23
04
2014

Κινέζικο ωροσκόπιο και Κινέζικη αστρολογία.

Βαθμολόγησε
Score: 3.7  Ψήφοι: 18

Οι ρίζες για την Kινέζικη αστρολογία πάνε πίσω χιλιάδες χρόνια. Περιττό να πούμε ότι κατά τη διάρκεια των χιλιετιών, πολλά διαφορετικά συστήματα έχουν χρησιμοποιηθεί. Η ιστορία για το Κινέζικο ωροσκόπιο είναι χαριτωμένη, αλλά λίγο κοινότυπη. Η ιστορία ξεκινάει με τον αυτοκράτορα Jade, ή τον Βούδα, ανάλογα με τον αφηγητή, ο οποίος κάλεσε όλα τα ζώα του σύμπαντος για έναν αγώνα, ή ένα γεύμα, ή μια γιορτή, πάντα ανάλογα με τον αφηγητή. Τα 12 ζώα του ζωδιακού κύκλου όλα κατευθυνθήκαν προς το παλάτι. Διάβασε στην Κινέζικη αστρολογία όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το ποιο ζώο είσαι σύμφωνα με το Κινέζικο ωροσκόπιο.

 

Η σειρά που ήρθαν καθορίζει τη σειρά των ζωδίων.  Η σειρά έχει ως εξής:

 

Αρουραίος, βόδι, τίγρης, λαγός, δράκος, φίδι, άλογο, πρόβατο, μαϊμού, κόκορας, σκύλος και γουρούνι.

Η πραγματική ιστορία όμως πίσω από το Κινέζικο ωροσκόπιο, δεν είναι τόσο φανταστική και είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθεί. Είναι γνωστό από ευρήματα κεραμικής, ότι τα ζώα του ζωδιακού κύκλου είχαν μεγάλη απήχηση στη δυναστεία των Τανγκ (618-907 μ.Χ.), αλλά παρατηρήθηκαν, επίσης, πολύ νωρίτερα από αντικείμενα που βρέθηκαν κατά την περίοδο του πολέμου των αντιμαχόμενων Πολιτειών (475-221 π.Χ.), μια περίοδο διχασμού της αρχαίας Κινεζικής ιστορίας.

Είναι γραμμένο ότι τα ζώα του ζωδιακού κύκλου εισήχθησαν στην Κίνα μέσω του δρόμου του μεταξιού, του κεντρικού άξονα των συναλλαγών της Ασίας που έφερε τη βουδιστική πίστη από την Ινδία στην Κίνα. Όμως κάποιοι μελετητές υποστηρίζουν, ότι η πίστη στα ζώδια, προηγείται του Βουδισμού και έχει τις ρίζες της στην Κινέζικη Αστρονομία που χρησιμοποιούσε τον πλανήτη Δία ως ένα σταθερό σημείο, και του οποίου η τροχιά γύρω από τη γη ελάμβανε χώρα κάθε 12 χρόνια. Ακόμα, άλλοι υποστήριξαν, ότι η χρήση ζώων στην Κινέζικη Αστρολογία ξεκίνησε από νομαδικές φυλές στην αρχαία Κίνα, που εμφάνισαν ένα ημερολόγιο με βάση τα ζώα που χρησιμοποιήθηκαν για το κυνήγι.

Η χρήση της Αστρονομίας και της Αστρολογίας ήταν επίσης επιτακτική, λόγω του ότι ο αυτοκράτορας, ο οποίος είχε την ευθύνη για τη διασφάλιση της αρμονίας των πάντων κάτω από τον ουρανό, έπρεπε, για να διοικεί με κύρος, να είχε γνώσεις των  αστρονομικών και αστρολογικών υποθέσεων. Ίσως γι’ αυτό το Κινέζικο ημερολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του ζωδιακού κύκλου, είχε εδραιωθεί τόσο πολύ στον Κινέζικο πολιτισμό. Η πεποίθηση ότι ο καθένας ή και κάθε ζώο έχει ένα ρόλο να διαδραματίσει στην κοινωνία, συνηγορεί πολύ καλά με τις πεποιθήσεις του Κομφούκιου.

Υπάρχουν δύο βασικές θεωρίες για την μελέτη του Κινέζικου ωροσκοπίου, εκείνες που στηρίζονται στα δεδομένα της γέννησης και μόνο, καθώς και εκείνες που χρησιμοποιούν τα στοιχεία γέννησης, αλλά βασίζονται πρωτίστως στην θέση των αστεριών και των πλανητών. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το σεληνιακό ημερολόγιο που βασίζει τους υπολογισμούς του στους κύκλους της Σελήνης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Κινέζικο νέο έτος πέφτει σε διαφορετικές ημερομηνίες κάθε χρόνο. Ορισμένα Κινέζικα συστήματα χρησιμοποιούν το ηλιακό έτος όπως κάνει και η Δυτική Αστρολογία. Και οι δύο, ωστόσο, κάνουν χρήση των πέντε στοιχείων. Τα πέντε στοιχεία είναι Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο, Νερό και, πάντα δίνονται με αυτή τη σειρά. Λέγεται ότι είναι ένας παραγωγικός κύκλος, δηλ. το ξύλο παράγει φωτιά, η φωτιά παράγει γη, η γη παράγει μέταλλο, το μέταλλο παράγει νερό, το νερό παράγει ξύλο, και έτσι συνεχίζεται ο κύκλος.

 

Η Κινέζικη αστρολογία έχει 12 ζώδια:

 

Αρουραίος, βόδι, τίγρης, λαγός, δράκος, φίδι, άλογο, πρόβατο, μαϊμού, κόκορας, σκύλος και γουρούνι.

Είναι ενδιαφέρον να σκεφτούμε γιατί οι Κινέζοι αστρολόγοι χρησιμοποιούν αυτά τα συγκεκριμένα ονόματα των ζώων. Δυστυχώς, η Κινέζικη Αστρολογία είναι τόσο παλιά που δεν υπάρχουν αρχαία κείμενα που περιγράφουν την διαδικασία. Το πιο πιθανό είναι ότι έγινε εμπειρικά, δηλαδή, οι αστρολόγοι κοίταξαν την ανθρώπινη συμπεριφορά, και δημιουργήθηκαν δώδεκα τύποι ανθρώπων.

Ήδη διαπιστώνεται ότι υπάρχουν ομοιότητες (και οι δύο έχουν 12 βασικά ζώδια) και διαφορές (ηλιακό και σεληνιακό ημερολόγιο) μεταξύ Κινέζικης και Δυτικής Αστρολογίας. Είναι σημαντικό να τις καταλάβουμε για να αποφεύγεται η σύγχυση.

Οι Κινέζοι αστρολόγοι βασίζουν τους υπολογισμούς τους στη σελήνη και τους κύκλους της, δηλαδή, αναφέρονται στο σεληνιακό έτος. Οι Δυτικοί αστρολόγοι βασίζονται  στο ηλιακό έτος. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ένα από τα 12 έτη του κάθε αστρολογικού κύκλου ξεκινάει την πρώτη μέρα της πρώτης νέας σελήνης κάθε χρονιάς.

Έτσι, στη Δυτική Αστρολογία τα ζώδια ονομάζονται ηλιακά ζώδια. Στη Δυτική αστρολογία το ζώδιο του μήνα, για παράδειγμα, ο Λέοντας, είναι η κύρια επιρροή, ενώ στην Κινέζικη Αστρολογία είναι το ζώδιο του έτους. Τα Δυτικά ζώδια συνήθως καθορίζονται από μια λέξη, για παράδειγμα, Υδροχόος, και την αλλαγή του από μήνα σε μήνα. Τα Κινέζικα ζώδια ορίζονται από δύο Κινέζικους χαρακτήρες και αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο. Ένας χαρακτήρας υποδεικνύει στοιχείο του έτους και το άλλο το ζώδιο του ζώου, για παράδειγμα, η Γη Τίγρης. Στην πραγματικότητα, η Κινέζικη Αστρολογία έχει τέσσερα ζώδια, ένα για το έτος, το μήνα, την ημέρα και την ώρα της γέννησης. Όταν βάλουμε μαζί τα 12 ζώα- ζώδια με τα πέντε στοιχεία, θα έχουμε συνολικά 60 ζώδια. Καθένας από εμάς είναι πραγματικά ένα διαφορετικό άτομο, καθώς δεν υπάρχουν δύο άνθρωποι στον πλανήτη που γεννήθηκαν την ίδια χρονιά και να έχουν τον ίδιο Κινέζικο αστρολογικό χάρτη. Σε κείμενα που βρέθηκαν, αυτά συχνά αναφέρονται ως «οι τέσσερις άξονες». Αυτό μπορεί να ακούγεται διαφορετικό, αλλά ακόμα και εδώ υπάρχει μια ομοιότητα με τη Δυτική αστρολογία.
 
Υπάρχει ακόμα ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με την Κινέζικη Αστρολογία. Οι Κινέζοι αστρολόγοι δεν είναι αυστηροί ντετερμινιστές. Με άλλα λόγια, δεν πιστεύουν στη μοίρα ενός ατόμου που είναι καθορισμένη κατά τη στιγμή της γέννησης. Αυτό που πιστεύουν είναι ότι ο χρόνος και ο τόπος γέννησης ενός ατόμου ρυθμίζουν τις παραμέτρους και τα όρια εντός των οποίων ένα άτομο έχει λιγότερη ή περισσότερη ελευθερία. Τι θα συμβεί εντός αυτών των ορίων επηρεάζεται όχι μόνο από την «ελεύθερη βούληση», αλλά και από εξωτερικούς παράγοντες, όπως την οικονομική κατάσταση της οικογένειας και την παιδεία.

Υπάρχει, βέβαια, ένα ολόκληρο σύστημα Κινέζικης φιλοσοφίας και πολιτισμού που στηρίζεται στα διδάγματα και τα πορίσματα της Κινέζικης Αστρολογίας. Αρχικά, όμως, ο πρωταρχικός σκοπός της Κινέζικης Αστρολογίας ήταν να προλέγει το μέλλον. Η έμφαση δίνονταν συνήθως για το τι θα συμβεί στους ανθρώπους σε διάφορα στάδια της ζωής τους ή τη συγκεκριμένη διάρκεια του χρόνου ή για το τι πρέπει να κάνουμε σε μια συγκεκριμένη ημέρα ή σε ένα ορισμένο μήνα ή έτος.
Ένα σημείο που αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, είναι ότι η ισορροπία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην Κινέζικη σκέψη. Η αληθινή δύναμη προέρχεται από την ισορροπία.

 

Παρακάτω παραθέτω έναν πίνακα που αναφέρεται στην αντιστοιχία ζωδίων και ετών. Δεν έχετε παρά να κοιτάξετε το έτος γέννησης σας και να βρείτε το ζώδιο σας στο Κινέζικο ωροσκόπιο:

 

    Αρουραίος

1936

1948

1960

1972

1984

1996

2008

     Βόδι

1937

1949

1961

1973

1985

1997

2009

   Τίγρης

1938

1950

1962

1974

1986

1998

2010

    Λαγός

1939

1951

1963

1975

1987

1999

2011

    Δράκος

1940

1952

1964

1976

1988

2000

2012

     Φίδι

1941

1953

1965

1977

1989

2001

2013

    Άλογο

1942

1954

1966

1978

1990

2002

2014

   Πρόβατο

1943

1955

1967

1979

1991

2003

2015

    Πίθηκος

1944

1956

1968

1980

1992

2004

2016

    Πετεινός

1945

1957

1969

1981

1993

2005

2017

    Σκύλος

1946

1958

1970

1982

1994

2006

2018

    Χοίρος

1947

1959

1971

1983

1995

2007

2019

 

 

ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ

Στην Κίνα, ο Αρουραίος είναι σεβαστός και θεωρείται ένα θαρραλέο, επιχειρηματικό άτομο. Θεωρείται ότι είναι τιμή να γεννηθεί κάποιος κατά το έτος του Αρουραίου και θεωρείται προνόμιο να συνδέεται κάποιος με έναν Αρουραίο. Οι Κινέζοι λένε ότι οι άλλοι θα πρέπει πάντα να ακούνε τις συμβουλές των Αρουραίων.

Αν είσαι Αρουραίος, μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου και τους άλλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Χρησιμοποιείς την ενστικτώδη αίσθηση της παρατήρησης για να βοηθήσεις τους άλλους σε περιόδους ανάγκης και είσαι από τα πιο κατάλληλα από το σύνολο των ζωδίων, για να επιβιώσουν σε οποιαδήποτε κατάσταση. Έχεις πολλά ταλέντα, είσαι πολύ ζωντανός και χρειάζεσαι πολλή ψυχική και σωματική διέγερση. Μπορεί να φαίνεσαι ήρεμος και διορατικός, αλλά μερικές φορές, με το μυαλό σου μπορείς να προκαλέσεις διανοητική ανησυχία. Προσθέτουμε στην ευφυΐα σου, μια περιέργεια και μια φωτεινή φαντασία, και φαίνεσαι πανέξυπνος. Είσαι έξυπνος, μαγνητικός, καταδεκτικός, έχεις γρήγορο μυαλό, εγωιστής, προστατευτικός και υπολογιστής.

Λόγω της διάνοιας και της παρατηρητικότητας σου, κατέχεις σύνεση και αντίληψη. Μπορείς να προβλέψεις τα προβλήματα, και είσαι πάντοτε σε θέση να δεις τα πράγματα σε βάθος. Αυτές οι ικανότητες, σε συνδυασμό με το αίσθημα της φιλοδοξίας, σε κάνουν έξυπνο επιχειρηματία. Χρήματα, τίτλοι, και αναγνώριση είναι σημαντικά για σένα. Έχεις έντονη την αίσθηση της παρατήρησης που σου επιτρέπει να προβλέπεις επικείμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες καθώς και επαγγελματικά προβλήματα. Λειτουργείς καλύτερα ως αφεντικό παρά ως εργαζόμενος. Πανούργος και λιτός, έχεις μια ικανότητα να κάνεις χρήματα και να αποταμιεύεις για τις δύσκολες ημέρες. Αν και λίγοι αρουραίοι υποφέρουν οικονομικά, οι Κινέζοι έχουν μια παροιμία: «Αυτοί που μαζεύουν πολλά σιτηρά, έχουν πολλά να χάσουν».

Τα επαγγέλματα που είναι καταλληλότερα για σένα είναι: Συγγραφέας, εκφωνητής, ηθοποιός, σύμβουλος, δικηγόρος, πολιτικός, σχεδιαστής, μηχανικός, διευθυντής, διαχειριστής, επιχειρηματίας, μουσικός, ερευνητής, ιστορικός, οδηγός αυτοκινήτων.

Είσαι όμορφος άνθρωπος με μαγνητική προσωπικότητα και παρατηρείς τον θαυμασμό που λαμβάνεις από τους άλλους. Είσαι ρομαντικός, πολύ σεξουαλικός και είσαι πάντα ευτυχής όταν έχεις κάποιον να μοιραστείτε τα πάντα μαζί. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα σου είναι η γοητεία σου. Μπορείς να «λιώσεις καρδιές» με ένα σου χαμόγελο. Είσαι πολύ ευχάριστη προσωπικότητα και ξέρεις πώς να κατακτήσεις τις καρδιές των άλλων. Και, δεδομένου ότι σου αρέσουν πολύ οι βόλτες έξω, έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις ερωτικούς συντρόφους. Δύσκολα όμως μπαίνεις σε μια σταθερή σχέση. Προφανώς, αυτό μπορεί να δημιουργήσει πιθανές συγκρούσεις με τον σύντροφο σου. Παρά το γεγονός ότι θέλεις να είσαι ο αρχηγός, έχεις ανάγκη ένα σύντροφο ο οποίος μπορεί να συμβαδίσει με τον δραστήριο τρόπο ζωής σου.

Χρώμα: Απαλό γαλάζιο

Πολύτιμοι λίθοι και πέτρες: διαμάντια, αμέθυστος, γρανάτης

Κατάλληλα Δώρα: εξαρτήματα αυτοκινήτων, βιβλία τέχνης, μέλος σε γυμναστήριο, γεωγραφικοί χάρτες

Χόμπι: σχέδιο, μπάσκετ, χειροτεχνία, ζωγραφική

Οι αρουραίοι αντιπαθούν: Να κάνουν πράγματα χωρίς να θέλουν, την αυστηρή τήρηση του χρόνου, τη ρουτίνα.

 

ΒΟΔΙ

Είσαι τυχερός, σταθερός και επίμονος, ένα ανεκτικό πρόσωπο με ισχυρό χαρακτήρα, ιδιαίτερα όταν αποφασίσεις να εκτελέσεις ένα έργο ή ένα στόχο. Είσαι πολύ εργατικός και αναλαμβάνεις τις καθημερινές ευθύνες σου, είτε στη δουλειά, είτε στο σπίτι χωρίς να παραπονιέσαι. Γνωρίζεις ότι θα πετύχεις με σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια και επινοείς πλουσιοπάροχα και γρήγορα σχέδια. Προσγειωμένος, έχεις πάντα ένα κίνητρο να εργάζεσαι σκληρά και δεν έχεις κανέναν σεβασμό για τους τεμπέληδες ή τους απρόσεκτους ανθρώπους.

Αν και μπορείς εύκολα να εμπιστευθείς, δεν εξαρτάσαι από τους φίλους και την οικογένεια σου και βρίσκεις πάντα μία λύση ο ίδιος στα προβλήματα σου, χωρίς να ζητήσεις βοήθεια. Ωστόσο, οι άλλοι μπορούν, χωρίς αμφιβολία να στηρίζονται σε σένα, που είσαι πάντα ειλικρινής και σχολαστικός σχετικά με τις ευθύνες σου. Αν και δεν αισθάνεσαι την ανάγκη για πολλές φιλίες, εκτιμάς τους ισχυρούς δεσμούς που μοιράζεσαι με τον σύντροφο σου, την οικογένεια σου και τους στενούς φίλους σου, που διαρκούν μια ζωή. Αν και είσαι αρκετά ανοιχτόμυαλος, όταν πάρεις μια απόφαση για κάτι, την αλλάζεις σπάνια. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να θεωρηθεί ως πείσμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι τρόπος για σένα να είσαι ισχυρός, γενναίος και απλός. Είναι ο τρόπος με τον οποίον αναλαμβάνεις αυτά τα καθήκοντα και τις ευθύνες και πώς μαθαίνεις να είσαι αξιόπιστος στους άλλους.

Νιώθεις πιο άνετα με ό, τι είναι γνωστό, σε αντίθεση με το άγνωστο. Είσαι πεισματάρης, ειλικρινής, απαθής, γνήσιος, οξύθυμος. Ικανός, ηθικός και γνώστης, μπορείς με μεθοδική προσέγγιση να πετύχεις και δίνεις σημασία στη λεπτομέρεια. Δεν σε τρομάζει η ρουτίνα, ίσως επειδή είσαι τόσο καλά οργανωμένος. Είσαι αποδοτικός στις εξειδικευμένες θέσεις και προτιμάς να εργάζεσαι σε μεγάλες εταιρείες. Λειτουργείς καλύτερα όταν εργάζεσαι μόνος, δεδομένου ότι μπορεί να δυσαρεστηθείς όταν συμμετέχεις σε μια μεγάλη ομάδα. Πιστεύεις στην ασφάλεια, και ως εκ τούτου, δεν ριψοκινδυνεύεις οικονομικά ή παίζεις τυχερά παιχνίδια. Είσαι σχολαστικός με τη δαπάνη των πόρων και εργάζεσαι σκληρά για να εξασφαλίσεις ότι θα μπορείς να συνταξιοδοτηθείς άνετα.

Τα επαγγέλματα που ενδείκνυται ιδιαίτερα για σένα είναι: Ζωγράφος, διακοσμητής, ξυλουργός, μηχανικός, καλλιεργητής κηπευτικών, αρχιτέκτονας, αξιωματικός του στρατού, διευθυντής, εργαζόμενος σε λατομεία, πανεπιστημιακός, αρχαιολόγος, οστεοπαθητικός, φυσιοθεραπευτής, τραπεζίτης, μεσίτης.

Δεν διασκεδάζεις πολύ και όπως προαναφέρθηκα, δεν έχεις πολλούς φίλους. Δεν είσαι πολύ κοινωνικός και θα προτιμούσες να περνάς τον χρόνο σου στο σπίτι με την οικογένεια σου. Όταν είσαι ερωτευμένος, δεν επιβεβαιώνεις τα αισθήματα σου προφορικά, αλλά προτιμάς να δείξεις πώς αισθάνεσαι και όχι να το πεις. Θα σου πάρει πολύ καιρό για να αποφασίσεις εάν έχεις βρει τον κατάλληλο σύντροφο, διότι μισείς την αλλαγή, και θέλεις να βρεις κάποιον που είναι έτοιμος να εισέλθει σε ένα σταθερό γάμο. Ποτέ δεν κάνεις τίποτα από βιασύνη και δεν είσαι ερωτύλος. Από την στιγμή που έχεις δεσμευτεί, είσαι συνήθως πιστός και περιμένεις ανταπόδοση της πίστης σου. Δυστυχώς, όμως πολλοί γάμοι έχουν καταρρεύσει μετά από χρόνια, πιθανώς επειδή είσαι πολύ κυριαρχικός. Αλλά αν είσαι τυχερός, και επιλέξεις σοφά, θα μπορέσεις να διατηρήσεις μια αρμονική οικογένεια στην οποία θα αφιερώσεις τον εαυτό σου εντελώς.

Είσαι δυναμικός, σιωπηλό και αξιόπιστο άτομο, που μερικές φορές θεωρείς ως δεδομένη τη σχέση σου. Οι άλλοι μπορεί να σε βρίσκουν αρκετά επίμονο και καταθλιπτικό.

Χρώμα: Βιολετί

Πολύτιμοι λίθοι και πέτρες: Λάπις-λάζουλι, Σμαράγδι, Νεφρίτης, Αχάτης

Κατάλληλα Δώρα: Αξεσουάρ κουζίνας, κηπουρική και φύτευση, βιβλία μαγειρικής, τα δέντρα μπονσάι

Χόμπι: Βody-building, Ψήσιμο, Κηπουρική, Μουσική, Ραπτική

Τα Βόδια αντιπαθούν: Το κουτσομπολιό, τα ανόητα παιχνίδια, το αίσθημα ανασφάλειας.

 

ΤΙΓΡΗΣ

Λέγεται ότι είσαι τυχερός, ζωντανός, ζωηρός και ενδιαφέρον άτομο. Ένα άλλο χαρακτηριστικό σου είναι η απίστευτη γενναιότητα σου, γεγονός που πιστοποιείται από την προθυμία σου να συμμετάσχεις στη μάχη. Ίσως να είσαι τόσο γενναίος γιατί είσαι τόσο τυχερός!  Όμως, οι Κινέζοι λένε ότι αν μία Τίγρης έχει μία τίγρη στο σπίτι, είναι η καλύτερη προστασία ενάντια στη φωτιά και τη κλοπή.

Δεν βρίσκεις αξία στην εξουσία ή τα χρήματα. Θα είσαι απόλυτα ειλικρινής για το πώς αισθάνεσαι και αναμένεις το ίδιο από τους άλλους. Από την άλλη πλευρά, ζητάς την έγκριση από τους συνομηλίκους και την οικογένεια. Σε γενικές γραμμές, λόγω της γοητευτικής προσωπικότητας σου, είσαι πολύ αρεστός. Συχνά, όταν αποτυγχάνεις σε ένα συγκεκριμένο έργο ή στην προσωπική ή επαγγελματική ζωή σου, μπορεί να πάθεις κατάθλιψη. Επικρίσεις από τους αγαπημένους σου μπορούν επίσης να δημιουργήσουν αυτό το είδος της αντίδρασης. Ακόμα, όπως όλα τα αιλουροειδή πατάς γερά στα πόδια σου, έτοιμος για την επόμενη κίνηση στη ζωή.

Είσαι επίσης ανταγωνιστικός, ειδικά όταν διακυβεύεται η τιμή σου, είτε πρόκειται να  προστατεύσεις αυτούς που αγαπάς. Είσαι απρόβλεπτος και θα ήταν σοφό να μην υποτιμώνται οι αντιδράσεις σου. Μπορεί να φαίνεσαι ευγενικός, αλλά έχεις το ένστικτο της εφόρμησης ανά πάσα στιγμή. Φυσικός ηγέτης, έχεις μια ισχυρή αίσθηση της αξιοπρέπειας σου, και σε περίπτωση που διαπιστώσεις ότι θίγεσαι, γίνεσαι πεισματάρης και ισχυρογνώμονας. Είσαι ευφυής και διορατικός. Όσο δεν διακινδυνεύεις την τύχη σου και διατηρείς την ανήσυχη φύση σου υπό έλεγχο, η τακτική σου συνήθως αποδίδει καρπούς στη ζωή.

Έχεις θάρρος, ορμητικότητα, αυτάρκεια, φιλικότητα, αισιοδοξία, ελαστικότητα, αλλά και περιφρόνηση. Η ταχύτητα και η ευφυΐα σου, σε κάνουν να μαθαίνεις γρήγορα. Χρειάζεσαι μια πρόκληση. Εύκολα όμως βαριέσαι, γι’ αυτό τείνεις να αλλάζεις σταδιοδρομία συχνότερα από τα άλλα κινέζικα ζώδια. Οι περισσότεροι του ζωδίου σου, έχουν γεννηθεί ηγέτες που αποδίδουν καλύτερα γνωρίζοντας ότι εργάζονται για θέσεις εξουσίας και επιρροής. Σου αρέσει να δαπανάς χρήματα, αλλά και να τα μοιράζεσαι. Μπορείς να γίνεις αρκετά παρορμητικός επειδή γνωρίζεις ότι μπορεί πάντα να κάνεις περισσότερα.

Τα επαγγέλματα που είναι καταλληλότερα για σένα είναι: Ηθοποιός, κωμικός, σοφέρ, μουσικός, οδηγός αυτοκινήτων, πιλότος, καλλιτέχνης, συγγραφέας, αεροσυνοδός, ταξιδιωτικός πράκτορες, διαφημιστής, διευθυντής.

Είσαι απίστευτα σεξουαλικός, όμορφος για τους περισσότερους ανθρώπους και αισθησιακά ρομαντικός. Είσαι αυθόρμητος εραστής που δεν χάνει ποτέ τη δημιουργική φλόγα για μια βραδιά πάθους. Προσφέρεις στον σύντροφο σου μία αίσθηση κινδύνου και εμφανίζεις μια περιέργεια για το άγνωστο. Όταν δεσμεύεσαι, θέλεις να κυριαρχήσεις ή να καθοδηγήσεις εσύ την σχέση. Πρόκειται για ένα φυσικό μηχανισμό που όμως πρέπει να διατηρείται υπό έλεγχο. Υπάρχουν όμως πολλά θετικά πράγματα που θα δώσεις στη σχέση: εμπιστοσύνη, πάθος, ευγένεια και αυθορμητισμός είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτά. Αγαπάς τον ενθουσιασμό και την ανάγκη να είσαι με κάποιον ο οποίος μπορεί να συμβαδίσει με ό, τι θέλεις να κάνεις. Ο σύντροφος σου, πρέπει επίσης να μπορεί να σταθεί στην αμφιταλάντευση της διάθεσης σου, τα σκαμπανεβάσματα, τα καλά και τα κακά.

Χρώμα: πράσινο

Πολύτιμοι λίθοι: Ρουμπίνι και διαμάντι

Κατάλληλα Δώρα: Εξωτικά βιβλία μαγειρικής, ταξιδιωτικοί οδηγοί, αθλητικά είδη, μυστήριο και αστυνομικό μυθιστόρημα, ακραία μαθήματα αθλητισμού

Χόμπι: Ερασιτεχνικό θέατρο, extreme sports, εξωτικά μέρη, ενδιαφέρουσες διακοπές

Οι Τίγρεις αντιπαθούν: Την μη αναγνώριση των προσπαθειών τους. Να είναι κατώτεροι από τους άλλους στην εργασία, τους αγενείς ανθρώπους.

 

ΛΑΓΟΣ

Είσαι λίγο εσωστρεφής και θα προτιμούσες να εργάζεσαι πίσω από τα παρασκήνια αντί να είσαι το επίκεντρο της προσοχής σε οποιαδήποτε κατάσταση. Μην παρεξήγησε ... δεν είσαι …. ερημίτης. Στην πραγματικότητα, είσαι ένα αρκετά φιλικό πρόσωπο που απολαμβάνει τους καλούς φίλους αλλά θέλει απλώς να είναι ένα μέρος της παρέας, και όχι ηγέτης.

Είσαι αρκετά ήρεμο άτομο που δεν εμφανίζει επιθετική συμπεριφορά και θα αποφύγεις τις αντιπαραθέσεις με κάθε κόστος. Όταν θυμώσεις με κάτι, θα χειριστείς το ζήτημα με ηρεμία και διακριτικότητα, σχεδόν ποτέ σηκώνοντας τη φωνή σου. Λόγω της ηρεμίας σου, φαίνεται να χάνεις πράγματα. Ωστόσο, είσαι αρκετά έξυπνος και αποδίδεις ιδιαίτερη προσοχή στις καταστάσεις που αναπτύσσονται γύρω από σένα. Είσαι ευφυής και γρήγορος και μπορείς ο ίδιος να μιλήσεις στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Βρίσκεις ενδιαφέρον σε διαφορετικές κουλτούρες. Είσαι κομψός και εκλεπτυσμένος, και έχεις καλλιτεχνικές τάσεις, όπως η ζωγραφική και η μουσική. Αγαπάς να εκφράζεις τις απόψεις σου.

Έχεις πραγματικά καλές ικανότητες επικοινωνίας, γι’ αυτό και αναλαμβάνεις συνήθως διευθυντικές θέσεις. Γίνεσαι πολύ καλός καθηγητής και πολιτικός, επειδή είσαι διπλωμάτης και καλά οργανωμένος. Επίσης, μπορείς να γίνεις μεγάλος ζωγράφος και μουσικός, λόγω της αίσθησης της ομορφιάς και της αγάπης σου για τη δημιουργικότητα. Είσαι συνήθως προσεκτικός όταν πρόκειται για τα οικονομικά σου. Χρησιμοποιείς ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων σου για προσωπική χρήση, όπως τα σπίτια, τα αυτοκίνητα ή τα έπιπλα σου. Θα επενδύσεις μάλλον τα χρήματα σου σε συσκευές και πράγματα ή σε σχέση με την χρηματιστηριακή αγορά. Αγαπάς τις αντίκες, τα έργα τέχνης και τα χειροτεχνήματα, και κάνεις υγιείς επενδύσεις σε τέτοιου είδους πράγματα.

Τα επαγγέλματα που ενδείκνυται ιδιαίτερα για σένα είναι: Θεραπευτής, ψυχίατρος, ιατρός, οφθαλμίατρος, συγγραφέας, μασέρ, εκπαιδευτικός, εκδότης, σχεδιαστής, ηθοποιός, μουσικός, διαχειριστής, σχεδιαστής μόδας.

Στον έρωτα κρατάς απόσταση, όμως κατά βάθος είσαι αισθησιακός και ερωτικός, αλλά ένα σκληρό περίβλημα προστατεύει τον εσωτερικό σου κόσμο. Είσαι ρομαντικός αλλά και γενναιόδωρος. Ανεξάρτητα αν είσαι άνδρας ή γυναίκα, είσαι σε αρμονία με το θηλυκό μέρος της ψυχής σου και το μητρικό ένστικτο σου, σε ωθεί να φροντίσεις τους άλλους, και έχεις μια έμφυτη αγάπη του σπιτιού και της οικογένειας. Εύκολα συγκινείσαι μέχρι δακρύων με λέξεις, σκέψεις και πράξεις. Είσαι βαθιά ευαίσθητος άνθρωπος και αποφεύγεις τις συγκρούσεις. Έχεις την τάση να είσαι λίγο κυκλοθυμικός και μερικές φορές επηρεάζεσαι από τους φίλους που έχεις. Έχεις τη φήμη ότι είσαι πολύ σεξουαλικός και παρά το γεγονός ότι μπορεί να είσαι λίγο τρελός στα νιάτα σου, θα δεσμευτείς άμεσα για μια ολόκληρη ζωή. Χρειάζεσαι έναν σύντροφο ο οποίος να είναι στοργικός και να σε περιποιείται. Ένας σύντροφος που μοιράζεται το ύφος και την στοργή σου, γίνεται ο τέλειος εραστής για σένα.

Χρώμα: ανοιχτό πράσινο

Πολύτιμοι λίθοι: κρυστάλλινα, σμαράγδι, πέρλα

Κατάλληλα Δώρα: CD, καλό κρασί, μουσική, βιβλίο

Χόμπι: ποίηση, πεζοπορία, φύτευση σε κήπους, κουβεντιάζοντας με τους φίλους

Οι Λαγοί αντιπαθούν: τους ευερέθιστους ανθρώπους, την ρουτίνα, την αποδιοργάνωση.

 

ΔΡΑΚΟΣ

Ο Δράκος είναι ένα πλάσμα του μύθου και των θρύλων. Ένα σύμβολο της καλής τύχης και σημάδι της έντονης ενέργειας, στην Ανατολική φιλοσοφία, ο Δράκος λέγεται ότι είναι προμηθευτής της καλής τύχης και δάσκαλος της αρχής. Ως εκ τούτου, αυτοί οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στο έτος του Δράκου πρέπει να τιμηθούν και να γίνουν σεβαστοί. Το κλειδί της προσωπικότητας του Δράκου είναι ότι αποτελεί το ελεύθερο πνεύμα του ζωδιακού.

Ο συμβιβασμός είναι κατάρα για σένα. Οι κανόνες γίνονται για τους άλλους ανθρώπους και οι περιορισμοί σβήνουν τη δημιουργική σου σπίθα που είναι έτοιμη να δώσει φλόγα στη ζωή. Πρέπει να είσαι ελεύθερος και ανεμπόδιστος. Είσαι ένα όμορφο πλάσμα, και δεν περνάς απαρατήρητος. Μια εξωστρεφής δέσμη ενέργειας, σου δίνει μεγάλες ιδέες και ακραίες φιλοδοξίες. Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική και δεν προορίζεται μόνο για το θεαθήναι. Επειδή είσαι βέβαιος και ατρόμητος μπροστά στην πρόκληση, γίνεσαι αναπόφευκτα και πετυχημένος και συνήθως καταφέρνεις να φτάσεις στην κορυφή.

Έχεις επίγνωση του χαρακτήρα σου αλλά ο πολύς ενθουσιασμός μπορεί να σε αφήσει κουρασμένο και με ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Ακόμα κι αν χρειάζεσαι βοήθεια, όταν είναι απαραίτητο, η υπερηφάνεια σου, σε εμποδίζει συχνά να ζητήσεις βοήθεια από τους άλλους. Η γενναιόδωρη προσωπικότητα σου, σου δίνει τη δυνατότητα να προσελκύσεις φίλους, αλλά κατά βάθος, είσαι αρκετά μοναχικό άτομο στην καρδιά. Η αυτάρκεια σου μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχεις καμία ανάγκη για στενούς δεσμούς με τους άλλους ανθρώπους. Είσαι καινοτόμος, επιχειρηματικός, ευέλικτος, με αυτοπεποίθηση, γενναίος, παθιασμένος, φαντασμένος, απρόβλεπτος, οξύθυμος.

Η πρωτοτυπία σου είναι η πιο εντυπωσιακή και εξαιρετική όλων των χαρακτηριστικών σου. Είσαι αρκετά ευφάνταστος και πάντα σε θέση να δεις νέους ορίζοντες. Είσαι πολύ ευπροσάρμοστος και κατάλληλος για διάφορα επαγγέλματα, ιδιαίτερα αν αυτά τα επαγγέλματα σου επιτρέπουν να λάβεις τα φώτα της δημοσιότητας. Εργάζεσαι σκληρά, αλλά θα έδινες διαταγές μάλλον παρά θα τις δεχόσουν. Θα πρέπει να αποφεύγεις εργασίες που περιλαμβάνουν πάρα πολύ ρουτίνα, και θα πρέπει να αναλαμβάνεις θέσεις εργασίας στις οποίες η αυτονομία σου, είναι πλεονέκτημα. Σου αρέσει να ξοδεύεις τα χρήματα σου και να είσαι φιλάνθρωπος με τους άλλους. Δεν γνωρίζεις την έννοια της λέξης «αποταμίευση». Θα είσαι πάντα απλός στις οικονομικές σου σχέσεις και πάντα αξιόπιστος.

Τα επαγγέλματα που ενδείκνυται ιδιαίτερα για σένα είναι: Αναλυτής υπολογιστών, εφευρέτης, μηχανικός, αρχιτέκτονας, δικηγόρος, φιλόσοφος, ψυχαναλυτής, μεσίτης, διευθυντής, διαφημιστής, αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων, πολιτικός.

Στον έρωτα είσαι εγωιστής και θέλεις να είσαι το κέντρο της προσοχής. Η μετριοφροσύνη δεν υπάρχει και προσθέτοντας και τον αυταρχισμό σου, έχουμε να κάνουμε με μια κυριαρχική προσωπικότητα. Μισείς τις συμβουλές και είσαι απελπιστικά αδέξιος ενώ δεν δείχνεις καμία ευαισθησία στους εραστές σου.
Οι άλλοι όμως σε αγαπούν γιατί είσαι γενναιόδωρος, χαρισματικός, ακαταμάχητος, και γενναίος. Προκαλείς τον ενθουσιασμό και γίνεσαι επικεφαλής οπουδήποτε και αν πάς. Είσαι ελεύθερο πνεύμα και παρορμητικός και μπορεί να βοηθήσεις τους άλλους να επιτύχουν τα όνειρα τους. Οι άλλοι αγαπούν να είναι κοντά σου επειδή έχεις έναν τρόπο να κάνεις τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα. Όταν ερωτευθείς δεν θα παραδώσεις την ανεξαρτησία σου, ούτε θα εγκαταλείψεις με ευκολία τα πάντα για να δεσμευτείς. Ακόμα, ένας έξυπνος, πνευματώδης, και αστείος σύντροφος, μπορεί να σε προβληματίζει για αρκετό καιρό, μέχρι να σε κάνει να θέλεις να παντρευτείς. Αλλά αν δεσμευτείς, είναι απίθανο να τον αφήσεις ποτέ.

Χρώμα: Πράσινο, Μπλε

Πολύτιμοι λίθοι και πέτρες: Οπάλιο, Ζαφείρι, Κεχριμπάρι

Κατάλληλα Δώρα: Κάρτες Ταρώ, φωτογραφική μηχανή, ένα οικογενειακό κειμήλιο, κινητό τηλέφωνο

Χόμπι: Προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, δημόσια ομιλία, κυνήγι, αστρολογία

Οι Δράκοι αντιπαθούν: τις παραγγελίες, την περιττή γραφειοκρατία, τους ανθρώπους που δεν δίνουν το 100%.

 

ΦΙΔΙ

Μία αρχαία κινεζική σοφία λέει ότι ένα φίδι μέσα στο σπίτι είναι ένας καλός οιωνός, διότι αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια σου δεν θα λιμοκτονήσει. Αυτό θα μπορούσε να ληφθεί μεταφορικά και να σημαίνει ότι ένα φίδι ποτέ δεν θα μπορούσε να έχει πρόβλημα με την οικογένεια του, επειδή είναι καλός διαμεσολαβητής. Ή μπορεί να σημαίνει ότι ένα φίδι θα ήταν πρόθυμο να θυσιάσει τα υπάρχοντα του, προκειμένου να πληρώσει για τα τρόφιμα της οικογένειας του. Κάθε τρόπος ερμηνείας είναι αντιπροσωπευτικός του χαρακτήρα του Φιδιού και είναι ένα μέτρο της αξίας που βάζει στον υλικό πλούτο του.

Είσαι σκληρός και πονηρός, πολύ έξυπνος και σοφός. Διαισθητικός, εσωστρεφής, εκλεπτυσμένος, είσαι πολύ ελκυστικός, κλαις με ευκολία και αναστατώνεσαι εύκολα. Είσαι χαριτωμένος άνθρωπος, συναρπαστικός αλλά και σκοτεινός ταυτόχρονα. Στοχαστικός, δεν εκφράζεις τα συναισθήματα σου. Μπορεί να φαίνεσαι πονηρός και συγκρατημένος αλλά λειτουργείς πολύ συγκροτημένα στο περιβάλλον σου. Δεν είσαι και τόσο επικοινωνιακός και μπορεί να γίνεις αρκετά κτητικός όταν θέλεις να δείξεις το ενδιαφέρον σου στον σύντροφο σου. Είσαι ματαιόδοξος, έξυπνος, πονηρός, υπερήφανος, βιτσιόζος.

Βαριέσαι εύκολα και κατά συνέπεια, αλλάζεις θέσεις εργασίας αρκετά συχνά. Είσαι πολύ ευσυνείδητος και επιμελής στην εργασία. Αν και φαίνεται να χαλαρώνεις αρκετά συχνά, ξαφνικά μπορεί να σε δει κανείς να δουλεύεις πολύ και να φτάνεις στο αποκορύφωμα της δημιουργικότητας σου διότι οργανώνεσαι και είσαι ακριβής. Είσαι εύστροφος και μπορείς να λύσεις τα προβλήματα γρήγορα. Μερικές φορές, επειδή θέλεις να εργαστείς μόνος σου, μπορεί να φαίνεσαι μυστικοπαθής σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνεις. Δεν είσαι και τόσο καλός στην διαχείριση των οικονομικών. Μπορεί να είσαι επιτυχημένος, όσο αποφεύγεις τις σπατάλες. Αν και είσαι διαισθητικός, συχνά παίρνεις αποφάσεις χωρίς να σταθμίσεις τις συνέπειες, που μπορεί να σου προκαλέσουν ακόμα και οικονομική καταστροφή.

Τα επαγγέλματα τα καταλληλότερα για σένα είναι: Επιστήμονας, αγγειοπλάστης, αναλυτής, κοσμηματοπώλης, πνευματικός ηγέτης, κοινωνιολόγος, διαιτολόγος, αστρολόγος, μάγος, ανακριτής, ζωγράφος.

Είσαι όμορφος άνθρωπος και προβάλεις έντονη σεξουαλικότητα. Είσαι κομψός και ελκυστικός και αν θέλεις ερωτικά κάποιο άτομο, με τον τρόπο σου τον κάνεις να σε σκέφτεται συνέχεια… Ωστόσο, είσαι αρκετά επιλεκτικός κατά την επιλογή του συντρόφου σου και δεν επιλέγεις με βάση την φυσική εμφάνιση. Χρειάζεσαι έναν σύντροφο ο οποίος μπορεί να εκτιμήσει το ιδιόμορφο χιούμορ σου και τον τρόπο χειρισμού καταστάσεων, και, αν και φαίνεσαι όμορφος και δελεαστικός να σε προσεγγίσουν, είσαι εσύ που έχεις τον τελευταίο λόγο. Επειδή είσαι τόσο επιλεκτικός, μπορεί να γίνεις ζηλιάρης και βασανιστικός για τον σύντροφο σου. Γίνεσαι λίγο επιφυλακτικός με τους συντρόφους σου, επιλέγοντας να απομακρύνεις τα συναισθήματα σου και όχι να τα αντιμετωπίσεις. Αν προδοθείς, μπορεί να μην εμπιστεύεσαι για πάντα. Δεν μπορεί ο καθένας να ζήσει και να είναι ευτυχισμένος με σένα. Στην ουσία, είσαι αρκετά δύσκολος στην συμβίωση. Είσαι μια ευγενική ψυχή, έτοιμη για μεγάλα άλματα, που μπορεί να ηρεμήσει τα νεύρα των άλλων και να  αντιμετωπίσει τις εμμονές με επιδεξιότητα.

Χρώμα: κόκκινο

Πολύτιμοι λίθοι: Τοπάζι, ίασπις, κόκκινες πέτρες

Κατάλληλα Δώρα: κιάλια, κάρτες Ταρώ, τα έλαια και λοσιόν, οι συλλογές γραμματοσήμων

Χόμπι: Αστρολογία, ζωγραφική, περιοδείες, φωτογραφία

Τα Φίδια αντιπαθούν: Να διακόπτονται όταν μιλούν, να παραπλανούν προσωπικά ή επαγγελματικά, την αποτυχία.

 

ΑΛΟΓΟ

Συναρπαστικός και εξωστρεφής, ζωντανός και κινητικός, είσαι η ζωή, γεμάτος με ενέργεια, και πάντα διασκεδάζεις τους ανθρώπους με την παρουσία σου. Έχεις ετοιμότητα πνεύματος, είσαι πολύ έξυπνος και έχεις πρακτικότητα προς όφελος σου, στην επιχείρηση σου και την προσωπική σου ζωή. Η ευκρίνεια σου, σε κάνει να είσαι σε θέση να χειριστείς πολλές εργασίες ταυτόχρονα. Ωστόσο, η φιλοδοξία αυτή μπορεί να είναι επιβλαβής επειδή δεν ολοκληρώνεις συχνά αυτό που ξεκινάς από το φόβο μήπως χάσεις την επόμενη μεγάλη πρόκληση.

Είσαι αξιόπιστος, φιλικός και με ανοιχτό πνεύμα. Είσαι καλός φίλος και πάντα θα είσαι ειλικρινής με τους άλλους. Αν και εμπνέεις εμπιστοσύνη, μπορείς και απολαμβάνεις μόνος σου τον ελεύθερο χρόνο σου και συνήθως είσαι ανεξάρτητος. Μπορείς να αγωνίζεσαι με εγωκεντρισμό, ο οποίος μπορεί να σε οδηγήσει σε έπαρση. Συνήθως, μετά από ένα ξέσπασμα, αισθάνεσαι τύψεις, αλλά οι άλλοι, δεν συγχωρούν την αντίδραση σου. Είσαι αυτοδύναμος, χαρούμενος, εξελιγμένος, λαίμαργος, ελαστικός, αλαζόνας.

Η προθυμία σου να δοκιμάσεις οτιδήποτε και η ικανότητα σου να αναλαμβάνεις ευθύνες με ευκολία, σε κάνει κατάλληλο για τα περισσότερα επαγγέλματα που θα επιλέξεις να ακολουθήσεις. Ωστόσο, επανεξετάζεις οτιδήποτε, αν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων και μετά από αυστηρή κριτική. Απολαμβάνεις το επάγγελμα που επιλέγεις να κάνεις και λειτουργείς καλύτερα σε συνεργασία με άλλους ανθρώπους. Η ανάγκη σου να είσαι ανεξάρτητος και αυτοδύναμος, σε κάνει να ποθείς θέσεις εξουσίας και είσαι κατάλληλος για επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα των επικοινωνιών. Είσαι έξυπνος και υπέροχος ομιλητής. Δεν σκέφτεσαι πολύ τα χρήματα. Όταν τα έχεις, θα τα σπαταλήσεις. Όταν τρέχεις γι’ αυτά, κάνεις περισσότερα. Το χρήμα δεν συνιστά την ευτυχία σου. Αισθάνεσαι ότι το χρήμα είναι μόνο για να αγοράσεις κάποια πράγματα παρά να το αποθηκεύεις. Η φιλοσοφία σου … Δεν μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας…..

Τα καλύτερα επαγγέλματα για σένα είναι: καθηγητής ξένων γλωσσών, μεταφραστής, δημοσιογράφος, αρθρογράφος, πιλότος, ερμηνευτής, βιβλιοθηκάριος, οργανωτής ταξιδιών, αντιπρόσωπος πωλήσεων, τεχνολόγος.

Σαν εραστής είσαι αιώνια νέος στην ψυχή. Ζεις τη ζωή με έναν αυθορμητισμό και με ανοιχτό πνεύμα, περιμένοντας την επόμενη μεγάλη περιπέτεια. Είσαι γοητευτικός και στοργικός και πηγή έμπνευσης με τη φαντασία και το σθένος σου, την διάνοια και την εξυπνάδα σου. Τους κάνεις όλους να θέλουν να είναι συνέχεια κοντά σου. Είσαι δοτικός σαν σύζυγος και ερωτεύεσαι πολύ γρήγορα. Μαζί με τον αυθορμητισμό σου, υπάρχει λίγο ανυπομονησία, την οποία την δείχνεις όταν συναντάς κάποιον που θέλεις να δεσμευτείς μαζί του. Ρίχνεις όλο σου τον εαυτό σε μια σχέση, και δεν παίρνεις τίποτα για σένα. Ωστόσο, ένα φως στην άκρη του τούνελ…. στην ενήλικη ζωή σου, είσαι πιο σταθερός και οι σχέσεις σου σαν ενήλικας, είναι πιο επιτυχημένες. Ζεις τη ζωή σου πολύ έντονα. Έχεις ανεξάντλητη ενέργεια και ξοδεύεις περισσότερο χρόνο για τους άλλους παρά για τον εαυτό σου.

Χρώμα: Πορτοκαλί

Πολύτιμοι λίθοι: Αμέθυστος, Τουρκουάζ, Τοπάζι

Κατάλληλα Δώρα: πυξίδα, κινητό τηλέφωνο, σετ πεντικιούρ, φωτογραφική μηχανή

Χόμπι: ιππασία, θέατρο, μουσικά όργανα.

Τα Άλογα αντιπαθούν: Τους ανθρώπους που τα αγνοούν, να κολλήσουν σε μια κατάσταση, τους ζηλιάρηδες ανθρώπους, το αίσθημα της εξάρτησης.

 

ΠΡΟΒΑΤΟ

Εσύ απλά επιζητείς την γαλήνη και την ειρήνη. Απολαμβάνεις την ζωή με τον δικό σου ήσυχο, μοναδικό τρόπο και είσαι ήσυχο και ήρεμο άτομο. Θα απολαύσεις τα πολιτιστικά πράγματα και θα εστιάσεις ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας σου σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Είσαι βολικός, χαλαρός και χαρούμενος. Απολαμβάνεις τη φροντίδα των άλλων ανθρώπων, είσαι ήσυχος, επιφυλακτικός και μπορείς να απαλύνεις τον πόνο των άλλων ανθρώπων. Θα ήθελες να είσαι με συντροφιά, αλλά δεν επιθυμείς να είσαι ….στη μέση των πάντων. Σου αρέσει να στέκεσαι στο πίσω μέρος, παρακολουθώντας από τα παρασκήνια. Αποδίδεις καλύτερα σε ό, τι γνωρίζεις επειδή είσαι καλός στη διατήρηση της ειρήνης και στην ολοκλήρωση των εργασιών. Είσαι καλλιτεχνικός, ανασφαλής, εξαρτημένος, κομψός, ευγενικός, χαρούμενος και συντηρητικός.

Εμφανίζεσαι με άνεση στο πλήθος. Απολαμβάνεις να λαμβάνεις γνωμοδοτήσεις από τους άλλους, αλλά δεν επιθυμείς να αναλαμβάνεις ηγετικές θέσεις. Γενικά προτιμάς να είσαι ένα μέρος μιας ομάδας και δεν επιδιώκεις θέσεις εξουσίας γιατί αυτά τα πράγματα δεν είναι σημαντικά για σένα. Αγαπάς να σπαταλάς χρήματα, αλλά δεν βρίσκεις την άνεση και την ικανοποίηση σε υλικά πράγματα. Έχεις όμως την ικανότητα να κάνεις λεφτά, πράγμα το οποίο είναι πολύ καλό για ένα πρόσωπο το οποίο δαπανά χρήματα όπως εσύ. Είσαι πάντα κομψός και καλοντυμένος.

Τα επαγγέλματα τα καταλληλότερα για σένα είναι: Αρχιτέκτονας, ηθοποιός, διακοσμητής, ανθοπώλης, παιδίατρος, κομμωτής, εικονογράφος, μουσικός, καθηγητής, ιστορικός της τέχνης.

Δεν σου αρέσει να είσαι μόνος σου και είσαι πολύ οικογενειακό άτομο. Σου αρέσουν τα παιδιά ή οι μεγάλες οικογένειες και θα δώσεις τον εαυτό σου εξ ολοκλήρου στο κατάλληλο άτομο και θα κάνεις ό, τι μπορείς για να διατηρήσεις μια σταθερή, στοργική, ευτυχισμένη σχέση. Ακόμα κι αν προσκολλάσαι υπερβολικά, είσαι αγαπησιάρικο πλάσμα και είσαι μεγάλος ρομαντικός εραστής. Είσαι συμπονετικός, γνήσιος και στοργικός και χρειάζεσαι έναν σύντροφο ο οποίος θα είναι υποστηρικτικός, εξυπηρετικός και που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις την αυτοπεποίθηση σου. Αγνοείς τα ταλέντα σου, αλλά με την κατάλληλη ενθάρρυνση και την αγάπη, μπορείς να κάνεις θαύματα. Επιθυμείς ένα σύντροφο που θα σε κάνει να αισθάνεσαι αρκετά ασφαλής για να δοκιμάσεις νέα πράγματα και ο οποίος θα σου δώσει την εμπιστοσύνη που χρειάζεσαι για να λάμψεις.

Χρώμα: ροζ, μοβ

Πολύτιμοι λίθοι: Ζαφείρι, νεφρίτης

Κατάλληλα Δώρα: μπουρνούζι, καρφίτσα, κοχύλια, μασάζ, εισιτήρια για το θέατρο

Χόμπι: Ανάγνωση, ταινίες, φαγητό, ποτό, κολύμπι

Τα Πρόβατα αντιπαθούν: Να απομακρυνθούν από την οικογένεια και τους φίλους τους, τις συγκρούσεις, όταν δεν έχουν την υποστήριξη των άλλων.

 

ΠΙΘΗΚΟΣ

Είσαι περίεργος και έξυπνος άνθρωπος και γενικά μπορείς να ολοκληρώσεις οποιαδήποτε εργασία. Εκτιμάς οποιοδήποτε δύσκολο ή προκλητικό έργο που σε ενθαρρύνει και σε κάνει να σκέφτεσαι. Είσαι διασκεδαστικός, αγαπάς τους ανθρώπους και πραγματικά απολαμβάνεις μια καλή στιγμή με τους φίλους ή την οικογένεια σου. Αγαπάς τις φάρσες και κάνεις τεχνάσματα σε συναδέλφους και φίλους εξίσου. Ξεσηκώνεις τους άλλους απλά και μόνο από πλήξη, αλλά μπορεί άθελα σου να καταλήξεις να πληγώσεις τον άλλον, χωρίς όμως να το θέλεις. Συχνά, όταν δημιουργήσεις πρόβλημα, αναμένεις από τους άλλους να καταλάβουν ότι ήταν όλα ένα αστείο και περιμένεις να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μόνοι τους.

Είσαι επίσης περίεργος αλλά και αδιάκριτος. Άλλοι σε αποκαλούν ενδιαφέρον άτομο. Οι Κινέζοι λένε ότι είσαι ειλικρινής και περίεργος. Αν και προικισμένος με μια ισχυρή διάνοια, η δημιουργικότητα και η διαίσθηση σου δεν είναι το δυνατό σου σημείο. Είσαι ευφάνταστος, υπεύθυνος, χιουμοριστικός, ευφυής, περίεργος, έξυπνος, αλλά πολλές φορές γίνεσαι και ύπουλος. Η καλή σου μνήμη και η ικανότητα σου να προσαρμόζεσαι, είναι δύο από τις βασικές αρετές σου. Είσαι έξυπνος και στωικός, και μπορείς να αναλάβεις οποιαδήποτε νέα εργασία γρήγορα και εύκολα. Είσαι επίσης σε θέση να κάνεις όλη τη δουλειά στο μισό χρόνο που χρειάζεται κάποιος άλλος, αλλά θα τους χρεώσεις τα διπλά απ ό, τι θα χρέωνε κάποιος άλλος!  Ως εκ τούτου, αναλαμβάνεις γενικά επαγγέλματα που αφορούν την χρηματοδότηση, όπως οι τράπεζες, το χρηματιστήριο ή τα λογιστικά. Ξοδεύεις ακριβώς ό, τι έχεις βγάλει. Δεν μπορείς να αποταμιεύσεις αλλά περιστασιακά, βάζεις κάτι λίγα στην άκρη όταν βρεθείς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το αύριο.

Τα επαγγέλματα τα καταλληλότερα για σένα είναι: Επιστήμονας, μηχανικός, τραπεζίτης, λογιστής, αντιπρόσωπος πωλήσεων, έμπορος, κοσμηματοπώλης, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, ταχυδρόμος, σκηνοθέτης.

Στον έρωτα, από όλα τα άλλα ζώδια, είσαι ο πιο επιπόλαιος. Είσαι ερωτύλος και προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή των άλλων για να πάρεις αυτό που θέλεις. Εύκολα βαριέσαι και πρέπει να σε ενθαρρύνει ο σύντροφος σου πνευματικά όσο και σωματικά, ώστε να μείνεις κοντά του για μεγάλες χρονικές περιόδους. Είσαι έξυπνος, άτακτος και κυριαρχικός όταν αγαπάς. Έχεις έντονα συναισθήματα και είσαι  σεξουαλικός και αισθησιακός εραστής. Μπορείς να πειράξεις ή να γοητεύσεις κάποιον σε ένα δευτερόλεπτο. Απολαμβάνεις να είσαι διασκεδαστικός με τους εραστές σου με τις αισθήσεις σου και το χιούμορ σου. Όταν αποφασίσεις για ένα ταίρι, είναι πιθανό να είναι για πάντα. Το άτομο που θα ερωτευτείς, θα πρέπει να είναι ανάλαφρο και ανοιχτόμυαλο. Δεν μπορεί να είναι υπερβολικά ευαίσθητο διαφορετικά θα χάσεις το ενδιαφέρον σου.

Χρώμα: κίτρινο και χρυσό

Πολύτιμοι λίθοι: Κρύσταλλο, ακουαμαρίνα, τοπάζι, Αχάτης

Κατάλληλα Δώρα: Βιβλία, στυλό, κινητό τηλέφωνο, ένα αστείο βιβλίο, σταυρόλεξα

Χόμπι: μουσικό όργανο, να λύνεις πάζλ, παιχνίδια μυαλού

Οι Πίθηκοι αντιπαθούν: Να τους λένε να είναι ήσυχοι, να μην είναι οι πιο δημοφιλείς, τους ανθρώπους που δεν συμπαθούν τα αστεία τους.

 

ΠΕΤΕΙΝΟΣ

Είσαι μια φανταχτερή προσωπικότητα, νευρικός και ισχυρογνώμων. Είσαι εξωστρεφής και περήφανος για το ποιος είσαι. Έχεις εξωτερικά αυτοπεποίθηση, και είσαι επίσης ένα αξιόπιστο, εργατικό άτομο. Θα πεις τα πράγματα, όπως συμβαίνουν χωρίς δισταγμούς ή επιφυλάξεις. Είσαι πολύ πιστό άτομο. Δεν σου αρέσει η ανειλικρίνεια ή η διακωμώδηση του κάθε πράγματος. Είσαι ωμός, και έντιμος άνθρωπος και περιμένεις από τους γύρω σου να είναι το ίδιο. Είσαι ευτυχέστερος όταν περιβάλλεσαι από άλλους, σε πάρτι ή απλώς σε μια κοινωνική συγκέντρωση. Απολαμβάνεις ακόμα και τα φώτα της δημοσιότητας και θα εκθέσεις το χαρισματικό πνεύμα σου σε ένα λεπτό. Μπορεί να είσαι αυταρχικός, γιατί περιμένεις από τους άλλους να σε ακούνε ενώ μιλάς και μπορεί να εκνευριστείς, αν δεν το κάνουν. Καυχιέσαι για τον εαυτό σου και τα επιτεύγματα σου και ζητάς την προσοχή των άλλων. Είσαι γενναίος, ρομαντικός και υπερήφανος.

Κινητοποιείσαι περισσότερο απ’ ότι τα άλλα ζώδια, στο να βάλεις την επαγγελματική  σταδιοδρομία σου σε πρώτη προτεραιότητα στη ζωή σου. Εργάζεσαι σκληρά, είσαι ευέλικτος και παραμένεις πιστός στην δεδομένη εργασία. Είσαι γενικώς πετυχημένο άτομο που φτάνει στην κορυφή του επιλεγμένου επαγγέλματος του. Είσαι πολύ καλός στο χειρισμό των οικονομικών σου. Μπορείς να δώσεις καλές οικονομικές συμβουλές και μπορείς να κάνεις σωστό προϋπολογισμό. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τα δικά σου οικονομικά, είσαι ή όλα ή τίποτα. Είτε τα ξοδεύεις όλα, ή αποταμιεύεις για τις δύσκολες μέρες.

Τα επαγγέλματα που ενδείκνυται ιδιαίτερα για σένα είναι: Ηθοποιός, μέλος των Ένοπλων δυνάμεων, χορευτής, φύλακας, ασφαλιστής, πράκτορας, γραμματέας, μουσικός, οδοντίατρος, τραπεζίτης, Ορκωτός λογιστής.

Είσαι γενικά «μαύρο ή άσπρο», όταν πρόκειται για τα αισθήματα σου. Είτε θέλεις κάποιον πολύ, ή καθόλου. Δεν υπάρχει μέση λύση. Αν και είσαι ομιλητικός όσον αφορά τις απόψεις και τις ιδέες σου, είσαι αρκετά σφιχτός σχετικά με τα προσωπικά συναισθήματα σου. Είσαι έντονα μυστικοπαθής και δεν σου αρέσουν πολύ τα φιλιά και τα λόγια. Δεν είναι εξαιρετικά εύκολο να ζήσει κάποιος μαζί σου. Ωστόσο, εάν μπορείς να ξεπεράσεις τον αυταρχισμό και την επιμονή σου, θα βγάλεις μια θαυμάσια, ρομαντική, τρυφερή καρδιά κρυμμένη από κάτω. Η καρδιά σου είναι από  «χρυσό» και πραγματικά φροντίζεις την οικογένεια και τους φίλους σου. Δεν είσαι ο κατάλληλος για έναν ευαίσθητο σύντροφο, και η ειλικρίνεια και το χιούμορ σου μπορεί να είναι ταπεινωτικά για τους άλλους, κατά καιρούς. Μερικές φορές γίνεσαι ιδιαίτερα επικριτικός με τον σύντροφο σου, γιατί περιμένεις πάρα πολλά από αυτόν. Χρειάζεσαι ένα σταθερό σύντροφο, κάποιον που να μπορεί να σταθεί δίπλα σου και θα πάρει την θέση σου όταν χρειαστεί. Χρειάζεσαι επίσης συνεργάτες που θα σε βοηθήσουν και που μπορούν να αναλάβουν σταθερά τα καθήκοντα τους.

Χρώμα: Ροδακινί, βερικοκί

Πολύτιμοι λίθοι: Διαμάντι, ρουμπίνι, Τοπάζι

Κατάλληλα Δώρα: Ζώα, δέντρο μπονσάι

Χόμπι: Ψάρεμα, κηπουρική, κολύμβηση, πεζοπορία, ορειβασία

Οι Πετεινοί αντιπαθούν: Να τους κοροϊδεύουν, την κακή υγιεινή, την αγένεια, τους ανθρώπους χωρίς κίνητρα.

 

ΣΚΥΛΟΣ

Είσαι μια συμπονετική προσωπικότητα. Προσφέρεις καλά λόγια, υποστήριξη και συμβουλές στους φίλους και την οικογένεια. Είσαι ένας ακροατής, πάντα διαθέσιμος να προσφέρει βοήθεια σε έναν φίλο που τον έχει ανάγκη. Συχνά γνωρίζεις περισσότερα για τους φίλους σου απ’ ότι οι φίλοι σου, για σένα…!!! Είσαι εξαιρετικά προσεκτικός. Μερικές φορές όμως, θα πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στις δικές σου ανάγκες.

Μπορείς να πάρεις τον έλεγχο μιας κατάστασης, ακόμη και όταν δεν σε αφορά το θέμα άμεσα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει κάποιους ανθρώπους να σκέφτονται ότι είσαι περίεργος ή κουτσομπόλης, αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι έτσι. Το χρήμα και το κοινωνικό status δεν έχουν σημασία για σένα. Ασχολείσαι περισσότερο με την ευημερία της οικογένειας και τους φίλους σου και θα κάνεις ό, τι χρειάζεται για να τους βοηθήσεις σε οποιαδήποτε δυσκολία. Μόλις καθορίσεις κάτι που σ’ ενδιαφέρει, θέλεις να τελειώσεις αυτό που αρχίζεις. Είσαι ειλικρινής και αξιόπιστος άνθρωπος, και ηθικά ισχυρός. Γίνεσαι πιστός φίλος και σύντροφος. Είσαι υπεύθυνος, παρηγορητικός, αξιόπιστος, τίμιος, απαισιόδοξος, ανήσυχος, φιλοπερίεργος.

Είσαι επινοητικός και πρόθυμος να βοηθήσεις στην εργασία. Θα αναλάβεις περισσότερη δουλειά ακόμα και αν αυτό σημαίνει λιγότερη εργασία για τους συναδέλφους σου. Θα απολαύσεις την εκμάθηση νέων πραγμάτων και ως εκ τούτου λατρεύεις να εργάζεσαι. Είσαι σωστός και δίκαιος και ικανός σε ηγετικές θέσεις όπου λαμβάνονται καίριες αποφάσεις. Δουλεύεις σκληρά και ξοδεύεις συνετά. Δεν εργάζεσαι για να αγοράσεις πολυτελή πράγματα. Εργάζεσαι, για να εξασφαλίσεις το μέλλον της οικογένειας σου. Έχεις συνήθως κρυφούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου για τις μελλοντικές ανάγκες της οικογένειας σου.

Τα επαγγέλματα τα καταλληλότερα για σένα είναι: Νοσοκόμος, διακοσμητής, σύμβουλος, ιερέας, πολιτικός, δικαστής, υπάλληλος, αστυνομικός, ψυχίατρος, επιστήμονας, εκπαιδευτικός, καθηγητής.

Είσαι υπερβολικά ντροπαλός όταν κάνεις φίλους ή φλερτάρεις κάποιον. Αν ενδιαφέρεσαι, θέλεις να σιγουρευτείς πριν από την οποιαδήποτε έκφραση ενδιαφέροντος. Είσαι συναισθηματικά ευαίσθητος άνθρωπος, ο οποίος πληγώνεται πολύ εύκολα. Σαν εραστής, είσαι συμπονετικός, υποστηρίζεις τον σύντροφο σου, και είσαι πρόθυμος να ακούσεις τα πάντα και να συζητήσεις. Υπερασπίζεσαι τον σύντροφο σου σε όποιον του επιτεθεί. Είναι πιο πιθανό να θέλεις να κάνεις οικογένεια από το να έχεις μια απλή σχέση. Μπορεί όμως να προσβάλλεις μερικές φορές, γι’ αυτό πρέπει να μάθεις να ελέγχεις την γλώσσα σου. Γίνεσαι καλός σύντροφος και οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν εύκολο να ζήσουν μαζί σου. Η σοβαρότητα σου και ή προσγειωμένη προσωπικότητα σου μπορεί να φαίνονται βαρετά σε κάποιους, αλλά σε άλλους εκπέμπουν μια έμφυτη σταθερότητα.

Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο

Πολύτιμοι λίθοι: Ίασπις, σάρδιος λίθος

Κατάλληλα Δώρα: Κουνιστή πολυθρόνα, μυθιστορήματα, τριαντάφυλλα, θεραπεία μασάζ

Χόμπι: Μαγειρική, ο χορός, οι τέχνες και οι βιοτεχνίες

Οι σκύλοι αντιπαθούν: να πληγώνουν τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων, να θυμώνουν ή να είναι επιθετικοί, την άδικη μεταχείριση.

 

ΧΟΙΡΟΣ

Είσαι μια διασκεδαστική προσωπικότητα με υπομονή και κατανόηση. Απολαμβάνεις τη ζωή και όλα όσα έχει να προσφέρει, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας και των φίλων. Είσαι ειλικρινής και καλός και αναμένεις το ίδιο από τους άλλους ανθρώπους. Θεωρείσαι αρκετά εύπιστος επειδή νοιάζεσαι για τους άλλους τόσο πολύ που θα κάνεις οτιδήποτε για έναν φίλο που έχει ανάγκη.

«Καλύτερα να δώσεις από το να πάρεις» θα μπορούσε πιθανότατα να είναι το σύνθημα σου. Αισθάνεσαι πιο όμορφα δίνοντας τον δικό σου χρόνο ή την προσοχή σου στους άλλους. Δεν ζητάς βοήθεια για τον εαυτό σου και στα δικά σου προβλήματα, τα βγάζεις πέρα μόνος σου. Θα κάνεις ό, τι μπορείς για να διατηρήσεις μια αίσθηση ειρήνης μεταξύ της οικογένειας ή των φίλων σου. Μπορείς να συγχωρήσεις και να ξεχάσεις τα πάντα. Είσαι παρηγορητική ψυχή που απλά θέλει να διατηρήσει την γαλήνη και την ηρεμία. Είσαι εργατικός, δοτικός, εξυπηρετικός, εύπιστος, ισχυρογνώμονας.

Γενικά, κάνεις τα πάντα καλά όταν θέλεις να είσαι δημιουργικός. Συνήθως  αποδίδεις καλύτερα σε θέσεις εργασίας όπου μπορείς να εκφραστείς. Είσαι ενθουσιώδης σχετικά με τη λήψη νέων ευθυνών στην εργασία σου και για να βοηθήσεις τους συναδέλφους σου που έχουν ανάγκη. Γίνεσαι αρεστός από τους συναδέλφους σου, επειδή είσαι τόσο πρόθυμος να βοηθήσεις και μπορείς να δεις τη λεπτομέρεια, που σε κάνει αρκετά πολύτιμο στην ανώτερη διαχείριση. Αγαπάς να σπαταλάς χρήματα. Σου αρέσουν τα επώνυμα είδη. Παρόλο που μπορεί μερικές φορές να είσαι φειδωλός με τα χρήματα, τις περισσότερες φορές συμβαίνει το αντίθετο. Πρέπει να είσαι προσεκτικός όμως για να έχεις για τις δύσκολες μέρες.

Τα επαγγέλματα που ενδείκνυται καλύτερα για σένα είναι: Ιατρός, οδοντίατρος, κτηνίατρος, ξενοδοχοϋπάλληλος, προσωπικό ενός καταστήματος, διακοσμητής.

Γίνεσαι πολύ καλός σύντροφος επειδή είσαι τόσο υποστηρικτικός και δίνεις τον εαυτό σου στη σχέση. Είσαι πιο ευτυχισμένος στο σπίτι, δεν βγαίνεις έξω με τους φίλους σου εύκολα. Είσαι σεξουαλικός και αγαπάς να δίνεις στοργή. Είσαι θαυμάσιος σύντροφος, ευσυγκίνητος και συναισθηματικός. Είσαι ευγνώμονας για τα πράγματα που έχεις, ειδικά μια σταθερή και υγιή οικογένεια. Μόλις επιλέξεις έναν σύντροφο, μένεις σ’ αυτόν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν θέλεις την διχόνοια και θα κάνεις ό, τι χρειάζεται για να διατηρήσεις την ειρήνη.

Χρώμα: Σκούρο μπλε

Πολύτιμοι λίθοι: Λάπις- λάζουλι, κοράλλι.

Κατάλληλα Δώρα: Μακιγιάζ, λοσιόν σώματος, μπουρνούζι, ορυκτέλαια, αφρόλουτρα

Χόμπι: Αγορές, θέατρο, πάρτυ.

Οι Χοίροι αντιπαθούν: τις έριδες, την παράνομη συμπεριφορά, όταν δεν έχουν ποιότητα στο φαγητό.

E-zwdia
Ημερομηνία Τροποποίησης:
2014-04-23T0:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms