Quantcast
H ώρα της κρίσης στην αγάπη. Ποια φωνή θα υπερισχύσει;
Βαθμολόγησε
Score: 3.7  Ψήφοι: 3
01
08
2019

H ώρα της κρίσης στην αγάπη. Ποια φωνή θα υπερισχύσει;

Λίλα Δασκαλάκη

Ακόμα και αν μία σχέση ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, κάπου εκεί γύρω στα δυόμιση με τρία χρόνια, θα χτυπήσει το πρώτο καμπανάκι της κρίσης. Είναι η στιγμή της πρώτης μεγάλης αναμέτρησης, η στιγμή που θα δοκιμαστούν οι αντοχές, η στιγμή όπου θα κληθούμε να πούμε τα μεγάλα «Ναι» ή τα μεγάλα «Όχι». Τα έντονα ερωτικά συναισθήματα πάθους και διεκδίκησης αρχίζουν και εξασθενίζουν, και καλούνται τα άτομα να δημιουργήσουν νέες βάσεις, προκειμένου να κτιστεί ένα νέο οικοδόμημα της σχέσης. 

 

Πότε φτάνει η ώρα της κρίσης σε μία σχέση;

 

Οι επιλογές είναι δύο: Είτε μέσα από τις όποιες ψυχολογικές και συναισθηματικές διαδικασίες αποδέχονται την ανάγκη της παρουσίας του ενός για τον άλλον, είτε γκρεμίζονται και τα ήδη υπάρχοντα θεμέλια, και αυτό αναγκαστικά θα σημάνει το τέλος της σχέσης. Αυτό που σίγουρα θα κατευθύνει την επιλογή των ατόμων είναι το συναίσθημα. Σαφώς σημαντικό ρόλο θα παίξει και η σεξουαλική χημεία. Μετά από τρία χρόνια όμως, σίγουρα θα μετρήσει λιγότερο από τη συναισθηματική εξάρτηση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του ζευγαριού τα προηγούμενα χρόνια. 

 

Πάμε να δούμε ποια φωνή, της λογικής ή του συναισθήματος, θα υπερισχύσει στο τέλος σε κάθε ζώδιο;

 

ΚΡΙΟΣ

Παρότι πύρινοι και παρορμητικοί, υπάρχει πάντα ένα κομμάτι λογικής να σας κατευθύνει, στην περίπτωση που βρίσκεστε προ των πυλών μεγάλων αποφάσεων, και ειδικά όταν διακυβεύονται τα «έχω» σας σε υλικό αλλά και συναισθηματικό επίπεδο. Τη στιγμή της μεγάλης συναισθηματικής κρίσης, και όταν έρθει η ώρα να δοκιμαστούν οι αντοχές σας, συνήθως επιλέγετε δρόμους πιο εύκολους και στις περισσότερες περιπτώσεις έχετε ήδη αποχωρήσει από τη σχέση πριν ξεσπάσει η καταιγίδα. Το ισχυρό σας ένστικτο, με κάποιο τρόπο, σας έχει προειδοποιήσει και ήδη έχετε ανοίξει για αλλού πανιά. Εάν έχετε καταλάβει ότι η σχέση δεν μπορεί να πάει παραπέρα, τότε, δύσκολα θα παραμείνετε, ακόμα και αν συναισθηματικά δέχεστε ακόμα επιρροή. Δεν θα ακούσετε τη φωνή του συναισθήματός σας, αλλά τη φωνή της λογικής που θα σας πει ότι πιο κάτω σας περιμένει κάτι καλύτερο.

ΤΑΥΡΟΣ

Η φωνή της λογικής είναι αυτή που σας μιλάει συνεχώς, ακόμα και αν ζείτε στιγμές μεγάλου πάθους. Έχετε πάντα έναν τρόπο να βάζετε τα πράγματα στη ρεαλιστική τους βάση, και πολύ δύσκολα μπορείτε να εκτροχιαστείτε από τις ράγες σας. Σε στιγμές μεγάλων αποφάσεων, έχετε ήδη πάρει τη θέση σας, και σίγουρα αυτός που θα υπερισχύσει είναι ο εγωισμός σας. Μέσα από τη μοναδική ικανότητα που διαθέτετε να κρύβεστε από τα ίδια σας τα συναισθήματα, αποχωρείτε από τη σχέση μέσα από θέση ισχύος. Τα δύσκολα όμως έπονται για σας, όταν τα καταπιεσμένα συναισθήματα αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και να έρχεστε αντιμέτωποι με τη στέρηση που επιβάλλει η απουσία του/της συντρόφου. Αυτά, βέβαια, εάν και εφόσον τον/την έχετε αναγνωρίσει ως σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή σας. Διαφορετικά, δεν μπαίνετε καν στη διαδικασία να το ξανασκεφτείτε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ό, τι πιο δύσκολο, να μπει κανείς στη σκέψη του Διδύμου. Ακόμα και εσείς οι ίδιοι, δεν μπορείτε να κατανοήσετε τον τρόπο που σκέφτεστε και κατά συνέπεια ενεργείτε. Δεν είναι η λογική αυτή που θα πάρει τις σημαντικές αποφάσεις, ούτε όμως και η καρδιά. Όλα εξαρτώνται από τη στιγμή. Κυρίως το ένστικτό σας είναι αυτό που θα σας κατευθύνει, στο να φύγετε από τη σχέση ή να μείνετε, προκειμένου να καταφέρετε τελικά να διαμορφώσετε τις συνθήκες που εσείς έχετε ανάγκη. Δεν παραιτείστε εύκολα, και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Ακόμα και αν η σχέση δεν τραβάει, δύσκολα θα πείτε το αντίο. Προτιμάτε να υπάρχει στη ζωή σας και να υπολειτουργούν τα πράγματα, παρά να δώσετε οριστικό τέλος. Πολύ εύκολα βιώνετε το αίσθημα της εγκατάλειψης, ακόμα και αν η πρωτοβουλία του χωρισμού έρθει από εσάς. Παρότι σπάνια θα εκδηλώσετε την ευαισθησία σας, όταν όμως δείτε τα σκούρα, δεν θα διστάσετε να ξεγυμνωθείτε συναισθηματικά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το κατ’εξοχήν συναισθηματικό του ζωδιακού, βρίσκεστε συνεχώς να κολυμπάτε στον ωκεανό των συναισθημάτων σας, άλλοτε για να φτάσετε στο πολυπόθητο λιμάνι, και άλλοτε για να βυθιστείτε στα σκοτεινά και ταραγμένα νερά της ψυχής σας. Σε στιγμές σημαντικών επιλογών, σίγουρα θα υπερισχύσει η φωνή του συναισθήματος, ακόμα όμως και αν αυτό σημαίνει το τέλος της σχέσης, ασχέτως εάν εξακολουθείτε να είστε ερωτευμένοι. Εάν αισθανθείτε πληγωμένοι ή προδομένοι, ο εγωισμός σας δεν θα σας επιτρέψει να παρακάμψετε το εμπόδιο. Μέσα από την τάση της εκδικητικότητας που σας διακατέχει, φτάνετε πολλές φορές στο σημείο πρώτα στον εαυτό σας να κάνετε κακό, και μετά στους άλλους. Εύκολα όμως μετακινείστε από τη θέση της σκληρότητας, στην περίπτωση που το αντικείμενο του πόθου σας υπογράψει νέο συμβόλαιο αγάπης και αφοσίωσης.

ΛΕΩΝ

Η φωνή της καρδιάς πάντα σας στέλνει ηχηρά μηνύματα και σας κατευθύνει στην κάθε σας κίνηση. Υπάρχουν όμως στιγμές που δύσκολα την ακούτε, αφού το υπερήφανο και εγωιστικό κομμάτι του χαρακτήρα σας υπερισχύει, και ειδικά στην περίπτωση που αισθανθείτε μειωμένοι, έως και απαξιωμένοι. Θα πρέπει ο άλλος να κάνει πολλές υπερβάσεις, προκειμένου να σας πείσει για το πόσο σημαντικοί εξακολουθείτε να είστε. Ξέρετε να συγχωρείτε. Γι’ αυτό και μπορεί, ακόμα και μετά από φάση έντονης κρίσης, να ανανεωθεί η σχέση και να περάσει σε άλλο επίπεδο. Δεν εγκαταλείπετε εύκολα. Και στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν σας εγκαταλείπουν. Συνήθως εσείς αποφασίζετε να φύγετε πρώτοι από τη σχέση, και μάλιστα, πριν προλάβει να ξεσπάσει η κρίση, έχοντας όμως πρώτα δώσει τα πάντα από τον εαυτό σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εάν θα έπρεπε να συνδέσουμε τη λέξη «λογική» με μία άλλη λέξη, κάλλιστα θα μπορούσαμε δίπλα να βάζαμε τη λέξη «Παρθένος»,, το ζώδιο εννοείται. Ποτέ αυτό το ζώδιο δεν αποχωρίζεται τη λογική του. Ακόμα και σε στιγμές δύσκολες, τραγικές, ακόμα και σε στιγμές μεγάλης ερωτικής κρίσης. Η αλήθεια είναι πως δεν κάνει πρώτος το ξεκίνημα, δεν θα κινήσει εκείνος τα νήματα, προκειμένου να φτάσει η σχέση στο αδιέξοδο. Όμως, μπορεί να εκφράσει ένα πολύ σκληρό πρόσωπο, όταν αισθανθεί απολογούμενος, και βέβαια όταν του χρεωθούν πράγματα για τα οποία η λογική του, του λέει πως καμία ευθύνη δεν έχει. Ακόμα και εάν προκύψει ξαφνικά η κρίση, ακόμα το πάθος του εξακολουθεί να είναι ίδιο όπως τον πρώτο καιρό, δεν θα ακούσει το συναίσθημά του, παρά μόνο την φωνή της λογικής του που θα του υπαγορεύσει να γράψει τέλος μέσα του και να κρατήσει απαξιωτική στάση.

ΖΥΓΟΣ

Για το Ζυγό λογική, κυρίως, σημαίνει όφελος: «Τι όφελος έχω με το να βρίσκομαι στη συγκεκριμένη σχέση». Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Το πότε θα τελειώσει μία σχέση, κυρίως έχει να κάνει με τις δικές του ανάγκες, που όταν αυτές δεν καλύπτονται, τότε μοιραία έρχεται και η κρίση στη σχέση. Το συναίσθημα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Τα επιχειρήματα που προβάλλει είναι τόσο δυνατά, ώστε χωρίς αναστολές να προχωρήσει στη διάλυση της σχέσης. Γι’ αυτό και ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ζωδίων που όταν κλείσει η πόρτα, κλείνει για πάντα χωρίς πισωγυρίσματα. Όσο και αν η επιθυμία του συντρόφου για επανασύνδεση είναι μεγάλη, δύσκολα θα λάβει υπόψιν τα συναισθήματα του συντρόφου, αφού οι δικές του ανάγκες, σύμφωνα με τη λογική του, είναι αυτές που θα υπερισχύσουν στο τέλος.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ακόμα και στην περίπτωση που θα πρέπει να επιστρατεύσει τη λογική, προκειμένου να μπορέσει συναισθηματικά να επιβιώσει ο Σκορπιός, τα εμπόδια που θα βρει από τον ίδιο του τον εαυτό είναι τεράστια. Κυριαρχούμενος από το συναίσθημα και μόνο, θα περάσει από πολλές φάσεις αναγκαστικού συμβιβασμού, μόνο και μόνο για να μη βιώσει την απώλεια, ό, τι πιο επώδυνο γι αυτόν. Έχει μια ευκολία όμως, στο να μην αφήνει τα συναισθήματά του να γίνονται αντιληπτά, στην περίπτωση που θα κληθεί να παίξει το ρόλο του πληγωμένου. Καταφέρνει με αυτό τον τρόπο να διαφυλάξει τον εγωισμό του και να προχωρήσει παρακάτω, με έναν και μοναδικό σκοπό: Να πάρει το αίμα της ψυχής του πίσω και, βέβαια, να πάρει από τη σχέση το περισσότερο που μπορεί να του προσφέρει. Μόλις αυτό γίνει, τότε, με τα ίδια του τα χέρια θα γράψει το τέλος, χωρίς συναισθηματισμούς, και χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει πίσω.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η λογική για τον Τοξότη δεν έχει χώρο στη σχέση, ούτε όμως και το συναίσθημα. Λειτουργεί μέσα από έναν δικό του κώδικα, που δεν του επιτρέπει να πέφτει σε καταστάσεις που τον κάνουν να χάνει το κέφι και τον έρωτά του για την ίδια τη ζωή. Διαθέτει μία μοναδική ευκολία να αποδέχεται τις καταστάσεις και αρνείται να μπει σε διαδικασίες διεκδίκησης, προκειμένου να σώσει τη σχέση, στην περίπτωση της πρώτης μεγάλης κρίσης. Εύκολα, -ακόμα και μετά από γεγονότα για τα οποία δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένος-, μπορεί να ανοίξει νέα προοπτική και να πάρει το αμέσως επόμενο τραίνο, που κάπου κοντά βρίσκεται να τον περιμένει. Κρατά μόνο τις ωραίες στιγμές, με αποτέλεσμα στα μάτια του ο/η σύντροφος να κρατά την ίδια θέση, όπως στην πρώτη φάση της γνωριμίας τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο σκληροπυρηνικός του ζωδιακού διαθέτει, όχι απλά περίσσια λογική, αλλά και ένα είδος ρεαλισμού, που τον ωθεί να γίνεται πολύ σκληρός, στην περίπτωση της πρώτης κρίσης στη σχέση. Ακόμα και αν έχει συμβάλλει και ο ίδιος στην εξέλιξη των καταστάσεων, δύσκολα θα αναγνωρίσει τα λάθη του, και θα αργήσει πολύ να βγει από την επικριτική του στάση. Αυτό όμως που θα πρέπει κανείς να του αναγνωρίσει είναι ότι πολύ πριν έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, έχει μπει στη διαδικασία να κάνει κάποιες προσπάθειες, προκειμένου να μη φτάσουν τα πράγματα σε σημεία οριακά. Από την άλλη όμως, ελάχιστα περιθώρια αφήνει στον/στη σύντροφο να εκφράσει τις ενστάσεις του, τα «θέλω» του, να βάλει τα δικά του όρια. Η ώρα της κρίσης στον έρωτα για έναν Αιγόκερω είναι μία ώρα πολύ δύσκολη. Και ο λόγος είναι ότι θα προσπαθήσει να καταπιέσει τόσο τα συναισθήματά του, προκειμένου να περισώσει τον εγωισμό του, κάτι που θα τον φέρει σε έντονη σύγκρουση, πρώτα απ’ όλα με τον ίδιο του τον εαυτό.

 ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η ώρα της κρίσης για έναν Υδροχόο αυτόματα θα σημάνει και την ώρα της μεγάλης αμφισβήτησης. Θα αμφισβητήσει τους πάντες και τα πάντα, και θα αργήσει να ξαναβρεί το νόημα στη ζωή του, ακόμα και αν έχουν αποκατασταθεί τα πράγματα στη σχέση. Ούτε το συναίσθημα, αλλά ούτε και η λογική, λειτουργούν σε στιγμές μεγάλων ανατροπών και αποφάσεων. Λειτουργεί ένας τρόπος σκέψης και αντίληψης που μόνο ο νους ενός Υδροχόου μπορεί να παράγει. Μέσα από το ανθρωπιστικό αίσθημα που τον διακατέχει, θα μπορέσει αμέσως να αποστασιοποιηθεί από το πρόβλημα και να δείξει κατανόηση στον/στη σύντροφο, ακόμα και αν εκείνος/η φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για την τροπή που πήραν τα πράγματα. Πολύ εύκολα όμως μπορεί να περάσει στη συναισθηματική αποξένωση, ό, τι πιο δύσκολο, όχι για τον ίδιο, αλλά για τον/τη σύντροφο, και ειδικότερα στην περίπτωση που μπει σε διαδικασία διεκδίκησης.

ΙΧΘΥΣ

Όσο και εάν ακούγεται παράξενο, ο Ιχθύς δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνη των συναισθηματικών ζωδίων. Σίγουρα διαθέτει δεκτικότητα και ευαισθησία, όμως, σε περιπτώσεις που απειλείται το εγώ του, μπορεί να γίνει άκαμπτος και σκληρός, και το πιο δύσκολο ακόμα να σε κάνει να πέσεις στην παγίδα του, χωρίς καν να το πάρεις είδηση. Σαφώς και θα υπερισχύσει το συναίσθημα τη στιγμή της μεγάλης κρίσης. Πάντα όμως σε συνάρτηση με το τι ζητάει ο ίδιος. Εάν θέλει να παραμείνει στη σχέση, τότε με χειρισμούς που μόνο ο ίδιος μπορεί να εφεύρει θα καταφέρει να κρατήσει κοντά του το αντικείμενο του πόθου του. Εάν θέλει το αντίθετο, και πάλι θα το κάνει, χωρίς όμως να χρεωθεί ο ίδιος το χωρισμό, έτσι ώστε από θέση ισχύος, να βρεθεί στην αγαπημένη γι’ αυτόν θέση, τη θέση του θύματος. Σε περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τη λογική για να προβάλλει τα επιχειρήματά του, τότε καλύτερα να μην είστε εκεί. Μπορεί να ξεχάσετε κι αυτά που ξέρετε…

Ημερομηνία Τροποποίησης:
01-08-2019 7:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μ. Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σ. Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
smarw-swthrakh-provlepseis-2022