Τι αντιπροσωπεύει η γιορτή του Πάσχα για κάθε ζώδιο;
Βαθμολόγησε
29
04
2024

Τι αντιπροσωπεύει η γιορτή του Πάσχα για κάθε ζώδιο;

Κωνσταντίνα Νικολάου

Σοκολάτες, πολύχρωμα αυγά, χαριτωμένα κουνελάκια! Το Πάσχα είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού αλλά έχει δύο όψεις: τη γιορτή και το γλέντι αλλά και το θρησκευτικό μέρος. Αντιπροσωπεύει μια εποχή αναγέννησης, τα νέα ξεκινήματα και τη μαγεία της Άνοιξης.

 

Τι αντιπροσωπεύει η γιορτή του Πάσχα;

 

Οι άνθρωποι γιόρταζαν το Πάσχα μετά την εαρινή ισημερία. Κανείς δεν γνωρίζει την προέλευση του ονόματος του Πάσχα αλλά κάποιοι λένε ότι προέρχεται από την Eastre -ένα όνομα αγγλοσαξονικό- τη θεά της Άνοιξης και της γονιμότητας, στην οποία οι άνθρωποι αφιέρωναν το μήνα Απρίλιο για να την τιμήσουν. Η παράδοση αναφέρει ότι τα κουνελάκια του Πάσχα και τα κόκκινα αυγά, σύμβολα της γονιμότητας, προέρχονταν από αυτή τη γιορτή, αντιπροσώπευαν το ηλιακό φως της Άνοιξης και δίνονταν ως δώρα. Ακόμη και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι Πέρσες έβαφαν χρωματιστά αυγά για να τα προσφέρουν.

Στην Αρχαία Ελλάδα, η Άνοιξη συνδεόταν με το μύθο της επιστροφής της Περσεφόνης, της κόρης της Δήμητρας, της θεάς της γης, από το σκοτάδι στο φως της ημέρας. Η επιστροφή της συμβόλιζε για τους αρχαίους Έλληνες την ανάσταση της ζωής, την Άνοιξη μετά τη μοναξιά του χειμώνα. Οι Χριστιανοί γιορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού μαζί με τον ερχομό της άνοιξης και της ανανέωσης της ζωής.

Ποιο όμως είναι το βαθύτερο νόημα του Πάσχα;

Η γιορτή αυτή δίνει έμφαση στην αθωότητα και την αγάπη, μετά από την ταλαιπωρία του Ιησού πάνω στο Σταυρό. Παράλληλα, το Πάσχα προσφέρει την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη η ζωή, διότι χωρίς την Ανάσταση, δεν θα υπήρχε καν λόγος να το γιορτάσουμε. Πιστέψτε: η ζωή είναι γεμάτη θαύματα! Έχετε το θαύμα της συγχώρεσης, της προσπάθειας να ξεπεραστούν οι αδυναμίες και οι ελλείψεις σας, να εξαλείψετε τις σκιές της ψυχής σας. Το Πάσχα δεν είναι μόνο τα Πασχαλινά αυγά, ένα ωραίο οικογενειακό δείπνο και ένα καλάθι γεμάτο ποτά.

Νιώστε το σαν μια ξεχωριστή μέρα, σαν μια υπενθύμιση ότι το πραγματικό νόημα του Πάσχα είναι η αίσθηση της Άνοιξης, η άνθιση των λουλουδιών, η ζεστή και ζωντανή ατμόσφαιρα, ένα σύμβολο για να διώξετε την παγωνιά του χειμώνα από την ψυχή σας και να καλωσορίσετε την Άνοιξη στην καρδιά σας. Αυτό δεν είναι το πραγματικό νόημα; Περάστε το χρόνο σας με εκείνους που αγαπάτε, δείξτε τους πόσο τους νοιάζεστε, τους εκτιμάτε και τους αγαπάτε. Το κόστος της αγάπης είναι ο Σταυρός και η δικαίωση και η αγάπη είναι η Ανάσταση.

 

Διαβάστε παρακάτω τα μηνύματα αυτής της μεγάλης γιορτής της αγάπης για το ζώδιό σας, διαβάστε και το ζώδιο του Ωροσκόπου σας:

ΚΡΙΟΣ

Μην προσπαθήσετε να κρύψετε τα συναισθήματά σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνετε, αφού η αγάπη δεν θα σας αφήσει και θα κερδίσει σε αυτό το παιχνίδι. Όσο πιο γρήγορα τρέχετε μακριά, τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται το παιχνίδι. Στη ζωή υπάρχουν κάποιες φορές που δεν έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής. Η καρδιά σας σύντομα θα αρχίσει να κτυπά δυνατά, γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι. Αυτό είναι η μαγεία της ζωής. Αβέβαιη και απρόβλεπτη. Κοιτάξτε τι λέει η καρδιά σας και όλοι οι φόβοι σας θα μειωθούν.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο τρόπος με τον οποίον σας έχουν χτυπήσει τα βέλη του έρωτα είναι αρκετά δυνατός. Λες και ο έρωτας το έκανε επίτηδες. Και τώρα που είστε ερωτευμένοι, τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε; Λοιπόν, να αφήσετε στην άκρη τις αναστολές και τις ανασφάλειές σας και να εκφράσετε τα συναισθήματά σας στον αγαπημένο σας. Δεν πιστεύατε στην αγάπη και θέλατε απεγνωσμένα να αποδείξετε ότι είστε λάθος. Τώρα, είναι η σειρά σας να πάρετε τα ηνία του έρωτα στα χέρια σας. Η αγάπη θα γεμίσει τη ζωή σας με ευτυχία και χαρά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνετε επιστροφή στο ζοφερό παρελθόν, κοιτάξτε μόνο μπροστά και μην κάνετε πίσω. Έχετε διανύσει πολύ δρόμο για να βρείτε την αγάπη; Δεν βλέπετε ότι είστε στα πρόθυρα της νίκης; Πολεμήστε μέχρι το τέλος και θα έχετε ό, τι θέλετε. Όταν αυτό συμβεί, θα είστε ένας άλλος εαυτός. Η ζωή σας θα είναι εντελώς διαφορετική, ποτέ ξανά η ίδια. Το σύμπαν θα σας οδηγήσει στην επιτυχία και την αγάπη. Όλα τα βάσανα και τα προβλήματά σας θα έχουν αίσιο τέλος. Απολαύστε το ρομαντισμό σαν… παραμύθι στη ζωή σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κοιτάξτε έξω από το παράθυρο και απολαύστε τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης. Ο ήλιος λάμπει ακριβώς για σας. Έχετε καιρό να μπλεχτείτε στα δίχτυα της αγάπης ή να βρεθείτε στην αγκαλιά του αγαπημένου σας; Βλέπετε τώρα ηλιόλουστες ημέρες, είναι όλες δικές σας. Αυτός/η που αγαπάτε θα είναι σύντομα κοντά σας και δεν πρόκειται ποτέ να σας αφήσει να φύγετε! Έχετε ονειρευτεί πολλά και θέλετε να ζήσετε αυτό το όνειρο. Απολαύστε τη μαγεία της ζωής, σας χρειάζεται ένα όνειρο.

ΛΕΩΝ

Προσεγγίστε και αισθανθείτε τη ζεστασιά και την παρουσία του αγαπημένου σας. Τι άλλο χρειάζεστε; Η ζωή σας είναι χαρούμενη και νιώθετε ευχαριστημένοι, όταν αυτός/η που αγαπάτε είναι κοντά σας. Απολαύστε τη μαγεία του έρωτα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συγκριθεί με αυτό το συναίσθημα. Τα αστέρια σας έχουν κάνει να περιμένετε για πολύ αλλά τώρα θα σας ανταμείψουν με το πιο γλυκό δώρο. Θα πνιγείτε στη γλυκύτητα της αγάπης και θα απολαύσετε κάθε στιγμή που σας προσφέρεται. Η ζωή σας δεν ήταν ποτέ καλύτερη!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γιατί ψάχνετε τόσο πολύ, όταν πρόκειται να δώσετε την καρδιά σας; Γιατί προσπαθείτε να κυριαρχήσετε τη λογική στα συναισθήματά σας; Η αγάπη δεν καταλαβαίνει ούτε λογική αλλά ούτε έχει όρια. Βάλτε στην άκρη κάθε σας επιφύλαξη και συνειδητοποιήστε ότι όλα αυτά τα εμπόδια είναι σύντομα. Μην προσπαθήσετε να καταλάβετε την αγάπη, δίνοντας εντολή στον εγκέφαλό σας, διότι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε τώρα. Τα θέματα της καρδιάς γίνονται κατανοητά από την ίδια την καρδιά.

ΖΥΓΟΣ

Αυτό το επαναλαμβανόμενο όνειρό σας θα γίνει πραγματικότητα σύντομα. Έχετε περάσει αρκετές άγρυπνες νύχτες και έχετε χύσει αρκετά δάκρυα… αλλά βλέπετε το ουράνιο τόξο. Αναρωτιέστε το γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά. Ο δρόμος θα είναι σύντομα ανοιχτός μπροστά σας, χωρίς οδοφράγματα, και θα περπατάτε χέρι-χέρι με την αγάπη σας. Το σύμπαν θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι τα όνειρά σας θα γίνουν πραγματικότητα. Θα είστε πιο σίγουροι και χαρούμενοι. Οι αντιλήψεις σας θα αλλάξουν, όπως θα αλλάξουν και τα πάντα γύρω σας, μόνο για το καλύτερο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι ακτίνες του ήλιου θα σας δείξουν μια διαδρομή που θα σας οδηγήσει προς την κατεύθυνση του έρωτα. Εκεί θα τον βρείτε, να στέκεται ακριβώς στη μέση του δρόμου. Θα νιώσετε δυνατοί στην αγκαλιά του αγαπημένου σας και δεν πρόκειται να φύγει από κοντά σας. Θα αναρωτηθείτε πώς ζούσατε μέχρι τώρα μια άδεια και άχρωμη ζωή. Σκεφτείτε: στην αγάπη δεν είναι μόνο ένα άτομο, είναι δύο. Σύντομα θα βρεθείτε σε μια γιορτή που το σύμπαν σχεδιάζει για σας. Αφήστε αυτά τα παθιασμένα συναισθήματά σας να σας τυλίξουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το σύμπαν θα σας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο, πέρα από αυτόν που ζείτε, όπου θα μυρίζετε την ευωδιά των λουλουδιών και τα χρώματα της Άνοιξης θα εναρμονίζονται με τον καταγάλανο ουρανό. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και αφήστε το γλυκό άρωμα των λουλουδιών να αναζωογονήσει όλες τις αισθήσεις σας. Η ζωή δεν είναι τίποτα για σας, χωρίς τον έρωτα της ζωής σας, δίπλα σας, κάθε φορά που τον χρειάζεστε. Μάθετε να ζείτε τη ζωή και σκεφτείτε ότι στην αγάπη δεν υπάρχουν κανόνες και όρια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μην τρέχετε μακριά. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από το πεπρωμένο σας. Και δεν έχει σημασία το πόσο μακριά ή γρήγορα θα τρέξετε, το πεπρωμένο σας θα σας πιάσει τελικά. Και τότε θα μετανιώσετε που όλο αυτό τον καιρό προσπαθούσατε να ξεφύγετε, που συμπεριφερόσασταν τόσο σκληρά εναντίον του. Γιατί λοιπόν έχετε αυτή την αυτοσυγκράτηση και δεν αφήνετε ελεύθερη την καρδιά σας; Η αγάπη είναι κάτι τόσο …φυσικό κι αν την πολεμάτε, δεν θα σας φέρει τίποτα άλλο, παρά πόνο και θλίψη. Πολύ σύντομα θα φτάσετε στον προορισμό σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σας αρέσει να δημιουργείτε την εντύπωση ότι είστε ψυχροί, αναίσθητοι και έχετε μια κρύα καρδιά. Μια καρδιά που δεν αισθάνεται τίποτε και είναι ασυγκίνητη. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα κάνετε για να κρύψετε την ευαισθησία σας. Αλλά αυτό δεν θα λειτουργήσει, όταν ο έρωτας μπει στη ζωή σας. Όλοι οι τοίχοι θα πέσουν και τα σύννεφα της ομίχλης θα διαλυθούν. Ο κρυφός εαυτός σας και η ψυχή σας θα αισθανθούν παρηγοριά στην αγκαλιά του αγαπημένου σας. Το σύμπαν έχει το δικό του τρόπο να σας πει ότι νοιάζεται.

ΙΧΘΥΣ

Φυσικά, η αγάπη σας έχει δώσει σκληρά μαθήματα στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να της κλείσετε την πόρτα. Γιατί πολεμάτε αδυσώπητα τα συναισθήματά σας; Σχεδιάζετε να εγκαταλείψετε πάρα πολύ γρήγορα τη μάχη; Όντας ντροπαλοί και ευαίσθητοι, είναι πιο εύκολο για σας να μπείτε στο καβούκι σας, αντί να αντιμετωπίζετε τον πόνο και να αγωνίζεστε μέχρι το τέλος. Αλλά αυτή είναι η ζωή και απαιτεί από εσάς να σταθείτε στο ύψος σας, για να βρείτε την αγάπη της ζωής σας. Προχωρήστε και αντιμετωπίστε τον κόσμο χωρίς φόβο.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
29-04-2024 14:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
Ρίξε την Ταρώ