Οι ζωδιακές ακμές στους 12 οίκους. Ακμή στο ζώδιο του Αιγόκερου.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
07
11
2014

Οι ζωδιακές ακμές στους 12 οίκους. Ακμή στο ζώδιο του Αιγόκερου.

E-zwdia

Τι πληροφορίες παίρνουμε από τις ζωδιακές ακμές στους 12 οίκους;

 

Μέσα στις βασικές πληροφορίες που παίρνουμε από τον αστρολογικό μας χάρτη, εξίσου σημαντική είναι και το να ξέρουμε σε ποιο ζώδιο έχει ακμή ο κάθε μας οίκος. Οι 12 οίκοι συμβολίζουν τα 12 δωμάτια του προσωπικού μας οικήματος, τους 12 βασικούς τομείς της ζωής μας και πως εκφραζόμαστε ως ολοκληρωμένες οντότητες. Φυσικά και δεν είμαστε ένα μόνο ζώδιο ή ένας μόνο ωροσκόπος. Είμαστε εξαιρετικά πολυσύνθετα και ξεχωριστά όντα, αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε καλύτερα, κοιτώντας και μελετώντας όλες τις παραμέτρους ενός Αστρολογικού χάρτη. Μία από αυτές τις βασικές παραμέτρους είναι και η ζωδιακή ακμή των οίκων.

Διαβάστε επίσης:

 

Σήμερα, θα δούμε πως λειτουργεί ο κάθε οίκος, έχοντας ακμή στο ζώδιο του Αιγόκερου:

 


Αιγόκερως στον 1ο οίκο:

Ο άνθρωπος με ωροσκόπο στο ζώδιο του Αιγόκερου, διακρίνεται από μια έμφυτη σοβαρότητα και ωριμότητα. Ίσως σαν παιδί να μην βίωσε ιδιαίτερα μια παιδική και ανέμελη ηλικία. Ιδίως αν είναι άντρας, υπήρξαν θέματα στη σχέση με τον πατέρα. Ο πατέρας είτε απουσίαζε συχνά, είτε δεν αναλάμβανε τις ευθύνες της οικογένειας. Οι συνθήκες μέσα στις οποίες μεγάλωσε τον έχουν στιγματίσει. Η πορεία προς την επαγγελματική του εξέλιξη, δεν είναι πάντα εύκολη και πολλές φορές χρειάζεται να δουλέψει σκληρά, προκειμένου να κατακτήσει αυτό που θέλει. Ίσως κάποιες φορές, να θεωρείται απόμακρος και ψυχρός από τους άλλους. Όμως, η ζωή που έζησε δεν ήταν πάντα εύκολη για εκείνον, οπότε αυτή είναι και η άμυνά του. Δεν ξέρει να ελίσσεται και δυσκολεύεται να εκφράσει τα αισθήματά του.

Αιγόκερως στο 2ο οίκο:

Άνθρωπος που ξέρει τι θα πει να δουλεύει σκληρά και επίμονα. Η οικονομική του ευημερία είναι εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο για εκείνον, γιατί μόνο έτσι μπορεί να νιώσει ασφαλής στη ζωή του. Φυσικά, στο τέλος και μετά από έντονη προσπάθεια, τα καταφέρνει. Όταν κατακτά τους στόχους που έχει θέσει, ξέρει και να τους διατηρεί. Η τάση που έχει προς την οικονομία μπορεί να φτάσει μέχρι σε σημείο τσιγγουνιάς. Χρειάζεται να μάθει να ζει πιο χαλαρά και ανέμελα. Το μέτρο κυριαρχεί σε όλες τις εκδηλώσεις στη ζωή του. Αρκετά εγκρατής και φειδωλός στη συναισθηματική του έκφραση. Λιτοδίαιτος και κάποιες φορές με ασκητική εμφάνιση. Ορισμένες φορές, μπορεί να δίνει την εντύπωση του εγωιστή και ατομιστή.

Αιγόκερως στον 3ο οίκο:

Καθαρά πρακτικός άνθρωπος, με γνώμονα πάντα τη λογική, τουλάχιστον τη δική του, θα διευθετεί όλα τα ζητήματα της ζωής του. Από την άλλη, ξέρει να συγκρατεί τον εαυτό του και μπορεί να περιμένει μέχρι την κατάλληλη στιγμή, που θα θεωρήσει ότι πρέπει να μιλήσει. Το «δια ταύτα» είναι το μότο του. Απεχθάνεται τις αερολογίες και ό, τι για εκείνον δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα στη ζωή του. Σαν παιδί, δυσκολεύτηκε στο σχολείο και αυτό τον έχει μάθει να δουλεύει με μέθοδο σε ό, τι τον απασχολεί. Άνθρωπος με ήρεμους τόνους, δεν χάνει εύκολα την ψυχραιμία του αλλά οπωσδήποτε δεν ξέρει τι θα πει διπλωματία. Όταν μιλάει, η φωνή του είναι σταθερή και σίγουρη. Σου δίνει την εντύπωση του αμετάπειστου και αμετακίνητου από τις απόψεις του. Τα ταξίδια δεν είναι πάντα το ζητούμενό του, εκτός και αν είναι για επαγγελματικούς λόγους.

Αιγόκερως στον 4ο οίκο:

Σαν παιδί μεγάλωσε σε ένα αυστηρό περιβάλλον, με κανόνες. Η συναισθηματική έκφραση της οικογένειας δεν ήταν εύκολη.  Έχει μάθει να ζει λιτά. Η σχέση με τη μητέρα του στάθηκε πολύ σημαντική στη διάπλαση της προσωπικότητάς του. Του αρέσει να ζει σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Φυσικά, η απόκτηση του δικού του σπιτιού, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του. Το θέμα δημιουργίας της δικής του οικογένειας, το αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα και ωριμότητα. Δεν θα προβεί εύκολα σε μεγάλες αποφάσεις που αφορούν αυτούς τους σημαντικούς τομείς της ζωής του, θα σκεφτεί πολύ καλά κάθε του κίνηση και θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα για να δει προς τα πού γέρνει η πλάστιγγα. Η αισθητική του είναι κλασική και είναι πολύ επιφυλακτικός σε οτιδήποτε καινοτόμο.

Αιγόκερως στον 5ο οίκο:

Λίγο αφιλόξενο το τοπίο για τον Αιγόκερω σε αυτόν τον οίκο. Νιώθει έξω απ’ τα νερά του. Στο χώρο της διασκέδασης, του έρωτα, της καλλιτεχνικής δημιουργίας, του παιχνιδιού και της χαράς, νιώθει σαν να βρίσκεται σε άλλον πλανήτη. Κρόνιος γαρ, δυσκολεύεται να χαλαρώσει ή να χάσει το χρόνο του σε θέματα ίσως περιττά γι’ αυτόν στη ζωή του. Φυσικά, ως γονιός, θα είναι εξαιρετικά υπεύθυνος. Το να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά του και να τους μάθει να φέρονται ώριμα, είναι σημαντικό του στοιχείο. Σε ό, τι τα αφορά, θα το διαχειρίζεται με μεγάλη σοβαρότητα, είτε αφορά τη διατροφή τους, είτε τις σχολικές τους επιδόσεις, είτε αργότερα την επιλογή της επαγγελματικής τους κατεύθυνσης. Μπορεί να μην εκδηλώνεται εύκολα συναισθηματικά αλλά όταν επιλέγει εκείνον που μπορεί να εμπιστευτεί για ταίρι στη ζωή του, είναι εξαιρετικά πιστός και σταθερός.

Αιγόκερως στον 6ο οίκο:

Ένας άνθρωπος που έχει μάθει να εργάζεται σκληρά. Δεν του χαρίστηκε κάτι εύκολα και ό, τι έχει κατακτήσει, το έχει κερδίσει με τον κόπο του και την επιμονή του. Γερή σωματική κατασκευή και ξέρει να αντέχει σε κακουχίες. Δουλεύει με πείσμα και είναι εξαιρετικά υπεύθυνος σε ό, τι του έχει ανατεθεί. Είναι εκείνος που μπορεί κάποιος να τον εμπιστευτεί ότι θα πάρει στα σοβαρά τις έγνοιες και τα προβλήματα των άλλων. Δεν αντέχει τις μεγάλες καταχρήσεις και χρειάζεται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να μπορέσει να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει. Καλό θα ήταν να προσέχει περισσότερο τη διατροφή του, καθώς επίσης να βρει κι ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης που θα τον βοηθούσε να διατηρήσει την καλή του σωματική κατάσταση αλλά και να εκτονωθεί συναισθηματικά.

Αιγόκερως στον 7ο οίκο:

Η επιλογή του συντρόφου είναι εξαιρετικά σοβαρή απόφαση. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει πολύ συγκεκριμένα κριτήρια και δύσκολα μετακινείται από αυτά. Γι’ αυτόν τον λόγο, μπορεί και να παντρευτεί σε μεγάλη ηλικία. Ο/η σύντροφος είναι σημαντικό να κατέχει μια καλή κοινωνική και οικονομική θέση. Επειδή από φύση του είναι άνθρωπος με σοβαρή αντιμετώπιση στη ζωή, συνήθως επιλέγει συντρόφους μεγαλύτερους σε ηλικία, γιατί του δίνουν την αίσθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας. Το να συνδεθεί βαθιά συναισθηματικά με κάποιον, δεν είναι και το πιο εύκολο σημείο του. Επίσης, η συναισθηματική του έκφραση είναι εξίσου εγκρατής. Γενικά, σε όλες τις σχέσεις ή συνεργασίες του λειτουργεί με την ψυχρή λογική.

Αιγόκερως στον 8ο οίκο:

Συνήθως, υπάρχει ωφέλεια σε κληρονομιές ακινήτων από την οικογένεια ή τον/τη  σύντροφο. Καλή υγεία και ένδειξη μακροζωίας. Σαν παιδί, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μέσα στην οικογένεια, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσής του. Δύσκολα θα βοηθηθεί, αν χρειαστεί να κάνει ψυχανάλυση και αυτό γιατί έχει εξαιρετικά παγιωμένες θέσεις. Ξέρει πολύ καλά πώς να διατηρεί ό, τι αποκτά στη ζωή του. Αυτό που είναι το δυνατό του σημείο στον ερωτικό τομέα είναι ότι με την απόμακρη συμπεριφορά του καταφέρνει να έλκει τους άλλους σαν μαγνήτης, προκειμένου να τον γνωρίσουν καλύτερα και σε βάθος. Όταν έχει επιλέξει το ερωτικό του ταίρι, τότε αφήνει να εκφραστεί όλο αυτό το δυναμικό που κρατούσε καλά ασφαλισμένο μέσα του.

Αιγόκερως στον 9ο οίκο:

Άνθρωπος πιστός στις παραδόσεις. Οι φιλοσοφικές του ανησυχίες και στάση ζωής στρέφονται στο παλιό και το οικείο. Δύσκολα θα αλλάξει τις απόψεις του. Σκέψη πρακτική, λογική και τις αποφάσεις του τις παίρνει μετά από εξονυχιστικό έλεγχο σε όλα τα δεδομένα. Δύσκολα θα πάρει την απόφαση να αλλάξει τόπο διαμονής, εκτός και αν το επιβάλλουν οι συνθήκες της δουλειάς του ή είναι για το καλό της επαγγελματικής του εξέλιξης. Έχει ανάγκη να οριοθετεί τη ζωή του και δεν αφήνει πολλά πράγματα στην τύχη. Μεθοδικός, εργατικός αλλά κάποιες φορές τον διακρίνει μια αναχρονιστική στάση ζωής που τον κάνει να φαίνεται στενόμυαλος ή απόλυτος.

Αιγόκερως στο 10ο οίκο:

Στο φυσικό του χώρο θα βρει ό, τι χρειάζεται για να εκφραστεί ελεύθερα και να δημιουργήσει. Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να γίνει ένας εξαίρετος μηχανικός ή αρχιτέκτονας. Έχει την ευκολία πως αυτό που μπορεί να φανταστεί ξέρει και πώς να το υλοποιήσει. Μεγάλη πιθανότητα αυτό το άτομο να δουλέψει στο εξωτερικό και να διαπρέψει. Φιλόδοξος άνθρωπος, τον ενδιαφέρει η κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη και συνήθως καταλαμβάνει υψηλές διοικητικές θέσεις. Έντιμος και υπεύθυνος σε ό, τι του αναθέσουν. Ξέρει να πειθαρχεί και να βάζει σε πρόγραμμα τη ζωή του. Τον ενδιαφέρει πολύ το κοινωνικό του προφίλ και ξέρει πώς να κατακτά την εκτίμηση και το σεβασμό των άλλων. Καταφέρνει να επιβάλλεται στα αισθήματά του, με αποτέλεσμα να δείχνει τσιγκούνης συναισθηματικά.

Αιγόκερως στον 11ο οίκο:

Έχει πλήρη συναίσθηση της σχέσης του με το υπόλοιπο κοινωνικό περιβάλλον. Υπεύθυνος, σοβαρός και γι’ αυτό πολλοί από τους φίλους του είναι άτομα σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία από εκείνον. Μπορεί να μη διακρίνεται από μια έντονη κοινωνικότητα αλλά είναι πιστός και σταθερός στις φιλίες που έχει επιλέξει να κρατήσει στη ζωή του. Συνήθως, βρίσκει σημαντική βοήθεια από το φιλικό και κοινωνικό του περιβάλλον κι αυτό γιατί τον εκτιμούν και τον σέβονται. Μερικές φορές όμως, μπορεί να γίνει εξαιρετικά ισχυρογνώμων, ειδικά αν πιστεύει ότι μόνο η δική του άποψη είναι η καλύτερη. Μπορεί να υπερασπίζεται τους αδύναμους αλλά ταυτόχρονα, ορισμένες φορές χάνει τον έλεγχο και μπορεί να λειτουργήσει αρκετά καταπιεστικά και με δογματική συμπεριφορά.

Αιγόκερως στο 12ο οίκο:

Σίγουρα, αυτός ο άνθρωπος θα μάθει να παλεύει στη ζωή του. Έχει όμως μεγάλη επιμονή και θέληση για να το καταφέρει. Χρειάζεται, όμως, να προσέχει τους κρυφούς εχθρούς του. Υπάρχει μια τάση για απομόνωση και κάποιες φορές απογοητεύεται εύκολα με τους ανθρώπους. Ίσως γιατί έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό του, το θεωρεί αυτονόητο ότι αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει και με τους άλλους. Δύσκολα θα εκφράσει όμως τα βαθιά του συναισθήματα και γι’ αυτό δίνει τη λανθασμένη εντύπωση του αποστασιοποιημένου και αδιάφορου. Στην πραγματικότητα όμως, όλα τα αντιμετωπίζει εξίσου σοβαρά και τίποτα δεν το θεωρεί ανάξιο της προσοχής του. Γι’ αυτό τον λόγο και η ψυχολογική του ισορροπία είναι εξαιρετικά ευάλωτη.
 

Ημερομηνία Τροποποίησης:
07-11-2014 18:09
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
pistotiki-xreostiki-karta