23
04
2014

Κέλτικο ωροσκόπιο των Δρυιδών, Κέλτικη αστρολογία.

Βαθμολόγησε
Score: 3.6  Ψήφοι: 5

Το Κέλτικο ωροσκόπιο είναι ουσιαστικά ο ζωδιακός των Δρυιδών για την Κέλτικη αστρολογία. Οι Δρυίδες ήταν μια αίρεση της Κελτών ιερέων που κατοικούσαν στα Βρετανικά νησιά γύρω στο 1000 π.Χ. Οι Δρυίδες ήταν σύμβουλοι των ηγεμόνων της εποχής εκείνης, ενεργούσαν ως δικαστές σε περίπτωση διαφορών, και επέβλεπαν τις εκτελέσεις, και το νομικό σύστημα. Ήταν ιερείς και ιέρειες και ενεργούσαν ως μέντιουμ, οι οποίοι επικαλούνταν τα πνεύματα με τελετές που γίνονταν στα ιερά άλση των βελανιδιών και σε κύκλους από πέτρες. Μάθε αναλυτικά τι είσαι στο Κέλτικο ωροσκόπιο των Δρυίδών και τι σημαίνει αυτό στην Κέλτικη αστρολογία.

 

Διάβασε τι είναι ακριβώς το Κέλτικο ωροσκόπιοια και η Κέλτικη αστρολογία:

 

Οι περισσότερες πληροφορίες για τους Δρυίδες δίνονται από τον Ιούλιο Καίσαρα στο Commentarii de Bello Gallico, βιβλίο γραμμένο στη Γαλατία το 59-51 π.Χ.. Σε γενικές γραμμές δεν είναι πολλά αυτά που μπορούν να λεχθούν για τους Δρυίδες με διαβεβαίωση, γιατί οι πηγές των πληροφοριών γι’ αυτούς, είναι περιορισμένες. Ωστόσο, συνέχισαν να κατέχουν εξέχουσα θέση στις μεταγενέστερες πηγές των Ιρλανδικών μύθων και της λογοτεχνίας.

Μετά από τον πρώτο αιώνα π.Χ. οι Δρυίδες εξαφανιστήκαν εντελώς και αναφέρθηκαν μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι Δρυίδες της Ιρλανδίας επέζησαν έως τα τέλη του 7ου αιώνα. Στο De Mirabilibus Sacrae Scripturae του Augustinus Hibernicus, υπάρχει μνεία των τοπικών μάγων που διδάσκουν ένα δόγμα της μετενσάρκωσης, με τη μορφή των πουλιών.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης χιλιετίας, κάποια κείμενα των Δρυιδών διασώθηκαν από χριστιανούς κληρικούς που πραγματοποίησαν την πολύτιμη καταγραφή πολλών από τις ιστορίες και τους μύθους τους, χάρη στον προφορικό λόγο. Πολλοί πιστεύουν ότι τα κείμενα τους καταστράφηκαν με την έλευση του χριστιανισμού. Ένας γνωστός κύκλος των Δρυιδών βρίσκεται στο Στόουνχεντζ, είναι νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο κοντά στο Amesbury της Αγγλίας, το οποίο είναι και το πιο διάσημο παράδειγμα.

Δυστυχώς για μας, οι Δρυίδες δεν μας άφησαν τίποτα για τη δική τους ιστορία. Έφυγαν χωρίς γραπτά κείμενα. Ως εκ τούτου, η απόδειξη της ύπαρξης για το Κέλτικο ωροσκόπιο εξαφανίστηκε μαζί με την κουλτούρα των Δρυιδών δύο χιλιετίες πριν.
Αποδεικτικά στοιχεία εξακολουθούν να υπάρχουν όμως για την Κελτική αστρολογία από το ημερολόγιο Coligny που ανακαλύφθηκε το 1897 σε αρχαία δάση, δεκαπέντε μίλια βόρειο-ανατολικά της Bourg-en-Bresse, στη Γαλλία.

Αυτό το σεληνιακό ημερολόγιο αποτελείται από 13 μήνες. Η θρησκεία των Δρυιδών βασίστηκε κυρίως στη συνειδητοποίηση των φυσικών και υπερφυσικών ενεργειών. Αυτές οι ενέργειες ταυτίστηκαν με τα πνεύματα που υπήρχαν στο αρχαία δέντρα. Οι Δρυίδες πίστευαν ότι στα δέντρα κατοικούσαν πνεύματα που στάλθηκαν από τον Ήλιο, ο οποίος θεωρήθηκε ως ένα σύμβολο της ανώτατης ύπαρξης. Έτσι, τα δέντρα θεωρήθηκαν έμβια όντα, που έχουν άπειρη Γνώση και Σοφία ... και συμβολίζουν τον κύκλο της ζωής, του θανάτου και της αναγέννησης.

Οι Κέλτες οραματίστηκαν ολόκληρο το Σύμπαν με τη μορφή ενός δέντρου, του οποίου οι ρίζες μεγάλωσαν βαθιά στο έδαφος και τα παρακλάδια του έφθασαν ψηλά στους ουρανούς. Με τον καιρό, οι Κέλτες καθόρισαν ένα δένδρο για κάθε φάση της Σελήνης στο ημερολόγιο τους, σύμφωνα με τις μαγικές του ιδιότητες. Ως εκ τούτου, η Κέλτικη αστρολογία βασίζεται στον κύκλο της Σελήνης, με το έτος να χωρίζεται σε 13 μήνες.

Οι Δρυίδες πίστευαν ότι η ανθρώπινη φυλή αρχικά κατέβηκε από τα δέντρα, και κάθε δέντρο διαθέτει την δική του ιδιαίτερη μυστικιστική ιδιότητα. Όλα αυτά έχουν αποκωδικοποιηθεί από ένα μυστικό Σαμανικό αλφάβητο γνωστό ως Αλφάβητο Όγκχαμ, η καταγωγή του οποίου αποδίδεται στον Όγμα, τον Κέλτικο Θεό της ποίησης και της ευγλωττίας. Λέγεται ότι ο Όγμα δημιούργησε το Αλφάβητο Όγκχαμ για την μάθηση και τη σοφία. Αρχικά προοριζόταν να διαβαστεί από κάτω προς τα πάνω και ήταν σκαλισμένο από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στο Αλφάβητο Όγκχαμ μπορεί ακόμα να δει κανείς σκαλισμένα σε πέτρα τα μνημεία της εποχής των Δρυιδών και θεωρείται ότι ήταν ένα μέσο για τούς Δρυίδες να αφήνουν μυστικά μηνύματα.

Οι Κέλτες υπήρχαν κάποτε σε όλο το πλάτος και το εύρος της ευρωπαϊκής ηπείρου. Από τις ακτές της Ιρλανδίας μέχρι τους λόφους της Βόρειας Ιταλίας, οι Κέλτες ήταν μια παρουσία και μια δύναμη για αιώνες. Τώρα όμως, έχουμε μόνο μερικά διάσπαρτα απομεινάρια του πολιτισμού τους, της γλώσσας τους και της ιστορίας τους για να τους θυμόμαστε. Οι Κέλτες έχουν καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας, ένας λαός που έχει δυσφημιστεί και έχει τιμηθεί στον ίδιο βαθμό, από εκείνους που ήρθαν μετά.

Για τους Δρυίδες, κάθε δέντρο αντιπροσώπευε μια διαφορετική όψη της ζωής που πρέπει να διερευνηθεί ο θάνατος και η αναγέννηση. Ήταν όλα ένας κύκλος, και από κάθε δένδρο διέρχονταν οι εποχές.

Το δέντρο Σημύδα -Birch-, συμβόλιζε την ανανέωση και την αναγέννηση.
Το δέντρο Φλαμουριά -Ash- ήταν το δέντρο της εξουσίας ... η δύναμη των οπλαρχηγών και οι Δρυίδες οι ίδιοι.
Το δέντρο Ιτιά -Willow- συμβόλιζε τη δύναμη που ενσωματώνεται στη γυναικεία μορφή, η δύναμη του σύμπαντος.
Το δέντρο Βελανιδιά -Oak- συμβόλιζε την αλλαγή του έτους, από την άνοιξη του Birch, του Ash και του Willow, στους καλοκαιρινούς μήνες.
Το δέντρο Φουντουκιά -Hazel- ήταν το δέντρο της σοφίας, και είναι μεταξύ καλοκαιριού και φθινόπωρου, όταν η εξουσία δίνει τη θέση της στη γνώση.
Το δένδρο Κισσός -Ivy- αντιπροσωπεύει την αποφασιστικότητα του ανθρώπου και του επερχόμενου χειμώνα.
Το δέντρο Σορβιά -Rowan- φρουρούσε το σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και εκπροσωπούσε την αχαλίνωτη πνευματικότητα.
Το δέντρο Αφροξυλιά -Alder- συνδέει τους άνδρες με τις γυναίκες στην ανθοφορία της άνοιξης.
Το δέντρο Οξυάκανθος ή Κράταιγος -Hawthorn-, σαν το Rowan, προστάτευε τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια της αλλαγής των εποχών από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι.
Το δέντρο Πουρνάρι -Holly- συμβόλιζε την επιστροφή της ενέργειας, όπως επιστρέφει το καλοκαίρι.
Το δέντρο Άμπελος -Vine- εκπροσωπούσε τη διαίσθηση.
Το δένδρο Καλαμιά- Reed -εκπροσωπεί τις γνώσεις που έχουν αποκτηθεί.

Κάθε δέντρο αναφέρονταν σε μια διαφορετική πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης, φιλτραρισμένο μέσα από την αλλαγή των εποχών και τις φάσεις του φεγγαριού.
Η Κέλτικη αστρολογία λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο, όπως τα δικά μας αστρολογικά σύμβολα. Αναφέρονταν στην πρόβλεψη και τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Οι Δρυίδες κοίταζαν προς τα δέντρα και όχι στα αστέρια, και μάθαιναν τα μελλούμενα και τι μπορούσαν να περιμένουν οι άνθρωποι αυτούς τους μήνες. Καθώς κάθε κλαδί εκπροσωπούσε διαφορετική έννοια, όταν έρχονταν η κατάλληλη χρονική περίοδος, οι Δρυίδες κοιτούσαν το κατάλληλο κλαδί και έτσι προέβλεπαν το μέλλον.

Δες παρακάτω ποιο δέντρο αντιστοιχεί στην ημέρα που γεννήθηκες. Βρες το δικό σου δέντρο και αποκρυπτογράφησε το.

Σημύδα –Birch- (24 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου)

Για τους Δρυίδες, το Birch (που συχνά αναφέρεται ως η «Κυρά των δένδρων» λόγω της χάρης και της ομορφιάς του) αντιπροσώπευε την ανανέωση, την αναγέννηση και την έναρξη, καθώς ήταν το πρώτο δένδρο μετά τη χειμερινή περίοδο. Αντιπροσώπευε το δυναμικό όλων των σπόρων και την σπορά της ανάπτυξης. Το δένδρο αυτό χρησιμοποιούνταν  για την κατασκευή  λαβών για σκούπες και τις κούνιες των μωρών. Ήταν ιδιαίτερα γνωστό για τη χρήση του όσον αφορά τη γραφή σε περγαμηνή, και το λάδι από το φλοιό του συχνά χρησιμοποιείτο για τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος και την κατάθλιψη. Οι άνθρωποι ήταν κάποτε «σημύδες» για να διώξουν τα κακά πνεύματα, ενώ τα κλαδιά του εξασφάλιζαν τη γονιμότητα. Ήταν γνωστό για τη θεραπεία σε μυαλγίες. Θεωρείτο το δέντρο της αγάπης και από τον κορμό του έφτιαχναν το παραδοσιακό γαϊτανάκι ενώ τα κλαδιά του ήταν κρεμασμένα πάνω από τα καροτσάκια των μωρών για την προστασία τους.

Αν είσαι Σημύδα, είσαι ανθεκτικός και φιλόδοξος και προσανατολισμένος στην επίτευξη των στόχων σου, έχεις εξαιρετική ηγετική ικανότητα, είσαι καλός διοργανωτής και στρατηγός. Συνήθως είσαι απτόητος και διακατέχεσαι από μια έντονη ανάγκη να ολοκληρώσεις κάθε στόχο σου με επιτυχία. Πιστεύεις ότι η σκληρή δουλειά, η υπομονή και η επιμονή τελικά θα θριαμβεύσει. Είσαι πιστός, υπεύθυνος και αξιόπιστος, αλλά επιρρεπής σε ερωτοτροπίες .......αν και κοινωνικός με εκείνους που επιλέγουν να συναναστρέφονται μαζί σου.

Δεν έχεις προσωπικά όρια και λόγω των φιλοδοξιών σου, μερικές φορές υπάρχει μια τάση να γίνεσαι κυνικός. Γίνεσαι εργασιομανής, σοβαρός, με αίσθηση του χιούμορ. Υπάρχει μια τάση να γίνεις υποχόνδριος με την υγεία σου, αλλά είναι απίθανο να επηρεαστείς σωματικά ή διανοητικά, και αναπτύσσεις ισχυρή αντίσταση.
Προτιμάς να διατηρείς ένα χαμηλό προφίλ, ακόμη και όταν έχεις υψηλά αξιώματα, και δεν θέλεις να καμαρώνεις για τις επιτυχίες σου, αλλά εργάζεσαι σκληρά για να καλυτερέψεις την οικονομική σου κατάσταση. Από την αρνητική πλευρά, έχεις μια απαισιόδοξη στάση, και μπορείς να επιβάλλεις στον εαυτό σου μεγάλη αυτοπειθαρχία.

Υπάρχει μια τάση να βιώσεις τη μοναξιά. Ο γάμος συχνά εμφανίζεται αργότερα στη ζωή σου, δεδομένου ότι συχνά είναι δύσκολο για σένα να βρεις εύκολα κάποιον που να είναι πρόθυμος να δεχτεί την αυστηρή ρουτίνα σου. Το διαζύγιο είναι σπάνιο για σένα και είναι πιο πιθανός ο πρόωρος θάνατος του συζύγου. Χρειάζεσαι ένα στόχο στη ζωή, προκειμένου να μη γίνεις καταθλιπτικός και απαισιόδοξος. Διαθέτεις πολλές δυνατότητες, αλλά πρέπει να καλλιεργήσεις μεγάλη επιμονή για να ξεπεράσεις τις προσωπικές σου αναποδιές.

Φυσικός Στόχος: Να απαλλαγείς από την αρνητικότητα, τις άχρηστες επιρροές και τις κακές σκέψεις, προκειμένου να επιτευχθεί μια νέα αρχή.
Ψυχικός Στόχος: Να επικεντρωθείς στις προσωπικές σου επιθυμίες ... το αποτέλεσμα θα πρέπει να διατηρηθεί μυστικό στο μυαλό σου.
Πνευματικός Στόχος: Να επικεντρωθείς σε νέα ξεκινήματα και να απαλλαγείς από τους περιορισμούς.
Πολικότητα: Θηλυκό
Χρώμα: Λευκό
Γράμμα: «B»
Μήνας: Νοέμβριος
Γνωστό ως: «Φεγγάρι της Αρχής»
Μαγικές ιδιότητες: Προστασία των παιδιών και δημιουργικότητα

Σορβιά- Rowan- (21 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Τα δέντρα αυτά φυτεύτηκαν για να αποκρούσουν τις κακές επιρροές και να προστατεύουν από την κακοτυχία. Αυτό το δέντρο, πιστεύεται ότι προστάτευε την πύλη προς τον κόσμο των πνευμάτων και τα κλαδιά του, χρησιμοποιούνταν συχνά για τα ξόρκια. Μια αρχαία επιγραφή λέει ότι έχει μυστικά να αποκαλύψει σε εκείνους που θα το ακούσουν, και έχει συνδεθεί σε ολόκληρη την ιστορία με την προστασία από την κακία. Το όνομα του συνδέεται με το σανσκριτικό «Runall» που σημαίνει «μάγος».  Προστατεύει από τη ζημιά και συχνά τοποθετούνταν πάνω από τις πόρτες των σπιτιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλή τύχη. Το ξύλο του χρησιμοποιούνταν συχνά για τα τόξα. Όταν κόβονταν στα δύο, το πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα του ήταν σύμβολο προστασίας. Έτσι, γι’ αυτό το δέντρο, υπήρχε η πεποίθηση ότι διέθετε την ικανότητα να προστατεύει από την απατηλή γοητεία και την απάτη και έδινε δύναμη και θάρρος. Οι Αρχαίοι Δρυίδες άναβαν φωτιές από το ξύλο του για να τους βοηθήσει να βρουν ιδέες για το πώς μια μάχη θα μπορούσε να εξελιχθεί.

Αν είσαι Σορβιά, είσαι κατά βάση ιδεαλιστής και προοδευτικός στοχαστής, διακατέχεσαι από οραματισμό σε συνδυασμό με έντονο ανθρωπισμό και πνευματικές αρχές. Επιδιώκεις τις αλλαγές, γίνεσαι ανυπόμονος και αντιδράς στον περιορισμό. Είσαι καλλιτέχνης, πρωτότυπος και αντισυμβατικός. Φαίνεσαι στους άλλους ως ανεξάρτητος και υπερόπτης γιατί είσαι αυτόνομο άτομο και το όραμα σου δεν είναι κατ 'ανάγκη πάντοτε αποδεκτό από τους άλλους. Έχεις παθιασμένες πεποιθήσεις και  υποστηρίζεις τη θέση σου κατά της μισαλλοδοξίας και της άγνοιας. Αν αδυνατείς να βρεις μια διέξοδο για την ισχυρή φαντασία σου, εύκολα γίνεσαι ανήσυχος και εριστικός.

Είναι αλήθεια ότι μισείς τη συμμόρφωση, αλλά έχεις γεννηθεί ηγέτης, και, επειδή συχνά υιοθετείς δικούς σου κανόνες, μερικές φορές έχεις πολύ λίγους οπαδούς.
Είσαι εξαιρετικός ακροατής και έχεις πολύ σεβασμό για τις απόψεις των άλλων. Δεδομένου ότι είσαι κάπως ασυνήθιστος χαρακτήρας στην προσέγγιση σου στη ζωή, και έχεις έλλειψη τακτ, αποξενώνεις τους ανθρώπους που είναι γύρω σου. Σε ενδιαφέρει η σύγχρονη τεχνολογία και διαθέτεις μια συντριπτική επιθυμία να αναδιοργανώσεις και να βελτιώσεις οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι παρωχημένο.

Γίνεσαι ιδιαίτερα συμπαθητικό αφεντικό, αλλά θα προτιμούσες να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη για τους άλλους. Συχνά έχεις την τάση να πειραματίζεσαι με τα πάντα, δεδομένου ότι είσαι εξαιρετικά εφευρετικός άνθρωπος. Έχεις αίσθηση του χιούμορ, με μια τάση να γελάς με σοβαρά θέματα. Διαθέτεις επίσης μια φυσική περιέργεια για θέματα επιστημονικής φαντασίας και έχεις μουσικές κλίσεις. Η απρόβλεπτη πτυχή του χαρακτήρα σου, είναι ένα αδύνατο σημείο όσον αφορά τις σχέσεις σου και τείνεις να είσαι κάπως απρόσωπος.

Συνήθως παντρεύεσαι αργότερα στη ζωή σου επειδή είσαι απρόθυμος να δεσμευτείς, και δεν θέλεις να εγκαταλείψεις την προσωπική σου ελευθερία ... γι’ αυτό δεν είναι εύκολο να βρεις έναν σύντροφο ο οποίος θα σε καταλάβει. Μπορείς, ωστόσο, να απολαύσεις έναν εξαιρετικά επιτυχημένο γάμο, αν επιλέξεις έναν σύντροφο με τον ίδιο τρόπο σκέψης. Είσαι πολύ καλός σαν γονέας, αλλά θέλεις από τα παιδιά σου να είναι ανεξάρτητα.

Φυσικός Στόχος: Να κρατήσεις τις αισθήσεις σου σε εγρήγορση για να διακρίνεις το καλό από το κακό.
Ψυχικός Στόχος: Να αρνηθείς την εξάρτηση, να εξαπατάς ή να εξαπατάσαι.
Πνευματικός Στόχος: Να έχεις την δύναμη να απομακρύνεις το οτιδήποτε απειλεί τον  επιδιωκόμενο σκοπό και τη γαλήνη σου.
Πολικότητα: Αρσενικό
Χρώμα: Κόκκινο ή Γκρι
Γράμμα : «Λ»
Μήνας: Δεκέμβριος
Γνωστό ως: «Φεγγάρι του οράματος»
Μαγικές ιδιότητες: Θεραπεία, προσωπική ενδυνάμωση και μαντεία

Φλαμουριά - Ash- (18 Φεβρουαρίου -17 Μαρτίου)

Η Φλαμουριά χρησιμοποιήθηκε από τους Δρυίδες για ράβδους και δόρατα, ενώ τα  κλαδιά της τοποθετούνταν σε κύκλους, ως προστασία από τα φίδια. Τα παιδιά θα έπρεπε να περάσουν μέσα από τα κλαδιά του Ash, ώστε να προστατεύονται και να θεραπεύονται από ασθένειες. Τα φύλλα του τοποθετούνταν κάτω από τα μαξιλάρια για την πρόκληση προφητικών ονείρων. Προσέφερε ιδιαίτερη προστασία από το θάνατο από πνιγμό. Οι σπόροι του Ash χρησιμοποιούνταν στον έρωτα και την αγάπη. Στη Βόρεια Αγγλία, κάποτε πίστευαν ότι αν μια γυναίκα έβαζε ένα φύλλο Ash στο αριστερό παπούτσι της, τότε αυτή θα είναι αρκετά τυχερή για να βρει αμέσως τον μελλοντικό σύζυγο της. Αυτό το δέντρο ήταν ενδεικτικό της σύνδεσης μεταξύ του εσωτερικού και τού εξωτερικού κόσμου. Συνδέονταν με τα τρία σκέλη της ύπαρξης του ανθρώπου, το Abred, το Gwynedd και το Ceugant, που ερμηνεύεται είτε ως το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον, είτε ως Σύγχυση, Ισορροπία και Δημιουργική Δύναμη. Δεν υπήρχε κόλαση στις πεποιθήσεις των Κελτών..... μόνο η συνεχής αναγέννηση, ως πέρασμα από κύκλο σε κύκλο, μέχρι να επιτευχθεί τελικά η προσέγγιση του Θείου.

Αν είσαι Φλαμουριά, έχεις διπλή προσωπικότητα από την φύση σου. Από τη μια πλευρά, είσαι καλλιτέχνης και από την άλλη πλευρά, αρκετά ρεαλιστής. Είσαι συμπονετικός και ευαίσθητος, και κατανοείς την πνευματική πλευρά του ανθρώπου. Η συμπόνια σου επεκτείνεται και στο ζωικό βασίλειο και έχεις μια έμφυτη ικανότητα να απαλύνεις τον πόνο, τόσο διαμέσου της θεραπείας όσο και με τη δύναμη της προσευχής.

Η πίστη σου είναι δυνατή υπό μια θρησκευτική έννοια, είσαι ιδιαίτερα διαισθητικό άτομο, και συχνά διαθέτεις ισχυρή βαθύτερη αίσθηση σε πνευματικά θέματα. Είσαι πολύ ευπροσάρμοστος και, παρά την εύθραυστη πλευρά του χαρακτήρα σου, μπορείς να αναγεννηθείς από οποιαδήποτε πλήγμα. Από την αρνητική πλευρά, έχεις συχνά πρόβλημα όταν χειρίζεσαι τα πιο πρακτικά θέματα της καθημερινής ζωής. Συχνά επηρεάζεσαι εύκολα από τους άλλους, και έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση γι’ αυτό και  απομονώνεσαι.

Έχεις μια δημιουργική ικανότητα για την παραγωγή χρημάτων, αλλά συχνά αποτυγχάνεις να μεταφέρεις ένα σχέδιο ή μια ιδέα στην ολοκλήρωση τους. Όπως τα παιδιά, θέλεις προσεκτική κατεύθυνση, προκειμένου να μάθεις πώς να χρησιμοποιείς τα ταλέντα σου στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Λατρεύεις το θέατρο και τις ταινίες, και συχνά έχεις όμορφη φωνή και τραγουδάς, παρόλο που προτιμάς να εργάζεσαι πίσω από τα παρασκήνια. Επίσης, συνήθως έλκεσαι από τον ωκεανό αλλά ... μερικές φορές τον φοβάσαι. Η δουλειά σου ποτέ δεν πρέπει να εμπεριέχει ρουτίνα, γι’ αυτό η τέχνη είναι μια καλή επιλογή, αλλά, λόγω της παρηγορητικής φύσης σου, σου ταιριάζει πολύ η ιατρική όπως και οι φιλανθρωπικές εργασίες.

Έχεις ετοιμότητα πνεύματος, είσαι αυθόρμητος και διαθέτεις μια ζωντανή περιέργεια. Όντας ενθουσιώδης, περίεργος και επικοινωνιακός, σου αρέσει να συμμετάσχεις σε συζητήσεις σχετικά με νέες ιδέες και οράματα. Είσαι ευγενικό άτομο και, αν πάθεις κάτι κακό, είσαι σε θέση να το αντιμετωπίσεις. Είσαι ρομαντικός και ονειροπόλος, και προσπαθείς συνεχώς να διατηρήσεις την τάξη στη ζωή σου.

Από την αρνητική πλευρά, διαθέτεις νεφελώδεις ιδέες που μπορεί να σε οδηγήσουν σε αδυναμία να αντιμετωπίσεις τις ευθύνες της καθημερινής ζωής. Επίσης, επηρεάζεσαι εύκολα από τους άλλους και έχεις υπερευαισθησία χαρακτήρα, που μπορεί να υπονομεύσει την αυτοπεποίθηση και τις φιλοδοξίες σου. Είναι σημαντικό για σένα να εστιάσεις τις νοητικές ικανότητες σου, γιατί διαφορετικά τείνεις να γίνεις νευρικός και οξύθυμος.

Φυσικός Στόχος: Να συνειδητοποιήσεις ότι ο εαυτός σου και ο έξω κόσμος είναι αλληλένδετα.
Ψυχικός Στόχος: Να μάθεις ότι τα προβλήματα και τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο εσένα ... αλλά και τους άλλους. Είναι απαραίτητο να μάθεις να ζητάς διάφορες γνώμες.
Πνευματικός Στόχος: Να συνειδητοποιήσεις ότι είναι συνδεδεμένα όλα τα πράγματα μεταξύ τους.
Πολικότητα: Θηλυκό
Χρώμα: Πράσινο
Γράμμα: «N»
Μήνας: Μάρτιος
Γνωστό ως: «Σελήνη των Υδάτων»
Μαγικές ιδιότητες: Ευημερία, προστασία και θεραπεία

Η Σκλήθρα - Alder- (18 Μαρτίου - 14 Απριλίου)

Το δένδρο αυτό πίστευαν οι Δρυίδες ότι συνδέει το αρσενικό και το θηλυκό στοιχείο, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ των δύο μέσα σε κάθε άτομο. Επίσης συνδέεται με το θάρρος και αντιπροσωπεύει το πνεύμα που εξελίσσεται. Θεωρείται ότι είναι το δέντρο του θανάτου και της ανάστασης, και χρησιμοποιήθηκε (μαζί με τη λεύκα) σε προχριστιανικά νεκροταφεία. Ανθεκτικό στη σήψη, χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των γεφυρών, βάρκες, κανάτες γάλακτος, σφυρίχτρες, φλογέρες και σωλήνες. Ήταν κάποτε έγκλημα να κόψει κάποιος ένα Alder γιατί υπήρχε η πεποίθηση ότι το θυμωμένο πνεύμα του δέντρου θα πάρει εκδίκηση, καίγοντας το σπίτι αυτού που το έκανε. Αν κοπεί, όμως, το δέντρο κυριολεκτικά «αιμορραγεί» και από λευκό γίνεται κόκκινο. Το Alder είναι ένα δέντρο ιερό και, ως εκ τούτου, μαντικού χαρακτήρα και συχνά χρησιμοποιείτο για μαντεία.

Αν είσαι Σκλήθρα, είσαι δυναμικός, τολμηρός άνθρωπος, έτοιμος να κάνεις το δικό σου και να ακολουθήσεις την δική σου ζωή, συχνά αφήνοντας τους φίλους και την οικογένεια πίσω σου. Διαθέτεις μεγάλη τόλμη και κάνεις για ….σύμμαχος, αλλά συνήθως προτιμάς να δώσεις τη δική σου μάχη. Έχεις ανήσυχο πνεύμα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είσαι παράτολμος στις αναζητήσεις σου που οφείλεται στην αίσθηση της περιπέτειας. Δεδομένου ότι είσαι επίσης πολύ ανταγωνιστικός από τη φύση σου, είναι πιθανό να κάνεις τα πάντα μέχρι τα όρια σου, αλλά στρέφεις συχνά την ενέργεια σου αποκλειστικά για το καλό των άλλων και συχνά σε δικό σου βάρος.

Τείνεις να καταργείς τα εμπόδια και ο ενθουσιασμός και η ανδρεία σου, σε κάνουν άριστο ηγέτη. Ωστόσο, είσαι εγωιστής και έτσι δημιουργείς εχθρούς. Διαθέτεις αίσθηση του χιούμορ, μερικές φορές θεωρείσαι ακόμη και σατιρικός, και συχνά θα «παίξεις τον κλόουν» όταν βρίσκεσαι με παρέα. Είσαι γεμάτος ενέργεια και έχεις μια βαθιά ανάγκη να είσαι ενεργητικός, σχεδόν 24 ώρες την ημέρα.

Ορμητικός και αυτοδύναμος, αναλαμβάνεις ρίσκα και επίπονες εργασίες. Όντας στοργικός, ευγενικός, και γοητευτικός, συνήθως εμπνέεις μεγάλη εμπιστοσύνη στους άλλους. Μεγαλοπρεπής ως επιχειρηματίας, είσαι επιδεικτικός και συχνά σε προσελκύουν τα επικίνδυνα επαγγέλματα. Έχεις το εγώ σου ψηλά, και ανάγκη για αναγνώριση, που συχνά σε καθιστά ευάλωτο. Είσαι μεγάλος ανταγωνιστής, αλλά, εάν στο τέλος χάσεις, έχεις την τάση να δοκιμάσεις κάτι νέο.

Εάν μπορέσεις να διοχετεύσεις την ενέργεια σου σε ανθρωπιστικούς σκοπούς, τότε κανείς δεν θα είναι εύκολο να σε ξεχάσει. Με πάθος για το σεξ και την επιθυμία για αγάπη, είσαι ικανός να παντρευτείς γρήγορα, αλλά συνήθως κάνεις καλύτερα ως εραστής παρά σαν σύζυγος, δεδομένης της ανάγκης σου για την προσωπική σου ελευθερία. Ως γονέας, ωστόσο, συγκαταλέγεσαι μεταξύ των καλύτερων. Είναι σημαντικό για σένα να μάθεις την τέχνη της διπλωματίας και όχι να είσαι επιρρεπής σε σπατάλη ενέργειας ή σε άκαρπες διαφωνίες.

Φυσικός Στόχος: Να γνωρίσεις την μοναδική ποιότητα. Να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά για να δεις και να επιβραβεύσεις όσα βλέπεις στους άλλους.
Ψυχικός Στόχος: Να χρησιμοποιήσεις κάτι που προηγουμένως είχες αγνοήσει. Να καλλιεργήσεις τις μαντικές ικανότητες γιατί το μυαλό σου είναι μερικές φορές απρόθυμο να ασχοληθεί με το διαισθητικό μέρος.
Πνευματικός Στόχος: Να προσφέρεις πνευματική βοήθεια και προστασία και να αφήσεις τη διαίσθηση σου να είναι ο οδηγός.
Πολικότητα: Αρσενικό
Χρώμα: Βυσσινί
Γράμμα: «Φ» και «Β»
Μήνας: Ιανουάριος
Γνωστό ως: «Φεγγάρι της Αποτελεσματικότητας» και «Φεγγάρι του Προσανατολισμού».
Μαγικές ιδιότητες: Πνευματικότητα, Διδασκαλία, Μαγεία, Καθήκον και ψυχική ανδρεία

Ιτιά -Willow- (15 Απριλίου - 12 Μαϊου)

Το δένδρο αυτό συμβολίζει το θηλυκό στοιχείο και τους ρυθμούς του εμμήνου κύκλου. Αυτό ήταν το ιερό δένδρο της Σελήνης και, στις Κέλτικες λαϊκές παραδόσεις, το Σύμπαν δημιουργήθηκε από δύο πορφυρά αβγά φιδιού, τα οποία περιείχαν τον Ήλιο και τη Γη, κρυμμένα ανάμεσα στα κλαδιά της Ιτιάς. Αυτή η τελετουργία μεταφέρθηκε αργότερα στον εορτασμό του Πάσχα, στο χριστιανικό ημερολόγιο με τα πασχαλινά αυγά. Βοηθούσε εκείνους που υπέστησαν ζήλια και ήταν ένα αποτελεσματικό φάρμακο στην θεραπεία της δυσεντερίας αλλά και ως αναλγητικό, ιδίως για την αντιμετώπιση των αρθριτικών ασθενειών. Οι έγκυες γυναίκες έπιαναν τα φύλλα του, τα οποία πιστευόταν ότι εξασφάλιζαν εύκολη γέννα.
Αυτό το δέντρο κάποτε αναφέρονταν ως «η ασπιρίνη των μαγισσών» και πιθανότατα είχε τη φήμη στην επίλυση των διλημμάτων. Οι λέξεις «μαγεία» και «Wicca» και οι δύο προέρχονται από τη λέξη «Willow». Στο παρελθόν, ορισμένοι πολιτισμοί φορούσαν φύλλα Ιτιάς ώστε οι άλλοι να μπορούν να γνωρίζουν ότι βρισκόντουσαν σε χρονική περίοδο πένθους.

Αν είσαι Ιτιά, είσαι ισχυρογνώμονας, επινοητικός, με εξαιρετική μνήμη. Συναισθηματικός και αινιγματικός, ανταποκρίνεσαι γρήγορα στις καταστάσεις, αλλά είσαι επιρρεπής σε ξαφνικές αλλαγές της διάθεσης. Όντας έξυπνος και πρακτικός, μπορείς να γίνεις λαμπρός εφευρέτης, και μπορείς να λύσεις τα ανεξήγητα μυστήρια της ζωής. Μπορείς να γίνεις πιστός φίλος αλλά και …. τρομερός εχθρός.  Έχεις ένα είδος παθητικής αντοχής και είσαι εξαιρετικά σοφός σύμβουλος και εξαιρετικός γονέας που είναι προστατευτικός στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Είσαι συχνά απρόθυμος να συγχωρήσεις και να ξεχάσεις, πράγμα το οποίο  μπορεί να σε οδηγήσει σε μόνιμες ρήξεις με τους φίλους και την οικογένεια σου. Συνήθως απασχολείσαι σε πολύ υπεύθυνες θέσεις, αλλά είναι δύσκολο να ακολουθήσεις μια οριστική καριέρα. Αν η επιλογή της σταδιοδρομίας σου είναι στον τομέα της εκπαίδευσης, συνυπολογίζεσαι μεταξύ των καλύτερων εκπαιδευτικών. Διαθέτεις υπερδραστήρια φαντασία και τείνεις να εκνευρίζεσαι χωρίς λόγο για θέματα υγείας. Έχεις ένα βαθύ ενδιαφέρον για την οικογένεια και την ιστορία.

Η μητέρα σου τείνει να κυριαρχήσει καθόλη τη διάρκεια της ζωής σου, και σαν παντρεμένος, είσαι υπερβολικά αφοσιωμένος στον σύζυγο και τα παιδιά.
Η ενέργεια σου μπορεί να διοχετευτεί στις τέχνες, αλλά μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει ξαφνικά λανθάνουσες δημιουργικές ικανότητες που τείνουν να σου  αλλάξουν την προσωπικότητα. Είναι απίστευτα δύσκολο να σε καταλάβει κάποιος, λόγω του «πέπλου μυστηρίου» που έχεις ως προσωπικότητα και κρύβεις πολλά.

Συνήθως παντρεύεσαι σε νεαρή ηλικία και οι στενές προσωπικές σου σχέσεις είναι υψίστης σημασίας για σένα. Με το σωστό σύντροφο, δημιουργείς ένα ισχυρό δεσμό που δύσκολα τον διαλύεις. Θα πρέπει να μάθεις πώς να εμπιστεύεσαι την εσωτερική φωνή σου γιατί μπορεί να γίνεις κυκλοθυμικός και αναποφάσιστος. Δεδομένου ότι η Σελήνη έχει συνδεθεί πάντα με όσους μπορούν να επηρεάσουν το κοινό, με τη δύναμη της προσωπικότητας σου ... είτε για καλό είτε για κακό ... ,είσαι συνήθως σε θέση να το κάνεις. Φαίνεσαι να είσαι συμβατικός, και βιώνεις μια απίστευτη εσωτερική ζωή και φαντασία. Μπορεί να στραφείς ακόμα και κατά δημοσίων προσώπων ή να ενεργοποιηθείς για την αντιμετώπιση των δικαιωμάτων και των αδικιών για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Φυσικός Στόχος: Να έχεις μια άνετη σχέση με τον υλικό κόσμο, η οποία είναι γεμάτη από μαθήματα και μεταβαλλόμενες αξίες. Η αλλαγή είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη …..και οι αξίες δεν αποτελούν εξαίρεση.
Ψυχικός Στόχος: Να κερδίσεις τη κατανόηση μιας συγκεκριμένης εμπειρίας ... Δεν μπορούν τα πάντα να γίνουν γνωστά σε ένα μάθημα ... το κλειδί είναι η επανάληψη.
Πνευματικός Στόχος: Να μάθεις ότι πρέπει να υπάρχουν περίοδοι ανάπαυσης και όχι συνεχή δραστηριότητα.
Πολικότητα: Θηλυκό
Χρώμα: Οτιδήποτε είναι φωτεινό
Γράμμα : «Σ»
Μήνας: Φεβρουάριος
Γνωστό ως: «Φεγγάρι των μαγισσών» και «Φεγγάρι της ισορροπίας»
Μαγικές ιδιότητες: Θεραπεία, Προστασία, Γονιμότητα και Γυναίκα

Οξυάκανθος ή Κράταιγος - Hawthorn- (13 Μαΐου - 9 Ιουνίου)

Το δένδρο αυτό ήταν ένα σύμβολο της ψυχικής προστασίας εξαιτίας των αιχμηρών αγκαθιών του. Θεωρούνταν γενικά ως ένα δέντρο που έφερνε καλή τύχη στον ιδιοκτήτη του και την ευημερία στη γη πάνω στην οποία βρισκόταν. Τα κλαδιά του συχνά χρησιμοποιούνταν ως θεραπεία για την κατάθλιψη και η σκόνη των σπόρων του για τη θεραπεία στη χολολιθίαση. Αποτέλεσε επίσης το Γαϊτανάκι γύρω από το οποίο οι Κέλτες έστηναν χορό κατά την έναρξη του καλοκαιριού. Συνδέθηκε τόσο με το ιερό όσο και με το άτυχο. Η καταστροφή αυτού του δέντρου προκαλούσε μεγάλο κίνδυνο για το άτομο που ήταν υπεύθυνο για μια τέτοια πράξη. Τα άνθη του, ιδίως η λευκή ποικιλία, χρησιμοποιήθηκαν επίσης για να διακοσμήσουν αίθουσες και να φορεθούν στο κεφάλι από γυναίκες κατά τις τελετές των γάμων. Τα νεαρά κορίτσια σηκώνονταν τα ξημερώματα, προκειμένου να κάνουν μπάνιο στη δροσιά των λουλουδιών του οξυάκανθου, εξασφαλίζοντας έτσι την ομορφιά τους. Οι Κέλτες πίστευαν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποδέσμευση των αρνητικών ενεργειών.

Αν είσαι Οξυάκανθος, είσαι χαρισματικός, δημιουργικός και γεμάτος καινοτόμες ιδέες. Όντας πολύ ταλαντούχος, διαθέτεις την ικανότητα να προσαρμόζεσαι εύκολα σε οποιαδήποτε μεταβολή των συνθηκών. Έχεις προσωπικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι παρόμοια με εκείνα των αρχαίων Κελτών και Δρυιδών, και συχνά διακρίνεσαι στις τέχνες του θεάματος. Έχεις επίσης το χάρισμα να επηρεάζεις τους άλλους, ενώ γίνεσαι πολύ συμπαθής. Ζωντανός και αυθόρμητος, με καλές επικοινωνιακές ικανότητες, διαθέτεις άφθονη αυτοπεποίθηση και γίνεσαι μεγάλος ηγέτης.

Είσαι τίμιος και ειλικρινής ως φίλος, δεδομένης της φυσικής συμπάθειας και της ικανότητας σου να είσαι καλός ακροατής. Υπάρχει μια τάση, όμως, προς μια ασταθή ιδιοσυγκρασία και εκρήξεις θυμού. Είσαι έμπειρος στην επινόηση των λαμπρότερων σχεδίων και προγραμμάτων. Σε γενικές γραμμές, η μεγάλη δύναμη σου προέρχεται από τη γνώση όσον αφορά τις αδυναμίες των αντιπάλων σου. Ωστόσο, δεν έχεις αδίστακτο χαρακτήρα, απλώς είσαι έξυπνος και διπλωμάτης.

Συχνά συμμετέχεις σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες. Έχεις μια έντονη αίσθηση του χιούμορ που είναι γεμάτο υπονοούμενα ... ένα ταλέντο το οποίο σε οδηγεί συχνά στο γράψιμο και τη δημοσιογραφία. Λόγω του ότι βαριέσαι εύκολα, συχνά έχεις πρόβλημα να διαμορφώσεις μια μόνιμη σχέση. Ωστόσο, γίνεσαι θαυμάσιος γονέας, ο οποίος μεταδίδει την εξυπνάδα του στα παιδιά του και συχνά τα οδηγείς σε ένα συναρπαστικό τρόπο ζωής. Συνέχεια ποθείς την πνευματική διέγερση και τις προκλήσεις. Με την επιθυμία να δοκιμάσεις «λίγο από όλα», το πρόσωπο σου φαίνεται να είναι σχεδόν αγέραστο σε εμφάνιση και χαρακτήρα.

Φυσικός Στόχος: Να εργαστείς για την καλυτέρευση του εαυτού σου και να συμμετάσχεις σε άσκηση και τη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής.
Ψυχικός Στόχος: Να ανοίξεις το μυαλό σου από την άγνοια και τα ψευδή γεγονότα. Οι  σκέψεις σου θα πρέπει να είναι ελεύθερης ροής και το μυαλό σου θα πρέπει να «καθαριστεί».
Πνευματικός Στόχος: Να μάθεις ότι μέσα από τα πιο δύσκολα προβλήματα, το μυαλό θα δημιουργήσει νέες και απρόβλεπτες δυνάμεις.
Πολικότητα: Αρσενικό
Χρώμα: Μωβ
Γράμμα: «H»
Μήνας: Απρίλιος / Μάιος.
Γνωστό ως: «Φεγγάρι της συγκράτησης», «Φεγγάρι του εμποδίου» και «Φεγγάρι του καλοκαιριού».
Μαγικές ιδιότητες: Γονιμότητα, Ειρήνη, Ευημερία, Καθαρισμός, Προστασία και Αγνότητα.

Βελανιδιά- Oak- (10 Ιουνίου - 7 Ιουλίου)

Η Βελανιδιά ήταν το βασικό ιερό δέντρο του Δρυιδών, και συμβολίζει την αλήθεια και την ακλόνητη γνώση. Αυτό το δέντρο αντιπροσώπευε την ψυχή που, κατά την  κελτική άποψη, ήταν το «Μάτι του Θεού». Οι πόρτες που κατασκευάζονταν από βελανιδιά πίστευαν ότι κρατούσαν έξω το κακό. Η λέξη «πόρτα» προέρχεται από το σανσκριτικό «duir», μια λέξη η οποία συμβολίζει την σταθερότητα και την προστασία. Η ανάπτυξη αυτού του δέντρου είναι αργή, αλλά σίγουρα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και το καταφύγιο. Οι Δρυίδες διδάσκονταν συχνά τα μαθήματα κάτω από τη σκιά της βελανιδιάς. Για πολύ καιρό θεωρείτο από τους σοφούς ότι είναι ο φύλακας που άνοιξε τις πόρτες στην πνευματικότητα και χορήγησε τη δύναμη να προχωρήσει ο άνθρωπος περαιτέρω. Πίστευαν ότι έδινε το κουράγιο να ξεπεραστούν τα εμπόδια που έπρεπε να επιλυθούν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Θεράπευε την ουρική αρθρίτιδα και την αιμορραγία των ούλων. Ο εσωτερικός φλοιός του λέγεται ότι χρησίμευε στην ανακούφιση του πονόλαιμου και ο εξωτερικός φλοιός πιστεύεται ότι βοηθούσε στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του πυρετού.

Αν είσαι Βελανιδιά, έχεις επιχειρηματικό πνεύμα και μεγαλεπήβολα σχέδια. Είσαι ενθουσιώδης και υπεύθυνος. Κατέχεις υψηλό βαθμό προσωπικού μαγνητισμού. Κάνεις για ηγέτης και το βρίσκεις εύκολο να προσελκύσεις και να εμπνεύσεις τους άλλους. Θα παραμείνεις ήρεμος κατά τη διάρκεια μιας κρίσης και δεν επηρεάζεσαι εύκολα. Παρά το γεγονός ότι είσαι σοβαρά ευσυνείδητος, είσαι χαρούμενος και αισιόδοξος από τη φύση σου, με μια έντονη αίσθηση του χιούμορ και μπορείς να κάνεις το καλύτερο σε μια δύσκολη κατάσταση.

Όντας αισιόδοξος, είσαι άφοβος για να λες την αλήθεια σε κάθε δεδομένη κατάσταση, ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Ωστόσο, ορισμένες φορές τείνεις να έχεις έλλειψη διακριτικότητας και συχνά αναλαμβάνεις οικονομικά ρίσκα. Βαθιά φιλοσοφικός, είσαι γενναιόδωρος φίλος, αλλά επιρρεπής στην υπερβολή και έχεις κλίση προς τη ματαιοδοξία. Είναι σημαντικό για σένα να μάθεις να μετριάζεις την υπερηφάνεια με το χιούμορ, διαφορετικά, μπορεί να γίνεις πομπώδης και καταθλιπτικός. Είσαι πολύ απαιτητικός σαν επαγγελματίας. Κατέχεις συχνά θέσεις εξουσίας, αλλά έχεις μια έμφυτη αίσθηση του να αγωνίζεσαι με τίμιο τρόπο.

Μπορεί να είσαι αφελής με τον τρόπο με τον οποίο εμπιστεύεσαι τους άλλους, ειδικά όσον αφορά τις αισθηματικές σου υποθέσεις. Συχνά, έχεις υψηλά πρότυπα στην αγάπη που είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον σύντροφο σου να τα ακολουθήσει και αποδίδεις μεγάλη σημασία σε θέματα ηθικής. Μπορείς πολύ εύκολα να ρισκάρεις σε οικονομικά θέματα χωρίς να φοβάσαι. Έχεις ισχυρές ικανότητες εξουσίας αλλά καραδοκεί ο κίνδυνος να αναπτυχθούν τα ανθρώπινα ελαττώματα της απληστίας και της φιλαργυρίας. Είσαι γενικά φανταχτερός και αναζητάς την δόξα και τον έπαινο. Παρόλα αυτά, είσαι δημιουργικός και γενναιόδωρος, με μια ενστικτώδη αίσθηση της επιβίωσης.

Φυσικός Στόχος: Να μάθεις ότι η άμεση προσέγγιση θα φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα ......
Ψυχικός Στόχος: Να συσσωρεύεις τα βελανίδια της σοφίας, και να μοιράζεσαι με τους άλλους αυτή την σοφία
Πνευματικός Στόχος: Να γίνεις σκληρός και ανθεκτικός, παρά την απρόβλεπτη φύση της ζωής ....
Πολικότητα: Αρσενικό
Χρώμα: Μαύρο και σκούρο καφέ
Γράμμα: «Δ»
Μήνας: Μάιος
Γνωστό ως: «Φεγγάρι της δύναμης», «Φεγγάρι της ασφάλειας»
Μαγικές ιδιότητες: Όλοι οι θετικοί σκοποί, τιμιότητα και αρσενική δύναμη.

Πουρνάρι - Hollytree- (8 Ιουλίου - 4 Αυγούστου)

Το δένδρο αυτό βοηθούσε στο να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στις θετικές όσο και τις αρνητικές πτυχές του χαρακτήρα κάθε ατόμου, αποκαλύπτοντας έτσι μια νέα κατεύθυνση. Συνδέονταν με την καλή θέληση και την αγάπη, γι’ αυτό συχνά φυτεύονταν κοντά σε σπίτια, για προστασία και για να αποκρούσει το κακό και τους δαίμονες. Είχε θεωρηθεί ως ένα ισχυρό σύμβολο της ζωής. Ήταν ένα ιερό δένδρο για τους Δρυίδες και όποιος το είχε στο σπίτι του κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τον προστάτευε από τα ξωτικά και τις νεράιδες κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Κατά την παράδοση, θα είναι τυχερός όποιος κρεμάσει ένα μικρό κλαδί έξω από το σπίτι του, γιατί θα έχει προστασία από τον κεραυνό και έτσι εξασφαλίζεται καλή τύχη. Η έννοια της προστασίας κατά των κεραυνών βασίζεται στο γεγονός ότι τα φύλλα του λειτουργούν ως αγωγοί. Το δένδρο αυτό απένειμε σοφία και θάρρος και θεωρήθηκε ότι είναι χρήσιμο στα όνειρα. Σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις, όταν μια νεαρή κοπέλα συγκεντρώσει εννέα φύλλα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και στη συνέχεια τα τοποθετήσει σε ένα τριγωνικό μαντήλι κάνοντας εννέα κόμβους, τότε θα μπορούσε να ονειρευτεί το μελλοντικό σύζυγο της, τοποθετώντας το μαντήλι κάτω από το μαξιλάρι της. Επίσης, πίστευαν ότι αν ένας άνδρας είχε ένα φύλλο Holly στο πρόσωπο του, θα γίνει ελκυστικός στις γυναίκες.

Αν είσαι Πουρνάρι, είσαι πρακτικός και έχεις ικανότητες να τα βγάζεις πέρα απέναντι στις αντιξοότητες. Όντας προσεκτικός, λογικός και αποτελεσματικός, διαθέτεις μια καλή επιχειρηματική λογική, αλλά προτιμάς να βοηθάς και όχι να είσαι αρχηγός. Στις προσωπικές σου σχέσεις, είσαι υποστηρικτικός, προστατευτικός και κτητικός. Έχεις την τάση να προσπαθείς για την τελειότητα, που συχνά όμως οδηγεί σε απώλεια εμπιστοσύνης. Τείνεις να επηρεάζεις τους άλλους, αλλά συνήθως λειτουργείς πίσω από τα παρασκήνια. Κάθε σου λέξη έχει νόημα και η τιμή σου είναι βασική αρχή σου.

Το αδύναμο σημείο σου είναι η ευαισθησία σου για την προσωπική κριτική, η ανάγκη σου για συνεχή αγάπη και προσοχή που μπορεί να σε κάνει απαιτητικό σε μια στενή σχέση. Μπορεί επίσης να παρουσιάζεις μια μίζερη στάση. Δεν είσαι τόσο ριψοκίνδυνος αλλά έχεις την ικανότητα να λύσεις δύσκολα προβλήματα με τη χρήση της απλής λογικής. Προσελκύεσαι και ασχολείσαι με τράπεζες και ασφάλειες. Είσαι ισχυρογνώμονας και κάνεις για αξιόπιστος φίλος, έχοντας ένα μεγάλο απόθεμα φυσικής αντοχής. Προσγειωμένος, διαθέτεις συνήθως έντονη πνευματικότητα.

Ως σύντροφος, είσαι στοργικός αν και συχνά υπερβολικά προστατευτικός, και συχνά παντρεύεσαι τον παιδικό σου έρωτα. Γίνεσαι ανεκτικός και πολύ υποστηρικτικός σύζυγος και τείνεις να έχεις πολλούς στενούς φίλους και από τα δύο φύλα. Η έλλειψη αίσθησης του χιούμορ, οφείλεται κυρίως στην αντιπάθεια σου να γελάς εις βάρος του άλλου. Είσαι απομονωμένος και χρειάζεσαι ένα ήσυχο μέρος για να ηρεμείς από τις τεράστιες ευθύνες που συνήθως είναι πάνω σου.

Είσαι διατεθειμένος να εμπλακείς με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των άλλων, παρέχοντας τόσο οικονομική όσο και συναισθηματική υποστήριξη. Ενώ αυτό είναι ενδεικτικό της ανιδιοτελούς φύσης σου, μπορεί να οδηγήσει σε μια τυφλή αισιοδοξία που μπορεί να είναι προσωπικά επιζήμια. Συχνά είσαι υπερευαίσθητος για την προσωπική κριτική και μπορεί να αναγκαστείς να απομονωθείς από τον κόσμο.

Φυσικός Στόχος: Να μάθεις ότι τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν με ενότητα και συντονισμένη προσπάθεια.
Ψυχικός Στόχος: Να εκπαιδεύεσαι και να μαθαίνεις καθημερινά.
Πνευματικός Στόχος: Να καλλιεργήσεις την δυναμική και ενστικτώδη διαίσθηση σου, προκειμένου να ανταποκριθείς στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και να αποδεχθείς την πραγματικότητα της ζωής.
Πολικότητα: Θηλυκό
Χρώμα: Σκούρο Γκρι
Γράμμα: «T»
Μήνας: Ιούνιος
Γνωστό ως: «Φεγγάρι της περικύκλωσης» και «Φεγγάρι της πολικότητας»
Μαγικές ιδιότητες: Προστασία, Προφητεία, Μαγεία των ζώων και σεξουαλική μαγεία.

Φουντουκιά - Hazel- (5 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου)

Η Φουντουκιά θεωρήθηκε ότι είναι το Δέντρο της Σοφίας και πίστευαν ότι οι μαγικές ικανότητες και γνώσεις θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν από την κατανάλωση των φουντουκιών, τα οποία είναι τα εμβλήματα της σοφίας. Είναι επίσης στενά συνδεδεμένη με τον μεντιουμισμό και τον διαλογισμό. Οι Δρυίδες συχνά καλούνταν να μεσολαβούν σε διαφορές που αφορούσαν ακίνητα και γη, και χρησιμοποιούσαν κλαδιά φουντουκιάς. Κλαδιά φουντουκιάς χρησιμοποιούσαν επίσης και οι μάντεις νερού, λόγω της ευαίσθητης φύσης του δέντρου και της στενής συγγένειας του με το στοιχείο του νερού. Η Φουντουκιά ήταν το αγαπημένο δένδρο των Δρυιδών, μερικοί από τους οποίους προτιμούσαν το ξύλο της για προσωπική τους χρήση από τα άλλα δένδρα. Θεωρούνταν ως ένδειξη εξουσίας μεταξύ των Δρυιδών. Κάποτε χρησιμοποιείτο για να προστατεύσουν τα σπίτια από τη φωτιά και τα δέντρα που φυτεύονταν, από τον Ήλιο. Θεράπευε το βήχα, είχε καταπραϋντικές ιδιότητες για τον πονόλαιμο και ανακούφιζε τα συμπτώματα του πονοκέφαλου και την βαριά εμμηνόρροια.

Αν είσαι Φουντουκιά, είσαι ευφυής και έξυπνος άνθρωπος, που διαθέτεις εξουσία και καλή συλλογιστική. Αυτή η οξύτητα του πνεύματος σου, σε κάνει εξαιρετικό συζητητή και συγγραφέα. Γίνεσαι επίσης υπέροχος σχεδιαστής και διοργανωτής  ακόμη και μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Η επιθυμία σου για την απόκτηση γνώσεων, σε καθιστά έμπειρο επιστήμονα και είσαι συχνά ο εμπειρογνώμονας σε επιλεγμένους τομείς. Έχεις ζωντανό και αναλυτικό μυαλό, έχεις μεγάλη φαντασία και είσαι ιδεαλιστικός στοχαστής. Οι καλλιτεχνικές ικανότητες σου, σε οδηγούν συχνά στο να δημιουργήσεις όμορφα πράγματα που έχουν πολύ πρακτική χρησιμότητα.

Μερικές φορές είσαι καλός ως μεσολαβητής, γίνεσαι έντονος παρατηρητής της αλήθειας γύρω σου και είσαι σε θέση να κρίνεις μια ολόκληρη κατάσταση, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχει, ωστόσο, η τάση να γίνεσαι μερικές φορές παρανοϊκός και να έχεις έλλειψη αυτοεκτίμησης. Η άφθονη ενέργεια σου (περισσότερο διανοητική και συναισθηματική παρά σωματική) πρέπει συνεχώς να διοχετεύεται, διαφορετικά γίνεσαι επιρρεπής σε ξαφνικούς πονοκεφάλους και ημικρανίες.

Αντιπαθείς τα προσχήματα και τις ψευδείς αξίες. Είσαι ίσως ο πιο ορθολογιστής και πάντα φαίνεσαι να είσαι ήρεμος και επιφυλακτικός, πράγμα το οποίο σου επιτρέπει να παραμείνεις εκτός της συναισθηματικής σφαίρας της ζωής. Αυτός όμως ο συναισθηματικός έλεγχος δεν είναι παρά η επιφάνεια, δηλ. μια κάλυψη ενός πολύ ευαίσθητου χαρακτήρα που σε κάνει να υποφέρεις από νευρική υπερένταση.

Όμως, διακατέχεσαι με έντονες ψυχικές αντοχές. Έχεις ευέλικτο μυαλό που είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άκρα, αλλά έχεις την τάση να ασκείς αυστηρή κριτική στα δικά σου σφάλματα και μπορεί να υποφέρεις από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Πολλές φορές γίνεσαι κυνικός και καταφεύγεις σε ύπουλους τρόπους προκειμένου να πετύχεις αυτό που θέλεις. Ως σύντροφος, είσαι ειλικρινής και παρέχεις φροντίδα, αλλά μπορεί να κακομάθεις τα παιδιά και τον σύζυγο σου. Δεν είσαι επιδειξιμανής, αλλά ειλικρινής και εμπνέεις μεγάλη αφοσίωση στους άλλους.

Φυσικός Στόχος: Να εμπνεύσεις τους άλλους να βελτιώσουν την ικανότητα τους στις τέχνες, στη ποίηση, την μαντεία και την διαμεσολάβηση
Ψυχικός Στόχος: Να αφήσεις τη διαίσθηση σου ελεύθερη και να φέρεις τις ιδέες σου στην επιφάνεια.
Πνευματικός Στόχος: Να ακολουθήσεις τη διαίσθηση σου, και η ανταμοιβή σου θα είναι η σοφία και η ψυχική ικανοποίηση.
Πολικότητα: Θηλυκό
Χρώμα: Καφέ
Γράμμα: «K» και «Γ»
Μήνας: Ιούλιος
Γνωστό ως: «Φεγγάρι του Σοφού»
Μαγικές ιδιότητες: Επικοινωνία με τα πνεύματα, Προστασία και Γονιμότητα.

Άμπελος -Viny- (2 Σεπτεμβρίου - 29 Σεπτεμβρίου)

Στο δροσερό Κέλτικο κλίμα, το αμπέλι απαιτεί πολύ προσοχή έτσι ώστε να αποδίδει καρπούς και έγινε σύμβολο της ιερής γνώσης και του πνευματισμού, καθώς και του αισθησιασμού και των συναισθημάτων. Συμβολίζει την αλήθεια ... τουλάχιστον όπως θεωρούν ότι είναι ... και βοηθά στο να απελευθερώσει τις αναστολές. Το κρασί χρησιμοποιούνταν για την τόνωση της προφητείας στους μάντεις, επιτρέποντας τους να φτάσουν βαθιά στο εσωτερικό τους εαυτό, με την διαίσθηση να ενεργεί ως οδηγός τους. Η άμπελος ήταν από τα πιο δημοφιλή καλλιεργούμενα είδη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η άμπελος ήταν γνωστή και μεταδόθηκε στις Βρετανικές Νήσους από πολύ παλιά. Λόγω της τάσης της να περιτυλίσσεται γύρω-γύρω, συχνά συνδέει δύο πράγματα μαζί. Για τους Κέλτες, αυτό ήταν ενδεικτικό της ανάγκης τους να κατανοήσουν τη σημασία του σεβασμού προς τις επιλογές και τις ενέργειες των άλλων. Ο καρπός της αμπέλου ήταν γνωστό από καιρό ότι αποδεσμεύει τις αναστολές και χαλαρώνει τη γλώσσα, επιτρέποντας έτσι σε όσους μετέχουν της συγκομιδής της, να μιλάνε πιο ελεύθερα. Στοιχεία δείχνουν ότι η άμπελος υπήρχε πριν από την εμφάνιση του ανθρώπου και τα πρώτα ίχνη της καλλιέργειας αμπέλων για την οινοποίηση φαίνεται να είναι γύρω στο 2000 π.Χ. στη Σικελία.

Αν είσαι Άμπελος, είσαι διακριτικός και έχεις υψηλά προσωπικά πρότυπα. Φαίνεσαι ευγενικός και ανεξάρτητος, αλλά είσαι πολύ ρομαντικός, πράγμα που σε κάνει ευαίσθητο, ευάλωτο και με ισχυρή αυτοκριτική. Έντονα οξυδερκής, δίνεις σημασία στην λεπτομέρεια και διαθέτεις εκλεπτυσμένους τρόπους. Με μια παραδόξως διπλή προσωπικότητα, μπορείς να είσαι χαρούμενος τη μια στιγμή και την άλλη λυπημένος. Τα συναισθήματα σου τείνουν να είναι έντονα, παρά την προς τα έξω φαινομενική σου ηρεμία, ιδιαίτερα, όταν αντιμετωπίζεις κίνδυνο.

Καλός διοργανωτής, είσαι κατάλληλος στις δημόσιες υπηρεσίες. Ευγενικός, δημιουργικός και κοινωνικός, λατρεύεις το θέατρο και τη μουσική. Ωστόσο, έχεις μια ροπή κατά καιρούς, προς την υπερβολική επιείκεια. Χρειάζεσαι μεγάλη διανοητική και συναισθηματική ασφάλεια, ώστε να νιώσεις ικανοποιημένος. Δεν είσαι ιδιαίτερα φιλόδοξος στις επιδιώξεις σου, αλλά έχεις μια ισχυρή αίσθηση για την επιβίωση. Είναι σημαντικό να μάθεις να εξισορροπείς τις δύο πλευρές της ζωής ... τη σπορά και την συγκομιδή.

Έχεις την τάση να χρονοτριβείς, πράγμα το οποίο πρέπει να ξεπεραστεί προκειμένου να αποφύγεις την ανησυχία και την αρνητικότητα. Αν και τα συναισθήματα σου εναλλάσσονται γρήγορα και είσαι, εκ φύσεως, πολύ αισθησιακός, φαίνεσαι συντηρητικός και διακατέχεσαι από γαλήνη στο πνεύμα. Στην ανάγκη σου να δημιουργήσεις αρμονία και σταθερότητα, μπορεί να γίνεις …. παρασιτικός ... ή ακόμη και πλήρως εξαρτώμενος από τους άλλους.

Είσαι παθιασμένος, αλλά η διπλή προσωπικότητα σου καθιστά συχνά δύσκολη την διατήρηση ενός γάμου. Ορισμένοι άνθρωποι σε βρίσκουν εξαιρετικά ελκυστικό, ενώ άλλοι θα σε βρουν υπερόπτη. Είσαι εξευγενισμένο άτομο, με καλή αίσθηση του χιούμορ (υπό την προϋπόθεση ότι το χιούμορ δεν είναι πολύ χοντρό). Μπορείς εύκολα να πληγωθείς από την έλλειψη σεβασμού των άλλων. Είσαι ο ενστικτώδης διοργανωτής της ζωής, και θα είναι μεγάλο λάθος να υποτιμήσουν οι άλλοι το χαρακτήρα και την νοημοσύνη σου.

Φυσικός Στόχος: να αισθανθείς σε ένα βαθύ επίπεδο, ότι είναι αναγκαίο να ενεργήσεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο σε κάθε δεδομένη στιγμή.
Ψυχικός Στόχος: Να μάθεις πώς να εμπιστεύεσαι τις αισθήσεις σου όταν ενεργείς αντί να προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις τον λόγο, ώστε να επιταχυνθεί η εσωτερική ανάπτυξη.
Πνευματικός Στόχος: Να ανοιχτείς στους άλλους, ώστε να παίρνεις και μια δεύτερη γνώμη.
Πολικότητα: Ανδρόγυνου
Χρώμα: Πολύχρωμο
Γράμμα: «Μ»
Μήνας: Αύγουστος
Γνωστό ως: «Φεγγάρι της γιορτής»
Μαγικές ιδιότητες: Ευημερία, προστασία, πνευματικότητα, γονιμότητα, έμπνευση, θάρρος, και δύναμη.

Κισσός -Ivy- (30 Σεπτεμβρίου - 27 Οκτωβρίου )

Η δύναμη του κισσού έγκειται στην ικανότητα του να αναρριχάται, καθιστώντας το ένα ισχυρό σύμβολο της αποφασιστικότητας και της αντοχής για τους Δρυίδες. Θεωρείτο ως προμήνυμα θανάτου και πνευματικής ανάπτυξης. Όντας αειθαλές, αντιπροσώπευε τις διάφορες πτυχές της ανθρώπινης ψυχής. Ήταν αντιπροσωπευτικό του μυστηριακού και χρησιμοποιούνταν για καλή τύχη και για την ενίσχυση της γονιμότητας. Όταν χρησιμοποιούνταν σωστά, μπορούσε να θεραπεύσει πονοκεφάλους, μυϊκές κράμπες και βοηθούσε στην τέχνη της προφητείας. Συμβόλιζε το ταξίδι της ψυχής και ενθάρρυνε την βοήθεια προς τους άλλους, έτσι ώστε, με τη σειρά τους, κι αυτοί θα μπορούσαν να προσφέρουν βοήθεια σε ανταπόδοση. Θεωρείτο πολύ ισχυρό δένδρο για τους Κέλτες, λόγω της ικανότητας του να δημιουργεί πυκνά δασύλλια στο δάσος και ως εκ τούτου, είχε μάλλον απειλητικό χαρακτήρα. Ο κισσός ήταν ένα μέσο επικοινωνίας με τον εσώτερο εαυτό, και έδινε στο άτομο την ικανότητα να βλέπει μέσα από τα μάτια της ψυχής και πέρα από τον καθημερινό κόσμο.

Αν είσαι Κισσός, έχεις μεγάλη προσωπική δύναμη και έναν πλούτο ταλέντων που μπορεί να φέρουν προσωπικές τιμές και δημόσια αναγνώριση. Είσαι γενικά πολυποίκιλος χαρακτήρας, με ένα μοναδικό ύφος. Ανήσυχος από την φύση σου, είσαι, ωστόσο, κοινωνικός και πολύ εγκάρδιος. Επεκτατικός και μαγνητικός, κερδίζεις εύκολα φίλους και αντιπαθείς να προσβάλλεις τους άλλους. Αν και συχνά αναποφάσιστος, δεν είσαι άβουλος και θα αντιμετωπίσεις τα δύσκολα της ζωής με αισιοδοξία. Διαθέτεις επίσης μια ιδιαίτερη διάνοια που συνδυάζεται με την αίσθηση του χιούμορ.

Οι αμφιβολίες και οι φόβοι σου μπορεί να εκδηλωθούν μέσα από παράξενα όνειρα. Με βαθιά καλλιτεχνική ικανότητα, χαίρεις μεγάλης εκτίμησης από τους φίλους σου.
Έχεις πίστη στη φυσική ισορροπία των πραγμάτων. Εξαιρετικά πιστός, είσαι σε θέση να αποδεχθείς την ευθύνη των πράξεων σου. Τείνεις να προσελκύεις άτομα που έχουν μικρή ή καθόλου ηθική και αυτό θα πρέπει να το έχεις κατά νου όταν κάνεις νέους φίλους. Δεν σου αρέσει και τόσο η μελέτη και κερδίζεις τη γνώση καλύτερα μέσω της εμπειρίας. Έχεις επίσης την τάση να μην είσαι πολύ τυχερός άνθρωπος.

Είσαι πολύ ευαίσθητος, αλλά φαίνεται να μη μπορείς να ψυχολογήσεις τόσο καλά ποιοι σ’ αγαπάνε πραγματικά. Όταν είσαι ερωτευμένος, γίνεσαι υπερβολικά προσκολλημένος, αλλά γενναιόδωρος και τρυφερός σαν γονέας. Είναι σημαντικό για σένα, να μην είσαι σε μεγάλο βαθμό δέσμιος των προβλημάτων των άλλων, διαφορετικά, θα υποφέρεις από απογοήτευση και από προδοσία.

Έχεις την τάση να είσαι κάπως αναποφάσιστος και να ταλαντεύεσαι μεταξύ δύο ακραίων σημείων, που καθορίζουν το ρυθμό της ζωής σου ανάλογα. Ακτινοβολείς μια επιτυχημένη εικόνα όλη την ώρα, ακόμη και όταν υποφέρεις από κακή τύχη. Είσαι γενναιόδωρος και πολύ έξυπνος, ειδικά, όταν πρόκειται για οικονομικούς πόρους και το εισόδημα σου. Συχνά εμπλέκεσαι σε διαμάχες και αντιδικίες.

Φυσικός Στόχος: Η συναισθηματική σύνδεση με τους άλλους.
Ψυχικός Στόχος: Να αναγνωρίσεις ότι η κοινωνική ομάδα σου ασκεί επιρροή και σε βοηθάει να μάθεις τον εαυτό σου.
Πνευματικός Στόχος: Να συναλλάσσεσαι με τους άλλους με χαρά και να τους βοηθάς στο πνευματικό ταξίδι τους, έτσι ώστε, και οι άλλοι με τη σειρά τους, να σου προσφέρουν βοήθεια ... για να μάθεις ότι όλα είναι αλληλένδετα.
Πολικότητα: Αρσενικό
Χρώμα: Γαλάζιο
Γράμμα: «Γ»
Μήνας: Σεπτέμβριος
Γνωστό ως: «Φεγγάρι της ανθεκτικότητας»
Μαγικές ιδιότητες: Θεραπεία, Προστασία, Συνεργασία και Εξορκισμός

Καλαμιά- Reed- (28 Oκτωβρίου - 24 Νοεμβρίου)

Οι Δρυίδες πίστευαν ότι η καλαμιά, λόγω του πυκνού συστήματος των ριζών της, συμβόλιζε τη σοφία και την γνώση. Ήταν επίσης αντιπροσωπευτική των μυστηρίων του θανάτου. Θεωρείτο και σύμβολο της βασιλικής οικογένειας. Η καλαμιά μεγαλώνει μέσα στη σιωπή, μέσα σε υγρότοπους, και στέκεται στην άκρη των ποταμών. Κατ΄ επέκταση, είναι εκπρόσωπος της άμεσης προσέγγισης που απαιτείται όταν αντιμετωπίζετε ένα δίλημμα ... αν αυτό το δίλημμα προέρχεται από το ίδιο το άτομο ή τους άλλους. Εξέφραζε την επιθυμία να αναζητηθούν οι κρυμμένες αλήθειες, και επίσης συμβόλιζε την μουσική. Θεωρείτο εκπρόσωπος της προστασίας που προσφέρεται σε όλα τα πλάσματα της Φύσης, κατοικίδιων ή άγριων. Οι σπόροι της κάποτε χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία της ελονοσίας, την ουρική αρθρίτιδα και τον πόνο στις αρθρώσεις. Επίσης, για τη θεραπεία του πονόδοντου και για την απομάκρυνση των παρασίτων.

Αν είσαι Καλαμιά, έχεις ισχυρή φαντασία με μια σαφή εικόνα των πολύπλοκων θεμάτων. Γίνεσαι φερέγγυος φίλος, αλλά μπορεί επίσης να είσαι υπερβολικά ζηλιάρης με τάση στη βία, εάν η ζήλια δεν υπόκειται σε προσεκτικό έλεγχο. Κάνεις συνεχώς προσπάθειες για να έχεις την πλήρη εξουσία. Είσαι θαυμάσιος ηγέτης αλλά συχνά πέφτεις θύμα του ίδιου σου του δυναμισμού. Είσαι πολύ τρυφερός και με πάθος, αρκεί να μην αφήσεις τα ζηλόφθονα συναισθήματα να σε παρασύρουν. Είσαι συνήθως ο καταλύτης της ζωής και όχι ο ανταγωνιστής, που ασχολείται περισσότερο με την ριζική αλλαγή της ζωής και όχι απλώς με ορισμένες πτυχές της.

Γίνεσαι ο μεγάλος….. επιζών της ζωής, αλλά συχνά συναντάς την εχθρότητα των άλλων και όχι προσφορά βοηθείας. Είναι απαραίτητο για σένα να έχεις ισχυρή θέληση, προκειμένου να αποτραπεί μια πορεία προς την αυτοκαταστροφή. Είσαι πολύπλοκος χαρακτήρας, ανυποχώρητος και ατρόμητος. Υπερήφανος και ανεξάρτητος, έχεις μεγάλη δύναμη χαρακτήρα και σπάνια συμβιβάζεσαι, πιστεύοντας ότι έχεις κάποιο ρόλο να διαδραματίσεις σε αυτή την ζωή, ο οποίος αποκλείει οποιοδήποτε σημάδι αδυναμίας.

Αρέσκεσαι στις προκλήσεις, και κατέχεις μια έμφυτη πίστη στο πεπρωμένο. Έχεις ισχυρή παρουσία και έναν έντονο προσωπικό μαγνητισμό. Προσελκύεις τους περισσότερους ανθρώπους κοντά σου, αλλά έχεις την τάση να απωθείς ο ίδιος σου, τους υπερβολικά ευαίσθητους. Λόγω της ισχύος σου, ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθείς τον δρόμο του ενάρετου βίου. Αν αποκλίνεις από αυτόν τον δρόμο, τότε μπορεί να γίνεις πολύ επικίνδυνος άνθρωπος. Γίνεσαι ισχυρός φίλος αλλά και ισχυρός εχθρός. Ακόμα και σαν εχθρός όμως, θα διατηρήσεις τον σεβασμό, ιδιαίτερα από τους αντιπάλους σου. Συνήθως αποκτάς δημόσια αναγνώριση.

Φυσικός στόχος: Να λειτουργείς με σεβασμό και τάξη εκεί όπου οι άλλοι δημιουργούν μόνο χάος και να αναλάβεις τις ευθύνες σου.
Ψυχικός Στόχος: Να θέσεις έναν στόχο και να μην αποσπαστείς από αυτόν.
Πνευματικός Στόχος: Να περιμένεις να αντιμετωπίσεις εκπλήξεις και αναστατώσεις και με την εσωτερική σου δύναμη να εξαλείψεις τα εμπόδια αυτά και να τα δεις ως πολύτιμα εργαλεία διδασκαλίας, όπως το ίδιο το ταξίδι της ζωής.
Πολικότητα: Θηλυκό
Χρώμα: πράσινο
Γράμμα: «Ν» και «Γ»
Μήνας: Οκτώβριος
Γνωστό ως: «Φεγγάρι του σπιτιού», «Φεγγάρι του χειμώνα» και «Φεγγάρι της Αλήθειας».
Μαγικές ιδιότητες: Γονιμότητα, Προστασία, Αγάπη για την οικογένεια, Ανησυχίες

Αφροξυλιά -Elder - (25 Νοεμβρίου - 23 Δεκεμβρίου)

Για τους Κέλτες, η αφροξυλιά ήταν το σύμβολο τόσο του θανάτου όσο και της αναγέννησης και τα κλαδιά του επέτρεπαν στο άτομο να δει πνεύματα και οράματα. Υπογράμμιζε την στιγμή της εξέλιξης και απένειμε δικαιοσύνη. Λόγω του ότι θεωρείτο ιερό δένδρο, τα κλαδιά του κρέμονταν πάνω από τους στάβλους για την προστασία των αλόγων από τα κακά πνεύματα. Παραδόξως, σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, αυτό το δέντρο κάποτε θεωρείτο μαγικό. Για πολλές γενιές πίστευαν, ότι θα είναι άτυχος όποιος κάψει αφροξυλιά και οιωνός θανάτου όταν εμφανιστεί σε κάποιο σπίτι. Επιπλέον, πίστευαν, ότι όποιος κόψει το ξύλο του δέντρου κινδυνεύει να μετατραπεί σε πέτρα. Σε ένα χριστιανικό μύθο, αναφέρεται ότι από τα κλαδιά της αφροξυλιάς, κρεμάστηκε ο Ιούδας μετά την προδοσία του Χριστού και από τότε έχασε για πάντα την ικανότητα της να αναπτύσσεται γρήγορα. Σε ένα άλλο μύθο, λέγεται ότι ο σταυρός πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός, ήταν φτιαγμένος από αφροξυλιά και ο λόγος για τον οποίο το δέντρο παρέμεινε γυρτό, είναι γιατί ένιωθε τύψεις από τότε. Συχνά φυτεύονταν κοντά σε σπίτι, και θεωρήθηκε ότι προσφέρει προστασία έναντι των κακών επιρροών. Στην αρχαιότητα, πίστευαν ότι αν κάποιος αποκοιμηθεί κάτω από ένα δέντρο αφροξυλιάς, προσελκύει αρνητικές δυνάμεις. Θεωρήθηκε ότι το άτομο αυτό θα υποστεί φρικτούς εφιάλτες και ότι γινόταν έξαλλος μετά το ξύπνημα.

Αν είσαι Αφροξυλιά, εξελίσσεσαι σταδιακά κατά τη διάρκεια της ζωής σου. Όταν είσαι νέος, έχεις την τάση να αναλώνεις πολύ χρόνο και ενέργεια σε ανάξια πράγματα. Συχνά είσαι τυχερό άτομο που επωφελείσαι σε νεαρή ηλικία από κληρονομιές. Ωστόσο, αυτό συνήθως σε κάνει να ζεις ακόλαστη και ξέφρενη ζωή. Με μια βασική ανησυχία και ακόρεστη περιέργεια, είσαι άτομο που μελετάς τα πάντα σε βάθος και ταξιδεύεις μεγάλες αποστάσεις, με σκοπό την προώθηση της γνώσης σου. Είσαι αυτάρκης, ζωντανός και ειλικρινής.

Αντιπαθείς την ρουτίνα και αρνείσαι να πιέζεσαι από τους άλλους. Εξαιρετικά ενεργητικός, με μεγάλη αντοχή, επιδιώκεις συνεχώς την αλλαγή και ποθείς διαρκή διανοητική και σωματική πρόκληση. Όσο μεγαλώνεις απαιτείς σεβασμό και διαθέτεις μεγάλη υπομονή. Ωστόσο, όταν γίνεις γεροντότερος, είσαι άκαρδος και σκληρός, και δεν διαθέτεις καλή κρίση στην επιλογή των φίλων. Είσαι φιλόδοξος, με κινητήρια δύναμη για να κερδίσεις αυτό που θέλεις με κάθε κόστος.

Είσαι συχνά ειλικρινής και επιρρεπής στο να μιλάς χωρίς πρώτα να σκέφτεσαι, αλλά διαθέτεις μια εποικοδομητική προσέγγιση στη ζωή, γι’ αυτό, συνιστάται σταδιοδρομία στο στρατό ή την δημοσιογραφία. Η πραγματική δύναμη σου βρίσκεται στην ενστικτώδη γνώση σου, όταν έχεις δίκιο και οι άλλοι λάθος, σε συνδυασμό με την έμφυτη κλίση σου προς την αυτοπειθαρχία.

Είσαι ανοιχτός στις σχέσεις σου, αλλά δεν ερωτεύεσαι πολύ βαθιά, και μπορείς να κοντρολάρεις τα συναισθήματα σου από τις περισσότερες καταστάσεις. Κάποιες φορές δυσκολεύεσαι να δαμάσεις την ανήσυχη φύση σου και γίνεσαι θαυμάσιος θείος και θεία. Είναι σημαντικό να μάθεις να χρησιμοποιείς την αλλαγή ως μια θετική δύναμη στη ζωή σου, και να αποφύγεις τις απερίσκεπτες ενέργειες και την σύγχυση.

Φυσικός Στόχος: Να μάθεις ότι αν κάτι στη ζωή τελειώσει, αρχίζει κάτι άλλο καινούργιο.
Ψυχικός Στόχος: Να μάθεις ότι οι αλλαγές προσφέρουν δημιουργικότητα και οδηγούν σε νέες ιδέες και σκέψεις.
Πνευματικός Στόχος: Να μάθεις ότι οι νέες φάσεις της ζωής και οι εμπειρίες, οδηγούν στην ανανέωση.
Πολικότητα: Αρσενικό
Χρώμα: Κόκκινο
Γράμμα: «Ρ»
Μήνας: Οι τελευταίες ημέρες του 13ου μήνα που αναφέρεται στο Κέλτικο Αλφάβητο Όγκχαμ.
Γνωστό ως: «Φεγγάρι της Πληρότητας»
Μαγικές ιδιότητες: Εξορκισμός, Ευημερία, Εξορία και Θεραπεία

E-zwdia
Ημερομηνία Τροποποίησης:
2014-04-23T0:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms