Όλα όσα δεν γνωρίζετε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 8
01
02
2024

Όλα όσα δεν γνωρίζετε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

E-zwdia

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια και θεωρείται σημαντική γιορτή σε όλον τον πλανήτη. Είναι ένα μίγμα χριστιανικών και αρχαίων ρωμαϊκών παραδόσεων. Στις 14 Φεβρουαρίου, οι Ρωμαίοι γιόρταζαν τα Lupercalia και την ημέρα εκείνη, οι νέες γυναίκες έβαζαν τα ονόματά τους σε ένα βάζο.

 

★ Τα έμαθες τα νέα; Είμαστε και στο instagram

★ Κάνε μας FOLLOW ΕΔΩ και έλα στην μεγαλύτερη αστρολογική παρέα του e-zwdia.gr

 

Οι νέοι άνδρες τραβούσαν ένα όνομα για να δουν ποια γυναίκα θα τους συνόδευε στις εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας. Σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί η Χριστιανική Εκκλησία από την παγανιστική γιορτή, όρισε έναν προστάτη Άγιο της αγάπης και η 14η Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε «Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», προς τιμή του Αγίου Βαλεντίνου.

 

Ποιός όμως ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος;

 

Το έτος 270 μ. Χ. υπήρχε ένας παπάς σε μια εκκλησία κοντά στη Ρώμη που ονομάζονταν Βαλεντίνος. Εκείνη την εποχή, η Ρώμη ήταν κάτω από τη διακυβέρνηση του αυτοκράτορα Κλαύδιου II. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η παιδεία, η οικονομία και το εμπόριο δεν πήγαιναν καλά και είχαν μία συνεχή πτώση. Υπήρχαν πολλοί πόλεμοι εξαιτίας της έλλειψης αποτελεσματικής διοίκησης ενώ η φορολογία αυξάνονταν. Δεδομένου ότι ήταν μια μεγάλη αυτοκρατορία, χρειάζονταν περισσότεροι στρατιώτες προκειμένου να την προστατεύσουν από τους εχθρούς.

Ο Κλαύδιος II πίστευε ότι ο γάμος θα δέσμευε τους στρατιώτες συναισθηματικά στις οικογένειές τους, εξαιτίας του οποίου δεν θα ήταν σε θέση να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην εργασία τους. Ως εκ τούτου, απαγόρευσε τον γάμο για να εργάζονται αποτελεσματικά οι στρατιώτες.

Βλέποντας την κατάσταση των νεαρών εραστών, ο Άγιος Βαλεντίνος συναντιόταν μαζί τους σε μυστική τοποθεσία και τους πάντρευε στα κρυφά. Όταν ο Κλαύδιος II το έμαθε, διέταξε την ποινή του θανάτου για τον Βαλεντίνο.

Έτσι, ο Βαλεντίνος βασανίστηκε και αποκεφαλίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου 270 μ. Χ. Πιστεύεται ότι ο ίδιος ο Βαλεντίνος έστειλε το πρώτο ερωτικό γράμμα στην ερωμένη του, ένα κορίτσι το οποίο ερωτεύτηκε όταν ήταν στη φυλακή. Ήταν ένα γράμμα αγάπης με την υπογραφή «from your Valentine» (από τον Βαλεντίνο σου), φράση που είναι γνωστή και σήμερα.

Ξέρατε ότι …

Το αρχαιότερο ποίημα αγάπης είναι γραμμένο σε μια πήλινη πινακίδα από την  εποχή των Σουμερίων, των εφευρετών της γραφής, γύρω στο 3500 π. Χ.

Στους μεσαιωνικούς χρόνους, τα κορίτσια έτρωγαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου συγκεκριμένες τροφές για να δουν στο όνειρό τους τον μέλλοντα σύζυγό τους.

Κατά τον Μεσαίωνα, οι νέοι άνδρες και γυναίκες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τράβαγαν στην τύχη ένα λαχνό από ονόματα που ήταν μέσα σε ένα κύπελλο για να δουν ποιόν (-α) θα παντρευτούν. Τον κρατούσαν πάνω τους για μία εβδομάδα.

Ο Richard Cadbury εφηύρε τα πρώτα ζαχαρωτά γλυκίσματα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στα τέλη του 1800.

Περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο κάρτες ανταλλάσσονται παγκοσμίως την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Οι κάρτες που ανταλλάσσονται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι οι περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη γιορτή, εκτός από τα Χριστούγεννα που είναι η μεγαλύτερη γιορτή.

Οι γυναίκες αγοράζουν τις περισσότερες κάρτες, περίπου 85% του συνόλου.

Ακόμη και τα κατοικίδια ζώα παίρνουν δώρα την ημέρα αυτή και περίπου το 3% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων δίνουν δώρα του Αγίου Βαλεντίνου στα κατοικίδια ζώα τους.

Παγκοσμίως, πάνω από 50 εκατομμύρια τριαντάφυλλα προσφέρονται την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κάθε χρόνο.

Περίπου 110 εκατομμύρια τριαντάφυλλα, κόκκινα κατά πλειοψηφία, θα πωληθούν μέσα σε μια περίοδο τριών ημερών από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Το 73% των ανθρώπων που αγοράζουν λουλούδια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι άνδρες. Μόνο το 27% είναι γυναίκες.

Η ιταλική πόλη Βερόνα, όπου έζησαν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, λαμβάνει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου περίπου 1.000 επιστολές που απευθύνονται προς την Ιουλιέτα.

♥  Τα πρώτα δώρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν καραμέλες και σοκολάτες σε σχήμα καρδιάς.

♥  Στα παλιά χρόνια, το κόστος αποστολής του ταχυδρομείου ήταν πολύ ακριβό για τον μέσο άνθρωπο γι’ αυτό και οι περισσότερες κάρτες παραδίδονταν ιδιοχείρως.
 
♥  Το 70% εκείνων που γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δίνουν μια κάρτα, 49% παίρνουν τηλέφωνο ή στέλνουν μήνυμα στο αγαπημένο τους πρόσωπο, 48% δίνουν ένα δώρο, 37% μαγειρεύουν ένα ειδικό δείπνο, 33% δίνουν γλυκίσματα και 19% δίνουν λουλούδια.

Η 14η Φεβρουαρίου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ημέρες για γάμο.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται με ιδιαίτερη αίγλη στον Καναδά, το Μεξικό, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία και την Αυστραλία.

Σε διάφορες χώρες, τα αγόρια και τα κορίτσια έχουν διαφορετικούς τρόπους για να φλερτάρουν και να κάνουν σχέση μεταξύ τους.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων σαράντα ετών περίπου, οι έφηβοι στην Ιαπωνία συνήθως δίνουν περισσότερη σημασία στις σπουδές τους παρά στον έρωτα. Συχνά περιμένουν να κάνουν σχέση μέχρι να τελειώσουν τις σπουδές τους.

Στο Ιράν και το Αφγανιστάν, τα θρησκευτικά έθιμα και οι νόμοι απαγορεύουν τις σχέσεις. Τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια έρχονται σε επαφή από τις οικογένειές τους. Ακόμη και ο γάμος καθορίζεται από τους γονείς.
   
Σε πολλές ισπανόφωνες χώρες, τα νεαρά κορίτσια δεν βγαίνουν έξω με αγόρια πριν κλείσουν το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας τους, όπου γίνεται ένα ειδικό πάρτι, λεγόμενο «quinceanera».

Οι πλουσιότερες οικογένειες της Αγγλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών οργανώνουν ένα παρόμοιο πάρτυ σαν τις ισπανόφωνες χώρες, μόνο που σε αυτές τις χώρες, συνήθως τα κορίτσια έχουν ήδη βγει με αγόρια.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
01-02-2024 13:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
Ρίξε την Ταρώ