23
04
2014

Ινδικό Ωροσκόπιο Βέδικη αστρολογία.

Βαθμολόγησε
Score: 3.8  Ψήφοι: 10

Η Jyotisha είναι το παλαιότερο σύστημα της Αστρολογίας στον κόσμο. Η σανσκριτική λέξη «Jyotisha» σημαίνει «επιστήμη του φωτός». Στις δυτικές χώρες, αυτό ονομάζεται Βεδική Αστρολογία, η οποία αναφέρεται στο Ινδικό Ωροσκόπιο. Η καταγωγή της Βέδικης αστρολογίας είναι από τις Βέδες, που είναι η Αγία Γραφή των Ινδών και  περιλαμβάνει όλα τα θρησκευτικά τους βιβλία και τις δοξασίες. Jyotisha είναι η επιστήμη της κατανόησης των επιρροών του σύμπαντος σύμφωνα με το Ινδικό ωροσκόπιο.Μάθε τα πάντα για το Βέδικο Ωροσκόπιο και την Ινδική Αστρολογία.

 

Τι είναι το Ινδικό ωροσκόπιο ή αλλιώς Βέδικη Αστρολογία:

Η Ινδική Αστρολογία, λοιπόν, έχει τις ρίζες της στις Βέδες για αυτό και ονομάζεται και Βέδικο ωροσκόπιο, Οι αρχαίες βεδικές γραφές είναι διάσημες για την ακρίβεια στην πρόβλεψη των γεγονότων της ζωής του ατόμου. Το σύστημα αυτό της Αστρολογίας άκμασε πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ινδία και αποτελούσε βασικό μέρος της Ινδικής κοινωνίας.

Η Ινδία είχε το δικό της σύστημα Αστρολογίας ήδη από το 1000 π.Χ.. Με την Ελληνική επιρροή, κατά την Ελληνιστική περίοδο, εισήχθησαν οι δυτικές επιρροές του ζωδιακού κύκλου. Η Ινδική Αστρολογία είναι μια επιστημονική ανάλυση των πλανητών, και των επιπτώσεων τους στις διάφορες πτυχές της ζωής ενός ατόμου. Αυτές οι διαφορετικές τοποθετήσεις και διαμορφώσεις των πλανητών, χαρτογραφούνται με τη μορφή του ωροσκόπιου. Το Ωροσκόπιο αντιπροσωπεύει τις συνθέσεις και τοποθετήσεις των πλανητών κατά τη στιγμή της γέννησης του ατόμου. Οι εναλλαγές που συμβαίνουν στην ζωή του κάθε ατόμου, είναι συνυφασμένες με την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο γέννησης και διαμορφώνουν τα γεγονότα ή τα συμβάντα στη ζωή του σε ορισμένους ή σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Η Ινδική Αστρολογία και το Βέδικο ωροσκόπιο αντανακλά την κατανόηση και την εμπειρία των αρχαίων δασκάλων σχετικά με τα γεγονότα της ζωής. Οι Ινδοί φιλόσοφοι, οι σοφοί, μπήκαν σε μεγάλες περιπλοκές για να εξηγήσουν τον Θεό. Εξηγούν ότι ο κόσμος εξελίσσεται υπό την καλοπροαίρετη επίδραση ενός Θείου Όντος. Το Ανώτατο Ον φροντίζει για κάθε άτομο και το τοποθετεί σε τέτοιες συνθήκες οι οποίες είναι οι πλέον κατάλληλες για την ανάπτυξη του. Αυτό δίνει πίστη και εμπιστοσύνη στο άτομο. Η Ινδική Αστρολογία πιστεύει στην πνευματική φύση του ανθρώπου, η οποία τον καθοδηγεί για να βρει τον αληθινό εαυτό του. Βοηθά να συνειδητοποιήσει ότι κάθε ψυχή μαθαίνει από τα λάθη της, και μπορεί μόνο να μάθει υπό αυτές τις συνθήκες. Έτσι, η αστρολογική πρόβλεψη γίνεται πραγματικότητα, επειδή η ψυχή καθοδηγείται από Ανώτερα Όντα, τους πλανήτες, των οποίων η απόφαση δεν είναι ποτέ σε πλάνη.

Η Ινδική Αστρολογία αντανακλά το νόμο του Κάρμα, το οποίο περιλαμβάνει τόσο την πτυχή της τύχης όσο και της ελεύθερης βούλησης. Το Κάρμα σημαίνει ότι οι σημερινές συνθήκες της ζωής μας, είναι το αποτέλεσμα των παρελθόντων ενεργειών μας από προηγούμενες ζωές. Οι εξωτερικές εκδηλώσεις της σημερινής ζωής μας, που διέπονται από το παρελθόν, μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξουν. Η ελεύθερη βούληση για το νόμο του «Κάρμα» σημαίνει, ότι θα διαμορφωθεί το μέλλον μας με βάση την κρίση των δράσεων μας.

Η Ινδική Αστρολογία δεν μας αφήνει αβοήθητους στην τύχη της μοίρας. Παρέχει τρόπους αντιμετώπισης του Κάρμα μας και θεωρεί ότι πνευματικές πρακτικές, όπως η γιόγκα, η προσευχή και ο διαλογισμός, εξουδετερώνουν τις συνέπειες μιας κακής αστρολογικής επιρροής. Μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε τον αληθινό εαυτό μας, και να γνωρίσουμε τη θεότητα της ψυχής. Παρέχει μια διευκρίνιση του Κάρμα μας. Μας βοηθά να ζήσουμε την ζωή με αυτοπεποίθηση, έχοντας επίγνωση της εξωτερικής μοίρας μας και του εαυτού μας.

Η Ινδική Αστρολογία υπολογίζει τις θέσεις των πλανητών και των άστρων έτσι όπως εμφανίζονται στον ουρανό την νύχτα. Αυτή είναι η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ της Ινδικής και Δυτικής Αστρολογίας. Οι Δυτικοί αστρολόγοι υπολογίζουν τον ζωδιακό με βάση την Ισημερία.

Υπάρχουν πέντε βασικές χρήσεις της Ινδικής Αστρολογίας:

1. Κάμα: Σηματοδοτεί την οικογένεια και τα θέματα σχέσεων, όπως τη συμβατότητα του γάμου, τον χρόνο που θα κάνει κάποιος παιδιά και την οικογενειακή ευτυχία.
2. Artha: Δίνει βοήθεια σχετικά με τα οικονομικά, τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις.
3. Dharma: Προσδιορίζει την επαγγελματική σταδιοδρομία.
4. Moksha: Καθοδηγεί για την πνευματική ζωή, τις κοσμικές απολαύσεις και την αυτογνωσία.
5. Arogya: Καθορίζει την σωματική και η ψυχική υγεία.

Η Ινδική και η Δυτική αστρολογία αναφέρονται και οι δύο στα 12 ζώδια (Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος και Ιχθύς), και στους επτά πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Κρόνος), τα οποία περιγράφουν με παρόμοιο τρόπο. Η Ινδική  Αστρολογία αναφέρεται επίσης στον Βόρειο και Νότιο δεσμό της Σελήνης, τους οποίους τοποθετεί όμως σε περίοπτη θέση. Τους ονομάζει Rahu και Ketu. Οι εξωτερικοί πλανήτες Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας δεν αποτελούν μέρος της κλασσικής Ινδικής Αστρολογίας. Αλλά η Δυτική και η Ινδική Αστρολογία διαφέρουν σε πολλά.

Το Ινδικό σύστημα είναι πιο πολύπλοκο, με πολλούς διαφορετικούς τύπους αστρολογικών χαρτών και ατελείωτους υπολογισμούς που πρέπει να εξεταστούν. Και τα δύο συστήματα χρησιμοποιούν τους 12 οίκους και τους ερμηνεύουν με τον ίδιο τρόπο (αν και με παραλλαγές). Η Ινδική Αστρολογία χρησιμοποιεί μια πρόσθετη διαίρεση του ζωδιακού κύκλου σε 27 επιμέρους ζώδια που ονομάζονται Nakshatra (αστερισμοί).Η χρήση του Nakshatra είναι πολύ σημαντική στην Ινδική Αστρολογία, πολύ περισσότερο από ό, τι τα 12 ζώδια. Επίσης, χρησιμοποιεί ένα σύστημα πλανητικών περιόδων που ονομάζονται Dasha. Η πιο σημαντική είναι η Vimshottari Dasha, ένας κύκλος 120 ετών. Με τη βοήθεια αυτής της Dasha, ένας αστρολόγος μπορεί να προβλέψει μελλοντικά γεγονότα με μεγάλη ακρίβεια. Ωστόσο, η Δυτική Αστρολογία δεν έχει αυτό το σύστημα Dasha, όπως η Ινδική Αστρολογία.

Κάθε nakshatra αντιπροσωπεύει μια διαίρεση των εκλειπτικών συντεταγμένων του ηλίου και είναι παρόμοιo με τα δικά μας ζώδια. Η διαφορά είναι ότι στο ινδικό ωροσκόπιο, έχουμε ένα nakshatra ανά 13°20’ μοίρες ενώ στη Δυτική Αστρολογία κάθε ζώδιο κατέχει 30° μοίρες. Η τροχιά της σελήνης είναι 27.3 μέρες, οπότε η σελήνη χρειάζεται περίπου μια μέρα μόνο για να περάσει από κάθε nakshatra.

Τα 27 nakshatras είναι: Ashwini, Bharani, Krittika, Rohini, Mrigasirisa, Aridra, Punarvasu, Pushyami, Ashlesha, Magha, Purva Phaguni, Uttara Phaguni, Hasta, Chitra, Swati, Vishakha, Anuradha, Jyeshta, Moola, Purva Ashadha, Uttara Ashadha, Abhijit, Sravana, Dhanishta, Satha Bishta, Poorva Bhadrapada, Uttara Bhadrapada, Revati.

Παρακάτω παραθέτω τα χαρακτηριστικά των ζωδίων σύμφωνα με τις αρχές της Ινδικής Αστρολογίας

                                ASHWINI   13 Απριλίου - 27 Απριλίου

Το Ashwini είναι το πρώτο nakshatra του ζωδιακού κύκλου και κυβερνάται από τον Ketu. Το ζώδιο του Κριού κυβερνάται από το Mangal (Άρης) και ο αστερισμός κυβερνάται από τον Ketu. Κυβερνά όλα τα είδη μεταφοράς και τα ταξίδια.

Μέρη του σώματος: το κεφάλι, εγκεφαλικά ημισφαίρια.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το Nakshatra, έχεις την τάση να εξυπηρετείς τους άλλους, είσαι ταπεινός, αληθινός, και έχεις μια ικανοποιητική οικογενειακή ζωή. Είσαι γρήγορος, ενεργητικός και πολύ δραστήριος, πάντα απασχολημένος με κάτι, και περνάς το χρόνο σου, διατηρώντας το σπίτι σου, τακτοποιημένο και καθαρό.
Έχεις μια ευτυχισμένη, ανέμελη διάθεση, είσαι πολύ έξυπνος, πρωτοπόρος, εξερευνητής, πάντα έτοιμος να δοκιμάσεις κάτι νέο. Έχεις ζήλο, και μια όρεξη για ζωή. Ηρωικός και πολύ θαρραλέος, κάποιοι του ζωδίου σου θέλουν να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Είσαι ανήσυχος και ανυπόμονος. Αυτή η ανυπόμονη φύση σου, σε κάνει γρήγορο στις κινήσεις σου χωρίς να προγραμματίζεις σωστά. Ταχύτητα και όχι αποδοτικότητα, είναι η προτίμηση σου. Η ομιλία σου είναι γρήγορη και ενδεχομένως να τραυλίζεις ή οι λέξεις δεν μπορούν να ταιριάξουν με την ταχύτητα της σκέψης σου. Είσαι άτομο αγωνιστικό, ισχυρογνώμονας και πεισματάρης. Ως σύμβολο των νέων ξεκινημάτων, είσαι σαν ένα μωρό που κάνει ό, τι θέλει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα μειονεκτήματα των άλλων. Συμπεριφέρεσαι σαν παιδί, είσαι ανεύθυνος και απερίσκεπτος. Γίνεσαι όμως ο θεραπευτής που κάνει θαύματα. Αυτό είναι ένα από τα δώρα σου.

                                  ΒHARANI   28 Απριλίου - 11 Μαΐου

Bharani, σημαίνει «Το έμβλημα των άστρων» επίσης γνωστό ως «Το άστρο της συγκράτησης». Το Bharani κυβερνάται από τον Yama, τον Θεό του Θανάτου. Αυτό το ζώδιο κυβερνάται από την Αφροδίτη. Η ετυμολογική έννοια του Bharani είναι
«ό, τι αξίζει να καλλιεργηθεί και να διατηρηθεί», δηλαδή εξάρτηση, υπηρέτες ή οτιδήποτε κερδίζεται στη ζωή. Συνδέεται με την ενέργεια που καταναλώνουμε για να διατηρηθούμε στον υλικό κόσμο. Δείχνει την κίνηση της ψυχής από το σώμα.

Μέρη του σώματος: Εγκεφαλικά ημισφαίρια, όργανα στο κεφάλι και τα μάτια.

Αφαιρείς αυτό το οποίο έχει φτάσει στο όριο της διάρκειας της ζωής του και το μεταλλάσσεις σε μια νέα κατάσταση. Μεταφέρεις τις ιδέες που αφορούν την πειθαρχία, τον αυτοέλεγχο και πώς να είμαστε πιστοί στους άλλους και δίνεις διαρκή υποστήριξη. Σε περίπτωση ισχυρών αρνητικών επιρροών, μπορεί να αναπτύξεις ακραίες τάσεις, όπως να έχεις τάση στα εγκλήματα, δολοφονίες, τρομοκρατία, κτλ. να είσαι σκληρός, αχάριστος και να έχεις κακή φήμη, να είσαι δολοπλόκος και ανειλικρινής. Δεν θέλεις να τροποποιήσεις τις απόψεις σου για να ευχαριστήσεις τους άλλους. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό σου είναι ότι είσαι λάτρης της διάδοσης φημών. Θεωρείται το «αστέρι της συγκράτησης» και είναι ένα δύσκολο nakshatra που προσδιορίζει αγώνες και εμπόδια που οδηγούν σε προσωπικές ανακαλύψεις.

Πρέπει να περάσεις από τον πόνο της γέννησης για να δημιουργήσεις μια νέα ζωή. Πρόκειται για την προσωπική σου μεταμόρφωση. Οι κοινωνικοί μεταρρυθμιστές και οι φιλόσοφοι ανήκουν σε αυτό το nakshatra. Υπάρχει μια τάση προς τη ζήλια ή να μαστίζεσαι από τη ζήλια των άλλων. Υπάρχει μια αίσθηση περιορισμού και αισθάνεσαι ότι καταπιέζεσαι από τους άλλους, ή από μεγάλες ομάδες και από περιοριστικούς νόμους που επιβάλλονται από την κυβέρνηση. Μπορεί επίσης, να επιβάλλεσαι και να καταπιέζεις εσύ στους άλλους. Ασκείς έλξη και είσαι φανατικός και αδιάλλακτος με τα άτομα που έχουν διαφορετικές απόψεις από σένα. Οι εσωτερικές σου παρορμήσεις μπορούν να γίνουν μια πνευματική μεταμόρφωση που οδηγεί στην φώτιση. Εδώ είναι το μυστήριο της ζωής και του θανάτου.

                                      KRITTIKA    12 Μαΐου - 25 Μαΐου

Η Krittika κυβερνάται από τον Agni, τον Θεό της φωτιάς. Αυτό είναι το τρίτο nakshatra του ζωδιακού κύκλου. Θεωρείται το nakshatra όπου γεννιέται η εξουσία.
Η Μυθολογία περιγράφει την Krittika σαν μητέρα που είναι όμορφη σε εμφάνιση και ένας ικανός διοικητής σε μια μάχη. Σχετίζεται με τον διοικητή, τον μαχητή την  λάμψη της δύναμης, της φυσικής και δημιουργικής δύναμης. Η Krittika είναι ένα θηλυκό nakshatra και δείχνει παθητικότητα, υποδεικνύοντας ότι χρειάζεται εξωτερική ενέργεια.

Μέρη του σώματος: το κεφάλι, τα μάτια, ο εγκέφαλος, το πρόσωπο, ο λαιμός, οι αμυγδαλές, η κάτω γνάθος.

Αυτό το nakshatra κυβερνά τον πόλεμο, τους κανόνες, τις μάχες, και τις διαφορές. Σημαίνει την ικανότητα να επιφέρει το άτομο μια επιθυμητή αλλαγή και να εξαγνίσει το κακό που υπάρχει στη ζωή και τις αδικίες και να γεννήσει καθαρότητα, ηθική και αρετές. Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, έχεις ευφυΐα αλλά είσαι σαρκαστικός, πεισματάρης, επιθετικός και ευέξαπτος. Έχεις τεταμένες σχέσεις με συγγενείς και φίλους. Ωστόσο, είσαι λάτρης του αντίθετου φύλου, έχεις λαμπερή όψη, είσαι ανήσυχος και αποκτάς φήμη. Είσαι φλογερός και γεμάτος δημιουργική ενέργεια, πολύ φιλόδοξος, αγαπάς την μάθηση, λογικός, αμφιβάλλοντας για το μυαλό των άλλων, με δημιουργική ικανότητα, ενθουσιώδης και γενναίος.

Έχεις ευφυΐα, είσαι περήφανος, φιλόδοξος και αποφασιστικός. Είσαι παθιασμένος και υπάρχει μια προστατευτική δράση, και φαίνεται να φροντίζεις ακόμα και για τα παιδιά που δεν είναι δικά σου. Είσαι πεισματάρης, επιθετικός και θυμώνεις εύκολα.
Αυτό το nakshatra κυβερνά τον πόλεμο, τους κανόνες, τις μάχες, και τις διαφορές. Έχεις γρήγορο μεταβολισμό και καλή πέψη, και είσαι συνήθως καλός μάγειρας. Έχεις συχνά σκαμπανεβάσματα στη ζωή. Τα πάθη σου μπορεί να σε οδηγήσουν σε παράνομες σεξουαλικές σχέσεις αλλά μπορείς να κερδίσεις φήμη και προβολή.

                                      RΟΗΙΝΙ    26 Μαΐου - 8 Ιουνίου

Το ζώδιο Rohini κυβερνάται από τον Prajapati, τον Δημιουργό. Τα μάτια  των ατόμων που έχουν γεννηθεί σε αυτό το nakshatra είναι ιδιαίτερα.

Μέρη του σώματος: πρόσωπο, στόμα, γλώσσα, οι αμυγδαλές, ο ουρανίσκος, ο λαιμός, η παρεγκεφαλίδα, ο τράχηλος της μήτρας.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, είσαι εμπειρογνώμονας, συμπεριφέρεσαι καλά, είσαι όμορφος και ποιητής. Προκαλείς την ζήλια των άλλων γιατί οι άλλοι αγανακτούν που κερδίζεις τέτοια αφθονία. Έχεις έντονη ερωτική επιθυμία. Μπορεί να συμμετέχεις σε θρησκευτικές δραστηριότητες, κερδίζεις τα προς το ζην μέσω της γεωργικής απασχόλησης, είσαι προικισμένος με ομορφιά, καλός συνομιλητής, ιδιοφυής και αποτελεσματικός στις τέχνες. Είσαι εξαιρετικά υλιστής και δεν συσχετίζεσαι με άτομα που δεν έχουν υψηλή κουλτούρα. Θα πρέπει να ελέγχεις τον επίμονο χαρακτήρα σου, αν θέλεις να εργαστείς σε ομάδες ή σε επαγγέλματα που απαιτούν επικοινωνία με τους ανθρώπους. Γίνεσαι εξαιρετικά επικριτικός με τους άλλους, κοιτάζοντας πάντα την κοινωνική τάξη τους.

Οι γυναίκες που γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο, δημιουργούν προβλήματα πάντα στους άντρες αλλά διαθέτουν ικανότητα για οποιαδήποτε εργασία τους ανατίθεται. Οι άντρες που γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο έχουν πολύ ελκυστικά μάτια με έναν έντονο μαγνητισμό. Μπορεί να επιτευχθεί μεγάλη επιτυχία στη ζωή σου, αρκεί να υπάρχει λίγο αυτοσυγκράτηση στο μυαλό σου. Είσαι εύγλωττος, καλλιτεχνικός, επιχειρηματικός, πνευματικός και σου αρέσουν τα ταξίδια. Είσαι πολύ ελκυστικός, σαγηνευτικός και όμορφος. Αγαπάς την πολυτέλεια, την τέχνη, τη μουσική και όλα τα λεπτά πράγματα στη ζωή. Μπορεί να είσαι υπερσεξουαλικός, και το σεξ το χρησιμοποιείς για να πάρεις αυτό που θέλεις. Είσαι καλλιτεχνικός και εκτιμάς την ομορφιά και τις καλές τέχνες. Οδηγείσαι στην κορυφή και πετυχαίνεις τις επιθυμίες σου. Επίσης, υπάρχει γονιμότητα, που σημαίνει ότι έχεις παιδιά. Αυτό το nakshatra δίνει πλούτο, αλλά πρέπει να αξιοποιήσεις θετικά τις κοσμικές υλιστικές επιθυμίες σου.

                                 MRIGASIRA  9 Ιουνίου - 21 Ιουνίου

Το Mrigashirsha κυβερνάται από τον Soma, τον Θεό της Σελήνης ή του αθάνατου νέκταρ. Αυτό είναι το πέμπτο nakshatra του ζωδιακού κύκλου και αντιπροσωπεύει τα δάση, τους κήπους, τον κυνηγό, τον οδηγό και τον διδάσκαλο.

Μέρη του σώματος: τα μάγουλα, το πηγούνι, ο λάρυγγας, ο ουρανίσκος, ο λαιμός, οι φωνητικές χορδές, τα όπλα, οι ώμοι, ο θύμος αδένας.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, έχεις ένα δυνατό σώμα και μέτριο δέρμα προσώπου. Θα μεταφέρεις τις ιδέες σου για την ομορφιά. Είσαι ειλικρινής στη συμπεριφορά σου απέναντι στους άλλους και αναμένεις ότι πρέπει και οι άλλοι επίσης να συμπεριφέρονται κατά τον ίδιο τρόπο. Έχεις καλή αντίληψη, μπορείς να μάθεις γρήγορα νέα πράγματα και έχεις δημιουργική φύση. Είσαι λίγο απότομος, αλλά ακολουθείς ενάρετο δρόμο. Αντιμετωπίζεις πάντα οικονομικές και προσωπικές δυσκολίες. Οι γυναίκες που γεννήθηκαν σε αυτό το nakshatra ασχολούνται πάντα με κάποιο τρόπο με το γάμο. Αγαπούν την μάθηση, συμπαθούν την έρευνα, την υψηλή θέση, έχουν ευγενείς απόψεις ζωής και μυστικιστικές τάσεις.

Αναφέρεται ως το «αστέρι της αναζήτησης». Βρίσκεσαι σε συνεχή αναζήτηση ή ψάχνεις για κάτι. Είσαι ανήσυχος, νευρικός τύπος και σου αρέσουν τα ταξίδια. Είσαι συλλέκτης και ψάχνεις πάντα για ένα μοναδικό κομμάτι για να προσθέσεις στις συλλογές σου. Αγαπάς να ψωνίζεις και να αγοράζεις κάτι μοναδικό, και γενικά, η αναζήτηση δεν τελειώνει ποτέ. Είσαι σε διαρκή αναζήτηση και γίνεσαι καλός ερευνητής. Ιδιαίτερα ευφυής, η αναζήτηση σου θα λάβει εν τέλει τις πνευματικές διαστάσεις της ψυχής σου. Υπάρχει ένα αισθησιασμός που μπορεί να σε οδηγήσει σε αιμομικτικές σχέσεις, όπως υποδηλώνει ο μύθος. Η διασκέδαση είναι το κυνήγι της ζωής σου. Φημίζεσαι ότι έχεις όμορφα παιδιά.

                                     ARDRA   22 Ιουνίου - 5 Ιουλίου

Το ζώδιο Ardra κυβερνάται από τον Rudra, την άγρια μορφή του Shiva ο οποίος εκπροσωπεί τη βροντή. Ardra σημαίνει υγρός.

Μέρη του σώματος: ο λαιμός, τα χέρια, οι ώμοι.

Το σύμβολο του Ardra είναι ένα δάκρυ. Υπάρχει θλίψη όπως δηλώνει το σύμβολο της σταγόνας. Υπάρχει μια πολύ καταστροφική ποιότητα εδώ, αλλά η καταστροφή είναι απαραίτητη για να υπάρξει χάρη για το μέλλον. Δημιουργείς την καταστροφή και τον όλεθρο, μερικές φορές καταστρέφοντας ακόμη και τον εαυτό σου. Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά της ψυχής, για να υπάρχει μια νέα αυγή ή νέο ξεκίνημα μετά τη φαινομενική τραγωδία. Μετά τη χειρότερη καταιγίδα, έρχεται η όμορφη ηλιόλουστη μέρα, η «επιστροφή του φωτός».  Η βροχή που παράγουν τα σύννεφα θα δημιουργήσει ανάπτυξη και γονιμότητα.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, είσαι ήρεμος, σταθερός, ευσυνείδητος, δυνατός, που κερδίζεις από τη θυσία, και πολλές φορές πλήττεσαι από ασθένεια, φόβο και θυμό. Είσαι στερημένος από χρήματα. Συμπεριφέρεσαι πολύ ήρεμα στην εποχή της ακραίας δυσκολίας και σχεδιάζεις τις δράσεις σου αναλόγως, παίρνοντας σωστές αποφάσεις. Απασχολείσαι σε επαγγέλματα που σχετίζονται με ταξίδια και ξένους τόπους. Είσαι λιτός, ανειλικρινής, αχάριστος αλλά ευέλικτος και ανοικτός στις αλλαγές, και συχνά κάνεις προσπάθειες να αλλάξεις τα αρνητικά χαρακτηριστικά σου. Στη ζωή σου θα υποφέρεις από προβλήματα με την καρδιά, την παράλυση, και το άγχος. Είσαι θρησκευόμενος, κατέχεις καλλιτεχνικές θέσεις, γενναίος, επιρρεπής σε δίκες, έχεις τεμπελιά, είσαι πρωτοπόρος και παθιασμένος.

Είσαι καλός στο να δημιουργείς πράγματα από την καταστροφή. Θέλεις να ανακαινίσεις τα παλιά καταστρέφοντας τα. Αυτό μπορεί να αφορά παλιά σπίτια ή αυτοκίνητα. Έχεις μια σφοδρή επιθυμία για εξουσία και τα υλικά πράγματα, και μπορεί να γίνεις υπολογιστής. Η βίαιη ιδιοσυγκρασία σου προκαλεί πολλά δάκρυα και κατάθλιψη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. Πρέπει να αναπτύξεις ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης γιατί έτσι θα επουλωθούν πολλές πληγές. Η πραγματική ικανοποίηση σου έρχεται όταν ξεπεραστούν οι δυσκολίες σου, ενώ η αλήθεια και η συνειδητοποίηση έρχεται μέσα από τα δεινά σου.

                                 PUNARVASU   6 Ιουλίου - 19 Ιουλίου

Το ζώδιο Punarvasu κυβερνάται από την Aditi, την Μεγάλη Μητέρα Θεά. Η λέξη Punarvasu προέρχεται από Puna + Vasu, που σημαίνει την επιστροφή, την ανανέωση, την αποκατάσταση ή την επανάληψη. Αυτό το Nakshatra επιφέρει την απόδοση της ενέργειας και ζωτικότητας. Προσδιορίζει την κατοικία, την διαμονή, την παραμονή, την επανάληψη, την έναρξη, την λάμψη, την ανάπτυξη, την ανανέωση του πλούτου, κλπ.

Μέρη του σώματος: αυτί, ο λαιμός, οι ωμοπλάτες, οι πνεύμονες, το αναπνευστικό σύστημα, το στήθος, το στομάχι, ο οισοφάγος, το διάφραγμα, το πάγκρεας, οι άνω λοβοί του ήπατος.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, έχεις πολλούς φίλους, μελετάς τα ιερά κείμενα και τις γραφές, διαθέτεις πολύτιμους λίθους, κοσμήματα και στολίδια κ.λπ. Έχεις ύψος και πρόσωπο σε σχήμα οβάλ. Τείνεις να είσαι παχύσαρκος σε μεγαλύτερη ηλικία. Είσαι ήρεμος, αλλά οδηγείσαι σε διαφορές με τα άλλα μέλη της οικογένειας σου. Δεν έχεις και τόσο καλή υγεία. Μπορείς να λάμψεις και να έχεις επιτυχία σε εταιρικές σχέσεις ή συμφωνίες. Δεν σου αρέσει να προκαλείς προβλήματα σε άλλους, από την άλλη όμως, προσπαθείς να βοηθήσεις τους άπορους. Είσαι καλός εκ φύσεως, υπόκεισαι σε δοκιμασίες στη ζωή, είσαι καλλιεργημένος, αγαπάς τη φύση, τη ματαιοδοξία, το πνεύμα, αλλά υπάρχουν εναλλαγές αποτυχίας και επιτυχίας.

Είσαι βαθύτατα φιλοσοφικός, εμπνευσμένος και πνευματικός με μια αληθινή πραγματική κατανόηση, η οποία σου δίνει σοφία. Είσαι συμπαθητικός, και γοητευτικός. Λόγω του ότι συγχωρείς εύκολα τους άλλους, οι άλλοι φαίνεται να σε συγχωρούν εύκολα αν υποπέσεις σε σφάλματα. Σου αρέσει να ταξιδεύεις, αλλά πάντα έχεις μια οικογένεια για να επιστρέψεις. Δεδομένου ότι δίνεις πολλά στον κόσμο, η ευημερία σου διπλασιάζεται. Δεν έχεις ανάγκη τα πολλά, είσαι ικανοποιημένος και με τα λίγα.

                                     PUSHYA   20 Ιουλίου - 2 Αυγούστου

Η Pushya προέρχεται από την λέξη Pushti που σημαίνει τροφή, το μέσο για τη διατήρηση, την προστασία, την ανασύσταση. Δίνει ένα καλό κάρμα και καλές προσπάθειες. Η αξία για τις θρησκευτικές και πνευματικές πρακτικές τονίζεται.

Μέρη του σώματος: πνεύμονες, στομάχι και τα πλευρά

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, έχεις ένα υγιές σώμα, υπακούς τους γονείς σου, έχεις θρησκευτικές αρχές, είσαι ταπεινός, τυχερός και κατέχεις πλούτο. Σέβεσαι τους νόμους και πιστεύεις ότι κανείς δεν θα πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου.
Είναι πιθανό να υποφέρεις από έλλειψη των ορμονών που βοηθούν το σώμα στην ανάπτυξη, έχεις προβλήματα με το δέρμα, έχεις συχνά βήχα και υποφέρεις από το κρύο και το άσθμα. Οι άντρες που έχουν γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο είναι πιθανόν να είναι ψηλοί και λεπτοί. Οι γυναίκες που γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο είναι κοντές στο ανάστημα, με ωοειδές πρόσωπο.

Είσαι αφοσιωμένος, πλούσιος, ήρεμος και με καλή κοινωνική θέση. Είσαι πολύ θρησκευόμενος, αλλά συνήθως με ένα συμβατικό τρόπο. Υπάρχει μια βοήθεια πάντα, γίνεσαι πολύ πλούσιος, μερικές φορές, μέχρι το σημείο της χλιδής. Δεδομένου ότι έχεις έναν ευρύ τρόπο σκέψης, πιστεύεις ότι ξέρεις τα πάντα, και μπορεί να γίνεις αλαζόνας. Πιστεύεις ότι ξέρεις όλους τους κανόνες, και θέλεις πάντα να βεβαιώνεσαι ότι οι άλλοι ακολουθούν τους κανόνες σου. Είσαι αυτάρεσκος και πιστεύεις ότι είσαι ο μόνος που έχει δίκιο και ολόκληρος ο κόσμος είναι λάθος, βεβαίως αυτό δείχνει την ανασφάλεια σου. Η διατροφή σου μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα υπερβολικού βάρους. Είσαι φιλόσοφος, και πνευματικός με απεριόριστη αφοσίωση. Θέλεις να μοιραστείς τον εσωτερικό πλούτο σου, οπότε γίνεσαι συχνά δάσκαλος, κήρυκας και καθηγητής.

                               ASHLESHA   3 Αυγούστου - 16 Αυγούστου

Το ζώδιο Aslesha διέπεται από το φίδι του Θεού. Είναι το αστέρι της γέννησης της βίας. Μπορεί να βοηθήσει αν έχουμε εχθρούς, αλλά μπορεί να δώσει ένα πρόσωπο με εχθρική ιδιοσυγκρασία. Τα πάντα εξαρτώνται από το πώς χρησιμοποιείται η ενέργεια αυτού του Nakshatra.

Μέρη του σώματος: Πνεύμονες, στομάχι, οισοφάγος, διάφραγμα, το πάγκρεας και το συκώτι.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, είσαι γεννημένος περιπλανώμενος, κάνοντας άσκοπα ταξίδια, και προκαλείς άγχος στους άλλους, ξοδεύεις τον πλούτο σου για κακό σκοπό, και δυσκολεύεσαι να αναρρώσεις από τις ασθένειες. Η ανθεκτική ικανότητα σου είναι περιορισμένη. Έχεις την τάση να παίρνεις βάρος στη μέση ηλικία. Έχεις ενεργό συμμετοχή σε οργανώσεις ή με πρόσωπα ή υπηρεσίες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ύπουλες και πονηρές ενέργειες. Μπορείς να γίνεις πετυχημένος πολιτικός. Διαθέτεις εξαιρετικές ικανότητες επικοινωνίας και πολλοί του ζωδίου σου, γίνονται καλοί ρήτορες. Ξέρεις πώς να κερδίσεις τους αντιπάλους σου μέσα από πονηριά. Είσαι καλός για τις διοικητικές εργασίες. Είσαι απρόθυμος να εκφράσεις τις απόψεις σου ανοιχτά. Είσαι σκληρός στη ομιλία, γίνεσαι πλούσιος, αλλά είσαι αργός στις πράξεις σου.

Έχεις διεισδυτικό και έντονο βλέμμα, με υπνωτιστικά μάτια. Μπορείς να υπνωτίζεις με την λάμψη και την παρουσία σου. Είσαι γεμάτος σοφία, αλλά μπορείς, αν θέλεις, να την χρησιμοποιήσεις για κακό σκοπό, όπως τη μαύρη μαγεία. Μπορείς να γίνεις ύπουλος, πανούργος και ψεύτης. Χτυπάς εκεί που δεν το περιμένει ο άλλος, εν ψυχρώ, και γίνεσαι επικίνδυνος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να υφίστασαι τις συνέπειες των πράξεων σου. Δεν μπορείς να ανεχθείς οποιαδήποτε κριτική ή ταπείνωση. Είσαι εξαιρετικά σεξουαλικός και χρησιμοποιείς το σεξ για να ασκήσεις έλεγχο στους άλλους. Όταν γίνεσαι τόσο δύσπιστος, φοβισμένος και πληγωμένος, θα πρέπει να μάθεις να μετατρέπεις αυτή την αρνητική σου ενέργεια σε θεϊκή σοφία. Μπορεί να έχεις ενδιαφέρον για τα φάρμακα που θεραπεύουν.

                                MAGHA    17 Αυγούστου - 30 Αυγούστου

Τo ζώδιο του Magha σημειοδοτεί την φωτεινότητα και την λάμψη. Δίνει ευγενείς παρορμήσεις και κίνητρα. Δείχνει ότι πλησιάζουμε στο τέλος ενός κύκλου και την κίνηση της ψυχής από το σώμα μας.

Μέρη του σώματος: η καρδιά, η πλάτη,  η σπλήνα, το ραχιαίο της σπονδυλικής στήλης, η αορτή.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, έχεις μεγάλη καρδιά, σέβεσαι τον πατέρα σου, είσαι μορφωμένος άνθρωπος, ευφυής και είσαι πάντα νικητής. Σέβεσαι τους υπερήλικες και την εμπειρία τους. Δεν θέλεις να βλάψεις τους άλλους και περιμένεις και οι άλλοι να μη σε βλάψουν με οποιοδήποτε τρόπο. Είσαι συχνά αποτυχημένος εάν έχεις δική σου επιχείρηση, καθώς η επιδίωξη κέρδους δεν είναι στο αίμα σου. Σέβεσαι τους άλλους και με τη σειρά σου, γίνεσαι και εσύ σεβαστός από αυτούς.
Υποφέρεις από ασθένειες όπως το άσθμα, την επιληψία ή καρκίνο. Οι άντρες που έχουν γεννηθεί σε αυτό το nakshatra παντρεύονται μια καλή, αξιόπιστη γυναίκα. Οι γυναίκες που γεννήθηκαν σε αυτό το nakshatra, έχουν θρησκευτικό πνεύμα και είναι αφοσιωμένες στους συζύγους τους αλλά υποφέρουν από προβλήματα της μήτρας.

Έχεις την ικανότητα να διοικήσεις, γίνεσαι πλούσιος, είσαι κοινωνικός λειτουργός και έχεις ηθικό επίπεδο. Είσαι ευγενικός και γίνεσαι εξέχουσα προσωπικότητα με ηγετικές ικανότητες. Σε αυτό το nakshatra έχουν γεννηθεί βασιλιάδες ή πρόεδροι, ή απλά εκείνοι που αναλαμβάνουν κυβερνητικά καθήκοντα. Υπάρχει μια τάση για την εξουσία και τον πλούτο. Είσαι παραδοσιακός με ισχυρές αξίες και διαθέτεις ισχυρές φιλοδοξίες που οδηγούν σε ανησυχία. Είσαι συνδεδεμένος με την καταγωγή σου, και συνήθως θα αναζητήσεις το οικογενειακό δέντρο ή την προέλευση σου. Μπορεί να σε βασανίζει η δύναμη και η ανάγκη για αναγνώριση. Έχεις γενναιόδωρη καρδιά, και βαθιά πίστη παράλληλα με την αλαζονεία και τον εγωισμό. Ο ελιτισμός και η ταξική συνείδηση μπορεί να σε κάνει αρκετά κενόδοξο. Υπάρχει μια αίσθηση μοναξιάς που σε οδηγεί προς τη φώτιση.

                         PURVAPHALGUNI   30 Αυγούστου - 13 Σεπτεμβρίου

Το ζώδιο Purvaphalguni κυβερνάται από τον Aryaman, τον Θεό των συμβάσεων και των ενώσεων. Συμβολίζει την πρόσκληση για την δημιουργία και την ανάπτυξη. Σημειοδοτεί την ένωση και την αναπαραγωγή σε όλα τα επίπεδα καθώς επίσης την ξεκούραση και χαλάρωση.

Μέρη του σώματος: καρδιά, νωτιαίος μυελός.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, είσαι πολύ γενναίος, καλλιεργημένος άνθρωπος, έξυπνος αλλά πονηρός, εύρωστος αλλά και σκληρός. Γενικά είσαι όμορφος. Δεν σου αρέσουν οι ύπουλες ενέργειες και όταν σου δοθεί η ευκαιρία, θα ήθελες να εμποδίσεις τους άλλους να επιδοθούν σε αυτές. Ο ανεξάρτητος χαρακτήρας σου, συχνά καθιστά δύσκολο να απολαμβάνεις την εμπιστοσύνη των ανωτέρων σου. Έχεις την τάση να τρως πολύ και τείνεις να υποφέρεις από κεφαλαλγία ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Είσαι σχολαστικά τίμιος και δεν μπορείς να ανεχθείς οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα. Πάσχεις από ασθένειες όπως το άσθμα ή συναφή προβλήματα στην αναπνοή και οδοντικά προβλήματα.
Είσαι συνήθως ανέμελος, ποτέ δεν ανησυχείς και βασίζεσαι στην τύχη σου. Είσαι ελκυστικός, αισθησιακός, και στοργικός. Είσαι πολύ κοινωνικός, με ικανότητα να επηρεάσεις τους άλλους, με τις επικοινωνιακές ικανότητες που έχεις. Κοινωνικές εκδηλώσεις και πάρτυ είναι οι αγαπημένες σου δραστηριότητες. Είσαι γενναιόδωρος και πιστός, και σπάνια είσαι μόνος. Θα είσαι πάντα παντρεμένος ή μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση. Η χαρούμενη διάθεση σου συχνά μπορεί να σε οδηγήσει σε υπερβολές, που φτάνεις στα άκρα. Είσαι πολύ σεξουαλικός και έχεις έντονο πάθος. Έχεις ισχυρή κράση και υγεία. Μπορεί να είσαι τεμπέλης και επιεικής, αλλά  ματαιόδοξος και με τάση στον ναρκισσισμό. Έχεις καλλιτεχνικές κλίσεις και συχνά εκφράζεσαι μέσω της μουσικής και του χορού. Συχνά υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα κληρονομιάς στην οικογένεια.

                     UTTARAPHALGUNI   14 Σεπτεμβρίου - 26 Σεπτεμβρίου

Το ζώδιο Uttaraphalguni κυβερνάται από τον Bhaga, το Θεό της ευτυχίας. Συμβολίζει  το κρεβάτι και την ανάγκη για ένωση.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, είσαι φιλάνθρωπος, έχεις καλή καρδιά και υπομονή, και αποκτάς φήμη. Είσαι ευθύς χαρακτήρας και δεν σου αρέσει να σε θεωρούν δεδομένο οι άλλοι. Έχεις μια δυνατή σωματική διάπλαση, καλή όραση και γενικά είσαι πολύ φιλόδοξος. Οι προσπάθειες που κάνεις είναι για να έχεις μια αίγλη βασιλικής εξουσίας γύρω σου. Θα απολαύσεις έναν ικανοποιητικό έγγαμο βίο και θα είσαι ευχαριστημένος με την οικογένεια σου. Προσπαθείς να βοηθήσεις τους άλλους ή δίνοντας τους οικονομική βοήθεια ή προσπαθώντας να τους ανακουφίσεις από τις ασθένειες τους. Έχεις επιτυχία σε σταδιοδρομίες που σχετίζονται με νέα ξεκινήματα, όπως τη βιομηχανία κατασκευών, τον σχεδιασμό, την διαχείριση του κοινού κλπ. Πάσχεις από ασθένειες όπως οδοντικά προβλήματα, γαστρικά προβλήματα και άλλες σωματικές ταλαιπωρίες.

Η φιλία είναι σημαντική για σένα και νιώθεις ευτυχέστερος όταν παντρεύεσαι. Οι σχέσεις και η ενότητα της οικογένειας είναι σημαντικά. Λέγεται ότι αυτό το nakshatra, είναι το «Αστέρι του Υποστηρικτή» για την αγάπη του για την ανθρωπότητα και τη φροντίδα και τον ειλικρινή χαρακτήρα του. Θέλεις να ανακουφίζεις τη δυστυχία στην κοινωνία. Βασικά, έχεις έναν ευτυχισμένο γάμο.
Όμως, δεδομένου ότι δεν μπορείς να είσαι μόνος σου, συμβιβάζεσαι και εξαρτάσαι από τη σχέση, με αποτέλεσμα τις μνησικακίες και τα προβλήματα στο γάμο. Είσαι θαρραλέος και καλός με τους ανθρώπους, οδηγώντας τους σε ισχυρές θέσεις. Υπάρχει μια τάση να ελέγχεις και να είσαι πολύ πεισματάρης.

                               HASTA   27 Σεπτεμβρίου - 10 Οκτωβρίου

Το ζώδιο Hasta κυβερνάται από τον Savitar, τη δημιουργική μορφή του Θεού Ήλιου Το σύμβολο είναι ένα κλειστό χέρι ή η γροθιά. Δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουμε τους στόχους μας με έναν πλήρη και άμεσο τρόπο.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, είσαι διάσημος, έχεις θρησκευτικό πνεύμα, σέβεσαι τους ανθρώπους και έχεις πλούτο. Είσαι ψηλός και λεπτός στη φυσική σου εμφάνιση. Ξέρεις πώς να κερδίσεις και να επιβληθείς στους άλλους, και ως εκ τούτου, γίνεσαι καλός διπλωμάτης και είσαι κατάλληλος για κάθε επάγγελμα. Δεν έχεις την τυπική εκπαίδευση, αλλά μπορείς να ασκήσεις τις αρμοδιότητες που σου ανατίθενται, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τις προσπάθειες σου. Είσαι πολύ δημιουργικό άτομο και εργάζεσαι πολύ καλά χρησιμοποιώντας τα χέρια σου. Έχεις καλή οργάνωση και διαπρέπεις σε θέσεις εργασίας, οι οποίες συνεπάγονται πολλά ταξίδια. Τείνεις να υποφέρεις από ιγμορίτιδα, βήχα, το κρύο και το άσθμα. Οι υπερβολές μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακή προσβολή. Έχεις ταλέντα, είσαι πλούσιος, υλιστής, μιλάς άριστα αλλά γίνεσαι εριστικός.

Έχεις επιδεξιότητα στα χέρια, όπως και στην δεξιοτεχνία και τις τέχνες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου για θεραπεία, πιθανώς ως γιατρός ή ως θεραπευτής μασάζ. Έχεις μεγάλη εξυπνάδα και καλή αίσθηση του χιούμορ. Είσαι διασκεδαστικός και καλός ομιλητής, αλλά νωρίς στη ζωή σου μπορεί να μαστίζεσαι από κακουχίες, περιορισμούς και εμπόδια. Η γροθιά δείχνει την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι τις ιδέες, και να διαφυλάξεις πράγματα σε υλικό ή πνευματικό επίπεδο. Μπορεί να μαστίζεσαι από τη φτώχεια ή την έλλειψη επιτυχίας, μέχρι να επικεντρωθείς στην πνευματική πορεία. Υπάρχει μια έμφυτη επιθυμία να είσαι χρήσιμος και να εξυπηρετείς, όπως σε ένα επάγγελμα παροχής συμβουλών. Είσαι ιδιαίτερα ευφυής, προσελκύεσαι από τον μυστικισμό, και η χειρομαντεία είναι η ειδικότητα σου.

                              CHITRA   11 Οκτωβρίου - 23 Οκτωβρίου

Το ζώδιο Chitra κυβερνάται από το Twashtar, το «αστέρι της ευκαιρίας». Στην αρχαία εποχή το αστέρι ήταν γνωστό ως το «αστέρι της Ευημερίας».Το Chitra μας επιτρέπει να κερδίσουμε τον καρπό του καλού κάρμα μας, που έρχεται μέσα από τη δικαιοσύνη. Έχει μια πολύ πνευματική ενέργεια.

Μέρη του σώματος: κοιλιά, τα νεφρά, κήλη, αγγειοκινητικό σύστημα.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, νικάς τους εχθρούς σου ηρωικά, είσαι ειδικός στην πολιτική και έχεις εξαιρετική εξυπνάδα. Έχεις καλή υγεία και πάντα φαίνεσαι πολύ νεότερος από την πραγματική σου ηλικία. Εάν έχεις έναν δυνατό Ποσειδώνα στο χάρτη σου, θα βλέπεις όνειρα που μπορούν να προβλέψουν το μέλλον. Πολλοί του ζωδίου σου, συνεχίζουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα διατηρήσουν τη δίψα για γνώση σε όλη τους την ζωή. Μπορεί να πάσχεις από ασθένειες όπως προβλήματα της ουροδόχου κύστης και τα νεφρά και, ψυχιατρικές και εγκεφαλικές διαταραχές.  Έχεις κέρδη, είσαι ασθενικός, μάγος, προληπτικός, διακριτικός και έχεις δυνατή μνήμη.

Κατέχεις πολλά χαρίσματα και προσωπική γοητεία, και είσαι φανταχτερός. Αγαπάς τα φωτεινά χρώματα και συνήθως έχεις πολύ όμορφα μάτια και ωραίο σώμα. Έχεις μεγάλο πνευματικό βάθος και με ξαφνικές λάμψεις διορατικότητας. Είσαι υπέροχος συνομιλητής. Λες το σωστό πράγμα στο σωστό χρόνο. Το Chitra κυβερνά την δημιουργία, δείχνει καλλιτεχνική και οργανωτική ικανότητα, όπως στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Πολλοί καλλιτέχνες γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο. Αναφέρεται στα κοσμήματα και πολλοί του ζωδίου σου, μπορούν να επεξεργάζονται πολύτιμους λίθους. Αντικατοπτρίζει τον κόσμο των Μάγια και τις αυταπάτες.

                                SWATI  24 Οκτωβρίου - 6 Νοεμβρίου

Το ζώδιο Swati κυβερνάται από τον Vayu, τον θεό του ανέμου. Αυτό το Nakshatra αφορά τον αέρα, τον άνεμο, τη σκόνη και τη γνώση αυτών των στοιχείων. Αυτό το Nakshatra μπορεί να είναι καταστρεπτικό εάν δεν μάθουμε πώς να το χρησιμοποιήσουμε σωστά ώστε να καταργήσουμε την αρνητικότητα.

Μέρη του σώματος: το δέρμα, τα νεφρά, ο ουρητήρας, η σκωληκοειδίτιδα, η κήλη, η ουροδόχος κύστη.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, είσαι προικισμένος με τεράστια ομορφιά, φλερτάρεις με το αντίθετο φύλο, είσαι ευχάριστος και λαμβάνεις πλούτο. Σκέφτεσαι βαθιά πριν από τη λήψη αποφάσεων και προσπαθείς να εξισορροπήσεις το σώμα και την ψυχή σου. Δεν σου αρέσει να κάνεις αδικία σε άλλους, όπως και κάθε αδικία που γίνεται σε άλλους ανθρώπους. Έχεις την ικανότητα να επιβιώσεις σε οποιαδήποτε  αλλαγή που μπορεί να συναντήσεις. Είσαι καλός σε αγορές και πωλήσεις, αλλά ο πλούτος και η περιουσία έρχονται και παρέρχονται αρκετά εύκολα. Είσαι ανοιχτόμυαλος και προσελκύεις ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα. Πολλοί του ζωδίου σου, συμμετέχουν σε θρησκευτικές ή κοινωνικές δραστηριότητες. Πρωταρχικό σου κίνητρο είναι ή υλική ευημερία. Ο Rahu, ο πλανήτης των αποφάσεων, μπορεί να δημιουργήσει μια ισχυρή επιθυμία για οικονομική επιτυχία και σφοδρή επιθυμία για ζωή.

Είναι καλλιεργημένος και θέλεις πάντα να μαθαίνεις, είσαι υποχωρητικός με τις γυναίκες, παθιασμένος και πλούσιος. Υπερέχεις στους τομείς της μουσικής, της λογοτεχνίας και της τέχνης. Η χρηματοδοτική ικανότητα και επιτυχίες σε επιχειρήσεις αποτελούν μέρος των δώρων σου. Έχεις ευλογηθεί με την τέχνη της επικοινωνίας, αποκαλύπτοντας τις γνώσεις και το ενδιαφέρον σου. Η ικανότητα σου να οδηγείς τους άλλους, σε καθιστά εξαιρετικά ευέλικτο. Είσαι περίεργος και θέλεις να μάθεις και είσαι πολύ ψυχικός και διαισθητικός. Τα παιδιά σου είναι εκτεθειμένα, αγωνίζονται για την ανεξαρτησία, και είναι πάντα επιζώντας σε δύσκολες συνθήκες ζωής. Λόγω της φύσης σου, πρέπει να είσαι προσεκτικός με τη διατροφή σου.
Είσαι ικανός σε επιχειρήσεις, σε πωλήσεις, στη Γιόγκα, σαν ιερέας, σε νομικά επαγγέλματα, σαν μεσίτης, στις μεταφορές και σε ταξιδιωτικούς κλάδους.

                              VISHAKHA  7 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου

Το ζώδιο Vishakha κυβερνάται από τον Indra και τον Agni, οι οποίοι εκπροσωπούν τις εξουσίες της θερμότητας και τις αστραπές. Δεν δίνει άμεσα αποτελέσματα, αλλά ίσως περισσότερο μακροπρόθεσμα οφέλη. Σχετίζεται με τη γεωργία, την θερμότητα, την βροχή και τις εποχιακές μεταβολές. Αυτό είναι το «αστέρι του σκοπού».

Μέρη του σώματος: κάτω κοιλιακή χώρα, μέρη κοντά στη κύστη, το πάγκρεας, τα γεννητικά όργανα, το ορθό, το παχύ  έντερο, ο προστάτης αδένας.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, έχεις θρησκευτικό πνεύμα και κλίση σε ιεροτελεστίες και τελετουργικά, είσαι ασταθής χαρακτήρας και δεν είσαι και τόσο φιλικός. Έχεις ένα καλά διαμορφωμένο σώμα, αλλά τείνεις να γίνεσαι παχύσαρκος και παίρνεις βάρος με την πάροδο της ηλικίας. Είσαι ζηλιάρης και άπληστος από τις επιτυχίες των άλλων. Έχεις έλλειψη κοινωνικών επαφών και φίλων και αισθάνεσαι απομονωμένος και μοναχικός, ενάντια στον κόσμο. Πίκρα και αγανάκτηση είναι το αποτέλεσμα. Έχεις μια πολύ ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή και παίρνεις καλό σύζυγο. Μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα, αλλά δύσκολα επικεντρώνεσαι σε ένα από αυτά. Έχεις άριστη επικοινωνία, και γράφεις και μιλάς καλά. Έχεις γλυκό και ευγενικό τρόπο ομιλίας και γίνεσαι καλός διπλωμάτης. Είσαι ονειροπόλος, σου αρέσει η αστρολογία, είσαι γενναίος και δυνατός. Οι γυναίκες που γεννήθηκαν σε αυτό το nakshatra, είναι όμορφες και θρησκευτικού χαρακτήρα. Πρέπει να έχουν μια καλά ισορροπημένη διατροφή και να ασκούνται τακτικά για να είναι αδύνατες.

Είσαι πολύ καλά προσανατολισμένος, και δεν εγκαταλείπεις την προσπάθεια μέχρι να επιτευχθεί η επιτυχία. Η φιλοδοξία και η συγκεντρωμένη δύναμη σου, θα κατακτήσουν οποιαδήποτε εμπόδια ή τους αντιπάλους σου. Είσαι εξαιρετικά ανταγωνιστικός. Με τις απόψεις σου, μπορείς να επιβάλλεις τη θέληση σου και τις ιδέες σου στους άλλους. Χρησιμοποιείς τους άλλους για να πάρεις αυτό που θέλεις. Πρέπει να είσαι προσεκτικός ώστε να μην χάσεις τη μάχη, αλλά να μην χάσεις και τον πόλεμο. Εάν δεν έχεις αυτό που θέλεις, θα είναι δύσκολο για σένα να κρύψεις τα συναισθήματα σου ή τον φθόνο και τη ζήλια σου. Απογοητεύεσαι και οργίζεσαι, όταν δεν παίρνεις αυτό που θέλεις. Είσαι πάντα αισιόδοξος για την επιτυχία και την αποφασιστικότητα σου, και θα επιμείνεις στο σκοπό σου. Είσαι δυναμικός, επίμονος και αποφασιστικός. Βιώνεις την επιτυχία κατά το δεύτερο ήμισυ της ζωής σου. Δεδομένου ότι έχεις πνεύμα πολεμιστή θα πάρεις αυτό που θέλεις πάντα. Τα επαγγέλματα που σου ταιριάζουν είναι ερευνητής, επιστήμονας, στρατιωτικός ηγέτης, συγγραφέας, δημόσιος ομιλητής, πολιτικός, δικηγόρος.

                             ANURADHA  20 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου

Αυτό το Nakshatra κυβερνάται από τον Mitra, τον θεό της φιλίας. Δίνει ισορροπία στις σχέσεις, τόσο τιμώντας τους άλλους και ζητώντας από τους άλλους να τους τιμούν. Ονομάζεται «αστέρι της επιτυχίας».

Μέρη του σώματος: η ουροδόχος κύστη, τα γεννητικά όργανα, το ορθό, τα ρινικά οστά και τα γεννητικά όργανα.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, διαθέτεις λάμψη και αίγλη, επιτυγχάνεις φήμη, είσαι ενθουσιώδης, γίνεσαι καταστροφέας των εχθρών σου, ένας εμπειρογνώμονας σε πολλές μορφές της τέχνης και φιλήδονος. Έχεις επίσης κάποια πολύ περίεργα χαρακτηριστικά και έχεις να αντιμετωπίσεις διάφορα εμπόδια στη ζωή σου, και ως εκ τούτου, έχεις μια κάπως ηττημένη ματιά στο πρόσωπο σου. Μπορεί να διαμένεις σε ξένη χώρα και να έχεις επιτυχία μακριά από την πατρίδα σου. Έχεις συνήθως καλή υγεία και ζωτικότητα. Μπορείς να επιδείξεις τις οργανωτικές σου ικανότητες και να προσελκύσεις άλλους, στις δικές σου δραστηριότητες. Συνήθως δεν έχεις καλές σχέσεις με τους γονείς σου και άλλους στενούς συγγενείς. Είσαι δημιουργικός, ιδιαίτερα όσον αφορά το θέαμα και μπορείς να λάμψεις στον κοινωνικό και πολιτικό τομέα.

Ενδέχεται να πληγείς από μικρές σωματικές ασθένειες όπως το άσθμα, αναπνευστικά προβλήματα, βήχας και οδοντιατρικά προβλήματα. Πρέπει να προσέξεις τις διατροφικές σου συνήθειες, γιατί δημιουργείται αδυναμία. Έχεις μια έντονη όρεξη για τη ζωή γενικότερα, για μάθηση, βαθιά αφοσίωση, απλότητα, μουσικά ταλέντα και περίοπτη κοινωνική θέση. Αυτό το nakshatra προωθεί ισορροπία σε μια σχέση. Επικεντρώνεσαι στους στόχους σου, και είσαι σε θέση να διατηρήσεις ισορροπία και φιλικές συνεργασίες με τους άλλους. Μπορεί να έχεις φήμη και αναγνώριση. Είσαι θαυμάσιος ηγέτης και έχεις οργανωτικές ικανότητες, ιδίως με μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Είσαι αισθησιακός και ξέρεις να φιλοξενείς τους άλλους. Ασχολείσαι και βοηθάς τους άλλους ανθρώπους. Επίσης, έχεις την ικανότητα να εργάζεσαι με τους αριθμούς. Έχεις δύσκολη σχέση με την μητέρα σου. Πιστός και αφοσιωμένος σε αυτά που αγαπάς, έχεις μια μελαγχολική πλευρά. Μπορεί να υπάρχει μια ελεγχόμενη ζήλια. Μπορεί να ζήσεις μακριά από τον τόπο γέννησης σου. Θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες για ταξίδια, και αγαπάς την ποικιλία.

                          JYESTHA  3 Δεκεμβρίου - 16 Δεκεμβρίου

Το ζώδιο Jyeshta κυβερνάται από τον Ίντρα, τον κυβερνήτη των Θεών. Ο Ίντρα, ο βασιλιάς των θεών είναι προστάτης των ηρώων. Είναι ο θείος πολεμιστής και «εξολοθρευτής των δράκων». Δίνει κουράγιο, δύναμη και δόξα.

Μέρη του σώματος: παχύ έντερο, ο πρωκτός, τα γεννητικά όργανα, οι ωοθήκες, η μήτρα.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, έχεις λάμψη και επιτυγχάνεις σε δόξα και μεγαλεία, είσαι πλούσιος, γενναίος, ήρωας και εξαιρετικός συνομιλητής. Θα φτάσεις στην κορυφή της εξουσίας, αλλά μετά από μεγάλο θάρρος και προσπάθεια. Διαθέτεις ένα μείγμα από τις ιδιότητες του Ερμή και του Άρη. Έχεις εξαιρετική φυσική αντοχή και καλή φυσική εμφάνιση. Είσαι πολύ περήφανο άτομο. Δεν είσαι πολύ σαφής σχετικά με το επάγγελμα που θέλεις να ακολουθήσεις  στη ζωή σου, και ως εκ τούτου αλλάζεις συχνά θέσεις εργασίας ή τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Μπορεί να συμμετέχεις σε πνευματικές πρακτικές, ενώ ταυτόχρονα να είσαι οχυρωμένος στις υλιστικές επιδιώξεις. Το πρωταρχικό κίνητρο σου είναι ή υλική ευημερία. Είσαι καλλιτεχνικός, αγαπάς τα στολίδια και τα ακριβά ρούχα, είσαι ονειροπόλος, γενναίος, φιλοσοφικός και ταλαντούχος.

Είσαι πολύ προστατευτικός με τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου. Διαθέτεις κρυφές υπερφυσικές δυνάμεις. Είσαι ο σοφός, αυτός που κατέχει την σοφία, που μόνο η ηλικία και η εμπειρία μπορεί να δώσει. Ξέρεις πώς να ασχοληθείς με τον πλούτο και τη δύναμη. Η ζωή σου δεν είναι εύκολη και κάποιες φορές μπορεί να αντιμετωπίσεις δυσκολίες και φτώχεια. Είσαι μοναχικός, μυστικοπαθής με λίγους φίλους. Εφευρετικός και βαθιά στο μυαλό σου, προσπαθείς να αναζητήσεις το βαθύτερο νόημα της ζωής. Κατά καιρούς, γίνεσαι αλαζόνας και υποκριτικός, λόγω της χαμηλής αυτοεκτίμησης σου. Τα επαγγέλματα που σου ταιριάζουν είναι: ηγέτης διαχείρισης, στρατιωτικός ηγέτης, αυτοαπασχολούμενος, αστυνομικός, ντέντεκτιβ, μηχανικός, διανοούμενος, φιλόσοφος.

                            MΟΟLA   17 Δεκεμβρίου - 28 Δεκεμβρίου

Το ζώδιο Moola κυβερνάται από την Nirriti, τη Θεά της καταστροφής. Moola σημαίνει ρίζα. Το σύμβολο είναι ένα μάτσο ρίζες δεμένες μαζί. Σημειοδοτεί την ίδρυση, την έναρξη, τον αρχηγό και την πρωτεύουσα των κρατών.

Μέρη του σώματος: γοφοί, μηροί, το μηριαίο οστού, ο ειλεός, τα ισχιακά νεύρα.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, θα είσαι οικονομικά επιτυχής και θα έχεις άνετη ζωή. Διαθέτεις μια βαθιά φιλοσοφική φύση και ένα περίεργο νου και απολαμβάνεις την εξερεύνηση του κάθε θέματος εις βάθος. Αποκτάς σοφία και γνώση μέσα από τη σκληρή δουλειά σου. Προκαλείς όμως καταστροφή στην οικογένεια σου. Αλλά ο ίδιος σου είσαι ειρηνική προσωπικότητα, αλλά δεν θα διστάσεις να αγωνιστείς για ό, τι δικαιωματικά σου ανήκει. Έχεις πολλαπλές ικανότητες και, ως εκ τούτου, η αλλαγή των επαγγελμάτων, είναι ένα σύνηθες χαρακτηριστικό για σένα. Ξοδεύεις τα χρήματα σου και δεν έχεις και τόσο καλή σχέση με τους γονείς σου. Είσαι φιλόδοξος, μαθαίνεις εύκολα, είσαι αβέβαιος, υπερήφανος, ομιλητικός, ταξιδιώτης και πολύ χρήσιμος για τους άλλους.

Έχεις ένα παθιασμένο χαρακτήρα που θέλει να φτάσει σε βάθος των πραγμάτων. Είσαι καλός στην έρευνα και αισθάνεσαι δεσμευμένος και παγιδευμένος από τις συνθήκες της ζωής σου, και μπορεί να εμπλακείς σε κατηγορίες από τους άλλους ή το περιβάλλον που ζεις. Θα υπάρξουν ακραίες ανατροπές στη ζωή σου με μεγάλες απώλειες. Φαίνεται να υπάρχει σκληρότητα και πόνος. Η δυσαρέσκεια και η προδοσία είναι συχνές. Η βαθιά αίσθηση της απώλειας της δύναμης σου, σε κάνει να βλέπεις βαθύτερα και να αναζητάς μια ανώτερη δύναμη. Οι υπερβολές οδηγούν σε καταναγκαστική συμπεριφορά. Μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον για την θεραπεία με βότανα ή την εναλλακτική ιατρική. Συχνά πάσχεις από ασθένειες όπως ο πόνος στις αρθρώσεις, ρευματισμοί, πόνοι στην πλάτη και τα ισχία, προβλήματα με το συκώτι και παχυσαρκία. Επαγγέλματα που σου ταιριάζουν: Δημόσιος ομιλητής, συγγραφέας, φιλόσοφος, δάσκαλος, δικηγόρος, πολιτικός, γιατρός, φαρμακοποιός, πωλητής.

                          POORVASHADHA    29 Δεκεμβρίου - 11 Ιανουαρίου

Το ζώδιο Poorvashadha κυβερνάται από τον Waters. Παρέχει πρόσθετη ενέργεια για την προσπάθεια μας. Συνδέεται με την κήρυξη πολέμου. Purva Ashadha σημαίνει αήττητος ή απροσκύνητος και ονομάζεται το «αήττητο αστέρι». Η εκπαίδευση φαίνεται να διακόπτεται. Υπάρχει σχέση με το νερό, και κάθε ταξίδι που σχετίζεται με το νερό, τη θάλασσα, τον ωκεανό, ή τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Μέρη του σώματος: μηροί, γοφοί, ο κόκκυγας, η σπονδυλική στήλη, οι αρτηρίες και οι φλέβες.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, είσαι ευφυής και πειστικός. Είσαι πολύ περήφανος άνθρωπος με τη δυνατότητα να επηρεάσεις και να συμπάσχεις με τις μάζες. Έχεις συνήθως φήμη, πλούτο, γονιμότητα και πολύ σοφία. Προβάλλεις επιχειρήματα στους άλλους για να αποδείξεις τη νοημοσύνη σου. Διαθέτεις τους απαραίτητα λογικούς συλλογισμούς, όταν πρόκειται να πάρεις μια καλά μελετημένη απόφαση. Είσαι μια υπερβολικά επεκτατική φύση, και συνήθως κάνεις αυτό που θέλεις χωρίς να εξετάσεις τις γνώμες των άλλων. Είσαι καλός συζητητής και μπορείς να νικήσεις οποιονδήποτε σε ένα επιχείρημα. Μπορεί να γίνεις πεισματάρης και δεν έχεις απαιτήσεις από κανέναν. Επιδιώκεις την υλοποίηση των συμφερόντων σου.  Έχεις την αποφασιστικότητα να οδηγήσεις τους άλλους, όπου κι αν βρίσκονται. Είσαι έξυπνος, εξυπηρετικός, γενναίος, εγωιστής, πονηρός και πλούσιος.

Είσαι ανίκητος, περήφανος και ανεξάρτητος. Έχεις την επιρροή και την ισχύ έναντι των άλλων. Υπάρχει μια φιλοσοφική και συναισθηματική τάση και έντονη ανάγκη για καλύτερη ποιότητα ζωής και προσπαθείς πάντα να βελτιώσεις την κατάσταση σου. Είσαι ατρόμητος, επιθετικός, προκλητικός, και προσπαθείς με τόλμη για την επίτευξη των στόχων σου. Θέλεις τη δημοτικότητα και να εξαπλωθεί το όνομα σου. Είσαι πάντα πετυχημένος και η επιτυχία σου έρχεται σε νεαρή ηλικία. Έχεις μεγάλη ρητορική ικανότητα με αποτέλεσμα να έχεις επιτυχία σε συζητήσεις. Η έλλειψη φόβου μπορεί να σε οδηγήσει σε ανησυχία και μια πεισματική επιθετική διάθεση. Επιδέξιος, αλλά κατά κάποιον τρόπο εθελοτυφλείς στις δικές σου αδυναμίες, και έχεις το αίσθημα της αυτοάρνησης. Επαγγέλματα που σου ταιριάζουν: Συγγραφέας, καθηγητής, εργασία σε ναυτιλιακή βιομηχανία, πολιτικός, δικηγόρος, εργασία σε ξένες επιχειρήσεις, ηθοποιός, κινηματογραφιστής.

                       UTTARASHADHA    12 Ιανουαρίου - 24 Ιανουαρίου

Το ζώδιο Uttarashadha κυβερνάται από τους Θεούς Vishwe και Deva.

Μέρη του σώματος: μηροί, το μηριαίο οστού, οι αρτηρίες, το δέρμα, τα γόνατα.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, είσαι εσωστρεφής και διεισδυτικός και νιώθεις εσωτερικά μια ένταση, τα αποτελέσματα της οποίας είναι μόνιμα. Φτάνεις στην κορυφή της εξουσίας, έχεις υποστήριξη και αναγνώριση, όχι τόσο μέσα από την προσωπική προσπάθεια, αλλά με τις κατάλληλες συμμαχίες και την υποστήριξη όλων των θεών. Είσαι εργασιομανής, εξαιρετικά ανθεκτικός όταν είσαι ενθουσιασμένος, αλλά εάν χαλαρώσει το ενδιαφέρον σου, μπορεί να γίνεις τεμπέλης, εσωστρεφής, και δεν τελειώνεις αυτό που άρχισες. Δεν εμπιστεύεσαι τους άλλους εύκολα και ξοδεύεις πολύ χρόνο μέχρι να τους καταλάβεις. Είσαι καλός διαμεσολαβητής σε τυχόν διαφορές και γίνεσαι καλός σύμβουλος σε οποιονδήποτε τομέα. Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, μπορεί να είναι ιεροκήρυκες, σεβάσμια πρόσωπα, ή ευγενείς.

Είσαι ανθεκτικός και ανίκητος, και θα αγωνιστείς γι’ αυτό που πιστεύεις ότι είναι σωστό, είσαι ιδιαίτερα δίκαιος και υπεύθυνος, με μεγάλο βαθμό ακεραιότητας. Μπορείς να κάνεις πράξη αυτά που λες. Ειλικρινής με κάθε τρόπο, δεν μπορείς να πεις ψέματα. Υπηρετείς τα ιδανικά σου, και γίνεσαι πολύ ανθρωπιστής. Είσαι ηγέτης, πολύ φιλόδοξος, που σε οδηγεί όμως σε κακή φήμη. Στο τελευταίο μέρος της ζωής σου, γίνεσαι πιο επιτυχημένος. Ο γάμος σου μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει ή να καθυστερήσει επειδή είσαι πεισματάρης, εγωκεντρικός και χαλαρώνει το ενδιαφέρον σου για τον σύντροφο σου.

                              SRAVANA    25 Ιανουαρίου - 6 Φεβρουαρίου

Το ζώδιο Sravana κυβερνάται από τον Vishnu, το αστέρι της ακρόασης. Το σύμβολο του Sravana είναι τρία αποτυπώματα ποδιών. Δίνει τη δυνατότητα να συνδέσει τους ανθρώπους μαζί με κοινή πορεία στη ζωή. Το Sravana είναι το «αστέρι της μάθησης».

Μέρη του σώματος: οι λεμφαδένες, τα γόνατα και το δέρμα.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, είσαι πολύ έμπειρος στην μελέτη των ιερών κειμένων και γραφών, έχει πολλούς γιους και φίλους, και καταστρέφεις τους εχθρούς σου. Θέλεις να σμίγεις με τους άλλους και έχεις ένα ευρύ δίκτυο φίλων. Είσαι έτοιμος να βοηθήσεις τους άλλους, αλλά σπάνια αποκτάς το σεβασμό και την αναγνώριση από εκείνους τους οποίους βοήθησες. Θα είσαι οικονομικά επιτυχής και θα έχεις μία υλική άνετη ζωή. Οι άνδρες που γεννήθηκαν σ’ αυτό το nakshatra, είναι μεσαίου ύψους και έχουν λεπτό σώμα. Οι γυναίκες που γεννήθηκαν σ’ αυτό το nakshatra, τείνουν να είναι πάρα πολύ ομιλητικές και έχουν κάποιες άκαμπτες ιδέες για τους συζύγους τους και δεν είναι έτοιμες για συμβιβασμό, όταν πρόκειται για τα ελαττώματα του συζύγου τους. Πάσχεις από ασθένειες όπως το έκζεμα, δερματικά νοσήματα, ρευματισμούς.

Είσαι γενναίος, ευπροσάρμοστος, διακριτικός, πλούσιος, έχεις πονηρούς φίλους και είσαι αργός στις πράξεις σου. Είσαι πάντα διψασμένος για γνώση και ενημέρωση γι’ αυτό και γίνεσαι πολύ πνευματικός. Η σοφία και ο προφορικός λόγος είναι πολύ σημαντικά για σένα. Γίνεσαι καλός δάσκαλος και αυτός που θέλει πάντα να μαθαίνει. Η συμβουλευτική ικανότητα που έχεις είναι ένα δώρο, γιατί μπορείς να ακούς τους άλλους πραγματικά. Η αίσθηση της ακοής σου μπορεί να είναι πολύ οξεία και ευαίσθητη. Είσαι πολύ παραδοσιακός και θέλεις να αποκαλύψεις τη γνώση του παρελθόντος. Συμμετέχεις σε κουτσομπολιά και σου αρέσουν πολύ αν και είσαι εξαιρετικά ευαίσθητος για να βλάψεις τους άλλους. Η ανήσυχη φύση σου, σε αναγκάζει να ταξιδεύεις συνέχεια, συνήθως γιατί επιδιώκεις την γνώση. Φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα και απογοητεύσεις νωρίς στη ζωή, και κάποια αναπηρία. Με το χρόνο, όμως σιγά-σιγά επανακτάς το αίσθημα της αυτοπεποίθησης.

                         DHANISHTA   7 Φεβρουαρίου - 19 Φεβρουαρίου

Το ζώδιο Dhanishta κυβερνάται από τους Vasus, τους Θεούς της αφθονίας. Είναι γνωστό ως «αστέρι της συμφωνίας». Το σύμβολο είναι ένα τύμπανο. Το Dhanishta έχει δύο σημασίες, το ένα είναι Dhana (πλούτη) και το άλλο είναι Dhvani (ήχος).

Μέρη του σώματος: τα οστά, η επιγονατίδα, οι αστράγαλοι, τα άκρα, τα γόνατα,

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, έχεις άριστη συμπεριφορά, είσαι πρακτικός, πλούσιος, ισχυρός και έχεις μεγάλη καρδιά. Είσαι λεπτός και ψηλός, με καλή ικανότητα αντίστασης σε μεταδοτικές ασθένειες. Είσαι πολύ οξύθυμος και όταν προσβληθείς είσαι ικανός να φτάσεις στα άκρα. Πρέπει να λαμβάνεις την κατάλληλη φροντίδα της υγείας σου, καθώς τείνεις να παραμελείς τα προβλήματα της υγείας σου. Είσαι παθιασμένος με το παρελθόν και περνάς το χρόνο σου αναπολώντας. Αυτό το Nakshatra δηλώνει καθυστέρηση στο γάμο ή δυστυχισμένο έγγαμο βίο.
Οι γυναίκες που γεννήθηκαν σε αυτό το nakshatra φαίνονται νεότερες από την πραγματική τους ηλικία. Η συζυγική τους ζωή θα είναι ευτυχισμένη και ικανοποιητική.

Ενδέχεται να υποφέρεις από ασθένειες όπως αναιμία, βήχας και κρυολογήματα. Οι γυναίκες μπορεί να υποφέρουν από προβλήματα της μήτρας. Είσαι ασθενικός, θα έχεις βασιλική ζωή, γίνεσαι εκδικητικός, γενναίος και κοινωνικός. Θα αποκτήσεις
σημαντικό υλικό πλούτο, κυριότητα ακινήτων και κατοχή μουσικών οργάνων, Ορισμένοι του ζωδίου σου, διαθέτουν μουσική ικανότητα και αγαπούν το χορό, γιατί θέλουν να είναι πάντα σε κίνηση. Απαιτείς ακρίβεια στην ώρα, γι’ αυτό βρίσκεσαι στο συγκεκριμένο μέρος, την συγκεκριμένη στιγμή. Φαίνεται να υπάρχει ένα εσωτερικό κενό μέσα σου, και συνεχώς προσπαθείς να καλύψεις αυτό το κενό, και αυτό μπορεί να είναι η αιτία των προβλημάτων σου στις σχέσεις σου και την οικογένεια σου. Ο γάμος μπορεί να καθυστερήσει ή να απορριφθεί. Υπάρχει μια τάση να ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες των άλλων. Είσαι υλιστής, και κερδίζεις φήμη και αναγνώριση. Θα πρέπει να προσέξεις να μην γίνεις υπερβολικά άπληστος, και να παρουσιάζεις ναρκισσισμό. Αγαπάς τον ενθουσιασμό που προσφέρουν τα ταξίδια.

                           SATABHISHAK     20 Φεβρουαρίου - 4 Μαρτίου

Το ζώδιο Satabhisha κυβερνάται από τον Varuna, το Θεό των κοσμικών υδάτων. Αυτό το nakshatra αναφέρεται στη πνευματική και σωματική θεραπεία του ανθρώπου. Επιφέρει μια κρίση που οδηγεί όμως σε θεραπεία αναζωογόνησης.

Μέρη του σώματος: το τμήμα μεταξύ των γονάτων και των αστραγάλων, οι μυς.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, είσαι γενναίος, έξυπνος και καταστρέφεις τους εχθρούς σου. Είσαι πολύ απλός, ηθικός και ζεις μια απλή, άμεση ζωή. Έλκεσαι από κάθε επιστημονική σταδιοδρομία ή ερευνητική εργασία. Το μειονέκτημα σου είναι ότι αλλάζεις πολύ συχνά γνώμη και συχνά μπερδεύεσαι με τους ανθρώπους. Οι άνδρες που γεννήθηκαν σε αυτό το nakshatra, είναι γενικά προκατειλημμένοι, πολύ θρήσκοι και θεοφοβούμενοι. Οι γυναίκες είναι ψηλές και λεπτές, με ώριμη έκφραση στο πρόσωπο τους και είναι πολύ θεοφοβούμενες. Ενδέχεται να παρουσιάσεις ασθένειες των ουροφόρων οδών, διαβήτη, αναπνευστικά προβλήματα, βήχα, κρυολογήματα ή πνευμονία. Είσαι καλλιεργημένος, καλλιτέχνης, συγγραφέας, θυσιάζεσαι για τους άλλους, είσαι υποχωρητικός, μαλακός στην καρδιά και θρησκευόμενος.

Μπορείς να γίνεις θεραπευτής ή γιατρός. Το σύμβολο του κενού κύκλου του ζωδίου σου, αντιπροσωπεύει το κενό του διαστήματος στο σύμπαν, τι είναι πίσω από το πέπλο, και αναφέρεται σε αυταπάτες και την εσωτερική διόραση. Είσαι βαθύτατα μυστικιστικής, στοχαστικός, φιλοσοφικός, επιστημονικός, και οραματιστής. Είσαι πολύ μυστικοπαθής και απομονωμένος. Γίνεσαι καλός αστρονόμος, καθώς και αστρολόγος. Μπορεί να γίνεις κυκλοθυμικός, μοναχικός και καταθλιπτικός. Έντονα δογματικός και πεισματάρης, νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα και δεν έχεις τίποτα να μάθεις από τους άλλους, επειδή είσαι πάνω από αυτούς. Τα αλκοολούχα ποτά κυβερνώνται από αυτό το nakshatra.

                              PURVABHADRA   5 Μαρτίου - 17 Μαρτίου

Το ζώδιο αυτό κυβερνάται από το Aja Ekapad, ένα φίδι. Αναφέρεται στην πνευματική φιλοδοξία μας, στη ζωή που είναι έξω από το χώρο της εγωιστικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι ένα μετασχηματιστικό nakshatra, όπου τα άτομα θα θυσιαστούν για μία υψηλότερη ιδέα, και θα βοηθήσουν τον  κόσμο.

Μέρη του σώματος: αστράγαλοι, πόδια, δάχτυλα.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, έχεις τον πλήρη έλεγχο των αισθήσεων  σου, είσαι έξυπνος, ένας εμπειρογνώμονας σε όλες τις μορφές τέχνης, και καταστρέφεις τους εχθρούς σου. Είσαι ριψοκίνδυνος και γοητευτική προσωπικότητα. Έχεις λεπτό και ψηλό ανάστημα και λειτουργείς πάντα βάση ηθικών αρχών στη ζωή σου, τις οποίες θέλεις να διατηρήσεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Είσαι πολύ ευπροσάρμοστος και μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου και να τον προσαρμόσεις ανάλογα με την περίσταση. Ξοδεύεις χρήματα με τον πιο σωστό τρόπο, αποφεύγοντας κάθε κατάχρηση. Ασχολείσαι με την υπηρεσία είσπραξης εσόδων ή οτιδήποτε αφορά συναλλαγές σε μετρητά. Είσαι ισορροπημένος και δεν θα δώσεις βοήθεια αν δεν έχεις πειστεί πλήρως ότι μια τέτοια καλοσύνη, συμπάθεια και γενναιοδωρία απαιτείται πραγματικά. Έχεις πρακτικό πνεύμα, όταν πρόκειται για φιλανθρωπία. Μπορείς εύκολα να απολαύσεις τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των άλλων, ακόμη και αν είσαι οικονομικά αδύναμος.

Ενδέχεται να πληγείς από ασθένειες όπως παράλυση, διαβήτης, στομάχι και κοιλιακά προβλήματα. Είσαι πνευματικός, χρήσιμος και εριστικός. Υπάρχει ένα πάθος για τη φύση, λίγο ακραίο όμως. Το σύμβολο του ανθρώπου με δύο πρόσωπα, αναφέρεται στο βλέμμα που είναι στραμμένο στο παρελθόν και το μέλλον, ενδεχομένως, κατά τον χρόνο του θανάτου του, ή μπορεί να σημαίνει κάποιον που έχει μια σκοτεινή πλευρά που κρύβει από τον κόσμο. Έντρομος, νευρικός, και οργισμένος, μπορείς να γίνεις πολύ κυνικός. Η ζωή σου μερικές φορές είναι γεμάτη με θλίψη και προβλήματα. Θα πρέπει να προσέχεις τα ατυχήματα και τους τραυματισμούς. Είσαι ριζοσπάστης και ασυμβίβαστος, και έχεις εξαιρετικές ικανότητες ομιλίας για να επηρεάσεις τις μάζες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

                             UTTARABHADRA  18 Μαρτίου - 31 Μαρτίου

Το ζώδιο Uttarabhadra κυβερνάται από τον Ahir Budhnya, το φίδι από τα βάθη της Ατμόσφαιρας. Αναφέρεται στην αύξηση της ευημερίας σε έναν ευρύ τόπο, προς όφελος ολόκληρου του κόσμου.

Μέρη του σώματος: τα πόδια.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, είσαι πλούσιος και διάσημος, και ακολουθεί το ενάρετο μονοπάτι. Είσαι πραγματικά πιστός στην δύναμη της γνώσης. Είσαι αγαπητός και ελεήμονας και πάντα πρόθυμος να προσεγγίσεις τους άλλους. Τείνεις να κάνεις περιουσία σε τόπο μακριά από τον τόπο γέννησης σου. Η συζυγική σου ζωή θα είναι αρμονική και ικανοποιητική και τα παιδιά θα είναι μια πηγή χαράς και ευτυχίας. Ένας άνδρας που γεννήθηκε σε αυτό το ζώδιο, μπορεί να είναι με μια καλή παρέα ανθρώπων, αντιμετωπίζοντας τους όλους ως ισότιμους, ανεξάρτητα από την κοινωνική θέση τους. Είσαι εξαιρετικά εγκάρδιος, και κερδίζεις τον σεβασμό και τους επαίνους. Οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, είναι γοητευτικές, με μεγάλη φροντίδα προς τα μέλη της οικογένειας τους και γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται τις υποθέσεις του σπιτιού τους. Δεν θα διστάσουν να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή τους, για εκείνους που τις αγαπούν.

Ενδέχεται να υποφέρεις από σωματικές ενοχλήσεις και πόνους, ρευματισμούς κλπ. Είσαι ήρεμος, εξυπηρετικός, καχύποπτος, αφοσιωμένος, θρησκευόμενος, με προγραμματισμό. Είσαι πειθαρχημένος με γραπτές και προφορικές ικανότητες. Μπορείς να ελέγξεις το θυμό και την επιθετικότητα σου. Μπορεί να υπάρξει  πλούτος, συνήθως ως δωρεά ή κληρονομιά, στα τελευταία χρόνια της ζωής σου. Είσαι χαρούμενος, γενναιόδωρος, και θυσιάζεσαι για τους άλλους. Τείνεις να είσαι εξαιρετικά προστατευτικός με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αγαπάς τη μοναξιά και την απομόνωση, επειδή χρειάζεσαι χρόνο για να εμβαθύνεις στον εαυτό σου. Μπορείς να γίνεις απίστευτα καλό μέντιουμ με βαθιές γνώσεις, και η σοφία σου μπορεί να ξεπεράσει το «εγώ» για τη συλλογική συνείδηση, και φαίνεται να έχεις μαγικές δυνάμεις. Θα πετύχεις μια ευτυχισμένη ζωή στο σπίτι και είσαι ευλογημένος με ένα καλό παιδί.

                                REVATI    1 Απριλίου - 12 Απριλίου

Το ζώδιο Revati κυβερνάται από τον Pushan, τον Θεό Ήλιο. Αυτό το nakshatra δείχνει ένα ταξίδι, και μπορεί στην πραγματικότητα να αντιπροσωπεύει το τελικό ταξίδι μας από αυτή τη ζωή στην επόμενη, που είναι το τελευταίο και τελικό nakshatra.

Μέρη του σώματος: τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το nakshatra, έχεις φιλικό χαρακτήρα, ελέγχεις τις αισθήσεις σου, αποκτάς περιουσία από μόνος σου και διαθέτεις μεγάλη νοημοσύνη. Δεν δέχεσαι τις απόψεις των άλλων που δεν ταιριάζουν με τις δικές σου. Είσαι θεοφοβούμενος και έχεις θρησκευτική κλίση. Θα εξαρτηθεί από τις δικές σου προσπάθειες και μόνο, για να σημειώσεις πρόοδο στη ζωή. Έχεις την τάση να φορτωθείς με τα προβλήματα των άλλων και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία σου. Η συζυγική ζωή σου θα είναι πολύ αρμονική και ο σύζυγος σου πολύ συμβατός μαζί σου. Είσαι πεισματάρης και καλός σε εργασίες που απαιτούν προσοχή. Μπορεί να είσαι πρέσβης ή άτομο τα οποίο εκπροσωπεί τη χώρα του για πολιτιστικά ή πολιτικά θέματα. Ενδιαφέρεσαι για τις επιστημονικές και ιστορικές έρευνες και τους αρχαίους πολιτισμούς. Ενδέχεται να υποφέρεις από αρρώστιες όπως τα έλκη, εντερικές διαταραχές, ορθοπεδικά και οδοντικά προβλήματα.

Είσαι καλλιτεχνικό άτομο, έχεις μεταφυσικές ικανότητες, είσαι ευγενικός, πετυχημένος και σεβαστός στην κοινωνία. Έχεις προστασία για ασφαλή ταξίδια. Έχεις μια αγάπη προς τα μικρά ζώα και ολόκληρη την ανθρωπότητα και την κοινωνία. Είσαι κοινωνικός, διότι ειλικρινά αγαπάς τη σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους. Υπάρχει επίσης, μια αγάπη για τις καλές τέχνες και γίνεσαι δημιουργικός. Η ανάγκη σου να φροντίζεις τους άλλους, μπορεί να σε οδηγήσει σε εξάρτηση. Μπορεί να υπάρχει απογοήτευση νωρίς στη ζωή σου, αλλά αυτό αναπτύσσει τη συμπόνια σου και την ειλικρινή συγχώρεση των άλλων. Είσαι λίγο αδύναμος και είσαι επιρρεπής σε ασθένειες της παιδικής ηλικίας. Είσαι μυστικιστής με απόλυτη πίστη στις πεποιθήσεις σου και στην καλοσύνη της ανθρωπότητας. Με την αγάπη σου για το νερό, συνήθως επωφελείσαι και ζεις από το νερό. Υπάρχει μια βαθιά αφοσίωση και πίστη στο Θεό. Προστατεύεσαι σε όλα τα ταξίδια σου, ιδίως στο ταξίδι από αυτόν τον κόσμο στον επόμενο.

E-zwdia
Ημερομηνία Τροποποίησης:
2014-04-23T0:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
Ρίξε την Ταρώ