23
04
2014

Ωροσκόπιο και αστρολογία των Μάγια.

Βαθμολόγησε
Score: 3.8  Ψήφοι: 11

Ένας από τις παλαιότερους και πιο μυστηριώδεις πολιτισμούς που υπήρξαν στην γη είναι ο πολιτισμός των Μάγια. Οι Μάγια με το ωροσκόπιο αστρολογία τους, ήταν ένας λαός Ινδιάνων της Κεντρικής Αμερικής και έζησαν στο νότιο Μεξικό, στη Γουατεμάλα και στο βόρειο Μπελίζ. Οι Μάγια κτυπήθηκαν σκληρά απ’ τους Ισπανούς κατακτητές και σιγά - σιγά εξαφανίστηκαν. Η ξαφνική εξαφάνιση τους και τα περίεργα απομεινάρια τους, έχουν αφήσει τους ιστορικούς μπερδεμένους. Ένα πράγμα που ξέρουμε είναι ότι αυτός ο πολιτισμός ήταν ο πιο προηγμένος απ’ όλους. Από τα ευρήματα, έχουμε μάθει σχετικά με τις θρησκευτικές πρακτικές τους, οι οποίες έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές στην πρόβλεψη για το μέλλον μας. Ας δούμε αναλυτικά για το ωροσκόπιο και αστρολογία των Μάγια.

 

Διάβασε αναλυτικά για το ωροσκόπιο των Μάγια:

 

Αναδρομή στο παρελθόν Οι Μάγια ήταν πολύ έμπειροι στο να εξηγούν πράγματα που οι άλλοι μεταφυσικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν. Οι προβλέψεις τους ήταν πολύ ακριβείς και πολλές από αυτές έχουν μέχρι σήμερα επαληθευτεί. Ήξεραν πότε επρόκειτο να βρέξει και πότε έπρεπε να σπείρουν. Έτσι ήταν σε θέση να προβλέψουν την παρακμή τους μετά το 620 μ.Χ. όταν η έξαρση των μαγνητικών κηλίδων οδήγησε σε παρατεταμένη ξηρασία στην περιοχή τους. Οι Μάγια έδωσαν μεγάλη σημασία για το έτος 2012, και προφήτεψαν ότι είναι ένα σημαντικό έτος για το ταξίδι της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με την Αστρολογία των Μάγια, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αποτελούν ένα σύνολο. Το ημερολόγιο τους σχεδιάστηκε με ένα μοναδικό τρόπο που επέτρεπε στους Μάγια να εναρμονίσουν την καθημερινή τους ζωή με το σύμπαν. Αυτό αντιπροσώπευε την πίστη τους, ότι η καθημερινή ζωή του ανθρώπου είναι ένα ταξίδι προς τον τελικό στόχο του σύμπαντος. Αυτό το ταξίδι μπορεί τελικά να αποκαλύψει τον αληθινό εαυτό του καθενός. Το δικό μας αστρολογικό σύστημα βασίζεται στις θέσεις και τις κινήσεις των πλανητών, αλλά η Αστρολογία των Μάγια βασίζεται στους γαλαξίες, που αποκαλύπτουν τον μέλλον στον άνθρωπο. Κατά τη διάρκεια της ύπαρξης τους, ήταν σε θέση να γνωρίζουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε εμείς, ακόμα και σήμερα.

Οι Μάγια κατανοούσαν τον χρόνο με έναν ιδιαίτερο τρόπο που είναι εντελώς διαφορετικός από οποιοδήποτε άλλο πολιτισμό. Ο χρόνος γι’ αυτούς ήταν επαναλαμβανόμενοι κύκλοι ζωής, δηλαδή το τέλος ενός κύκλου είναι η αρχή ενός άλλου.

Οι αρχαίοι Μάγια είναι γνωστοί για τα επιτεύγματα τους στην τέχνη, την αρχιτεκτονική, τα μαθηματικά, και την αστρονομία, και για το λόγο αυτό, πολλοί ερευνητές μελέτησαν την ανάπτυξη των συμβόλων του ζωδιακού τους κύκλου, και πώς τέθηκε σε λειτουργία. Οι Μάγια ζούσαν τη ζωή τους και έπαιρναν αποφάσεις που βασίζονταν στις ερμηνείες αυτών των συμβόλων. Για παράδειγμα, όταν ήταν να παντρευτούν ή να καλλιεργήσουν, βασίζονταν στην ερμηνεία του ζωδιακού κύκλου. Οι αγρότες και οι χωρικοί πολλές φορές ταξίδευαν στις πόλεις για να λάβουν συμβουλές για το πότε ήταν η καλύτερη στιγμή γι’ αυτές τις σημαντικές αποφάσεις. Κατά κάποιον τρόπο, η Αστρολογία είχε γίνει μέρος της θρησκείας των Μάγια, λατρεία, και προσευχή. Τα ζωδιακά σύμβολα των Μάγια ήταν σεβαστά και μερικές φορές οι πολίτες τα φοβόντουσαν.

Το ημερολόγιο των Μάγια

Πριν αναφερθούμε στα ζωδιακά σύμβολα της Αστρολογίας των Μάγια, θα αναλύσω με μια σύντομη περιγραφή το σύστημα του ημερολογίου των Μάγια. Αυτό θα βοηθήσει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την Αστρολογία των Μάγια. Θεωρείται το ακριβέστερο ημερολόγιο που δημιουργήθηκε ποτέ, από οποιοδήποτε γνωστό πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας.

Βασίζεται σε τρεις κύκλους:

Έναν Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών, ο οποίος καθορίζονταν βάσει αστρονομικών φαινομένων. Οι ιστορικοί έχουν αναφέρει ότι η ημερομηνία έναρξης του Μεγάλου Κύκλου είναι η 6η Σεπτεμβρίου 3114 π.Χ. ενώ η ημερομηνία λήξης του είναι η 21η Δεκεμβρίου 2012. Τότε ολοκληρώνεται ο Μεγάλος Κύκλος.
Το ημερολόγιο Τζόλκιν, που είχε 260 ημέρες, όσο διάστημα διαρκεί μία εγκυμοσύνη, και διαιρούνταν σε 13 μήνες των 20 ημερών. Δεν αντιστοιχεί σε ένα πλήρες ημερολογιακό έτος, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αστρολογικούς σκοπούς. Βέβαια, σύμφωνα με αυτό το ημερολόγιο, η ημέρα που γεννήθηκε ένα άτομο καθόριζε την τύχη του για όλη του την ζωή.
Το ημερολόγιο Χάαμπ, που είναι το μοναδικό ημερολόγιο των Μάγια που έχει 365 ημέρες. Είναι το μόνο που χρησιμοποιείται για την Αστρολογία των Μάγια, και εκείνο που αναφέρεται παρακάτω για κάθε ζωδιακό σύμβολο. Το Χάαμπ έχει 18 μήνες, που ο καθένας αποτελείται από 20 ημέρες, και έναν τελικό 19ο μήνα που έχει 5 μόνο μέρες.

Αποκάλυψη στο μέλλον

Η Αστρολογία των Μάγια αυξάνεται γρήγορα σε δημοτικότητα, κυρίως λόγω των ασυνήθιστων παραδόσεων και πρακτικών που οι Μάγια ακολούθησαν εκείνη τη εποχή. Τα ζωδιακά σύμβολα των Μάγια είναι ένας άλλος τρόπος προσδιορισμού της προσωπικότητας μας, μέσα από την Αστρολογία. Τα σύμβολα αυτά βασίζονται στο αρχαίο ημερολόγιο Χάαμπ που είναι πάνω από 5.000 ετών.

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ για την Αστρολογία των Μάγια, αλλά τελευταία οι πληροφορίες αυτές επιδιώκονται όλο και περισσότερο. Το ημερολόγιο Χάαμπ έχει περίπου 365 ημέρες και το ημερολογιακό έτος χωρίζεται σε 19 μήνες. Το ζωδιακό σύμβολο μας είναι με βάση την ημέρα της γέννησης μας, παρόμοια με την παραδοσιακή Αστρολογία. Η ανακάλυψη των ερμηνειών των ζωδιακών συμβόλων των Μάγια, υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες αναζητήσεις των σύγχρονων αστρολόγων. Οι ιστορικοί έχουν αποκρυπτογραφήσει με ακρίβεια τα ιερογλυφικά από παπύρους για να καταλήξουν σε ορισμένες βασικές ερμηνείες.

Υπάρχει πολύ μυστήριο για την Αστρολογία των Μάγια ακόμα και σήμερα. Το νόημα των αστρολογικών ζωδίων βασίζεται σε έρευνες που έχουν γίνει πάνω στον πολιτισμό των Μάγια και στο συμβολισμό που χρησιμοποιούσαν. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι το ημερολόγιο Χάαμπ χρησιμοποιεί 19 αστρολογικά ζώδια, των οποίων οι έννοιες βασίζονται σε παραμέτρους που έχουν σημασία για τον πολιτισμό τους, δηλ. στις καιρικές συνθήκες, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, στα ζώα, και στην αστρονομία.

Παρακάτω παραθέτω τις ερμηνείες των ζωδίων.

Κοιτάξτε την ημερομηνία γέννησης σας ……οι Μάγια αποκαλύπτουν……

Ch'en:   2 Ιανουαρίου - 21 Ιανουαρίου

Είσαι άτομο της νύχτας. Οι ώρες από το σούρουπο και πριν τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πολύ δυνατές ώρες για σένα. Εκμεταλλεύσου λοιπόν αυτές τις ώρες για να γεμίσεις θετική ενέργεια και να αναπτύξεις εσωτερικά τον εαυτό σου. Έλκεις όλες τις θετικές ιδιότητες της Σελήνης. Καλό θα ήταν για σένα, να φοράς πάνω σου το σύμβολο της σελήνης για να αυξήσεις την σύνδεση αυτή. Η Δύση σου παρέχει θετική ενέργεια γι’ αυτό κατά την διάρκεια της προσευχής ή του διαλογισμού, να στρέφεσαι προς την Δύση. Είσαι σοφός, πνευματικός, και θρησκευόμενο άτομο. Δίνεις την βοήθεια σου σε όλους όσους σου την ζητάνε, είτε είναι φίλοι, είτε μέλη της οικογένειας σου.

Yax:   22 Ιανουαρίου - 10 Φεβρουαρίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, έχεις έναν συσχετισμό με αυτούς που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο Yaxk'in. Η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σου και είσαι πολύ ευγενικός και αγαπητός. Διατηρείς μέσα σου αυτήν την εσωτερική γαλήνη και αρμονία και την μεταδίδεις σε αυτούς που είναι δίπλα σου. Είναι ένα πολύ μεγάλο προτέρημα αυτό που έχεις σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε, και μπορείς να κάνεις καλό σε όλο τον κόσμο. Ο Νότος σου παρέχει θετική ενέργεια. Είσαι φωτισμένο άτομο με πολύ καθαρό μυαλό. Το στρες της καθημερινότητας δεν σε πτοεί με τον ίδιο τρόπο που ενοχλεί τους άλλους. Είσαι πρακτικός.

Zac:  11 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, έχεις θετικό συσχετισμό με τις πρωινές ώρες. Οι πρώτες πρωινές ώρες σε γεμίζουν με θετική ενέργεια. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου για περισυλλογή αυτές τις ώρες, γιατί τότε έχεις και ορθή κρίση. Ο Βορράς σου παρέχει θετική ενέργεια. Ο βάτραχος έχει θετικές επιρροές για σένα, μια και συμβολίζει την προσαρμοστικότητα και την άνεση μαζί με την αλλαγή. Μπορεί να σε μεταφέρει σε ένα ανώτερο στάδιο πνευματικότητας. Αγκάλιασε τις αλλαγές που έρχονται στην ζωή σου. Η δύναμη σου είναι η αλλαγή. Μπορείς με ευκολία να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Αντιπαθείς τις μισοτελειωμένες δουλειές, ανεξάρτητα του τι είναι.

