Πόσο εύκολα μετά το χωρισμό περνάμε σε μία νέα σχέση;
Βαθμολόγησε
Score: 4.7  Ψήφοι: 3
21
05
2019

Πόσο εύκολα μετά το χωρισμό περνάμε σε μία νέα σχέση;

E-zwdia

Μία από τις μεγαλύτερες ψευδαισθήσεις του ανθρώπου είναι ότι η αγάπη που ζει, μπορεί να κρατήσει για πάντα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον πόνο που στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύει το χωρισμό. Συνήθως, ο ένας είναι αυτός που πονάει περισσότερο, ο λιγότερο ερωτευμένος ίσως, κατά τη διάρκεια της σχέσης. Είναι θέμα χαρακτήρα, το κατά πόσον μπορεί κανείς να τραβήξει ένα Χ στο παρελθόν και να προχωρήσει παρακάτω. Και βέβαια, το καλύτερο αντίδοτο για να ξεχάσει κανείς είναι να ξαναμπεί στη δίνη του έρωτα, με άλλο πρόσωπο φυσικά.

Δεν είναι το ίδιο εύκολο όμως για όλους. Και αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον το άτομο λειτουργεί συναισθηματικά. Και συνήθως τα άτομα που λειτουργούν κυρίως με το συναίσθημά τους, είναι αυτά που βιώνουν πιο έντονα το χωρισμό, αυτά που δεν μπορούν να αποκολληθούν από το παρελθόν. Και ειδικά στην περίπτωση που είχαν επενδύσει πολύ στη σχέση, που έτρεφαν την προσδοκία ότι μπορεί αυτή να καταλήξει στο γάμο.

 

Πως λειτουργεί ο χρόνος στην αγάπη;

 

Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα, ακόμα και αυτά που θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να συντηρήσουμε, ακόμα και αν αυτό αφορά τον πόνο που μπορεί να αφήσει ένας χωρισμός. Ο χρόνος μπορεί να λειτουργήσει ως εχθρός, στην περίπτωση που δημιουργεί τα εμπόδια ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε να ζήσουμε, και ο μεγαλύτερος φίλος όμως, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο να λειτουργεί θεραπευτικά, προκειμένου να ξεχάσουμε και να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είτε μέσα από μία νέα σχέση, είτε μέσα από το να έρθουμε πιο κοντά στον εαυτό μας, έχοντας κάνει τον απολογισμό με αφορμή αυτό που ζήσαμε και που η μοίρα δεν θέλησε να υπάρξει συνέχεια. Είναι σημαντικό όμως να μπορούμε να αναγνωρίζουμε ότι στα προστάγματα της μοίρας, η υπογραφή είναι δική μας.

 

Ποια ζώδια συνήθως δυσκολεύονται να ξεχάσουν στον έρωτα;

 

ΚΡΙΟΣ

Εύκολα ένας Κριός μπορεί να μεταπηδήσει από τη μία σχέση στην άλλη, ακόμα και αν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βίωσε το χωρισμό ήταν δύσκολες, ακόμα και αν βίωσε στιγμές οδύνης ως συνέπεια του χωρισμού. Γιατί μπορεί να θεωρείται ένα από τα πιο δυναμικά του ζωδιακού, έχοντας αυτήν τη μοναδική ικανότητα να κάνει νέα ξεκινήματα, βιώνει δύσκολα τον κάθε χωρισμό, και στην περίπτωση βέβαια που αυτό έγινε όχι με δική του πρωτοβουλία. Αυτό βέβαια που πονάει περισσότερο είναι το «εγώ» του. Παρ’ όλα αυτά όμως, κάπου στη γωνία τον περιμένει το πρόσωπο με το οποίο θα μπορέσει να ζήσει πιθανόν ακόμα και πιο δυνατές εμπειρίες. Η ευκολία του έγκειται στο γεγονός ότι δεν κολλάει ένας Κριός στο παρελθόν. Ό, τι έγινε, έγινε. Ίσως γιατί δεν θέλει να αναλάβει καμία ευθύνη, όσον αφορά τις αιτίες που τον οδήγησαν στο χωρισμό.

