Ο Πλούτωνας στα 12 ζώδια. Επιρροή στα 12 ζώδια.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 4
24
10
2019

Ο Πλούτωνας στα 12 ζώδια. Επιρροή στα 12 ζώδια.

E-zwdia

Πλούτωνας! Σε κάποιους και μόνο, το όνομα αυτού του πλανήτη προκαλεί ρίγη ανατριχίλας… Ίσως γιατί στη μυθολογία το όνομα αυτό είναι συνυφασμένο με το θεό του κάτω κόσμου. Θάνατος, αναγέννηση, μεταμόρφωση, σεξουαλικά ένστικτα, υποσυνείδητο, πλούτος-κυριαρχία, γονιμότητα, είναι μερικές μόνο από τις λέξεις-κλειδιά για την ερμηνεία αυτού του πλανήτη.

 

Τι σηματοδοτεί ο πλανήτης Πλούτωνας για την αστρολογία;

 

Λέγεται πλανήτης γενιάς, γιατί για το πέρασμά του από ζώδιο σε ζώδιο, χρειάζονται πολλά χρόνια. Για έναν πλήρη αστρολογικό κύκλο, χρειάζονται περίπου 248 χρόνια. Μας δείχνει τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη νέα γενιά, ποιος είναι ο νέος ρόλος του ανθρώπου, τι παλιό θα αναιρέσει και τι νέο θα χτίσει. Γιατί αυτός είναι και στην πραγματικότητα ο ρόλος του συγκεκριμένου πλανήτη. Ο θάνατος του παλιού και η αναγέννηση νέων μορφών ζωής και ύπαρξης. 

Από την άλλη όμως, έτυχε ποτέ να προσέξετε πως κάποιοι άνθρωποι διαθέτουν έναν ιδιαίτερο μαγνητισμό, αποπνέουν μια σεξουαλικότητα και μαγεύουν εύκολα όπου κινούνται, χωρίς να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο, μόνο και μόνο με την παρουσία τους; Αυτό το χάρισμα είναι ένα από τα καλά αυτού του πλανήτη. Ανάλογα, βέβαια, με τη θέση του καθώς και τις όψεις που σχηματίζει στον προσωπικό μας χάρτη.

Ας εξετάσουμε όμως σήμερα από τη ζωδιακή του θέση τον Πλούτωνα…

Ο Πλούτωνας στον Κριό: 

Εδώ ο πλανήτης Πλούτωνας, με κάποιο τρόπο, θα λέγαμε ότι δυσανασχετεί. Κι αυτό γιατί η  απόλυτη και εσωστρεφής φύση του έρχεται σε αντίθεση και σύγκρουση με την παρορμητική και εξωστρεφή φύση του συγκεκριμένου ζωδίου. Σ’ αυτήν τη θέση, ο πλανήτης ωθείται σε μία πιο δυναμική έκφραση. Το πιο πιθανό, όμως, είναι ότι  αυτό μπορεί να γίνεται με λάθος και εγωπαθή τρόπο. Θα έχουμε, δηλαδή, ένα άτομο με επαναστατικές ιδέες, τάση για αρχηγικές θέσεις και δυνατή θέληση και πείσμα για να γίνει αυτό που εκείνος επέλεξε. Από την άλλη όμως, έχουμε έναν άνθρωπο ειλικρινή που ζει τη ζωή του με ένταση και πάθος. 

Ο Πλούτωνας στον Ταύρο: 

Το ζώδιο του Ταύρου σχετίζεται με τις υλικές και συναισθηματικές κτήσεις του ανθρώπου. Ο Πλούτωνας εκεί γίνεται απόλυτος και εμμένει με κάθε τρόπο στην πεποίθηση της οικονομικής ισχύος. Ασφάλεια επιζητά ο Πλούτωνας εδώ. Όταν πέρασε το 1884 από τον Ταύρο, σημείωσε ουσιαστικές ανακατατάξεις στην αντίληψη του χρήματος. Το χρήμα είχε μαζευτεί σε λίγους και η στέρηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να προετοιμαστεί η κατοπινή επανάσταση. Το άτομο, πέρα από την ανάγκη του για υλικά αποκτήματα, διακρίνεται επίσης και από μια κτητική στάση απέναντι στους ερωτικούς του συντρόφους. Με καλές όψεις, μπορεί να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Ο Πλούτωνας στους Διδύμους: 

Με το πέρασμα του Πλούτωνα στους Διδύμους, είχαμε μεγάλες αλλαγές στον τομέα της επικοινωνίας. Μπήκαμε στον 20ο αιώνα, στον αιώνα της τεχνολογίας. Οι άνθρωποι με αυτή τη ζωδιακή θέση του Πλούτωνα, χαρακτηρίζονται από μια ανάγκη για βαθύτερη αναζήτηση της αλήθειας είτε της προσωπικής τους, είτε των άλλων. Αρχίζει η περίοδος όπου η ανάγκη για αυτογνωσία γίνεται αισθητή. Ταλέντα που γεννά, επίσης, αυτή η θέση, είναι το γράψιμο και ο χειρισμός του λόγου, δηλαδή ό, τι σχετίζεται άμεσα με την επικοινωνία. Αν οι όψεις είναι αρνητικές, μπορεί να έχουμε ένα άτομο με ευαίσθητο ή κλονισμένο νευρικό σύστημα.

Ο Πλούτωνας στον Καρκίνο: 

Στη θέση αυτή ο Πλούτωνας εγκαθίσταται στην οικογένεια και προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να επιβληθεί μέσα από την ισχύ και τη βαθιά επιρροή της οικογένειας απέναντι στο παιδί.  Το άτομο όμως διακρίνεται και από μια ιδιαίτερη διαίσθηση. Η γενιά με τον Πλούτωνα στον Καρκίνο λειτούργησε σαν τροχοπέδη σε ό, τι αφορά την εξέλιξη των παιδιών τους, αφού προσπάθησαν, με κάθε τρόπο, να δημιουργήσουν σχέση εξάρτησης και το πιο σημαντικό, προέβαλλαν στα παιδιά τους το δικό τους ανικανοποίητο. (1912-1938). Είναι οι γονείς που τους χαρακτήριζε η εξής φράση: «Εγώ που θυσιάστηκα για τα παιδιά μου…». 

Ο Πλούτωνας στο Λέοντα: 

Όταν μιλάμε για Πλούτωνα, πάντα να έχουμε στο νου μας ότι η επιρροή του λειτουργεί σε ασυνείδητο επίπεδο. Διαμορφώνει συνειδήσεις ολόκληρων γενεών και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε αρκετά χρόνια αργότερα. Όταν λοιπόν πέρασε από το ζώδιο του Λέοντα, αμφισβήτησε βαθιά, σημαντικά θέματα ζωής, όπως αυτά των παιδιών, του έρωτα και της δημιουργικής έκφρασης. Επίσης, (1939-1955) η τάση για κυριαρχία και επιβολή φαίνεται άμεσα μέσα από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παλιές Μεγάλες Δυνάμεις, όπως η Αγγλία και η Γαλλία αποκαθηλώνονται και έχουμε τη γέννηση νέων Μεγάλων Δυνάμεων, όπως οι Η.Π.Α και η πρώην Σοβιετική Ένωση, με φόντο πάντα τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου, επίσης χαρακτηριστικό του Πλούτωνα, η δύναμη της πυρηνικής ενέργειας.  

Ο Πλούτωνας στην Παρθένο: 

Το πέρασμα του Πλούτωνα στην Παρθένο, στο τέλος της δεκαετίας του 1950, σηματοδότησε μία νέα εποχή σε ό, τι αφορά την τεχνολογική εξέλιξη και δημιούργησε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να δημιουργηθεί σχέση εξάρτησης του ανθρώπου από τις μηχανές. Σιγά-σιγά, οι εργάτες εκτοπίζονται από τα εργοστάσια και οι μηχανές ξεπερνούν τον άνθρωπο σε παραγωγικότητα και ανθεκτικότητα. Η θετική πλευρά όμως αυτής της θέσης του Πλούτωνα είναι η άρνηση της υποταγής στον τομέα της εργασίας, έχουμε βαθιές και ριζικές αλλαγές στον τρόπο της επαγγελματικής έκφρασης, κατάκτηση των εργατικών δικαιωμάτων και βελτίωση των όρων εργασίας για τους εργάτες. Κάτι που ακόμη χαρακτηρίζει εκείνη την περίοδο είναι η αντισύλληψη και η σεξουαλική απελευθέρωση με το κίνημα των χίπις.   

Ο Πλούτωνας στο Ζυγό: 

Αμφισβήτηση στο θεσμό του γάμου, άρνηση στον εγκλωβισμό μέσα από σχέσεις εξάρτησης. Το σεξ απομυθοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να χάσουμε την πιο ισχυρή ίσως έξοδο διαφυγής, τον έρωτα. Περισσότερο από ποτέ, ο άνθρωπος νιώθει μόνος, ακόμα και όταν βρίσκεται μέσα σε μια σχέση, αφού πολύ εύκολα πια είναι σε θέση να κατανοεί την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας. Δύσκολο και επίπονο αυτό το στάδιο, κρίθηκε όμως αναγκαίο, προκειμένου ο άνθρωπος να περάσει σ’ ένα νέο μοντέλο ερωτικο-συναισθηματικής έκφρασης. Το διαζύγιο σε πολλές χώρες θεσμοθετείται και γίνεται πιο εύκολη η έκδοσή του. Το κίνημα για την ισότητα των γυναικών δικαιώνεται.   

Ο Πλούτωνας στο Σκορπιό: 

Από το 1983, περνάει σε αυτή τη θέση. Μία δραματική καμπή για την ανθρωπότητα, γιατί ο άνθρωπος στρέφεται προς τα μέσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον εαυτό του. Αποκρυφισμός, μεταφυσική, ψυχολογία, εσωτερική φιλοσοφία, είναι μερικοί από τους τομείς γνώσεων μέσα από τους οποίους ο άνθρωπος πέρασε σε μια νέα αντίληψη ζωής, μπαίνοντας στη διαδικασία να ερευνήσει και να δώσει απαντήσεις σε μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα. Η γενιά με τον Πλούτωνα στο Σκορπιό είναι η γενιά που θα μεταμορφώσει τον πλανήτη. Η γενιά των παιδιών Ιντιγκο. Ταυτόχρονα, ας μην ξεχνάμε την άμεση σχέση του σεξ και του χρήματος με το ζώδιο του Σκορπιού. Έτσι, εκείνη την περίοδο εμφανίζεται η εξάπλωση της ασθένειας του AIDS, καθώς και η δημιουργία μεγάλων κολοσσών τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών. 

Ο Πλούτωνας στον Τοξότη: 

Ο Πλούτωνας εδώ σπέρνει ανώτερα ιδανικά και  δημιουργεί συνθήκες πραγματικά ισχυρές, προκειμένου ο άνθρωπος να βρει το λόγο της ύπαρξής του. Η επικοινωνία δεν περιορίζεται, μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργεί απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη. Με τη θέση στον Τοξότη, που ως ζώδιο σχετίζεται και με τη  θρησκεία, θα δούμε την αναβίωση κάποιων θρησκευτικών φανατικών τάσεων σε όλο τον κόσμο. Τρομοκρατικές επιθέσεις, εξαιτίας θρησκευτικών πεποιθήσεων, συμβαίνουν σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Από την άλλη όμως, οι άνθρωποι διακατέχονται από ανάγκη για έρευνα και την ανακάλυψη της αλήθειας. 

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω: 

Στη θέση αυτή, πέρασε το 2008 και θα παραμείνει έως την Άνοιξη του 2023. Η περίοδος της διέλευσης του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, θα σηματοδοτήσει την πιο ισχυρή ίσως αναμέτρηση, ανάμεσα στην ύλη και στο πνεύμα. Η ύλη και έτσι όπως την διαχειριστήκαμε,  θεοποιώντας την με κάθε τρόπο, όπως και τους εκπροσώπους της,  θα προσπαθήσει να αναχαιτίσει τη δημιουργική και πνευματική έκφραση. Γκρεμίζονται όλες οι παλιές βάσεις πάνω στις οποίες εγκλωβίστηκε για πολλά χρόνια ο άνθρωπος και, όπως ήδη έχουμε δει, θα υπάρξουν μεγάλες αναταραχές αλλά και ανατροπές παλιών συστημάτων εξουσίας και κυριαρχίας.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο: 

Η περίοδος αυτή μπορεί να σημάνει μία νέα αφετηρία για την κοινωνία και τον άνθρωπο. Ο συνδυασμός της εσωτερικής γνώσης με την επιστήμη. Θέματα για τα οποία τώρα μιλάμε σε θεωρητικό μόνο επίπεδο, είναι πολύ πιθανόν να μπορούν να αποδειχθούν και επιστημονικά. Ο άνθρωπος θα διακατέχεται από την ανάγκη για να δημιουργήσει πάνω στα ερείπια του παλιού, έναν νέο κόσμο με ιδανικά και άλλες αντιλήψεις για τη ζωή, όπως η συμμετοχή του σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες για το κοινό καλό. Μεγάλες επιστημονικές ανακαλύψεις ή επικοινωνία με άλλους πολιτισμούς ή άλλες μορφές ζωής από άλλους πλανήτες, θα είναι εφικτή. 

Ο Πλούτωνας στους Ιχθύς:

Ο άνθρωπος ήδη έχει περάσει σε άλλη συνειδητότητα, η ύλη δεν μπορεί πια να σταθεί εμπόδιο για την προσωπική και πλανητική εξέλιξη. Η ενέργεια είναι πιο εκλεπτυσμένη, πιο λεπτοφυής και οι εφαρμογές της πάνω στην ύλη θα είναι πέραν κάθε φαντασίας και σύμφωνα με την τωρινή μας αντίληψη. Το ανθρώπινο είδος εξευγενίζεται και το ιδανικό της αγάπης γίνεται κατάκτηση για τον άνθρωπο,  μέσα από την εφαρμογή της σε όλους τους τομείς της αναβαθμισμένης πια ζωής στη γη. Οι άνθρωποι θα ενδιαφέρονται περισσότερο για το μυστικισμό, τη θρησκεία ή τη φιλοσοφία, αλλά από μία διαφορετική οπτική από αυτή που γνωρίζουμε έως σήμερα. Θα ενδιαφέρονται περισσότερο για το συνάνθρωπό τους και θα μπορούν να αποδέχονται πιο εύκολα τους άλλους με τις ιδιαιτερότητές τους.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
24-10-2019 9:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms