Quantcast
Έρως ανίκατε Μάχαν! Πως αντιμετωπίζουν τα ζώδια την αιώνια μάχη της αγάπης;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
01
08
2019

Έρως ανίκατε Μάχαν! Πως αντιμετωπίζουν τα ζώδια την αιώνια μάχη της αγάπης;

Χάρης Αβραμόπουλος

ΕΡΩΣ ΑΝΙΚΑΤΕ ΜΑΧΑΝ, έγραφε ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη. Η Αντιγόνη θέτει την τιμή των θεών και την αγάπη προς τον αδελφό της, υπεράνω των ανθρώπινων νόμων. Επικαλούμενη τις ανώτερες αξίες, ατρόμητη εμπρός στο θάνατό της, τον οποίο και προδιαγράφει. Ο έρωτας, τελικά, δεν κάνει διάκριση σε θεούς και ανθρώπους, θνητούς και αθανάτους. Ο έρωτας για τους αρχαίους Έλληνες υπήρξε ανίκητος και, πάνω απ’ όλα, ο πιο ηθικός άγραφος νόμος! Όμως, ποιος θάνατος προδιαγράφεται στον έρωτα; Ο θάνατος του «Εγώ»;

 

Ποια είναι η μάχη στην αγάπη;

 

Μια άλλη προσέγγιση του πως βιώνουμε τον έρωτα και κάτι  που όλοι μας το έχουμε βιώσει, είναι του Aldo Carotenuto: «Σ’ αυτό το μυστηριακό ταξίδι, μέσα από τα μονοπάτια του έρωτα, ο καθένας συναντάει τον άλλον και πίσω από τον άλλον, τον ίδιο του τον εαυτό!» Ο Μπαλζάκ έγραφε: «Ο έρωτας μοιάζει με την αναπνοή. Δεν μπορεί μόνο να εκπνέεις, χωρίς και να εισπνέεις. Αν σταματήσει η εισπνοή, αν δεν γίνει ανταπόδοση του αισθήματος, χάνεται ο έρωτας.»

Όμως, για ποια «μάχη» μιλάμε; Μάχη ανάμεσα στο «εγώ» ως μονάδα και στο «εμείς» ως ομάδα; Μάχη ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα; Μάχη ανάμεσα στο «θέλω» και το «πρέπει»; Μάχη ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο; Ποια ζωή θα χαθεί και τι είδους θάνατος θα επέλθει, αν ενδώσεις στον έρωτα;   

 

Διάβασε το ζώδιό σου ή του ατόμου που σε ενδιαφέρει:

 

ΚΡΙΟΣ

Ως άλλος Μέγας Κατακτητής, θα ορμήσει στο πεδίο της μάχης που λέγεται έρωτας! Όχι μόνο δεν τον φοβίζει, αλλά αντίθετα τον γοητεύει και τον μαγνητίζει ο αχός του «πολέμου», το κόκκινο του αίματος, η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο… Νιώθει ζωντανός και σε άριστη φόρμα, όταν πρόκειται να διεκδικήσει. Είναι το φυσικό του περιβάλλον. Ένας Κριός όχι μόνο δε φοβάται τη μάχη, αλλά την επιδιώκει και κυρίως επιδιώκει την τελική του… ήττα! Η «ήττα» για εκείνον είναι η νίκη. Η νίκη του έρωτα! Δεν πολεμά, λοιπόν, για να νικήσει τον έρωτα, αλλά για να «χάσει» από τον έρωτα. Ξέρει πως παραδίνοντας τα όπλα σε αυτό το πεδίο της μάχης, τα οφέλη του είναι πολύ περισσότερα.

ΤΑΥΡΟΣ

Συνήθως προτιμά να μείνει ως παρατηρητής για πολύ καιρό. Θα μελετήσει τη στρατηγική του και όλες τις εναλλακτικές λύσεις και τότε… ίσως και ν’ αποφασίσει να παίξει με τους «κανόνες» του έρωτα. Στην περίπτωση ενός Ταύρου, θα λέγαμε ότι του ταιριάζει ο αφορισμός ενός γνωστού έλληνα ψυχαναλυτή, ο οποίος, σε μια του μελέτη πάνω στο μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, κάνει την εξής παρατήρηση: «Το ερωτικό αντικείμενο υφίσταται μόνο ως απωλέσιμο!» Ο Ορφέας, δηλαδή, γύρισε να δει την Ευρυδίκη όχι γιατί υπέπεσε στα παρακάλια της, αλλά τελικά για να την χάσει… Κι όντως έχασε, μετά απ’ αυτό τον κατασπάραξαν οι Μαινάδες! 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Σαν καλεσμένος σε πάρτι θα μπει στο πεδίο της μάχης του έρωτα ένας Δίδυμος! Θα πάει από εδώ, θα πάει από εκεί, θα μιλήσει και θα συνδιαλλαγεί με όλες τις πλευρές, θα πιει κι ένα ποτό… Θα αναλύσει το θέμα, θα είναι μέσα στη μάχη, και ταυτόχρονα κι έξω απ’ τη μάχη, κάτι σαν πολεμικός ανταποκριτής ή διεθνής παρατηρητής… Θα πει: «Σταθείτε τώρα, γιατί μαλώνουμε; Ας το λύσουμε με τη λογική το θέμα…» και στο τέλος εκείνος είναι που θ’ αφήσει τη λογική κατά μέρος και θα ακολουθήσει αυτό που του λέει η καρδιά του! Για «την τιμή των όπλων», θα κάνει τις σχετικές κόνξες του, αλλά στο τέλος… θα πέσει ηρωικά στο πεδίο της μάχης!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τι να πει κάποιος για έναν Καρκίνο; Αυτός ο άνθρωπος είναι πλασμένος από αγάπη και να δίνει αγάπη! Ο έρωτας για εκείνον είναι το απαραίτητο στάδιο που οφείλει να περάσει, προκειμένου να αναβαθμιστεί στο αμέσως επόμενο, εκείνο της αγάπης! Πάει, αφού έχει ήδη καταθέσει τα όπλα. Α, όλα κι όλα! «Δε θα λερώσει ποτέ τα χέρια του με αίμα». Είναι από εκείνους που αντί για ξίφος θα κρατήσουν μαργαρίτα… άντε και κάνα τριαντάφυλλο. Είναι κύριος και φορά πάντα λευκά γάντια! Αν δώσει μονομαχία, θα είναι σύμφωνη με όλους τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Ξέρει να «χάνει» με αξιοπρέπεια και να δίνει χείρα συμφιλίωσης στον… «αντίπαλο».

ΛΕΩΝ

Αυτοκρατορικός και ίσως λίγο αλαζονικός θα μπει στη μάχη του Έρωτα! Κάτι σαν τον Αντώνιο στη μάχη του Ακτίου, όταν άφησε τη σίγουρη νίκη, μόνο και μόνο για να ακολουθήσει την Κλεοπάτρα σ’ ένα της… καπρίτσιο; Ένα «καπρίτσιο» που άλλαξε το ρου της ιστορίας, αλλά και τραγικά τη ζωή όλων των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας. Ξέρει να θυσιάζει πολλά στο βωμό της μάχης του έρωτα, άσχετα από το αποτέλεσμα κάποιες φορές. Σ’ εκείνον τουλάχιστον δε θα μείνουν απωθημένα. «Όλα ή τίποτα!» είναι το δικό του μότο ζωής. Θα παίξει το παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως και στο τέλος, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι ο μόνος που μπορεί αγέρωχα να συνεχίσει…. στην επόμενη κατάκτησή του!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κάτι σαν αιώνια μετεξεταστέος λειτουργεί στο θέμα του έρωτα ένας Παρθένος. Λες και δεν έμαθε ακόμη το μάθημά του καλά ή του διαφεύγουν κάθε φορά κι άλλες λεπτομέρειες. Το βασικότερο όμως που παραβλέπει είναι ότι δεν μπορείς ποτέ να μπαίνεις στο πεδίο μιας μάχης έχοντας ήδη ψυχολογία ηττημένου, γιατί τότε δεν μπορείς παρά μόνο να χάσεις! Χρειάζεται αρκετά φροντιστηριακά «μαθήματα θάρρους» για να ξεκινήσει και να πάρει μπροστά, αλλά και άλλα τόσα στρατηγικής. Πολλές φορές κι ενώ τελικά το παίρνει απόφαση και ορμά «μέσα στη μάχη», χτυπάει σε λάθος σημεία και φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα… Ενώ το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να αφεθεί περισσότερο και ν’ απολαύσει την ηδονή… της «ήττας»!

ΖΥΓΟΣ

Λέτε ο Σοφοκλής να ήταν… Ζυγός; Πολύ πιθανό! Ως δανδής με καλούς τρόπους συμπεριφοράς, στυλάτος και κομψός θα προσέλθει στο πεδίο της μάχης. Ξέρει να τα δίνει όλα και, κυρίως, ξέρει να απολαμβάνει τα οφέλη της «ήττας»! Είναι φτιαγμένος γι’ αυτό. Θέλει να γνωρίσει τον άλλο του εαυτό, το άλλο του μισό. Μόνο έτσι θα νιώσει ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος. Αν τον ρωτήσεις, δε θα ντραπεί να στο παραδεχτεί, ο έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη αυτού του κόσμου, είναι ο μόνος τρόπος για να εξελιχθείς και να γνωρίσεις κομμάτια του εαυτού σου, που αλλιώς δε θα είχες την ευκαιρία. Ο σοφός δεν είναι εκείνος που ξέρει να νικά, αλλά εκείνος που ξέρει να εκτιμά τα οφέλη μιας τέτοιας… «ήττας»!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

«Αν κατορθώσεις να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό και τον έρωτα, δε θα ζήσεις περισσότερο, απλώς θα σου φαίνεται ότι η ζωή διαρκεί περισσότερο!»: Φρόυντ Κλέμεντ. «Ένα μυαλό θα μπορούσε να τριγυρίζει τις σκέψεις του για χρόνια και να μην κερδίσει ποτέ τόση αυτογνωσία όση διδάσκει το πάθος του έρωτα  σε μια μέρα!»: Ralph Waldo Emerson Τι να πρωτοπεί κάποιος για ένα Σκορπιό! Σ’ αυτή τη «μάχη», όλα επιτρέπονται. Ο μόνος κανόνας είναι… ότι δεν υπάρχουν κανόνες! Θα τα δώσει όλα, θα τα πάρει όλα και θα αφήσει καμένη γη πίσω του, όταν θα φύγει. Όχι μόνο δε θα φοβηθεί, αλλά θα προκαλέσει κι ο ίδιος τη μοίρα του… Όσο πιο δύσκολα τα πράγματα, τόσο το καλύτερο για εκείνον!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τι θα κερδίσει, «χάνοντας» αυτή τη μάχη; Αυτό είναι που τον ενδιαφέρει. Αρκεί τα «λάφυρα του ηττημένου» ν’ αξίζουν τον κόπο! Ό, τι είδους κι αν είναι αυτά, πνευματικά, υλικά… δεν έχει σημασία. Γνώση, εμπειρία, ταξίδι στο άγνωστο, στην περιπέτεια, αυτά είναι που μετράνε για έναν Τοξότη. Όσο πιο «άγνωστη γη» είστε για εκείνον, τόσο περισσότερο θα παρασυρθεί και θα μπει στο παιχνίδι του έρωτα. Δε θα δει και δε θα υπολογίσει αρκετά πιθανούς κινδύνους που μπορεί να συναντήσει στη διαδρομή. Ένα πράγμα έχει μόνο στο μυαλό του: Τον τελικό του στόχο, που από καιρό τον έχει «κλειδώσει» στο στόχαστρο του ουράνιου τόξου του! Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει, ούτε εκείνος, ούτε ο «αντίπαλος» του…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ως ο τέλειος αρχιτέκτονας, έχει σχεδιάσει κι έχει στήσει πολύ καλά τα οχυρά του, γι’ αυτό ετοιμαστείτε να παλέψετε σκληρά για να τα ρίξετε! Αλλά ακόμη πιο σκληρά θα πρέπει να παλέψει ο ίδιος από μέσα για να τα γκρεμίσει. Στην κατασκευή τους, φρόντισε να αφήσει καλά κρυμμένα κάποια τρωτά σημεία, φρόντισε όμως κι ο ίδιος να τα ξεχάσει, ώστε να μην τα βρει εύκολα ξανά. Στην πραγματικότητα, προσεύχεται να βρεθεί εκείνος που θα τον πείσει να βγει από τη «φυλακή» που ο ίδιος κατασκεύασε! Θα μπει στη μάχη με ύφος αγέρωχο, περήφανο αλλά στην πραγματικότητα από μέσα του η καρδιά του χτυπά σαν μικρού πουλιού…!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ω ρε φίλε! Πάλι τα ίδια; Κι ενώ υποτίθεται ότι δεν είναι από τις άμεσες προτεραιότητές του, μόλις αντιληφθεί ότι η κατάσταση δυσκολεύει, πάει και κολλάει! Αν δηλαδή καταλάβει ότι ο «αντίπαλος» αρχίζει και βαριέται να περιμένει πότε ο Υδροχόος θα δεήσει να το πάρει απόφαση και θελήσει να εγκαταλείψει το πεδίο της μάχης, τότε είναι που ο Υδροχόος θα πάρει μπρος και θα αφήσει όλες τις θεωρίες του περί… «φιλειρηνικής» αντιμετώπισης του θέματος κατά μέρος και θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις! Δυνάμεις που δεν υποψιαζόταν καν ότι τις έχει. Πρέπει κάποιες φορές να του στερήσεις κάτι για να το εκτιμήσει. Αν και δεν είναι ο μόνος…!

ΙΧΘΥΣ

«Τραβάτε με κι ας κλαίω», είναι ένας Ιχθύς. Παραπονιέται συνέχεια αλλά… τσούπ, που τον χάνεις, που τον βρίσκεις, εκεί θα ’ναι. Όλα για τον έρωτα! Αυτός είναι ο Ιχθύς, ο αιώνια ερωτευμένος, ο αιώνια υπερασπιστής του έρωτα. Πάντα βέβαια μέσα από ένα πολύ ιδιαίτερα προσωπικό του πρίσμα ιδωμένος, αλλά πάντα για το ίδιο θέμα. Του αρέσει όμως τρελά το μελόδραμα, γι’ αυτό και θα σκηνοθετήσει απείρου κάλλους «πολεμικές σκηνές»! Ο ρομαντισμός του μπορεί κάποιες φορές να αποδειχθεί το πιο σκληρό του όπλο και… «σε πιάνει στον ύπνο»! Δεν υπάρχει περίπτωση να μη χάσεις τη μάχη μαζί του. Ο ίδιος κερδίζει, ακριβώς γιατί πρώτος έχει παραδεχτεί την ήττα του…!

Ημερομηνία Τροποποίησης:
01-08-2019 8:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μ. Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σ. Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
Σίσσυ Μαρτίνη