Ceh:  3 Μαρτίου - 22 Μαρτίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, έχεις συσχετισμό με την φύση και επίσης μια φυσική ισορροπία. Μπορείς να αποκαταστήσεις την φυσική ισορροπία στον πλανήτη γη και να γίνεις παράδειγμα για τους άλλους. Έχεις την ενέργεια της φωτιάς και το χρώμα σου είναι το κόκκινο. Αγκάλιασε αυτή την δύναμη και δείξε στους άλλους την πύρινη φλόγα σου. Ο διαλογισμός στο δάσος θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις την φυσική σου δύναμη. Η Ανατολή σου παρέχει θετική ενέργεια και το ζώο σου είναι το ευγενικό και αριστοκρατικό ελάφι. Είσαι ανήσυχος και ριψοκίνδυνος. Προσπαθείς να κάνεις τα πάντα, ακόμα κι αν φοβάσαι να τα κάνεις. Δεν λυπάσαι εύκολα και ούτε μετανιώνεις γι’ αυτά που κάνεις.

Mac:  23 Μαρτίου - 11 Απριλίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, είσαι το πιο μυστηριακό από όλα τα ζώδια της Αστρολογίας των Μάγια. Η ερμηνεία του ζωδίου σου δεν μπορεί να προσδιοριστεί ξεκάθαρα. Κάνεις το καλύτερο όταν κρύβεις τον εαυτό σου από τους άλλους. Είσαι πολύ κλειστός και αυτοπεριοριστικός σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Προσπάθησε να κάνεις διαλογισμό γιατί αυτό σε ωφελεί πολύ. Αν δώσεις στον εαυτό σου προσωπικό χρόνο, μακριά από τους άλλους, μπορείς να ανακαλύψεις τα μυστήρια της ύπαρξης σου. Ο αριθμός που σου δίνει δύναμη είναι το 3 και συμβολίζει την ισορροπία, την πληρότητα και το Θείο. Πάντα παίρνεις σωστές αποφάσεις. Είσαι πολύ οργανωτικός και σου αρέσει η τάξη και η καθαριότητα.

K'ank'in: 12 Απριλίου - 1 Μαΐου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, είσαι άτομο της γης και του Ηλίου. Έχεις συσχετισμό με όλο τον πλανήτη γη και με την δύναμη της ηλιακής ενέργειας. Ανάλωσε τον χρόνο σου κάτω από τις ακτίνες του Ηλίου, διαλογιζόμενος, γιατί αυτό σου δίνει σοφία. Ανάλωσε τον χρόνο σου επίσης μέσα και πάνω στην γη. Αν είναι δυνατόν σε μια σπηλιά ή τουλάχιστον, πήγαινε σε μια σπηλιά και απόλαυσε την ηρεμία ή ακόμα, στα έγκατα της γης. Ο σκύλος και ιδιαίτερα όταν είναι ανοιχτόχρωμος, έχει θετική επιρροή πάνω σου. Ο σκύλος είναι γνωστός για την πίστη του αλλά για τους Μάγια συμβολίζει την εσωτερική δύναμη. Έχεις καλλιτεχνικές τάσεις, σου αρέσει να μαθαίνεις καινούργια πράγματα, είσαι καλός δάσκαλος, ανεξάρτητα από το αντικείμενο.

Muan:  2 Μαΐου - 21 Μαΐου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, έχεις συσχετισμό με την φωτιά και το νερό. Κοίταξε λοιπόν να εκμεταλλευτείς προς όφελος σου αυτές τις ενέργειες. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει καταιγίδα, λόγω του ότι τότε εμφανίζεται η βροχή και η αστραπή. Όταν υπάρχουν αστραπές και βροντές έχεις μεγάλη εσωτερική δύναμη. Η κουκουβάγια έχει θετική επιρροή για σένα. Οι κουκουβάγιες έχουν διορατική ικανότητα. Μπορούν να δουν το μέλλον και να αποκαλύψουν την αλήθεια. Οι άλλοι σε θεωρούν ανυπότακτο και ισχυρογνώμονα, δεν εγκαταλείπεις αν δεν ολοκληρώσεις τον στόχο σου, ανεξάρτητα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις.

Pax:  22 Μαΐου - 10 Ιουνίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, μπορείς να λάβεις θετική ενέργεια από την λεοπάρδαλη. Οι λεοπαρδάλεις θεωρούνταν ιερό ζώο για τους Μάγια. Αντιπροσωπεύουν την αρχηγία και την εξουσία. Με την εσωτερική σου δύναμη μπορείς να γίνεις αρχηγός και να διευθύνεις. Εκμεταλλεύσου αυτή την δύναμη. Για τους Μάγια, αυτή είναι δύναμη ενός τόξου ή ενός τύμπανου. Αν χρησιμοποιείς το τύμπανο στην ζωή σου, θα σου δώσει δύναμη και ισορροπία. Το στοιχείο σου είναι ο καπνός, μια μίξη γης, νερού και φωτιάς. Ο ατμός βγαίνει από την γη, διαμέσου της φωτιάς. Συνδύασε αυτά τα τρία στοιχεία στην ζωή σου. Σου αρέσει η ανάπαυση και να απολαμβάνεις την ζωή. Έλκεις τους ανθρώπους γύρω σου γιατί έχεις ικανότητα να τους κάνεις να γελάνε. Έχεις τόσο δημιουργικό μυαλό που ούτε καν το φαντάζεσαι.

Cayab: 11 Ιουνίου - 30 Ιουνίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, έχεις μια φυσική ικανότητα για να ασχοληθείς με τον πνευματικό κόσμο και δέχεσαι τις θετικές επιρροές της Σελήνης. Ψάχνεις πολύ βαθιά σε όλα τα πράγματα της καθημερινότητας και θέλεις να αποκαλύπτεις τις αιτίες των πραγμάτων. Η χελώνα έχει θετική ενέργεια για σένα. Οι χελώνες για τους Μάγια είχαν σπουδαία σημασία και θεωρούνταν ότι μετέφεραν την αρχαία σοφία και την γη. Είσαι πολύ διασκεδαστικός λέγοντας αστεία και έχεις ταλέντο στην ηθοποιία. Σου αρέσει η μουσική και αισθάνεσαι άνετα όταν είσαι μπροστά σε κάμερα.

Kumk'u:  1 Ιουλίου - 20 Ιουλίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, έχεις δυαδική φύση. Βλέπεις την αντίθετη όψη των πραγμάτων ξεκάθαρα και έχεις μεγάλη σοφία. Ο κροκόδειλος έχει θετική ενέργεια για σένα. Οι κροκόδειλοι δίνουν το δώρο της επιβίωσης, του χρόνου και της υπομονής για τους Μάγια. Οι κροκόδειλοι είναι από τα λίγα ερπετά που επέζησαν μετά την Μεσοζωική περίοδο, όταν τα περισσότερα ερπετά και οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν. Κράτησε αυτήν την δύναμη της σταθερότητας και της μακροβιότητας. Δεν επιδιώκεις την αλλαγή, και οι αλλαγές που συμβαίνουν γύρω σου δεν σε επηρεάζουν. Πάντα σκέφτεσαι προτού ενεργήσεις και είσαι πολύ διπλωματικός. Μπορείς να δώσεις λύσεις σε φιλονικίες και διαμάχες, χωρίς καν να προσπαθείς. Αναζητάς την αλήθεια και μόνο αυτή.

Uayeb:  21 Ιουλίου- 25 Ιουλίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, έχεις κάποιες ιδιαιτερότητες. Οι Μάγια πίστευαν ότι κατά την διάρκεια αυτών των ημερών (από 21 Ιουλίου ως 25 Ιουλίου) διαταράσσονταν η φυσική ισορροπία. Όπως παρατηρούμε, το ζώδιο αυτό κατέχει μόνο 5 μέρες του έτους, σε αντίθεση με τα άλλα ζώδια που καταλαμβάνουν 20 μέρες. Τότε, άλλες δυνάμεις έρχονταν στο προσκήνιο, και τα πνεύματα κατέβαιναν στην γη. Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, δεν σημαίνει ότι είσαι άτυχος. Σημαίνει ότι έχεις έναν ισχυρό σύνδεσμο και μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον πνευματικό κόσμο. Οπότε εκμεταλλεύσου το. Έχεις υπεραισθητήρια αντίληψη των πραγμάτων, διαίσθηση και είσαι ανάμεσα σε αυτόν, τον γήινο κόσμο και τον άλλον, τον πνευματικό. Δεν είσαι άτομο που επιζητάς τα προνόμια αλλά στην ζωή σου θα έχεις επιτυχία και τύχη.

Pop:  26 Ιουλίου- 14 Αυγούστου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, είσαι γεννημένος αρχηγός. Οι λεοπαρδάλεις σου δίνουν θετική ενέργεια και συμβολίζουν την δύναμη και την αρχηγία σύμφωνα με τους Μάγια. Μπορείς να οδηγήσεις τους άλλους στον σωστό δρόμο, δίνοντας τους την οξυδέρκεια σου και κατεύθυνση στην ζωή, ενώ είσαι ευαισθητοποιημένος στις ανάγκες τους. Το δώρο σου είναι να οδηγήσεις τους άλλους στο ταξίδι της ζωής. Η γη σου δίνει θετική ενέργεια οπότε, μπορείς να διαλογιστείς στα έγκατα της γης ή σε σπηλιές. Είσαι πολύ αναλυτικός και μεγάλος δάσκαλος. Μπορείς να ασχοληθείς με ένα δύσκολο αντικείμενο και εσύ να το κάνεις εύκολο για να το καταλάβουν οι άλλοι.

Ou:  15 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, έχεις ομοιότητες με αυτούς που έχουν γεννηθεί στα ζώδια του Che'n και Ζac. Σαν το ζώδιο του Che'n, μπορείς να αποκτήσεις πολύ μεγάλη σοφία και γνώση τις ώρες μετά το σούρουπο και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, λίγο προτού ανατείλει ο ήλιος. Σαν το ζώδιο του Ζac ο βάτραχος έχει θετική ενέργεια για σένα. Σαν τον βάτραχο, μπορείς να μεταπηδάς από ένα συνειδητό επίπεδο σε άλλο. Είσαι πολύ μυστικοπαθής και σου αρέσει η γνώση του μεταφυσικού κόσμου και ψάχνεις για την κρυμμένη σοφία και γνώση για τα μυστήρια. Είσαι ήσυχος και δεν έχεις πολλούς φίλους αλλά έχεις μια ακόρεστη δίψα για γνώση.

Zip:  4 Σεπτεμβρίου- 23 Σεπτεμβρίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, έχεις ισχυρό συσχετισμό με το στοιχείο του αέρα και της φωτιάς. Το ελάφι είναι το ζώο που σου δίνει θετική ενέργεια και περισσότερο το αρσενικό ελάφι. Το ελάφι για τους Μάγια συνδέεται με την ευχαρίστηση και τα δάση. Το αρσενικό ελάφι είναι ο επιβλητικός αρχηγός των ανθρώπων που ζουν στα δάση. Ενστερνίσου αυτές τις ενέργειες της χαράς και της ευγένειας στην ζωή σου. Το κόκκινο χρώμα είναι καλό για σένα. Είσαι πολύ χαρισματικό άτομο και σου ταιριάζουν οι θέσεις αρχηγίας και εξουσίας. Κερδίζεις τους ανθρώπους δίπλα σου με την καλή σου συμπεριφορά.

Zotz:  24 Σεπτεμβρίου- 13 Οκτωβρίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, έχεις δύο ζώα για προστασία: την νυχτερίδα και το ψάρι. Η νυχτερίδα έχει την ικανότητα να κινείται γρήγορα στον αέρα και το ψάρι στο νερό. Ο αέρας και το νερό είναι τα στοιχεία σου. Η νυχτερίδα για τους Μάγια, συσχετίζεται με την μητέρα γη. Η φύση της είναι να γυρίσει πίσω στα έγκατα της γης για να ξεκουραστεί. Οι νυχτερίδες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα πλάσματα και η δύναμη που παίρνεις από αυτές είναι η διαίσθηση, η ευαισθησία και η ικανότητα να δεις μέσα από οράματα. Το ψάρι συμβολίζει το ασυνείδητο και το χρέος. Σου δίνει την ικανότητα να έχεις πολύ καλή διαίσθηση, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους. Είσαι γενναιόδωρο άτομο και προτιμάς να βοηθάς τους άλλους παρά τον ίδιο σου τον εαυτό.

Zec: 14 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, συσχετίζεσαι με δύο στοιχεία: την γη και τον ουρανό και ιδιαίτερα τον άνεμο. Ενθουσιάζεσαι με το να κοιτάς τον ουρανό και ενδιαφέρεσαι για κάθε τι που αφορά τον ουρανό. Ο αέρας είναι το στοιχείο των διανοητικών ενεργειών και η γη το στοιχείο της πρακτικότητας. Έχεις το χάρισμα να εξετάζεις εξονυχιστικά κάθε κατάσταση και βρίσκεις την πιο αποτελεσματική λύση. Αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο που έχεις και μπορείς να βοηθήσεις τον κόσμο με τις προσγειωμένες αντιλήψεις σου. Έχεις ισχυρά κίνητρα στην ζωή σου, και μπορείς να ξεκινήσεις και να τελειώσεις τα πιο μεγάλα και τα πιο περίπλοκα πράγματα.

Xul:  3 Νοεμβρίου - 22 Νοεμβρίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, παίρνεις θετική ενέργεια από τον σκύλο. Ο σκύλος θεωρούνταν από τους Μάγια ιερό ζώο, γιατί πίστευαν ότι συνόδευε την ψυχή του ανθρώπου στην άλλη ζωή, όταν έφευγε από αυτήν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να έχεις τα χαρακτηριστικά του σκύλου, δηλαδή, πίστη, δύναμη και αφοσίωση. Επίσης, έχεις ισχυρή σύνδεση με την επόμενη ζωή και την ικανότητα να βοηθάς τους άλλους να ξεπεράσουν τους φόβους τους σχετικά με τον θάνατο. Είσαι πολύ έξυπνος και επειδή σου αρέσει να βοηθάς τους άλλους, προτιμάς να δουλεύεις για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Yaxk'in:  23 Νοεμβρίου - 12 Δεκεμβρίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, έχεις συσχετισμό με τον Θεό των Μάγια Ah Kin, που είναι ο θεός του Ήλιου. Σου δίνει προστασία από το σκοτάδι, τις αρρώστιες και την ξηρασία. Εσύ είσαι γεννημένος θεραπευτής. Μπορείς να θεραπεύσεις τους άλλους είτε ψυχολογικά με παρηγορητικά λόγια, είτε κυριολεκτικά σαν πρακτικός θεραπευτής. Έχεις όμως ένα αρνητικό χαρακτηριστικό που είναι η αμφιβολία. Ο Ah Kin ήταν γνωστός για τους Μάγια ως ο θεός της αμφιβολίας και της αναποφασιστικότητας. Προσπάθησε να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και τις αποφάσεις των γύρω σου. Είσαι δημιουργικός αλλά αρκετά παρορμητικός. Είσαι χαρισματικός και σου αρέσει πολύ να γελάς.

Mol:  13 Δεκεμβρίου - 1 Ιανουαρίου

Εσύ που έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, συσχετίζεσαι με το στοιχείο του νερού. Οι Μάγια πίστευαν ότι τα άτομα αυτά είναι ικανά να κάνουν να βρέξει. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς αισθάνεσαι με τις αλλαγές του καιρού και να ξέρεις ότι η δύναμη σου συσχετίζεται με το νερό και την βροχή. Η λεοπάρδαλης είναι το ζώο από το οποίο μπορείς να πάρεις θετική ενέργεια. Η λεοπάρδαλης ήταν για τους Μάγια ένα ζώο ιερό και αντιπροσώπευε τα μυστήρια των Σαμάνων και την δύναμη των αρχηγών. Ως εκ τούτου, έχεις αρχηγικές ικανότητες και μπορείς να γίνεις πνευματικός ηγέτης. Είσαι σκεπτόμενο άτομο και αναλύεις τα πάντα. Σου αρέσει να μελετάς τις επιστήμες.

E-zwdia
Ημερομηνία Τροποποίησης:
2014-04-23T0:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
875 Κλήση