Quantcast
Πως ερωτευόμαστε; Η αγάπη από τον 5ο οίκο!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
23
10
2019

Πως ερωτευόμαστε; Η αγάπη από τον 5ο οίκο!

E-zwdia

Ο 5ος οίκος του ζωδιακού μας χάρτη είναι συνυφασμένος με την αγάπη, με την καλή μας τύχη, με τη χαρά της ζωής και με τον τρόπο που ξέρουμε ή όχι να την απολαμβάνουμε. Είναι επίσης ο οίκος των παιδιών και της σχέσης που έχουμε μαζί τους, καθώς και της διδασκαλίας. Είναι ο φυσικός οίκος του Λέοντα, του πρώτου από την τριάδα της φωτιάς και φυσικά αντιπροσωπεύει τη δημιουργικότητά μας, το πώς βιώνουμε τη χαρά στη ζωή μας. Είναι ο χώρος όπου μπορούμε να παίξουμε και να ονειρευτούμε, όπως όταν ήμασταν μικρά παιδιά, να εκφράσουμε χωρίς το φόβο της κριτικής, χωρίς ανασφάλειες και φόβους, τη θρησκευτικότητά μας, την έμπνευση και την προσωπική μας δημιουργία. Είναι η «παιδική χαρά» της ενήλικης ζωής μας!

 

Πως ερωτευόμαστε; Η αγάπη από τον 5ο οίκο!

 

Όπως ο Λέων, του οποίου είναι ο φυσικός οίκος, μας υποδεικνύει πως θέλουμε να ζήσουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι, λαμπεροί, γενναιόδωροι, καλοπροαίρετοι, και γιατί όχι και λίγο αυτάρεσκοι, αλλά, κυρίως, πως έχουμε ανάγκη να βιώνουμε εκείνο το ύψιστο συναίσθημα που λέγεται ΑΓΑΠΗ!

Ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 5ου οίκου μας, μπορούμε να πάρουμε τις πρώτες μας πληροφορίες για το πώς λειτουργούμε εμείς ή ο αγαπημένος μας σ’ αυτόν τον τομέα της ζωής μας. Φυσικά, θα παίξουν ρόλο και άλλες όψεις για το κατά πόσο τελικά τα καταφέρνουμε ή όχι… Εμάς όμως τίποτα δε μας πτοεί, γιατί όπως είπαμε και πριν, είμαστε στην «παιδική χαρά» των ενηλίκων. Καλωσορίσατε, λοιπόν, στη χώρα της χαράς, του έρωτα και της δημιουργίας!!

 

ΚΡΙΟΣ

Φωτιά κι ο Κριός, ό, τι πιο συμβατό μ’ αυτόν τον οίκο! Ο έρωτας για τη ζωή, τη χαρά και τον έρωτα, λειτουργεί με πάθος, αυθορμητισμό και παρορμητικά. Δε θα κάτσει να σκεφτεί πολύ, απλά θα του ’ρθει από εκεί που δεν το περιμένει και το βέλος του θεού έρωτα θα τον πετύχει κατευθείαν στην καρδιά, χωρίς πολλά-πολλά. Όταν ερωτεύεται, είναι ανυπόμονος και το μόνο που δεν τον διακρίνει είναι η υπομονή. Ο έρωτας φουντώνει ξαφνικά μέσα του, η λογική παραμερίζεται και είναι έτοιμος να περάσει, πετώντας πάνω από όσα εμπόδια κι αν υπάρχουν μπροστά του. Βέβαια, Κριός είναι αυτός, κι όσο ξαφνικά του ήρθε, άλλο τόσο ξαφνικά μπορεί και να του φύγει. Ο αγαπημένος σας με Κριό στην ακμή του 5ου του, σας θέλει τρελά, σας ποθεί αλλά και ταυτόχρονα σας χρειάζεται ως υποστηρικτή στις νέες περιπέτειες που σχεδιάζει και για τους δυο σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Εδώ θα ρίξουμε λίγο τις ταχύτητες, ο έρωτας ανθίζει σιγά-σιγά, σαν το μπουμπούκι που θέλει το χρόνο του, για να μεταμορφωθεί σ’ ένα εντυπωσιακό λουλούδι. Θέλει όμορφες και αισθησιακές στιγμές να ζήσει μαζί σας, θέλει να νιώσει πρώτα απ’ όλα ασφαλής, ότι αυτός ο έρωτας θα στηρίζεται σε σταθερές βάσεις, ότι πάνω απ’ όλα είστε οι άνθρωποι που μπορεί να εμπιστευτεί και μόνο τότε θα αφεθεί στη χαρά του έρωτα. Αλλά ακόμη και τότε, πάντα σε μια άκρη του μυαλού του, θα υπάρχει εκείνος ο παρατηρητής που στην  παραμικρή στραβοτιμονιά σας θα θελήσει να τον συνετίσει και να τον ξαναβάλει στο δρόμο της λογικής και του ρεαλισμού. Το αίσθημα της κτητικότητας και της αποκλειστικότητας στο θέμα του έρωτα, είναι αρκετά τονισμένα. Αν ο αγαπημένος σας έχει αυτή την όψη, οπλιστείτε με λίγη παραπάνω υπομονή, θα την χρειαστείτε, αλλά ό, τι γίνεται να ξέρετε πως προορίζεται για να έχει διάρκεια!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το φλερτ υπάρχει διάχυτο στον αέρα όπου κινείται. Επειδή είναι ένα χαρισματικά επικοινωνιακό άτομο, λειτουργεί σαν μαγνήτης για πολλούς και ταυτόχρονα αυτό μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις για το τι πραγματικά επιδιώκει. Από τη μια είναι ιδιαίτερα ορθολογιστής και από την άλλη ένα παιδί που ζητάει να παίξει, να ρισκάρει, ακόμη και να κολυμπήσει στα άγνωστα νερά του έρωτα. Εδώ τα πράγματα έχουν πάντα δύο όψεις και χρειάζεται μεγάλη παρατηρητικότητα και προσοχή από μέρους σας. Από τη μια το άτομο με αυτήν την όψη στο χάρτη του ερωτεύεται και το δείχνει εύκολα, αλλά από την άλλη δε φημίζεται και πάντα για τη σταθερότητα των αισθημάτων του. Αν όμως έχετε κερδίσε,ι πέρα από μια θέση στην καρδιά του, και μία στο μυαλό του, τότε έχετε πολλές πιθανότητες να ευτυχήσετε μαζί!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η ευαισθησία του και η τρυφερότητα που εκδηλώνει, δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν! Μπορεί ορισμένες φορές η κυκλοθυμία του να μας γεννά ερωτηματικά, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο λόγω δικών του ανασφαλειών και προσωπικών του φόβων. Όταν αγαπάει, αγαπάει πραγματικά και ξέρει τι θα πει να δίνεσαι ολοκληρωτικά. Το μόνο που μπορεί να σκιάζει το βλέμμα του, που και που, είναι ο φόβος μήπως αυτό δεν κρατήσει για πάντα και πληγωθεί. Η ασφάλεια και η διάρκεια μιας σχέσης είναι τα βασικά του ζητούμενα. Τρυφερός και δοτικός στον έρωτα, ρομαντικός, του αρέσει να μοιράζεται σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο συναισθηματικό. Χρειάζεται συνεχώς επιβεβαίωση ότι τον αγαπάτε, αλλά και από τη μεριά του, θα σας το ανταποδίδει με έναν τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει να τον εκφράζει τόσο καλά…!

ΛΕΩΝ

Ο φυσικός του χώρος! Δε θα μπορούσε να λειτουργεί αλλιώς, παρά μόνο με λάμψη, γενναιοδωρία και πολύ …στυλ! Η ευχάριστη, και λαμπερή στην κυριολεξία προσωπικότητα αυτού του ατόμου, του προσδίδει  ικανότητες που μπορεί να διαπρέψει παντού, πόσο μάλλον στον έρωτα! Οι ερωτικές του κατακτήσεις έχουν πολλαπλό αντίκτυπο στην ψυχολογία του και κυρίως αυτό της αίσθησης της αυτοεπιβεβαίωσης. Επιθυμεί να είναι ξεχωριστός και αν και οι υπόλοιπες όψεις το ευνοούν, μπορεί πραγματικά να γοητέψει τα πλήθη των θαυμαστών του! Αλλά και ο ίδιος δε δίνει λίγα, είναι από τους συντρόφους που δε θα ξεχάσει ποτέ τα γενέθλιά σας, που θα προσπαθεί κάθε μέρα να σας στολίσει το πρόσωπο με το χαμόγελο της ευτυχίας, που σε κάθε περίπτωση θα φροντίζει να δημιουργεί ρομαντική ατμόσφαιρα και θα σας κάνει πραγματικά βασίλισσα της καρδιάς του! Με μια προϋπόθεση μόνο, να τον αναγνωρίζετε ως κύριο της καρδιάς σας, μόνο εκείνος ξέρει να το εκτιμά τόσο καλά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο τύπος αυτός δε ρισκάρει εύκολα και αποφασίζει πάντα με τη λογική. Τουλάχιστον, όπως εκείνος νοεί τη λογική… Γιατί έρωτας, χαρά και αισιοδοξία, δε συμβαδίζουν πάντα με τη λογική και τη σύνεση. Δύσκολα λοιπόν θα αφεθεί χαλαρά σε μια σχέση και ακόμη κι αν δείχνει ότι το κάνει κάποιες φορές, στην πραγματικότητα, το μυαλό του εκείνες τις ώρες δουλεύει …υπερωρίες! Αν υπάρχει ένας τρόπος να του κεντρίσετε περισσότερο το ενδιαφέρον, αυτό είναι να του μιλήσετε, όχι τόσο στην καρδιά, αλλά στο μυαλό του. Ξέρει να ελέγχει τα συναισθήματά του, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να θεωρείται ψυχρός, στην πραγματικότητα όμως, είναι ένας άνθρωπος στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε επάνω του και να τον εμπιστευθείτε ότι δεν έχει μάτια για άλλη, παρά μόνο για σας. Λόγω ανασφάλειας, μπορεί που και που να εκδηλώνει συμπτώματα ζήλιας, κάτι που τον κάνει να μοιάζει περισσότερο με …κανονικό άνθρωπο!

ΖΥΓΟΣ

Ένα μεγάλο παιδί, ανέμελο, με κέφι για παιχνίδι, φαντασία και ερωτισμό! Θα τον καταλάβετε από εκείνη τη χαρακτηριστική λάμψη στα μάτια του, μόλις σας αντικρύσει. Θα κάνει τα πάντα για να τον προσέξετε και θα σας ανταμείψει με τρυφερότητα, στιγμές γέλιου και κοινής απόλαυσης! Θέλει να είναι το καλό παιδί, για να κερδίσει την αποδοχή σας. Ερωτεύεται κεραυνοβόλα και είναι ικανός να αντέξει πολλά και να δείξει μεγάλη υπομονή, προκειμένου να διατηρηθεί μια ισορροπία στη σχέση. Είναι ζεστός και τρυφερός άνθρωπος, με ευαισθησίες που θυμίζουν μικρό παιδί. Δίνει τα πάντα για αυτόν που αγαπά και μπορεί να κάνει πολύ υπομονή, προσοχή όμως, γιατί και η υπομονή έχει τα όριά της... Από τη μεριά του, θα κάνει τα πάντα για να υπάρχει αρμονία στη σχέση σας, συνήθως οι πρώτες του σκέψεις είναι καλοπροαίρετες, αρκεί να μην του προδώσετε την εμπιστοσύνη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αγαπά βαθιά και με πάθος, αλλά εξίσου βαθιά και με πάθος θα σας περάσει από το …μικροσκόπιο της καρδιάς του! Αν τον αγαπάτε πραγματικά, θα αντέξετε τη ζήλια του και την κατασκοπική διάθεση που δείχνει, ορισμένες φορές, στα προσωπικά σας. Ουδείς τέλειος! Αλλά κι εμείς, δεν ερωτευόμαστε πάντα τους τέλειους… Είναι όμως από εκείνους που όταν αγαπά ξέρει να δίνει τα πάντα και να αφοσιώνεται, με το ίδιο πάθος που τον διακρίνει και σε άλλους τομείς της ζωής του. Τον πρώτο καιρό της σχέσης σας μαζί του, θα πρέπει να αρκεστείτε περισσότερο σ’ αυτά που σας λένε τα μάτια του και οι πράξεις του, ίσως να αργήσει να εκφράσει και λεκτικά τα συναισθήματά του, από φόβο ότι μπορεί να τον εκμεταλλευτείτε και να χάσετε γρήγορα το ενδιαφέρον σας. Όταν ερωτεύεται, η φαντασία του δε γνωρίζει όρια, σύνορα και κανόνες…!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η επιθυμία του να δώσει και κατ’ επέκταση να …κερδίσει, μπορεί να τον οδηγεί σε υπερβολές. «Όπου ακούς, όμως, πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι», λέει η σοφή παροιμία. Καλό θα ήταν να μη βιαστείτε να επενδύσετε και να τα πάρετε όλα κατά γράμμα, αυτά που θα λέει τον πρώτο καιρό. Όταν θα έχετε ζήσει ένα εύλογο διάστημα μαζί και θα τον έχετε καρατσεκάρει, ε, τότε μπορείτε σιγά-σιγά να αρχίσετε να χαλαρώνετε. Η πρόθεσή του είναι πάντα καλή, αλλά κάποιες φορές οι προθέσεις μόνο δεν αρκούν. Όταν ερωτεύεται, δε θα κάνει το παραμικρό για να το κρύψει, το αντίθετο μάλιστα, το θέμα όμως είναι ότι η υπερβολή του σε κάποια πράγματα μπορεί να σας κάνει να βγάλετε πρόωρα και λάθος συμπεράσματα. Βασικά, είναι ο τύπος του άντρα που είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τον έρωτα, από την άλλη όμως, δύσκολα θα αποχωριστεί τις συνήθειες της εργένικης ζωής...

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τι γίνεται όμως όταν σε έναν οίκο, που εκπροσωπεί τη χαρά, την ανεμελιά, τον έρωτα και τον αυθορμητισμό, τα κλειδιά τα κρατά ο αυστηρός και πειθαρχημένος Κρόνος, φυσικός κυβερνήτης του Αιγόκερου; Πως μπορούν αυτά τα δύο ακραία χαρακτηριστικά να συνεργαστούν, ώστε να μπορέσει το άτομο να βιώσει τις χαρές που του αναλογούν σ’ αυτόν τον τομέα της ζωής του; Στην πραγματικότητα, βιώνει πολλές εσωτερικές συγκρούσεις κι ενώ θέλει να αφεθεί χαλαρός και να απολαύσει τον έρωτα, πάντα υπάρχει ένας αυστηρός κριτής μέσα του, μια εσωτερική φωνή, που τον τραβά από τ’ αυτί και τον επαναφέρει στην …τάξη! Δεν περνά πάντα καλά μ’ αυτήν την όψη, ούτε ο ίδιος, ούτε και το ταίρι του. Όταν όμως θα έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη του, τότε μπορεί πολύ συχνά να βρίσκεστε προ ευχάριστων εκπλήξεων!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Έχεις όρεξη για περιπέτεια; Έχεις την τάση να ζεις ριψοκίνδυνα; Βαριέσαι εύκολα και θέλεις ποικιλία στη ζωή σου; Τότε πέτυχες διάνα με έναν σύντροφο που έχει αυτή την όψη στον χάρτη του! Δεν τον νοιάζει πραγματικά τι λένε οι άλλοι, το ζητούμενό του είναι η ανακάλυψη της δικής του προσωπικής αλήθειας, τώρα, αν δεν συμφωνείτε μ’ αυτό… ποσώς θα τον νοιάξει και πολύ θα σας δυσκολέψει! Όμως πριν βιαστείτε να λυπηθείτε τον εαυτό σας, σκεφθείτε λίγο καλύτερα τη θέση του. Σχεδόν ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του, γιατί απλά αυτό που κυνηγά ή τουλάχιστον έτσι όπως εκείνος το αναζητά, είναι μια χίμαιρα και σχεδόν ακατόρθωτο στην πραγματικότητα. Ο έρωτας για εκείνον έχει άλλες διαστάσεις που δε συμφωνεί πάντα με την κοινά αποδεχτή άποψη. Τις ερωτικές του σχέσεις θα λέγαμε ότι τις χαρακτηρίζει η εκκεντρικότητα και η ανατρεπτικότητα.

ΙΧΘΥΣ

Με ακμή του 5ου οίκου του στους Ιχθείς, μπορείτε να περιμένετε ένα σύντροφο ρομαντικό, λίγο ονειροπόλο αλλά και τρυφερά δοτικό! Ο έρωτας για εκείνον είναι παιχνίδι, ζωή, δημιουργία σχεδόν καλλιτεχνικής αισθητικής. Ξέρει να δίνει και να θυσιάζει πράγματα για τον άνθρωπο που αγαπά. Κάποιες φορές, όμως, εξαιτίας της εξιδανίκευσης που έχει προσδώσει στον έρωτα, μπορεί εύκολα και χωρίς πάντα σοβαρό λόγο να απογοητεύεται. Είναι ο άντρας που όταν αγαπά, ξυπνά μέσα του ο αιώνιος καλλιτέχνης, ο ζωγράφος, ο τραγουδοποιός, ο ρομαντικός συγγραφέας… Θα υμνήσει τον έρωτα σε όλες του τις όψεις, θα αφεθεί ολοκληρωτικά, θα σας επιβιβάσει στο κατάστρωμα του πλοίου της καρδιάς του κι εκεί που δεν το περιμένεις …στη βάρκα σας αρχίζουν να μπαίνουν νερά! Γιατί, τι συνέβηκε ξαφνικά; Μα του αφήσατε πολύ λάσκα τα λουριά! Εδώ, η περίπτωση αυτή για να κρατήσει στο χρόνο, θέλει τη μέθοδο του, πότε μαστίγιο και πότε καρότο…

Ημερομηνία Τροποποίησης:
23-10-2019 13:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μ. Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σ. Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
Σίσσυ Μαρτίνη