Οι 12 Οίκοι στην Αστρολογία, τι σηματοδοτούν.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 5
15
01
2020

Οι 12 Οίκοι στην Αστρολογία, τι σηματοδοτούν.

E-zwdia

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς οι άνθρωποι με τα ίδια ζώδια ή ακόμα και με τους ίδιους πλανήτες στον αστρολογικό χάρτη τους έχουν διαφορετικές εμπειρίες; Αυτό συμβαίνει γιατί ανάλογα με την ώρα και τον τόπο γέννησης, οι πλανήτες διέρχονται από ένα συγκεκριμένο ζώδιο, καθώς και από έναν οίκο. Ο γενέθλιος αστρολογικός χάρτης σας χωρίζεται σε δώδεκα κομμάτια, το καθένα εκ των οποίων αντιπροσωπεύει έναν τομέα της ζωής σας. Αυτά τα κομμάτια ονομάζονται οίκοι στην Αστρολογία. Μπορείτε να δείτε τους οίκους σας εδώ: Αστρολογικός Χάρτης

 

Τι είναι και τι σηματοδοτούν οι 12 Οίκοι στην Αστρολογία;

 

Στην τρίτη στήλη (house) βλέπετε τους 12 οίκους σας και δίπλα στην τέταρτη στήλη μπορείτε να δείτε το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η ακμή του κάθε οίκου. Θα σας δώσω και ένα παράδειγμα για να το καταλάβετε καλύτερα. Για ημερομηνία γέννησης 6-1-86 και ώρα γέννησης 00,00, Αθήνα, βλέπετε ότι ο πρώτος οίκος, δηλαδή ο Ωροσκόπος (I) είναι στις 7ο 15΄ του Ζυγού, ο δεύτερος οίκος (II) στις 4ο 17΄του Σκορπιού κλπ. Σε αυτό το παράδειγμα, βλέπετε, επίσης, στον αστρολογικό χάρτη ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει πολλούς πλανήτες στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο οίκο, πράγμα για το οποίο θα αναφερθώ στην παρακάτω ανάλυση.

Ενώ οι πλανήτες σηματοδοτούν πρωτίστως τις ενέργειες και τον τρόπο που δράτε και τα ζώδια στα οποία βρίσκονται οι πλανήτες δείχνουν τον τρόπο που εκδηλώνονται οι πλανητικές ενέργειες, οι οίκοι του ωροσκοπίου αντιπροσωπεύουν τις εμπειρίες που θα αποκτήσετε. Με άλλα λόγια, οι οίκοι δείχνουν ποιος τομέας της ζωής σας θα επηρεαστεί περισσότερο από τις ενέργειες των πλανητών.

 

Ο αστρολογικός χάρτης χωρίζεται σε 12 οίκους που διέπουν συγκεκριμένους τομείς της ζωής σας. Διαβάστε παρακάτω τι σηματοδοτεί ο κάθε οίκος και τι σημαίνει αν έχετε περισσότερους από δυο πλανήτες σε ένα συγκεκριμένο οίκο.

1ος οίκος

Ο 1ος οίκος αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά σας, τη συμπεριφορά σας και την εξωτερική σας εμφάνιση και είναι πολύ σημαντικός, καθώς θεωρείται γωνιακός οίκος. Δείχνει τον τρόπο που παρουσιάζετε τον εαυτό σας στους άλλους. Είναι η πρώτη εντύπωση που κάνετε στον κόσμο! Αν έχετε πολλούς πλανήτες στον πρώτο οίκο, δείχνουν τις ενέργειές σας και τον τρόπο που εκδηλώνονται στην καθημερινή σας συμπεριφορά. Κατά συνέπεια, αν έχετε πολλούς πλανήτες σε αυτό τον οίκο, έχετε την τάση να μεγεθύνετε τις καταστάσεις και προβάλλετε έπαρση ή εγωκεντρισμό. Δεδομένου ότι ο 1ος οίκος είναι ο Ωροσκόπος σας, αποκαλύπτει πολλά για το πώς προβάλλετε τον εαυτό σας στον κοινωνικό σας περίγυρο και τι εντύπωση κάνετε στους γύρω σας. Πολλοί πλανήτες στον πρώτο οίκο δείχνουν ότι είστε κυριαρχική και δεσποτική προσωπικότητα.

2ος οίκος

Ο 2ος οίκος αντιπροσωπεύει την περιουσία και τα χρήματα. Είναι οι αντιλήψεις σας για τις αξίες σας, υπό μια βαθύτερη έννοια. Η αξία που δίνετε στον εαυτό σας, όπως και το πώς και το τι εκτιμάτε, καθορίζονται από τον 2ο οίκο. Πολλοί πλανήτες στο δεύτερο οίκο σας δείχνουν ότι δίνετε προτεραιότητα στα οικονομικά θέματα, τα αποκτήματά σας και τις αξίες σας. Επίσης, δείχνει ότι προσπαθείτε να προσελκύσετε καλή τύχη στο χρήμα και αναζητάτε να κάνετε περιουσία. Ενδιαφέρεστε για την άνεση και την καλοπέραση και κάνετε τα πάντα, προκειμένου να αισθάνεστε ασφάλεια και αξία. Σημασία έχουν για σας οι προσωπικές σας αξίες και οι πεποιθήσεις σας, τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει και οι αρχές που έχετε στην καθημερινή ζωή σας.

3ος οίκος

Ο 3ος οίκος είναι ο οίκος των καθαρά μη συναισθηματικών ερωτικών σχέσεων και σηματοδοτεί τα αδέλφια, την επικοινωνία, τη μάθηση, τις κοντινές εκδρομές, τους γείτονες, την ομιλία και την αλληλεπίδραση με το κοντινό σας περιβάλλον. Αφορά κυρίως το συνειδητό μυαλό σας και σας δείχνει πώς επιδιώκετε την επαφή με το περιβάλλον σας. Αν έχετε πολλούς πλανήτες στον 3ο οίκο σας, έχετε αυξημένη κινητικότητα, τόσο σωματικά, όσο και διανοητικά και είναι συνήθως σημάδι πρώιμης διανοητικής ανάπτυξης και ευκολίας στη μάθηση. Η επικοινωνία σε οποιαδήποτε μορφή είναι σημαντική για σας, όταν υπάρχουν πολλοί πλανήτες στον τρίτο οίκο, και θα αφορούν τα πράγματα που σηματοδοτούν οι εν λόγω πλανήτες.

4ος οίκος

Ο 4ος οίκος αντιπροσωπεύει τις ρίζες σας, την οικογένεια και το σπίτι σας με την ευρεία έννοια. Αντικατοπτρίζει τον εσωτερικό σας κόσμο, δείχνει τις οικογενειακές καταβολές σας, την ανατροφή σας, την παιδική σας ηλικία και το σπίτι σας, τους γονείς σας, την καταγωγή σας. Αν έχετε πολλούς πλανήτες στον τέταρτο οίκο σας, έχουν μεγάλη ισχύ, καθώς ο 4ος οίκος θεωρείται γωνιακός οίκος, και θα έχουν μεγάλη σημασία για σας σε όλη σας τη ζωή. Μερικές φορές δείχνει τις κρυφές πτυχές του εαυτού σας ή του άμεσου περιβάλλοντός σας. Είναι το υποσυνείδητό σας και οι συναισθηματικές διεργασίες που γίνονται στην ψυχή σας. Δείχνει την ανάγκη σας να μπορείτε να αισθάνεστε άνετα, σαν στο σπίτι σας, όπου κι αν βρίσκεστε. Είναι τα συναισθήματα νοσταλγίας, η ασφάλεια και η ζεστασιά ή το αντίθετο, ανάλογα με τους πλανήτες και τις όψεις τους.

5ος οίκος

Ο 5ος οίκος σηματοδοτεί τη χαρά και την ευχαρίστηση. Περιγράφει το τι κάνετε για να αισθανθείτε ευχαρίστηση. Η αναψυχή, το παιχνίδι, η κερδοφορία, η διασκέδαση, τα παιδιά, τα τυχερά παιχνίδια, τα φλερτ, ο ρομαντισμός ανιχνεύονται από τον 5ο οίκο. Επίσης δείχνει την αυτοέκφρασή σας, τη δυνατότητα που έχετε να διευρύνετε την ατομικότητά σας και να δημιουργήσετε κάτι το οποίο είναι η αντανάκλαση του εαυτού σας. Αν έχετε αρκετούς πλανήτες στον πέμπτο οίκο, δείχνουν ικανότητες για διδασκαλία και κάθε είδους δημιουργικότητα αλλά και ότι ξέρετε να ζείτε τη ζωή και σας αρέσουν τα φλερτ. Ξέρετε πώς να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες στη ζωή σας αλλά και τον τρόπο για να γίνει αυτό που επιδιώκετε. Αυτό θα μπορούσε να συσχετίζεται με την κερδοφορία και τα τυχερά παιχνίδια αλλά και τους έρωτες. Αγαπάτε τα παιδιά ή έχετε παιδιάστικη συμπεριφορά.

6ος οίκος

Ο 6ος οίκος σηματοδοτεί τα καθήκοντα στην εργασία σας και την εξυπηρέτηση. Περιγράφει τη στάση σας απέναντι στην εργασία και τα πράγματα που θεωρούνται απαραίτητα στην καθημερινότητά σας, τα μικρά πράγματα και τις υποχρεώσεις που σας περιβάλλουν. Είναι επίσης στενά συνδεδεμένος με θέματα ασθένειας και υγείας, διατροφής και υγιεινής. Αν έχετε πολλούς πλανήτες στον 6ο οίκο, έχετε αυξημένο επαγγελματισμό και ευαισθητοποίηση στην παροχή υπηρεσίας, μερικές φορές για το κοινό καλό. Είστε εργασιομανείς ή από αυτούς που βρίσκουν τα μικρά πράγματα σημαντικά στη ζωή τους. Μπορεί, επίσης, να ασχολείστε με θέματα υγείας και να αγαπάτε τα κατοικίδια ζώα.

7ος οίκος

Ο 7ος οίκος σηματοδοτεί την κοινωνικοποίηση του ατόμου και είναι πολύ σημαντικός, καθώς θεωρείται γωνιακός οίκος. Είναι ο κοινωνικός σας κύκλος, οι άλλοι, οι συνεργάτες σας, οι σοβαρές αισθηματικές σας σχέσεις και ο γάμος. Αυτός ο οίκος προκαλεί το «εγώ» σας, γιατί εδώ θα πρέπει να ενσωματωθείτε με τους άλλους. Είναι γνωστός ως ο οίκος του γάμου και οι πλανήτες σε αυτόν τον οίκο δείχνουν τα χαρακτηριστικά του/της μέλλοντος συζύγου ή του μόνιμου ερωτικού σας συντρόφου. Αν έχετε πολλούς πλανήτες στον έβδομο οίκο σας, είναι συνήθως σημάδι μιας πλούσιας ερωτικής ζωής. Θα έχετε στη ζωή σας περισσότερα κίνητρα και την επιθυμία να δημιουργήσετε στενές, οικείες, προσωπικές σχέσεις οποιουδήποτε είδους, και περισσότερο από τους άλλους, έχετε ανάγκη για συντροφικότητα. Ίσως είστε μια κυκλοθυμική προσωπικότητα, δεδομένου ότι αγωνίζεστε στα πλαίσια μιας εσωτερικής δυαδικότητας, όπου από τη μια πλευρά υπάρχει ανάγκη για συμβιβασμό, κι από την άλλη, αγώνας για την ανεξαρτησία.

8ος οίκος

Ο 8ος οίκος μεταφέρει ένα βαρύ φορτίο και είναι γνωστός μεταξύ άλλων, ως ο οίκος του θανάτου. Ο θάνατος είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής και μπορεί να είναι κυριολεκτικός και μεταφορικός. Είναι ο οίκος των απαγορευμένων και κρυμμένων πραγμάτων, παρόμοιος με το δωδέκατο οίκο. Εκτός από το θάνατο, σηματοδοτεί τη σεξουαλικότητα, ως λαγνεία περισσότερο παρά ως παιχνιδιάρικη δραστηριότητα ή έκφραση του ρομαντισμού. Παραδοσιακά, επίσης συνδέεται με τα χρήματα των άλλων ανθρώπων, την κληρονομιά, τις τράπεζες, τα δάνεια και τα αποθέματα. Αν έχετε πολλούς πλανήτες στον όγδοο οίκο, είναι ένα σημάδι μιας έντονης και σαγηνευτικής προσωπικότητας που αψηφά τα πάντα. Κατευθύνετε τη δράση σας μέσω της διαίσθησής σας και έχετε έντονα συναισθήματα. Αρνείστε να σπαταλάτε ενέργεια για ασήμαντα ή άσχετα πράγματα και ποθείτε να φτάσετε στον πυρήνα του κάθε θέματος. Δυσμενείς πλανήτες και όψεις δείχνουν ότι είστε υπερβολικά υλιστές ή έχετε εμμονή με το σεξ.

9ος οίκος

Ο 9ος οίκος σηματοδοτεί τη θρησκεία, τις πεποιθήσεις, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα μακρινά ταξίδια. Σας λέει τι τραβάει το ενδιαφέρον σας, πώς να διευρύνετε και να τονώσετε το μυαλό σας με νέες, αξέχαστες εμπειρίες. Είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε σοφία και γνώση και να εμβαθύνετε στην πνευματική κατανόηση. Είναι γνωστός ως ο οίκος των ταξιδιών και των ξένων πολιτισμών. Αν έχετε πολλούς πλανήτες στον ένατο οίκο, είναι συνήθως ένα σημάδι πνευματικής ανησυχίας και κερδοφορίας. Είστε χαρούμενοι και η ψυχή σας είναι διαποτισμένη με τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης και της περιπέτειας. Προσπαθείτε να διευρύνετε τις γνώσεις σας με έναν προοδευτικό τρόπο και έχετε ανάγκη την ελευθερία και την περιπέτεια αλλά προβάλλετε στους γύρω σας υπερβολικά δογματικές πεποιθήσεις. Πολλοί άνθρωποι με πολλούς πλανήτες σε αυτό τον οίκο έχουν απορροφηθεί με τη θρησκεία ή τη φιλοσοφία, είναι οι μεγάλοι στοχαστές και φιλόσοφοι.

10ος οίκος

Ο 10ος οίκος σηματοδοτεί την εξουσία, τις επιχειρήσεις και σας λέει σχετικά με την επαγγελματική και δημόσια εικόνα σας. Είναι πολύ σημαντικός, καθώς θεωρείται γωνιακός οίκος. Δηλώνει τις κλίσεις στην καριέρα σας και τι επάγγελμα θα σας βοηθήσει να ανεβείτε κοινωνικά. Υπό μια βαθύτερη έννοια, πρόκειται για τη δημόσια εικόνα σας, σε αντίθεση με την προσωπική προβολή που συνδέεται με το πρώτο οίκο. Αντιπροσωπεύει, επίσης, τα προσωπικά σας ιδανικά και τις φιλοδοξίες σας, τι θα θέλατε και προσπαθείτε να γίνετε. Αν έχετε πολλούς πλανήτες στον 10ο οίκο, είναι ένα σημάδι υψηλής επαγγελματικής φιλοδοξίας αλλά και σκληρής δουλειάς. Έχετε μεγάλες οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες και συχνά αυξημένη αίσθηση ευθύνης αλλά και προόδου. Αλλά το απρόσωπο του χαρακτήρα σας μπορεί να σας κάνει απωθητικούς στον περίγυρό σας και μερικές φορές αντιμετωπίζετε έλλειψη εμπιστοσύνης ή αυτοεκτίμησης.

11ος οίκος

Ο 11ος οίκος σηματοδοτεί τους φίλους και τις κοινωνικές ομάδες. Είναι ένας συλλογικός οίκος, όπου το άτομο βρίσκει νόημα σε κάτι πέρα από τον εαυτό του, που ορίζεται από την άποψη των ομάδων, των κοινωνιών, των οργανώσεων αλλά και των ιδανικών. Οι σχέσεις του ενδεκάτου οίκου είναι συνήθως πολύ πιο αποστασιοποιημένες. Αν έχετε πολλούς πλανήτες στον 11ο οίκο, δείχνουν μια τάση να είστε ιδιαίτερα δεκτικοί σε ομάδες και συλλογικές ιδέες, αλλά μπορεί να επιθυμείτε να εντυπωσιάσετε με τη δική σας προσωπικότητα και τις δικές σας ιδέες μια ομάδα. Δεν είναι ασυνήθιστο ένας ισχυρός ενδέκατος οίκος, να δείχνει πολιτικές φιλοδοξίες, όπως εργασία για ένα ιδανικό ή κόμμα, θέλοντας να προωθήσετε την ευημερία του λαού. Επεκτείνεστε πέρα από τον εαυτό σας, επιδιώκοντας να συμπεριλάβετε την κοινωνία ή το σύνολο της ανθρωπότητας στον τρόπο σκέψης σας. Είστε ανιδιοτελείς αλλά δύσκολοι στις προσωπικές σας σχέσεις.

12ος οίκος

Ο 12ος οίκος σηματοδοτεί τις υποχρεώσεις, τον εγκλεισμό, το μυστήριο και τους κρυφούς εχθρούς. Ο δωδέκατος οίκος είναι ο τελευταίος από τους οίκους και συμβολίζει ό, τι βρίσκεται πίσω στο μυαλό σας και διαφεύγει από τη συνείδησή σας. Ο δωδέκατος οίκος αντικατοπτρίζει το μυστήριο και το απροσδιόριστο. Αν έχετε πολλούς πλανήτες στο δωδέκατο οίκο, εμφανίζεστε στους άλλους συνήθως λίγο ιδιόμορφοι και μυστηριώδεις, ακόμη και σε ανθρώπους που σας γνωρίζουν καλά. Στους περισσότερους από εσάς δεν αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας, ούτε και να είστε το κέντρο της προσοχής και προτιμάτε να εργάζεστε αθόρυβα. Γοητεύεστε από τα ιδρύματα, τα νοσοκομεία, τις φυλακές και τα εργαστήρια. Έχετε διαρκώς μια αίσθηση σαν να διέπεστε από δυνάμεις που είναι έξω από τον εαυτό σας και κάποιοι από εσάς μπορεί να είστε ύπουλοι ή ψεύτες.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
15-01-2020 16:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
pistotiki-xreostiki-karta