Ο Κυβερνήτης του 2ου οίκου στους 12 οίκους!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 3
10
02
2015

Ο Κυβερνήτης του 2ου οίκου στους 12 οίκους!

E-zwdia

 

Τι μας δείχνει ο 2ος οίκος στην Αστρολογία;Ο 2ος οίκος είναι ο οίκος που μας δείχνει τη σχέση που έχουμε με τα υλικά και τα συναισθηματικά αποκτήματα στη ζωή μας αλλά και τη σχέση μας με το σώμα μας και την υγεία μας.

Είναι ο οίκος της Αφροδίτης και του Ταύρου. Η λέξη-κλειδί είναι «Έχω». Σε ό, τι αφορά τα υλικά μας αποκτήματα, δείχνει τα χρήματα και τους οικονομικούς πόρους που προέρχονται από εμάς τους ίδιους. Σε ό, τι αφορά το συναισθηματικό μας κομμάτι, δείχνει τον τρόπο που εκφραζόμαστε συναισθηματικά και πως διεκδικούμε ή τι αποτέλεσμα έχουμε στις προσωπικές μας σχέσεις.

Σε περίπτωση όμως που ο 2ος οίκος είναι κενός, ένας από τους τρόπους που μπορούμε να πάρουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, είναι να δούμε το που βρίσκεται ο κυβερνήτης του -ο κυβερνήτης του ζωδίου που βρίσκεται στην ακμή του 2ου οίκου- και τι όψεις σχηματίζει από τη θέση που βρίσκεται. 

 Για να διαβάσετε τον Αστρολογικό σας Χάρτη κάντε κλικ εδώ: Αστρολογικός Χάρτης

 

Διαβάστε επίσης:

 
Τι σημαίνουν οι 12 οίκοι του χάρτη μας.Όταν, λοιπόν, ο κυβερνήτης του 2ου οίκου βρίσκεται:Στον 1ο οίκο:

Όσον αφορά τα υλικά αγαθά, έχουμε ένα άτομο που ξέρει να διεκδικεί και να κερδίζει στη ζωή του. Κάποιες φορές μάλιστα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως αρκετά φιλόδοξος ή συμφεροντολόγος αλλά στην πραγματικότητα, είναι ένα άτομο που έχει μάθει στη ζωή του να δουλεύει και να κερδίζει με το σπαθί του. Το άτομο αυτό, επίσης, έχει αναπτύξει δεξιότητες που τον βοηθούν να νιώθει αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.  Σε ό, τι αφορά τη συναισθηματική του επικοινωνία, θα εξαρτηθεί από τη φύση του ζωδίου που κυβερνά, για παράδειγμα, αν είναι Ταύρος, η ακμή του 2ου οίκου και ο κυβερνήτης του, η Αφροδίτη, είναι στον 1ο οίκο, τότε έχουμε ένα άτομο ιδιαίτερα όμορφο αλλά και φιλήδονο. Όλα αυτά βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι και οι όψεις που σχηματίζει, είναι ευνοϊκές.  

Στον 2ο οίκο:

Όταν ο κυβερνήτης του 2ου οίκου βρίσκεται στον οίκο του, θα τονίσει τα χαρακτηριστικά που λειτουργεί και ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει θα έχουμε είτε έναν άνθρωπο ιδιαίτερα κτητικό αλλά και τυχερό στη ζωή του, είτε κάποιον που η οικονομική του ανασφάλεια θα επηρεάσει την αίσθηση ασφάλειας και αυτοπεποίθησης που νιώθει και σε άλλους τομείς της ζωής του. Σε περίπτωση που οι όψεις δεν είναι θετικές, θέματα υγείας μπορεί να προκύψουν και τα οποία εστιάζονται περισσότερο στην ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του ατόμου. Γενικά όμως, είναι ένα άτομο με αβρούς τρόπους και μια έμφυτη ευγένεια.  

Στον 3ο οίκο:

Στο χώρο της επικοινωνίας, θα λειτουργήσει περισσότερο σε θεωρητικό επίπεδο. Η λειτουργία του πλανήτη θα επηρεάσει τη σχολική περίοδο της ζωής του ατόμου, τις μαθησιακές ευκολίες που έχει ή δεν έχει, τις σχέσεις του με το στενό συγγενικό και οικείο περιβάλλον, καθώς και την ευελιξία ή όχι που έχει σε τυχόν μετακινήσεις που μπορεί να αναγκαστεί να κάνει στη ζωή του. Όλα βέβαια εξαρτώνται και από τη φύση του πλανήτη. Για παράδειγμα, ένας Ερμής μπορεί να δημιουργήσει ένα άτομο φλύαρο ή έναν επιτυχημένο δημοσιογράφο ή δικηγόρο. Γενικά, όμως, είναι ένα άτομο που θα ωφεληθεί και θα επηρεαστεί αρκετά από το συγγενικό του περιβάλλον.   

Στον 4ο οίκο:

Στο χώρο της οικογένειας, ο πλανήτης θα λειτουργήσει ανάλογα και το άτομο θα έχει πάντα την ανάγκη για διατήρηση στενών σχέσεων με την πατρική του οικογένεια, καθώς και τη διατήρηση της οικογενειακής περιουσίας. Αν μάλιστα και οι όψεις είναι θετικές, μπορεί να υπάρξει εύνοια από κληρονομιές στη ζωή του. Το μοντέλο της πατρικής οικογένειας θα το αναπαράγει και στη δική του αργότερα, που θα δημιουργήσει στην ενήλικη ζωή του. Κάποιες φορές χαρακτηρίζεται από στενόμυαλες αντιλήψεις και δύσκολα θα δοκιμάσει κάτι έξω από την πεπατημένη. Το άτομο φέρει στο κύτταρό του πολλά από τα βιώματα της οικογένειας και ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει ο πλανήτης, θα δούμε κατά πόσο ή όχι έχει τις δυνατότητες ή τις ευκολίες για να κάνει την προσωπική του υπέρβαση.  

Στον 5ο οίκο:

Εδώ το άτομο χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε ό, τι αφορά τις επιχειρηματικές επενδύσεις ή τη σχέση του με κερδοσκοπικά παιχνίδια. Αν οι όψεις ευνοούν, οπωσδήποτε και θα σταθεί τυχερό αλλά αυτό που χρειάζεται να προσέχει είναι το μέτρο με το οποίο διαχειρίζεται γενικά την προσωπική του ζωή. Το να μάθει να μην «ξοδεύει» άσκοπα τα συναισθηματικά του αποθέματα, είναι ένα από τα μαθήματα που οφείλει να μάθει στη ζωή του. Σίγουρα όμως, και ειδικά αν και οι όψεις συναινούν, είναι ένα άτομο τυχερό στον έρωτα και η σχέση με τον εαυτό του σε αρκετά καλά επίπεδα. 

Στον 6ο οίκο:

Όταν ο κυβερνήτης του 2ου οίκου βρίσκεται στον 6ο, το άτομο θα αναλωθεί πολύ σε θέματα της καθημερινότητας, της εργασίας, της προσφοράς και της διατροφής. Πολύ πιθανό το άτομο να ωφεληθεί από την εργασία του ή ακόμη και να γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του στο χώρο της δουλειάς του. Αν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη διαιτολογία ή με τα νοσηλευτικά επαγγέλματα, έχει μεγάλες πιθανότητες να διαπρέψει, ειδικά αν οι όψεις που σχηματίζει ο πλανήτης από αυτόν τον οίκο, είναι ευνοϊκές. Γενικά, όμως, είναι ένας άνθρωπος που δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια και του αρέσει η τάξη αλλά και η σαφήνεια με ό, τι κι αν καταπιάνεται στη ζωή του.   

Στον 7ο οίκο:

Στον τομέα των σχέσεων-συνεργασιών και του γάμου, και ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει από αυτόν τον οίκο ο συγκεκριμένος πλανήτης, το άτομο μπορεί να ωφεληθεί ιδιαίτερα από συνεταιρισμούς ή από έναν γάμο με άτομο με καλή οικονομική κατάσταση. Το άτομο ξέρει να ελίσσεται και να χρησιμοποιεί τις κοινωνικές γνωριμίες προς όφελός του. Αντίθετα, αν οι όψεις δεν είναι ευνοϊκές, χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε ό, τι αφορά τις επιλογές που κάνει και το ποιους εμπιστεύεται. Αλλά ακόμη κι όταν δεν συντρέχουν αντικειμενικοί λόγοι, μπορεί να διακατέχεται από μια αίσθηση ανασφάλειας και αυτοεπιβεβαίωσης.    

Στον 8ο οίκο:

Όταν ο κυβερνήτης του 2ου οίκου βρίσκεται στον 8ο, το άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα με τα οικονομικά του συντρόφου του και τη διαχείρισή τους. Η ερωτική και σεξουαλική του ζωή, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, παίζει καθοριστικό ρόλο στις επιλογές του. Αν όμως οι όψεις που σχηματίζει ο πλανήτης είναι ευνοϊκές, ακόμη και αν περάσει κάποιες δυσκολίες, στο τέλος πάντα ωφελείται και σώζεται. Ευνοείται σε κληρονομικά θέματα και γενικά σε ό, τι σχετίζεται με οικονομικά με άλλους. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός τραπεζιτικός υπάλληλος. Όλα αυτά βέβαια είναι σχετικά, γιατί όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο ευνοϊκές ή όχι όψεις σχηματίζει ο πλανήτης μέσα από το συγκεκριμένο οίκο. 

Στον 9ο οίκο:

Στο άτομο αυτό, με κάποιον τρόπο, η ζωή του θα συνδέεται με το εξωτερικό ή με κέρδη που μπορεί να προκύψουν από μακριά. Ταξίδια μπορεί να τον ωφελήσουν οικονομικά, καθώς και ερωτικές σχέσεις που σχετίζονται με άτομα άλλης κουλτούρας. Θα μπορούσε, επίσης, να αντιμετωπίσει θέματα με τη δικαιοσύνη ή, από την άλλη, να είναι ένας πολύ επιτυχημένος δικαστής, δικηγόρος, καθηγητής ή συμβολαιογράφος. Ο πλανήτης και οι όψεις που σχηματίζει, κυρίως με τους προσωπικούς πλανήτες, θα μας δώσουν αρκετά στοιχεία για να κατευθύνουμε την έρευνα. Αν οι όψεις που σχηματίζει είναι αρνητικές, μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα σπουδών ή νομικών διαδικασιών.

Στον 10ο οίκο:

Η καριέρα και η επαγγελματική του αποκατάσταση και αναγνώριση είναι η πυξίδα στη ζωή αυτού του ατόμου. Για να νιώθει ασφαλής και άρα ευτυχισμένος, χρειάζεται οπωσδήποτε να έχει πετύχει σε αυτόν το βασικό τομέα της ζωής του. Όλα βέβαια, και σε αυτήν την περίπτωση, θα εξαρτηθούν από την ποιότητα των όψεων που σχηματίζει από αυτόν τον οίκο ο συγκεκριμένος πλανήτης. Μπορεί να έχουμε έναν άνθρωπο με υψηλή κοινωνική και οικονομική θέση ή, αντίθετα, κάποιον που θα περάσει δυσκολίες και αρκετές προκλήσεις στη ζωή του, μέχρι να φτάσει στον προσωπικό του στόχο. 

Στον 11ο οίκο:

Όποιες κι αν είναι οι όψεις που θα σχηματίζει ο συγκεκριμένος πλανήτης από αυτόν τον οίκο, οπωσδήποτε, οι άλλοι, οι φίλοι, οι ομάδες στις οποίες συμμετέχει και το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, είναι βασικός τομέας στη ζωή του. Με κάποιον τρόπο, εξαρτάται από τους άλλους για να εκπληρωθούν πολλά από τα όνειρά του. Συνήθως όμως, οι στόχοι του δεν αφορούν μόνο τον ίδιο προσωπικά άλλα έχουν αντίκτυπο σε πολλούς περισσότερους, όπως για παράδειγμα, ένα οικολογικό ή κοινωνικό project. Συνήθως, και αν οι όψεις είναι βοηθητικές, το άτομο βρίσκει ισχυρούς υποστηρικτές στη ζωή του και έχει έντονη κοινωνική ζωή. 

Στον 12ο οίκο:

Εδώ, εκ πρώτης όψεως, θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι και από τους πλέον τυχερούς. Από την άλλη όμως, θα αδικούσαμε και θα προκαταβάλλαμε αρνητικά κάποιον με μια τέτοια πρόχειρη διάγνωση. Αυτό που χρειάζεται να δούμε είναι το προς τα πού προσανατολίζεται η προδιάθεση αυτού του ανθρώπου. Αν, για παράδειγμα, το θέμα του είναι η κοινωνική προσφορά ή το να βοηθάει τους άλλους μέσα από το επάγγελμά του, που στην προκειμένη περίπτωση, το αντιμετωπίζει περισσότερο ως λειτούργημα, τότε, όντως, αυτό το άτομο και θα ωφεληθεί και θα ωφελήσει κι εκείνους που έρχονται σε επαφή με τον ίδιο. Αν οι όψεις, όμως, δεν είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικές, χρειάζεται να προσέχει ιδιαίτερα ό, τι αφορά το παρασκήνιο ή κρυφούς εχθρούς που τον υπονομεύουν.

 
Διαβάστε επίσης:

 
Τι σημαίνουν οι 12 οίκοι του χάρτη μας.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
10-02-2015 16:18
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms