Ο Ποσειδώνας στους 12 οίκους.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
18
07
2014

Ο Ποσειδώνας στους 12 οίκους.

E-zwdia

 

Τι σηματοδοτεί η θέση του Ποσειδώνα στους 12 οίκους;

 
Ανάλογα με τη θέση του Ποσειδώνα στους 12 οίκους, βλέπουμε σε ποιον τομέα της ζωής μας έχουμε ανάγκη το όνειρο, τη φυγή, σε τι έχουμε ανάγκη να πιστεύουμε και να εξιδανικεύουμε πολλές φορές αλλά και τις αυταπάτες μας, την αμφισβήτηση, το να αποφεύγουμε την επαφή με την πραγματικότητα ή να προσπαθούμε να την ωραιοποιήσουμε. Παρ’ όλα αυτά, είναι εκείνος που μας βοηθά να πιστέψουμε σε πιο υψηλά ιδανικά και να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας. Για να διαβάσετε τον Αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ: Αστρολογικός Χάρτης

 
 
 Διαβάστε επίσης:

  Ο Ποσειδώνας στα 12 ζώδια

 

 

Πάμε να δούμε αναλυικά τι σημαίνει ο Ποσειδώνας σε κάθε οίκο:

 

 

Ο Ποσειδώνας στον 1ο οίκο: 

 
Το άτομο με τον Ποσειδώνα στον 1ο του οίκο, το διακρίνει μια ευαισθησία και ένας καλλιτεχνικός τρόπος σκέψης και δράσης. Κάποιες φορές, δυσκολεύει τους άλλους να τον καταλάβουν αλλά από την άλλη ασκεί μια έντονη γοητεία στους γύρω του. Καταφέρνει να φτάσει στο σημείο να παραπλανήσει τους άλλους αλλά ταυτόχρονα το ίδιο κάνει με τον ίδιο του τον εαυτό. Είναι ονειροπόλος, κυκλοθυμικός και αναβλητικός σε πρακτικά θέματα. Είναι φύση καλλιτεχνική, με έντονη φαντασία και ορισμένες φορές, ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει, το άτομο μπορεί να λειτουργήσει μ’ έναν αυτοκαταστροφικό τρόπο. Απορροφά εύκολα την περιρρέουσα συναισθηματική ατμόσφαιρα και επηρεάζεται εύκολα από τους άλλους.  

Ο Ποσειδώνας στο 2ο οίκο: 

 
Το άτομο θα μπορούσε να κερδίζει χρήματα από τη θάλασσα, τα ποτά ή κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα. Είναι η θέση των εφοπλιστών. Εξαρτάται από τις όψεις που σχηματίζει και με ποιους πλανήτες, για να σηματοδοτήσει τεράστια αφθονία στη ζωή του ατόμου ή, αντίθετα, πιθανότητες για χρηματικές απώλειες. Διαθέτει ισχυρή φαντασία και είναι ιδιαίτερα διαισθητικός. Τον χαρακτηρίζει συνήθως, μια γενναιόδωρη στάση προς τους άλλους. Καλό όμως είναι και σε ό, τι αφορά τη χρηματική διαχείριση, να προσέχει αλλά και να τον… προσέχουν. Ανασφαλής κι αυτό γιατί δεν πιστεύει πάντα στον εαυτό του, κάποιες φορές μπορεί να αισθάνεται τύψεις για αυτά που έχει, ανεξάρτητα από το αν είναι πολλά ή όχι, λες και τα πήρε από άλλους που δικαιωματικά τους ανήκαν. 
 

Ο Ποσειδώνας στον 3ο οίκο: 

 
Ο ιδεαλιστής με τα υψηλά ιδανικά διαθέτει ένα εξαιρετικά εφευρετικό μυαλό αλλά από την άλλη, δύσκολα θα κρατήσει την προσοχή του σταθερά προσηλωμένη σε κάτι. Ο τρόπος που κινείται είναι γοητευτικός,  ο λόγος του, επίσης, μπορεί να μαγεύει αλλά και μια πιθανότητα μυθομανίας μπορεί να υπονοεί αυτή η θέση. Επίσης, μπορεί να διαθέτει ταλέντο στη συγγραφή και αυτό θα τον βοηθούσε πολύ για να εκφράσει, με έναν πιο δημιουργικό τρόπο, αυτή του την ανάγκη. Έχει μια τάση να «χάνεται» με τις καθημερινές του υποχρεώσεις κι αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία παρεξηγήσεων με τον κοινωνικό του περίγυρο.
 

Ο Ποσειδώνας στον 4ο οίκο: 

 
Το άτομο είναι εξαιρετικά δεμένο με τις ρίζες του και με την πατρική του οικογένεια. Πολλές φορές και λόγω κάποιων τραυματικών εμπειριών μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον, μπορεί να εξιδανίκευσε είτε τη μητρική, είτε την πατρική φιγούρα της οικογένειας κι αυτό έγινε από μεγάλη ανάγκη για να ανταπεξέλθει σε ό, τι τον είχε πληγώσει. Αρνείται σε πολλές περιπτώσεις να δει αλήθειες που θα το προσγειώσουν στην πραγματικότητα. Αργότερα, μεγαλώνοντας, υιοθετεί ανάλογη στάση και προς το φιλικό του κύκλο, λειτουργεί πάντα ως μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά για τους άλλους, εκφράζοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο την ανάγκη που έχει κι εκείνος από τους άλλους. Ονειρεύεται ένα σπίτι κοντά σε θάλασσα, διαθέτει ενόραση, έχει ταλέντο στη διακόσμηση και τη μαγειρική. Όνειρό του θα είναι πάντα, η ιδανική οικογένεια, η ιδανική πατρίδα, ο ιδανικός κόσμος. 
 

Ο Ποσειδώνας στον 5ο οίκο: 

 
Η θέση αυτή μπορεί να μας δώσει ένα άτομο εξαιρετικά φιλήδονο. Ο έρωτας και η διασκέδαση θα είναι προτεραιότητα στη ζωή του. Η ιδανική θέση για τον Ποσειδώνα, για το άτομο όμως, και όταν δεν είναι καλά τοποθετημένος, όχι και τόσο καλή, αφού εξιδανικεύει τόσο πολύ τον έρωτα και τις σχέσεις, που στο τέλος κινδυνεύει να βρίσκεται να κλαίει πάνω στα συντρίμμια των ονείρων του. Στην πραγματικότητα, είναι πάντα ερωτευμένος με τον έρωτα. Καλλιτεχνική και μεταφυσική θέση. Δύσκολα αποφεύγονται οι απογοητεύσεις από ερωτικές και φιλικές σχέσεις. Ο Ποσειδώνας εδώ θέλει δημιουργία, μέσα από υψηλής ποιότητας ιδέες. Αν ασχοληθεί με την τέχνη, θα μπορέσει να διοχετεύσει μ’ έναν πιο υγιή και δημιουργικό τρόπο αυτή του την ανάγκη.  
 

Ο Ποσειδώνας στον 6ο οίκο:

 
Εδώ, είτε το άτομο θα είναι ερωτευμένο με τη δουλειά του, είτε θα υποφέρει και θα την μισεί. Έχει ανάγκη να φροντίζει τους άλλους και το να ασχοληθεί με ανάλογα επαγγέλματα, θα τον βοηθούσε πολύ. Χρειάζεται όμως να προσέχει τις σχέσεις με τους συναδέλφους του και να μην εμπιστεύεται πάντα τόσο εύκολα τους άλλους. Καλό θα ήταν να προσέχει το πώς διατρέφεται και στην καλή διατήρηση της φυσικής του κατάστασης. Η καθημερινή ρουτίνα τον εξοντώνει και χρειάζεται πάντα ένα όραμα για να προχωρά στη ζωή του. Έχει την τάση να ξεχνά μικρές καθημερινές λεπτομέρειες και κάποιες φορές, να δημιουργεί μια χαοτική κατάσταση, από πρακτικής άποψης στη ζωή του. Αγαπά τα ζώα και είναι ένα άτομο με ιδιαίτερες ευαισθησίες απέναντι στον πόνο των άλλων.  
 

Ο Ποσειδώνας στον 7ο οίκο:

 
Στο χώρο του γάμου και των συνεργασιών, θα εκτονώσει το δυναμικό του ο Ποσειδώνας. Με ό, τι κι αν σημαίνει αυτό και συνήθως σημαίνει… περιπέτειες. Εξιδανικεύει μ’ έναν τέτοιο τρόπο τις σχέσεις του, που δεν του επιτρέπει να δει την πραγματικότητα έτσι όπως ακριβώς είναι. Έχει την τάση να τοποθετεί σ’ ένα βάθρο το σύντροφό του, ώσπου στο τέλος αρχίζει και νιώθει ο ίδιος ανεπαρκής απέναντί του. Έχει ανάγκη από έναν μέντορα σύντροφο, κάποιον που θα τον θεωρεί φωτεινό φάρο στη ζωή του. Από την άλλη όμως, είναι ένας άνθρωπος με πολύ καλές προθέσεις, γι’ αυτό και το ίδιο πιστεύει πάντα για τους άλλους. Κάπου όπου οπωσδήποτε οφείλει, επίσης, να προσέχει, είναι η επιλογή των συνεργασιών που κάνει. 
 

Ο Ποσειδώνας στον 8ο οίκο: 

 
Το άτομο κάποιες φορές μπορεί να χάνεται μέσα σε υπαρξιακές αναζητήσεις. Από την άλλη όμως, είναι ιδιαίτερα ενορατικό και μπορεί τα όνειρά του να είναι προφητικά. Χρειάζεται να προσέχει στη ζωή του σε ό, τι σχετίζεται με οικονομικές δοσοληψίες με άλλους, φορολογικά ζητήματα, τράπεζες, ασφάλειες. Αν οι όψεις που σχηματίζει είναι θετικές, ωφέλεια μπορεί να προκύψει από τα οικονομικά του/της συζύγου του. Στην αντίθετη περίπτωση που οι όψεις είναι αρνητικές, καλό θα ήταν να προσέχει πολύ περισσότερο στο πως ο/η σύζυγός του διαχειρίζεται τα χρήματά τους. Ο Ποσειδώνας στον 8ο οίκο δείχνει ένα άτομο με διάφορες συναισθηματικές εξάρσεις αλλά οι προσδοκίες που έχει από το σύντροφό του δεν είναι πάντα πραγματοποιήσιμες. 
 

Ο Ποσειδώνας στον 9ο οίκο: 

 
Η φιλοσοφία, η έρευνα, η τέχνη, η πνευματικότητα μπορεί να είναι η λύση του Ποσειδώνα εδώ. Βασικά, αναζητά τη δική του φυγή μέσα από τη γνώση. Οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις όμως, και αν σε αυτό συνηγορούν και άλλες όψεις του χάρτη, μπορεί να καταλήξουν σε φανατισμό. Είναι το άτομο που έχει μια αισιόδοξη στάση ζωής, πιστεύοντας πάντα σε μια συμπαντική δικαιοσύνη. Κάποιες φορές, αποφεύγει τις προσωπικές του ευθύνες, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να κάνει πάντα την αυτοκριτική του, ώστε να μπορέσει να βελτιωθεί. Αν οι όψεις που σχηματίζει είναι αρνητικές, μπορεί στη ζωή του ατόμου να παρουσιαστούν θέματα με συγγενείς εξ αγχιστείας, το εξωτερικό ή να αντιμετώπισει θέμα με τις σπουδές του.    
 

Ο Ποσειδώνας στον 10ο οίκο:

 
Η θέση του Ποσειδώνα, στον άξονα 4ου-10ου, μας δείχνει έναν άνθρωπο που ίσως μεγάλωσε σε θολές οικογενειακές συνθήκες. Μπορεί ένα διαζύγιο των γονιών του ή μια ιδιόρρυθμη σχέση μεταξύ τους, να στιγμάτισε την ψυχολογία του ως παιδί. Με κάποιον τρόπο, ο ένας από τους δύο γονείς ήταν απών είτε σε συναισθηματικό, είτε σε πρακτικό επίπεδο. Το ότι όμως βρίσκεται στον τομέα της επαγγελματικής καριέρας, δεν σημαίνει απαραίτητα και προβλήματα στο συγκεκριμένο χώρο. Αν οι όψεις ευνοούν, το  άτομο μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του. Επίσης, θα μπορούσε να σταδιοδρομήσει στον καλλιτεχνικό χώρο. Συνήθως, όμως, οι στόχοι του είναι περισσότερο αφιερωμένοι σε μια ιδεατή κοινωνία, παρά στην οικονομική και κοινωνική του καταξίωση.  
 

Ο Ποσειδώνας στον 11ο οίκο: 

 
Το κύριο ζητούμενο του Ποσειδώνα σε αυτή τη θέση είναι οι μεγάλες κοινωνικές ομάδες που ασχολούνται με πολιτικά και ανθρωπιστικά ιδεώδη. Οι στόχοι της ομάδας στην οποία συμμετέχει γίνονται και προσωπικοί του στόχοι. Το άτομο έχει υιοθετήσει μια ιδεαλιστική άποψη για τον κόσμο και επειδή έχει εξιδανικεύσει τη σχέση της φιλίας, πολλές φορές δυστυχώς, μπορεί να εξαπατηθεί από κάποιους που θεωρούσε φίλους. Σε αυτήν την περίπτωση, η απογοήτευση που βιώνει είναι ιδιαίτερα έντονη. Δυσκολεύεται να αποφασίσει στην επιλογή της καταλληλότερης για εκείνον επαγγελματικής κατεύθυνσης και τι χρειάζεται σε προσωπικό επίπεδο για να νιώσει πλήρης.   
 

Ο Ποσειδώνας στον 12ο οίκο: 

 
Τέλεια θέση για μεταφυσικά ζητήματα, για προσευχή, για επαφή με το αόρατο και το υπερβατικό. Το άτομο με αυτή τη θέση στον Ποσειδώνα του, θα μπορούσε να δουλέψει σε χώρους εγκλεισμού και να φροντίζει ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια. Αν οι όψεις που σχηματίζει είναι θετικές, το άτομο θα μπορούσε να σταδιοδρομήσει στο χώρο της έρευνας, της ψυχιατρικής ή σε μεγάλους οργανισμούς που ασχολούνται με τα δικαιώματα κάποιων ομάδων πληθυσμού. Αν οι όψεις είναι δυσαρμονικές, το άτομο χρειάζεται να προσέχει το παρασκήνιο που κατά καιρούς μπορεί να παίζει στη ζωή του, καθώς και στο πως θα μπορούσε να προστατέψει τον εαυτό του από το να απορροφά σαν σφουγγάρι τα συναισθήματα των άλλων.   
 
 
 
Ημερομηνία Τροποποίησης:
18-07-2014 17:13
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms