Τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των Πλανητών.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 3
24
10
2019

Τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των Πλανητών.

E-zwdia

Αστρομαθήματα: Στην αστρολογία ο κάθε πλανήτης έχει τα βασικά χαρακτηριστικά του. Διαβάστε τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες των πλανητών, πως δρουν σε κάθε ζώδιο καθώς και πως συσχετίζονται με το ανθρώπινο σώμα. Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των πλανητών σύμφωνα με την αστρολογία;

 

Τι ακριβώς φέρνουν οι πλανήτες ανάλογα με τον αστρολογικό μας χάρτη;

 

ΗΛΙΟΣ

Κυριαρχία στον Λέοντα. Έξαρση στον Κριό. Αδυναμία στον Υδροχόο. Πτώση στον Ζυγό. Χαρακτηριστικά: Δύναμη, ζωτικότητα, εκφραστικότητα.

Ο Οίκος τον οποίο κατέχει ο Ήλιος αποκτά ιδιαίτερη έμφαση και οι υποθέσεις που ρυθμίζει έχουν κατά κανόνα μεγάλη σημασία για το ενδιαφερόμενο άτομο σε όλη του τη ζωή. Στην ερμηνεία των παιδικών ωροσκοπίων, οι πλανήτες που βρίσκονται μεταξύ έβδομου και δωδέκατου Οίκου θα πρέπει  να συσχετίζονται με τις δυνατότητες που μπορεί να αναπτυχθούν αργότερα, σε μεγαλύτερη ηλικία.

Συσχετισμοί-Ο Ήλιος συσχετίζεται με την καρδιά και τη σπονδυλική στήλη. Με τους ηγέτες κρατών, τους πατέρες και τα παιδιά. Με τη δημιουργική εργασία, ιδιαίτερα στο θέατρο. Με τα αγωνίσματα.

Θετικές ιδιότητες του Ήλιου-Δημιουργικός, γενναιόδωρος, μεγαλόψυχος, με ισχυρή αίσθηση της «χαράς της ζωής». Οργανωτική ικανότητα αγάπη προς τα παιδιά. Στοργικός, μακρόθυμος, αξιοπρεπής.

Αρνητικές ιδιότητες του Ήλιου-Στομφώδης, αλαζονικός, δεσποτικός. Διαχυτικός, επιπόλαιος και άσωτος. Ύφος συγκαταβατικό, υπεροπτικό, σπουδαιοφανές. Βρίσκει πως το περιβάλλον του είναι πολύ στενό γιʼ αυτόν.

ΣΕΛΗΝΗ

Κυριαρχία στον Καρκίνο. Έξαρση στον Ταύρο. Αδυναμία στον Αιγόκερω. Πτώση στον Σκορπιό. Χαρακτηριστικά: Ανταπόκριση, ένστικτο, αστάθεια.

Η Σελήνη είναι το αμέσως μετά τον Ήλιο σπουδαιότερο ουράνιο σώμα στο ωροσκόπιο. Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου που κατέχει αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της προσωπικότητας. Επηρεάζουν άμεσα τις συνήθειες και τις αντιδράσεις σʼ ένα δεδομένο περιβάλλον, καθώς και την ενστικτώδη συμπεριφορά του ατόμου. Χαρακτηριστικά κληρονομημένα από προηγούμενες γενεές έχουν σχέση με τη Σελήνη και τις θέσεις της.

Συσχετισμοί-Η Σελήνη συσχετίζεται με τη γέννηση, τον τοκετό, τη μητρότητα. Με το πεπτικό σύστημα, το στομάχι και τους μαστούς. Με το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, τα υγρά του σώματος, τη θρέψη, τις ψυχικές διαταραχές και τις προσωπικές έξεις. Με το σπίτι, την οικογένεια, τους προγόνους. Με την ανταπόκριση και τη μνήμη.

Θετικές ιδιότητες της Σελήνης-Παθητικότητα, υπομονή, καρτερία, εμμονή. Φαντασία, ευαισθησία, μητρότητα, συμπάθεια. Δεκτικότητα. Οξυμένη αντίληψη στις επιχειρήσεις.

Αρνητικές ιδιότητες της Σελήνης-Δυσθυμία. Στενή, μονολιθική νοοτροπία. Ευμετάβλητος. Ανίσχυρη λογική. Αναξιόπιστος, εύπιστος, στενόμυαλος, μνησίκακος.

ΕΡΜΗΣ

Κυριαρχία στους Διδύμους και στην Παρθένο. Έξαρση στην Παρθένο. Αδυναμία στον Τοξότη. Πτώση στους Ιχθείς. Χαρακτηριστικό: Επικοινωνία (πνευματική και σωματική).

Ο Ερμής, που κινείται όπως η Αφροδίτη μέσα από την τροχιά της Γής, είναι εσωτερικός πλανήτης. Είναι ο πλησιέστερος προς τον Ήλιο και βρίσκεται μέσα στις 280  απʼ αυτόν. Στο ωροσκόπιο, εμφανίζεται είτε στο ζώδιο με τον Ήλιο είτε στο επόμενο (εκείνο που προηγείται από τον Ήλιο) είτε στο προηγούμενο ζώδιο.

Συσχετισμοί-Ο Ερμής συσχετίζεται με την ευφυΐα, τον εγκέφαλο, το συντονισμό του νευρικού συστήματος. Με το αναπνευστικό σύστημα, με τη νοητική λειτουργία και με το θυρεοειδή. Επίσης, με καθημερινά ταξίδια, με αυτοκίνητο, με δίκυκλο.

Θετικές ιδιότητες του Ερμή-Ισχυρή έφεση για απόκτηση γνώσεων και μετάδοσή τους σε άλλους. Άτομο με σημαντική ικανότητα λογικής κρίσης, αντίληψη, ευφυΐα, ευστροφία, εξαιρετική δεινότητα στη συζήτηση και την ανάπτυξη επιχειρημάτων, καλλιεργημένο.

Αρνητικές ιδιότητες του Ερμή-Ασυνεπής, υπερβολικός σε επικρίσεις. Ερευνητικός, χωρίς συναίσθηση σκοπού. Ανεξέλεγκτη νευρική ενεργητικότητα, που δημιουργεί διανοητική ένταση ή στασιμότητα. Ευφράδης, πονηρός, δηκτικά σαρκαστικός, κυνικός.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Κυριαρχία στον Ταύρο και στον Ζυγό. Έξαρση στους Ιχθείς. Αδυναμία στον Κριό. Πτώση στην Παρθένο. Χαρακτηριστικά: Αρμονία, ένωση.

Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος εσωτερικός πλανήτης. Η τροχιά της βρίσκεται μέσα από την τροχιά της Γής πάντοτε κοντά στον Ήλιο, έτσι καθώς τον βλέπουμε από τη Γή και ποτέ δεν απομακρύνεται απʼ αυτόν περισσότερο από 480 πάνω στην εκλειπτική. Η Αφροδίτη είτε κατέχει το ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο στο ωροσκόπιο, είτε βρίσκεται στα δύο προηγούμενα ή στα δύο επόμενα ζώδια.

Συσχετισμοί-Η Αφροδίτη συσχετίζεται με τη δύναμη για αγάπη, με τα αισθήματα γενικά, με την οσφυϊκή ζώνη, με  το λαιμό, τους νεφρούς και τους παραθυρεοειδείς αδένες. Με τα κατεχόμενα αγαθά και το χρήμα. Με τις καλές τέχνες, την κοινωνική ζωή, την ομορφιά, τη μόδα.

Θετικές ιδιότητες της Αφροδίτης-Ισχυρή ροπή προς την αρμονική συμβίωση. Ευγενικοί, καλοπροαίρετοι, φιλικοί τρόποι. Άτομο με τακτ και πείρα στις κοινωνικές συναναστροφές. Ευπροσάρμοστος, λάτρης του ωραίου.

Αρνητικές ιδιότητες της Αφροδίτης-Οκνηρία, υπερβολική διαχυτικότητα. Αναποφασιστικότητα, υπερβολικός ρομαντισμός, αδύνατη θέληση. Αμέλεια και αδιαφορία, μη πρακτικό πνεύμα, πλήρης εξάρτηση από άλλους.

ΑΡΗΣ

Κυριαρχία στον Κριό και από παράδοση, στον Σκορπιό (τώρα αποδίδεται στον Πλούτωνα).Έξαρση στον Αιγόκερω. Αδυναμία στον Ζυγό. Πτώση στον Καρκίνο. Χαρακτηριστικά: Ενεργητικότητα, πρωτοβουλία.

Ο Άρης είναι ο πρώτος εξωτερικός πλανήτης. Η τροχιά του περνάει έξω από την τροχιά της Γής και η θέση του στο ωροσκόπιο δε συνδέεται στενά με τη θέση του Ήλιου. Ο Άρης χρειάζεται δυόμισι έτη περίπου για να περάσει μέσα από όλα τα ζώδια και παραμένει στο καθένα λίγο περισσότερο από δύο μήνες.

Συσχετισμοί - Ο Άρης συσχετίζεται με το μυϊκό και το ουρογεννητικό σύστημα, με τους γεννητικούς αδένες, τους επινεφρίδιου αδένες, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τους νεφρούς. Με τραυματισμούς από κόψιμο και με εγκαύματα. Με την επίδραση της ανδρικής φύσης και στα δύο φύλλα. Με την επιθετικότητα, τη θερμότητα, τα όπλα και τα αιχμηρά εργαλεία.

Θετικές ιδιότητες του Άρη- Αποφασιστικότητα, αγάπη της ελευθερίας, πνεύμα πρωτοπορίας. Ισχυρός ηγέτης σε στιγμή ανάγκης. Υπερασπιστής των αδυνάτων. Ρωμαλέα  σεξουαλικότητα.

Αρνητικές ιδιότητες του Άρη- Επιθετικός, ευερέθιστος, βίαιος, βάναυσος, απερίσκεπτα ριψοκίνδυνος, προνοητικότητα. Ιδιοτελής, εριστικός, επιπόλαια βιαστικός, αδιάφορος για τις λεπτομέρειες, άξεστος, φωνακλάς.

ΔΙΑΣ

Κυριαρχία στον Τοξότη και από παράδοση, στους Ιχθείς (τώρα αποδίδεται στον Ποσειδώνα). Έξαρση στον Καρκίνο. Αδυναμία στους Διδύμους. Πτώση στον Αιγόκερω. Χαρακτηριστικά: Επέκταση, αισιοδοξία.

Ο Δίας χρειάζεται 12 έτη για να περάσει από όλα τα ζώδια. Η τροχιά του είναι κάπως εκκεντρική και η διάρκεια παραμονής του σε ορισμένα ζώδια δυσανάλογα μεγάλη. Από άποψη σύστασης, τα εξωτερικά του στρώματα αποτελούνται από αέρια και παρουσιάζει ισχυρό μαγνητικό πεδίο. Είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος.

Συσχετισμοί- Ο Δίας συσχετίζεται με τη γνώση, τις προχωρημένες σπουδές, τη φιλοσοφική στάση, τη θεωρητική σκέψη. Με τα πανεπιστήμια, τις διαπανεπιστημιακές σπουδές, τις ξένες χώρες και γλώσσες. Με την έκδοση βιβλίων.

Θετικές ιδιότητες του Δία-Αισιόδοξος, γενναιόδωρος, πιστός. Πρόσχαρος τύπος, αγαθή φύση. Αισθήματα δικαιοσύνης και συμπόνιας. Πλατιά αντίληψη, σωστά κατευθυνόμενες διανοητικές δυνάμεις.

Αρνητικές ιδιότητες του Δία-Τυφλά αισιόδοξος, εξτρεμιστής. Σπάταλος, φιλήδονος, χαρτοπαίκτης, εκκεντρικός, μη νομοταγής, επαρμένος. Αστάθεια και ασυνέπεια στις πεποιθήσεις. Ανάγκη για συνεχείς αλλαγές, απερισκεψία.

ΚΡΟΝΟΣ

Κυριαρχία στον Αιγόκερω και από παράδοση, στον Υδροχόο (τώρα αποδίδεται στον Ουρανό). Έξαρση στον Ζυγό. Αδυναμία στον Καρκίνο. Πτώση στον Κριό. Χαρακτηριστικό: Περιορισμός.

Στην αρχαιότητα ο πλανήτης Κρόνος ήταν το πιο μακρινό σώμα του τότε γνωστού σύμπαντος. Οι δακτύλιοί του δεν ήταν ορατοί με γυμνό μάτι και η ιδέα ότι ο Κρόνος αντιπροσωπεύει το περιορισμένο, το οριακό, αποτελούσε μέρος της αστρολογικής γνώσης σε εποχές πολύ πριν εφευρεθούν τα τηλεσκόπια.

Συσχετισμοί- Ο Κρόνος συσχετίζεται με το δέρμα, τα οστά, τα δόντια, τη χοληδόχο κύστη, τα περιφερικά νεύρα, το σχηματισμό αλάτων και οξέων στις αρθρώσεις. Επίσης με την προχωρημένη ηλικία, με την καρτερία, την αντοχή, το ψύχος. Με την αναπότρεπτη , βαθμιαία αλλαγή. Με τις ψυχικές αναστολές, τη συστολή, τη μισαλλοδοξία.

Θετικές ιδιότητες του Κρόνου- Πρακτικός, υπεύθυνος, υπομονετικός, φιλόδοξος, οικονόμος. Σταθερός, αξιόπιστος, φερέγγυος, με μεγάλη αντοχή και αυτοπειθαρχία.

Αρνητικές ιδιότητες του Κρόνου- Μικροπρεπής, ιδιοτελής. Απαισιόδοξος, με στενή αντίληψη. Βλοσυρός, κλειστός, άπληστος. Δογματικός, άκαρδος, σκληρός. Υποφέρει από κατάθλιψη, από κακουχίες, από μια ζωή γεμάτη θλίψη ή από κλονισμένη υγεία.

ΟΥΡΑΝΟΣ

Κυριαρχία στον Υδροχόο. Έξαρση στον Σκορπιό. Αδυναμία στον Λέοντα. Πτώση στον Ταύρο. Χαρακτηριστικό: αλλαγή (εκρηκτική ή αιφνίδια).

Ο Ουρανός χρειάζεται περίπου 84 έτη για να ολοκληρώσει το ταξίδι του γύρω από τον Ήλιο και μένει σε κάθε ζώδιο του Ζωδιακού επτά έτη. Όταν ερμηνεύουμε το γενέθλιο ωροσκόπιο, δεν πρέπει γενικά να υπογραμμίζουμε την επιρροή του. Πάντως, αν ο Ήλιος, η Σελήνη ή ο Ωροσκόπος είναι Υδροχόος ή αν ο Ουρανός ετοιμαζόταν να ανατείλει ή αν βρισκόταν στο Ζενίθ τον καιρό της γέννησης, τότε η επίδρασή του είναι πολύ μεγαλύτερη .

Συσχετισμοί- Ο Ουρανός συσχετίζεται με το κυκλοφορικό σύστημα, τις σωματικές αλλαγές, τη σεξουαλική διαστροφή και εκτροπή. Με την παράλυση και τους σπασμούς. Με την ξαφνική νευρική κατάρρευση. Με τη σύγχρονη επιστήμη: αεροναυτική, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαστημικά ταξίδια.

Θετικές ιδιότητες του Ουρανού- Ανθρωπισμός, φιλική διάθεση, καλοσύνη, ανεξαρτησία, πρωτοτυπία, εφευρετικότητα, ισχυρή θέληση, ευστροφία, αντιπάθεια στους περιορισμούς.

Αρνητικές ιδιότητες του Ουρανού- Στρυφνότητα, εκκεντρικότητα, επιμονή του ατόμου στο να «διαφέρει» , διαστροφή, ξεροκεφαλιά.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Κυριαρχία στους Ιχθείς. Έξαρση στον Λέοντα. Αδυναμία στην Παρθένο. Πτώση στον Υδροχόο. Χαρακτηριστικό: Νεφελώδης.

Η επιρροή του Ποσειδώνα είναι πολύ λεπτή και για τους περισσότερους ανθρώπους τα αποτελέσματα της υποβόσκουν επί πολλά χρόνια. Οι υλιστικές μάλλον δε θα έχουν άμεσο όφελος από αυτόν τον πλανήτη, κυρίως όταν θα κάνει γωνίες διελεύσεως στα τρίγωνα στον ¨Ήλιο, τη Σελήνη και στον κυρίαρχο πλανήτη του ωροσκοπίου.

Συσχετισμοί- Ο Ποσειδώνας συσχετίζεται με τη σπονδυλική στήλη, με τις εγκεφαλικές και νευρικές λειτουργίες και με τον υποθάλαμο του εγκεφάλου. Με τα ναρκωτικά και τα δηλητήρια. Με τα αέρια και τα αναισθητικά. Με τη θάλασσα, τις φυλακές, τα ιδρύματα, τα νοσοκομεία. Με την καλλιτεχνική έμπνευση, το θρησκευτικό αίσθημα, την υποκριτική, την ποίηση, το χορό. Με τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο.

Θετικές ιδιότητες του Ποσειδώνα- Ιδεαλισμός, πνευματικότητα, φαντασία, ευαισθησία, λεπτότητα, καλλιτεχνική δημιουργικότητα.

Αρνητικές ιδιότητες του Ποσειδώνα- Δολιότητα, ανεμελιά, υπεραισθηματικός, φλυαρία, αναποφασιστικότητα, αυταπάτες, καθόλου πρακτικό πνεύμα, χαρακτήρας έντονα ακοινώνητος, εριστικός, φιλοπόλεμος.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Κυριαρχία στον Σκορπιό. Αδυναμία στον Ταύρο. Έξαρση και πτώση δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη. Χαρακτηριστικό: αφαίρεση.

O Πλούτωνας χρειάζεται 246 έτη για να συμπληρώσει το ταξίδι του γύρω από τον Ήλιο. Λόγω της έκκεντρης τροχιάς του, μένει στο κάθε ζώδιο 13 με 23 έτη περίπου. Φαίνεται ότι όταν μετακινείται από ένα ζώδιο στο επόμενο, μπορούν να συμβούν σημαντικά παγκόσμια γεγονότα και αλλαγές. Για παράδειγμα, όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, έμπαινε στον Καρκίνο και τον καιρό της κρίσης του Μονάχου, στην αρχή του Βʼ Παγκόσμιου Πολέμου, έμπαινε στον Λέοντα. Το 1984 ο Πλούτωνας μπήκε στο ζώδιο όπου κυριαρχεί, στον Σκορπιό.

Συσχετισμοί- Ο Πλούτωνας συσχετίζεται με τις δημιουργικές και ανανεωτικές δυνάμεις του σώματος. Με τους γεννητικούς αδένες και με το υποσυνείδητο. Με τον υποχθόνιο κόσμο, τις εκρήξεις, τα ηφαίστεια και τους σεισμούς.

Θετικές ιδιότητες του Πλούτωνα.- Ικανότητα για νέο ξεκίνημα υπό δυσμενείς περιστάσεις. Ταλέντο  για μεγάλες επιχειρήσεις. Οικονομική ασφάλεια. Αναλυτικό πνεύμα.

Αρνητικές ιδιότητες του Πλούτωνα.- Νοσηρό υποσυνείδητο. Εύκολα παρεκτρέπεται. Κριτικές τάσεις. Σκληρότητα, σαδισμός.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
24-10-2019 11:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
875 Κλήση