Quantcast
Η σκοτεινή πλευρά των ζωδίων: Υπάρχει κάτι που πρέπει να φοβάμαι;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
01
08
2019

Η σκοτεινή πλευρά των ζωδίων: Υπάρχει κάτι που πρέπει να φοβάμαι;

Λίλα Δασκαλάκη

Δεν υπάρχουν άγγελοι επί της γης, παρά μόνο άνθρωποι που συνεχώς βρίσκονται σε διαμάχη με τον «καλό» και «κακό» εαυτό τους. Είναι αυτά τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα στρατόπεδα, το παιχνίδι που παίζουν τα ίδια μας τα κύτταρα, τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μας, δίνοντας συνεχή μάχη για το ποιο κομμάτι μας τελικά θα επικρατήσει.

Όταν πάψει να δίνεται αυτή η μάχη μέσα στον άνθρωπο, τότε σίγουρα θα σταματήσουν και οι πόλεμοι. Αφού το συλλογικό ασυνείδητο, στο οποίο έχουμε μερίδιο όλοι, είναι αυτό που αποφασίζει για την εξέλιξη της ανθρώπινης φυλής. Στις δύσκολες στιγμές, αποκαλύπτεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Και πόσο μάλλον στις φάσεις της κρίσης του έρωτα, όταν αισθανθούμε ότι έχουμε χάσει το παιχνίδι.

Ποτέ κανείς να μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει καλά το σύντροφό του, ακόμα και αν η σχέση μετράει πολλά χρόνια. Μέσα από το χωρισμό, και δη το διαζύγιο, σε πολλές περιπτώσεις, βιώνουμε μεγάλο σοκ, αφού δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως μπορούσαμε να μοιραζόμαστε τη ζωή μας μ’ έναν άνθρωπο που έκρυβε μέσα του όλα αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα του, με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι σε αυτές τις δύσκολες, μπορεί όμως και λυτρωτικές φάσεις.

 

Ποια είναι αυτή η σκοτεινή πλευρά που μπορεί να έχουν τα ζώδια;Στον όγδοο και στο δωδέκατο οίκο, θα ανατρέξουμε για να μπορέσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τις σκοτεινές πλευρές του ατόμου. Όπως επίσης, μέσα από τη θέση της σελήνης, μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες, από ζώδιο, οίκο και όψεις. Οι δυσαρμονικές όψεις του Πλούτωνα με Ήλιο, Σελήνη Ερμή, Άρη και Αφροδίτη, σηματοδοτούν έναν δύσκολο, έως και επικίνδυνο, χαρακτήρα. Καθώς επίσης ο Ουρανός, αλλά και ο Ποσειδώνας, όταν σχηματίζουν γωνίες με προσωπικούς πλανήτες. Από το ζώδιο και μόνο, δεν μπορούμε να πάρουμε πολλές πληροφορίες, όσον αφορά την ποιότητα του χαρακτήρα του ατόμου, σίγουρα όμως μπορούμε να έχουμε μία μερική εικόνα σε ό, τι αφορά την αρνητική πλευρά του χαρακτήρα του.

 

Πάμε να δούμε αναλυτικά ποια είναι η σκοτεινή πλευρά του κάθε ζωδίου:


ΚΡΙΟΣ

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, από την πρώτη στιγμή θα αρχίσει να σου ξετυλίγει την προσωπικότητά του ο Κριός, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορείς να γνωρίζεις τι έχεις να περιμένεις από το συγκεκριμένο άνθρωπο. Είναι αυτός ο παρορμητικός και έκρυθμος χαρακτήρας του που τον κάνει να θέλει να τα κάνει όλα, να τα πει, να τα ζήσει γρήγορα. Έχει πολλά καλά να σου προσφέρει και τις περισσότερες φορές, χωρίς να ζητάει αντάλλαγμα, φτάνει μόνο να τον κάνεις να πιστεύει πως αυτός είναι ο κυρίαρχος στη σχέση. Και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να προσέξεις πολύ. Δηλαδή, στο να του στερήσεις την κυριαρχία του. Είτε φεύγοντας από τη σχέση, είτε απατώντας τον, είτε απαξιώνοντας τον. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός έως και επικίνδυνος, μέσα από το ότι προσπαθεί να παραβιάζει τα θέλω σου ή την ιδιωτική σου ζωή, σε περίπτωση που ήδη έχεις περάσει σε άλλη σχέση. Με διπλωματικό και έξυπνο τρόπο, θα πρέπει να φύγεις από έναν Κριό. Διαφορετικά, θα πρέπει να είσαι συνεχώς ετοιμοπόλεμος, μέχρι ολοκληρωθεί η μάχη.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο ωραίος και ήρεμος του ζωδιακού, σίγουρα έχει κι αυτός μια σκοτεινή πλευρά, και καλό θα είναι να λαμβάνουμε υπόψιν το ζώδιο που έχει απέναντί του, από το οποίο συνεχώς δέχεται επιρροές, όπως εξάλλου συμβαίνει και στην αντίθετη περίπτωση. Ο Ταύρος δεν είναι η περίπτωση αυτή που θα σε περιμένει στη γωνία για να σου την φέρει ή να πρέπει να φοβάσαι για ύπουλα και «πισώπλατα» χτυπήματα. Το μόνο από το οποίο κινδυνεύεις, στη φάση της μεγάλης κρίσης, είναι το απαξιωτικό του χαρακτήρα του. Ακόμα και αν καίγεται από επιθυμία να σε αναζητήσει, ακόμα και αν μέχρι πριν από λίγο σε θεωρούσε τον έρωτα της ζωής του, πολύ λίγο θα μετρήσουν όλα αυτά, στην περίπτωση που πληγώθηκε ο εγωισμός του. Μπορεί ακόμα και να σκοτώσει τον έρωτά του, και έτσι άδοξα να τελειώσει, χωρίς ποτέ να μπει στη διαδικασία να μετανιώσει ή να τον αναζητήσει. Προσοχή λοιπόν μ’ έναν Ταύρο. Όσο σταθερός και ήρεμος μοιάζει, άλλο τόσο απρόβλεπτος και σκληρός μπορεί να αποδειχθεί.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Από την πρώτη στιγμή θα καταλάβεις ότι αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται προσοχή, ποτέ όμως δεν θα μπορέσεις να τον ψυχολογήσεις, ακόμα και σε φάσεις που σου εκφράζει την παθολογία του χαρακτήρα του σε όλο της το μεγαλείο. Ο χαριτωμένος και ανώριμος του ζωδιακού έχει τον τρόπο να σε εκπλήσσει συνεχώς, γι’ αυτό μη θεωρήσεις ποτέ ότι έχει αλλάξει. Το χειριστικό στοιχείο του χαρακτήρα του, πρέπει να προσέξεις, γιατί, στην περίπτωση που τον κάνεις να νιώσει απορημένος ή του ανακοινώσεις το τέλος της σχέσης, ενώ εκείνος εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος, τότε ετοιμάσου για περιπέτειες, και το πιο δύσκολο απ’ όλα είναι ότι δεν ξέρει από ποια γωνία θα πεταχτεί μπροστά του και με τι προθέσεις. Καθόλου δύσκολο γι’ αυτόν να σε εκθέσει σε όλους του φίλους και τους γνωστούς, χρησιμοποιώντας ακόμα και ψέματα, προκειμένου αυτόματα ο θύτης να μεταμορφωθεί σε θύμα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εάν δεν είσαι σίγουρος ότι η σχέση με τον Καρκίνο θα εξελιχθεί σε συναισθηματική, τότε καλό θα είναι να το σκεφτείς, πριν κάνεις το πρώτο και μεγάλο βήμα. Θα δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο με εσένα και εκείνον, έναν κόσμο αγάπης και τρυφερότητας, ζεστασιάς και φροντίδας, και σε αυτόν τον κόσμο υποχρεούσαι να μείνεις. Με τους όρους που εκείνος έχει θέσει, αφού μόνο αυτός κατέχει το κλειδί της ευτυχίας της σχέσης. Κρίνεται απαγορευτικό το να μην αγαπάς έναν Καρκίνο. Και στην περίπτωση που αρχίζει να καταλαβαίνει ότι δεν ισχύει αυτό, τότε φυλάξου από τις σπασμωδικές συμπεριφορές του, από τους ρόλους του θύματος που θα υποδύεται, προκειμένου να σε κάνει να νιώθεις ενοχές, από το δακρύβρεχτο μελαγχολικό και παραιτημένο από τη ζωή πρόσωπο, αφού κανένα νόημα δεν έχει να ζει, αφού τον απαρνήθηκες. Οι ενοχές που θα σου δημιουργήσει, αυτή είναι η πιο σκοτεινή πλευρά του Καρκίνου.

 

ΛΕΩΝ

Ο φωτεινός Λέοντας έχει κι αυτός μια σκοτεινή πλευρά όπως όλοι. Δύσκολα όμως πολύ να την αφήσει να βγει προς τα έξω. Θα πρέπει να συμβεί κάτι που θα τον κάνει να βγει εκτός ορίων, ώστε να φτάσει στο σημείο να βγάλει το κακό κομμάτι του εαυτού του. Το οποίο είναι η υποτίμηση που θα εισπράξεις, και με τρόπο που δεν θα μπορούσες να περιμένεις από εκείνον, από έναν άνθρωπο που πιθανόν να σου έδινε συνεχώς τον καλύτερο εαυτό του. Μπορεί να σε συναντήσει στο δρόμο και να σε απαξιώσει εντελώς ή να σε δει με την παρέα σου, ακόμα και μετά από πολύ καιρό, και να σε προκαλέσει τόσο πολύ, μέσα από τη συμπεριφορά του, ώστε να μην ξέρεις από ποια πόρτα να φύγεις. Το χειρότερο που μπορεί να σου κάνει είναι να σε κάνει να νιώσεις όχι ότι δεν μετράς πια για εκείνον καθόλου, αλλά ότι ποτέ δεν μέτρησες τελικά, ακόμα και όταν ήσασταν μαζί.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο ήρεμος και συγκαταβατικός Παρθένος, ο εξυπηρετικός και πάντα πρόθυμος να κάνει ό, τι μπορεί για σένα, μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι το εντελώς αντίθετο, στην περίπτωση που έχει αισθανθεί πληγωμένος και αδικημένος. Δεν ανταποκρίνεται και αρχίζει να γίνεται στερητικός σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί να εκφράσει ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά, μέσα από την αδιαφορία του πάντα, και να μην ενδίδει στην ανάγκη σου να επαναδιαπραγματευτείτε τα θέματα που σας οδήγησαν στη δύσκολη φάση. Υπάρχει βέβαια και μία άλλη κατηγορία Παρθένων, αυτή την χειριστικών και ελεγκτικών ατόμων, που σε φάσεις κρίσης μπορεί να εκδηλώσουν εκρηκτική και ενίοτε δικτατορική συμπεριφορά. Και αυτό βέβαια που θα πρέπει να λάβεις κανείς υπόψιν μπαίνοντας στη σχέση με έναν Παρθένο είναι η κρυφή σεξουαλικότητά του και αυτό μεταφράζεται είτε σε διπλή ερωτική ζωή, είτε σε έντονη σεξουαλική δραστηριότητα. Κάτι που εξωτερικά σε καμία περίπτωση δεν το αφήνει να βγαίνει προς τα έξω.

ΖΥΓΟΣ

Οι γλυκείς, ευγενικοί και ήρεμοι του ζωδιακού, αυτοί που βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα, προκειμένου να αποδείξουν την ανάγκη τους για τον/τη σύντροφο, θα χρειαστούν πολλή προσοχή, όσον αφορά την εμπιστοσύνη που θα τους δείξεις και στο κατά πόσον είσαι διατεθειμένος/η να επενδύσεις στο κεφάλαιο που λέγεται «Ζυγός». Όσο είναι όλα καλά, όσο αισθάνεται ότι είσαι το επίκεντρο της ζωής του, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Όταν όμως αισθανθεί ότι άδειασε το ποτήρι της σχέσης, τότε ήδη έχει βρει τον αντικαταστάτη σου, και με τρόπο απρόσμενο εντελώς, και χωρίς καμία προειδοποίηση μπορεί να σε αφήσει ξεκρέμαστο συναισθηματικά. Τα πάντα μπορεί να εγκαταλείψει ένας Ζυγός, ακόμα και τα παιδιά του, προκειμένου να φύγει από μία δύσκολη σχέση ή να μπει σε μία άλλη καινούργια με πολλές υποσχέσεις. Ακόμα και στις συνεργασίες και στις συναλλαγές του, το ζώδιο της δικαιοσύνης, μπορεί τελικά να αποδειχθεί όχι τόσο δίκαιο και πάντα η ζυγαριά θα γέρνει προς το δικό του όφελος.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το ζώδιο που λογικά θα πρέπει να φοβάσαι περισσότερο, μην το φοβάσαι τελικά, γιατί, όπως η ιστορία θα αποδείξει, σε κανέναν δεν μπορεί να κάνει κακό, παρά μόνο στον εαυτό του. Και αυτό βέβαια είναι το κακό που κάνει στους άλλους, δημιουργώντας τους ενοχές, δείχνοντάς τους όμως παράλληλα το εκδικητικό κομμάτι του χαρακτήρα του. Εκείνη την ώρα θέλει να εκδικηθεί ο Σκορπιός. Το σίγουρο είναι πως η ίδια η ζωή θα του την φέρει στο πιάτο την εκδίκησή του, τότε όμως η καρδιά του θα έχει παγώσει. Αυτό που πρέπει να φοβάσαι περισσότερο, είναι την εξάρτηση που μπορεί να σου προκαλέσει, ερωτικά και συναισθηματικά, με αποτέλεσμα να μην μπορείς, και να το θέλεις, να πάρεις απόσταση από εκείνον. Στην αντίθεση περίπτωση που εσύ του έχεις γίνει εμμονή, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν αντέχει τις απότομες ανακοινώσεις, όσο ευγενικές και αν είναι. Και ειδικά εάν είσαι η περίπτωση που σου έχει δώσει τα πάντα. Τότε φυλάξου. Ή, καλύτερα, κατάστρωσε μία στρατηγική τέτοια ώστε να αρχίσει να σε απομυθοποιεί και να τελειώσει η σχέση χωρίς συνέπειες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η σκοτεινή πλευρά του Τοξότη, κατά πρώτον, είναι άγνωστη για τον ίδιο. Ο αισιόδοξος και πάντα πρόθυμος να ακολουθήσει την επιθυμία του, μέσα από την περιπέτεια και το άγνωστο, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος μέσα από την αφέλεια αλλά και την ανευθυνότητά του. Σκέψου το καλά, εάν θέλεις να του εκμυστηρευτείς κάποιο μυστικό. Σε πολύ λίγο, θα πάψει να είναι. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξεις περισσότερο, είναι το θέμα το οικονομικό κυρίως. Και ειδικά εάν πρόκειται για σχέση γάμου ή συνεργασίες, μπορεί να αποδειχθεί υπέρ το δέον ατομιστής, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να μην τηρήσει νόμους και συμφωνίες, υπερεκτιμώντας ή υποτιμώντας κάποιες καταστάσεις. Ο πιο δίκαιος και νομοταγής και ο πιο άδικος και παράνομος μπορεί να αποδειχθεί ένας Τοξότης. Δύσκολα όμως θα τον καταλάβεις αμέσως. Και αυτό είναι το πιο σκοτεινό κομμάτι του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως ανήκει στην κατηγορία των ζωδίων που από την αρχή προσπαθεί να είναι ειλικρινής και ξεκάθαρος. Έχει κι αυτός όμως μια σκοτεινή πλευρά. Μπορεί πίσω από τα αυστηρούς του κανόνες και την επικριτική συμπεριφορά, να κρύβεται ένα άτομο που στον εαυτό του τα επιτρέπει όλα. Σημασία έχει το φαίνεσθαι για έναν Αιγόκερω. Ένα στοιχεί επίσης που μπορεί να τρομάξει, το οποίο αποκαλύπτεται σε φάση έντονης κρίσης, είναι ο κυνισμός του. Μπορεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο να ακούσεις λόγια που δεν φανταζόσουν ότι βγαίνουν από τον άνθρωπο που σ’ έκανε να πιστέψεις ότι θα βρίσκεται πάντα εκεί δίπλα σου να σε προστατεύει. Εις το όνομα της αλήθειας πάντα, μόνο που η αλήθεια του Αιγόκερω πολλές φορές πονάει πάρα πολύ, και ειδικά σε περιπτώσεις δικαστηρίων, όπου διαπραγματεύονται θέματα παιδιών και ακίνητης περιουσίας. Καλό θα είναι να μην το τραβήξετε στα άκρα. Γιατί έχει πολλή υπομονή ένας Αιγόκερως. Και αυτό σημαίνει να τραβάει το σκοινί, μέχρι να σας δει να πέφτετε κάτω για πάρα πολλά χρόνια.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η σκοτεινή πλευρά του Υδροχόου εδρεύει μέσα στο μυαλό του. Το οποίο και πολύ δύσκολα σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση, ακόμα και σε στιγμές ιδιωτικές, ακόμα και όταν βρίσκεται δίπλα σου για πολλά χρόνια. Δεν ξέρεις ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Ή το πώς διαπραγματεύεται για χρόνια ολόκληρα μία κατάσταση, χωρίς όμως να είσαι σε θέση να το γνωρίζεις, αφού δεν το εκφράζει. Το εξτρεμιστικό του χαρακτήρα του είναι αυτό που θα στιγματίσει τη σχέση. Και αυτή η ψύχρα, επίσης, που τον κάνει να μοιάζει σαν κάποιος άλλος. Και μπορεί αυτός ο άλλος να παίζει παράλληλους ρόλους, χωρίς να το γνωρίζει το περιβάλλον του. Ο φιλελεύθερος και δημοκρατικός Υδροχόος κρύβει συντηρητισμό, και το πιο επικίνδυνο ίσως, έναν Δικτάτορα. Ή έναν εξτρεμιστή που δεν θα διστάσει να φέρει τα πάνω κάτω, προκειμένου να επιβάλλει το δικό του καθεστώς, μέσα από τις ιδέες του.

ΙΧΘΥΣ

Στην περίπτωση του Ιχθύ, το βάθος της σκοτεινής του πλευράς, εξαρτάται από το είδος του ψαριού που αντιπροσωπεύει. Πρόκειται για μια αθώα μαριδούλα ή για ένα επικίνδυνο και ύπουλο πιράνχα; Πρόκειται για ένα παιχνιδιάρικο δελφίνι ή για ένα δολοφόνο καρχαρία; Το πιο επικίνδυνο εδώ είναι ότι δεν θα μπορέσεις, από την αρχή της σχέσης, να καταλάβεις το είδος στο οποίο ανήκει. Γι’ αυτό φυλάξου, μέχρι να έχεις τα πρώτα δείγματα. Όσα περισσότερα ωραία λόγια ακούσεις, όσο περισσότερα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα μοιραστείς μαζί του, μάλλον τόσο περισσότερο πρέπει να είσαι επιφυλακτικός. Και ειδικά στην περίπτωση που θα κάνει τα πάντα για να σε πείσει ότι ήρθε σε αυτήν εδώ τη ζωή για να σε βοηθήσει, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Πρόσεξε να μη σου πάρει και αυτά που έχεις, είτε υλικά, είτε συναισθηματικά.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
01-08-2019 9:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μ. Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σ. Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms