Η Μαύρη Σελήνη στα 12 ζώδια. Πως σε επηρεάζει.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
22
08
2014

Η Μαύρη Σελήνη στα 12 ζώδια. Πως σε επηρεάζει.

E-zwdia

Ποια είναι η Μαύρη Σελήνη;

 

Η Μαύρη Σελήνη (Λίλιθ), συνδέεται με το ασυνείδητο, το ανικανοποίητο, τις ευαισθησίες μας και τη θηλυκή μας πλευρά. Συμβολίζει τους πειρασμούς που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας, τις ερωτικές μας παρορμήσεις, τα πάθη μας. Ο μαγνητισμός και η σεξουαλικότητα που αποπνέει ένα άτομο, οφείλεται σε μια καλά τοποθετημένη Μαύρη Σελήνη στο χάρτη του. Σε περίπτωση, όμως, μιας δυσαρμονικά τοποθετημένης Μαύρης Σελήνης, ένας άνθρωπος μπορεί να περάσει αρκετές δυσκολίες στη ζωή του. Ανάλογα με το ζώδιο που βρισκόταν τη στιγμή της γέννησής μας, μπορούμε να δούμε που εστιάζεται το αίσθημα του ανικανοποίητου που μας προκαλεί. Ταυτόχρονα, μπορούμε να πάρουμε και πληροφορίες για το πώς να κάνουμε την προσωπική μας υπέρβαση. 
 
 

 

Η Μαύρη Σελήνη στον Κριό: 

 
Ένας άνθρωπος με τη Λίλιθ στον Κριό, διακρίνεται κυρίως από το έντονο πάθος για ζωή, ερωτισμό και σεξουαλικότητα. Μπορεί να φτάσει κάποιες φορές στα άκρα, προκειμένου να εξερευνήσει τα όριά του. Το άτομο διακρίνεται για την έντονη γοητεία που αποπνέει και λειτουργεί ως ερωτικός μαγνήτης για τους άλλους. Ενώ, στην αρχή, θα ενδώσει και θα μπει με τα χίλια στον πειρασμό, το ίδιο ξαφνικά όμως, μπορεί να ξεπεράσει το αντικείμενο του πόθου του και να αποχωρήσει αφήνοντας τον άλλον μετέωρο. Έχει ανάγκη να νιώθει ότι ασκεί εξουσία απέναντι στους άλλους. Ο τρόπος για να κάνει την προσωπική του υπέρβαση είναι να εντοπίσει τις βαθύτερες κάθε φορά ανάγκες του που τον κάνουν να λειτουργεί έτσι. Σίγουρα, ο δρόμος της αυτογνωσίας είναι η μόνη οδός προς την απελευθέρωση. 

 

Η Μαύρη Σελήνη στον Ταύρο: 

 
Κυνηγός της ηδονής, μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η θέση της Λίλιθ. Ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της αποπλάνησης, είναι ιδιαίτερα αισθησιακή και δεν έχει ηθικούς φραγμούς, προκειμένου να φτάσει στο στόχο της. Σκοπός της είναι να κατακτήσει το ερωτικό αντικείμενο του πόθου της, είναι ιδιαίτερα κτητική και θέλει να γίνει  για τον άλλον απόλυτα απαραίτητη. Επιθυμεί, βέβαια, αυτά που προσφέρει, αντίστοιχα να της τα προσφέρουν κι εκείνης. Το ζητούμενο της είναι να είναι πάντα πρώτη σε όλα. Για να καταφέρει το άτομο με αυτή τη ζωδιακή θέση στη Λίλιθ του, να κάνει την προσωπική του υπέρβαση, θα χρειαστεί να ανιχνεύσει βαθιά μέσα του ποια ανασφάλεια ή ανάγκη είναι εκείνη που τον κάνει τόσο πολύ να θέλει να βρίσκεται πάντα στο βάθρο του νικητή. 
 

Η Μαύρη Σελήνη στους Διδύμους: 

 
Το ευαίσθητο σημείο στη ζωή ενός ατόμου με την Λίλιθ του στους Διδύμους, είναι η νοητική, εγκεφαλική εξάρτηση από τους άλλους. Για να βιώσει το σαρκικό του κομμάτι, κάτι που τον φοβίζει και το αποφεύγει, ίσως γιατί νιώθει ότι δεν θα μπορεί να το ελέγξει, χρειάζεται πρώτα κάτι να τον διεγείρει σε εγκεφαλικό επίπεδο. Μέσα από αυτήν όμως την εξάρτηση, βιώνει και έντονα πάθη. Αυτή, λοιπόν, η συμπεριφορά, οδηγεί πολλές φορές και σε ξαφνικές ανατροπές στη ζωή του. Συνήθως, για να μπορέσει να βιώσει τη σεξουαλικότητά του το συγκεκριμένο άτομο, χρειάζεται να βρει κάποιον με πιο ισχυρή Λίλιθ από τη δική του, ώστε  να ταυτιστεί και να λειτουργήσει μέσω αυτής. Για να καταφέρει όμως να το υπερβεί, θα χρειαστεί να κατανοήσει καλύτερα τις σχέσεις του με τους άλλους και να πάψει να εκφράζεται μέσα από τα λόγια τους. Ο δρόμος της αυτογνωσίας είναι απαραίτητο κλειδί για την προσωπική του εξέλιξη.  
 
Η Μαύρη Σελήνη στον Καρκίνο: 
 
Η ζωδιακή της θέση στον Καρκίνο, βοηθά κατά πολύ ώστε να μειωθούν κάποια από τα αρνητικά χαρακτηριστικά της φύσης της Λίλιθ. Εδώ, το άτομο μπορεί να εκφράσει τη σεξουαλικότητά του με τρυφερότητα, πάθος, αισθησιασμό αλλά και με μια προστατευτική διάθεση για τον/τη σύντροφό του. Εκπέμπει ισχυρό μαγνητισμό και έλκει εύκολα τους άλλους. Αν, όμως, οι όψεις που σχηματίζει με κάποιους προσωπικούς πλανήτες, είναι δυσαρμονικές, τότε μπορεί να υπάρχουν περιστατικά απιστίας στην ερωτική ζωή του ατόμου. Από την άλλη όμως, το άτομο με τη Λίλιθ του στον Καρκίνο, έλκεται από το φόβο του θανάτου και με κάποιον τρόπο τον βιώνει σε ένα φαντασιακό επίπεδο. Σίγουρα, μια γυναικεία μητρική φιγούρα, έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή αυτού του ατόμου και ο τρόπος για να κάνει την υπέρβασή του, είναι να αφήσει πίσω του κάποιες παλιές πεποιθήσεις, με τις οποίες μεγάλωσε και στήριξε όλη του τη ζωή. Μόνο έτσι θα απελευθερωθεί και θα μπορέσει να ανακαλύψει τη δική του συναισθηματική ταυτότητα. 
 
Η Μαύρη Σελήνη στο Λέοντα: 
 
Το άτομο με τη Λίλιθ του στον Λέοντα, σίγουρα μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη όσων τον γνώρισαν. Είναι εξαιρετικά ποθητό στους άλλους αλλά και ο ίδιος ο άνθρωπος, επιδιώκει να βιώσει μεγάλα πάθη και ιδιαίτερα σεξουαλικά παιχνίδια. Το γνωρίζει ότι στέκεται μοιραίο άτομο για τη ζωή των συντρόφων του και γι’ αυτό επιδιώκει να το ζήσει στο έπακρο. Οπωσδήποτε, το να βρίσκεται σε θέση ισχύος, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εκείνον. Αυτό, βέβαια, μπορεί να προσελκύσει και έντονα, αντιφατικά συναισθήματα από την πλευρά των άλλων. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος δεν πιστεύει τόσο στον εαυτό του και γι’ αυτό επιζητά την επιβεβαίωση, και κυρίως την ερωτική-σεξουαλική, μέσα από τους συντρόφους του αλλά και με το να φτάνει τα ερωτικά παιχνίδια κάποιες φορές στα άκρα, ώστε να δοκιμάζει τα όριά του. Το συγκεκριμένο άτομο, όλα τα βιώνει ιδιαίτερα έντονα και σε πολύ βαθύ επίπεδο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να φθείρει τον εαυτό του. Ο τρόπος που θα κάνει την προσωπική του υπέρβασή είναι η πίστη σε κάποιο υψηλό ιδανικό και η αφοσίωσή του σ’ αυτό.   
 

Η Μαύρη Σελήνη στην Παρθένο: 

 
Εξαιρετικό πάθος με τον έλεγχο μέσω της λογικής, εκφράζει αυτή η θέση της Λίλιθ. Αυτό που κυρίως αποφεύγει και από φόβο ότι εκεί πια δεν θα έχει κανέναν έλεγχο, είναι το ερωτικό πάθος. Με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ερωτική έκφραση του ατόμου και να εκφράζεται μέσω δυσλειτουργικών τρόπων επικοινωνίας με τους άλλους. Επειδή ο έρωτας ξεφεύγει από τους κανόνες της λογικής, το άτομο φοβάται λες και βρίσκεται σε άλλον πλανήτη. Νιώθει ότι δεν έχει τους αντίστοιχους κώδικες για να επικοινωνήσει.  Περιμένει πάντα κάποιον με πιο ισχυρή αυτοπεποίθηση σε αυτόν τον τομέα, να μπορέσει να τον «ξεκλειδώσει», αλλά στο τέλος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να του επιρρίψει ευθύνες, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Επίσης, υπάρχουν πολλές πιθανότητες, το συγκεκριμένο άτομο να γνωρίζει τους ερωτικούς του συντρόφους μέσα από το περιβάλλον της δουλειάς του. Ο δρόμος προς την προσωπική του υπέρβαση, είναι να εμπιστευτεί περισσότερο τον εαυτό του και να νικήσει τις φοβίες του με την «έλλειψη ορίων» στην ερωτική του ζωή. 
 

Η Μαύρη Σελήνη στο Ζυγό: 

 
Το θέμα που εστιάζει σε αυτήν τη ζωδιακή θέση η Λίλιθ, είναι ο τομέας των σχέσεων, όχι μόνο των προσωπικών αλλά και των συνεργασιών κάποιες φορές. Δημιουργεί έντονες σχέσεις που δυστυχώς καταλήγουν σε επώδυνο τέλος. Συνήθως και λόγω του χαρακτήρα τους, πείθουν τους άλλους ότι είναι εξαιρετικά υποχωρητικά άτομα, με αποτέλεσμα να τους καταπιέζουν και να προσπαθούν να αλλοιώσουν το χαρακτήρα τους. Κάνουν τους άλλους να πιστεύουν ότι η ανάγκη τους για τη συντροφικότητα είναι τόσο μεγάλη που εξαιτίας αυτού θα ενδώσουν σε οτιδήποτε τους ζητηθεί. Πολλές φορές όμως, αυτό είναι το παραπέτασμα καπνού τους και οι ίδιοι, ανάλογα τις όψεις που σχηματίζει η Λίλιθ, μπορούν να παίξουν χωρίς ηθικούς φραγμούς. Στο τέλος, μπορεί εντελώς ξαφνικά να παρατήσουν τον άλλον στα «κρύα του λουτρού», ακριβώς για να βιώσει και ο άλλος αυτό που πιστεύει και εκείνος για τον ίδιο του τον εαυτό. Το αίσθημα της απόρριψης και της μοναξιάς. Ο δρόμος προς τη δική τους υπέρβαση είναι να πάψουν να νοιάζονται τόσο για την εικόνα που έχουν οι άλλοι γι’ αυτούς αλλά να βρουν την πραγματική τους ταυτότητα.  
 

Η Μαύρη Σελήνη στο Σκορπιό: 

 
Η «μαύρη χήρα». Η Λίλιθ με αυτή τη θέση, μπορεί να εκφράσει όλον της τον ερωτισμό, έχει ιδιαίτερη σεξουαλική συμπεριφορά, η γοητεία της είναι ακαταμάχητη και μπορεί, αν το θελήσει, να βάλει όποιον θέλει «στο τσεπάκι της». Το θέμα είναι πως όταν τελικά βαρεθεί να παίζει με το ερωτικό της αντικείμενο, μπορεί να γίνει αμείλικτα σκληρή απέναντι στον πόνο του άλλου. Εκτός και αν υπάρχουν άλλες όψεις που σχηματίζει και την κάνουν πιο εγκρατή. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που μπορεί να κινηθεί από το ένα άκρο στο άλλο. Για παράδειγμα, εκεί που μπορεί να ζει μια έντονη σεξουαλική ζωή, ξαφνικά να περάσει σε μια φάση απόλυτης απομόνωσης, σχεδόν ασκητικής, ως αποτέλεσμα μια αυτοτιμωρητικής διάθεσης. Για να καταφέρει να κάνει τη δική της υπέρβαση, χρειάζεται να βρει μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα και να πιστέψει περισσότερο στο πνευματικό της κομμάτι.   

 

Η Μαύρη Σελήνη στον Τοξότη: 

 
Μια παθιασμένη, ταξιδιάρα και ανεξάρτητη Λίλιθ. Με όσο πάθος μπορεί να μπει σε μια σχέση, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να βαρεθεί και να αποχωρήσει, αφήνοντας τον άλλον ανίκανο να καταλάβει γιατί συνέβηκε όλο αυτό. Συνήθως, μπλέκεται σε σχέσεις με άτομα άλλης εθνικότητας και κουλτούρας και ο στόχος της είναι η συλλογή εμπειριών και γνώσεων. Αν όμως κάποιες όψεις της με συγκεκριμένους πλανήτες δεν είναι αρμονικές, τότε μπορεί το άτομο να παίζει χωρίς ηθικές αναστολές με τους άλλους. Στην πραγματικότητα, αποζητά διαρκώς κάποιον δάσκαλο στη ζωή της, κάποιον που να τον θαυμάζει και ταυτόχρονα να την αφήνει ελεύθερη να πετά, ακόμη και αν κινδυνεύει να κάψει τα φτερά της. Πολλές φορές, κυνηγά κάτι ουτοπικό που, ενώ το ξέρει και η ίδια, δεν μπορεί να υποχωρήσει σε αυτή της την ανάγκη. Για την προσωπική της υπέρβαση, χρειάζεται να προσγειωθεί και να βασιστεί περισσότερο στις δικές της δυνάμεις και γνώσεις.   
 

Η Μαύρη Σελήνη στον Αιγόκερω: 

 
Αν υπάρχει μια πραγματικά δύσκολη ζωδιακή θέση να εκφράσει η Λίλιθ το δυναμικό της, τότε αυτή είναι του Αιγόκερου. Κι αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία στην έκφραση και στην αποφόρτιση του συναισθηματικού φορτίου. Λέγεται πως αν συντελέσουν οι κατάλληλες συνθήκες και το άτομο πιεστεί να εκφράσει επιτέλους όλο αυτό το συναισθηματικό του φορτίο, τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι πραγματικά οδυνηρές είτε για εκείνον, είτε και για τους άλλους. Αν οι όψεις που σχηματίζει είναι δυσαρμονικές, τότε μπορεί να προκύψουν θέματα με το κοινωνικό πρόσωπο του συγκεκριμένου ατόμου. Η απομόνωση που πολλές φορές επιβάλλει στον εαυτό του, οφείλεται στο ότι δεν θεωρεί τους άλλους ικανούς στο να εκτιμήσουν πραγματικά την αξία του. Για να υπερβεί όλα αυτά τα συμπλέγματα που το διακατέχουν, θα χρειαστεί να μάθει να ανοίγεται περισσότερο στους άλλους όπως επίσης και να μάθει να επικοινωνεί από το ύψος της καρδιάς του με τους κοντινούς του ανθρώπους.    
 
Η Μαύρη Σελήνη στον Υδροχόο: 
 
Άνθρωπος των άκρων. Είτε θα βιώσει όλες του τις παρορμητικές ανάγκες στο έπακρο, είτε θα αποστασιοποιηθεί τόσο πολύ από αυτές, που θα τον χαρακτήριζες πραγματικό παγόβουνο. Στην πραγματικότητα, αποφεύγει κάθε είδους συναισθηματική σχέση που θα μπορέσει να τον φέρει πραγματικά κοντά με κάποιον. Η επιλογή των συντρόφων, ερωτικών ή φιλικών, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη. Φοβάται την απόλυτη οικειότητα ή ίσως ακόμη να μην μπορεί να αντέξει την απομυθοποίηση που έρχεται μέσα σε μια πιο ειλικρινή και στενή σχέση. Για να καταφέρει επιτέλους να υπερβεί τη συναισθηματική του αδυναμία να δεθεί περισσότερο με τον κοινωνικό του περίγυρο, χρειάζεται να εκπαιδευτεί στο να εκφράζεται περισσότερο συναισθηματικά, αφού πρώτα βρει το κατάλληλο άτομο.
 
Η Μαύρη Σελήνη στους Ιχθύς: 
 
Μια Λίλιθ ρομαντική, αισθησιακή, παθιασμένη. Το άτομο με τη Λίλιθ του στους Ιχθείς, μπορεί να φτάσει τους ερωτικούς του συντρόφους στα ύψη ή να τους γκρεμίσει στα τάρταρα. Ο τρόπος που φέρεται όσο είναι συναισθηματικά δοσμένος σε μια σχέση, είναι τόσο απόλυτος που όταν εκείνου του τελειώσει το ερωτικό ενδιαφέρον, το άλλο άτομο πραγματικά δεν ξέρει που πατάει και που βαδίζει. Πολλές φορές, αυτά τα άτομα μπορεί να λειτουργήσουν ως έρμαια των παθών τους. Εκεί όμως που νομίζεις ότι δεν υπάρχει σωτηρία γι’ αυτό το άτομο, εκεί είναι που ξαφνικά τον βλέπεις να αναγεννιέται και να προχωρά ξανά στη ζωή του σαν να μην είχε προηγηθεί κάτι σοβαρό. Αποφεύγει την επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να νιώθει περισσότερο ασφαλής μέσα σε μια σχέση, ακόμη κι αν τον κάνει να νιώθει πραγματικά αποπροσανατολισμένο. Για την προσωπική του υπέρβαση, θα χρειαστεί να επικεντρωθεί περισσότερο σε πιο ρεαλιστικούς στόχους και να πάψει να αποφεύγει τον εαυτό του, ο οποίος αν και ο ίδιος δεν το πιστεύει, είναι εξαιρετικά ικανός και δυνατός.  
 
 
Ημερομηνία Τροποποίησης:
22-08-2014 15:49
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms