25
05
2024

Το Ωροσκόπιο ζωδίων. Παγκόσμια αστρολογία.

Η Παγκόσμια Αστρολογία αποτελείται από το Αιγυπτιακό, το Ελληνικό Ωροσκόπιο ζωδίων, το Ινδικό, το Κέλτικο , το Κινέζικο και το Ωροσκόπιο των Μάγια. Στην κατηγορία αυτή μπορεί να βρεί κάποιος το Ωροσκόπιο ζωδίων και να μάθει σε ποιο ανήκει αλλά και τι σημαίνει αυτό για τη συμπεριφορά του.

 

Διαβάστε σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησής σας, ποιο ζώδιο είστε στο ανάλογο Ωροσκόπιο ζωδίων:

 

Υπάρχουν πολλά ωροσκόπια και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, από άποψη ερμηνείας. Το κάθε Ωροσκόπιο δείχνει με αναλυτικό τρόπο το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά, μπορούμε να μάθουμε  πτυχές του εαυτού μας που ίσως να μην ξέραμε μέχρι πρότινος. Ας δούμε αναλυτικά ποιες υποκατηγορίες μπορούμε να διαβάσουμε εδώ:

 

Αιγυπτιακό:

 

Πιστεύεται ότι το πρώτο Aιγυπτιακό ωροσκόπιο βρέθηκε τον πρώτο αιώνα π.Χ. και η ήταν γνωστό ως Dendera. Οι ιστορικοί έχουν δηλώσει ότι ο Αιγύπτιος Φαραώ Nechepso κατείχε την γνώση αυτή. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ ένα μεγάλο κείμενο που είχε διατυπωθεί με την μορφή ενός βιβλίου, παρουσιάζει όλο το σύστημα και τις αρχές του και ήταν η περαιτέρω βάση της θεμελίωσης για την Ελληνιστική Αστρολογία

 

Ελληνικό:

 

Η Ελληνιστική Αστρολογία είναι η μορφή της Αστρολογίας που ανέπτυξε τα ζώδια και τους οίκους  και πώς επηρεάζουν οι πλανήτες, ανάλογα με την ημέρα, την ώρα και τον τόπο γέννησης του ατόμου. Το Ελληνικό ωροσκόπιο ήταν αυτό που έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης Δυτικής Αστρολογίας και χρησιμοποιήθηκε από όλους τους σύγχρονους αστρολόγους.

 

Ινδικό ή Βέδικη αστρολογία:

 

Η Jyotisha είναι το παλαιότερο σύστημα της Αστρολογίας στον κόσμο. Η σανσκριτική λέξη «Jyotisha» σημαίνει «επιστήμη του φωτός». Στις δυτικές χώρες, αυτό ονομάζεται Βεδική Αστρολογία, η οποία αναφέρεται στο Ινδικό Ωροσκόπιο.

 

Κέλτικο Ωροσκόπιο των Δρυιδών

 

Το κέλτικο ωροσκόπιο είναι ουσιαστικά ο ζωδιακός των Δρυιδών. Οι Δρυίδες ήταν μια αίρεση της Κελτών ιερέων που κατοικούσαν στα Βρετανικά νησιά γύρω στο 1000 π.Χ. Οι Δρυίδες ήταν σύμβουλοι των ηγεμόνων της εποχής εκείνης, ενεργούσαν ως δικαστές σε περίπτωση διαφορών, και επέβλεπαν τις εκτελέσεις, και το νομικό σύστημα. 

Κινέζικο:

Οι ρίζες της Kινέζικης Αστρολογίας πάνε πίσω χιλιάδες χρόνια. Περιττό να πούμε ότι κατά τη διάρκεια των χιλιετιών, πολλά διαφορετικά συστήματα έχουν χρησιμοποιηθεί. Η ιστορία του Κινεζικού ζωδιακού κύκλου είναι χαριτωμένη, αλλά λίγο κοινότυπη. 

Των Μάγια:

Ένας από τις παλαιότερους και πιο μυστηριώδεις πολιτισμούς που υπήρξαν στην γη είναι ο πολιτισμός των Μάγια. Οι Μάγια με το ωροσκόπιο τους, ήταν ένας λαός Ινδιάνων της Κεντρικής Αμερικής και έζησαν στο νότιο Μεξικό, στη Γουατεμάλα και στο βόρειο Μπελίζ.


E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
875 Κλήση