Η σπουδαιότητα των εκλείψεων και πως επηρεάζουν τη ζωή μας.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 8
12
09
2015

Η σπουδαιότητα των εκλείψεων και πως επηρεάζουν τη ζωή μας.

Από την Νάνσυ Πατμάνογλου

 

Η σημασία των εκλείψεων στη ζωή μας.

 

 

Από τους αρχαίους χρόνους οι άνθρωποι μελετούσαν τον ουρανό και προσάρμοζαν τη ζωή τους με βάση τα ουράνια φαινόμενα. Πολλές θεότητες και μύθοι έχουν δημιουργηθεί σε όλη την ιστορία, για τη δύναμη του ήλιου ή του φεγγαριού στην καθημερινή ζωή. Μνημεία, όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου, το Στόουνχεντζ και άλλα, χτίστηκαν με εκπληκτική ακρίβεια με βάση τα άστρα. Στο παρελθόν οι άνθρωποι φοβόντουσαν τις εκλείψεις και τις θεωρούσαν αρνητικές για γάμους, μάχες και σημαντικά γεγονότα, τα οποία δεν προγραμματίζονταν τις ημέρες της έκλειψης.

Η Σελήνη και ο Ήλιος, λόγω του ότι ασκούν σημαντική επιρροή πάνω στη γη, μπορεί να έχουν, επίσης, επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα, τον νου και τη συνείδηση. Η επιστήμη μας λέει ότι οι ηλιακές εκρήξεις μπορούν να επηρεάσουν τα ηλεκτρικά δίκτυα, τους δορυφόρους και τις επικοινωνίες, όπως τα κινητά τηλέφωνα.

Η Σελήνη μπορεί να επηρεάσει την ανθρώπινη συμπεριφορά, προκαλώντας ασυνήθιστες διαθέσεις. Οι άνθρωποι αισθάνονται άγχος, κυκλοθυμία, θλίψη και ανησυχία. Μπορεί να έχουν προβλήματα στον ύπνο, αλλαγές στην όρεξη, πρήξιμο ή πόνο στο σώμα, περίεργα συναισθήματα, ασυνήθιστα όνειρα με επισκέψεις από ανθρώπους που έχουν πεθάνει, εκρήξεις δημιουργικότητας, αναμνήσεις από προηγούμενες σχέσεις, δυσκολίες στις διαπροσωπικές επαφές, πόνο στο σώμα, ιδιαίτερα στους μυς και τις αρθρώσεις, και νευρικότητα.

Οι εκλείψεις είναι πολύ σημαντικά αστρολογικά γεγονότα και όμως είναι πολύ παρεξηγημένα. Η Ηλιακή έκλειψη μπορεί να προκύψει μόνο κατά τη στιγμή της Νέας Σελήνης. Κατά τη διάρκεια της Ηλιακής έκλειψης η Σελήνη ρίχνει στη γη σκιά. Η Σεληνιακή έκλειψη μπορεί να συμβεί μόνο κατά τη στιγμή της πανσελήνου. Κατά τη διάρκεια της Σεληνιακής έκλειψης η γη ρίχνει σκιά στη Σελήνη.

Οι εκλείψεις είναι από τα πιο σημαντικά αστρολογικά γεγονότα και τα αποτελέσματά τους μπορεί να γίνουν αισθητά και χρόνια μετά την έκλειψη. Είναι πάντα σημαντικές, ακόμα και όταν η έκλειψη δεν έρχεται σε επαφή με προσωπικούς πλανήτες στον χάρτη μας. Οι οίκοι στους οποίους πέφτουν οι εκλείψεις και οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τους τομείς της ζωής μας θα είναι στο επίκεντρο τους επόμενους μήνες και θα υποβληθούν σε κάποια αλλαγή.

 

Ηλιακές εκλείψεις.

 

Σε μια Ηλιακή έκλειψη η Σελήνη μπαίνει ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη και προσωρινά εμποδίζει το φως του Ήλιου. Σε αστρολογικό επίπεδο μια Ηλιακή έκλειψη αντιπροσωπεύει το παρελθόν και το ασυνείδητο (Σελήνη) και επισκιάζει τη συνειδητή έκφραση του εαυτού μας (ο Ήλιος). Εκείνο που βλέπουμε είναι η σκοτεινή, κρυφή πλευρά του φεγγαριού. Σε μια Ηλιακή έκλειψη είμαστε αναγκασμένοι να κοιτάξουμε τη σκιά του εαυτού μας και να την αναγνωρίσουμε.

Οι Ηλιακές εκλείψεις έχουν την τάση να συνδέονται με ξαφνικά γεγονότα που διαταράσσουν την κανονική λειτουργία της συνειδητής μας έκφρασης. Σηματοδοτούν μια κρίση που φαίνεται να έρχεται από το πουθενά και που απαιτεί ξαφνικά τη συνειδητή προσοχή μας και την εστίασή μας. Η πηγή αυτής της κρίσης δεν φαίνεται εξωτερικά και στην πραγματικότητα προέρχεται από το δικό μας ασυνείδητο. Όποιες και αν είναι οι καταστάσεις που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της Ηλιακής έκλειψης είναι προβολές της σκιάς του εαυτού μας, των φόβων μας, των μυστικών μας και των κακών δαιμόνων μας. Με την αναγνώριση και την αποδοχή αυτού του μέρους του εαυτού μας μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και να τις κρατήσουμε μακριά μας για να μην αναστατώνουν τη ζωή μας.

 

Σεληνιακές εκλείψεις.

 

Σε μια Σεληνιακή έκλειψη η Γη παρεμβάλλεται μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης, ρίχνοντας σκιά στο φεγγάρι και εμποδίζοντας το φως του ήλιου να φτάσει στη σελήνη.

Κατά τη διάρκεια μιας Σεληνιακής έκλειψης, τα άτομα που είναι πολύ ευαίσθητα στους σεληνιακούς κύκλους συχνά είναι πολύ αποπροσανατολισμένα. Οι Σεληνιακές εκλείψεις αποτελούν ευκαιρίες για να ξεφύγουμε από τον υφιστάμενο τρόπο ζωής και να προχωρήσουμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε ένα εξελικτικό άλμα, να επιδείξουμε κάποια διορατικότητα και να περάσουμε στην επόμενη φάση της ζωής μας.

Μια Σεληνιακή έκλειψη μπορεί να μας κάνει να έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση των κύκλων της ζωής μας και των συνηθειών μας, καθώς και των κίνητρων των πράξεών μας, σε ασυνείδητο επίπεδο. Μπορεί να αισθανόμαστε αποπροσανατολισμένοι και πολύ σκεπτικοί και θέλουμε να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα μας. Μπορεί να αποφασίσουμε είτε να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία δράσης, είτε να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτό που κάναμε στο παρελθόν.

 

Αποτελέσματα των εκλείψεων

 

Πρώτα απ’ όλα, ο γενικός κανόνας είναι ότι οι εκλείψεις αντιπροσωπεύουν μια κρίση, μια εστίαση και μια αλλαγή. Αν η έκλειψη κάνει όψη με έναν πλανήτη στο χάρτη μας ο πλανήτης αυτός θα συμμετέχει στις αλλαγές και τις δραστηριότητες.

Οι Ηλιακές εκλείψεις έχουν την τάση να μπερδεύουν τα πράγματα σε ένα φυσικό και συνειδητό επίπεδο, πολύ περισσότερο από ό, τι οι Σεληνιακές εκλείψεις, αν και η Σεληνιακή έκλειψη μπορεί να μας κάνει να έχουμε πλήρη επίγνωση των συναισθημάτων μας. Μια Ηλιακή έκλειψη, σε σύνοδο με την Αφροδίτη, για παράδειγμα, μπορεί να υποδεικνύει ότι τα αισθηματικά ή οικονομικά μας θέματα και οι ανάγκες μας θα έρθουν στο προσκήνιο τους επόμενους μήνες και θα απαιτήσουν κάποια συνειδητή και άμεση προσοχή. Μια Σεληνιακή έκλειψη, σε σύνοδο με την Αφροδίτη, θα μπορούσε να έχει να κάνει περισσότερο με αισθηματικά ή οικονομικά σχέδια και όχι άμεσα με γεγονότα.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τις εκλείψεις είναι ότι τα αποτελέσματά τους διαρκούν ακόμα και χρόνια! Τα βασικά γεγονότα μπορούν να συμβούν μέσα στον πρώτο μήνα και η ζωή μας δραστηριοποιείται αρκετά, αλλά για να κατανοήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε τα μαθήματά μας χρειάζεται καιρός.

Συγκεκριμένα:

Η επίδραση των εκλείψεων διαρκεί για αρκετά χρόνια αν πέσει σε σταθερό ζώδιο, δηλαδή στον Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό ή Υδροχόο. Αν η έκλειψη πέσει σε μεταβλητό ζώδιο, δηλαδή στους Δίδυμους, Παρθένο, Τοξότη ή Ιχθύ, οι επιπτώσεις ξεκινάνε νωρίτερα και συνεχίζουν μέχρι έξι μήνες. Εάν πέσει σε παρορμητικό ζώδιο, δηλαδή, στον Κριό, Καρκίνο, Ζυγό ή Αιγόκερω, τα αποτελέσματά της διαρκούν για σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι επιπτώσεις των εκλείψεων διαρκούν για τόσο καιρό, όση είναι και η διάρκεια της έκλειψης σε ώρες. Εάν, για παράδειγμα, η έκλειψη διαρκέσει μία ώρα, τα αποτελέσματα της θα διαρκέσουν για περίπου ένα χρόνο.

Ο οίκος στον γενέθλιο χάρτη, όπου θα συμβεί η έκλειψη, θα υποστεί προβλήματα.

Οι πιο επικίνδυνες επιπτώσεις είναι αν η έκλειψη πέφτει στον Ήλιο, τη Σελήνη ή τον Ωροσκόπο.

Μια έκλειψη που πέφτει πάνω σε έναν γενέθλιο πλανήτη (σύνοδο) αποδυναμώνει την επίδραση αυτού του πλανήτη. Αν είναι σε αντίθεση με έναν γενέθλιο πλανήτη αυξάνει τη δύναμη αυτού του πλανήτη.

Αν υπάρχουν σημαντικές διελεύσεις πάνω στον πλανήτη, που δέχεται την επιρροή της έκλειψης, η έκλειψη θα έχει τα μέγιστα αποτελέσματα, όσον αφορά τη σημασία του διερχόμενου πλανήτη.

 

Ημερομηνία Τροποποίησης:
12-09-2015 13:14
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms