Εαρινή Ισημερία - Μετάπτωση των Ισημεριών, από την Σμάρω Σωτηράκη.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
20
03
2018

Εαρινή Ισημερία - Μετάπτωση των Ισημεριών, από την Σμάρω Σωτηράκη.

Σμάρω Σωτηράκη

Το Πλατωνικό έτος Κλείστε τα μάτια σας και επιστρέψτε στα παιδικά σας χρόνια, όταν ανέμελα παίζατε με τη σβούρα σας. Σκεφτείτε τη κίνησή της, τον τρόπο που ταλαντεύονταν και που γυρνούσε γύρω από τον εαυτό της, λίγο πριν πέσει. Φανταστείτε τώρα ότι αυτή η σβούρα μεγαλώνει, μεγαλώνει, μεγαλώνει και παίρνει τις διαστάσεις της γης.. Σκεφτείτε τους πόλους της γης να κάνουν μία περιστροφή γύρο από τον πόλους της εκλειπτικής και ιδού η τεράστια σβούρα που στριφογυρίζει και ταλαντεύεται.

 

Εαρινή Ισημερία - Μετάπτωση των Ισημεριών

 

Η κίνηση αυτή ονομάζεται μετάπτωση του άξονα της γης ή απλώς μετάπτωση και την ανακάλυψε ο σπουδαίος Έλληνας μαθηματικός και αστρονόμος Ίππαρχος (τον 2ο αιώνα πΧ), ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της αστρονομίας. Η χρονική περίοδος μιας τέτοιας περιστροφής ονομάζεται μεγάλο έτος ή Πλατωνικό έτος και διαρκεί 25.795 χρόνια. (Η απόλυτα ακριβής διάρκεια του μεγάλου έτους δεν μπορεί να προσδιοριστεί καθώς η ταχύτητα της μετάπτωσης αλλάζει με τη πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, τα 25.795 χρόνια είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα).

Είναι γεγονός! Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τους VIP αστρολόγους μας σε ακόμα χαμηλότερη χρέωση! Μόνο με 0,96/1' μιλάς και από σταθερό και από κινητό με τους καλύτερους, τους πιο διάσημους, τους πιο αλάνθαστους αστρολόγους και μελλοντολόγους! Κάλεσε στο 14540!!

Αν θέλεις να μη χρεώνεις το λογαριασμό σου και να πάρεις την προσωπική σου πρόβλεψη καλώντας σε σταθερό τηλέφωνο αγοράζοντας χρόνο ομιλίας, σου έχουμε τη λύση, δες εδώ τον τρόπο!

Η μετάπτωση προκαλεί τη σταθερή μετακίνηση του βόρειου πόλου του ουρανού (το σημείο που «βλέπει» ο βόρειος πόλος της γης), η οποία, μολονότι είναι πολύ αργή, είναι υψίστης σημασίας. Μέσα στις χιλιετίες, εξ’ αιτίας αυτής της μετακίνησης του βόρειου πόλου του ουρανού, αλλάζει ο πολικός αστέρας (το άστρο που βρίσκεται πιο κοντά στον βόρειο πόλο). Στις μέρες μας και μέχρι το 3.000 μΧ περίπου ο πολικός αστέρας είναι το αστέρι «α» της Μικρής Άρκτου ενώ μέχρι το 5.000 μΧ ο πολικός αστέρας θα είναι το αστέρι «α» του Κηφέα και μετά από 12.000 ο πολικός αστέρας θα είναι ο Βέγας, το πιο λαμπρό αστέρι του βόρειου ουρανού.

Η μετάπτωση των ισημεριών

Η σημαντικότερη συνέπεια της μετάπτωσης, για τους αστρολόγους, είναι η μετακίνηση ή μετάπτωση των ισημερινών σημείων που είναι το γ και γ΄ και αντιστοιχούν στο εαρινό και φθινοπωρινό ισημερινό σημείο ή, όπως θα λέγαμε οι αστρολόγοι, στη 0 μοίρα του Κριού και στη 0 μοίρα του Ζυγού, αντίστοιχα.

Τα σημεία «γ» και «γ΄» είναι τα σημεία τομής της εκλειπτικής με τον ουράνιο ισημερινό. Αυτή η κίνηση του άξονα της γης δημιουργεί τη μετάπτωση των ισημεριών.

Το σημείο γ είναι αυτό όπου το επίπεδο της τροχιάς του Ήλιου διασταυρώνεται με το επίπεδο των ισημερινών.  Δηλαδή κάθε φορά που ο Ήλιος βρίσκεται στα σημεία «γ» ή «γ΄» η μέρα και η νύχτα είναι ίσες σε όλον τον πλανήτη.

Οι Πλατωνικοί μήνες ή Εποχές

Το μεγάλο έτος χωρίζεται σε δώδεκα μεγάλους ή Πλατωνικούς μήνες ή –όπως επικράτησαν να λέγονται- Εποχές. Η διαίρεση του μεγάλου έτους γίνεται βάσει της μετάπτωσης των ισημεριών. Το σημείο γ της εαρινής ισημερίας (0 μοίρες του Κριού) διανύει έναν ολόκληρο κύκλο του ζωδιακού σε περίπου 25.795 χρόνια.

Όπως είπαμε εξ’ αιτίας της μετάπτωσης των ισημερινών, η εαρινή ισημερία μετακινείται αντίστροφα στη περιφέρεια του ζωδιακού κύκλου και η χρονική περίοδος που απαιτείται για να διανύσει ένα ζώδιο του ζωδιακού ονομάζεται μήνας του μεγάλου έτους ή Εποχή. Λέμε ότι κάθε Εποχή διαρκεί περίπου 2.000 αλλά αυτός ο υπολογισμός είναι κατά προσέγγιση καθώς, όπως εξηγήσαμε παραπάνω, υπάρχει η ταλάντωση στη κίνηση των πόλων που αλλάζει τη ταχύτητα μετακίνησής τους από τη μια χρονιά στην άλλη. Είναι εξαιρετική, την αγαπάμε γιατί φροντίζει για εμάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Είναι η αστρολόγος της καρδιάς μας! Είναι η Σμάρω Σωτηράκη και εσύ μπορείς να μιλήσεις μαζί της τώρα στο 14540 ή με sms στείλε ΣΜΑΡΩ στο 54529. Από Κύπρο κάλεσε 900-19-222. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Ημερομηνία Τροποποίησης:
20-03-2018 13:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
Ρίξε την Ταρώ