Ο Χείρωνας στα 12 ζώδια. Ποια η σημασία του στα 12 ζώδια.
Βαθμολόγησε
08
08
2014

Ο Χείρωνας στα 12 ζώδια. Ποια η σημασία του στα 12 ζώδια.

E-zwdia

 

Τι σημασία έχει για την αστρολογία ο Χείρωνας;

 

 
Ο Χείρωνας στην αστρολογία μας βοηθά να καταλάβουμε τα βαθύτερα ψυχικά τραύματα στη ζωή ενός ανθρώπου. Ταυτόχρονα όμως, συμβολίζει και τον εσωτερικό μας θεραπευτή. Είναι τα σημεία εκείνα, για τα οποία οφείλει κάποιος να δώσει την προσωπική του μάχη. Μέχρι τότε, ο Χείρωνας φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα, όταν σκοπεύει προς τους άλλους παρά για το ίδιο το άτομο. Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας, το άτομο συνειδητοποιεί  και εντοπίζει την εσωτερική πληγή που καλείται να θεραπεύσει.
 
 
Διαβάστε επίσης:
 
 
 
 
Ο Χείρωνας στον Κριό: 
 
Το άτομο βίωσε συνθήκες από την παιδική του ηλικία που δεν το βοήθησαν στο να πιστέψει στις δυνάμεις του εαυτού του. Κι ενώ βαθιά μέσα του το γνωρίζει ότι έχει απεριόριστες δυνατότητες, υποφέρει από έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πολλές φορές, δεν εκδηλώνει αυτό που πραγματικά πιστεύει ή νιώθει, από φόβο ότι θα χάσει την εκτίμηση των άλλων. Έχει μεγάλη ψυχική δύναμη και πιστεύει σε υψηλά ιδανικά, τα οποία μάλιστα, κάποια στιγμή στη ζωή του, θα κληθεί να τα υπηρετήσει. Μέσα από τον αγώνα που θα δώσει και τις προσωπικές του υπερβάσεις, θα καταφέρει όχι μόνο τη δική του ψυχή να θεραπεύσει αλλά θα βοηθήσει και άλλους γύρω του στο να ανακαλύψουν το προσωπικό τους δρόμο εξέλιξης.  
 
Ο Χείρωνας στον Ταύρο: 
 
Το άτομο βιώνει την ανασφάλεια σε ό, τι αφορά τα υλικά και τα πνευματικά του αποκτήματα, η οποία επεκτείνεται και επηρεάζει το μέτρο της προσωπικής του αυτοεκτίμησης. Υπάρχουν στιγμές που νιώθει εντελώς ανίκανος να τα βγάλει πέρα με κάποια γεγονότα στη ζωή του και αυτό ορισμένες φορές τον οδηγεί σε παραίτηση. Κάποιες φορές, μπορεί να συναναστρέφεται με ακατάλληλα άτομα στη ζωή του, γιατί δεν θεωρεί ότι του αξίζει κάτι καλύτερο. Οφείλει να μάθει να χαίρεται τις καθημερινές χαρές που του προσφέρονται και να χαλαρώνει περισσότερο σε ό, τι αφορά τους φόβους του για το αύριο. Από την άλλη, ο ίδιος μπορεί να συμβουλεύει ιδανικά τους άλλους για την οικονομική τους διαχείριση.    
 
Ο Χείρωνας στους Διδύμους: 
 
Ο Χείρωνας εδώ θα εστιάσει στον τομέα της επικοινωνίας με τους άλλους. Το άτομο νιώθει ελλιπές στη ζωή του και ότι δεν έχει την ικανότητα να επικοινωνήσει σωστά αυτά που επιθυμεί. Ένας άλλος τομέας που επηρεάζεται, είναι εκείνος της μαθησιακής του εκπαίδευσης. Μπορεί στα παιδικά του χρόνια να μην πήρε την αναγνώριση που θα ήθελε είτε από το οικογενειακό του περιβάλλον, είτε από το σχολείο. Με αποτέλεσμα να νιώθει κατώτερος των άλλων και ανάλογα να βιώνει τις προσωπικές του εμπειρίες. Η ζωή του όμως, θα εξελιχθεί με τέτοιον τρόπο, που μεγαλώνοντας θα αναγκαστεί να βγάλει από μέσα του όλον αυτόν τον κρυμμένο θησαυρό γνώσης και πρωτότυπων ιδεών που διαθέτει.    
 
Ο Χείρωνας στον Καρκίνο: 
 
Το σημείο κλειδί στη ζωή ενός ατόμου με το Χείρωνα στον Καρκίνο, είναι το οικογενειακό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσε. Ίσως να μη γνώρισε την συναισθηματική αποδοχή των γονιών του ή η μεταξύ τους σχέση να ήταν τέτοια, ώστε ως παιδί να ένιωσε ότι δεν έχει την κατάλληλη προσοχή τους και φροντίδα. Πολύ πιθανό να μεγάλωσε με τον έναν από τους δύο γονείς και να υπάρχει πάντα η αίσθηση αυτού του μεγάλου και βασικού συναισθηματικού κενού στη ζωή ενός ανθρώπου. Στην πραγματικότητα, επιθυμεί να δημιουργήσει μια δική του οικογένεια μέσα στην οποία θα ζήσει αυτό που δεν ευτύχησε στην παιδική του ηλικία.  Από την άλλη, είναι ένας άνθρωπος που νοιάζεται πάντα για τους άλλους και θέλει να τους φροντίζει.
 
Ο Χείρωνας στο Λέοντα: 
 
Αυτό που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο με το Χείρωνα στο Λέοντα, είναι η αδυναμία αυτοέκφρασης και δημιουργικότητας. Μπορεί ως παιδί να μην του είχαν δώσει τη δυνατότητα του να εκφράζεται ελεύθερα, με αποτέλεσμα να κρατά πολύ καλά κρυμμένο μέσα του ένα απίστευτο δυναμικό. Από την άλλη όμως, είναι πολύ καλοί στο να βοηθούν τους άλλους να εκφράζουν τη δημιουργική τους πλευρά. Χρειάζεται να πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους και να αφήσουν το μικρό παιδί που κρύβεται μέσα τους και που δεν είχε την ευκαιρία να εκφραστεί στην νεανική του ηλικία, να τους εμπνεύσει με φαντασία, δημιουργικότητα, χαρά και ελευθερία έκφρασης. 
 
Ο Χείρωνας στην Παρθένο: 
 
Εμμονές, ψυχαναγκαστικές συνήθειες, αρρωστοφοβίες, ανασφάλειες, είναι μερικά από τα γνωρίσματα αυτής της θέσης του Χείρωνα. Το άτομο επειδή ποτέ δεν έχει αναγνωρίσει στον εαυτό του αυτά που αξίζει, επιθυμεί πάντα στη ζωή του να κερδίσει την αναγνώριση από τους άλλους. Φοβάται μην κάνει κάτι λάθος και η γνώμη των άλλων για εκείνον είναι πολύ σημαντική. Το αποτέλεσμα όμως είναι να αγχώνεται περισσότερο και να μεγεθύνονται όλα τα αρνητικά γνωρίσματα αυτής της θέσης. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να αποδεχτεί τα θετικά του σημεία και να αρχίζει να χαλαρώνει, ώστε να εκφραστεί πιο ελεύθερα και ισότιμα με τους άλλους. 
 
Ο Χείρωνας στο Ζυγό: 
 
Το πεδίο μάχης στη ζωή αυτού του ατόμου θα είναι οι σχέσεις και οι συνεργασίες με τους άλλους γύρω του. Επειδή επιθυμεί διακαώς την αρμονία στις διαπροσωπικές του σχέσεις, μπορεί πολύ συχνά στη ζωή του να πληγώνεται εξαιτίας ακριβώς αυτών των υψηλών προσδοκιών του. Υπάρχουν, λοιπόν, στιγμές στη ζωή αυτού του ανθρώπου, που είτε θα είναι αρκετά κοινωνικός και ανοικτός με τους άλλους, είτε κατά καιρούς μετά από κάποια απογοήτευση, θα κλείνεται στον εαυτό του και θα δειλιάζει να βγει ξανά προς τα έξω. Χρειάζεται να αποδεχτεί ότι δεν γίνεται να είμαστε πάντα αρεστοί σε όλους και να αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό του.  
 
Ο Χείρωνας στο Σκορπιό: 
 
Ο φόβος της άσκησης δύναμης και επιβολής σε εκείνον ή από εκείνον προς τους άλλους, είναι το σημείο που θα εκφραστεί ο Χείρωνας σε αυτή τη θέση. Και αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσα από το σεξ, είτε μέσα από διάφορα ψυχολογικά παιχνίδια, είτε μέσα από την οικονομική ανασφάλεια που έχει. Ο φόβος της απώλειας, είτε υλικής, είτε συναισθηματικής, είναι κυρίαρχος στη ζωή του και ανάλογα άγεται και φέρεται. Η σκέψη του να μην ξαναπονέσει τον δεσμεύει από το να μπορέσει να ζήσει τη ζωή του, χωρίς να φοβάται κάθε φορά ότι μπορεί να ξαναπληγωθεί. Όλο αυτό τον κάνει συνήθως να σκέφτεται καχύποπτα και δύσκολα να εμπιστεύεται τους άλλους.  
 
Ο Χείρωνας στον Τοξότη: 
 
Σίγουρα το άτομο με το Χείρωνα στον Τοξότη είναι εκείνος που κυνηγά τη γνώση, είτε μεταδίδοντάς την, είτε με το να είναι ο ίδιος ο αιώνιος μαθητής. Αυτό όμως που κάποιες φορές τον χαρακτηρίζει, είναι η επιπολαιότητα στην κρίση του ή η τάση του να πιστεύει ότι για ένα συγκεκριμένο θέμα, εκείνος ξέρει καλύτερα από τους άλλους. Η επιθυμία του να ταξιδεύει και να γνωρίζει άλλους πολιτισμούς, είναι μεγάλη. Αυτό που χρειάζεται περισσότερο να προσέξει είναι να μάθει να ακούει περισσότερο και τους άλλους και να μη βιάζεται να βγάζει συμπεράσματα. 
 
Ο Χείρωνας στον Αιγόκερω: 
 
Είναι ο χαρακτηριστικός τύπος ανθρώπου, ο οποίος αν και κάποια στιγμή στη ζωή του καταφέρνει να δημιουργήσει, δεν είναι σχεδόν ποτέ ευχαριστημένος με τον εαυτό του. Πάντα πιστεύει ότι θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα ή με κάποιον άλλον τρόπο. Πολλές φορές κλείνεται στον εαυτό του και εύκολα απογοητεύεται, όταν δεν καταφέρνει να κατακτήσει τους στόχους του. Από την άλλη, είναι ένας πολύ καλός σύμβουλος, όσον αφορά τους άλλους, όπως επίσης και στο να οργανώνει εκ μέρους τους. Επειδή σαν παιδί δεν ένιωσε ποτέ την επιβράβευση από τους γονείς του ή τουλάχιστον όχι έτσι όπως θα το επιθυμούσε, παραμένει ανικανοποίητος με τον εαυτό του. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι να επιβραβεύσει πρώτα απ’ όλα ο ίδιος τον εαυτό του και να πάψει να τον αδικεί.  
 
Ο Χείρωνας στον Υδροχόο: 
 
Από παιδί ξεχώριζε ως ένα ιδιαίτερο και ασυνήθιστο άτομο. Η επαναστατική και η αντιδραστική του συμπεριφορά, κάποιες φορές ξενίζει τους άλλους, αν και ο ίδιος επιθυμεί πάντα να εργάζεται μέσα σε ομάδες για συλλογικούς σκοπούς. Παρ’ όλα αυτά, η συμπεριφορά της στάσης του μπορεί να χαρακτηριστεί αντιδραστική και πολλές φορές χωρίς ιδιαίτερη αιτία. Τις σχέσεις του τις φιλτράρει πάντα υπό το πρίσμα της φιλίας, ακόμη και τις πιο προσωπικές. Αυτό όμως, τον κάνει να φαίνεται ψυχρός ή απόμακρος. Χρειάζεται όμως να «παντρέψει» μέσα του το παλιό με το νέο, προκειμένου να βρει την ισορροπία με την οποία θα κινηθεί στη ζωή του.  
 
Ο Χείρωνας στους Ιχθύς: 
 
Ο αιώνιος σωτήρας που όμως δεν μεριμνά το ίδιο για τον εαυτό του. Θέλει να βοηθά τους γύρω του, γίνεται υπερπροστατευτικός μαζί τους ή προσπαθεί να τους βγάλει το καλύτερο που κρύβουν μέσα τους. Έχει κάποιες φορές την τάση να εξαρτάται από τους άλλους και αυτό του αφαιρεί τη δυνατότητα να αυτονομηθεί περισσότερο. Στην πραγματικότητα όμως, είναι ένα παιδί που μεγάλωσε πρόωρα λόγω ιδιαίτερων συνθηκών και επειδή βίωσε εκείνη την περίοδο της ζωής του πολύ τραυματικά, δεν θέλει και κάποιος άλλος να πονέσει το ίδιο. Χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο με τις δικές του πληγές και να κατανοήσει πως αν δεν βοηθήσει τον εαυτό του, τότε δεν θα είναι ποτέ πραγματικά χρήσιμος για τους άλλους.  
 
 
Διαβάστε επίσης:
 
Ημερομηνία Τροποποίησης:
08-08-2014 11:45
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μ. Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σ. Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms