Συγκρούσεις και ανταγωνισμός: Το δηλητήριο στις σχέσεις!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 3
21
05
2019

Συγκρούσεις και ανταγωνισμός: Το δηλητήριο στις σχέσεις!

E-zwdia

Όλα τα ζευγάρια έχουν συγκρούσεις μεταξύ τους, ακόμα και τα πιο αγαπημένα σε κάποια στιγμή θα διαφωνήσουν. Αυτό είναι δεδομένο. Δεδομένο είναι επίσης πως όταν συμβαίνουν συχνά, μπορούν να απειλήσουν τη δυναμική της σχέσης. Ωστόσο, κάποιες συγκρούσεις μπορούν να αποφευχθούν. Για ποια ζητήματα όμως συνήθως υπάρχουν διαφωνίες και επιθετικότητα; Πώς μπορούν να μετριαστούν και να αποφευχθούν;

 

Οι συγκρούσεις στις αισθηματικές σχέσεις

 

Τα χρήματα. Οι συχνές διαμάχες είναι για τα χρήματα, τις συνήθειες των δαπανών,  πόσα ξοδεύει ο καθένας και πόσο υπεύθυνος ή όχι είναι με τη διαχείριση των χρημάτων. Τα  οικονομικά ασκούν μια σημαντική πίεση στις περισσότερες σχέσεις. Μπορείτε να αποτρέψετε τις συγκρούσεις για αυτό το ζήτημα, με το να θέσετε εκ των προτέρων τις ανάγκες σας και να αποσαφηνίσετε τους στόχους σας.

Το παρελθόν. Οι παρελθούσες αρνητικές εμπειρίες οι οποίες δεν έχουν ξεπεραστεί, δημιουργούν συνήθως ανταγωνιστικές καταστάσεις, ειδικά αν δεν έχουν επιλυθεί ή κάποιος από τους δυο σας δεν μπορεί να ξεχάσει εύκολα. Ίσως κάποιος από τους δυο σας έχει εξαπατηθεί στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εμπιστευθεί εύκολα. Ίσως υπάρχουν ζητήματα με έναν/μια πρώην. Για να αποφύγετε τις συγκρούσεις, θυμηθείτε ότι το παρελθόν είναι αμετάβλητο. Δεν μπορείτε να το αλλάξετε. Για να προχωρήσετε προς το μέλλον, θα πρέπει να αφήσετε το παρελθόν πίσω σας.

Η ζήλια. Το τέρας της ζήλειας είναι η αιτία των πιο συνηθισμένων καυγάδων στη σχέση και μπορεί να σας κάνει να πέσετε σε δύσκολες παγίδες. Ίσως ζηλεύετε που ο σύντροφός σας φλερτάρει με έναν/μια συνάδελφο ή την όμορφη σερβιτόρα. Η ζήλια είναι φυσιολογική, αλλά μπορεί να αποφευχθεί. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι ο σύντροφός σας είναι μαζί σας γιατί θέλει να είναι και όχι επειδή πρέπει να είναι. Εάν ζηλεύετε υπερβολικά, θα πρέπει να επισημάνετε στο σύντροφό σας τι σας ενοχλεί. Αν πραγματικά νοιάζεται για σας και επιθυμεί τη σχέση, θα βάλει ένα τέλος σε αυτή τη συμπεριφορά του, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλει να πληγώσει τα συναισθήματά σας.

Η απιστία. Αν κάποιος από τους δυο σας ήταν άπιστος στο παρελθόν, αυτό μπορεί να στοιχειώσει τη σχέση σας πολύ καιρό. Ακόμα κι αν έχετε αποφασίσει να το παρακάμψετε και να προχωρήσετε με τη σχέση αυτή, σίγουρα θα έχετε αμφιβολίες αν θα συμβεί ξανά. Να ξέρετε όμως ότι συνήθως, όταν κάποιος απιστήσει, υπάρχουν κάποια πολύ βαθύτερα αρνητικά ζητήματα στη σχέση. Έτσι, αν κάποιος από τους δυο σας δυσκολεύεται να συγχωρήσει και να ξεχάσει, μπορεί ακόμα και να χρειαστεί να βάλετε τέλος στη σχέση.

Το σεξ. Συχνά σε μια σχέση, ο ένας σύντροφος θέλει να κάνει σεξ πιο συχνά από ό, τι ο άλλος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανταγωνισμό και συγκρούσεις στη σχέση, αν δεν είστε προσεκτικοί. Αν το σεξ είναι ένας συνήθης λόγος για καυγάδες, τότε θα πρέπει να καθίσετε και να συζητήσετε με ανοιχτά χαρτιά.

Η επικοινωνία. Οι περισσότεροι καυγάδες προκαλούνται από διακοπή στην επικοινωνία. Οι υγιείς σχέσεις συνεπάγονται και καλή επικοινωνία, έτσι καθίστε και ακούστε, πραγματικά ακούστε, ό, τι σας λέει ο σύντροφός σας, δείξτε προσοχή στα συναισθήματά του και προσπαθήστε μαζί για να είναι πιο αποτελεσματική η επικοινωνία.

Τα παιδιά. Ένας άλλος συνηθισμένος λόγος για τον οποίο τα ζευγάρια μαλώνουν είναι τα παιδιά. Ίσως να διαφωνείτε για το αν θα τους δώσετε χρήματα ή ποια ώρα θα πρέπει να είναι στο κρεβάτι. Όταν ένας από τους δυο πάρει μια απόφαση για τα παιδιά και ο άλλος διαφωνεί, είναι πάντα καλύτερο να μην το συζητήσετε μπροστά στα παιδιά. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν τσακωθείτε μπροστά τους, είτε θα αισθάνονται άσχημα ότι είναι η αιτία του καυγά σας ή θα σας εκμεταλλεύονται.

Η οικογένεια. Η ανάμιξη των μελών της οικογένειας και η παρέμβασή τους στις υποθέσεις σας, μπορούν να δημιουργήσουν πολλές προστριβές στη σχέση σας. Το κακό είναι ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τους άλλους ανθρώπους. Είναι αυτό που είναι και θα πρέπει να ασχοληθείτε εσείς με το θέμα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιορίσετε τις συναντήσεις με αυτούς. Όσο λιγότερες πληροφορίες δίνετε σχετικά με τα προβλήματά σας ως ζευγάρι, τόσο καλύτερο θα είναι για τη σχέση σας.

 

Συγκρούσεις, ανταγωνισμός και η συναστρία αγάπης

 

Μπορούμε να δούμε μέσα από τη συναστρία δύο ατόμων κατά πόσο θα υπάρξουν συγκρούσεις και ανταγωνιστική συμπεριφορά κι αν αυτές μπορούν να οδηγήσουν στο τέλος της σχέσης.  Συμβουλευτείτε την Αιαθηματική Συναστρία του e-zwdia.gr, για να μάθετε αν έχετε στη συναστρία με τον αγαπημένο σας τις όψεις που δείχνουν εντάσεις και ανταγωνιστική συμπεριφορά.

Αυτές είναι οι ακόλουθες:

Οι δυσαρμονικές όψεις (σύνοδος, τετράγωνο και αντίθεση) Ήλιου / Άρη δείχνουν πάλη για την εξουσία και τα δυο άτομα ανταγωνίζονται για τον έλεγχο, εις βάρος της αρμονίας στη σχέση.

Οι δυσαρμονικές όψεις (σύνοδος, τετράγωνο και αντίθεση) Άρη / Ποσειδώνα δείχνουν συνεχείς αντιπαραθέσεις, συνήθως σε υποσυνείδητο επίπεδο.

Οι δυσαρμονικές όψεις (σύνοδος, τετράγωνο και αντίθεση) Άρη / Πλούτωνα είναι δείκτης βίας και μπορεί να αποβούν μοιραίες εάν κάποιος από τους δυο πλανήτες βρίσκεται στον 8ο οίκο.

Οι δυσαρμονικές όψεις (σύνοδος, τετράγωνο και αντίθεση) Άρη / Κρόνου δημιουργούν διανοητική και συναισθηματική απόσταση, ενώ ο περιορισμός μπορεί να προκαλέσει σκληρή συμπεριφορά, είτε λεκτική, είτε σωματική ή και τα δύο.

Οι δυσαρμονικές όψεις (σύνοδος, τετράγωνο και αντίθεση) Ήλιου / Ποσειδώνα δημιουργούν διανοητική και συναισθηματική σύγχυση. Ο Ήλιος δημιουργεί σε μικρότερο βαθμό επιθετικότητα από τον Άρη, ενώ ο Ποσειδώνας δημιουργεί διαστρέβλωση της πραγματικότητας που συχνά προκαλεί επιθετικότητα.

Οι δυσαρμονικές όψεις (σύνοδος, τετράγωνο και αντίθεση) Ήλιου / Πλούτωνα είναι δείκτες μοιραίας έλξης και δημιουργούν μια κατάσταση όπου το ένα ή και τα δύο άτομα προσπαθούν να επιβληθούν στο άλλο, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε επιθετική συμπεριφορά.

Οι δυσαρμονικές όψεις (σύνοδος, τετράγωνο και αντίθεση) Κρόνου / Πλούτωνα είναι δείκτες μεγάλης βίας, διότι ο περιορισμός του Κρόνου δημιουργεί ένα πρόσθετο στοιχείο απογοήτευσης και θυμού και μπορεί να αποβούν μοιραίες εάν οι πλανήτες βρίσκονται στον 8ο οίκο.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
21-05-2019 9:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms