Η στιγμή του απολογισμού και πως το κάθε ζώδιο λειτουργεί.
Βαθμολόγησε
Score: 4.5  Ψήφοι: 2
13
05
2019

Η στιγμή του απολογισμού και πως το κάθε ζώδιο λειτουργεί.

E-zwdia

Για όλους μας έρχεται κάποια στιγμή που κάνουμε τον απολογισμό μας. Άλλοτε μετά από μια περίοδο μακράς κρίσης και άλλοτε μετά από κάποια μεγάλη μας επιτυχία. Είναι η στιγμή που όλοι μας γυρίζουμε πίσω και ρίχνουμε μια ματιά στις σελίδες του βιβλίου που γράψαμε, του βιβλίου της δικής μας ζωής!

 

Τι σημαίνει η στιγμή του απολογισμού για τον καθένα μας;


Τι μας έκανε καλό; Που φερθήκαμε αυτοκαταστροφικά; Τι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει; Ποια ήταν η στιγμή της προσωπική μας υπέρβασης; Για τι μετανιώσαμε; Για ποιο πράγμα συγχαίρουμε τον εαυτό μας; Τι γεύση τελικά αφήνει στο στόμα μας αυτή η ανασκόπηση της ζωής μας…;

Συνήθως, όμως, μετά από μια ερωτική ιστορία και κυρίως μια ιστορία που δεν είχε την έκβαση που θα θέλαμε, μπορεί να μετανιώσουμε για κάποια πράγματα κι εκεί είναι σίγουρα η στιγμή που όλοι μας, λίγο έως πολύ, έχουμε κάτσει και έχουμε κάνει τον προσωπικό μας απολογισμό… Τι έπρεπε να πούμε ή να κάνουμε και δεν το πράξαμε; Για ποιά πράγματα μετανιώνουμε;


Ας δούμε, λοιπόν, σύμφωνα με τα βασικά χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου, πως λειτουργεί σε ανάλογες στιγμές… 


ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός δύσκολα θα κάτσει να κάνει την αυτοκριτική του. Συνήθως πιστεύει ότι ακόμη κι αν έγινε κάτι στραβό, καλύτερα να το αφήσει πίσω του. «Εξάλλου, ό, τι έγινε, έγινε» θα σου πει, «η ζωή προχωράει μπροστά, εμείς πίσω θα κοιτάμε;» Ίσως γι’ αυτό και επαναλαμβάνει κατ’ εξακολούθηση τα ίδια λάθη. Μόνο όταν το ίδιο λάθος θα έχει επαναληφθεί πολλές φορές, υπάρχει περίπτωση να κάτσει για λίγο να σκεφτεί: «βρε, μπας και φταίω κι εγώ κάπου;» Αντίθετα, για όσα πέτυχε στη ζωή του, θα τα ξαναφέρνει στο νου του, θα τα συζητά ξανά και ξανά και θα καμαρώνει σαν το παγώνι με την πολύχρωμη ουρά του. Αν δεν πήγε τελικά κάτι καλά, το πιο πιθανό είναι να μετανιώσει που έχασε το χρόνο του.

ΤΑΥΡΟΣ

Ένας Ταύρος δύσκολα θα δεχτεί ότι έκανε κάπου λάθος. Για εκείνον υπάρχει πάντα η βεβαιότητα ότι τα έκανε όλα σωστά και το δίκιο είναι πάντα με το μέρος του. Εδώ που τα λέμε, ώσπου να φτάσει σε αυτό το σημείο, έχει κάνει πολλή υπομονή κι έχει δώσει άπειρες ευκαιρίες στον άλλον. Το θέμα όμως είναι αν και ο άλλος κατάλαβε τι εννοούσε, όταν σιωπούσε ένας Ταύρος. Μπορεί τελικά το μήνυμα που πέρασε να μην ήταν και τόσο ευανάγνωστο, όσο εκείνος πίστευε. Αφού κάτσει, λοιπόν, να σκεφτεί καλά και συνήθως αυτό το κάνει μονόπλευρα, θα αποφανθεί τελικά πως εκείνος έκανε το καλύτερο που μπορούσε, αν λοιπόν τα πράγματα δεν πήγαν όπως ακριβώς θα ήθελε… ε, δεν θα κάτσει να σκάσει κιόλας!

ΔΙΔΥΜΟΣ

Δύσκολα, σπάνια, έως και αδύνατον, να μετανιώσει για κάτι ένας Δίδυμος. Βέβαια, ακόμη κι αν δει το μερίδιο του δικού του λάθους κάπου, δύσκολα θα το παραδεχτεί και ειδικά σε άλλους. Είτε γιατί είναι αρκετά εγωιστής, είτε γιατί δεν φημίζεται για την υπομονή του, θα βρει τρόπο να ξεφύγει από μια στιγμή αυστηρής αυτοκριτικής. Βασικά, είναι τόσο έξυπνος, που καταφέρνει και τα κάνει έτσι «τούμπα» τα πράγματα, που στο τέλος, ακόμη κι ο ίδιος, έχει χάσει που είναι πραγματικά ή που δεν είναι τόσο αντικειμενικός, όσο θα έπρεπε. Σίγουρα όμως, όσο μεγαλώνει και ωριμάζει, αρχίζει να γίνεται πιο τίμιος με τον εαυτό του αλλά και με τους άλλους. Θα αντιμετωπίσει στο τέλος την αλήθεια, άσχετα αν θα επαναλάβει την ίδια συμπεριφορά και πάλι αλλά… συνειδητά αυτή τη φορά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι εκείνος που από τη μια έχει το ενοχικό του και από την άλλη παίζει και το ρόλο του θύματος. Παραπονιέται συνέχεια ότι κανείς δεν τον καταλαβαίνει και δεν τον αγαπά. Ότι εκείνος είναι που πάντα έκανε όλες τις υποχωρήσεις και έδειξε υπομονή. Από την άλλη όμως, πάντα θα κρατά σαν φυλαχτό μέσα του τις καλές στιγμές με τον άνθρωπο που τις έζησε και σε κάθε στιγμή που θα χρειαστεί ένα ψυχολογικό στήριγμα στο μέλλον, θα ανατρέξει σε αυτές τις αναμνήσεις για να βρει δύναμη και να αποδείξει στον εαυτό του ότι με εκείνη τη σχέση ήταν τελικά καλύτερα. Συνήθως, όμως, τον πρώτο καιρό του θυμού, τα βλέπει όλα από τη δική του σκοπιά και αρκετά εγωιστικά, όταν περάσει όμως ο καιρός, πολλές φορές θα αναρωτηθεί αν έπραξε τελικά το σωστό και αν έδωσε όσες ευκαιρίες θα έπρεπε…

ΛΕΩΝ

«Πως είπατε; Ορίστε; Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;» Το Λιοντάρι μας, όσο κι αν πληγώθηκε, δεν θα το δείξει εύκολα και μάλιστα αυτό δεν θα το παραδεχτεί, ούτε στον ίδιο του τον εαυτό. Θα το καλύψει με μια δυνατή στρώση θυμού, γιατί δεν θέλει, ούτε κατά διάνοια, να δείξει αδύναμος. Θα το παίζει «βαρύ πεπόνι» τον πρώτο καιρό και κάποια στιγμή θα βρει το κουράγιο να αντιμετωπίσει αυτό το τραύμα αλλά οπωσδήποτε μακριά από τα ξένα βλέμματα. Θα γλείψει τις πληγές του, θα κάνει και ως ένα σημείο την αυτοκριτική του, θα παραδεχτεί και τα δικά του λάθη, καθότι είναι ιδιαίτερα ακριβοδίκαιος, αλλά στο τέλος όταν αναρωτηθεί, αν ξανάκανε τα ίδια σε μια τέτοια περίπτωση, σίγουρα θα  απαντούσε: Ναι!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος θα το δει από δω, θα το «ψειρίσει» από κει… θα το αναμασήσει πολλές φορές, θα το εξετάσει απ’ όλες τις οπτικές γωνίες και στο τέλος αφού θα το έχει κλωθογυρίσει μέσα του χίλιες φορές, θα κάτσει και θα κάνει μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά αυτής της σχέσης ή μεταξύ του συντρόφου του κι εκείνου. Στο τέλος, θα κάνει την καταμέτρηση και ανάλογα τη σούμα που θα βγάλει θα κατασταλάξει κι εκείνος. Τότε πια θα πάρει ανάσα και θα αποφασίσει πως καλά έγινε ό, τι έγινε. «Γιατί πώς να το κάνουμε; Άνθρωποι είμαστε όλοι μας, με τα καλά και τα λιγότερο καλά μας…» Στην πραγματικότητα, δεν θα μετανιώσει για τίποτα απ’ όσα έκανε ή κι αν συμβεί αυτό, η αξιοπρέπειά του δεν θα του επιτρέψει ποτέ να το δείξει.

 

ΖΥΓΟΣ

«Κι εγώ που έκανα τόσα για εκείνον-η. Τόσες φορές που κατάπια αυτά που θα ήθελα να πω για να μην τον-ην στεναχωρήσω… και ορίστε το αποτέλεσμα!» Θα κάτσει να σκεφτεί όσες φορές δεν διεκδίκησε, όπως θα ήθελε, το δίκιο του, από την άλλη όμως, θα προσπαθήσει να σταθεί όσο πιο δίκαιος μπορεί και θα κοιτάξει να δει που έσφαλλε κι εκείνος με τη σειρά του. Θα αλλάζει γνώμη τριάντα φορές την ημέρα, από τη μια θα αποφασίζει ότι το άλλο άτομο έφταιγε και από την άλλη ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρει εκείνος. Θα ξαναεξετάσει όλη τη διαδρομή αυτής της σχέσης, θα ζήσει ξανά το κάθε συναίσθημα, είτε αγάπης, είτε θυμού… και στο τέλος πάλι θα μπερδευτεί τι ετυμηγορία να βγάλει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός, αν υπάρχει κάτι που θα τον κάνει να μετανιώσει, δεν είναι το τι έκανε αλλά το τι δεν έκανε ή ακόμη καλύτερα, το τι δεν είπε! Αφού φυσικά θα περάσει από το μικροσκόπιο κάθε στιγμή της σχέσης, θα αναβιώσει κάθε στιγμή χαράς ή λύπης ένα εκατομμύριο φορές, εκεί που θα κολλήσει πραγματικά είναι το τι δεν είπε την κατάλληλη στιγμή… Πρέπει οπωσδήποτε για εκείνον «να βγει από πάνω». Το θέλει μάλιστα τόσο πολύ, που καταντά θέμα επιβίωσης για εκείνον. Θα βρει τρόπο, είτε με ένα sms, είτε με ένα mail… είτε με ταχυδρομικό περιστέρι, αλλά αυτό που έχει να πει, θα το πει ο κόσμος να ’ρθει τούμπα! Μετά απ’ αυτό κι αφού πιστεύει ότι πήρε τη ρεβάνς, δεν υπάρχουν πολλά άλλα για τα οποία να μετανιώσει ένας Σκορπιός.
ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης για να έρθει σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να έχει προηγηθεί κάτι ιδιαίτερα σοβαρό. Κι αυτό δεν συμβαίνει πολλές φορές στη ζωή του. Όχι γιατί δεν είναι ένας απλός θνητός, αλλά επειδή τα περισσότερα πράγματα τα αντιμετωπίζει σε ένα άλλο επίπεδο. Συνήθως δεν κρατά κακία και δεν καταλαβαίνει κι εκείνους που το κάνουν. Προτιμά να κρατήσει τα καλά από μια σχέση και έπειτα, με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο, θα σεβαστεί τις αποφάσεις του άλλου, ως ένας ελεύθερος άνθρωπος. Αν υπάρχει κάτι που θα τον κάνει να μετανιώσει, είναι αν πιστέψει ότι έχασε πολύτιμο χρόνο σε μια επιλογή που δεν άξιζε και τόσο τελικά. Όσο δε, αφορά τα δικά του λάθη… εκεί πολύ δύσκολα θα κάνει βουτιά για να τα αντιμετωπίσει. Η ζωή είναι μικρή για να χαλάει τις στιγμές κι εκείνος θέλει να ζήσει την κάθε στιγμή!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως είναι από τους τύπους εκείνους που πολύ συχνά στη ζωή τους θα κάνουν τον προσωπικό τους απολογισμό. Τίποτα δεν περνάει ανάλαφρα από τη ζωή του κι όλα τα αντιμετωπίζει με την ανάλογη σοβαρότητα και ωριμότητα που τους πρέπει. Θα σταθεί ίσως κάποιες φορές ιδιαίτερα αυστηρός με τους άλλους αλλά το ίδιο αυστηρά θα αντιμετωπίσει και τον εαυτό του. Δεν του χαρίζεται και ξέρει πολύ καλά να διορθώνει τα πράγματα, όταν το θέλει. Όταν μάλιστα καταλάβει ότι το φταίξιμο είναι δικό του, θα πράξει τα δέοντα και ξέρει να ζητά συγγνώμη σε κάποιον που μπορεί να αδίκησε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σ’ έναν Υδροχόο, θα περάσει από το μυαλό του να κάνει τον απολογισμό της ζωής του, συνήθως σε περιπτώσεις που τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε. Αυτό που σίγουρα δεν θα του αρέσει καθόλου είναι να συνειδητοποιήσει ότι έβλαψε, έστω και άθελά του, κάποιον ή ότι αδίκησε την πορεία μιας σχέσης, χωρίς να της δώσει τις ευκαιρίες που θα έπρεπε. Σε νεαρότερη βέβαια ηλικία, δεν λειτουργεί καθόλου έτσι, θα τον χαρακτήριζε μάλιστα κάποιος εγωιστή ή αδιάφορο για τα αισθήματα των άλλων, αλλά μεγαλώνοντας κι επειδή αγαπάει πολύ τον άνθρωπο, κατανοώντας τα προηγούμενα λάθη του λόγω ανωριμότητας, θα αλλάξει εντελώς τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Σίγουρα είναι από εκείνους που δεν θα παραβλέψει τα λάθη του ή θα κοιτάξει να βελτιωθεί.

ΙΧΘΥΣ

Όταν ο Ιχθύς κάνει τον προσωπικό του απολογισμό, το κάνει με έναν πολύ ιδιαίτερο και δικό του τρόπο. Συνήθως μπερδεύεται, γιατί αλλιώς τα βίωνε τα πράγματα σε μια δεδομένη στιγμή κι αλλιώς τα θυμάται μετά. Ίσως βέβαια να φταίει το ότι κάτι τέτοιες στιγμές του συμβαίνουν όταν είναι σε ιδιαίτερα ευαίσθητες στιγμές της ζωής του και με το συναίσθημά του να χτυπάει κόκκινο. Λογικά, λοιπόν, δεν μπορεί να δει και να κρίνει πολύ αντικειμενικά τα θέματα του παρελθόντος. Σίγουρα πάντως, η ευαίσθητη ψυχούλα του θα πονέσει, αν καταλάβει ότι κάποια στιγμή στη ζωή του φέρθηκε άδικα και πόνεσε κάποιον. Θα φτάσει μάλιστα στο σημείο να πιστεύει πως αν περνάει ζόρια στη ζωή του, αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μια θεία τιμωρία που του αξίζει. Βέβαια, δεν θα κρατήσει για πολύ αυτή η στιγμή και σύντομα αλλάζει… πορεία πλεύσης!

Ημερομηνία Τροποποίησης:
13-05-2019 10:16
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
875 Κλήση