Συνήθεια: Εχθρός ή σύμμαχος για τη σχέση;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
06
03
2020

Συνήθεια: Εχθρός ή σύμμαχος για τη σχέση;

Λίλα Δασκαλάκη

Πολλοί είναι αυτοί οι παράγοντες που μας κάνουν να θέλουμε να ερωτευόμαστε. Να βλέπουμε στο πρόσωπο του έρωτα τη δική μας ευτυχία ζωγραφισμένη και πουθενά αλλού να μη θέλουμε να την αναζητήσουμε, παρά μόνο σ’ αυτό το μοναδικά δυνατό συναίσθημα. Μία από τις πιο σημαντικές ανάγκες που μας κάνουν να θέλουμε να ερωτευθούμε και να μας ερωτευθούν είναι η επιθυμία να ζήσουμε το καινούργιο. Ο έρωτας μοιάζει με ένα ολοκαίνουργιο δώρο που έρχεται ξαφνικά σε μία συσκευασία τέτοια, ώστε αμέσως σχεδόν να μπορούμε να γνωρίζουμε για το περιεχόμενό της. Και αυτή είναι η μαγεία της σχέσης. Μέχρι να μάθουμε τους τρόπους λειτουργίας του καινούργιου παιχνιδιού, το ενδιαφέρον μας θα παραμένει άσβεστο.

 

 Κάθε νόμισμα όμως έχει δύο όψεις. Ποια θα μπορούσε να είναι η όψη που ταιριάζει καλύτερα στο κάθε ζώδιο;

 

Τα δύσκολα αρχίζουν μετά. Όταν αρχίζει η συνήθεια να στραγγίζει τους χυμούς του έρωτα, όταν το πρόσωπο που μέχρι πρότινος κυριαρχούσε στη σκέψη και στο συναίσθημά μας, αρχίζει να γίνεται δεδομένο. Έχει δύναμη όμως η συνήθεια, τέτοια ώστε να μην είμαστε σε θέση να πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει, στην περίπτωση που η σχέση δεν προχωράει άλλο. Δεν είναι πάντα εχθρός όμως η συνήθεια. Είναι αυτό το αίσθημα της οικειότητας που σιγά- σιγά αναπτύσσεται μέσα στη σχέση και μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς, σε αντίθεση με το άγνωστο που συνεχώς μας προβάλλει. Συνήθεια σημαίνει και ταύτιση. Ταυτιζόμαστε με τα θέλω του άλλου, με αποτέλεσμα να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τις δικές μας ανάγκες.

 

Διάβασε το ζώδιό σου ή του ατόμου που σε ενδιαφέρει:

 

ΚΡΙΟΣ

Συνήθεια για τον Κριό μπορεί να σημαίνει και θάνατος. Ο θάνατος της σχέσης. Σαν τη μέλισσα μοιάζει να προσπαθεί να ρουφήξει τον ανθό, για να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό απόσταγμα στη σχέση. Γι’ αυτό και συνήθως οι σχέσεις του Κριού δεν έχουν μεγάλη διάρκεια. Αντιδρά στα ίδια και τα ίδια, θέλει συνεχώς να συμβαίνει κάτι, κάτι διαφορετικό, να ανακαλύπτει νέους κώδικες επικοινωνίας, προκειμένου να αισθάνεται ο εαυτός του. Και η αλήθεια είναι πως θα βρίσκει τρόπους, τουλάχιστον στην αρχή, για να διατηρήσει τη μαγεία της σχέσης, μέσα από εκπλήξεις και απρόβλεπτες συμπεριφορές πολλές φορές. Κάποια στιγμή όμως παραιτείται από όλη αυτή τη διαδικασία. Εκτός και αν ο/η σύντροφος εφευρίσκει συνεχώς τρόπους για να διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον του.

ΤΑΥΡΟΣ

Συνήθεια και Ταύρος, έννοιες ταυτόσημες. Το γήινο σταθερό του ζωδιακού επιζητά το γνώριμο και το οικείο και δεν έχει καμία διάθεση να απαρνηθεί συνήθειες ακόμα και χρόνων, αφού οτιδήποτε δεν είναι γνώριμο για εκείνον τον κάνει να βρίσκεται έξω από τα νερά του. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σχέση. Γι’ αυτό και αργεί να εκφράσει τα συναισθήματά του, αργεί να οικειοποιηθεί με τον/τη σύντροφο. Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι όσο πιο πολύ δένεται, τόσο περισσότερο εκδηλώνει τον καλύτερο εαυτό του σε ερωτικο-σεξουαλικό επίπεδο. Ο χρόνος γι’ αυτόν δεν αποτελεί εχθρό για την ερωτική του επιθυμία. Αντίθετα, τον κάνει να νιώθει πιο ασφαλής και επιβεβαιωμένος, φτάνει μόνο ο/η σύντροφος να μην απαιτεί τα παραπάνω από αυτά που εκείνος προτίθεται να δώσει. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο αεικίνητος του ζωδιακού, εύκολα μπορεί να πέσει θύμα συνήθειας στη σχέση και όχι μόνο. Μπορεί να καταλήξει να είναι βαρετός πολλές φορές, αφού προτιμά να συχνάζει στα ίδια και τα ίδια στέκια και να θέλει να πηγαίνει στο ίδιο μέρος διακοπών. Δύσκολα αποχωρίζεται την οποιαδήποτε συνήθεια, ακόμα και αν δε λειτουργεί προς όφελός του. Μπορεί συνεχώς να διευρύνει το δίκτυο των επικοινωνιών του, παραμένει όμως σε φιλίες ακόμα και των παιδικών του χρόνων. Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν πλήττεις μαζί του, για έναν και μόνο λόγο. Γνωρίζει έναν μοναδικό τρόπο να κρατάει το ενδιαφέρον, αποσπώντας συνέχεια την προσοχή. Δε βαριέται τον/τη σύντροφο. Φτάνει μόνο να του κάνει όλα του τα χατίρια.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κάλλιστα ένας Καρκίνος θα μπορούσε να γράψει ύμνο γύρω από το κεφάλαιο που ονομάζεται συνήθεια. Ό, τι οικειοποιηθεί, θα θέλει να το κάνει δικό του και να το κρατήσει σε όλη του τη ζωή. Σύντροφος, σπίτι, ρούχα, ακόμα και το έπιπλο της γιαγιάς του. Ο χρόνος για έναν Καρκίνο είναι επένδυση πάνω στο κεφάλαιο που λέγεται ασφάλεια. Όχι μόνο δεν τον φθείρει η συνήθεια, αντίθετα, τον κάνει να νιώθει πιο ισορροπημένος συναισθηματικά, πιο ασφαλής μέσα στη σχέση. Αυτός είναι και ένας σοβαρός λόγος για να προκαλέσει την αντίδραση του συντρόφου, κυρίως εάν επιλέξει ένα ζώδιο που ανήκει στην κατηγορία της φωτιάς. (Κριό, Λέοντα, Τοξότη). Μέσα από την ανάγκη του να συντηρεί το παρελθόν, θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να κρατάει το γνώριμο, αυτό που θα τον κάνει να νιώσει πιο ασφαλής.

ΛΕΩΝ

Ο πύρινος σταθερός του ζωδιακού επιζητά τη σταθερότητα στη σχέση, αυτό όμως δε σημαίνει πως η συνήθεια είναι κάτι συμβατό με την ιδιοσυγκρασία του. Μέσα από την ανάγκη του να ζει πάνω σ’ ένα σκηνικό τη ζωή του, μπαίνει σε διαφορετικούς ρόλους, και ανάλογα την περίσταση. Και αυτό δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αλλά και τον/τη σύντροφο. Συνήθεια για το Λέοντα σημαίνει μιζέρια και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής του. Πάντα κάτι πρέπει να γίνεται, κάτι διαφορετικό για να διατηρείται ζωντανό, όχι μόνο το ενδιαφέρον της σχέσης, αλλά και γενικότερα το εξωτερικό περιβάλλον του. Το μοντέλο έκφρασής του όμως, και σε ό, τι αφορά τη συναισθηματική του έκφραση αλλά και το στυλ του, παραμένει σταθερό, και σπάνια παρεκκλίνει από αυτό που έχει υιοθετήσει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η πρώτη εντύπωση που δίνει ένας Παρθένος είναι ότι είναι πρόθυμος και ανοιχτός στην οποιαδήποτε αλλαγή, στο ό, τι μπορεί να συνωμοτήσει θετικά στην ανανέωση και ανατροφοδότηση της σχέσης. Και σ’ αυτό συμβάλλει το ευμετάβλητο του χαρακτήρα του, μέσα από το οποίο σου μεταδίδει την αίσθηση ότι είναι έτοιμος για όλα. Στην πορεία, όμως, ανακαλύπτεις ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει και πολλά, προκειμένου να βγει από τη ρουτίνα του. Παρθένος και ρουτίνα, έννοιες ταυτόσημες. Και αν ο/η σύντροφος συνωμοτήσει σ’ αυτό, τότε πραγματικά δε θα έχει κανένα πρόβλημα στη σχέση. Ο χρόνος θα λειτουργήσει σαν σύμμαχος, φτάνει μόνο να μπορεί κανείς να δέχεται τις ιδιορρυθμίες του, και προπάντων την ανάγκη της αυτονομίας μέσα στην καθημερινότητά του.

ΖΥΓΟΣ

Η συνήθεια για έναν Ζυγό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό μέσα στη σχέση. Όλα θα πρέπει να εξελίσσονται, έτσι όπως την πρώτη στιγμή ακόμα της γνωριμίας. Όλα θα πρέπει να έχουν έναν τελετουργικό χαρακτήρα. Η επικοινωνία, η συναισθηματική ανταλλαγή, το φαγητό, και βέβαια το περιβάλλον του χώρου θα είναι τέτοιο, ώστε να αναβαθμίζει την ποιότητα της σχέσης. Στην περίπτωση όμως που ο/η σύντροφος δε συνωμοτήσει θετικά σε όλο αυτό το κλίμα που με κάθε τρόπο θα προσπαθεί ένας Ζυγός να διαμορφώνει μέσα στην καθημερινότητά του, τότε αυτόματα χαλάει η συνταγή. Και επειδή είναι σε θέση να γνωρίζει τα μοναδικά συστατικά της, τότε, χωρίς ενδοιασμούς και αναστολές, θα μπει στη διαδικασία να την δημιουργήσει μέσα από άλλο/η σύντροφο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο μοναδικός ίσως του ζωδιακού που ξέρει τον τρόπο να διατηρήσει όχι μόνο το ενδιαφέρον, αλλά και το πάθος στη σχέση μέσα στην καθημερινότητά του. Μπορεί να εφεύρει χίλιους δυο τρόπους να κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον του/της συντρόφου, μέσα από την ισχυρή σεξουαλική του ιδιοσυγκρασία. Δε βαριέται εύκολα ένας Σκορπιός, και για όσο βέβαια διαρκεί η ερωτικο-σεξουλική επιθυμία, την οποία, βέβαια, τροφοδοτεί ο ίδιος, μέχρις ότου την έχει ανάγκη. Εάν αυτό τελειώσει, τότε αυτόματα όλα θα μοιάζουν αδιάφορα και ανιαρά γι’ αυτόν. Θα χρειαστεί, όμως, να περάσει πολύς χρόνος για να φτάσει σε αυτό το στάδιο της σχέσης. Επενδύει, όμως, ο Σκορπιός στο χρόνο. Και εύκολα η συνήθεια μπορεί απλά γι’ αυτόν να μεταφράζεται ως οικειότητα, κάτι που το έχει πολύ ανάγκη. Αφού μόνο τότε ηρεμεί από τους ισχυρούς κραδασμούς που προκαλεί το παράφορο πάθος στον ψυχικό του κόσμο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η συνήθεια για έναν Τοξότη είναι λέξη απαγορευτική στο λεξιλόγιό του. Γι’ αυτό και η ζωή του εξελίσσεται μέσα από το απρόβλεπτο, κάνοντας ό, τι μπορεί για να έλκει το διαφορετικό. Όσον αφορά το θέμα «συνήθεια και σχέση», μάλλον δεν τον αφορά, με την έννοια ότι ακόμα και αν βρίσκεται μέσα σε μακροχρόνια σχέση, σίγουρα εκείνος θα έχει βρει τον τρόπο να βιώνει εμπειρίες ερωτικές, να κάνει αυτά που τον ευχαριστούν, να βλέπει όψεις τις ζωής που δύσκολα άλλοι μπορούν. Και αυτό που του δημιουργεί τη μεγάλη ευκολία στο να τα καταφέρνει όλα αυτά είναι η πολυτέλεια που έχει (συνήθως) να μη βάζει πρόγραμμα στη ζωή του. Εάν ο/η σύντροφος συνωμοτήσει θετικά σε αυτήν την ανάγκη του, τότε δύσκολα η συνήθεια θα λειτουργήσει απειλητικά για τη σχέση.

 ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το γήινο και Κρόνιο του ζωδιακού δεν απειλείται από τη δύναμη της συνήθειας, όσο παράξενο και αν φαίνεται αυτό. Η ανάγκη του για έντονη κοινωνική ζωή, σίγουρα θα παρασύρει και τον/τη σύντροφο σ’ αυτό το μοντέλο ζωής. Παρ’ ότι λειτουργεί πολύ απαιτητικά μέσα στην καθημερινότητά του συντηρώντας συνήθειες χρόνων, κάτι που τον κάνει να παγιώνεται πολλές φορές μέσα σε μία πραγματικότητα ανώφελη πια για τον ίδιο, παρ’ όλα αυτά, πάντα θα βρίσκει τρόπους να ζει διαφορετικά και να προσφέρει συνθήκες διαβίωσης τέτοιες, ώστε να κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον. Αντιδρά στη μιζέρια και στο χαμηλό επίπεδο ζωής, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κάνει το παραπάνω απ’ όσο περνάει από το χέρι του, προκειμένου να είναι συνεπής με τις αρχές και τις πεποιθήσεις του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο οραματιστής του ζωδιακού, ο εκπρόσωπος του πλανήτη Ουρανού, μέσω του οποίου μεταφέρεται το πνεύμα της αλλαγής, όσο και αν ακούγεται παράξενο, δεν αντέχει τις αλλαγές στις σχέσεις και στην καθημερινότητά του, παρά μόνο σε επίπεδο θεωρητικό. Σίγουρα, έχει ανάγκη να βάζει μια πινελιά διαφορετικού στη σχέση μέσα στην καθημερινότητα. Κυρίως όμως σε επίπεδο επικοινωνίας, θα συμβαίνει αυτό. Η ανάγκη του για σταθερότητα, συνήθως, δημιουργεί συνθήκες μακροβιότητας σε ό, τι αφορά τις σχέσεις του. Δεν τον βαριέσαι εύκολα όμως έναν Υδροχόο, και το περίεργο είναι πως δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο γι’ αυτό. Απλά, κάτι καινούργιο πάντα έχει να πει, κάτι που σαν ιδέα προβάλλει μια διαφορετική προοπτική. Όχι απαραίτητα για τον ίδιο, αλλά και για όλους εκείνους που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του.

ΙΧΘΥΣ

Το ζώδιο που μπορεί, όσο κανένα άλλο, να σε παρασύρει σ’ έναν ονειρικό κόσμο, μπορεί να βουλιάξει μέσα στη συνήθεια και στην ανία, σε βαθμό που να απομακρύνει τον/την ερωτική -ο σύντροφο από κοντά του. Και ειδικά στην περίπτωση που διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες του, και από τη στιγμή που προσγειώνεται ανώμαλα στην πραγματικότητα, την οποία δύσκολα θα μπορέσει να διαχειριστεί. Μόνο όταν είναι ερωτευμένος ένας Ιχθύς ή όταν επιδίδεται σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μόνο τότε μπορεί πραγματικά να λειτουργεί ως μέσο μεταφοράς για να σε απομακρύνει από τον αφιλόξενο και ανιαρό κόσμο της ύλης. Διαφορετικά, μπορεί να γίνει όχι μόνο ανιαρός, αλλά και κουραστικός, μην έχοντας βρει τρόπους να εκτονώνει το συναισθηματισμό και τη φαντασία του.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
06-03-2020 9:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μ. Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σ. Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
1+1 SMS - Σμάρω