Ο Κρόνος στα 12 ζώδια. Τι σηματοδοτεί και πως σε επηρεάζει.
Βαθμολόγησε
20
06
2014

Ο Κρόνος στα 12 ζώδια. Τι σηματοδοτεί και πως σε επηρεάζει.

E-zwdia

 

Τι σηματοδοτεί το πέρασμα του Κρόνου από τα 12 ζώδια;Ο Κρόνος, ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται, συμβολίζει τις αδυναμίες, τις δυσκολίες ή τις καθυστερήσεις που έχει να αντιμετωπίσει κάθε άνθρωπος στη ζωή του.
Για να δείτε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Κρόνος σας πατήστε εδώ: Αστρολογικός Χάρτης

 

 

Ο Κρόνος στον Κριό:

Η αρχή και κάθε νέο ξεκίνημα γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι κάτι δύσκολο. Κατά καιρούς βιώνει είτε περιόδους δυναμισμού, είτε αδράνειας. Το άτομο, κάποιες φορές, έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης αλλά από την άλλη θέλει να νιώθει ότι έχει την κατάσταση στα χέρια του. Στα πρώτα χρόνια της ζωής του, πολλές φορές μπροστά σε μια ενδεχόμενη επιτυχία μπορεί να φοβηθεί και να κάνει πίσω. Όσο όμως μεγαλώνει σιγά-σιγά και κατανοεί ότι είναι ο μόνος υπεύθυνος για το ότι ακόμη δεν έχει καταφέρει να πάρει την ηγετική θέση που επιθυμεί, αρχίζει και αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση στον εαυτό του και διεκδικεί το μερίδιο της επιτυχίας που του αναλογεί. Χρειάζεται να μάθει να τολμά και να ρισκάρει στη ζωή του, καθώς και τι σημαίνει ανεμελιά και αυθορμητισμός.

Ο Κρόνος στον Ταύρο:

Εδώ ενισχύονται οι αργοί ρυθμοί του ζωδίου. Το άτομο θα είναι πρακτικό και τα συμφέροντα του θα είναι το πρώτο του μέλημα. Πολλές φορές όμως δίνει και οικονομική άνεση. Στη ζωή του μαθαίνει, από πολύ νωρίς, να δουλεύει σκληρά, ώστε να αποκτήσει την οικονομική άνεση που χρειάζεται για να νιώσει ασφαλής. Ξέρει την αξία του και αγωνίζεται για να αποκτήσει δύναμη στη ζωή του. Παρ’ όλα αυτά, πολλές φορές τον διακατέχει ένα αίσθημα ανικανοποίητου και δεν χαίρεται αυτά που έχει ήδη καταφέρει. Είναι ιδιαίτερα επίμονο άτομο και αν βάλει κάτι στο μυαλό του, ξέρει πολύ καλά να κοπιάζει για να το κατακτήσει. Δυστυχώς, όμως, πολλές φορές εστιάζει σε αυτά που ακόμη δεν έχει, με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνει όπως τους αξίζουν αυτά που ήδη έχει καταφέρει.  

Ο Κρόνος στους Διδύμους:

Εδώ το άτομο εμβαθύνει περισσότερο στο νόημα της ζωής, προσπαθεί να είναι αντικειμενικός και ρεαλιστικός στον τρόπο που σκέφτεται. Αν κάποιος είναι επιστήμονας, είναι μια πολύ καλή ζωδιακή θέση για τον Κρόνο του. Έχει όμως μια έλλειψη εμπιστοσύνης στην κρίση των άλλων, κι αυτό γιατί πιστεύει ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμη πόσο σημαντικά είναι αυτά που υποστηρίζει. Ξέρει να κοπιάζει πνευματικά για απόκτηση νέων χρήσιμων γνώσεων στους τομείς που τον ενδιαφέρουν. Αντιμετωπίζει, επίσης, ένα θέμα στο πως επικοινωνεί με τους άλλους και αυτό γιατί θέλει να δείχνει εξυπνότερος. Χρειάζεται να μάθει στη ζωή του να χαλαρώνει και λίγο και να απολαμβάνει και άλλα πράγματα στη ζωή, να ξεπεράσει αυτήν την ανταγωνιστική του πλευρά. 

Ο Κρόνος στον Καρκίνο:

Επηρεάζει πολύ την ψυχοσύνθεση του ατόμου. Μπορεί να εκδηλώνει μια απαισιόδοξη τάση απέναντι στη ζωή, να νιώθει φοβισμένο και ανασφαλές. Τα ζητήματα της οικογένειας θα ’ναι μία πηγή ευθύνης για εκείνον, όπως επίσης, και να αισθάνεται ότι δεν πήρε ποτέ την αγάπη και την αναγνώριση που θα ήθελε από τους γονείς του. Εκδηλώνει μια δειλία και μια καχυποψία, με αποτέλεσμα, πολλές φορές, να νιώθει αποκομμένος από το υπόλοιπο περιβάλλον. Όλο αυτό βέβαια γίνεται από φόβο μην πληγωθεί. Η διάθεσή του πολλές φορές εναλλάσσεται, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τους γύρω του. Η απόκτηση του δικού του σπιτιού θα του προσδώσει μεγάλη ασφάλεια. Έχει μάθει από μικρός να κρύβει τα συναισθήματά του και η ζωή τον καλεί να μάθει σιγά-σιγά να τα εξωτερικεύει, αν θέλει πραγματικά να βιώσει την ευτυχία.  

Ο Κρόνος στο Λέοντα:

Ο Κρόνος σε αυτή τη ζωδιακή θέση βάζει φρένο στα αισθήματα του ατόμου. Νιώθει ανεπαρκές και παρ’ όλο που επιθυμεί διακαώς να προβάλλει την προσωπικότητά του, νιώθει πολλές ανασφάλειες. Κάποιες φορές, συναναστρέφεται με αυταρχικά άτομα και στην ουσία όλο αυτό γίνεται, ώστε, με τον καιρό, να μάθει να αποτινάσσει το «ζυγό» που του επιβάλλουν οι άλλοι. Φοβάται την κριτική των άλλων, με αποτέλεσμα να δειλιάζει να κάνει αυτό που θα ήθελε. Μπορεί σαν παιδί, να μην έπαιξε ποτέ και να μη χάρηκε, όπως θα του αναλογούσε, με αποτέλεσμα να φέρει στην ενήλικη ζωή του αυτήν τη «βαριά» αίσθηση. Η κοινωνική αναγνώριση είναι πολύ σημαντική για εκείνον. Καθώς όμως μεγαλώνει, και μέσα από τα «μαθήματα» που πήρε από τον Κρόνο, μαθαίνει να αποδέχεται τον εαυτό του όλο και περισσότερο. 

Ο Κρόνος στην Παρθένο:

Δίνει κριτική ανάλυση και σοβαρότητα στην εργασία, αν και ενοχλητική κριτική, ταυτόχρονα για τους άλλους. Είναι ιδιαίτερα ευσυνείδητος και εργατικός αλλά θα κοπιάσει πολύ για να φέρει μια σταθερότητα στον επαγγελματικό τομέα της ζωής του. Στα νεανικά του χρόνια, έχει κάποιο θέμα με τη σωστή οργάνωση και παραβλέπει σημαντικές λεπτομέρειες, με την πορεία των χρόνων όμως, καλείται να τα διορθώσει όλα αυτά και στο τέλος τα καταφέρνει. Θέλει να προσφέρει στους γύρω του αλλά ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμη το που ανήκει. Δύσκολα νοιώθει ικανοποιημένος με τον εαυτό του και πιστεύει ότι δεν έκανε ποτέ όλα όσα θα έπρεπε. Από το φόβο του μήπως δεν κάνει κάτι καλά, μπορεί να φτάσει στο άλλο άκρο,  του να μην προσπαθήσει καν να αρχίσει κάτι.

Ο Κρόνος στο Ζυγό:

Μια καλή θέση για τον Κρόνο εδώ. Ωθεί το άτομο στην υπομονή και στο να αντιλαμβάνεται τα πράγματα γύρω του, με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Συναναστρέφεται με διαφορετικούς ανθρώπους και το βάρος της γνώμης του έχει μια βαρύτητα, που οι άλλοι την προσέχουν και την σέβονται. Σκέφτεται πολύ πριν μιλήσει αλλά κάποιες φορές μια αίσθηση συστολής που έχει απέναντι στις σχέσεις, μπορεί να του στερήσει την προσωπική του εξέλιξη στους τομείς που επιθυμεί. Παρουσιάζει μια αντίφαση στον τρόπο που επικοινωνεί και αυτό γιατί το κάνει σε πιο επιφανειακό επίπεδο και δεν προχωρεί στο πιο βαθύ και συναισθηματικό. Γενικά, είναι διπλωμάτης και με καλή κρίση, γι’ αυτό και οι άλλοι τον εμπιστεύονται. Επιθυμεί σοβαρούς συντρόφους στη ζωή του και μπορεί να πάρει την απόφαση να παντρευτεί με πιο πρακτικά κριτήρια.

Ο Κρόνος στο Σκορπιό:

Εδώ ο Κρόνος, δίνει θέληση και ισχυρή επιμονή στους στόχους του ατόμου αλλά πολλές φορές τον κάνει να τείνει προς την καχυποψία. Σε ζώδιο του νερού, ο συγκεκριμένος πλανήτης βάζει φρένο στην ανάγκη της συναισθηματικής έκφρασης. Η επιτυχία στη ζωή του έρχεται μετά από πολλές δυσκολίες, εμπόδια και δοκιμασίες αλλά με την επιμονή του και την εξυπνάδα του, στο τέλος τα καταφέρνει. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κοινωνική του εξέλιξη και γι’ αυτό μπορεί να είναι πολύ πειθαρχημένο. Μπορεί να εκδηλώνει, ορισμένες φορές, μια εμπάθεια ή ζηλότυπες συμπεριφορές αλλά είναι επίσης ευρηματικός και έξυπνος. Μπορεί να υπάρξουν θέματα στην ερωτική ζωή του ατόμου που τον επηρεάζουν στις μετέπειτα επιλογές του. 

