Τι μας φέρνει πιο κοντά; Tι μας απομακρύνει;
Βαθμολόγησε
Score: 4  Ψήφοι: 6
20
06
2019

Τι μας φέρνει πιο κοντά; Tι μας απομακρύνει;

Λίλα Δασκαλάκη

Σίγουρα, αυτό που μας φέρνει κοντά στον έρωτα, και ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές, είναι αυτή η ενστικτώδης έλξη, το μοναδικό αυτό αίσθημα που δεν μπορούμε να το περάσουμε μέσα από τη λογική μας. Όσο περνάει όμως ο καιρός, αυτό και μόνο δεν αρκεί για να αισθανόμαστε πλήρεις και επιβεβαιωμένοι, μέσα από τον έρωτα.

Σιγά-σιγά αρχίζουν και ξετυλίγονται οι άγνωστες του καθενός πτυχές, με τα θετικά και τα αρνητικά, και έτσι αρχίζει η ζυγαριά να γέρνει είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα, αφού συνήθως στεκόμαστε σ’ αυτά που δεν παίρνουμε, και όχι σ’ αυτά που ο άλλος θέλει και μπορεί να μας προσφέρει. Μία συνεχή διατάραξη ισορροπιών δημιουργεί ο έρωτας, προκειμένου να αναμετράται συνεχώς ο ερωτευμένος με τις αντιφατικές πλευρές, όχι μόνο του άλλου, αλλά και του ίδιου του, του εαυτού.

 

Τι μας φέρνει πιο κοντά; Tι μας απομακρύνει στην αγάπη;

 

ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Μου αρέσει που βρίσκεσαι συνεχώς σε ετοιμότητα και δε διστάζεις να τολμήσεις, ακόμα και να ριψοκινδυνέψεις για μένα. Που είσαι εκδηλωτικός-ή, που παίρνεις γρήγορες αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Που είσαι εκρηκτικός-ή στον έρωτα και ξέρεις να παίρνεις αυτό που θέλεις. Μου αρέσει αυτή σου η παιδικότητα, η ανάγκη σου να βρίσκεσαι συνεχώς σε δράση, γι’ αυτό και ποτέ δεν πλήττω μαζί σου. Όμως δεν αντέχω πολλές φορές την ανωριμότητά σου και αυτήν τη δυσκολία σου να καταλαβαίνεις το τι νιώθουν αλλά και τι θέλουν οι άλλοι. Διαθέτεις την ευκολία στο να δημιουργείς εύκολα συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, μόνο και μόνο για να επιβάλλεις το «εγώ» σου. Με ενοχλεί που δε θέλεις να αναλαμβάνεις το μερίδιο της ευθύνης σου γι’ αυτά που δημιουργείς στον εαυτό σου, αλλά και στους άλλους. Που δεν ακούς, παρά μόνο αυτά που θέλεις να ακούσεις. Μπορώ όμως να ζήσω για πάντα μαζί σου για έναν και μόνο λόγο. Μπορώ μέσα από εσένα, να βλέπω τη θετική, τη χαρούμενη πλευρά της ζωής.

ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Είναι αυτή η ηρεμία και η πραότητα του χαρακτήρα σου, η αίσθηση της ασφάλειας που μου μεταδίδεις. Το χιούμορ και αυτή η μοναδική σου ικανότητα να απολαμβάνεις τη ζωή, που με κάνουν να μη θέλω να αναζητήσω πουθενά αλλού καλύτερη παρέα. Ο αισθησιασμός που βγαίνει μέσα από το καλοφτιαγμένο σου πρόσωπο, αλλά και την ιδιαίτερη φωνή σου. Ο ερωτισμός μέσα από την έκφραση και την κίνηση, η ικανότητα που σε διακρίνει να μιλάς λιγότερο απ’ όσο ακούς. Αυτό όμως που με κάνει να θυμώνω είναι αυτή η δυσκολία σου να εκφράσεις αυτά που νιώθεις, να δώσεις έστω και το λίγο παραπάνω σε συναισθηματικό, αλλά και υλικό επίπεδο. Η απόμακρη και απαξιωτική συμπεριφορά σου, αυτός ο τρόπος που έχεις να με γειώνεις απότομα στην πραγματικότητα. Ο κυνισμός σου, η απάθειά σου, είναι αυτά που περισσότερο με απομακρύνουν από κοντά σου. Όμως, σκέφτομαι πως σε όποιαν αγκαλιά και να βρεθώ, πάλι τη δική σου θα αποζητώ.

ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟ

Η ζωή μου μαζί σου είναι μία περιπέτεια. Με κάνεις να θέλω να μη σκέφτομαι την επόμενη μέρα. Μπορώ να γελάω μαζί σου και να αισθάνομαι παιδί, μέσα από το μοναδικό τρόπο που διαθέτεις τίποτα να μην παίρνεις στα σοβαρά. Με εξιτάρει που είσαι απρόβλεπτος-η, που είσαι ακούραστος-η και έτοιμος-η συνεχώς για δράση. Και βέβαια αυτή η ευστροφία σου και η ικανότητά σου να επιβάλλεσαι στη συζήτηση. Σε θαυμάζω για την ευρηματικότητα και για τη διορατικότητα που διαθέτεις. Με αποδιοργανώνεις, όμως. Δε με αφήνεις να σκέφτομαι όπως θέλω, να κάνω το δικό μου πρόγραμμα, με κουράζει που συνεχώς θέλεις να ασχολούμαι μαζί σου. Αυτή η τάση σου να διασκορπίζεσαι, να μετακινείσαι εύκολα από τη μία θέση στην άλλη, με κάνει να μην μπορώ να ξέρω τι να περιμένω από εσένα, αφού τα δύο διαφορετικά σου πρόσωπα μου προκαλούν σύγχυση και αβεβαιότητα. Είσαι εθιστικός-ή, όμως. Δύσκολα μπορεί κανείς να απομακρυνθεί από κοντά σου, αφού έχεις έναν μοναδικό τρόπο να φέρνεις τους άλλους προς το μέρος σου.

ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Αυτή η μοναδική μητρική ζεστασιά και αγκαλιά που διαθέτεις, η τρυφερότητα και η φροντίδα, με κάνουν να νιώθω τυχερός-ή που υπάρχεις στη ζωή μου. Ξέρω πως ό, τι και να μου συμβεί, θα είσαι πάντα δίπλα μου να μοιραστείς τα προβλήματά μου, πάντα θα εφευρίσκεις τρόπους να με παρηγορείς και να με τροφοδοτείς συναισθηματικά. Η αγάπη σου και η συναίσθηση του καθήκοντος απέναντι στην οικογένεια, με κάνουν να νιώθω ασφαλής, γνωρίζοντας ότι το σπίτι είναι το λιμάνι που το κάνεις να μοιάζει σαν το πιο ασφαλές καταφύγιο. Έρχονται στιγμές όμως που δεν αντέχω την γκρίνια σου και τη συναισθηματική σου ανασφάλεια, αφού συνεχώς ψάχνεις να βρίσκεις τρόπους για να αποδεικνύεις ότι δε σε αγαπώ. Ζηλεύεις με το παραμικρό και φτιάχνεις φανταστικά σενάρια, που τις περισσότερες φορές αγγίζουν τα όρια του παραλόγου. Και είναι και αυτή η τάση σου να αναμασάς το παρελθόν, και βέβαια να μην μπορείς να ξεκολλήσεις από την οικογένειά σου. Δύσκολα όμως μπορώ να σε αποχωριστώ, αφού έχεις έναν μοναδικό τρόπο να με διεγείρεις συναισθηματικά.

ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ

Νιώθω υπερήφανος-η που είμαι δίπλα σου. Σε καμαρώνω για την επιβλητική σου εμφάνιση, τη δυναμική παρουσία σου, για αυτόν τον μοναδικό τρόπο που έχεις να μην περνάς απαρατήρητος-η. Μπορώ να βασιστώ επάνω σου, γνωρίζοντας ότι το «Όχι» σου είναι «Όχι» και το «Ναι» σου είναι «Ναι». Μου αρέσει που ξέρεις να επιλέγεις το καλύτερο για τον εαυτό σου και για τους άλλους. Που η χαρά των γύρω σου είναι σημαντική ανάγκη για να μπορείς κι εσύ να νιώθεις χαρούμενος-η. Σε θαυμάζω για τα ταλέντα σου και τις δημιουργικές σου δραστηριότητες. Με ενοχλεί, όμως, αυτή η έπαρση που πολλές φορές εκδηλώνεις, η κυριαρχική σου τάση απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάς, ο έλεγχος που προσπαθείς να επιβάλλεις, το μήνυμα που συνεχώς θέλεις να περνάς ότι κανείς δεν μπορεί να το κάνει καλύτερα από εσένα. Το ότι πολλές φορές γίνεσαι σνομπ και απαξιωτικός-ή και αυτή η τάση σου για εξουσία με κάνει να θέλω να απομακρυνθώ από κοντά σου. Διαθέτεις όμως μεγάλη καρδιά και αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ εύκολα να το συναντήσω.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Διαθέτεις σπάνια χαρίσματα, και ένα από αυτά είναι αυτή η μοναδική ευκολία που διαθέτεις στο να μπορείς, την οποιαδήποτε ώρα σου το ζητήσουν, να είσαι χρήσιμος στους άλλους. Είσαι καλός ακροατής, τόσο, ώστε οι ανάγκες και τα προβλήματα των άλλων να είναι πάνω από τα δικά σου. Είσαι η ψυχή της παρέας, μου αρέσει που δε λες ποτέ όχι στη διασκέδαση, ξέρεις να απολαμβάνεις τις ωραίες στιγμές, και αυτό είναι κάτι που το μεταδίδεις και στους άλλους. Το χιούμορ σου είναι μοναδικό. Όπως επίσης και η ικανότητά σου να βρίσκεις πρακτικές λύσεις. Και αυτό το κρυφό σεξαπίλ σου, επίσης, με κάνει να πλάθω διάφορα ερωτικά σενάρια. Αυτό όμως που δεν αντέχεται είναι η τελειομανία σου, αλλά και αυτή η τάση σου να κρίνεις τους πάντες και τα πάντα. Και αυτή η έλλειψη κοινωνικότητας και η αντικομφορμιστική σου τάση με κάνουν να πιστεύω ότι μπορείς να φτάσεις στο σημείο να γίνεις πολύ πληκτικός-ή. Κι αυτή η ορθολογική σου αντίληψη για τα πάντα μου στερεί τη συναισθηματική επικοινωνία που έχω ανάγκη από σένα. Πάντα όμως βρίσκεις τρόπους να έλκεις το ενδιαφέρον των γύρω σου. Πόσο μάλλον το δικό μου, αφού μόνο εγώ γνωρίζω τα κρυφά σου χαρίσματα.

ΣΤΟ ΖΥΓΟ

Η αισθητική και το γούστο σου είναι αυτά που σε κάνουν να ξεχωρίζεις από τους πολλούς. Και εκφράζεις το λεπτό σου γούστο όχι μόνο σε ό, τι αφορά την ύλη. Αλλά και στους τρόπους σου, αφού μόνο εσύ γνωρίζεις τόσο καλά τι θα πει κοινωνική συμπεριφορά. Είσαι μοναδικός-ή σύντροφος. Η υπομονή, αλλά και η αποδοχή που διαθέτεις σου, με κάνει πολλές φορές να αναρωτιέμαι από τι υλικό είσαι φτιαγμένος-η. Λατρεύω να βρίσκομαι στο περιβάλλον σου, αφού έχεις έναν μοναδικό τρόπο -έτσι όπως το έχεις διαμορφωμένο-, να κάνεις τους άλλους να βλέπουν την όμορφη πλευρά της ζωής. Αυτή σου η ανασφάλεια όμως, αυτή η ατέλειωτη προσπάθεια συνεχώς να παίρνεις την αποδοχή και την επιβεβαίωση των άλλων με κουράζει πολύ. Αυτό όμως που με θυμώνει είναι τη στιγμή που διαπιστώνω ότι τα συναισθήματά σου δεν είναι τόσο πλούσια όσο θέλεις να δείχνεις. Περισσότερο με το νου λειτουργείς, παρά με την καρδιά. Σε θέλω όμως δίπλα μου, αφού μέσα από εσένα γεύομαι το ποιοτικό και εκλεκτό της ζωής.

ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ

Ο τρόπος που με επηρεάζεις είναι τόσο δυνατός, που πολλές φορές κυριεύομαι από το φόβο πως θα μπορούσα να υπάρχω χωρίς εσένα. Είσαι εθιστικός-η, απλά και μόνο μέσα από τον τρόπο που κοιτάζεις και μιλάς. Το σεξαπίλ και η γοητεία που εκπέμπεις με κάνουν να σε σκέφτομαι συνεχώς. Το μυστηριώδες βλέμμα σου, ο αινιγματικός τρόπος σκέψης σου, το καυστικό χιούμορ σου, με κάνουν να θέλω συνεχώς να βρίσκομαι κοντά σου και να προσπαθώ να διεισδύσω σε αυτόν το μεταφυσικό κόσμο που μοιάζει για σένα τόσο οικείος! Με κάνεις συνεχώς να θέλω να σε μαθαίνω, αφού μοιάζεις ανεξάντλητος-η. Αυτό όμως που δεν αντέχω είναι τις ψυχικές σου μεταπτώσεις. Αυτή σου την τάση να απομονώνεσαι, και τόσο εύκολα να εκφράζεις τη δυσαρέσκειά σου, ακόμα και στην περίπτωση που δε θα πρέπει να την εκδηλώσεις. Φοβάμαι το εκδικητικό του χαρακτήρα σου, αφού δεν ξέρω ποιο μπορεί είναι το επόμενο βήμα σου, όταν νιώσεις προδομένος-η. Και πραγματικά με κάνεις να βγαίνω εκτός εαυτού, όταν βλέπεις αλήθειες, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν μπορείς, όμως, εύκολα να αντικατασταθείς. Και αυτό με κάνει να μη θέλω πουθενά αλλού να αναζητήσω τον έρωτα.

ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Τι καλύτερο για μένα από το να μπορώ να έχω δίπλα μου μία ανεξάντλητη πηγή αισιοδοξίας… Να μπορώ μέσα από σένα να μαθαίνω τη θετική πλευρά της ζωής. Να μπορώ να μοιράζομαι τη φύση και τα ταξίδια, τα σπορ, να ζω την ελευθερία μέσα από μία σχέση, χωρίς να πρέπει να δίνω αναφορά για το τι κάνω στην καθημερινή μου ζωή. Μέσα από την ανάγκη σου να παραμένεις παιδί, αισθάνομαι τη χαρά και την απλότητα της ζωής, μπορώ να ζω την έκπληξη της στιγμής, ακόμα και από τα πολύ απλά πράγματα. Πολλές φορές, όμως, δυσκολεύομαι να κατανοήσω τον τρόπο που λειτουργείς, μέσα από την ανωριμότητα και την επιπολαιότητά σου. Τη δυσκολία σου στο να μην μπορείς να αποδεχθείς τις αδυναμίες, αλλά και τις βαθύτερες ψυχικές ανάγκες των άλλων. Με ενοχλεί αυτή η δυσκολία σου στο να βάζεις όρια, στον εαυτό σου πρώτα, και ύστερα στους άλλους, αφού δεν μπορείς να είσαι ξεκάθαρος και απόλυτος σε κάποια πράγματα. Και βέβαια, που πάνω από όλα βάζεις τον εαυτό σου και τις δικές σου ανάγκες. Σε συγχωρώ όμως, έτσι όπως το κάνω μ’ ένα παιδί, γι’ αυτό και δεν το μετανιώνω.

ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Πολλές φορές με κάνεις να σκέφτομαι ότι από πολύ νωρίς, έναν τέτοιον άνδρα/γυναίκα περίμενα στη ζωή μου. Αυτόν-ην που ξέρει τι θέλει, και μάλιστα γνωρίζει και τον τρόπο για να το πετύχει. Ο γνήσιος επαγγελματισμός σου, η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα που αποπνέεις, η ποιότητα στο χαρακτήρα και στις επιλογές σου, η αίσθηση που μου μεταδίδεις ότι πάντα θα είσαι ειλικρινής και ξεκάθαρος μαζί μου, η κοινωνική σου μόρφωση, ο σεβασμός σου απέναντι στις αξίες και τις παραδόσεις, με κάνουν να πιστεύω ότι τίποτα δεν μπορεί να σε κατεβάσει από το βάθρο σου. Αυτή όμως η επικριτική σου διάθεση, η σκληρότητα που εκφράζεις, όταν τα πράγματα δε γίνονται με τον τρόπο που εσύ θέλεις, αυτό το να θέλεις να βάζεις πολλές φορές τη δουλειά σου πάνω από μένα και τις ανάγκες μου, με απομακρύνουν από κοντά σου και με κάνουν να σκέφτομαι πως η ζωή μου κοντά σου δε θα είναι καθόλου εύκολη. Όμως, στο βάθος μέσα μου γνωρίζω πως δύσκολα μπορώ να σε αντικαταστήσω, αφού το δικό σου πακέτο διαθέτει τα περισσότερα.

ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ 

Σε θαυμάζω για τον ανθρωπισμό σου, για αυτή τη μοναδική ευκολία που διαθέτεις να βάζεις το καθήκον πάνω από τον εαυτό σου. Για τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης σου, για την ικανότητά σου να βλέπεις πέρα από την εποχή σου, και έτσι να με απομακρύνεις κι εμένα από αυτό το αφιλόξενο και βαρύ πολλές φορές παρόν. Μου αρέσει η απλότητά σου και η καθαρότητα στο βλέμμα σου. Μου διεγείρεις τις νοητικές μου χορδές, μέσα από τον τρόπο που μιλάς και εκφράζεις τις πρωτοποριακές σου ιδέες. Πολλές φορές όμως, και εκεί που σε νιώθω κοντά μου, με κάνεις να νιώθω μεγάλη απόσταση μεταξύ μας. Αδυνατώ να ψυχολογήσω τον τρόπο της συμπεριφοράς σου. Μου κλείνεις τις πόρτες της επικοινωνίας και δεν με αφήνεις να έρθω πιο κοντά σου. Και όλα αυτά χωρίς εξηγήσεις, τις περισσότερες φορές. Ψυχρός-ή, απόλυτος -ή και δογματικός, ανέκφραστος-η και καθόλου πρόθυμος –η να με πλησιάσεις συναισθηματικά γίνεσαι σε κάποιες στιγμές. Έχεις συναίσθηση όμως της μοναδικότητάς σου. Και αυτό είναι κάτι που μου ασκεί ακατανίκητη έλξη.

ΣΤΟΝ ΙΧΘΥ

Τι άλλο καλύτερο θα μπορούσα να περιμένω, για να με πάρει και να με ταξιδέψει μακριά από την άχαρη και πεζή πλευρά της ζωής; Για να με κάνει να πιστέψω στο όνειρο και το ιδανικό, στη βαθιά αγάπη, σ’ αυτήν που μπορεί να κρατήσει για πάντα. Μου αρέσει το ονειροπόλο και ταξιδιάρικο βλέμμα σου, αυτή η υπερβατική σου αντίληψη για τη ζωή. Με εξιτάρει η ικανότητά σου να βλέπεις πέρα από τα φαινόμενα και να διαισθάνεσαι πολλά από αυτά που είναι να συμβούν, να αντιλαμβάνεσαι τις διαθέσεις των ανθρώπων. Με τραβάει η ισχυρή σεξουαλική σου ιδιοσυγκρασία, συνδυασμένη με τον ρομαντισμό και την εξιδανίκευση. Έρχονται στιγμές όμως που δεν αντέχω τον υποκειμενικό και κατά συνέπεια λανθασμένο τρόπο σκέψης σου. Ειδικά όταν όλα στα μάτια σου μοιάζουν ιδανικά, γιατί δε θέλεις να δεις την αλήθεια, ίσως γιατί δεν την αντέχεις. Η τάση της μυθομανίας που σε διακατέχει είναι αυτό που με ενοχλεί περισσότερο και την ίδια ώρα που μιλάς, να θέλω να φύγω τρέχοντας, αφού χρειάστηκε βέβαια να περάσει πολύς καιρός μέχρι να την ανακαλύψω. Αυτό όμως που περισσότερο απ’ όλα με θυμώνει, είναι όταν αυτό που μου έδωσες με τόσο ενθουσιασμό, να μου το πάρεις πίσω, με ακραίο πολλές φορές τρόπο. Μου δημιουργείς τέτοιον εθισμό, όμως, που χρειάζεται επίπονη αποτοξίνωση για να μπορέσω να ζήσω μακριά σου.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
20-06-2019 12:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
pistotiki-xreostiki-karta