Οι ζωδιακές ακμές στους 12 οίκους .Ακμή στο ζώδιο του Καρκίνου.
Βαθμολόγησε
Score: 4.5  Ψήφοι: 2
26
09
2014

Οι ζωδιακές ακμές στους 12 οίκους .Ακμή στο ζώδιο του Καρκίνου.

E-zwdia

 

 

Μέσα στις βασικές πληροφορίες που παίρνουμε από τον αστρολογικό μας χάρτη, εξίσου σημαντική είναι και το να ξέρουμε σε ποιο ζώδιο έχει ακμή ο κάθε μας οίκος. Οι 12 οίκοι συμβολίζουν τα 12 δωμάτια του προσωπικού μας οικήματος, τους 12 βασικούς τομείς της ζωής μας και πως εκφραζόμαστε ως ολοκληρωμένες οντότητες. Φυσικά και δεν είμαστε ένα μόνο ζώδιο ή ένας μόνο ωροσκόπος. Είμαστε εξαιρετικά πολυσύνθετα και ξεχωριστά όντα, αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε καλύτερα, κοιτώντας και μελετώντας όλες τις παραμέτρους ενός Αστρολογικού χάρτη. Μία από αυτές τις βασικές παραμέτρους είναι και η ζωδιακή ακμή των οίκων.


Σήμερα, θα δούμε πως λειτουργεί ο κάθε οίκος, έχοντας ακμή στο ζώδιο του Καρκίνου:

 

Καρκίνος στον 1ο οίκο:

 


Το κοινωνικό προφίλ του ανθρώπου, με ακμή στον Καρκίνο στον 1ο του οίκο, είναι ένα άτομο γλυκό, τρυφερό, συμπονετικό για τους άλλους. Ο ίδιος όμως πολλές φορές νιώθει σαν να έχει γεννηθεί σε λάθος εποχή. Αναπολεί συνήθως το παρελθόν ή θα ήθελε να ζήσει σε μια παλιότερη εποχή. Δεν του αρέσουν τα θορυβώδη μέρη που του δημιουργούν άγχος και στρες. Θα του πήγαινε πολύ ως επάγγελμα να επιλέξει να δουλέψει σε κάποιο μουσείο ή ως βιβλιοθηκάριος. Σε μέρη δηλαδή που είναι ήσυχα και ταυτόχρονα, με κάποιον τρόπο, βρίσκει μια σύνδεση με το παρελθόν. Ωστόσο, η παρορμητική φύση του Καρκίνου κάποιες φορές οδηγεί το άτομο σε λήψη βιαστικών και όχι πάντα ωφέλιμων αποφάσεων για το ίδιο. Για να μπορέσει να ξεδιπλώσει όλα τα θετικά του χαρακτηριστικά, θα πρέπει να νιώθει ασφαλής σε κάποιο σημαντικό τομέα της ζωής του.

Καρκίνος στο 2ο οίκο:

Για να νιώσει ασφαλής σε όλα τα επίπεδα της ζωής του, ο άνθρωπος με ακμή του 2ου οίκου του στον Καρκίνο, θα πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να νιώθει υλικά ασφαλής. Πολλές φορές, δεν αφορά μόνο τον ίδιο εγωιστικά η οικονομική του εξασφάλιση αλλά εξίσου σημαντικό είναι γι’ αυτόν το να μπορεί να προσφέρει στους αγαπημένους του αυτά που χρειάζονται. Είναι πάντα ένα δοτικό άτομο, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να δώσει από τα συναισθηματικά και υλικά του αποθέματα. Κινδυνεύει, όμως, κάποιες φορές να χαρακτηριστεί λίγο «τσιγκούνης», εξαιτίας αυτής του της ανασφάλειας. Βέβαια, αν κάποιες όψεις συμβάλλουν σ’ αυτό, όντως μπορεί κάποιες φορές να υπερβάλλει και να νιώθει ότι ποτέ δεν είναι αρκετά αυτά που έχει. Στη ζωή του, θα ασχοληθεί με θέματα οικογενειακών ακινήτων ή με χρηματοοικονομικές συναλλαγές, με σκοπό βέβαια την απόκτηση υλικών αγαθών.   

Καρκίνος στον 3ο οίκο:

Αυτό το άτομο το χαρακτηρίζει ένας γλυκός και συμβιβαστικός τρόπος ομιλίας και έκφρασης απόψεων. Όταν ήταν παιδί, άσχετα με το αν ήταν ο μεγαλύτερος ή ο μικρότερος σε ηλικία από τα αδέλφια του, με κάποιον τρόπο, είχε αναλάβει τον ρόλο του ωριμότερου και του «μεγαλύτερου» που προστατεύει τους άλλους. Λειτουργούσε περισσότερο με τη συμπεριφορά του γονιού παρά του αδελφού. Στο χώρο της λογικής όμως και της επικοινωνίας, ο άνθρωπος με Καρκίνο στη ακμή του 3ου του οίκου, θα δυσκολεύεται στο να παίρνει κάποιες αποφάσεις, που πρωτίστως θα έπρεπε να κριθούν με  εντελώς ορθολογιστικά κριτήρια. Το συναίσθημα θα αποτελεί ένα είδος «τροχοπέδης» στη ζωή του, γιατί εκείνο είναι που τελικά θα αποτελεί το βασικό κλειδί στη λήψη των αποφάσεων του. Επίσης, ανάλογα με τις όψεις της Σελήνης του με τον Ερμή, μπορεί να έχουμε έναν άνθρωπο που αλλάζει τακτικά διεύθυνση κατοικίας.  

Καρκίνος στον 4ο οίκο:

Ο Καρκίνος στον 4ο οίκο είναι πραγματικά στο φυσικό του χώρο. Οπωσδήποτε, ως το σημαντικότερο κεφάλαιο στη ζωή του υπήρξε η πατρική οικογένεια, η βάση του, το σπίτι του. Όλα στη ζωή του αργότερα θα κριθούν και θα αντιμετωπιστούν αναλόγως. Ιδιαίτερο ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας αυτού του ατόμου, έπαιξε σίγουρα η μητέρα του ή επίσης και μία γιαγιά. Δύσκολα θα αλλάξει τόπο κατοικίας και αν χρειαστεί να το κάνει, θα έρθει αντιμέτωπος με διάφορες ανασφάλειες. Αυτή όμως θα είναι και η προσωπική του υπέρβαση. Επίσης, η διάθεση αυτού του ανθρώπου να προσφέρει και να φροντίζει τους άλλους, θα μπορούσε να συνταιριαστεί με τη δημιουργία μιας προσωπικής επιχείρησης, όπως ενός εστιατορίου ή μιας ξενοδοχειακής μονάδας.   

Καρκίνος στον 5ο οίκο:

Ένας ζεστός, τρυφερός και δοτικός εραστής. Γενναιόδωρος και στοργικός επίσης, όχι μόνο με τον/τη σύντροφό του αλλά αργότερα και με τα παιδιά του. Ως γονιός, έχει άψογες σχέσεις μαζί τους, ξέρει πραγματικά τι να τους προσφέρει, πότε να παίζει σαν παιδί μαζί τους και πότε να βάζει όρια για την ασφάλειά τους. Γενικά, περνάει καλύτερα όταν προσκαλεί φίλους στο σπίτι και τους περιποιείται, παρά να κινείται σε χώρους με πολύ κόσμο και θόρυβο. Άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες και καλλιτεχνικές ανησυχίες και αν οι όψεις το ευνοούν, θα μπορούσε να ασχοληθεί είτε με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, είτε με τη μαγειρική ή επίσης με την εσωτερική διακόσμηση. Συνήθως δεν ρισκάρει εύκολα αλλά γενικά, καλό είναι να προσέχει την εμπλοκή του σε τυχερά παιχνίδια.   

Καρκίνος στον 6ο οίκο:

Η καθημερινότητα με τις υποχρεώσεις της και η εργασία του είναι σημαντικοί παράγοντες στη ζωή αυτού του ατόμου. Το πώς θα βιώνει αυτές τις πτυχές της ζωής του, θα εξαρτηθούν πολύ από τις όψεις που θα σχηματίζει η Σελήνη του, καθώς και από τους πλανήτες που μπορεί φιλοξενεί αυτός ο οίκος. Αν για παράδειγμα είναι ένα πολύ αγχωτικό άτομο, μπορεί κατά καιρούς να αντιμετωπίζει θέματα υγείας με το πεπτικό του σύστημα. Από την άλλη, θα μπορούσε να προσφέρει πολλά σε επαγγέλματα που αφορούν την προσφορά και τη φροντίδα των άλλων, όπως για παράδειγμα νοσηλευτής ή κοινωνικός λειτουργός. Θα μπορούσε επίσης να είναι κτηνίατρος ή να συμμετέχει σε μια φιλοζωική οργάνωση. Γενικά, είναι άνθρωπος του καθήκοντος και της αφοσίωσης σε ό,τι κάνει αλλά χρειάζεται να μάθει να κρατάει ψυχικά αποθέματα και για τον ίδιο. 

Καρκίνος στον 7ο οίκο:

Για να νιώσει ουσιαστικά ασφαλής ο συγκεκριμένος άνθρωπος, χρειάζεται να βιώσει πρώτα απ’ όλα την αποδοχή σε όλες τις μορφές σχέσεων ή συνεργασιών στη ζωή του. Φυσικά, το θέμα του γάμου του και της αρμονικής του συνύπαρξης με τον/τη σύντροφό του, είναι εξαιρετικά σημαντικό πεδίο. Ο ίδιος, έχει ανάγκη να δίνει τρυφερότητα και αγάπη στον άλλον αλλά σε αυτήν  την περίπτωση, με τον Καρκίνο στην ακμή του 7ου οίκου, κυρίως αυτό που περιμένει είναι να λάβει και εκείνος από τον άνθρωπο στον οποίο έχει επενδύσει τη ζωή του, υποστήριξη, αποδοχή και ασφάλεια μέσα στη σχέση τους. Κάποιες φορές, και αν οι όψεις της Σελήνης το υποστηρίζουν, μπορεί να έχουμε έναν κτητικό σύντροφο ή εξαιρετικά ανασφαλή, σε σημείο μάλιστα που να κουράζει τον άλλον.

Καρκίνος στον 8ο οίκο:

Σε έναν χώρο λίγο σκοτεινό και δύσβατο για τη Σελήνη, ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα χρειαστεί στη ζωή του να υπερβεί αρκετά από τα ψυχολογικά του κατάλοιπα, αυτά κυρίως που αφορούν θέματα από την πατρική οικογένεια και πως στιγμάτισαν τον κάθε άνθρωπο. Στο θέμα της ερωτικής του έκφρασης, θα λειτουργήσει ανάλογα με το κατά πόσο ή όχι θα είναι υποστηρικτικές οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με άλλους πλανήτες, καθώς επίσης και ποιους άλλους πλανήτες μπορεί να φιλοξενεί ο συγκεκριμένος οίκος. Επίσης, το άτομο αυτό, κάποια στιγμή στη ζωή του θα ασχοληθεί και θα ευνοηθεί από οικογενειακά κληρονομικά θέματα. Αν οι όψεις της Σελήνης βοηθούν, μπορεί να έχουμε έναν εξαιρετικό ψυχαναλυτή που να μπορεί άμεσα να διαβάζει την  ψυχή και τις ανάγκες του άλλου.

Καρκίνος στον 9ο οίκο:

Εδώ θα λέγαμε ότι η Σελήνη, ο κυβερνήτης του Καρκίνου, θα αισθάνεται λίγο έξω απ’ τα νερά της. Κι αυτό γιατί από τη φύση της είναι δεμένη με τις ρίζες της, με οτιδήποτε γνωστό και οικείο, με την παράδοση. Το να βρίσκεται στον 9ο οίκο, είναι σαν να φοράει μεγαλύτερο νούμερο παπούτσια. Δεν ξέρει προς τα πού να κατευθυνθεί και κυρίως, δεν θέλει να απομακρυνθεί πέρα απ’ αυτά που ήδη γνωρίζει. Αν για παράδειγμα, στη ζωή αυτού του ανθρώπου, χρειαστεί να μετακομίσει στο εξωτερικό, θα είναι πραγματικά μια πολλή δύσκολη επιλογή για εκείνον. Εκεί όμως είναι που το άτομο θα κάνει την προσωπική του υπέρβαση και αν το αντιμετωπίσει θετικά, θα τον βοηθήσει στην προσωπική του εξέλιξη και αυτογνωσία. Ανάλογα και με τις υπόλοιπες όψεις της Σελήνης, μπορούμε να δούμε το πώς θα εξελιχθούν οι σπουδές αυτού του ατόμου ή αν θα έχει στην πορεία της ζωής του θέματα που θα σχετίζονται με τη δικαιοσύνη. 

Καρκίνος στον 10ο οίκο:

Στο 10 οίκο, στο χώρο της επαγγελματικής καριέρας και της κοινωνικής προβολής, θα λειτουργήσει ανάλογα. Για να νιώσει ασφαλής, χρειάζεται να είναι καλά στη δουλειά του και να απολαμβάνει την αποδοχή και το θαυμασμό των άλλων. Ο ίδιος θα κάνει το καλύτερο που γίνεται αλλά μ’ έναν ιδιαίτερα μητρικό, θα λέγαμε, τρόπο. Σίγουρα, η ανάγκη που θα νιώθει το συγκεκριμένο άτομο, θα είναι να λάβει υπό την προστασία του εκείνους που έχουν ανάγκη. Μπορεί να είναι κάποιες ομάδες του πληθυσμού ή να αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία των ζώων. Επίσης, θα μπορούσε να γίνει ένας εξαιρετικός αρχιτέκτονας ή πολιτικός μηχανικός ή μεσίτης ακινήτων. Η οικογένεια του, και κυρίως η μητέρα του, με κάποιον τρόπο έχουν επηρεάσει τις επαγγελματικές του επιλογές. 

Καρκίνος στον 11ο οίκο:

Σίγουρα, αυτός ο άνθρωπος νιώθει όλον τον κόσμο σαν μια οικογένεια. Εκεί που πραγματικά μπορεί να βρει το σκοπό του και αν οι όψεις το ευνοούν, είναι με τη συμμετοχή του σε μεγάλες ομάδες. Το κύριο ενδιαφέρον του θα είναι η φροντίδα των αδυνάτων και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει στη θρέψη και στη στέγασή τους. Επενδύει πολύ στις φιλίες του και αν κάποια στιγμή δεν ανταποκριθούν στις προσδοκίες του, μπορεί να νιώσει πολύ άσχημα. Αν οι όψεις δεν είναι θετικές, μπορεί το άτομο να ξοδευτεί αλόγιστα σε στόχους που δεν θα δει εύκολα να ολοκληρώνονται ή που όταν γίνουν, δεν θα είναι αυτό που πίστευε. 

Καρκίνος στον 12ο οίκο:

Η Σελήνη στον χώρο της προσφοράς και της αυτοθυσίας, θα βρει το σκοπό της ζωής της. Το συγκεκριμένο άτομο, θα νιώθει συμπόνια απέναντι σε κάθε κατατρεγμένο αλλά και θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να τον βοηθήσει. Το θέμα είναι ότι κάποιες φορές και εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς του, μπορεί να λειτουργήσει αυτοκαταστροφικά στη ζωή του, μην μπορώντας να κάνει κάποιες «εκπτώσεις» στα ιδανικά του. Αν είστε σύντροφος ενός τέτοιου ανθρώπου, καλύτερα να το συνηθίσετε ότι πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να μοιραστείτε τον αγαπημένο σας και το χρόνο του με όποιον ανά πάσα στιγμή βρίσκεται σε ανάγκη. Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτό θα σας το αναγνωρίσει και δεν θα το ξεχάσει ποτέ. 
 

Διαβάστε επίσης:
 
Ημερομηνία Τροποποίησης:
26-09-2014 18:14
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
pistotiki-xreostiki-karta