ΤΑΥΡΟΣ

Δύσκολα χωρίζει ο Ταύρος, το ίδιο δύσκολα όμως ξεχνάει, και στην περίπτωση που θα βιώσει την εμπειρία του χωρισμού. Σίγουρα ο ρεαλισμός του λειτουργεί ως ο πιο ισχυρός σύμμαχός του, που θα τον βοηθήσει να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σ’ ένα βαθύτερο επίπεδο, συναισθηματικά είναι αδρανής. Και αυτό που δυσκολεύει τα πράγματα στο να προχωρήσει σχετικά γρήγορα σε μία νέα σχέση είναι το γεγονός ότι δυσκολεύεται να αφήσει το κενό που χρειάζεται, προκειμένου να αντικαταστήσει το παλιό με κάτι καινούργιο. Χρειάζεται αρκετό χρόνο για να βρει τις νέες του συντεταγμένες, και ακόμα και αν έχει εμφανιστεί το πρόσωπο στο οποίο βλέπει το νέο του έρωτα, θα αργήσει να δώσει το πράσινο φως, αφού υποσυνείδητα διακατέχεται από το φόβο μιας επόμενης απώλειας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο αιώνιος έφηβος του ζωδιακού, μέσα από την αέρινη φύση του, μπορεί πολύ εύκολα και ανώδυνα σχετικά, να μετακινείται από τον έναν έρωτα στον άλλο, στην περίπτωση όμως που δεν ήταν αυτός που έκανε το πρώτο βήμα για το χωρισμό. Παρότι σε αυτή την περίπτωση θα κάνει ό, τι μπορεί για να κρατήσει τη σχέση, δεν θα φορέσει όμως μαύρη πλερέζα, ακόμα και όταν πια δεν έχει καμία ελπίδα γι’ αυτό. Σαν τη μέλισσα, γρήγορα θα βρει το άνθος για να γευτεί τη διαφορετική γεύση από το μέλι που του έχει φυλάξει ο έρωτας. Έτσι όπως ο αέρας, όμως, μπορεί να μετακινείται παντού, και ακόμα και στα παλιά, αφού αυτό που του κοστίζει περισσότερο είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Στην ατζέντα του, τα πρόσωπα που καθόρισαν ερωτικά τη ζωή του, θα υπάρχουν για πολλά χρόνια καταχωρημένα. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καθόλου εύκολο να ξεχάσει. Το παρελθόν του είναι περισσότερο οικείο από το παρόν, και βέβαια κάνει ό, τι μπορεί για να το συντηρήσει. Από τα πιο ανασφαλή συναισθηματικά του ζωδιακού, στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να μείνει μόνος, ο Καρκίνος υποφέρει. Γι’ αυτό και πολύ εύκολα περνάει στην επόμενη φάση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο έρωτας που πριν από λίγο τελείωσε, έχει περάσει στο παρελθόν. Μπορεί κάλλιστα να ζει δύο παράλληλες σχέσεις, τη μία στη φαντασία του, και την άλλη στην πραγματικότητα. Άλλοτε αυτό το βιώνει ως ευλογία, αφού αυτά που δεν του δίνει η σχέση του παρόντος, τα παίρνει από το παρελθόν, και άλλοτε ως δράμα, αφού αυτό που ζει τώρα δεν συγκρίνεται με αυτό που έζησε. 

ΛΕΩΝ

Μετά από σένα, «κανείς». Πολλές φορές μπορεί αυτό να ακουστεί από έναν Λέοντα. Όχι μόνο κατά τη φάση του μεγάλου έρωτα, και αμέσως μετά το χωρισμό, αλλά και για αρκετό καιρό μετά. Η πίστη απέναντι στο πρόσωπο που σίγουρα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του και η σταθερότητά του, λειτουργούν ως αδυναμία στο να μπορέσει σύντομα να ξαναμπεί σε μία νέα σχέση. Και ειδικότερα στην περίπτωση που βγαίνει βαθιά πληγωμένος από τη σχέση. Έχει όμως πάντα τον τρόπο να βγαίνει με το κεφάλι ψηλά, και βέβαια σε καμία περίπτωση η περηφάνια του δεν του επιτρέπει να αφήσει αυτό να γίνει αντιληπτό. Αργεί να ξαναμπεί σε σχέση. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Λέοντας επιζητά τις σοβαρές και μακροχρόνιες σχέσεις. Σχέσεις μοιραίες, που θα αφήσουν πολύ γερό αποτύπωμα στη ζωή του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει, και ξανά προς τη δόξα τραβά. Κάπως έτσι λειτουργεί η Παρθένος, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο να βάζει τα πράγματα στα κουτάκια τους, και μετά να προχωρήσει στη νέα φάση. Πολύ πιθανόν βέβαια κάτι από το παρελθόν να τον περιμένει, έτσι ώστε πιο ανώδυνα να βιώσει τη φάση του χωρισμού, και το πιο σημαντικό ακόμα να πάρει την επιβεβαίωση που χρειάζεται για να προχωρήσει παρακάτω. Δεν ανατρέχει σε σχέσεις που καθόρισαν τη ζωή του, αλλά σε σχέσεις περιστασιακές, στις οποίες δεν είχε επενδύσει συναισθηματικά. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να επιλέξει να περάσει για αρκετό καιρό από φάση μοναχικότητας, και να ρίξει βάρος στην επαγγελματική του ζωή, μέχρι να καταφέρει να ξαναβρεί τις ισορροπίες του. Και ειδικά στην περίπτωση που έχει αισθανθεί απόρριψη και προδοσία.

ΖΥΓΟΣ

Μοναδικός θα λέγαμε ο τρόπος μέσα από τον οποίο ένας Ζυγός λειτουργεί σε περιπτώσεις χωρισμού, και σε ό, τι αφορά την αντικατάσταση του/της συντρόφου. Πριν ακόμα η σχέση γράψει τέλος, έχει ήδη βρει αντικαταστάτη. Αυτό εξάλλου είναι και το μεγάλο του κίνητρο, ώστε να μπορέσει να βρει το θάρρος και τη δύναμη που χρειάζεται για να μπορέσει να εκφράσει την ανάγκη του να χωρίσει, και κατά συνέπεια να ανακοινώσει την απόφασή του. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο Ζυγός είναι αυτός που φεύγει πρώτος, αφού βέβαια έχει κάνει τα πάντα, προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει τη σχέση. Δεν μεσολαβούν κενά από τη μία σχέση στην άλλη. Κατευθείαν περνάει σε συνθήκες που του επιτρέπουν να ζει τη συντροφικότητα και να μοιράζει τον εαυτό του με τον τρόπο που έχει ανάγκη. Γι’ αυτό και η συμβίωση είναι μία διαδικασία που δεν αργεί να έρθει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, θα χρειαστεί πολύ χρόνο ο Σκορπιός, μπορεί και χρόνια, προκειμένου να ξαναμπεί στη δίνη του έρωτα. Αφού μόνο μέσα από αυτήν την κατάσταση ζει την ερωτική εμπειρία. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το φύλο. Οι άνδρες λειτουργούν εντελώς διαφορετικά από τις γυναίκες. Πολύ πιο γρήγορα ανανεώνουν την ερωτική τους ζωή, παρ’ όλα αυτά όμως, για την επόμενη μοιραία σχέση, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο. Ενώ οι γυναίκες συνειδητά μπαίνουν σε φάση μοναχικότητας, αφού η διαδικασία του απολογισμού θα είναι μεγάλης διάρκειας. Συμβαίνει όμως πολλές φορές, να εμφανιστεί σύντομα το μοιραίο πρόσωπο στη ζωή τους, αλλά να μην ενδώσουν αμέσως ή οι συνθήκες να μην επιτρέπουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Αφού για τον Σκορπιό, αυτό που περισσότερο μετράει, είναι ο βαθμός δυσκολίας στη σχέση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σαν τη μέλισσα στον ανθό λειτουργεί ένας Τοξότης, στα ερωτικά θέματα κυρίως. Μέσα από το αίσθημα της αισιοδοξίας που τον διακατέχει, αλλά και το φόβο απέναντι στη μοναξιά, δύσκολα θα μπορέσει να ζήσει για πολύ μόνος. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως επιζητά σχέσεις εξάρτησης. Ο αδέσμευτος του ζωδιακού θέλει να μπαίνει στο παιχνίδι του έρωτα, με τους δικούς του πάντα όρους. Ο παράγοντας τύχη, που λειτουργεί στους περισσότερους τομείς της ζωής του, του δημιουργεί εύκολα τις συνθήκες εκείνες, ώστε και τη στιγμή που θα το θελήσει, να έρθει στο δρόμο του το πρόσωπο εκείνο, μέσα από το οποίο θα ζήσει αυτό που τη δεδομένη φάση έχει ανάγκη. Ακόμα και αν δεν έρθει να τον συναντήσει, κάπου στη γωνία θα τον περιμένει, έχει όμως εκείνος τον τρόπο να ακούσει το κάλεσμα και να βγει να τον προϋπαντήσει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Κρόνιος του ζωδιακού, ο σκληροπυρηνικός Αιγόκερως, θα δώσει όσο χρόνο χρειάζεται στον εαυτό του, προκειμένου να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να κάνει, και όχι ποια είναι η ανάγκη του. Εάν οι συνθήκες, και κυρίως οι επαγγελματικές, δεν τον διευκολύνουν στο να μπει σε μία νέα σχέση, τότε μπορεί ακόμα και να απορρίψει κάτι, μόνο και μόνο γιατί η λογική του, του υπαγορεύει ότι δεν πρέπει να εμπλακεί σε μία νέα κατάσταση. Πίσω από αυτό, μπορεί να κρύβεται και ο φόβος της συναισθηματικής απώλειας και φθοράς. Σε ανύποπτο χρόνο όμως, και έτσι χωρίς να το πολυσκεφτεί, μπορεί να ξεκινήσει κάτι καινούργιο, ακόμα και στην περίπτωση που η περίπτωση του προσώπου που εμφανίστηκε στη ζωή του δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ποτέ ένας Υδροχόος δεν μπορεί να είναι προβλέψιμος, όχι μόνο σε ό, τι αφορά την επόμενη κίνησή του, αλλά και τον τρόπο μέσα από τον οποίο διαπραγματεύεται τις ανάγκες του. Μπορεί η ανάγκη να περάσει γρήγορα σε μία νέα σχέση να είναι αισθητή, εκείνος όμως πιθανόν να αντιστέκεται σ’ αυτήν, μόνο και μόνο επειδή αντιδρά στη δέσμευση και κατά συνέπεια στην ευθύνη της σχέσης. Η μοναδική περίπτωση ζωδίου που μπορεί να μείνει ακόμα και αρκετά χρόνια μόνο, αφού πάντα έχει τον τρόπο να καλύπτει τα κενά της μοναξιάς του, μέσα από φίλους, σχέσεις ομαδικές μέσα από τις οποίες μπορεί να έρχεται πιο κοντά στους στόχους του. Ακόμα και αν σύντομα έρθει στο δρόμο το άτομο εκείνο που θα του διεγείρει τις νοητικές του χορδές, είναι πολύ πιθανόν, για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, να κρατά αποστασιοποιημένη θέση, αρνούμενος να εμπλακεί συναισθηματικά.

ΙΧΘΥΣ

Μέσα από τον έντονο φόβο της μοναξιάς που τον διακατέχει, από την πρώτη στιγμή του χωρισμού, βάζει πλώρη για νέες εξερευνήσεις και ερωτικές εμπειρίες. Στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων, δεν του βγαίνει τόσο εύκολο, με αποτέλεσμα να πρέπει να περάσει μεγάλα διαστήματα συναισθηματικής μοναξιάς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ψυχικά, και βέβαια να χάνει από την αυτοπεποίθηση και το κουράγιο του. Δεν θα μπορούσε όμως να γίνεται διαφορετικά, αφού αναζητά καταστάσεις εξιδανικευμένες. Από τα πιο απαιτητικά ζώδια ο Ιχθύς, δεν ικανοποιείται εύκολα, γι’ αυτό και η επιλογή του προσώπου, ενίοτε λειτουργεί ως μία διαδικασία αρκετά ψυχοφθόρα. Όταν όμως αισθανθεί ότι βρήκε το ταίρι του, τότε πλέει σε πελάγη ατέλειωτης ευτυχίας, και για όσο βέβαια πλέει σε ούριους ανέμους.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
21-05-2019 14:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μ. Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σ. Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms