Η Μαύρη Σελήνη στους 12 οίκους.
Βαθμολόγησε
Score: 3.3  Ψήφοι: 3
29
08
2014

Η Μαύρη Σελήνη στους 12 οίκους.

E-zwdia

Τι είναι η Μαύρη Σελήνη;

 
 
Αποκαλείται ως η «σκιά» στη ζωή μας αλλά θεωρείται, επίσης, ως μια σημαντική ένδειξη σε ποιον τομέα της ζωής μας θα χρειαστεί να κάνουμε την προσωπική μας θυσία ή την υπέρβαση των φόβων μας. Γιατί στην πραγματικότητα, αυτός είναι και ο ρόλος που η Λίλιθ αντιπροσωπεύει ανάλογα με τον οίκο που φιλοξενείται. Να έρθουμε αντιμέτωποι με ό, τι σκοτεινό φυλάμε μέσα μας, να το αντιμετωπίσουμε και να το νικήσουμε!
 
 
Διαβάστε επίσης:
 
 
 

Τι σηματοδοτεί η διέλευση της Μαύρης Σελήνης σε κάθε οίκο; 

 
 
Η Μαύρη Σελήνη στον 1ο οίκο: 
 
Ο άνθρωπος διακατέχεται από μια επαναστατικότητα και μια επιθυμία ρήξης με το κατεστημένο. Πολλές φορές, ούτε το ίδιο το άτομο μπορεί να προσδιορίσει από πού πηγάζει αυτή του η ανάγκη. Κατά την ενήλικη ζωή του, μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα με τις προσωπικές του σχέσεις ή συνεργασίες. Βασικά, υπάρχουν θέματα που οφείλει να αντιμετωπίσει με τον ίδιο του τον εαυτό αλλά υπάρχει μια αδυναμία έκφρασης της προσωπικότητάς του και γι’ αυτό κάποιες φορές, μπορεί να εκφράζεται μέσα από τον απέναντι οίκο, που ουσιαστικά συμβολίζει τις σχέσεις του με τους άλλους. Έχει όμως μια έμφυτη κλήση προς τη μεταφυσική και είναι ιδιαίτερα διαισθητικό άτομο.  
 
Η Μαύρη Σελήνη στο 2ο οίκο: 
 
Ανασφάλειες που σχετίζονται με τα συναισθηματικά, ψυχολογικά και τα υλικά αποκτήματα του ατόμου. Υπάρχει μια διάθεση να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και στην καθεστηκυία τάξη. Ακόμη κι αν το πνεύμα που επικρατεί στο περιβάλλον του είναι προοδευτικό, εκείνος θα περάσει στο απέναντι άκρο, προκειμένου και πάλι να το αμφισβητήσει. Από την άλλη όμως, αυτή η διαρκώς ανήσυχη φύση του είναι που προσδίδει στο άτομο ένα έντονο ενδιαφέρον και προκαλεί την προσοχή των άλλων επάνω του. Το άτομο χρειάζεται να ξεπεράσει το ενοχικό του σύνδρομο σχετικά με την απόλαυση και την κτήση υλικών αγαθών, καθώς και την ανασφάλεια που έχει σχετικά με τη σωστή ή όχι διαχείριση των αποκτημάτων του.   
 
Η Μαύρη Σελήνη στον 3ο οίκο: 
 
Μια απόλυτη στάση ζωής ή έκφρασης του ατόμου μπορεί να οδηγεί συχνά πυκνά σε ρήξεις με τους γύρω του. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια βαθιά ριζωμένη ανασφάλεια μέσα στο συγκεκριμένο άνθρωπο και η έλλειψη προσωπικού προσανατολισμού τον κάνει να υιοθετεί μια στάση ζωής ακόμη κι αν δεν τον εκφράζει απόλυτα, μόνο και μόνο για να υπάρχει κάποιο σταθερό σημείο αναφοράς στη ζωή του. Αυτό οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην παιδική του ηλικία και στις σχέσεις που είχαν δημιουργηθεί στο άμεσο οικογενειακό και σχολικό του περιβάλλον. Παιδικά βιώματα τον έκαναν να αναπτύξει μεθόδους άμυνας που αργότερα στην ενήλικη ζωή του τον δυσκολεύουν στην επικοινωνία και τις σχέσεις του με τους άλλους. Από την άλλη όμως, μπορεί να εκδηλώσει ταλέντα όπως η συγγραφή και να καταφέρει μέσα απ’ αυτό να εκφραστεί καλύτερα.   
 
Η Μαύρη Σελήνη στον 4ο οίκο: 
 
Με τη Λίλιθ στον 4ο οίκο, γενικά το άτομο θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει θέματα με το οικογενειακό του περιβάλλον. Υπάρχει περίπτωση, ακόμη και να φύγει σε πολύ νεαρή ηλικία από την πατρική του οικογένεια. Οι αρχές και οι αξίες του θα δοκιμαστούν γενικά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με παραδοσιακές αρχές και αξίες όπως η πατρίδα, η θρησκεία, ο θεσμός της οικογένειας. Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχει η πιθανότητα το άτομο να ταυτιστεί εξαιρετικά δυνατά με το μοντέλο της οικογένειας μέσα στο οποίο μεγάλωσε και να μην μπορεί να προχωρήσει στη χάραξη της δικής του προσωπικής πορείας. Δύσκολα θα ξεχάσει, αν κάτι τον πλήγωσε, και τον χαρακτηρίζει μια υπερευαισθησία που αν όμως την χρησιμοποιήσει θετικά, θα μπορέσει να βοηθήσει πολύ κόσμο που έχει ανάγκη κάποιον να νοιαστεί και να τον φροντίσει.    
 
Η Μαύρη Σελήνη στον 5ο οίκο: 
 
Μια αντίφαση συναισθημάτων χαρακτηρίζει το άτομο με τη Λίλιθ του στον 5ο οίκο. Από τη μια, θέλει να απολαύσει τη χαρά, τον έρωτα, τα παιδιά, τη δημιουργία στη ζωή του και από την άλλη, είτε τα φοβάται, είτε τα αποφεύγει εξαιτίας αυτού του φόβου και της ανασφάλειας. Το άτομο δυσκολεύεται να βρει τη χαρά στη ζωή του και κάποιες φορές μπορεί να φερθεί εξαιρετικά ριψοκίνδυνα, προκειμένου να νιώσει την έξαψη που αναζητά. Το καλό όμως είναι πως σπάνια αυτά τα άτομα το βάζουν κάτω, ακόμη κι όταν απογοητευτούν, γρήγορα θα ξανασηκωθούν και θα προχωρήσουν στη ζωή τους. Ξέρουν ευτυχώς να ελίσσονται και σύντομα μπορούν να αλλάξουν πορεία, αν δουν ότι δεν τους ωφελεί προς τα εκεί που βαδίζουν.  
 
Η Μαύρη Σελήνη στον 6ο οίκο: 
 
Εδώ οι τομείς που θα επηρεαστούν στη ζωή ενός ανθρώπου, είναι η σχέση με το σώμα του, την υγεία του, την εργασία. Θέματα, λοιπόν, μπορεί να προκύψουν σε ό, τι αφορά την καθημερινότητα του ατόμου ή τη φροντίδα του εαυτού του. Είτε ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα είναι εξαιρετικά οργανωμένος, σε σημείο μάλιστα καταναγκασμού, είτε θα τον χαρακτηρίζει η απόλυτη αποδιοργάνωση. Θέματα μπορεί να αντιμετωπίσει εξαιτίας κάποιων απόψεων του σχετικά με το θεσμό της εργασίας. Μια επαναστατικότητα που δεν του επιτρέπει πολλές φορές να ανεχτεί εντολές ή οδηγίες από τους άλλους, μπορεί να τον οδηγήσει σε ρήξεις με εργοδότες ή συναδέλφους. Σίγουρα, θα ήταν καλύτερα αν επέλεγε ένα ελεύθερο επάγγελμα. Όσον αφορά κάποια θέματα υγείας που κατά καιρούς μπορεί να αντιμετωπίζει, η καλύτερη θεραπεία για εκείνον θα ήταν μια ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος. 
 
Η Μαύρη Σελήνη στον 7ο οίκο: 
 
Αυτή η θέση της Λίλιθ επηρεάζει τις σχέσεις είτε φιλικές, είτε προσωπικές, και τις συνεργασίες του ατόμου. Γενικά, είτε θα εξαρτάται πολύ από τους άλλους, είτε θα προκαλεί, με έναν ασυνείδητο τρόπο, αφορμές για να υπάρξει ρήξη στις σχέσεις του. Απογοητεύσεις σε θέματα σχέσεων και επιλογών συντρόφων, οφείλονται στο γεγονός πως αναζητά το απόλυτο και το τέλειο στη ζωή του. Από την άλλη όμως, πολλές φορές μπορεί να τον εκμεταλλευτούν οι άλλοι, ακριβώς γιατί συνήθως δίνει πάντα το καλύτερο του εαυτού του, ωσότου τουλάχιστον να ανακαλύψει κατά πόσο καλά ή όχι έκανε και εμπιστεύθηκε ή επένδυσε συναισθηματικά σε κάποιους. 
 
Η Μαύρη Σελήνη στον 8ο οίκο: 
 
Εδώ το άτομο θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τα βαθύτερα ένστικτά του. Φυσικά, το σεξ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του. Είτε με το να δίνει μεγάλο μέρος της προσοχής του στο συγκεκριμένο θέμα, είτε ακόμη και με την απόλυτη αποχή του από αυτήν τη δραστηριότητα. Θέματα χρηματοοικονομικά ή κληρονομικά μπορεί να προκύψουν, αλλά, σίγουρα, οι όψεις που σχηματίζει η Λίλιθ θα μας βοηθήσουν να δούμε στο μέλλον για την έκβαση αυτών των θεμάτων.  Τα συγκεκριμένα όμως άτομα, μπορούν να αποφύγουν πολλά από αυτά που κατά καιρούς τους ταλαιπωρούν, αν εκμεταλλευτούν το φυσικό τους χάρισμα, που τους επιτρέπει να μπορούν να διακρίνουν κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων και να διακρίνουν τα πραγματικά κίνητρα των άλλων.  
 
Η Μαύρη Σελήνη στον 9ο οίκο: 
 
Οι προκλήσεις που θα συναντήσει στη ζωή του ο άνθρωπος με τη Λίλιθ στον 9ο οίκο του, σχετίζονται με την έννοια των ορίων ή των περιορισμών, όπως καλύτερα τα νιώθει εκείνος. Οτιδήποτε γνωστό και περιοριστικό τον πνίγει και τον ωθεί να το πολεμήσει. Μια απολυτότητα στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς τον χαρακτηρίζουν. Θέματα με τη δικαιοσύνη, τις ανώτατες σπουδές, τη θρησκεία ή το εξωτερικό, μπορεί να προκύψουν αλλά οι όψεις που σχηματίζει η Μαύρη Σελήνη θα μας βοηθήσουν να δούμε την έκβαση αυτών των καταστάσεων. Το άτομο δεν μπορεί να ανεχτεί να ζει μέσα σε συμβατικά όρια και κανόνες και γι’ αυτό θα κάνει οτιδήποτε για να τα αποτινάξει από επάνω του. Τον έλκουν άνθρωποι με ελεύθερο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. 
 
Η Μαύρη Σελήνη στο 10ο οίκο: 
 
Το να μπορέσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με κάτι πρωτοποριακό και ασυνήθιστο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον άνθρωπο με τη Λίλιθ στο 10ο οίκο. Δύσκολα θα ανεχτεί οποιαδήποτε εντολή και μπορεί να προκαλέσει ρήξεις στις  σχέσεις με εργοδότες του. Από την άλλη όμως, έχει εξαιρετικά πρωτότυπες ιδέες, που αν καταφέρει να τις υλοποιήσει, θα καινοτομήσει στον τομέα του. Ώσπου να το καταφέρει, θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στον επαγγελματικό του προσανατολισμό. Αν όμως χρησιμοποιήσει όλο του το δυναμικό θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση, θα το καταφέρει και θα αποτελέσει πρότυπο προς μίμηση από τους άλλους. 
 
Η Μαύρη Σελήνη στον 11ο οίκο: 
 
Θέματα με τους προσωπικούς στόχους που έχει θέσει στη ζωή του το άτομο μπορεί να προκύψουν, καθώς, επίσης, και θέματα που αφορούν επιλογές φιλικών σχέσεων ή με τη συμμετοχή του σε μεγάλες ομάδες με έναν κοινό σκοπό για το κοινωνικό σύνολο. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από τις όψεις που σχηματίζει η Μαύρη Σελήνη από το συγκεκριμένο οίκο. Γιατί όπως και σε όλες τις άλλες τις περιπτώσεις, είτε θα εκφραστεί με αποτελεσματικό τρόπο στη ζωή ενός ανθρώπου, είτε θα αποτελέσει τροχοπέδη στη ζωή του. Γενικά, θέλει να συμμετέχει και μπορεί να αφιερώσει τη ζωή του σε κάτι που αφορά το κοινό καλό και θα ωφελήσει την ανθρωπότητα. Αρκεί να καταφέρει να ελέγξει την τάση που έχει, πολλές φορές, να αναιρεί και να αμφισβητεί αυτά που έχει επιλέξει. 
 
Η Μαύρη Σελήνη στο 12ο οίκο: 
 
Αν το άτομο καταφέρει να αντιμετωπίσει τα βαθύτερα ένστικτά του και να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του, τότε πραγματικά θα έχει μπει στο δρόμο της προσωπικής του λύτρωσης. Ώσπου να το καταφέρει όμως, πολλές φορές μπορεί να γίνεται εχθρός του ίδιου του εαυτού του και αυτό εξαιτίας μιας μεγάλης υπερευαισθησίας που τον χαρακτηρίζει που πολλές φορές καταντά επιζήμια για την ψυχολογική και συναισθηματική ισορροπία του ανθρώπου. Αν καταφέρει να γνωρίσει τον εαυτό του, να τον αποδεχτεί και να τον αγαπήσει, τότε θα έχει πραγματικά σωθεί και θα πάψει να αιμορραγεί μέσα του εκείνο το ευαίσθητο κομμάτι της ψυχής του. Μπορεί πραγματικά να σταθεί ως φύλακας-άγγελος στους άλλους και να τους βοηθήσει. Αρκεί κάποια στιγμή να το πράξει και για τον ίδιο του τον εαυτό. 
 
 
 
Διαβάστε επίσης:
 
Ημερομηνία Τροποποίησης:
29-08-2014 20:25
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms