Τι σημαίνει για κάθε ζώδιο η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;
Βαθμολόγησε
Score: 4.6  Ψήφοι: 7
01
02
2024

Τι σημαίνει για κάθε ζώδιο η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Κωνσταντίνα Νικολάου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία μέρα ξεχωριστή για όσους είναι ερωτευμένοι, όσους νιώθουν ότι έχουν πέσει στα δίχτυα του έρωτα και του πάθους. Όλοι οι ερωτευμένοι γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μοιράζονται τα συναισθήματά τους ανταλλάσσοντας δώρα και λουλούδια, εκφράζουν την αγάπη τους, μεταδίδουν ο ένας στον άλλον τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους. Κανένας ερωτευμένος δεν μπορεί να αρνηθεί αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα.

 

★ Τα έμαθες τα νέα; Είμαστε και στο instagram

★ Κάνε μας FOLLOW ΕΔΩ και έλα στην μεγαλύτερη αστρολογική παρέα του e-zwdia.gr

 

Η ιστορία της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου

 

Αλλά ξέρετε την ιστορία που συνδέεται με αυτήν τη γιορτή των ερωτευμένων; Ας μεταφερθούμε πίσω στο χρόνο, κατά το έτος 270 μ.χ. Τότε υπήρχε ένας παπάς σε μια εκκλησία κοντά στη Ρώμη που ονομάζονταν Βαλεντίνος. Εκείνη την εποχή, η Ρώμη ήταν κάτω από τη διακυβέρνηση του αυτοκράτορα Κλαύδιου II. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η παιδεία, η οικονομία και το εμπόριο δεν πήγαιναν καλά και είχαν μία συνεχή πτώση. Υπήρχαν πολλοί πόλεμοι εξαιτίας της έλλειψης αποτελεσματικής διοίκησης και της αυξημένης φορολογίας. Δεδομένου ότι ήταν μια μεγάλη αυτοκρατορία, χρειάζονταν περισσότεροι στρατιώτες, προκειμένου να την προστατεύσουν από τους εχθρούς.

Ο Κλαύδιος II πίστευε ότι ο γάμος θα δέσμευε τους στρατιώτες συναισθηματικά στις οικογένειές τους, εξ αιτίας των οποίων δε θα ήταν σε θέση να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην εργασία τους. Ως εκ τούτου απαγόρευσε το γάμο, για να εργάζονται αποτελεσματικά οι στρατιώτες.

Βλέποντας την κατάσταση των νεαρών εραστών, ο Άγιος Βαλεντίνος συναντιόταν μαζί τους σε μυστική τοποθεσία και τους πάντρευε στα κρυφά. Όταν ο Κλαύδιος II το έμαθε, διέταξε την ποινή του θανάτου για τον Βαλεντίνο. Έτσι, ο Βαλεντίνος βασανίστηκε και αποκεφαλίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου 270. Πιστεύεται ότι ο ίδιος ο Βαλεντίνος έστειλε το πρώτο ερωτικό γράμμα στην ερωμένη του, ένα κορίτσι το οποίο ερωτεύτηκε όταν ήταν στη φυλακή. Ήταν ένα γράμμα αγάπης με την υπογραφή «from your Valentine» (από τον Βαλεντίνο σου), φράση που είναι γνωστή και σήμερα.

 

Τι πραγματικά σημαίνει για κάθε ζώδιο η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Κριός

Ο Κριός δε φοβάται να πάρει την πρωτοβουλία για να εκφραστεί συναισθηματικά στο σύντροφό του. Είναι τόσο ανυπόμονος, που δεν μπορεί να κρύψει τα συναισθήματά του, πόσο μάλλον αυτήν την τόσο ιδιαίτερη ημέρα. Μόλις πάρει θετικό μήνυμα από κάποιον/α που ενδιαφέρεται, το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να συγκρατήσει την ερωτική επιθυμία του και του κάνει πρόταση. Θα δείξει με ενθουσιασμό και πάθος την αγάπη του στο σύντροφό του αυτήν την τόσο ξεχωριστή ημέρα.

Ταύρος

Ο Ταύρος προσελκύεται γρήγορα από το αντίθετο φύλο, αλλά χρειάζεται αρκετό χρόνο για να νιώσει ασφάλεια και ύστερα εκφράζεται συναισθηματικά. Θα προσπαθήσει να δει τα υπέρ και τα κατά μιας σχέσης πριν εμπλακεί σε αυτήν και κυρίως αν αξίζει τον κόπο να χαρίσει την καρδιά του. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα επιδιώξει περισσότερο να στείλει μήνυμα ή μια απλή κάρτα, παρά να επικοινωνήσει προφορικά.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι έχουν την ικανότητα να εκφραστούν συναισθηματικά σε περισσότερα από ένα άτομα μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα! Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα εκφράσουν την αγάπη τους μέσω της άμεσης επικοινωνίας ή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ή SMS. Μπορεί επίσης να κάνουν δώρο ένα βιβλίο στο αγαπημένο τους πρόσωπο για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και κάποιες φορές γράφουν τρυφερά ευχετήρια μηνύματα μέσα σε αυτό.

Καρκίνος

Οι περισσότεροι Καρκίνοι είναι ευαίσθητοι και συναισθηματικοί και δεν είναι σε θέση να κρύψουν τα συναισθήματά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, θα εκφράσουν τόσο τις συναισθηματικές ανάγκες τους, όσο και την εξάρτησή τους στο σύντροφό τους μόλις διαπιστώσουν ότι είναι η σωστή χρονική στιγμή, και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η κατάλληλη γι’ αυτούς. Αλλά στην πραγματικότητα, βαθιά μέσα τους υπάρχει ο φόβος της απώλειας και προτιμούν να περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λέων

Ο Λέων είναι αρκετά εγωιστής και περήφανος για να δείξει πρώτος τα συναισθήματά του. Θα πρέπει πρώτα από όλα να διαπιστώσει ότι είναι για το σύντροφό του κάτι πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό. Όταν σιγουρευτεί όμως για την αγάπη του συντρόφου του, αυτήν την τόσο ξεχωριστή ημέρα θα εκφράσει την αγάπη του τόσο έντονα, που ο άλλος θα αισθανθεί ακράδαντα ότι ποτέ δεν έχει νιώσει τόσο προσκολλημένος για κανέναν άλλον στο παρελθόν.

Παρθένος

Η Παρθένος θα σχεδιάσει σωστά τα πάντα πριν εκφραστεί συναισθηματικά, δεν παίρνει καμία βιαστική απόφαση. Θα χρειαστεί χρόνος για να αναλύσει αν το πρόσωπο με το οποίο είναι μαζί αξίζει την καρδιά της, έτσι παίρνει στα σοβαρά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Από τη στιγμή που είναι απόλυτα πεπεισμένη, θα κάνει «πρόβες» στο σπίτι, πώς να εκφραστεί. Μόλις το… σενάριο είναι έτοιμο, δε διστάζει να εκφραστεί.

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι γενικά αρκετά ισορροπημένος από τη φύση του και στην αγάπη είναι ευγενικός και συναισθηματικός. Μπορεί να εκφραστεί συναισθηματικά οπουδήποτε και οποτεδήποτε, καθώς δε φοβάται τίποτα. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα προσπαθήσει να εκφράσει τα συναισθήματά του είτε άμεσα είτε έμμεσα, μπροστά στο πρόσωπο που αγαπάει. Μπορεί να το κάνει ακόμα και σε δημόσιο χώρο.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός θα μείνει αρκετές φορές μόνος του για να σκεφτεί, προτού εκφραστεί συναισθηματικά. Θα του πάρει πολύ χρόνο πριν δείξει τα συναισθήματά του, ακόμα και αν έχει το θάρρος να το πράξει. Η εκδήλωση των συναισθημάτων γι’ αυτόν θεωρείται αδυναμία, γι’ αυτό είναι προσεκτικός. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα επιλέξει να το κάνει σε κάποια μοναχική στιγμή, κατά προτίμηση τη νύχτα.

Τοξότης

Ο Τοξότης ξέρει πολύ καλά πώς να στοχεύσει. Πρώτα απ’ όλα προσπαθεί να μελετήσει καλά το πρόσωπο που αγαπάει. Αφού ξέρει ότι τα συναισθήματα είναι το καλύτερο πράγμα που το αγαπημένο του πρόσωπο θα ήθελε ν’ ακούσει, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα εκφραστεί τόσο διαχυτικά, ώστε ο άλλος θα… λιώσει. Μπορεί να πάει βόλτα με το σύντροφό του και να εκφράσει τα συναισθήματά του.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως πρέπει να είναι πολύ σίγουρος και πεπεισμένος για την αγάπη του άλλου, πριν εκφράσει τα συναισθήματά του. Θα σκεφτεί όλες τις θετικές και αρνητικές πτυχές της σχέσης. Μόλις πειστεί, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα πάρει το αγαπημένο του πρόσωπο σε ένα μοναχικό και ήσυχο μέρος και με σοβαρότητα και πειθώ, θα εκφράσει τα συναισθήματά του πολύ στοργικά.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι αυτός που θα προσπαθήσει πρώτα να κάνει φίλο του το πρόσωπο που αγαπάει. Σιγά-σιγά και σταδιακά θα προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά στην καρδιά του ατόμου που είναι ερωτευμένος. Όταν έχει πειστεί για το βάθος των συναισθημάτων του άλλου ατόμου και τη σταθερότητά του, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα στείλει ένα μήνυμα ή ακόμη μπορεί να πλησιάσει απρόβλεπτα το αντικείμενο του πόθου του και να εκφραστεί εντελώς ξαφνικά.

Ιχθύς

Οι Ιχθύς χρειάζονται πολύ χρόνο μέχρι να αποφασίσουν πώς ακριβώς θα εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα επιλέξουν μια ωραία και ρομαντική στιγμή, κατά πάσα πιθανότητα κάπου μοναχικά ή κοντά στη θάλασσα ή υπό το φως των κεριών και μιας ρομαντικής μελωδίας, και εντελώς ξαφνικά θα πουν στο αγαπημένο τους πρόσωπο: «Σ’ αγαπώ. Μ’ αγαπάς κι εσύ»;

Ημερομηνία Τροποποίησης:
01-02-2024 13:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
Ρίξε την Ταρώ