Η θέση του Ερμή από ζώδιο και τι σημαίνει για την προσωπικότητα του ατόμου.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
09
05
2014

Η θέση του Ερμή από ζώδιο και τι σημαίνει για την προσωπικότητα του ατόμου.

E-zwdia

 

Τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε από τη θέση του Ερμή από ζώδιο;

 

Ο ρόλος του Ερμή στο γενέθλιο χάρτη του κάθε ανθρώπου είναι πολύ σημαντικός. Αντιπροσωπεύει την ικανότητα του άτομου στην επικοινωνία, τον αναλυτικό λόγο, τη διάνοια, την ευστροφία. Για να διαβάσετε τον Αστρολογικό χάρτη σας πατήστε εδώ: Αστρολογικός Χάρτης.


Μάθετε τι ρόλο παίζει η θέση του Ερμή από ζώδιο:

 


Ο Ερμής στον Κριό.


Εδώ, ο άνθρωπος με τον Ερμή σ’ αυτή τη ζωδιακή θέση, είναι αρκετά παρορμητικός στον τρόπο που συνήθως εκφράζεται, απότομος και νευρικός. Σίγουρα, πάντως δεν θα λέγαμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του είναι η διακριτικότητα... Από την άλλη όμως, χαρακτηρίζεται από ειλικρινή διάθεση και καλές προθέσεις. Δεν είναι μνησίκακος και πολύ γρήγορα θα ξεχάσει τα κακώς κείμενα, γιατί έχει πιο σημαντικά και χαρούμενα πράγματα να κάνει στη ζωή του. Είναι ένας Ερμής οξυδερκής με γρήγορη αντίληψη. Το μόνο κακό είναι ότι κάποιες φορές το άτομο μπορεί να έχει θέμα με πονοκεφάλους, ακριβώς λόγω αυτής της νοητικής του υπερέντασης.
 


Ο Ερμής στον Ταύρο.
 


Τον άνθρωπο με τον Ερμή του στον Ταύρο, θα τον καταλάβεις από τον τρόπο που εκφράζεται και το χρόνο που χρειάζεται για να σκεφτεί. Μιλά πάντα με σταθερή και σίγουρη φωνή και δεν θα βιαστεί ποτέ να βγάλει γρήγορα συμπεράσματα. Όταν όμως έχει καταλήξει κάπου, δύσκολα θα του αλλάξεις τη γνώμη. Προσέχει αυτά που θα πει να μην τον βλάψουν είτε σε συναισθηματικό, είτε σε υλικό επίπεδο. Είναι αρκετά εγκρατής και μυαλωμένος. Δεν εκφράζει εύκολα, και σχεδόν ποτέ, όλα όσα αισθάνεται. Γενικά είναι ένα πρακτικό μυαλό που εκφράζεται με έναν ιδιαίτερα διπλωματικό τρόπο, ακριβώς για να μη χρησιμοποιηθεί ποτέ κάτι εναντίον του. Νιώθει καλά όταν έχει λυμένα τα οικονομικά του ή έστω ένα σταθερό εισόδημα, στο οποίο μπορεί να βασίζεται.Ο Ερμής στους Διδύμους.


Ο Ερμής στο σπίτι του! Γρήγορος, αεικίνητος, περίεργος, έξυπνος, αποτελεσματικός, έμπορας, ικανός δημοσιοσχεσίτης. Προσαρμοστικός, δραστήριος, λαλίστατος. Το θέμα είναι όμως ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και αυτό κάποια στιγμή του προκαλεί ιδιαίτερο στρες. Καλό είναι να βρει έναν τρόπο να διοχετεύει με τρόπο πιο υγιή για εκείνον όλη αυτήν την ενέργεια. Θέλει να μαθαίνει διαρκώς νέα πράγματα, χωρίς προκαταλήψεις και με καλές προθέσεις. Κάποιες φορές θα λέγαμε ότι τον χαρακτηρίζει μια σχετική επιπολαιότητα κι αυτό γιατί πολύ εύκολα μπορεί να παρατήσει στη μέση αυτό που μέχρι πριν λίγο τον απασχολούσε και το ενδιαφέρον του να στραφεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό.


Ο Ερμής στον Καρκίνο.


Ο άνθρωπος με τον Ερμή στον Καρκίνο, διακρίνεται από έναν συναισθηματικό τρόπο σκέψης, νοιάζεται για την οικογένεια και ένα καλό σπιτικό. Δείχνει, επίσης, ένα άτομο που νιώθει συχνά το μικρό παιδί της οικογένειας. Είναι πιστός, διακριτικός και καλοπροαίρετος. Κάτι που μπορεί να μην του είναι και πάντα τόσο ωφέλιμο… Έχει πολύ καλή μνήμη και ιδιαίτερα συναισθηματική μνήμη, που συνδέεται με ευαίσθητα και σημαντικά γεγονότα του παρελθόντος. Αυτό είναι ίσως κάτι που δεν τον αφήνει εύκολα να διαγράψει πράγματα από τη ζωή του. Είναι ένας άνθρωπος με ιδιαίτερα ευγενικούς τρόπους αλλά που ταυτόχρονα χρειάζεται ενθάρρυνση για να προχωρήσει στη ζωή του. Προτιμά να συναναστρέφεται και να ανοίγεται σε οικεία του πρόσωπα, παρά στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.


Ο Ερμής στο Λέοντα.

 

Ένας Ερμής αξιόπιστος, περήφανος που θα τα πει κι «έξω από τα δόντια», αν χρειαστεί. Χωρίς ποτέ όμως να θελήσει να προσβάλει τον άλλον ή να τον μειώσει. Το ζητούμενό του είναι το δίκαιο. Ιδιαίτερο ταλέντο η επικοινωνία του με τα παιδιά, καθώς και η κλίση του σε κάποιες καλές τέχνες. Πλούσια φαντασία για συγγραφή μυθιστορημάτων και δραματικό ταλέντο. Μια ρομαντική τάση που διαθέτει τον κάνει κάποιες φορές να εκφραστεί λίγο υπερβολικά ή να ωραιοποιεί τις καταστάσεις. Εκεί διακρίνουμε μια υποκειμενικότητα κάποιες φορές στην κρίση του, καθώς επίσης και ορισμένες φορές μια τάση επιπολαιότητας ή ναρκισσισμού.


Ο Ερμής στην Παρθένο.


Μια πολύ καλή θέση για τον Ερμή, γιατί το άτομο ξέρει τι θέλει και τι θα εξυπηρετήσει τους στόχους του. Ιδανική θέση για έναν αναλυτικό επιστήμονα, έμπορο ή τον τέλειο υπάλληλο. Ξέρει να ιεραρχεί τα πράγματα και τις καταστάσεις προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Διακρίνεται βέβαια και από μια ωφελιμιστική τάση αλλά πάντα για να φτάσει στο αποτέλεσμα που επιδιώκει. Διακρίνεται από μια καθαρότητα σκέψης και αποτελεσματικότητα οργάνωσης. Πρακτικός και ιδιαίτερα λογικός, τον ενδιαφέρει η ουσία και όχι το περιτύλιγμα. Αν υπάρχει κάτι που του απομυζά την ενέργεια είναι το ότι επιμένει στις λεπτομέρειες και χάνει την όλη εικόνα, εστιάζοντας μόνο σ’ ένα σημείο.


Ο Ερμής στο Ζυγό.


Ο ισορροπιστής, ασχολείται πολύ με θέματα που αφορούν τις συνεργασίες του ή θέματα συντροφικότητας. Εκφράζει μια έντονη ανάγκη για κοινωνική ζωή. Ξέρει να κάνει συμβιβασμούς, όταν το απαιτεί η κατάσταση και προς χάριν της αρμονίας, μέσα σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης. Το άτομο είναι δίκαιο, διακριτικό, λογικό και προσπαθεί, όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, να δει όλες τις πλευρές ενός ζητήματος. Η καλλιτεχνική του κλίση και το μέτρο της αισθητικής του βοηθούν το άτομο να ασχοληθεί με ανάλογα επαγγέλματα. Γενικά, τα περνάει όλα μέσα από ένα φίλτρο ευγένειας και διπλωματικότητας. Ο λόγος του γοητευτικός και τρυφερός, δεν γίνεται να μην αποσπάσει την προσοχή σου.


Ο Ερμής στο Σκορπιό.


Ιδιαίτερα εσωστρεφές και καχύποπτο το άτομο με αυτή τη θέση στον Ερμή του. Φτάνει στο σημείο να βλέπει αλήθειες ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχουν. Το ζώδιο του Σκορπιού τον βουτά σε μεγάλα βάθη, γι’ αυτό και δεν είναι η καλύτερη θέση για να εκφραστεί ο συγκεκριμένος πλανήτης. Από την άλλη όμως, έχει μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη διαισθητική νοημοσύνη κι αυτό τον βοηθά να βλέπει τα πράγματα σε βάθος. Πολλές φορές μπορεί να γίνει εξαιρετικά επίμονος σε κάτι, με αποτέλεσμα να διαταράσσονται οι σχέσεις με τους γύρω του. Αυτοσαρκάζεται και αγαπημένα του θέματα συζήτησης το σεξ και ο θάνατος. Κι ενώ από τη μια θέλει να ξέρει τα πάντα για τους άλλους, από την άλλη δεν θα εκμυστηρευτεί εύκολα τα δικά του.


Ο Ερμής στον Τοξότη.


Λίγο πολυλογά θα τον χαρακτηρίζαμε εδώ τον Ερμή, και με μια ανικανότητα συγκέντρωσης. Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια, τα σπορ, θέματα που σχετίζονται με τη θρησκεία και τη φιλοσοφία. Υπάρχει περίπτωση στη ζωή του ατόμου να προκύψουν νομικά θέματα. Φιλόδοξος, γενναιόδωρος, ανοιχτός στην επικοινωνία και προοδευτικός, είναι από τα σημαντικά υπέρ του σε αυτή τη θέση. Έχει ένα θέμα στο να ολοκληρώνει αυτό που αρχίζει και σε αυτό ευθύνεται το ότι βαριέται να συγκεντρώνεται κάπου ιδιαίτερα και για πολύ. Ο λόγος του είναι εύστοχος αλλά κάποιες φορές του λείπει η διακριτικότητα. Το σίγουρο όμως είναι ότι έχει πάντα κάτι ενδιαφέρον να πει.


Ο Ερμής στον Αιγόκερω.


Ένας Ερμής γήινος, πρακτικός και ευθύς. Θέλει όταν επικοινωνεί, να τον καταλαβαίνουν και να καταλαβαίνει και ο ίδιος σε βάθος το τι λένε οι άλλοι. Έχει συναίσθηση του καθήκοντος και αναλώνεται πολύ γύρω από την επαγγελματική του εξέλιξη. Το άτομο είναι διακριτικό, ευγενικό και προσεκτικό στους τρόπους του. Αν χάσει όμως την ψυχραιμία του, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικριτικό και ξέρει πώς να κάνει τον άλλον να πονέσει με αυτά που θα πει. Δεν μένει στα λόγια αλλά για να πειστεί θέλει πράξεις. Είναι προσεκτικός στις λεπτομέρειες και με πολύ καλή μνήμη. Έχει χιούμορ αλλά θα πρέπει να αισθανθεί άνετα σε μια παρέα για να το εκφράσει. Γενικά, δεν μπορεί τις πολύωρες και ανούσιες συζητήσεις.


Ο Ερμής στον Υδροχόο.


Ο Ερμής στο ρόλο του εφευρέτη, του πρωτοπόρου, του πρωτότυπου. Από την άλλη όμως, μπορεί και να λειτουργεί στα άκρα κι εκεί που κάτι το πίστευε και το υποστήριζε, ξαφνικά να τα αναθεωρήσει και να τα ακυρώσει όλα. Ο λόγος του είναι ωμός και ρεαλιστικός, σε σημείο που μπορεί να σοκάρει τους άλλους. Του αρέσει η θέση του παρατηρητή από το να συμμετέχει ο ίδιος μέσα σε κάποια γεγονότα. Υπάρχουν φορές που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εκκεντρικός κι αυτό που του αρέσει είναι όταν ξεβολεύει τους άλλους. Φυσικά χρωματίζεται από υψηλά ιδανικά, αλτρουιστικές και προοδευτικές ιδέες. Έχει θέμα όμως στο να καταφέρει να εκφραστεί σε συναισθηματικό επίπεδο.


Ο Ερμής στους Ιχθύς.


Ρομαντικός, ευαίσθητος, με ιδιαίτερα διαισθητική αντίληψη και ψυχικές ικανότητες. Είναι καλοπροαίρετος αλλά δεν καταφέρνει πάντα να επικοινωνήσει, έτσι ώστε είτε να καταλάβει καλά το τι του λένε οι άλλοι, είτε το τι και πως το λέει εκείνος στους άλλους. Ο τρόπος που επικοινωνεί καλύτερα είναι καθαρά διαισθαντικός. Κάποιες φορές μπορεί να γίνεται λίγο ανεδαφικός, αλλά από την άλλη, είναι ο ιδανικός Ερμής για τους καλλιτέχνες. Δυσκολεύεται να βάλει ένα πρόγραμμα στη ζωή του και διστάζει, πριν αποφασίσει για κάποιο σοβαρό ζήτημα. Κινείται περισσότερο συναισθηματικά και λιγότερο βάσει λογικής. Χωρίς πίστη σε κάτι, δεν μπορεί να προχωρήσει. Είναι ο Ερμής που νοιάζεται και πονά για τους αδικημένους, εκείνος που πάντα έχει μια καλή κουβέντα για όλους.

 

Διαβάστε επίσης:


Ο Ερμής στους 12 οίκους και τι δηλώνει για το πως επικοινωνούμε.
● 
Βασικά χαρακτηριστικά των Πλανητών.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
09-05-2014 19:55
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μ. Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σ. Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms