Η τέχνη του Φενγκ Σούι: η ενέργεια της Γης.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
29
11
2013

Η τέχνη του Φενγκ Σούι: η ενέργεια της Γης.

E-zwdia

Το Φενγκ Σούι είναι μια σειρά από εύκολες και πρακτικές συμβουλές για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Είναι μια αρχαία τέχνη και επιστήμη και αναπτύχθηκε πριν από 3.000 χρόνια στην Κίνα. Πρόκειται για ένα ευρύ φάσμα γνώσης που αποκαλύπτει πώς να εξισορροπήσουμε τις ενέργειες οποιουδήποτε χώρου για τη διασφάλιση της υγείας και της καλής τύχης για τους ανθρώπους που κατοικούν μέσα σ’ αυτόν. Φενγκ σημαίνει άνεμος και Σούι νερό. Ονομάζεται έτσι επειδή ο άνεμος και το νερό διαμορφώνουν τα τοπία μιας περιοχής και μπορούν να φέρουν καλή τύχη σε έναν πολιτισμό. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, προάγει την καλή υγεία και την ευημερία και φέρνει ευτυχία. Στην κινεζική κουλτούρα ο άνεμος και το νερό σχετίζονται με την καλή υγεία, έτσι το Φενγκ Σούι κατέληξε να σημαίνει καλή τύχη. 

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ CHI

Το Φενγκ Σούι βασίζεται στην Ταοϊστική θεωρία για την κατανόηση της φύσης και ιδίως στην ιδέα ότι η γη είναι ζωντανή και γεμάτη με Chi, δηλαδή ενέργεια. Οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι η ενέργεια της γης θα μπορούσε να έχει είτε θετική, είτε δυσαρμονική επιρροή στους βασιλείς. Η ενέργεια Chi είναι η ενέργεια που συνδέει τους ανθρώπους με το περιβάλλον τους. Είναι παρούσα παντού, γύρω από τη γη, στην ατμόσφαιρα και επίσης γύρω από το σώμα μας. Αυτή η ενέργεια είναι συνεχώς σε ρευστή κατάσταση. Ως εκ τούτου, συνεχώς αλλάζουμε, αν και δεν το γνωρίζουμε αυτό. Η αλλαγή αυτή είναι απαραίτητη για την ψυχική, σωματική και πνευματική υγεία μας. Όταν δεν υπάρχει καμία αλλαγή, υπάρχει στασιμότητα. Η ενέργεια Chi μπορεί να λάβει τη μορφή της ύλης ή της ενέργειας ή μπορεί να είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Είναι παρούσα σε ό, τι κάνουμε, βλέπουμε και ό, τι μας περιβάλλει.

Κάθε ένας από εμάς έχει την chi ενέργεια μέσα μας, η οποία έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά και είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συναισθηματικής μας ισορροπίας. Όταν η ενέργεια chi έχει μπλοκάρει ή όταν υπάρχει μια ανισορροπία αυτής της ενέργειας, τότε μπορεί να αρρωστήσουμε, να πάθουμε κατάθλιψη ή να νιώσουμε ψυχική δυσφορία. Και φυσικά, αυτό επηρεάζει τη ζωή μας, προκαλώντας διαταραχές στις σχέσεις μας ή δυσκολίες στη ζωή μας ή γενικά κακή τύχη. Το Φενγκ Σούι είναι ένας τρόπος για να κατανοήσουμε αυτήν την ενέργεια και το ρόλο της στο περιβάλλον μας. Όταν είναι ισορροπημένη, φέρνει τύχη, ευτυχία, νέες ευκαιρίες και όλα τα καλά πράγματα στη ζωή. Διαφορετικά, θα προκαλέσει προβλήματα.

YIN KAI YANG

Η έννοια του Yin και του Yang είναι αναπόσπαστο μέρος του Φενγκ Σούι. Στον κόσμο του Φενγκ Σούι, τα πάντα έχουν δύο αντίθετες πλευρές, το Yin και το Yang. Αν η γη είναι Yin, ο ουρανός είναι Yang. Το ίδιο ισχύει και για τον Ήλιο και τη Σελήνη, καθώς και για τον άνδρα και τη γυναίκα. Είναι όλα Yin / Yang ζευγάρια και το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Όταν μιλάμε για την ενέργεια και την ύλη, δεν μπορεί να υπάρξει ενέργεια χωρίς ύλη και ύλη χωρίς ενέργεια για να διατηρήσει τη δομή της. Για να διατηρηθεί η ισορροπία θα πρέπει να υπάρχει αρμονία μεταξύ αυτών των δύο δυνάμεων. Η έννοια του Yin και του Yang εξηγεί την αλλαγή σε όλα τα πράγματα. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το ένα χωρίς το άλλο, όπως για παράδειγμα, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το φως χωρίς το σκοτάδι ή τη χαρά χωρίς τη λύπη. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, πρέπει να ισορροπήσει το Yin και το Yang στη ζωή μας.

ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Το Φενγκ Σούι προσφέρει μια ποικιλία από τεχνικές για τη βελτίωση της ζωής μας. Από τη σωστή χρήση του Φενγκ Σούι μπορούμε να προσελκύσουμε την ευημερία και να βελτιώσουμε την ενέργεια στο σπίτι ή το γραφείο μας ή την ερωτική μας ζωή.

Το Φενγκ Σούι είναι ένα σύστημα σχεδιασμού για να επιφέρουμε αρμονία και ισορροπία στο φυσικό κόσμο γύρω μας. Το περιβάλλον μας έχει μια ισχυρή επίδραση σχετικά με το τι θα προσελκύσουμε στη ζωή μας. Έτσι, πολλοί από εμάς γεμίζουμε το σπίτι μας ή το γραφείο μας με πράγματα που αντιπροσωπεύουν συμβολικά την συναισθηματική ακαταστασία που αισθανόμαστε μέσα μας. Όταν η ενέργεια γύρω μας είναι αποκλεισμένη, η ευημερία, οι σχέσεις μας, η υγεία και η καλή τύχη μπορεί να επηρεαστούν. Όταν η ενέργεια είναι ισορροπημένη, τότε, καλά πράγματα έρχονται στη ζωή μας, αισθανόμαστε πιο χαλαροί, έχουμε καλύτερες σχέσεις και γινόμαστε πιο παραγωγικοί!

Στη σύγχρονη εποχή, το Φενγκ Σούι ασχολείται με τον περιβάλλοντα χώρο ενός οικοδομήματος, όπως δρόμους και άλλα κτίρια, το σχήμα και την αρχιτεκτονική του, καθώς και με τα χρώματα και τα υλικά του μέσα και έξω από το χώρο. Το Φενγκ Σούι μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε ένα μέρος όπου η οικογενειακή ή η ερωτική μας ζωή είναι πιο πιθανό να είναι αρμονική ή ένα κτίριο, όπου μια επιχείρηση έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει.

Ενώ η αρχιτεκτονική βασίζεται κυρίως στη λειτουργικότητα και τον εσωτερικό σχεδιασμό και επικεντρώνεται στην ομορφιά, το Φενγκ Σούι προσθέτει τη διάσταση των συναισθημάτων. Το πώς οι άνθρωποι αντιδρούν συναισθηματικά σε ένα συγκεκριμένο χώρο, είναι εξίσου σημαντικό με την σωστή αρχιτεκτονική και τον εσωτερικό σχεδιασμό. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς στο σπίτι ή στο χώρο της εργασίας τους προκειμένου να είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και ελεύθεροι.

Στην κινεζική σκέψη η καλή τύχη είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού του πώς οι άνεμοι κινούνται σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και της εσωτερικής κατάστασης και της ενέργειας του ατόμου, πράγμα το οποίο συνδέεται είτε με ευοίωνα, είτε με δυσοίωνα γεγονότα. Οι Κινέζοι θεωρούν ότι τα πιο σημαντικά στη ζωή του ανθρώπου, κατά σειρά, είναι: τύχη, πεπρωμένο, Φενγκ Σούι, αρετή, παιδεία.

Το Φενγκ Σούι σχετίζεται με τις φυσικές συνθήκες του χώρου που έχουμε επιλέξει να ζήσουμε ή να εργαστούμε. Δεν είναι όλα τα μέρη της γης κατάλληλα για την ανθρώπινη ζωή. Επίσης, ενσωματώνει ιδέες από τη φυσική, τη γεωγραφία, την αισθητική, τη φιλοσοφία, την οικολογία, τον εσωτερικό σχεδιασμό και την ψυχολογία.

Το Φενγκ Σούι μπορεί να μας βοηθήσει:

Στην αύξηση του εισοδήματός μας.

Στη βελτίωση της σωματικής και συναισθηματικής μας υγείας.

● Στη σωστή επιλογή ατόμων, τόσο στις προσωπικές όσο και στις επαγγελματικές μας σχέσεις.

Στη δημιουργία καλής φήμης και υπόληψης.

Στην ανάπτυξη μιας σταδιοδρομίας που να είναι ικανοποιητική για μας.

Να είμαστε αγαπητοί και να μας αποδέχονται οι άλλοι.

● Στην απόκτηση γνώσης και εκπαίδευσης, που θα μας οδηγήσουν στην ευημερία.

Στην προσέλκυση της αγάπης και υγιών ερωτικών σχέσεων.

Στην αύξηση των δημιουργικών μας ικανοτήτων.

● Στο να γίνουμε πιο φιλάνθρωποι σε εκείνους που μας χρειάζονται πραγματικά αλλά και να εισπράττουμε την φιλανθρωπία των άλλων, όταν την έχουμε ανάγκη.

Έτσι, ο ρόλος του Φενγκ Σούι είναι η παροχή συμβουλών, που μας επιτρέπουν να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το περιβάλλον μας και να παράγουμε αλλαγές σε αυτό, πράγμα το οποίο φέρνει θετικές αλλαγές στη ζωή μας. Μαζί με τη γιόγκα και το ρέικι, καταγράφεται ως μία από τις καλύτερες θεραπείες για τα προβλήματα της ζωής. Για εκείνους που το ασκούν, μπορεί να φέρει αρμονία, σταθερότητα και ευημερία στη ζωή τους.

Αφιερώστε χρόνο για να ανακαλύψετε τον εαυτό σας. Έχετε τη δυνατότητα, ανοίξτε τον εαυτό σας με το σύμπαν για να έχετε την θετική ενέργεια μέσα σας. Το Φενγκ Σούι σας το παρέχει και είναι στο χέρι σας να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
29-11-2013 17:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μ. Μηκίδη
    ezwdia videosplay
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σ. Σωτηράκη
    ezwdia videosplay
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms