Αγάπη και εμμονή. Πόσο οικεία είναι αυτή η κατάσταση για το κάθε ζώδιο;
Βαθμολόγησε
Score: 4  Ψήφοι: 2
02
07
2019

Αγάπη και εμμονή. Πόσο οικεία είναι αυτή η κατάσταση για το κάθε ζώδιο;

Λίλα Δασκαλάκη

Η εμμονή είναι μία εσωτερική κατάσταση που γεννιέται μέσα από κάποια ισχυρή επιθυμία, είτε αυτή είναι υλική, είτε συναισθηματική, είτε μπορεί να προέρχεται ακόμα και μέσα από τη φιλοδοξία να παγιδευτεί το άτομο σε αυτό το ψυχοφθόρο αίσθημα, που, στις περισσότερες των περιπτώσεων, δημιουργεί δυσάρεστα αποτελέσματα για την ψυχική αλλά και σωματική υγεία του ατόμου.

 

Η ερωτική εμμονή στα ζώδια:

 

Η εμμονή που παράγεται μέσα από τον έρωτα είναι η πιο υγιής, θα λέγαμε, έκφραση αυτής της κατάστασης, αφού είναι σύμπτωμα του έρωτα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Έρωτας, είναι το πιο ισχυρό, αλλά και «υγιές μέσον», ώστε ελεύθερα να μπορέσει να εκφράσει το άτομο την παθολογία του. Αυτό όμως δεν αφορά όλους τους ανθρώπους. Είναι καθαρά θέμα ψυχοσύνθεσης, και αυτό επίσης σχετίζεται με το κατά πόσον το άτομο βιώνει τα συναισθήματά του. Όταν το άτομο λειτουργεί περισσότερο μέσα από το συναισθηματικό του κομμάτι και λιγότερο μέσα από το νοητικό, μοιραία τότε, και σε φάση ερωτικής έξαρσης, θα μπει σε αυτήν την κατάσταση που λέγεται εμμονή.

Το πρωτογενές, βέβαια, αυτό που πυροδοτεί το αίσθημα της εμμονής είναι η κτητικότητα. Όταν είμαστε ερωτευμένοι, σε κανέναν άλλον δεν ανήκει το αντικείμενο του πόθου μας, εκτός από εμάς. Συνήθως όμως, αυτή η ανάγκη δεν καλύπτεται, με αποτέλεσμα να πέφτουμε σε καταστάσεις εμμονής, στην περίπτωση που βιώνουμε την απουσία. Ο Πλούτωνας είναι ο Πλανήτης που φορτίζει με τέτοιου είδους αισθήματα το άτομο. Και ειδικά, όταν κάνει όψεις με τους προσωπικούς πλανήτες, Ήλιο, Ερμή, Αφροδίτη και Άρη. Ακόμα όμως και η φύση του ίδιου του ζωδίου μπορεί να είναι αρκετή, ώστε να μπει το άτομο σε αυτήν την κατάσταση.

 

Ας δούμε τι σημαίνει εμμονή στον έρωτα για το κάθε ζώδιο: 

 

ΚΡΙΟΣ

Η εμμονή στη δική σας περίπτωση είναι μία κατάσταση ως απόρροια του ισχυρού σας εγώ. Θέλετε να γίνεται αυτό που έχετε ανάγκη τη δεδομένη στιγμή, και με τον τρόπο που εσείς ορίζετε, μην αφήνοντας περιθώρια στον άλλον να αποφασίσει έστω και για τον εαυτό του. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος που πολλές φορές διεκδικείτε έχει να κάνει με αυτό το παιδιάστικο και παρορμητικό του χαρακτήρα σας. Δεν είναι τόσο η βαθύτερη ανάγκη, τα βαθύτερα «θέλω» που σας βάζουν στην κατάσταση της εμμονής, όσο το πείσμα και η επιμονή σας, μέχρι να γίνει αυτό που θέλετε. Και βέβαια το αίσθημα της κτητικότητας που σας διακατέχει, και σας κάνει να φτάνετε στα άκρα στην περίπτωση που το αντικείμενο του πόθου σας δεν ανταποκρίνεται με τον τρόπο που έχετε ανάγκη.

ΤΑΥΡΟΣ

Η εμμονή για σας είναι μία κατάσταση όχι και τόσο γνώριμη, ίσως γιατί διαθέτετε έναν μοναδικό τρόπο να καμουφλάρετε την ίδια σας την επιθυμία. Όσο και αν επιθυμείτε ένα πρόσωπο, θα προσπαθήσετε να βγάλετε προς τα έξω το λιγότερο που μπορείτε. Ακόμα όμως και σε φάση όπου η ερωτική επιθυμία σας βάλει στη διαδικασία να διεκδικήσετε, παραμερίζοντας το «εγώ» σας, εύκολα μπορεί να μεταπηδήσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη μία και σε άλλες τέτοιες καταστάσεις. Φοβάστε τις παγίδες, γι’ αυτό και τη στιγμή που αισθάνεστε ότι ήρθε η ώρα να πέσετε, τις περισσότερες φορές, εφευρίσκετε ένα πολύ ωραίο τέχνασμα και κάνετε πίσω. Και ίσως η καλύτερη διέξοδος της εμμονής για σας είναι μία επιθυμία ακόμα πιο δυνατή, για να έρθει να καλύψει την προηγούμενη.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μέσα από την πεποίθηση που σας διακατέχει ότι γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, πολλές φορές, πέφτετε σε καταστάσεις εμμονής, ακόμα και για θέματα που δεν άπτονται της δικαιοδοσίας σας. Πόσο μάλλον στον έρωτα, αφού από την πρώτη στιγμή θα οικειοποιηθείτε το αντικείμενο του έρωτά σας, και πραγματικά θα σας είναι αδιανόητο, όταν δεν ανταποκρίνεται στην οποιαδήποτε επιθυμία σας ή ακόμα και στην περίπτωση που εκφράσει την ανάγκη να τελειώσει η σχέση. Αυτή είναι μία κατάσταση την οποία θα δυσκολευτείτε να διαχειριστείτε. Μπορεί να κάνετε τα πάντα, να εφεύρετε τρόπους απίστευτους, μόνο και μόνο για να μπορέσετε να ξαναφέρετε τα πράγματα εκεί που ήταν πριν ή εκεί που νομίζατε ότι ήταν. Παρότι αέρινοι, δεν μπορείτε εύκολα να ξεφύγετε από τις περιπέτειες που θα σας βάλει ο έρωτας. Και όντας ανυπάκουοι, μπορεί ακόμα και να χρησιμοποιήσετε παράδοξους τρόπους, προκειμένου να επιβάλλετε την επιθυμία σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ζώντας και αναπνέοντας, κυρίως μέσα από το συναισθηματικό σας κόσμο, σίγουρα θα βιώσετε εμπειρίες στον έρωτα, όπου σε κάποιες φάσεις θα βρεθείτε μεταξύ ερωτικής φθοράς και αφθαρσίας. Μπορεί ακόμα και να φτάσετε στο σημείο να γίνετε εχθροί του εαυτού σας, όταν το αντικείμενο του πόθου σας δεν ανταποκρίνεται με τον τρόπο που έχετε ανάγκη. Εύκολα βουλιάζετε σε ζοφερές σκέψεις, και πάρα πολύ δύσκολα παραιτείστε από την επιθυμία. Εφευρίσκετε απίστευτα σενάρια, προκειμένου να έρθετε σε επαφή μαζί του, στην περίπτωση που βιώνετε χωρισμό, όχι όμως με δική σας πρωτοβουλία. Οικειοποιείστε τόσο πολύ το πρόσωπο πάνω στο οποίο επενδύσατε ερωτικά και συναισθηματικά, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε την έλλειψη της οποιαδήποτε προοπτικής, στην περίπτωση που θα βιώσετε την εγκατάλειψη. Θα χρειαστείτε χρόνο για να απελευθερωθείτε από την εμμονή, στο τέλος όμως βγαίνετε αναγεννημένοι και σίγουρα πιο δυνατοί.

ΛΕΩΝ

Η υπερηφάνεια σας δεν σας επιτρέπει να πέφτετε σε τέτοιες καταστάσεις, εξωτερικά τουλάχιστον. Κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας για κάποιο πρόσωπο. Μπορεί μέσα σας να υποφέρετε, δεν θα επιτρέψετε όμως στον εαυτό σας να λυγίσει μέσα από συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στον υπερήφανο αλλά και ναρκισσιστικό χαρακτήρα σας. Το καλό στην περίπτωσή σας είναι πως έχετε τρόπους να μετουσιώνετε τα όποια ψυχοφθόρα συναισθήματα μέσα από δημιουργικές διαδικασίες ή ακόμα σκεπτόμενοι τρόπους τέτοιους, ώστε να μπορέσετε να επιβεβαιωθείτε, υπερβαίνοντας ακόμα και τον εαυτό σας. Το ποσοστό του έρωτά σας συνήθως κυμαίνεται ανάλογα με αυτό που εισπράττετε. Αυτό λειτουργεί σαν μία δικλείδα ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να προφυλάσσετε τον εαυτό σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα πάντα για σας περνούν μέσα από τη λογική. Ο τρόπος που κοντρολάρετε τα συναισθήματά σας είναι μοναδικός. Ακόμα και σε περιπτώσεις που βρίσκεστε έντονα κάτω από την επήρεια του έρωτα, εύκολα θα αντιδράσετε απέναντι στο όποια ισχυρά ερεθίσματα, τα οποία μέσα σας μοιάζουν με παγίδες που θέλουν να σας κάνουν να χάσετε τον έλεγχο. Τα πάντα για τον έλεγχο. Η εμμονή, όμως, στη δική σας περίπτωση δουλεύει τόσο βαθιά, γι’ αυτό και ανήκετε στην κατηγορία εκείνη όπου εύκολα θα μπορούσατε να πέσετε στην εξάρτηση, συνήθως του ποτού, προκειμένου να μην έρθετε αντιμέτωποι με την πραγματικότητά σας. Συνήθως, όμως, υπερισχύει ο νους. Το συναίσθημα θα μπει σε δεύτερη μοίρα ή ακόμα και θα εξαφανιστεί από το χάρτη σας, προκειμένου να μην εκτροχιαστείτε από τις ράγες σας.

ΖΥΓΟΣ

Για σας δεν υπάρχει εμμονή, υπάρχει μόνο σκοπός. Και ειδικά στην περίπτωσή σας, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Δεν αφήνεστε στο να πέσετε σε ψυχοφθόρες συναισθηματικές καταστάσεις. Όταν θέλετε κάτι πολύ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε μία στρατηγική, τέτοια, ώστε να μπορέσετε να βρεθείτε εκεί που θέλετε και δίπλα σε αυτόν-ην που θέλετε. Ο νους είναι αυτός που κυριαρχεί σε εσάς και όχι το συναίσθημα. Με αποτέλεσμα να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να περνάτε τα θέλω σας από το πρίσμα της λογικής, πάνω στη βάση πάντα των θέλω και των αναγκών σας. Υπομονή και επιμονή, είναι τα στοιχεία που υπερισχύουν στο χαρακτήρα σας, ακόμα και αν αυτά για τα οποία υπομένετε και επιμένετε είναι έξω από τις συναισθηματικές σας ανάγκες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Εάν θα έπρεπε δίπλα από τη λέξη εμμονή να βάλουμε μία άλλη συνώνυμη, σίγουρα θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε τη λέξη «Σκορπιός», και εννοείται το ζώδιο. Η επιθυμία για έναν Σκορπιό μπορεί μέσα του να πάρει διαστάσεις θρίλερ, ακόμα και αν οι λόγοι για κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο σημαντικοί. Από τη στιγμή που μέσα του θα φυτρώσει ο σπόρος της επιθυμίας, η σκέψη και το συναίσθημα γίνονται ένα, και πολλές φορές φάντασμα που τον καταδιώκει. Τίποτα δεν αναγνωρίζει για τον εαυτό του, εκτός από το αντικείμενο του πόθου του, που θα το ήθελε μέρα νύχτα να βρίσκεται δίπλα του, να αναπνέει μέσα από εκείνο. Όλα αυτά όμως, μέχρι να αδειάσει το ποτήρι του έρωτα. Μετά, αυτό που θα έχει μείνει είναι το απόλυτο τίποτα. Μέχρι να φτάσει όμως εκεί, πολλές φορές, μέσα από τις εμμονές του, θα έχει «πεθάνει» και «αναστηθεί»

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όχι, σε εμμονές δεν πέφτει ένας Τοξότης, αλλά ούτε καν σε σκέψεις. Αντιμετωπίζει τα πράγματα έτσι όπως έρχονται. Μέσα από την έντονη ανάγκη του να αισθάνεται ελεύθερος ανά πάσα στιγμή, αντιδρά στο κάθε ερέθισμα που θα τον έκανε να εγκλωβιστεί σε καταστάσεις που δεν θα τον βοηθούσαν στο να μπορεί να χαίρεται και να απολαμβάνει τη ζωή. Μόλις καταλάβει ότι δεν έχει την ανταπόκριση που θα ήθελε, ακόμα και ερωτευμένος να είναι στο φουλ, θα βρει τρόπους να εξασφαλίσει αυτό που θέλει να ζήσει μέσα από τον έρωτά του. Η ικανότητά του, επίσης, να βρίσκει εύκολα υποκατάστατα στις επιθυμίες του, του δημιουργεί την ευκολία ώστε να μπορεί να ξεγλιστράει από τις κακοτοπιές του έρωτα και να αποφεύγει να μπαίνει σε ψυχοφθόρες καταστάσεις. Πάντα όμως στους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Ο Τοξότης που θα αποτελέσει την εξαίρεση μπορεί να δημιουργήσει τεράστια θέματα με τις εμμονές του στον/στη σύντροφο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, ο γήινος και σκληροπυρηνικός του ζωδιακού, μπορεί πολύ εύκολα να πέσει σε καταστάσεις εμμονών,  στην περίπτωση που αισθανθεί έντονα την ερωτική έλξη. Από την πρώτη στιγμή, θα μπορούσε να αφήσει τον εαυτό του να παρασυρθεί και το μυαλό του να φτιάξει σενάρια. Έχει όμως έναν τρόπο τίποτε απ’ όλα αυτά να μη βγαίνει προς τα έξω. Ο εγωισμός του δεν του επιτρέπει να προβάλλει στο αντικείμενο του πόθου του την κατάσταση που στη συγκεκριμένη φάση επικρατεί μέσα του. Μπορεί όμως και όταν αισθάνεται να ξεπερνάει τα όριά του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να εκδηλωθεί, και αυτό θα μπορούσε ακόμα και σκληρή συμπεριφορά από την πλευρά του να σημάνει. Μέσα από τη δυσκολία του να μπορεί να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, μπορεί να λειτουργήσει ακραία, με αποτέλεσμα αυτό να έχει και δυσάρεστα αποτελέσματα στην εξέλιξη της σχέσης.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο σταθερός αέρινος του ζωδιακού Υδροχόος, όταν του κολλάει μία σκέψη, δύσκολα του ξεκολλάει. Και πόσο μάλλον στην περίπτωση που αυτή η σκέψη αφορά τον έρωτα. Μπορεί εξωτερικά να κρατά χαμηλούς και ήρεμους τόνους, να δείχνει πως δεν τρέχει τίποτα, μέσα του, όμως, στο μυαλό του κυρίως, μπορεί να έχει ξεσηκωθεί θύελλα. Ακόμα και στην περίπτωση που έχει την ανταπόκριση από το αντικείμενο του πόθου του, πάντα θα βρίσκει λόγους για να αμφισβητεί μέσα από αυτά που θα ήθελε αλλά δεν παίρνει. Επειδή όμως έχει τον τρόπο να μην εμπλέκεται συναισθηματικά, αυτό τον βοηθάει στο να ζει με την εμμονή του, χωρίς όμως αυτό να τον αποδιοργανώνει. Από την άλλη όμως, μία επιθυμία για έναν Υδροχόο που έχει δημιουργήσει εμμονή, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προκειμένου να ξεπεραστεί.

 ΙΧΘΥΣ

Επίσης ένα ζώδιο συνώνυμο της εμμονής. Με τρόπο όμως περίεργο, ακόμα και για τον ίδιο τον Ιχθύ. Εκεί που βουλιάζει μέσα στις εμμονές, (κατάσταση οικεία γι αυτόν, αφού δεν μπορεί να ζήσει το απόλυτα ιδανικό) εκεί έχει έναν μοναδικό τρόπο να ξεγλιστράει και να μεταθέτει το πρόβλημα στον άλλον. Μπορεί να εφευρίσκει διάφορους τρόπους ώστε να ασχολείσαι μαζί του, να του δίνεις από το χρόνο και την ενέργειά σου, ακόμα και αν μέσα σου έχει τελειώσει ο έρωτάς σου για κείνον. Εύκολα τη δική του εμμονή, μέσα από την επιθυμία του, μπορεί να την κάνει να φαίνεται ως αδιαφορία έως και απαξίωση, με αποτέλεσμα να έλκει το ενδιαφέρον που έχει ανάγκη. Προσοχή σ’ έναν Ιχθύ που βρίσκεται σε κατάσταση εμμονής. Μπορεί να αποδειχθεί ακόμα και επικίνδυνος μέσα από τους συναισθηματικούς χειρισμούς του. Η Δάφνη Ιωάννου είναι φαινόμενο! Πρέπει να μιλήσεις 1 φορά μαζί της και θα καταλάβεις ότι όσα σου πει θα βγουν! Μίλησε μαζί της τώρα στο 14540 ή στείλε ΚΑΡΜΑ στο 54529.  Από Κύπρο κάλεσε 900-19-222. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Ημερομηνία Τροποποίησης:
02-07-2019 0:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms