Πως λειτουργούν τα 12 ζώδια μέσα στην οικονομική κρίση.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
30
09
2013

Πως λειτουργούν τα 12 ζώδια μέσα στην οικονομική κρίση.

E-zwdia

 

Ζώδια και Οικονομική κρίση.


12 ζώδια και τουλάχιστον 12 διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο, που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Η κρίση αυτή έχει πολλά πρόσωπα, πέρα από τα θεμέλια της οικονομίας που κλονίζονται με το πώς και που αυτή είχε στηριχτεί όλα αυτά τα χρόνια, διανύουμε παράλληλα και άλλες μορφές κρίσεων που είτε έπονται της οικονομικής, είτε προηγούνταν αυτής, όπως κρίση αξιών, κρίση στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, κρίση όμως και στη σχέση που έχουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Για άλλους αυτή η κατάσταση στάθηκε αφορμή για έναν επαναπροσδιορισμό στη ζωή τους και για κάποιους άλλους, το αξεπέραστο εμπόδιο για να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Το θέμα, όμως, δεν είναι να βαρύνουμε κι άλλο την ήδη δύσκολη περίοδο που διανύουμε αλλά να δούμε έστω και επιγραμματικά, - και γιατί όχι, ακόμη και με μια δόση χιούμορ - την τάση που έχουμε ως άνθρωποι να αντιμετωπίζουμε τα απρόοπτα και τις προκλήσεις στη ζωή μας. Γιατί ναι, ίσως μόνο ως προκλήσεις θα τους άξιζε να τα θεωρήσουμε, όπως επίσης και ως μια εξαιρετική ευκαιρία για να ξεφύγουμε από τις πεπατημένες άλλων εποχών και άλλων ανθρώπων. 

 

Πως αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο την οικονομική κρίση σύμφωνα με την Αστρολογία και πως αντιδρά στα απρόοπτα και τις προκλήσεις που θα του παρουσιαστούν;

 

ΚΡΙΟΣ -

Δεν «μασάει» εύκολα απ' αυτά ένας γνήσιος Κριός! Θα ορμήσει μπροστά, θα παλέψει με νύχια και με δόντια, θα βάλει τη σκέψη του να δουλεύει υπερωρίες, θα ξενυχτήσει πάνω σε νέα projects, η φαντασία και η αισιοδοξία του θα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί του. Αν όμως στο τέλος δεν τα καταφέρει, είναι εξαιρετικά επιρρεπής στο να πέσει σε βαθιά κατάθλιψη. Ξοδεύοντας όλη την ορμή και τον ενθουσιασμό του, κατά τη διάρκεια του αγώνα του, στερεύει από δυνάμεις και χρειάζεται κάτι εξαιρετικά δυνατό για να συνέλθει. Έναν έρωτα ίσως...; 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος στην αρχή θα κλονιστεί, έως και θα τρομάξει. Συνήθως, βέβαια, έχει κάνει από πριν το κουμάντο του και δεν θα βρεθεί εντελώς απροετοίμαστος. Ακόμη κι αν κάποια στιγμή νιώσει ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό του, θα χρησιμοποιήσει τη θρυλική τετράγωνη λογική του και η ψυχραιμία, στο τέλος, θα υπερισχύσει. Το ένστικτο επιβίωσης και αυτοσυντήρησης σε έναν Ταύρο είναι εξαιρετικά δυνατό και θα βρει οπωσδήποτε τρόπο για να προστατέψει τον εαυτό του. Θα κάτσει και θα καταστρώσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και θα περιμένει με σιγουριά και υπομονή να δρέψει τους καρπούς του.

ΔΙΔΥΜΟΙ -

Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ποτέ άπραγος ένας Δίδυμος. Εφτάψυχο θα τον χαρακτήριζε κάποιος. Θα κινήσει γη και ουρανό, θα ψάξει να βρει όλες τις παλιές του ατζέντες και θα επικοινωνήσει αυτό που τον απασχολεί με φίλους και γνωστούς που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Μπορεί κάποιες στιγμές να δείξει ότι πανικοβάλλεται αλλά ο πανικός στην προκειμένη περίπτωση, δεν τον ακινητοποιεί, όπως συμβαίνει με κάποιους άλλους αλλά αντίθετα, τον ενεργοποιεί και δεν θέλει να αφήνει χρόνο για χάσιμο. Ο Δίδυμος ως φύση πολυπράγμων και αεικίνητη, δυσκολεύεται εξαιρετικά να πέσει σε απραξία κι είναι ίσως το μόνο που φοβάται.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πως; Τι; Κρίση; Βουρ για το σούπερ μάρκετ και για προμήθειες! Τι θα φάει η οικογένεια; Πως θα συντηρηθούν σε μια φάση δύσκολη; Ο Καρκίνος το πρώτο που θα σκεφτεί και θα τον ανησυχήσει, είναι η πρακτική πλευρά του θέματος, η συντήρηση και η επιβίωση της οικογένειάς του. Θέλει, αν γίνεται, να έχει ένα κελάρι γεμάτο προμήθειες, μην και τυχόν έρθει μια ώρα ανάγκης, ο μη γένοιτο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κοντά σε έναν Καρκίνο, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ κανείς να πεινάσει. Με έναν τρόπο μαγικό, όπως καταφέρνει από το τίποτα να κάνει μια σκηνή να μοιάζει με κανονικό σπιτικό και με όλα τα κομφόρ, άλλο τόσο μαγικά, καταφέρνει να σου φτιάξει πλήρες μενού, από το τίποτα σχεδόν. 

ΛΕΩΝ

Ορίστε; Τι είπατε; Ποιά κρίση; Δύσκολα θα το «χωνέψει» ένας Λέοντας ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει συνήθειες. Μπορεί οι υπόλοιποι στο σπίτι να κάνουν περικοπές αλλά εκείνος δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει το... τένις ή κάποιο από τα αγαπημένα του χόμπι.  Φυσικά και μέσα του ανησυχεί βαθιά, φυσικά και τρομοκρατείται στην ιδέα να μην μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του ή στους άλλους αυτά που πραγματικά θέλει. Αλλά από την άλλη, δεν θέλει και να παραιτηθεί. Ο κόσμος να «καίγεται», θα βρει οπωσδήποτε έναν τρόπο για να στολίσει την καθημερινότητα τη δική του και των αγαπημένων του, μπορεί για παράδειγμα, να προσφέρει κάτι ευτελούς οικονομικής αξίας αλλά να το κάνει με τέτοιο τρόπο που να φαντάζει πραγματικά ξεχωριστό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ -

Τα χάπια του τα αντιόξινα επειγόντως! Το άγχος χτυπάει κόκκινο και το στομάχι του ανάβει φωτιές. Εκείνος που ακόμη και σε καλές συνθήκες νιώθει αγχωμένος, φαντάσου τον τώρα που δικαιολογημένα μπορεί να νιώθει ανασφαλής. Καλά, δεν το συζητάμε να χάσει τη δουλειά του... Έχει μεγάλη ανάγκη από την ασφάλεια που του παρέχει η καθημερινή του ρουτίνα. Αν διαταραχτεί κάτι, πόσο μάλλον αυτός ο σημαντικός τομέας της ζωής του, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Αυτό που θα μπορούσε να τον βοηθήσει, πέρα από μερικές βαθιές εισπνοές, είναι να βρει κάπου να διοχετεύσει την ανάγκη του να προσφέρει. Το μόνο καλό είναι ότι την εποχή που διανύουμε, βρίθουν οι ευκαιρίες και οι συλλογικότητες που θα μπορούσε να το κάνει.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είτε θα το ρίξει στην «παλαβή», είτε θα πέσει σε μαύρη κατάθλιψη. Ο μόνος τρόπος να αποφύγει τις ακραίες λύσεις, είναι να έχει κοντά του αγαπημένα πρόσωπα. Οι φίλοι ή ο σύντροφός του, είναι η πυξίδα για να μη χαθεί στη ζωή του. Έχει ανάγκη να νιώθει πως όλα είναι καλώς καμωμένα και η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας είναι πολύ σκληρή. Ευτυχώς όμως για εκείνον, εκεί που κάποιος θα θεωρούσε ότι το έβαλε οριστικά κάτω, κάτι συμβαίνει ξαφνικά και η αέρινη φύση του τον απογειώνει και πάλι. Κάποια ξαφνική έμπνευση ή ένα νέο χειρονακτικό χόμπι, μπορεί να σταθεί το καλύτερο φάρμακο για τη δική του περίπτωση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά, η σχέση του Σκορπιού με το χρήμα είναι πολύ ιδιαίτερη. Με έναν περίεργο τρόπο, ακόμη κι αν αυτά έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα, εκείνος δεν ανησυχεί κι αυτό γιατί ξέρει ότι με έναν μαγικό τρόπο, θα του έρθουν την κατάλληλη στιγμή που θα τα χρειάζεται. Κι επειδή αυτή η πεποίθηση είναι βαθιά ριζωμένη μέσα του, έτσι και συμβαίνει. Έχοντας όμως την τάση να ασκεί στα πάντα έλεγχο στη ζωή του, φυσικό είναι σε περίοδο κρίσης να περνάει μεγάλα ζόρια. Αυτό όμως συνήθως συμβαίνει γιατί για οτιδήποτε τον απασχολεί, τα σκέφτεται όλα μαζί, με αποτέλεσμα να «πέφτει ο ουρανός και να τον πλακώνει». Ευτυχώς όμως, από την άλλη πλευρά κι εκεί που κάποιος άλλος στη θέση του θα χρειαζόταν οπωσδήποτε ιατρική βοήθεια, εκείνος καταφέρνει και επιβιώνει με το δικό του πάντα στυλ!


ΤΟΞΟΤΗΣ

Βρε όχι που θα κάτσει να σκάσει! Το θέμα το έχει φιλοσοφήσει από παλιά, οπότε ακόμη κι αν για κάποιο διάστημα νιώσει ιδιαίτερα πιεσμένος, αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Η αισιόδοξη φύση του, μετά από λίγο, θα τον ωθήσει και πάλι μπροστά. Για εκείνον είναι πολύ σημαντική η οπτική από την οποία θα αντιμετωπίσει αυτό που τον απασχολεί. Ξέρει ότι όλα κάποια στιγμή περνάνε και ότι για καθετί υπάρχει η κατάλληλη λύση. Διατηρεί, λοιπόν, την ψυχραιμία του κι έτσι καταφέρνει να παραμένει νηφάλιος και να αφουγκράζεται τις ευκαιρίες που περνούν από δίπλα του. Γενικά, προσαρμόζεται εύκολα στις αλλαγές, αρκεί κάτι να μην του στερήσει την ελευθερία του να σκέφτεται και να κινείται όπως επιθυμεί στη ζωή του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η επαγγελματική αποκατάσταση ενός Αιγόκερου είναι το Α και το Ω στη ζωή του. Μπορείτε, λοιπόν, πολύ καλά να φανταστείτε σε τι κατάσταση μπορεί να βρίσκεται ένας Αιγόκερως σε περίπτωση ανεργίας. Το γεγονός αυτό, από μόνο του επισκιάζει όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής του. Με αποτέλεσμα, να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάστασή του. Η ανάγκη που έχει να διατηρεί υπό έλεγχο τα πάντα, γυρίζει ως μπούμερανγκ στη ζωή του. Χρειάζεται να μάθει για λίγο να χαλαρώνει και να προσπαθήσει να ισορροπήσει συναισθηματικά. Αν ασχολείται με κάποιο σπορ, μπορεί να βρει μια υγιή διέξοδο αποφόρτισης.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ευκαιρία για μια νέα αρχή! Εξάλλου, είχε βαρεθεί τη δουλειά στην οποία βρισκόταν... τώρα έχει κάθε λόγο για να προχωρήσει μπροστά! Ακόμη κι αν κάποιες φορές νιώσει κάποια ανασφάλεια, σταθερό ζώδιο κι εκείνος γαρ, αυτό δεν κρατά για πολύ. Η αισιοδοξία που τον χαρακτηρίζει θα σταθεί το πιο ισχυρό του «όπλο» για να παλέψει σε οποιαδήποτε αντίξοη συνθήκη. Επίσης, στην εποχή που ζούμε, βρίσκει το προσωπικό του στίγμα στη ζωή. Εκείνος δεν είναι φτιαγμένος για να εφησυχάζει αλλά για να κάνει επαναστάσεις και να προσφέρει στους αδυνάτους. Εδώ στις καλές εποχές και ήταν ικανός να τα γκρεμίσει όλα για να τα ξαναχτίσει από την αρχή, εδώ θα κωλώσει...;

ΙΧΘΥΣ

Οι καλλιτέχνες του ζωδιακού περνάνε διάφορες φάσεις αλλά πάντα καταφέρνουν να μας εκπλήσσουν. Από τη μια ο πανικός και από την άλλη, η απόλυτη αποδοχή μιας κατάστασης, που νιώθουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν. Η ευαίσθητη φύση όμως ενός Ιχθύ, τον ωθεί να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που έχουν ανάγκη κι έτσι καταφέρνει να αλλάξει και τη δική του προοπτική. Μια τέτοια κατάσταση κρίσης τον κάνει περισσότερο να εστιάζει στα σημαντικά πράγματα της ζωής, όπως είναι η υγεία και η αγάπη. Τελικά, κι ενώ νιώθει ότι έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου, στο τέλος λυτρώνεται και μαζί του παραδειγματίζονται κι εκείνοι που ζουν κοντά του.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
30-09-2013 13:49
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
875 Κλήση