Οι ζωδιακές ακμές στους 12 οίκους και τι σημαίνουν στην έκφραση της προσωπικότητάς μας.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
05
09
2014

Οι ζωδιακές ακμές στους 12 οίκους και τι σημαίνουν στην έκφραση της προσωπικότητάς μας.

E-zwdia

 

Τι συμβολίζουν οι 12 οίκοι και τι είναι η ζωδιακή ακμή των οίκων; 

 
 
Μέσα στις βασικές πληροφορίες που παίρνουμε από τον αστρολογικό μας χάρτη, εξίσου σημαντική είναι και το να ξέρουμε σε ποιο ζώδιο έχει ακμή ο κάθε μας οίκος. Οι 12 οίκοι συμβολίζουν τα 12 δωμάτια του προσωπικού μας οικήματος, τους 12 βασικούς τομείς της ζωής μας και πως εκφραζόμαστε ως ολοκληρωμένες οντότητες. Φυσικά και δεν είμαστε ένα μόνο ζώδιο ή ένας μόνο ωροσκόπος. Είμαστε εξαιρετικά πολυσύνθετα και ξεχωριστά όντα, αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε καλύτερα, κοιτώντας και μελετώντας όλες τις παραμέτρους ενός χάρτη. Μία από αυτές τις βασικές παραμέτρους είναι και η ζωδιακή ακμή των οίκων.
 
 Διαβάστε επίσης:
 
 
 

Σήμερα, θα δούμε πως λειτουργεί ο κάθε οίκος, έχοντας ακμή στο ζώδιο του Κριού:

 
 
Κριός στον 1ο οίκο: 
 
Στον τομέα του Εγώ και στο πώς εκφράζεται ένας άνθρωπος ως προσωπικότητα, τουλάχιστον τα εξωτερικά του γνωρίσματα και χαρίσματα που φαίνονται με το που γνωρίζεις έναν άνθρωπο. Εδώ λοιπόν έχουμε έναν άνθρωπο εξαιρετικά ενθουσιώδη, με χειμαρρώδη προσωπικότητα, τολμηρό, περιπετειώδη, με πρωτοπόρες ιδέες, σίγουρα μόνο βαρετό δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις. Διαθέτει πηγαίο χιούμορ, γενναίος σε βαθμό απερισκεψίας, με πολύ καλές προθέσεις που πιστεύει εύκολα στους ανθρώπους, χωρίς να κάνει δεύτερες σκέψεις, μάλιστα αυτό κάποιες φορές δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τον ίδιο, γιατί κάποιοι εύκολα μπορούν να τον εκμεταλλευτούν. Γενναιόδωρος, άμεσος και ευθύς στον τρόπο που επικοινωνεί αλλά και κάποιες φορές ισχυρογνώμων και πεισματάρης σε σημείο υπερβολής. 
 
Κριός στο 2ο οίκο: 
 
Στον τομέα διαχείρισης των συναισθηματικών και υλικών μας αποθεμάτων, η παρορμητική και γενναιόδωρη φύση του Κριού θα λειτουργήσει ανάλογα. Τουτέστιν, έχει κοινώς «τρύπες στα χέρια», δηλαδή, αν δεν υπάρχουν κι άλλες όψεις μέσα στο χάρτη να συμμαζέψουν λίγο την κατάσταση, τότε μπορεί να έχουμε ένα σπάταλο άτομο που δεν ξέρει τι θα πει οικονομία. Βέβαια, θα είναι εξαιρετικά γενναιόδωρος και θα θυμίζει κάτι από Άι-Βασίλη για όλες τις εποχές του χρόνου. Ξέρει πάντα πώς να διαλέγει δώρα γι’ αυτούς που αγαπά και οι εκπλήξεις του πάντα σε αφήνουν άφωνο. Μπορεί κάποιες φορές να κάνει παρακινδυνευμένες επενδύσεις και χρειάζεται προσοχή, πριν αποφασίσει να προβεί σε ακριβές αγορές. Το ίδιο όμως σπάταλα, χειρίζεται και τις ψυχικές και σωματικές του δυνάμεις. Σε αυτόν τον άνθρωπο, χρειάζεται πάντα κάποιος δίπλα του για να του θυμίζει να βάζει λίγο φρένο στη ζωή του, ώστε να μην ξοδεύεται αλόγιστα.    
 
Κριός στον 3ο οίκο: 
 
Στον τομέα της επικοινωνίας, ο Κριός θα λειτουργήσει με άμεσο, ειλικρινή αλλά και κάποιες φορές λίγο χοντροκομμένο τρόπο. Κι αυτό γιατί δεν είναι ο τύπος του διπλωμάτη που, προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει, θα βάλει και λίγο νερό στο κρασί του. Έχει πάντα στο μυαλό του τον τελικό του στόχο, χωρίς να βλέπει τα εμπόδια που υπάρχουν μπροστά του και πώς να τ’ αποφύγει. Με αποτέλεσμα κάποιες φορές να σπάει τα μούτρα του πάνω σε αμετακίνητα «ντουβάρια». Θέματα με κάποιους από το συγγενικό περιβάλλον και ιδίως με τ’ αδέρφια, μπορεί να βγάλει, καθώς επίσης και λίγο επεισοδιακή παιδική σχολική ηλικία. Έχει το θάρρος της γνώμης του αλλά από την άλλη, δεν ακούει εύκολα αν εκείνος έχει πάρει άλλη απόφαση στη ζωή του. Μπορεί να γίνει ένας εξαίρετος φωτορεπόρτερ ή πολεμικός ανταποκριτής, όπου θα μπορέσει να διοχετεύσει όλον αυτόν τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητά του. 
 
Κριός στον 4ο οίκο: 
 
Τα θέματα σπιτιού, οικογένειας και πατρίδας, θα του γεννούν προβλήματα στη ζωή του με το να δίνει κατά καιρούς μάχες υπέρ ή κατά τους. Σίγουρα, δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις έναν τυπικό κλασικό οικογενειάρχη. Επίσης, αν του δοθεί η ευκαιρία να κάνει το σπίτι του έτσι όπως το ονειρεύεται, δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι εξαιρετικά καλαίσθητο και πρωτότυπο. Χρειάζεται όμως να είναι πιο προσεκτικός στις αγοραπωλησίες του και να μη λειτουργεί με τον κλασικό παρορμητικό του τρόπο. Μπορεί σαν παιδί να βίωσε άσχημη παιδική ηλικία μέσα στο σπίτι ή κάποιος από τους γονείς του να στάθηκε βίαιος απέναντί του είτε λεκτικά, είτε ασκώντας επάνω του σωματική βία. Το αποτέλεσμα είναι, κάποιες φορές, να έχει συσσωρευμένο θυμό που μπορεί να ξεσπάει  όποτε νιώθει πως κάτι πάει να τον περιορίσει στη ζωή του.   
 
Κριός στον 5ο οίκο: 
 
Η χαρά προσωποποιημένη! Ένας αιώνιος έφηβος, με ό, τι καλό ή άσχημο μπορεί να κουβαλάει ένας έφηβος. Ριψοκίνδυνος, σε ό, τι αφορά τα σπορ και τα τυχερά παιχνίδια. Επιδίδεται σε σπορ που έχουν βία και θα μπορούσε έτσι να αποφορτίσει αρκετό από το πλεονάζον δυναμικό του. Δεν του αρέσει να χάνει σε ό, τι κι αν καταπιάνεται και έχει διαρκώς την ανάγκη να ξεχωρίζει και να ηγείται. Εύκολα ερωτεύεται και ξε-ερωτεύεται στη ζωή του. Οι σχέσεις με τα παιδιά, είτε θα είναι υπέροχες, είτε κάποιες φορές… θα γίνεται πιο μικρός από εκείνα, βγάζοντας μια ανταγωνιστική συμπεριφορά απέναντί τους. Από την άλλη, είναι ιδιαίτερα ερωτεύσιμος και πως θα μπορούσε βέβαια να είναι αλλιώς, αφού τελικά εμάς τις γυναίκες, όσο κι αν γκρινιάζουμε, τελικά πάντα μας γοητεύουν τα μεγάλα παιδιά και οι απρόβλεπτοι τύποι. 
 
Κριός στον 6ο οίκο: 
 
Ανταγωνισμό στο εργασιακό του περιβάλλον μπορεί να βγάλει αυτή η ζωδιακή ακμή. Έναν όμως ανταγωνισμό που δεν τον επιδιώκει πάντα το ίδιο το άτομο αλλά που με κάποιον τρόπο τον έλκει στη ζωή του. Ακόμη κι αν εκείνος έχει ταχθεί υπέρ των συναδέλφων του και κάνει ό, τι μπορεί για να τους βοηθήσει, μπορεί τελικά, αντί για το «ευχαριστώ», να εισπράξει από κάποιους ζήλια και κακοήθεια. Ίσως γιατί χωρίς να το επιδιώκει, εκφράζει μια ηγετική προσωπικότητα, αυτό, όμως, μπορεί πολύ εύκολα να γεννήσει αντιπαλότητες και έριδες με τους συναδέλφους του. Μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλύτερα, έχοντας τη δική του δουλειά, και σίγουρα θα ήταν ένας καλός και δίκαιος εργοδότης. Χρειάζεται να προσέχει λίγο περισσότερο τη διατροφή του και τη διατήρηση μιας καλής σωματικής φόρμας. Επίσης, καλό είναι να μάθει να βάζει κάποια όρια σε αυτά που κάνει στην καθημερινότητά του, ώστε να μη φτάνει σε σημείο εξάντλησης. 
 
Κριός στον 7ο οίκο: 
 
Σ’ αυτήν την περίπτωση, ο ανταγωνισμός του Κριού θα εκφραστεί μέσα από τις σχέσεις και τις συνεργασίες του. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις επιλογές που θα κάνει, γιατί όσο με ενθουσιασμό μπει σε έναν γάμο ή σε ένα συνεταιριστικό εγχείρημα, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να τον χάσει ή να έρθουν έτσι τα πράγματα που να δημιουργηθούν σοβαρές ρήξεις μεταξύ τους. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες ή όψεις που θα κοιτάξουμε σ’ έναν χάρτη, ώστε να δούμε κατά πόσο ή όχι ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα έχει θέμα σε αυτούς τους τομείς στη ζωή του. Συνήθως, επιλέγει ανεξάρτητα άτομα ως συντρόφους στη ζωή του και θαυμάζει το θάρρος και την αυτονομία των άλλων. Από την άλλη όμως, θέλει να νιώθει ότι έχει το πάνω χέρι σε μια σχέση και δύσκολα θα ανεχτεί περιορισμούς ή υποδείξεις για το τι θα κάνει από τους άλλους.  
 
Κριός στον 8ο οίκο: 
 
Στον οίκο που εκτός των άλλων αντιπροσωπεύει δύο από τους πιο βασικούς τομείς της ζωής μας, όπως η σχέση μας με το σεξ αλλά και η ιδέα του θανάτου που έχουμε, θα λειτουργήσει με πολύ έντονα ένστικτα. Αναζητά να ζήσει έντονες εμπειρίες και κάποιες φορές μπορεί να φτάσει στα άκρα για να δοκιμάσει τις αντοχές του. Σίγουρα, είναι ένας εκπληκτικός εραστής αλλά μην περιμένετε να είναι και πολύ της… υπομονής. Το καλό όμως είναι ότι εύκολα ξαναπαίρνει μπρος…! Γενικά, δεν έχει ταμπού και του αρέσει να πειραματίζεται. Δόσεις εγωιστικής συμπεριφοράς τον χαρακτηρίζουν και αυτό γιατί δεν θέλει ούτε στον ίδιο του τον εαυτό να παραδεχτεί ότι κάποιος κατάφερε να τον πληγώσει. Του αρέσει να φροντίζει τον εαυτό του και να ασχολείται με κάποιο έντονο σπορ.   
 
Κριός στον 9ο οίκο: 
 
Σίγουρα, με ό, τι κι αν ασχοληθεί αυτός ο άνθρωπος θα ξεχωρίσει. Αν ασχοληθεί, για παράδειγμα, με το χώρο των εκδόσεων, η καινοτομία θα τον χαρακτηρίζει και οι συγγραφείς που θα επιλέγει δεν θα είναι από τους πιο συνηθισμένους. Αν ασχοληθεί με τη διδασκαλία, ξέρει πώς να μαγεύει το ακροατήριό του και να τους κρατά συνεχώς σε εγρήγορση. Αν ασχοληθεί με ό, τι σχετίζεται με τα ταξίδια, σίγουρα θα το κάνει μ’ έναν ιδιαίτερο και πρωτοποριακό τρόπο. Αν γίνει δικηγόρος, θα είναι από τους πιο μάχιμους στον κλάδο του. Γενικά, δεν θα είναι από τους πιο συνηθισμένους επαγγελματίες που υπάρχουν. Στα πιστεύω του, όποια κι αν είναι αυτά, θα βρίσκεται πάντα στα άκρα. Είναι το ιδανικό άτομο για να σχεδιάσεις ένα μακρινό ταξίδι την τελευταία στιγμή και να μη σου γκρινιάξει καθόλου.   
 
Κριός στον 10ο οίκο: 
 
Οπωσδήποτε, δεν πρέπει με τίποτα να νιώσει πλήξη στον επαγγελματικό του χώρο. Είναι ικανός, σαν «πεταλουδίτσα» να πηγαίνει από δουλειά σε δουλειά ή να αλλάζει τακτικά επαγγελματικό προσανατολισμό στη ζωή του. Για να παραμείνει κάπου, πρέπει να νιώθει ότι είναι ελεύθερος να δημιουργήσει, χωρίς περιορισμούς και κυρίως χωρίς υποδείξεις από τους ανωτέρους του. Αν είναι επιχειρηματίας, ξέρει τι θα πει να παίρνει κανείς ρίσκα στη ζωή του. Το αν θα είναι ή όχι ωφέλιμα για εκείνον, αυτό θα εξαρτηθεί και από άλλα σημεία στο χάρτη του. Θέματα με τον πατέρα μπορεί να αντιμετώπισε στην παιδική του ηλικία κι αυτό τον κάνει να είναι αντιδραστικός σε παντός είδους επιβολής εξουσίας. Είναι ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο και ξέρει να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος.  
 
Κριός στον 11ο οίκο: 
 
Ιδεολόγος, πιστός, προστατευτικός, ένας σύγχρονος «Ρομπέν των δασών»!. Ξέρει να μάχεται για έναν καλό σκοπό και να αφοσιώνεται σ’ αυτόν. Τον ενδιαφέρει να υπερασπίζεται τους αδύναμους και αδικημένους της ζωής.  Το θέμα όμως είναι ότι κάποιες φορές η συμμετοχή του σε μεγάλες ομάδες, μπορεί να δημιουργήσει θέματα στις σχέσεις του με τους άλλους. Συνήθως, περισσότερο θέλει να τον ακούν οι άλλοι παρά να ακολουθεί τη γνώμη τους. Γενικά, δυσκολεύεται στο να συνεργαστεί ομαδικά και τα καταφέρνει καλύτερα, όταν λειτουργεί σε ατομικό επίπεδο. Βάζει υψηλούς στόχους στη ζωή του αλλά δεν έχει πάντα μεγάλη υπομονή για να τους φτάσει μέχρι το τέλος. Μπορεί να ξεκινήσει κάτι με μεγάλο ενθουσιασμό και στα μισά της διαδρομής ή κάτι άλλο θα του τραβήξει την προσοχή ή θα βαρεθεί και θα τα παρατήσει.  
 
Κριός στο 12ο οίκο: 
 
Με κάποιον ασυνείδητο τρόπο, τραβά στη ζωή του περίεργα άτομα και τον έλκουν οι underground καταστάσεις. Μέσα του υπάρχει μια διαρκής σύγκρουση, από τη μια η ανάγκη του για ανεξαρτησία και από την άλλη η ανάγκη του κάπου να ανήκει. Επειδή η φύση του Κριού είναι περήφανη και εγωιστική, σε αυτόν τον οίκο θα δυσκολευτεί να βρει πώς να λειτουργήσει με συμβατό τρόπο. Ονειρεύεται διάφορα να κάνει αλλά δεν περνά εύκολα στη δράση. Στην πραγματικότητα, δεν έχει αποδεχτεί και εκτιμήσει όσο θα έπρεπε τον εαυτό του. Κατά διαστήματα, μπορεί να κλείνεται και να απομονώνεται από τους άλλους ή κάποιες φορές, να φέρεται ως εχθρός απέναντι στα δικά του συμφέροντα. Αν είναι κάτι που πραγματικά θα μπορούσε να τον βοηθήσει και να βγάλει το καλύτερο δυναμικό από μέσα του, τότε σίγουρα ο δρόμος της ψυχανάλυσης είναι ο καταλληλότερος για εκείνον.    
 
  
 Διαβάστε επίσης:
 
 
Ημερομηνία Τροποποίησης:
05-09-2014 20:04
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
875 Κλήση