Ο Κρόνος στον Τοξότη:

Αυξάνει την ώριμη, πνευματική πλευρά του ατόμου. Εντιμότητα και αξιοπρέπεια είναι από τις πιο σημαντικές του αρετές. Ο Κρόνος εδώ, στο ζώδιο της δικαιοσύνης, εκφράζει με άνεση ένα από μεγαλύτερα αιτήματά του. Ο άνθρωπος εδώ διακατέχεται από μια βαθιά επιθυμία να βοηθήσει και να ωφελήσει την κοινωνία, μέσω των ηθικών νόμων και της πειθαρχίας. Είναι επίμονος, διορατικός και ανεξάρτητος. Αν, όμως, οι όψεις που σχηματίζει δεν είναι θετικές, η επικριτική του διάθεση και η ανταγωνιστική του συμπεριφορά, μπορεί να φέρουν ρήξη στις σχέσεις του με τους άλλους. Υπάρχει η τάση της απαισιοδοξίας για το μέλλον και το άτομο χρειάζεται να πιστέψει σε κάτι πολύ και βαθιά, για να προχωρήσει και να εξελιχθεί στη ζωή του.  

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω:

Ικανότητα σε οικονομικά ζητήματα ωθεί το άτομο προς την κοινωνική και οικονομική καταξίωση. Προσκόλληση όμως στην ύλη μπορεί να βγάλει αυτή η θέση. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα και «κακό». Αυτός είναι ο Κρόνος. Ο πλανήτης που  εξουσιάζει την ύλη. Μεγάλη ανάγκη να αναγνωρισθεί κοινωνικά και επαγγελματικά. Είναι ιδιαίτερα ευσυνείδητο άτομο, εργατικό αλλά και απαιτητικό πολύ προς τους άλλους. Σε μικρότερη ηλικία, μπορεί να μην ένιωθε τόση αυτοπεποίθηση, αλλά μεγαλώνοντας πιστεύει όλο και περισσότερο στις ικανότητές του και στον εαυτό του. Διακρίνεται από μια σοβαρότητα, αυστηρότητα αλλά και κάποια μελαγχολική διάθεση μερικές φορές. Δυσκολεύεται στο να μάθει να χαλαρώνει και να διασκεδάζει στη ζωή του.

Ο Κρόνος στον Υδροχόο:

Καλά δομημένο μυαλό, με διάκριση και ακρίβεια. Αγάπη για τον πλησίον, μέσα από την αίσθηση του καθήκοντος. Ευγενική και φιλική διάθεση, με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα. Διαθέτει πρακτικό μυαλό και αυτοπειθαρχία. Αν και έχει μια έμφυτη ανάγκη στο να βοηθάει τους άλλους, κάποιες φορές δυσκολεύεται να τους καταλάβει. Όσο μεγαλώνει, μαθαίνει όλο και περισσότερο και η τύχη του χαμογελά πιο συχνά. Αν οι όψεις που σχηματίζει δεν είναι θετικές, μπορεί να έχουμε έναν άνθρωπο που ακολουθεί μια μοναχική πορεία στη ζωή του και δυσκολεύεται με τις προσωπικές του σχέσεις. Είναι όμως κάποιος που ξέρει τι θα πει φιλία, αν και κάποιες φορές οι άλλοι τον θεωρούν απόμακρο, γιατί μπορεί να εξετάζει μια κατάσταση με μεγαλύτερη νηφαλιότητα, ακριβώς γιατί δεν εμπλέκεται συναισθηματικά. 

Ο Κρόνος στον Ιχθύ:

Εδώ ο Κρόνος θα τονίσει περισσότερο κάποιες από τις αδυναμίες του συγκεκριμένου ζωδίου, στη μεταβλητότητά του και στην έλλειψη αυτοπεποίθησης. Το άτομο δεν ανέχεται τους περιορισμούς και μπορεί να έχει απότομα συναισθηματικά ξεσπάσματα. Δεν ανέχεται τη ρουτίνα και διακρίνεται από κυκλοθυμικές αντιδράσεις. Εκδηλώνει μια μυστικοπάθεια και προτιμά πολλές φορές την απομόνωση. Δυσκολεύεται να βάλει κάποιο πρόγραμμα στη ζωή του και αποδίδει καλύτερα επαγγελματικά σε χώρους ήσυχους και απομονωμένους. Είναι όμως ένας έξυπνος άνθρωπος και, κάποιες φορές, ιδιαίτερα διορατικός. Τον εμπνέει το να βοηθάει τους ανήμπορους και είναι κάτι που μπορεί να το καταφέρει εξαιρετικά καλά, αρκεί πρώτα να έχει λύσει τα δικά του προσωπικά ζητήματα. 

Ημερομηνία Τροποποίησης:
20-06-2014 20:18
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms