Ο Κρόνος στους 12 οίκους. Επιρροή και ανάλυση.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
13
06
2014

Ο Κρόνος στους 12 οίκους. Επιρροή και ανάλυση.

E-zwdia

Τι σηματοδοτεί ο Κρόνος στη ζωή μας;
 

Κατά καιρούς, έχουμε χρεώσει σε αυτόν τον πλανήτη πολλά από τα δεινά που ζήσαμε ή ζούμε στη ζωή μας. Τον συνδέουμε συνήθως με ό, τι έχει σχέση με τον πόνο, τη δυσκολία, τη στέρηση, το χωρισμό… αλλά και με την ωριμότητα, τη συνειδητοποίηση, τη δικαιοσύνη, τα όρια που κάθε φορά χρειάζεται ή όχι να ξεπεράσουμε. Σίγουρα, όταν ο Κρόνος μας φέρνει αντιμέτωπους με δυσκολίες, στην πραγματικότητα μας καλεί να «μεγαλώσουμε», να ωριμάσουμε, να ξεφύγουμε από τους φόβους μας, να αποδεσμευτούμε από «βάρη» που δεν τα είχαμε συνειδητοποιήσει και να αντικρύσουμε την πραγματική αλήθεια.

Μπορεί ως δάσκαλος να είναι αυστηρός αλλά σίγουρα όχι άδικος. Αν κάτι δεν αξίζει να μείνει στη ζωή μας, τότε θα έρθει η στιγμή που ο Κρόνος θα μας ταρακουνήσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να το συνειδητοποιήσουμε και να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο. Όσο δεν παίρνουμε το μήνυμα, τόσο θα συνεχίζει, ώσπου κάποια στιγμή …θα φανεί ως η πιο φυσική εξέλιξη. Για να διαβάσετε τον Αστρολογικό σας Χάρτη, κάντε κλικ εδώ: Αστρολογικός Χάρτης

 
 
Διαβάστε επίσης:
 

 

Ο Κρόνος στον 1ο οίκο:

Το άτομο με τον Κρόνο στον πρώτο του οίκο, ξεχωρίζει από μια σοβαρότητα που τον χαρακτηρίζει. Σαν να ορθώνεται ένας τοίχος ανάμεσα σ’ εκείνον και τους άλλους. Κουβαλά πολλά «πρέπει» και πεποιθήσεις που εγκλωβίζουν την έκφρασή του. Γενικά, όλα στη ζωή του τα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά, είναι αυστηρός στην κριτική του, συνήθως υπάρχει μια έλλειψη αυθορμητισμού και ενώ μπορεί να επιθυμεί να κάνει πράγματα, κάτι τον συγκρατεί και δεν τολμά εύκολα. Συνήθως, είναι απόλυτος στις απόψεις του και ασκεί με κάποιο τρόπο έλεγχο και κριτική στους άλλους. Είναι όμως ευσυνείδητος, σοβαρός και φορτώνεται ευθύνες από τους γύρω του. Χρειάζεται να μάθει να χαλαρώνει λίγο και να απολαμβάνει περισσότερα πράγματα στη ζωή του.

Ο Κρόνος στο 2ο οίκο:

Εδώ ο Κρόνος στερεί από το άτομο το αίσθημα της ικανοποίησης. Όσα κι αν αποκτήσει, δύσκολα θα ικανοποιηθεί  και μερικές φορές υπάρχει μια «τσιγγουνιά», σε συναισθηματικό και υλικό επίπεδο. Ο άνθρωπος με αυτή τη θέση στον Κρόνο του, έχει ενοχές στο να απολαμβάνει πράγματα στη ζωή του και είναι αρκετά συγκρατημένος. Είναι, όμως, πρακτικός, λογικός και υπεύθυνος με τα χρήματα που τα κερδίζει με σκληρή εργασία. Μερικές φορές, μπορεί να νιώθει ότι δεν είναι αγαπητός και αυτό του δημιουργεί ψυχολογικά θέματα. Δύσκολα θα εκφράσει τα συναισθήματά του και μπορεί να δίνει λάθος εικόνα στους άλλους. Χρειάζεται να μάθει να εκφράζει αυτά που νιώθει για να μπορέσει να επικοινωνήσει με εκείνους που τον ενδιαφέρουν. 

Ο Κρόνος στον 3ο οίκο:

Ο Κρόνος εδώ προσδίδει στο άτομο έναν ώριμο τρόπο σκέψης και προγραμματισμού. Πολύ πιθανόν, με κάποιο τρόπο να έχει «προγραμματιστεί» κοινωνικά ή να σκέφτεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο που δεν αλλάζει εύκολα. Δεν παύει όμως να έχει ορθή κρίση και να είναι σε θέση να βλέπει αντικειμενικά τα πράγματα. Αν όμως ο Κρόνος δεν κάνει θετικές όψεις, το άτομο μπορεί να φοβάται να εκφραστεί, γιατί δεν νιώθει ιδιαίτερα έξυπνο ή γιατί μπορεί να μην είναι σωστά αυτά που θα πει. Δίνει περισσότερη αξία σε αυτά που λένε οι άλλοι και περιορίζει το δικό του τρόπο έκφρασης. Καλό είναι αυτός ο άνθρωπος να μάθει να εκφράζει περισσότερο τα δικά του θέλω και ανάγκες, να γνωρίσει και να αποδεχτεί περισσότερο τον εαυτό του και να μάθει να μη δίνει τόση σημασία σε αυτά που λένε οι άλλοι.  

Ο Κρόνος στον 4ο οίκο:

Το άτομο διακρίνεται από έναν συντηρητικό τρόπο συμπεριφοράς και σκέψης. Η οικογένεια με κάποιο τρόπο έχει παίξει έναν ρόλο τροχοπέδης στη ζωή του, είτε μέσα από δύσκολες στιγμές που βίωσε στα παιδικά του χρόνια, είτε μέσα από μεγάλη καταπίεση. Αυτό που του προσδίδει ασφάλεια είναι να αποκτήσει ακίνητη περιουσία και να ζήσει μια σταθερή και χωρίς πολλές «εκπλήξεις» ζωή. Συνήθως, σε μεγαλύτερη ηλικία καταφέρνει να βρει το προσωπικό του στίγμα και να πετύχει τις φιλοδοξίες του. Έχει έναν φόβο απέναντι στη συναισθηματική οικειότητα και για να «ανοιχτεί», χρειάζεται να νιώσει πρώτα ασφαλής και μέσα σε μια μόνιμη σχέση. Ο άνθρωπος εδώ χρειάζεται να αποδεχτεί και να αγαπήσει πρώτα ο ίδιος τον εαυτό του και έτσι να πάψει να εξαρτάται από τη γνώμη των άλλων.  

Ο Κρόνος στον 5ο οίκο:

Στον οίκο της χαράς και της δημιουργίας, καταλαβαίνουμε ότι ο Κρόνος εδώ θα λειτουργήσει ανασταλτικά στη ζωή του ανθρώπου. Συχνά, το συγκεκριμένο άτομο διακατέχεται από ενοχές και δεν αφήνει τον εαυτό του εύκολα να χαρεί. Νιώθει ανικανοποίητο στις προσωπικές του σχέσεις και αυτό σχετίζεται με το ότι ένιωσε έλλειψη αγάπης στην παιδική του ηλικία. Κάποιες φορές, αισθάνεται συναισθηματικά αδιάφορος και δείχνει το ενδιαφέρον του κάνοντας υλικά δώρα. Έλκεται ερωτικά από μεγαλύτερης ηλικίας άτομα και απέναντι στα παιδιά του μπορεί να είναι ιδιαίτερα εξουσιαστικός. Εάν όμως το άτομο βρει τον τρόπο, ώστε η ενέργεια του Κρόνου να διοχετευθεί δημιουργικά και αποτελεσματικά, τότε μετριάζεται κατά πολύ ο βαθμός δυσκολίας αυτού του πλανήτη.

Ο Κρόνος στον 6ο οίκο:

Το άτομο με αυτή τη θέση στον Κρόνο του, είναι ιδιαίτερα αναλυτικό και τακτικό στη ζωή του. Όλα τα αντιμετωπίζει με μεγάλη υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με αποτέλεσμα να χάνει τις μικρές καθημερινές χαρές της ζωής. Ορισμένες φορές, μπορεί να φτάσει σε όρια ψυχαναγκασμού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει πάντα μια αρμονική ισορροπία μεταξύ του εσωτερικού του κόσμου και την εξωτερική εικόνα που δείχνει. Ενώ παρουσιάζεται ως ένα πολύ συγκροτημένο άτομο, στην πραγματικότητα μέσα του υπάρχει μια «αταξία». Αδιαφορεί για τις εσωτερικές του ανάγκες και ως φυσικό επακόλουθο υπάρχει αυτή η ανισορροπία που μπερδεύει τόσο εκείνον, όσο και τους άλλους. Θέματα υγείας μπορεί κατά καιρούς να προκύπτουν αλλά το πόσο σοβαρά ή όχι θα είναι, εξαρτάται από τις όψεις που σχηματίζει από αυτήν τη θέση.

Ο Κρόνος στον 7ο οίκο:


Μεγάλη σημασία για το συγκεκριμένο άτομο έχει ο τομέας του γάμου ή των συνεργασιών που κάνει στη ζωή του. Τον έλκουν συνήθως μεγαλύτεροι σύντροφοι και εκείνοι που έχουν κάποιο κοινωνικό κύρος. Χαρακτηρίζεται από την υπομονή του κι αυτό μπορεί να βοηθήσει το γάμο ή τις συνεργασίες του. Ακόμη κι αν δεν νιώθει ευτυχισμένος μέσα στο γάμο του, δύσκολα θα πάρει την απόφαση να χωρίσει. Είναι ιδιαίτερα υπεύθυνος στη δουλειά του αλλά αν ο Κρόνος δεν κάνει θετικές όψεις, χρειάζεται να είναι πολύ προσεκτικός στις συνεργασίες του. Επίσης, στη ζωή του μπορεί να προκύψουν θέματα με συμβόλαια ή αντιδικίες. Το άτομο χρειάζεται πρώτα να μάθει να συνδέεται με τον εαυτό του, ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει καλύτερα με το εξωτερικό του περιβάλλον. 

Ο Κρόνος στον 8ο οίκο:

Ο άνθρωπος με τον Κρόνο του στον 8ο οίκο χαρακτηρίζεται από μια έντονη κτητικότητα. Είναι όμως μια θέση που αν ο Κρόνος σχηματίζει θετικές όψεις, μπορεί να φέρει περιουσιακά στοιχεία από κληρονομιές, συνήθως όμως αυτό μπορεί να συμβεί σε μεγαλύτερη ηλικία. Έχει μεγάλη ανάγκη να εκφραστεί συναισθηματικά και να συνδεθεί αλλά δυσκολεύεται. Διαχειρίζεται με σωστό τρόπο τα οικονομικά του αλλά χρειάζεται να προσέχει είτε τις χρηματικές συναλλαγές με άλλους, είτε το ενδεχόμενο να υπάρξουν θέματα με τα οικονομικά του συντρόφου του. Ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει, μπορεί να υπάρξουν κάποιες δυσλειτουργίες στη σεξουαλική και κοινωνική του έκφραση.  

Ο Κρόνος στον 9ο οίκο:


Το άτομο εκδηλώνει μια ιδιαίτερη ισχυρογνωμοσύνη,  ένα πείσμα ή κάποια σοβαρή άποψη για φιλοσοφικά και θρησκευτικά ζητήματα. Γενικότερα έχει μια πολύ σοβαρή άποψη για τη ζωή. Δύσκολη θέση ορισμένες φορές κι αυτό γιατί το άτομο μπορεί να παγιωθεί μέσα στις ανώτερες απόψεις του για τη ζωή, με αποτέλεσμα να χάνει τις απλές χαρές και να μην είναι σε θέση να βιώνει πιο ανάλαφρα τα πράγματα. Μπορεί να προκύψουν θέματα με το εξωτερικό, νομικές υποθέσεις ή τις ανώτερες σπουδές του. Αν ο Κρόνος κάνει καλές όψεις, όλα αυτά εκφράζονται με θετικό τρόπο στη ζωή του ατόμου. Διακατέχεται από μια πνευματική και φιλοσοφική άποψη για τη ζωή. Αν οι όψεις είναι αρνητικές, μπορεί να έχουμε το άτομο που κατά καιρούς φανατίζεται για κάποια πιστεύω αλλά που στην πορεία της ζωής μόνος του τα ακυρώνει και τα αναθεωρεί. 

Ο Κρόνος στον 10ο οίκο:

Εδώ Ο Κρόνος βρίσκεται στο σπίτι του. Δεν παύει όμως να ασκεί πίεση και πολλές φορές στέρηση επαγγελματικής ανόδου. Αυτό εξαρτάται από τη ζωδιακή θέση αλλά κυρίως από τις όψεις που σχηματίζει. Συνήθως δεν αναλώνεται σε άσκοπες κοινωνικότητες αλλά κάθε επαφή θα πρέπει να έχει κάποια χρησιμότητα για την εξέλιξη του ατόμου. Είναι αυτόνομος, ανεξάρτητος και εργάζεται σκληρά, προκειμένου να πετύχει. Ο Κρόνος εδώ ωθεί το άτομο να κατακτήσει τη θέση του στην κοινωνία μέσα από την επαγγελματική του αναγνώριση. Μπορεί στην παιδική ηλικία να υπήρξε ρήξη στις σχέσεις του με έναν από τους δυο γονείς, λόγω μιας ιδιαίτερης καταπίεσης εκ μέρους τους. Γενικά, το άτομο έχει πολλές φιλοδοξίες και θέλει να έχει εξουσία και επιτυχίες στη ζωή του. 

Ο Κρόνος στον 11ο οίκο:

Το συγκεκριμένο άτομο επιζητά στη ζωή του σοβαρούς φίλους και συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας. Αν δεν τους βρει, επιλέγει τη μοναξιά. Εάν βοηθάει και το σύνολο του ωροσκοπίου του, θα δει τους στόχους του να υλοποιούνται, πάντα όμως με μόχθο και σκληρή δουλειά, είτε σε πρακτικό, είτε σε διανοητικό επίπεδο. Οι φιλίες του είναι για μια ζωή και αν τον προδώσουν, δύσκολα το ξεπερνά. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε δράσεις με μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση ότι ευνοούν οι όψεις που σχηματίζει ο Κρόνος. Στην αντίθετη περίπτωση, έχουμε έναν άνθρωπο που νιώθει ξένος με τον κοινωνικό του περίγυρο και δύσκολα εμπιστεύεται. 

Ο Κρόνος στον 12ο οίκο:

Το άτομο νιώθει εγκλωβισμένο και περιορισμένο με αυτή τη θέση στον Κρόνο του. Δύσκολα καταφέρνει να εκφραστεί και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο αποπροσανατολισμό στη ζωή του. Κατάλληλη θέση όμως για όσους εργάζονται σε φυλακές, ιδρύματα και νοσοκομεία. Θέματα υγείας μπορεί να προκύψουν. Κατά καιρούς βιώνει μεγάλη μοναξιά στη ζωή του, είτε από μια τάση του που υπάρχει προς τη μελαγχολία, είτε από μια προσωπική ανάγκη να μένει περισσότερο χρόνο μόνος του. Χαρακτηρίζεται από έλλειψη αυτοπεποίθησης και ένα αίσθημα αδικίας. Αν εργάζεται σε απομονωμένα μέρη, που δεν έχουν συχνή επαφή με πολλούς ανθρώπους, λειτουργεί και αποδίδει καλύτερα.
 
 

Ημερομηνία Τροποποίησης:
13-06-2014 22:03
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms