24
06
2024

Ετήσιες προβλέψεις ζωδίων 2024

Οι ετήσιες προβλέψεις για τα ζώδια το 2024 από την αστρολόγο Κωνσταντίνα Νικολάου. Δείτε με λεπτομέρειες πως τα άστρα επηρεάζουν το ωροσκόπιό σας τη νέα χρονιά και πως επηρεάζεται το ζώδιο σας με βάση έγκυρες αστρολογικές προβλέψεις που καλύπτουν διάφορους τομείς της ζωής σας, όπως αισθηματικά και επαγγελματικά.

Πως τα άστρα επηρεάζουν τα ζώδια το 2024;

Algol και Pleiades: Το δίδυμο της τραγωδίας του 2024. Αυτοί οι δύο σταθεροί αστέρες θα εξουσιάσουν όλη την χρονιά, δημιουργώντας μια ισχυρή μεταμορφωτική ενέργεια, προβάλλοντας το σκοτάδι από το φως καθώς τόσο ο Δίας όσο και ο Ουρανός θα βρεθούν στην 26η μοίρα του Ταύρου πάνω στον σταθερό αστέρα Algol ενώ ο Δίας στην 1η μοίρα των Διδύμων θα αγγίξει τις Πλειάδες. Ο πλανήτης Ουρανός (αναταραχές, επανάσταση, ξαφνικές αλλαγές) και ο Δίας (επέκταση, δικαιοσύνη, αλήθεια) θα βρίσκονται σε σύνοδο με τον Algol και τις Pleiades, πράγμα το οποίο δείχνει ότι η ανθρωπότητα εισέρχεται σε μια κρίσιμη και σημαντική φάση. Η προηγούμενη σύνοδός τους ήταν το 1941-1942 με την κορύφωση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτός είναι ένας σημαντικός ιστορικός κύκλος 84 ετών και είναι μια από τις σημαντικότερες επιρροές για το 2024.

Ο Έλληνας αστρονόμος Πτολεμαίος αναφέρει ότι ο Algol είναι ο αστέρας του Δαίμονα, το πιο κακόβουλο αστέρι στον ουρανό. Προκαλεί ατυχία, βία, αποκεφαλισμό, απαγχονισμό και κυρίως βία από όχλο και θάνατο σημαντικών προσώπων και αρχηγών κρατών. Συνδέεται με τους δικτάτορες, τους κατά συρροή δολοφόνους, τους εγκληματίες και τους ηγεμόνες που πέφτουν από την εξουσία και οδηγούνται στο θάνατο. Επίσης επιφέρει σεισμούς, πλημμύρες και βίαιες αλλαγές του καιρού. Ο Algol περιγράφεται από τον Πτολεμαίο ότι έχει τη φύση του Κρόνου και του Δία. Αν συνδυάσουμε την επεκτατικότητα του Δία με την ψυχρότητα και την ιδιοτέλεια του Κρόνου, έχουμε έναν επιβλαβή συνδυασμό.

Στα αρχαία Ελληνικά έργα τέχνης, η Μέδουσα εμφανίζεται με κεφάλι καλυμμένο με φίδια, με βαθιά θλίψη, είναι μια γυναίκα που ουρλιάζει και έχει διαπεραστικά μάτια. Ο Algol συνδέεται με τον πόνο, την ταλαιπωρία, τη βία, τις δύσκολες και συναισθηματικά έντονες εμπειρίες, με ατυχήματα στο κεφάλι, με καρατόμηση (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και έχει συνδεθεί ιστορικά με καταστροφικά γεγονότα και οτιδήποτε φρικτό. Όλη η λογική παραμερίζεται, κάποιος χάνει το κεφάλι του από ένα συναισθηματικό κύμα που προσπαθεί να βλάψει.

Ο Algol μπορεί να έχει τη φήμη του ότι είναι ο πιο κακόβουλος σταθερός αστέρας αλλά κοντά του όμως βρίσκεται μια άλλη ομάδα αστέρων, εξίσου διάσημη και εξίσου ατυχούς φήμης. Είναι οι Πλειάδες ή οι αδερφές που κλαίνε. Τί γίνεται τώρα με τις Πλειάδες; Σε τί διαφέρουν από τον Algol; Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο είναι της φύσης της Σελήνης και του Άρη. Η πιο σημαντική από τις Πλειάδες είναι η Αλκυόνη, στην 29η μοίρα του Ταύρου, η πιο δυνατή σε επιρροή από τις «κλαίουσες αδελφές». Τα χαρακτηριστικά που της προσδίδουν είναι θολές καταστάσεις, πικρία, απογοήτευση, θλίψη. Υπάρχει κίνδυνος πληγών στα μάτια ή τύφλωσης ή γενικά τραυμάτων αλλά και αφάνειας και απώλειας φήμης. Αυτό με τη μορφή φυλάκισης ή εξορίας που προκαλείται κυρίως από το ίδιο το άτομο. Δίνει τάση προς τη συσκότιση. Είτε κυριολεκτικά, που είναι βλάβη στα μάτια, είτε μεταφορικά μέσω εξορίας ή μέσω καταστάσεων που δεν μπορούμε να δούμε το φως. Η Σελήνη, ως Φως, συσκοτίζεται ή επισκιάζεται από την παρορμητική βία του Άρη. Αυτό είναι το υλικό της τραγωδίας και έρχεται στο μυαλό μας ο «Οθέλλος» του Σαίξπηρ. Η τύφλωση οδηγεί σε εξορία, απόγνωση και κλάμα.

Επιλέξτε το ζώδιό σας

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το εξάγωνο του Δία στον Ταύρο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 23 Μαΐου, στην 29η μοίρα, και το τρίγωνο του Δία στους Διδύμους με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο στις 3 Ιουνίου, στην 1η μοίρα, είναι ευμενείς αστρολογικές όψεις, αλλά πώς μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτό όταν αυτοί οι αστρολογικοί συνδυασμοί όχι μόνο είναι αδύναμοι σε ισχύ αλλά βάλλονται από τον Algol και τις Pleiades;

Έως τις 26 Μαΐου 2024, ο Δίας θα βρίσκεται στον Ταύρο, το ζώδιο των οικονομικών, όπου μας δίνονται ευκαιρίες να επωφεληθούμε από χρήματα, επενδύσεις και οικονομικές ευκαιρίες. Αλλά ο Δίας θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, ενεργοποιώντας σημαντικές καινοτόμες ανακαλύψεις όσον αφορά τα τρόφιμα, την τέχνη, τη μόδα, τα οικονομικά θέματα και τις αξίες. Θα μπορούσαμε να δούμε ένα ολοκαίνουργιο νόμισμα να εμφανίζεται στην παγκόσμια σκηνή ή νέοι καινοτόμοι τύποι τροφίμων θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Αλλά υπό την επιρροή του Algol και των Πλειάδων τί επιρροή θα είχε κάτι τέτοιο στην ανθρωπότητα; Αυτός ο αστρολογικός συνδυασμός μπορεί επίσης να προκαλέσει φυσικές καταστροφές, όπως φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων.

Ο Δίας θα εισέλθει στους Διδύμους στις 26 Μαΐου 2024 έως τις 9 Ιουνίου 2025 δημιουργώντας υπερφόρτωση ειδήσεων και πληροφοριών, ευχέρεια στα λόγια και τη μετάδοση απόψεων και ιδεών στην κοινωνία με τα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο. Η τύχη μας έρχεται μέσα από τη γνωριμία νέων ανθρώπων και τις αυθόρμητες συνομιλίες. Το να είμαστε μέρος μιας γειτονιάς με γνώριμα πρόσωπα είναι μια από τις χαρές της ζωής. Τα αδέρφια ή τα ξαδέρφια μας θα μπορούσαν να είναι σύμμαχοί μας και μερικές φορές φαίνονται περισσότερο σαν φίλοι. Ο πλανήτης όμως είναι αποδυναμωμένος στο ζώδιο των Διδύμων και πρέπει να ξεπεράσει περισσότερες προκλήσεις από ό,τι σε άλλα ζώδια καθώς δυσκολεύεται να βρει τις απαντήσεις που αναζητά. Μια πιθανή εσφαλμένη εφαρμογή είναι να δίνουμε πολύ νόημα και σημασία (Δίας) σε ένα απλό γεγονός (Δίδυμοι). Όταν ο πλανήτης της επέκτασης βρίσκεται στο ζώδιο των πληροφοριών, είναι πιθανό να υπάρξει υπερβολική δόση ειδήσεων και να χάσει κανείς την αίσθηση του μέτρου.

Οι εκλείψεις στον άξονα Κριού/Ζυγού συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά ανατρέποντας την ισορροπία και την αρμονία για ένα νέο ξεκίνημα. Ο Κριός λειτουργεί ως ηρωικός απελευθερωτής ή ως αδίστακτος ατομικιστής. Αυτό πιθανότατα υποδηλώνει περισσότερες πολεμικές συγκρούσεις στην παγκόσμια σκηνή. Ο Ζυγός, το αντίθετο του Κριού, φαινομενικά ενδιαφέρεται για την αρμονία, την αγάπη και την κοινωνική δικαιοσύνη, αγαπά ένα όμορφο σύστημα και επιβραβεύει την ειρήνη αποφεύγοντας την αναρχία. Θα χρειαστεί αγώνας και δύναμη για την επικράτηση των ηθικών αξιών, της κοινωνικής ισορροπίας και δικαιοσύνης. Από την άλλη πλευρά, αυτή την χρονιά ξεκινά ένας κύκλος εκλείψεων στον άξονα Παρθένου/Ιχθύων για να μας υπενθυμίσουν την αγάπη και τη συμπόνια, την βοήθεια στους άπορους και την μεγάλη σημασία που έχει να πιστέψουμε ότι τα πάντα καθοδηγούνται από μια Ανώτερη δύναμη. Είναι η αφύπνιση νέων καλλιτεχνών, ηρώων και οραματιστών που αγωνίζονται για το φωτεινό μέλλον που έρχεται.

Ο Άρης θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στο δυναμικό ζώδιο του Λέοντα από τις 6 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου και στο ευαίσθητο ζώδιο του Καρκίνου από τις 7 Ιανουαρίου 2025 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2025. Όντας ο θεός του πολέμου, του πάθους, της φιλοδοξίας και της σεξουαλικότητας, το μόνο πράγμα που οδηγεί τον Άρη είναι το ένστικτό του. Και τί συμβαίνει όταν ο πλανήτης των συγκρούσεων γυρίζει ανάδρομος; Μας αναγκάζει να ξανασκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο ενεργούμε, υποδηλώνοντας μια περίοδο υποχώρησης και ενδοσκόπησης. Και καθώς επιτρέπουμε σε αυτή την ενέργεια του προβληματισμού και της αναθεώρησης να μας υποδείξει τι χρειάζεται επιδιόρθωση, ξεδιπλώνεται μια περίοδος επιταχυνόμενης ανάπτυξης. Με άλλα λόγια, η ζωή μας πρόκειται να γίνει λίγο χειρότερη πριν γίνει πολύ καλύτερη. Μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αποφεύγαμε, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να τα αφήσουμε πίσω μας.

E-zwdia
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms