Ζώδια και Αυτογνωσία.Ποια γνωρίζουν τον εαυτό τους!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
02
07
2019

Ζώδια και Αυτογνωσία.Ποια γνωρίζουν τον εαυτό τους!

Λίλα Δασκαλάκη

Η ικανότητα ενός ανθρώπου να μπορεί να εμβαθύνει στον εαυτό του εξαρτάται από πολλούς αστρολογικούς παράγοντες. Πολύ εύκολα ένας πεπειραμένος αστρολόγος μπορεί να αναγνωρίσει την ανάγκη του ατόμου να καλλιεργήσει τις ανεξερεύνητες πλευρές του, προκειμένου να έρθει αντιμέτωπο με την αλήθεια του εαυτού του και να αναπτύξει δυνάμεις εσωτερικές, μέσα από τις οποίες θα διαμορφώσει το πεπρωμένο του, αναπτύσσοντας την ελεύθερη βούλησή του. 

Ο Ουρανός, ο Πλούτωνας και ο Ποσειδώνας είναι οι πλανήτες εκείνοι οι οποίοι θα δράσουν καταλυτικά στην εξέλιξη της προσωπικότητας, όσον αφορά το κομμάτι της αυτογνωσίας –φτάνει μόνο να κάνουν όψεις με προσωπικούς πλανήτες και κατά πρώτον με τον Ήλιο και τη Σελήνη (τα Φώτα). Οι όψεις επίσης με τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη δημιουργούν προϋποθέσεις για ενδοσκόπηση, ανάλογα με τα αιτήματα  του κάθε πλανήτη  –φτάνει μόνο οι γωνίες να είναι αρμονικές, γιατί στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να δηλώνει και άρνηση στο να κατανοήσει το άτομο την ανάγκη να μπει σε πιο βαθιές διαδικασίες.  Σημαντικό, βέβαια, ρόλο θα παίξει και η οικοθεσία.

Οι οίκοι που δημιουργούν το χώρο, έτσι ώστε να αναπτύξουμε την απαραίτητη εσωτερική δράση, είναι ο τέταρτος, ο οποίος σχετίζεται με την ενσυναίσθηση, αφού μας δίνει τις πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γαλουχηθήκαμε συναισθηματικά, κυρίως από τη μητέρα, και ο όγδοος οίκος, που αφορά το ασυνείδητο, την κυτταρική μας μνήμη, το κλειστό κύκλωμα μέσα από το οποίο θα περάσουμε από όλους εκείνους τους απαραίτητους μετασχηματισμούς, προκειμένου να αναγεννηθούμε μέσα από τις σημαντικές συνειδητοποιήσεις της ζωής. Πολύ σημαντικός επίσης κρίνεται ο δωδέκατος οίκος: μέσα από αυτόν ανιχνεύουμε όλες τις επίπονες εμπειρίες του ατόμου, όπως τον εγκλωβισμό σε καταστάσεις νοσηρές, που μπορεί να αφορά και σοβαρά θέματα υγείας.

Η ανάγκη διαφυγής από τη δυσβάσταχτη, ενίοτε, πραγματικότητα του 12ου οίκου είναι αυτή που δημιουργεί  τις απαραίτητες εσωτερικές  άμυνες προκειμένου να δημιουργήσουμε τον ονειρικό κόσμο μας, να αναζητήσουμε το Θείο, το ιδανικό. Αυτός είναι ο μοναδικός χώρος μέσα στον οποίο, ανενόχλητοι, μπορούμε να εναποθέσουμε τα όνειρά μας. Οι τρεις αυτοί οίκοι μας δημιουργούν τον πλέον κατάλληλο χώρο, ώστε να αναπτύξουμε και να καλλιεργήσουμε τη διαίσθησή μας, το πιο ισχυρό εργαλείο της αυτογνωσίας. Ο τρόπος μέσα από τον οποίο θα γίνει εξαρτάται από τα ζώδια των πλανητών που βρίσκονται μέσα σε αυτούς τους οίκους και βέβαια από τους κυβερνήτες που τους εξουσιάζουν.

Ο ενδέκατος οίκος επίσης, θεωρείται σημαντικός, γιατί μας δίνει τις πληροφορίες που αφορούν την οικουμενική συνείδηση που θα αναπτύξει το άτομο και το όραμα στο οποίο έχει στήσει το σκηνικό της ζωής του. Και ο ένατος, αφού αφορά τη γνώση, μας δίνει το  φιλοσοφικό μοντέλο που θα υιοθετήσει το άτομο, προκειμένου να έχει τις απαντήσεις που χρειάζεται κάθε φορά, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εκάστοτε συνθηκών της ζωής του. Το κατά πόσον η φιλοσοφική αυτή θέση, πάνω στην οποία βρίσκεται το άτομο, είναι σωστή ή λανθασμένη αφορά τη γενικότερη τοποθέτηση του προσωπικού αστρολογικού χάρτη. Και τέλος, ο πρώτος οίκος (ο Ωροσκόπος), μέσα από τον οποίο θα  πάρουμε τη σημαντικότερη πληροφορία, αυτήν του τρόπου αλλά και του χώρου, μέσα από τους οποίους επιλέξαμε να εκφράσουμε τον εαυτό μας σε αυτήν την ενσάρκωση.

Μέσα από όλα αυτά ­ –τα ελάχιστα­–, σε σχέση με αυτό το ατέλειωτο κεφάλαιο που λέγεται Αυτογνωσία, εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε πως η θέση του Ήλιου, (του ζωδίου) πολύ λίγα έχει να μας προσφέρει. Κρίνεται όμως πολύ σημαντική, γιατί μας δίνει την πρώτη πληροφορία. Μας δίνει το στίγμα μας στον ατέλειωτο ωκεανό της ανθρώπινης συνείδησης. Είναι η πρωταρχική βάση, πάνω στην οποία θα σταθούμε, προκειμένου να αναζητήσουμε και να εξερευνήσουμε το πιο ανεξερεύνητο κεφάλαιο, αυτό της ανθρώπινης ύπαρξης. 

 

Ποια είναι λοιπόν η ικανότητα των ζωδίων να εμβαθύνουν στον εαυτό τους;

 

ΚΡΙΟΣ

Ο κατ’ εξοχήν εξωστρεφής εκπρόσωπος του ζωδιακού εκφράζει έναν ιδιαίτερο τρόπο να βλέπει πίσω από τα φαινόμενα, εάν και εφ’ όσον είναι σε φάση που θέλει να δει και να ακούσει. Το ισχυρό του Εγώ είναι αυτό όμως που θα δηλώσει άρνηση από την πρώτη στιγμή ή που θα τον ωθήσει στο να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες, αλλά και με την ίδια ευκολία θα τον κάνει να σταματήσει στη μέση της εσωτερικής διαδρομής. Εάν ένας Κριός υπερβεί τον παρορμητικό του χαρακτήρα και την τάση να γίνονται όλα εύκολα και τη στιγμή που θέλει, τότε μπορεί να φτάσει σε μεγάλα επίπεδα συνείδησης και να καταφέρει, μέσα από την ακτινοβολία και την ηγετική ικανότητα που διαθέτει, να ασκήσει έντονη επιρροή στους γύρω του και να ανοίξει δρόμους αφύπνισης όχι μόνο για το στενό αλλά και για το ευρύτερο περιβάλλον του.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι γήινοι και συνάμα σταθεροί του ζωδιακού στέκονται αρκετά μακριά από την πόρτα που βγάζει στον αθέατο αλλά φωτεινό κόσμο της ζωής. Θα ακούσουν με προσοχή οτιδήποτε σχετίζεται με τη μεταφυσική και τον εσωτερισμό, δύσκολα όμως θα μπουν στη διαδικασία να προσεγγίσουν οι ίδιοι αυτούς τους τομείς. Και δεν αποκλείεται κάποιες φορές να λειτουργούν απόλυτα και να γίνονται ακόμα και ισοπεδωτικοί σε οτιδήποτε ξεφεύγει από τα όρια της υλιστικής τους αντίληψης. Ένα κομμάτι όμως βαθιά μέσα τους, και μέσα από τρόπο που μόνο οι ίδιοι αναγνωρίζουν, τους υπενθυμίζει ότι κάτι άλλο πρέπει να υπάρχει, μία δύναμη που κινεί και τον κόσμο των φαινομένων. Εάν ο Ταύρος επιτρέψει σε αυτό το κομμάτι του να περάσει στη συνειδητή του αντίληψη, τότε θα μπορέσει να περάσει σε μεγάλες πνευματικές κατακτήσεις. Μέσα από την ευκολία που διαθέτει, αυτήν της συμφιλίωσης με την ύλη, θα μπορέσει να κυριαρχήσει στο πεπρωμένο του και να βιώσει δυνατές μεταφυσικές εμπειρίες. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πάντα ανοιχτός στο να μάθει και να γνωρίσει, τίποτα για ένα Δίδυμο δεν είναι παράδοξο. Περισσότερο όμως αυτό συμβαίνει μέσα από την παιδική περιέργεια που τον χαρακτηρίζει σαν ζώδιο, παρά από την ανάγκη να καλλιεργήσει και να εμβαθύνει στον εαυτό του. Υπερτερεί στη νόηση, αφού σε ελάχιστο χρόνο αρπάζει και καταγράφει όλες τις πληροφορίες, υστερεί όμως στην ικανότητά του να μπορεί να εμβαθύνει συναισθηματικά και κατά συνέπεια να μπει σε διαδικασίες αναγνώρισης του βαθύτερων ψυχικών του αναγκών. Αντιδρά στην ιδέα Ψυχανάλυση-Ψυχοθεραπεία και, ακόμα και αν επιλέξει να μπει σε ανάλογες διαδικασίες, το πιο πιθανό είναι να αποδειχθεί ασυνεπής και, το πιο σημαντικό, ακόμα και να εκφράσει άρνηση στο να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αλήθεια. Εάν όμως μέσα από κάποια ακραία γεγονότα καταφέρει να υπερβεί τις άμυνές του, τότε έχουμε να κάνουμε με την περίπτωση εκείνη, όπου σε ελάχιστο σχετικά χρόνο θα μπορέσει να κάνει το μεγάλο άλμα και να περάσει σε ανώτερες νοητικές σφαίρες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η ευαισθησία και η συναισθηματική δεκτικότητα που διακρίνουν έναν Καρκίνο έχουν σαν αποτέλεσμα, από πολύ μικρή ακόμα ηλικία, να αναπτύξει τη διαίσθησή του και το πιο σημαντικό την πίστη του απέναντι στο Θεό. Η ικανότητά του να μπορεί να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του, του ανοίγει δρόμους εσωτερικής εξέλιξης. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, εγκλωβίζεται μέσα στην τάση του να προσκολλάται στο παρελθόν και στην άρνηση του απογαλακτισμού από την οικογένεια. Και βέβαια,  ο παραδοσιακός τρόπος αντίληψης τον αποτρέπει  να  ακολουθήσει το νέο ρεύμα, όσον αφορά τις αξίες και τη γνώση. Στην περίπτωση όμως που επιλέξει να αναζητήσει και να ανακαλύψει την αληθινή του ταυτότητα, τότε θα βρεθεί προ μεγάλων εκπλήξεων, όσον αφορά τα ταλέντα και τις δυνατότητες που διαθέτει. Αποτελεί το πλέον κατάλληλο ζώδιο για τους ψυχοθεραπευτές, αφού μέσα από τις ιδιότητες του Καρκίνου μπορούν να λειτουργήσουν σαν η πιο προστατευτική αγκαλιά για τους θεραπευόμενούς τους.

ΛΕΩΝ

Κάπου πολύ μακριά στο βάθος υπάρχει ένα φως που συνεχώς προβάλλει στο Λέοντα την ύπαρξη ανώτερης δύναμης, την οποία και δεν θα αμφισβητήσει ποτέ. «Η αυτογνωσία θέλει ειλικρίνεια, και η ειλικρίνεια ηλικία» είπε ο Κούντερα. Η ηλικία όμως για ένα Λέοντα συνήθως συνοδεύεται με παγιωμένες αντιλήψεις και δογματική στάση απέναντι στο κεφάλαιο που λέγεται «Υπαρξιακή αναζήτηση». Σημαντικό ρόλο για ένα Λέοντα θα  παίξει το πρόσωπο μέσα από το οποίο θα πάρει τα πρώτα ερεθίσματα, ώστε να μπει στη διαδικασία της βαθύτερης διερεύνησης του εαυτού του. Το κύρος αλλά και η εμπιστοσύνη που θα του αποπνεύσει, μέσα από το παράδειγμα της δικής του ζωής, θα λειτουργήσουν σαν τα πιο ισχυρά κριτήρια, προκειμένου να πάρει τη μεγάλη απόφαση, τέτοια ώστε να τον κάνει να μετακινήσει τον τροχό της ζωής του κατά 180 μοίρες. Μέσα από τη δύναμη, τη σταθερότητα και την αποφασιστικότητα θα μπορέσει να επηρεάσει και τους γύρω του και δεν είναι τυχαίο που στο ζώδιο του Λέοντα συναντάμε τους μεγαλύτερους δασκάλους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όσο και αν προσπαθήσει κανείς να εμφυσήσει στον Παρθένο την αθέατη πλευρά της ζωής –αυτήν που η ορθολογική του φύση δεν του επιτρέπει να κατανοήσει– στις περισσότερες περιπτώσεις θα καταλάβει πως άδικα χάνει τον καιρό του. «Όλοι είναι δεκτοί στη Βασιλεία των Ουρανών» είπε ο Ιησούς. Και βέβαια, δεν εξαιρούνται οι Παρθένοι. Φτάνει μόνο να βρουν ατράνταχτα επιχειρήματα και μέσα από τα αποτελέσματα της προσωπικής τους έρευνας να έχουν ανακαλύψει τις αιτίες και τα αποτελέσματα. Γι αυτό και η οποιαδήποτε έρευνα θα πρέπει να περάσει και δια της επιστημονικής οδού. Οι εναλλακτικές θεραπείες και η διατροφή, συνήθως, λειτουργούν σαν τα σημεία αναφοράς που θα επιλέξει προκειμένου να εξελιχθεί ο ίδιος. Μέσα από την ανάγκη της προσφοράς και της χρησιμότητας, απέναντι στους άλλους, θα κάνει ό, τι μπορεί ώστε μέσα από την εκπαίδευσή του και τις προσωπικές του εμπειρίες να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους γύρω του. Γι αυτό και εξελίσσονται ως άριστοι θεραπευτές και ψυχαναλυτές.

ΖΥΓΟΣ

Τίποτα δεν είναι εύκολο για ένα Ζυγό και τίποτα όμως δεν είναι δύσκολο. Τα πάντα εξαρτώνται από τις ισορροπίες στο περιβάλλον και κυρίως στην προσωπική του σχέση. Παρ’ ότι δε θα μπορούσαμε να τον κατατάξουμε στην κατηγορία εκείνη των βαθυστόχαστων του ζωδιακού, θα μπορούσε όμως να κάνει τις μεγαλύτερες υπερβάσεις προκειμένου να ανακαλύψει τις πολυπόθητες ισορροπίες ανάμεσα στον εαυτό του και τους άλλους. Και αυτό είναι πολύ πιθανό να τον ωθήσει στο να ερευνήσει τον εαυτό του και τη στιγμή μάλιστα που θα νιώσει μετέωρος συναισθηματικά. Η αναλυτική του ικανότητα θα τον βοηθήσει ώστε πολύ εύκολα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας ψυχαναλυτικής διαδικασίας, κατά προτίμηση ατομικής, αφού αυτό που κυρίως έχει ανάγκη είναι να αναγνωρίσει τον εαυτό του ως το πιο ισχυρό σημείο αναφοράς του και όχι τους άλλους. Η δυσκολία του έγκειται στο να μπορέσει να εμβαθύνει και να αναγνωρίσει τα συναισθήματά του. Σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο απ’ όσο θα έπρεπε, προκειμένου να συνδέσει τις αιτίες με τα αποτελέσματα και αυτό γιατί έχει την τάση να στέκεται στην επιφάνεια των πραγμάτων. Μέσα από τα πιο ισχυρά όπλα του όμως, την υπομονή και την αποδοχή, θα καταφέρει να βρεθεί στο κέντρο του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η αυτογνωσία για ένα Σκορπιό μπορεί να ξεκινήσει από τους πρώτους ακόμα μήνες στη ζωή του. Είναι αυτά τα μωρά που σε σκανάρουν με το βλέμμα τους, προσπαθώντας την κάθε στιγμή να ανακαλύψουν κάτι. Είναι αυτή η αρχέγονη ανάγκη που θα τον ωθήσει να θέσει και το μέγα υπαρξιακό ερώτημα, ως ενήλικας: «Ποιος είμαι; Και τι ήρθα να κάνω σε αυτήν την ζωή;» Μέσα από αυτόν τον δρόμο θα επιλέξει να πορευτεί ένας Σκορπιός, προκειμένου να περάσει από επίπονους ψυχικούς μετασχηματισμούς, μετουσιώνοντας την αυτοκαταστροφική τάση του Σκορπιού σε δύναμη και ελευθερία  του Αετού. Πολλοί παράλληλοι δρόμοι μπορούν να ανοίξουν αυτόματα για ένα Σκορπιό, τη στιγμή ακριβώς που θα επαναστατήσει το κύτταρό του: Μεταφυσική, ψυχοθεραπεία, εσωτερική και ανατολική φιλοσοφία... Τα πλέον διαισθητικά του ζωδιακού, αναζητούν συνεχώς απαντήσεις πάνω στο «Αυτό που συμβαίνει, γιατί συμβαίνει». Το πείσμα και η επιμονή τους έχουν σαν αποτέλεσμα να καταφέρουν κάποια στιγμή, ακόμα και μετά από πολύχρονες και επίπονες διαδικασίες αναμέτρησης, να νικήσουν το σκοτάδι μέσα τους και να περάσουν στην ευθεία και φωτεινή οδό, υπερβαίνοντας το πεπρωμένο τους. Σίγουρα, όμως, υπάρχει και εκείνη η κατηγορία που θα επιλέξει να πορευτεί μέσα από τα σκοτεινά μονοπάτια του εαυτού του. Μαγεία, χρήμα, σεξ, εκδίκηση και πολλά ακόμα αρνητικά στοιχεία, που θα του κλείσουν για πάντα τον δρόμο προς την αναζήτηση της αλήθειας του.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο μεγάλος φιλόσοφος ή ο καιροσκόπος, ο τυχοδιώκτης. Αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τον τρόπο που γαλουχήθηκε ένας Τοξότης, τα ερεθίσματα που δέχτηκε μέσα από το οικογενειακό και κατά συνέπεια το κοινωνικό περιβάλλον του. Όποιον δρόμο όμως κι αν επιλέξει, θα πρέπει οι συνθήκες να του εξασφαλίζουν την ελευθερία του να μπορεί να κινείται με τον τρόπο που θέλει. Ακόμα και ο τρόπος μέσα από τον οποίο θα αναζητήσει το Θεό μέσα του, θα πρέπει να είναι έξω από προκαταλήψεις και δογματισμούς. Σε πολλές περιπτώσεις, η φύση και τα ταξίδια θα λειτουργήσουν σαν τα πιο ισχυρά σημεία αναφοράς αναζήτησης της αλήθειας, μέσα από την αποκάλυψη της δύναμης της δημιουργίας. Έχει μία μοναδική ικανότητα του να μπορεί να παίρνει από πολλές θρησκείες, κουλτούρες και φιλοσοφίες, προκειμένου να φτιάξει το δικό του μοναδικό απόσταγμα και να συνθέσει τη δική του αλήθεια, την οποία κανείς δε θα είναι σε θέση να την καταρρίψει.  Μέσα από αυτήν την κατηγορία, θα ξεπηδήσουν και οι μεγάλοι δάσκαλοι, αυτοί που θα δημιουργήσουν μία εντελώς καινούρια αντίληψη γύρω από την κοσμογονία και την εξέλιξη της ανθρώπινης φυλής. Μέσα από τον παιδικό τρόπο αντίληψής του και την ελευθερία που αναγνωρίζει στους ανθρώπους, ο Τοξότης θα λειτουργήσει σαν το πλέον αντιπροσωπευτικό ζώδιο που θα δημιουργήσει τα πρώτα θεμέλια της πανανθρώπινης αγάπης.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Παρ’ ότι το συγκεκριμένο ζώδιο αντιπροσωπεύει όλες εκείνες τις ιδιότητες του Κρόνου, αυτές της υλιστικής δύναμης, του ορθολογισμού και του ελέγχου, πάντα όμως ένας Αιγόκερως υποκλίνεται ευλαβικά απέναντι στην ανάγκη του να έχει το Θεό με το μέρος του.  Ίσως γιατί, και μέσα από το πρέπει που τον χαρακτηρίζει, από πολύ νωρίς κατέγραψε όλα αυτά τα ερεθίσματα που δέχτηκε από την παράδοση και τη θρησκεία. Αισθάνεται πιο ασφαλής και πιο συγκροτημένος, όταν λειτουργεί με συνέπεια απέναντι στα θρησκευτικά του καθήκοντα. Αυτό όμως δεν τον βοηθά πάντα, γιατί σε κάποιες κρίσιμες φάσεις ζωής και όταν θα κληθεί να κάνει την  υπέρβασή του, δε θα είναι σε θέση να γνωρίζει τους διαφορετικούς εκείνους τρόπους που χρειάζεται στη δεδομένη στιγμή. Υπάρχει όμως και η κατηγορία εκείνη, όπου, μέσα από την κοινωνική προσφορά, ενεργοποιούν όλους εκείνους τους μηχανισμούς προκειμένου να έρθουν πιο κοντά στον εαυτό τους και κατά συνέπεια στους άλλους. Στην περίπτωση που ένας Αιγόκερως καταφέρει να σπάσει τα στεγανά του, τότε μιλάμε για τον μεγάλο ηγέτη και δάσκαλο, τον ικανό ψυχοθεραπευτή, τον άνθρωπο εκείνο που θα παίξει ρόλο μεγάλης κοινωνικής εμβέλειας. Ο σεβασμός στα παραδοσιακά και θρησκευτικά πρότυπα θα του εξασφαλίσουν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη που ο ίδιος έχει ανάγκη για να προχωρήσει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο μηδενιστής, ο Άθεος, ο εξτρεμιστής, ο μεγάλος αμφισβητίας. Ή ο ανθρωπιστής, ο αναμορφωτής, ο μέγας αναζητητής της αλήθειας, πάντα όμως μέσα από μη συμβατικούς τρόπους.  Ακόμα όμως και στην πρώτη κατηγορία να ανήκει ένας Υδροχόος, το Θεό αναζητά. Απλά στηρίζεται πάνω στη βάση ότι δεν υπάρχει. Ο γνήσιος αντιπρόσωπος της νέας εποχής, ο Υδροχόος, θα ψάξει και θα διερευνήσει πάνω στα πιο καινούρια δεδομένα και πάντα βεβαίως μέσα από την τεχνολογία. Ειδικότερα, η νέα γενιά Υδροχόων, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, θα στήσει όλο το σκηνικό της κοσμοθεωρίας της. Η μοναδική περίπτωση ζωδίου που δεν περιμένει να ακούσει κανένα καμπανάκι για να περάσει στη δράση, προκειμένου να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Είναι αυτά τα παιδιά που από πολύ νωρίς θα ενταχθούν στην ομάδα, που θα λειτουργήσουν ως πρωτοπόρα προκειμένου να μπουν τα νέα πλανητικά θεμέλια. Το αίσθημα της συλλογικής συνείδησης συνοδεύει έναν Υδροχόο, και από τη στιγμή ακόμα της γέννησής του. Θα προτιμήσει να ενταχθεί σε ομάδα ψυχανάλυσης, παρά σε ατομική θεραπεία. Το συλλογικό πνεύμα είναι αυτό που θα τον κάνει, όχι απλά να γνωρίσει, αλλά να αναγνωρίσει τον εαυτό του, κυρίως μέσα από οικολογικές και ανθρωπιστικές δραστηριότητες. Ο Υδροχόος είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό ζώδιο των Ακτιβιστών.

ΙΧΘΥΣ

Ο εκπρόσωπος της εποχής, που μόλις πριν από λίγα χρόνια έκλεισε τον κύκλο της, της εποχής των Ιχθύων. Το όνειρο, η τέχνη, η θρησκεία και η μεταφυσική λειτούργησαν σαν τα πιο ισχυρά σημεία αναφοράς και αναζήτησης του Θείου, μέσα από τη βαθιά ανάγκη και  προσμονή κάποτε να επιστρέψουμε στην ιδανική μας πατρίδα. Μέσα από αυτό το αίσθημα της νοσταλγίας, θα πορευτεί ο Ιχθύς στη ζωή του. Θα ψάχνει, ενίοτε σε λάθος δρόμους, και θα περιμένει, σε πολλές περιπτώσεις όμως, σε λάθος σημεία. Η δυσκολία του να βρει τον προσανατολισμό του και η έλλειψη πυξίδας πολύ εύκολα θα τον ωθήσουν να χτυπήσει μεγάλες πόρτες στον  οποιονδήποτε τομέα που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στο λιμάνι της ψυχής του. Η λεπτεπίλεπτη και υπεραισθητική του φύση, και ειδικά στην περίπτωση που έχει επεξεργαστεί κατάλληλα τον εαυτό του, του επιφυλάσσει μοναδικές μεταφυσικές εμπειρίες. Είναι από αυτά τα άτομα που μπορούν να υπερβαίνουν το χωροχρόνο, μέσα από αστρικά ταξίδια και που μπορούν να παίρνουν τηλεπαθητικά μηνύματα από πιο μακροκοσμικά δεδομένα. Η ψευδαίσθηση όμως και η έλλειψη γείωσης μπορεί να τον παρασύρουν σε ανεξέλεγκτες εσωτερικές καταστάσεις. Αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη ένας Ιχθύς, προκειμένου να μπορέσει με ασφάλεια να φτάσει στο λιμάνι του, είναι οι κατάλληλοι και αξιόπιστοι καθοδητές.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
02-07-2019 14:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μ. Μηκίδη
    ezwdia videosplay
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σ. Σωτηράκη
    ezwdia videosplay
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms