβολο της ζωής και της αναγέννησης. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, μπορείς να δημιουργήσεις νέα πράγματα από την αρχή. Είσαι αισιόδοξος και σπάνια εγκαταλείπεις τον αγώνα και αναζητάς θετικές ευκαιρίες σε κάθε κατάσταση. Γεμάτος ενέργεια και πνεύμα, αντιμετωπίζεις τη ζωή ως μια πρόκληση που πρέπει να κατακτηθεί. Έχεις την τάση να είσαι πεισματάρης και η αισιόδοξη πλευρά σου είναι τόσο ισχυρή που αρνείσαι να παραδεχθείς την ήττα σου ή να αντιμετωπίσεις τα γεγονότα, ακόμα και όταν αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια σου…

Πλεονεκτήματα: αισιόδοξος, ευέλικτος και μπορείς να προωθήσεις την αισιοδοξία στους άλλους.
Αδυναμίες: μοναχικός, πεισματάρης, ονειροπόλος και ρεαλιστής.
Θέσεις εργασίας : πετυχαίνεις παντού

 

Ανούβης : 25-7 ως 28-8

Είναι ο θεματοφύλακας του κάτω κόσμου και ο δικαστής των ψυχών. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, έχεις αυτοπεποίθηση και ικανότητα να κρατάς τα πράγματα υπό έλεγχο και γίνεσαι ευρέως γνωστός. Είσαι εξαιρετικά αποφασιστικός και με αυτοπεποίθηση. Εργάζεσαι σκληρά και σου αρέσει να έχεις ένα χρονοδιάγραμμα, και να ρίχνεις την καρδιά και την ψυχή σου σε κάθε προσπάθεια σου. Είσαι ιδεαλιστής και δεν φοβάσαι να σε αποδοκιμάσουν, υπερασπιζόμενος τις πεποιθήσεις σου. Είσαι προστατευτικός με τους ανθρώπους, αλλά είσαι τόσο αεράτος και πειστικός στις απόψεις σου, που μερικές φορές πληγώνεις τους ανθρώπους που ζουν μαζί σου, αγνοώντας τα συναισθήματα ή τις συμβουλές τους.

Πλεονεκτήματα: συμπονετικός, αξιοσέβαστος, γενναιόδωρος, τρυφερός
Αδυναμίες: απότομος, ισχυρογνώμων
Θέσεις εργασίας: διαφήμιση και μόδα

Ημερομηνία Τροποποίησης:
13-05-2015 18:20
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
pistotiki-xreostiki-karta