Η ζωδιακή θέση του Δία και τι σημαίνει για την προσωπικότητά μας.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 3
24
10
2019

Η ζωδιακή θέση του Δία και τι σημαίνει για την προσωπικότητά μας.

E-zwdia

Δίας! Το άγγιγμα του Μίδα; Ο αγαπημένος νονός του ζωδιακού. Ο πατέρας των θεών αλλά και επιρρεπής στα μεγάλα πάθη…! Ο Δίας είναι εκείνος που θα μας βοηθήσει να βρούμε το στίγμα της προσωπικής μας ευτυχίας. Είναι όμως και ο πλανήτης της υπερβολής, γι’ αυτόν το λόγο θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας και τις όψεις που κάνει.

 

Τι σημαίνει ο πλανήτης Δίας στην αστρολογία;

 

Συνήθως ο Δίας μας δείχνει τα εύκολα σημεία μας, άσχετα με το πόσο ωφέλιμα όμως μπορεί να είναι ή όχι στη ζωή μας… Συνήθως λειτουργεί ως μεγεθυντικός φακός στα θέματα που εντοπίζει και χρειάζεται προσοχή στην ερμηνεία που θα δώσουμε. Ο Δίας, ανάμεσα στα θετικά του σημεία, περιλαμβάνει επίσης την ευσπλαχνία, τη διεύρυνση και τη συμπάθεια. Για να διαβάσετε τον Αστρολογικό σας Χάρτη πατήστε εδώ: Αστρολογικός Χάρτης.

Πάμε να δούμε τι σημαίνει ο Δίας σε κάθε ζώδιο:

Ο Δίας στον Κριό:

Το άτομο με το Δία στον Κριό είναι γενναιόδωρο, αεικίνητο και δραστήριο σε πολλούς τομείς, το σε ποιους συγκεκριμένα, θα εξαρτηθεί και από τον οίκο στον οποίο φιλοξενείται. Είναι πολλές φορές παρορμητικός και αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται πάντα υπέρ του ίδιου του ατόμου. Οι όψεις που σχηματίζει θα μας δώσουν μια καλύτερη εικόνα. Συνήθως, όμως, δεν τελειώνει όπως θα ήθελε από την αρχή κι αυτό γιατί σπαταλά πολύ από το δυναμικό της ενέργειάς του στην εκκίνηση και κάπου στα μέσα του έχει φύγει ο περισσότερος ενθουσιασμός. Γενικά, διακρίνεται από μια μεγάλη αυτοπεποίθηση που έχει για τον εαυτό του. Εδώ το άτομο οφείλει να μάθει να κάνει καλύτερη διαχείριση των δυνάμεών του και να προσέχει μια τάση που έχει προς τη σπατάλη, υλικών και ψυχικών πόρων. 

Ο Δίας στον Ταύρο:

Ο άνθρωπος εδώ διακρίνεται από τα αποθέματα υπομονής που τον χαρακτηρίζουν. Κάποιο άλλο βασικό χαρακτηριστικό του, επίσης, είναι και η επιμονή του, όταν θέλει κάτι πολύ. Γενικά, τον ενδιαφέρει να αποκτήσει υλικά αγαθά, με αποτέλεσμα να αφήνει ανικανοποίητες και τις άλλες ανάγκες που έχει αυτός ο πλανήτης, όπως την ανάγκη για πνευματική πρόοδο. Η χαρά εδώ απορρέει από τα «έχω». Εύκολα λοιπόν μπορεί να καταλάβει κανείς πως αυτή η χαρά δεν κρατά πολύ, αφού είναι πλασματική. Το άτομο θα λέγαμε, επίσης, ότι διακρίνεται από μια τσιγγουνιά, ένα από τα μαθήματα που οφείλει να δώσει είναι να μάθει να είναι πιο γενναιόδωρος με τους άλλους και όταν μιλάμε για γενναιοδωρία, δεν περιοριζόμαστε μόνο στην υλική. 

Ο Δίας στους Διδύμους:

Στο συγκεκριμένο άτομο, διακρίνουμε κάποιες φορές μια σχετική επιπολαιότητα. Ενώ έχει ιδιαίτερες ικανότητες στις δημόσιες σχέσεις και γενικά στην επικοινωνία, πολλές φορές παραμένει μόνο στην επιφάνεια των γεγονότων και δεν τα βλέπει σε βάθος. Από την άλλη όμως, είναι ένα άτομο εξαιρετικά έξυπνο και ευφυές. Σίγουρα η κοινωνική του ευελιξία τον βοηθά πολύ στο να πετύχει τους στόχους του. Όχι ότι λειτουργεί ωφελιμιστικά αλλά εκφράζεται τόσο εύκολα αυτό το ταλέντο του και ο ίδιος ταυτόχρονα παίρνει τόση χαρά από την επικοινωνία του με τους άλλους, που στο τέλος η επιτυχία έρχεται ως φυσικό αποτέλεσμα αυτής της στάσης ζωής. Γενικά, χαρακτηρίζεται από μια αισιόδοξη και θετική οπτική απέναντι στα γεγονότα που βιώνει.

Ο Δίας στον Καρκίνο:

Η θέση της έξαρσης του Δία. Συναντάται, επίσης, και σε ωροσκόπια δημοσίων προσώπων. Ένας άνθρωπος που πιστεύει στις παραδοσιακές αξίες της ζωής. Εδώ το άτομο διακατέχεται από βαθιά συναισθήματα και αγαπά την οικογένειά του, η οικογένεια μάλιστα για εκείνον αποτελεί την κύρια πηγή της χαράς του. Και δεν έχει κι άδικο. Πολλές φορές έχει ωφεληθεί από τα συγγενικά του πρόσωπα, όπως επίσης και το ότι του συμπαραστέκονται σε αυτά που επιδιώκει. Συνήθως τυχερός στη ζωή του χαρακτηρίζεται ο άνθρωπος με αυτή τη ζωδιακή θέση στο Δία του. Ο Δίας τον βοηθά με κάποιο τρόπο να αποφεύγει τις κακοτοπιές και με ένα έμφυτο ένστικτο να ξέρει πότε και πώς να κινηθεί.

Ο Δίας στο Λέοντα:

Ο πλανήτης εδώ ζητά έκφραση, καλή διάθεση, διασκέδαση, έρωτα και εκφράζει την καλλιτεχνική του προδιάθεση. Σε ζώδιο φωτιάς, προσδίδει αυτοπεποίθηση, παράλληλα όμως και αυταρέσκεια. Ιδιαίτερη η ανάγκη της απόκτησης παιδιών και για το λόγο ότι μέσα από αυτόν τον τομέα επιβεβαιώνει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού του. Γενικά, ο άνθρωπος με το Δία στο Λέοντα, είναι ένας άνθρωπος αισιόδοξος, δραστήριος και ξέρει να δημιουργεί τις ευκαιρίες της ζωής από μόνος του. Ακόμη κι αν σε κάτι δεν τα καταφέρει με την πρώτη προσπάθεια, η επιμονή του είναι τόση που δεν θα καταβληθεί αλλά αντίθετα θα βάλει τα δυνατά του για την επόμενη. Είναι άνθρωπος δυναμικός και σταθερός στις επιλογές του.

Ο Δίας στην Παρθένο:

Ο Δίας εδώ, βρίσκεται σε θέση αδυναμίας. Λίγο «τσιγγούνη» θα χαρακτηρίζαμε το Δία εδώ για το άτομο. Οι χαρές που του προσφέρει είναι περιορισμένες. Οι μόνες ικανοποιήσεις που θα μπορούσε να προσφέρει στο άτομο, είναι μέσα από την εργασία και την προσφορά. Εξαρτάται όμως από το σύνολο του χάρτη. Σ’ αυτήν τη θέση, θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ως το Δία του …δημοσίου υπαλλήλου. Ο άνθρωπος με αυτή τη θέση στο Δία του, είναι οργανωτικός, μεθοδικός, πρακτικός και έντιμος. Αρκετά ορθολογιστής στις αποφάσεις του και τις επιθυμίες του, δεν θα κυνηγήσει ποτέ κάτι που το θεωρεί περιττό. Δεν ρισκάρει εύκολα αλλά μπορεί να χάνει και ευκαιρίες στη ζωή του εξαιτίας του ότι κολλάει πολύ στις λεπτομέρειες.

Ο Δίας στο Ζυγό:

Ο άνθρωπος με το Δία του στο ζώδιο του Ζυγού, είναι ένα ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο, με ευγενικούς τρόπους συμπεριφοράς, κομψός αλλά πολλά από τα αιτήματα του Δία, όπως η ανάγκη της ανεξαρτησίας και της πνευματικότητας, μπορεί κατά καιρούς να μπλοκάρονται σε αυτή τη θέση. Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως το άτομο εξαρτάται πολύ από τη γνώμη των άλλων, εξαιτίας μιας προσωπικής του ανασφάλειας. Ενώ έχει πολλά ταλέντα που αν τα χρησιμοποιήσει σωστά μπορεί να προχωρήσει εξαιρετικά στη ζωή του, αν δεν έχει την ανάλογη ενθάρρυνση, μπορεί να μην τα φανερώσει ποτέ την κατάλληλη στιγμή. Είναι όμως ένας άνθρωπος με θετική αντιμετώπιση στη ζωή και αυτό τον βοηθά πολύ στο να ξεπερνά τα όποια θέματα αντιμετωπίζει.

Ο Δίας στο Σκορπιό:

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, βγάζει μία εμμονή με τα χρήματα και το πιο πιθανό είναι, κάποια στιγμή και σε μεγαλύτερη ηλικία, το άτομο να ικανοποιηθεί οικονομικά αφού ο Δίας εδώ μπορεί να περιμένει μέχρι να έρθει η εκπλήρωση. Ιδιαίτερα καλή θέση, αφού βρίσκεται σε ζώδιο νερού, και το πιο σημαντικό είναι η συναισθηματική αφθονία που παρέχεται στο άτομο μέσα από αυτήν την θέση του Δία. Αυτό βέβαια θα λειτουργήσει περισσότερο στην περίπτωση που ο Δίας κάνει θετικές όψεις με προσωπικούς πλανήτες. Το άτομο είναι ιδιαίτερα επίμονο και όταν πιστεύει πολύ σε κάτι, θα βάλει τα δυνατά του και θα το πετύχει. Έχει ιδιαίτερο ένστικτο για να αποφεύγει τις κακοτοπιές αλλά ταυτόχρονα, έχει πάρει και τα μαθήματά του από προηγούμενα λάθη του ώστε να μην τα επαναλάβει ξανά. 

Ο Δίας στον Τοξότη:

Το άτομο είναι αισιόδοξο, τυχερό στα οικονομικά, ειδικά αν ευνοούν και οι όψεις που σχηματίζει από αυτήν τη ζωδιακή θέση ο Δίας, με ανεπτυγμένη την αίσθηση της ηθικής και της δικαιοσύνης, με άνεση στο λόγο. Στην ουσία, ο Δίας εδώ βρίσκεται στο σπίτι του και θα λειτουργήσει ανάλογα και με απλοχεριά. Εκτός κι αν οι όψεις που κάνει είναι αρνητικές, σε αυτήν την περίπτωση, το άτομο θα λειτουργήσει επιπόλαια στη ζωή του, θα σπαταληθεί άσκοπα, και πιθανόν να χάσει πολλές ευκαιρίες. Αλλά ακόμη κι αν κάποιες φορές δεν έρθουν στη ζωή του τα πράγματα όπως θα ήθελε, ξέρει να απαντά με αισιοδοξία και θετική αντιμετώπιση στις αντιξοότητες της ζωής. Ευνοείται σε ταξίδια και σε κοινωνικές επαφές.

Ο Δίας στον Αιγόκερω:

Ο Δίας εδώ είναι σε θέση πτώσης. Ένα άτομο λίγο «καλουπωμένο» θα το χαρακτηρίζαμε, γιατί έχει εγκλωβιστεί στην παράδοση και στο κατεστημένο. Του λείπει η ορμή και η φαντασία να κάνει κάτι πέρα από τα γνωστά και οικεία του. Λόγω της Κρόνιας θέσης του εδώ ο Δίας, δεν έχει τον ανάλογο χώρο για να επεκταθεί. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον άνθρωπο με αυτή τη θέση στο Δία του, είναι η κοινωνική του θέση, η ασφάλειά του, ένα καλό όνομα στην κοινωνία. Δυστυχώς όμως χάνει πολύ μεγάλο μέρος από τον ενθουσιασμό του και πολύ πιθανό κάποιες φορές την ουσιαστική ανθρώπινη επαφή. Σίγουρα πρόκειται, όμως, για ένα φιλόδοξο και εργατικό άτομο, με καλό προγραμματισμό στη ζωή του και που ξέρει πολύ καλά πώς να υλοποιεί τα όνειρά του.

Ο Δίας στον Υδροχόο:

Τα καλύτερα στη ζωή του συγκεκριμένου ατόμου έρχονται όταν είναι ελεύθερο και λειτουργεί χωρίς πίεση στη ζωή του. Οι φιλίες του και οι κοινωνικές του συναναστροφές είναι πολύ σημαντικές και το πεδίο όπου η τύχη τον ευνοεί ιδιαίτερα. Όσο πιο ελεύθερο αφήνεται το άτομο να εκφραστεί, τόσο πιο παραγωγικό γίνεται, και τόσο πιο πολύ με το μέρος του είναι η τύχη. Φυσικά, τα βασικά του ενδιαφέροντα και πεδίο δράσης, αφορούν τομείς όπως η υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και οικολογικές ανησυχίες. Ξέρει να θέτει στόχους εδώ ο Δίας, το αν όμως θα εκπληρωθούν ή όχι, έχει να κάνει και με τις όψεις που σχηματίζει, ιδίως με τους προσωπικούς πλανήτες στο χάρτη του ατόμου. 

Ο Δίας στους Ιχθύς:

Μια ιδιαίτερα καλή θέση για το Δία εδώ. Το άτομο επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα προβλήματα των άλλων, υπάρχει έντονη καλλιτεχνική προδιάθεση και μια πολύ προσωπική εμβάθυνση στα πράγματα. Στην αρνητική του όμως εκδήλωση, διακρίνουμε μια ανεδαφικότητα στην εκτίμηση των καταστάσεων, απώλειες σε υλικό και συναισθηματικό επίπεδο και μια εξιδανίκευση που δεν τον ωφελεί, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να ξεφεύγει από την πραγματικότητα, μέσα από το αλκοόλ ή άλλου είδους ουσίες. Όταν ο Δίας όμως σχηματίζει θετικές όψεις, το άτομο ευνοείται στην πνευματική και ψυχική του εξέλιξη. Οι καλλιτεχνικές του τάσεις μπορούν να τον βοηθήσουν υλικά και συναισθηματικά. Πολλές φορές, κι ενώ τα πράγματα μοιάζουν να είναι σε αδιέξοδο, το άτομο ξαφνικά δέχεται βοήθεια άνωθεν και μπορεί να σωθεί ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
24-10-2019 12:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms