Μαζί για πάντα! Πόσο εφικτό είναι να διατηρήσεις μία μακροχρόνια σχέση;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 6
18
07
2019

Μαζί για πάντα! Πόσο εφικτό είναι να διατηρήσεις μία μακροχρόνια σχέση;

Λίλα Δασκαλάκη

Τις περισσότερες φορές, όταν ο έρωτας ανοίγει την πόρτα στη σχέση, κανείς δεν σκέφτεται ότι αυτή θα κρατήσει για λίγο. Ειδικά οι γυναίκες, θέλουν από την πρώτη στιγμή να βλέπουν στο αντικείμενο του πόθου τους το πρόσωπο πάνω στο οποίο έχουν ανάγκη να επενδύσουν σε μια σχέση που θα κρατήσει για όλη τους τη ζωή. Η πραγματικότητα, όμως, άλλα έχει σχεδιασμένα, και για πολλούς ανθρώπους δυστυχώς, ένα πεπρωμένο που δεν επιτρέπει να βιώσουν μία σχέση ολοκληρωμένη, και αυτό εκτός των άλλων σημαίνει «να ζήσω τη σταθερή παρουσία ενός συντρόφου». 

 

Πόσο εφικτό είναι στις μέρες μας να συνάψουμε και να διατηρήσουμε μία σχέση μεγάλης διάρκειας;

 

Ειδικά στην εποχή μας, οι άνθρωποι αναλώνονται σε δεκάδες, μπορεί και εκατοντάδες, σχέσεις διάρκειας μηνών, μπορεί και ημερών, με αποτέλεσμα όταν έρθει η στιγμή του μεγάλου απολογισμού, να έρθουν αντιμέτωποι με ένα τεράστιο συναισθηματικό κενό, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι, μέσα από τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες σχέσεις, δημιουργείται η πεποίθηση ότι τίποτα καλό πια δεν έχουν να περιμένουν από μία σχέση: «δεν υπάρχουν άντρες» ή «δεν υπάρχουν γυναίκες» και αυτό που μένει στο τέλος είναι η εξαναγκαστική μοναξιά που ασυνείδητα επιβάλλουμε στον εαυτό μας. 

 

Πόσο εύκολο είναι για το κάθε ζώδιο να παραμείνει για πολλά χρόνια σε μία σχέση;

 

KΡΙΟΣ

Παρορμητικός και πύρινος. Αυτά και μόνο τα στοιχεία είναι αρκετά, για να πιστοποιήσουν την αστάθεια του χαρακτήρα σας, αλλά και την ανάγκη ανά πάσα στιγμή να αισθάνεστε χωρίς ζυγό στον τράχηλό σας. Είστε η περίπτωση που μπορεί σε μία μέρα να αποφασίσετε να παντρευτείτε τον άνθρωπο που γνωρίσατε πριν από λίγους μήνες, και να σπάσετε τα δεσμά του γάμου ακόμα και λίγες μέρες αργότερα. Αυτό βέβαια συμβαίνει στις νεαρότερες ηλικίες. Παρότι το πιο πιθανό είναι η ώριμη ηλικία να σας βρει ακόμα να αναζητάτε το μεγάλο έρωτα, και βέβαια το σύντροφο μέσα από τον οποίο θα μοιραστείτε τη ζωή σας μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το καλό όμως είναι ότι θα έχετε τόσες σχέσεις καταγράψει στο ενεργητικό σας, ώστε να έχετε να θυμάστε την πολυτάραχη ερωτική σας ζωή, σαν όλα να έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν. Εάν είστε η εξαίρεση του κανόνα, τότε είναι πολύ πιθανόν, και έχοντας πάρει τα μαθήματά σας, να επιλέξετε σύντροφο με τον οποίο θα βιώσετε τη μακροβιότητα της σχέσης.

ΤΑΥΡΟΣ

Πολλές εμπειρίες στα πρώτα νεανικά χρόνια, από πολύ νωρίς όμως θα στοχεύετε σε μία σταθερή σχέση, και θα ψάχνετε για τα ταίρι που θα σας συντροφεύσει στο υπόλοιπο της ζωής σας. Δεν αντέχετε τις αλλαγές. Έχετε ανάγκη να επενδύετε στο χρόνο. Και ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, ακόμα και αν περάσετε κρίση στη σχέση ή στο γάμο σας, θα επιδείξετε επιμονή και υπομονή, μέχρι να μπορέσετε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες. Η συναισθηματική ωριμότητα που σας διακρίνει, σας δίνει την ευκολία να αναλαμβάνετε την ευθύνη σας και να κάνετε ό, τι είναι δυνατόν, για να διαφυλάξετε τη σχέση σας. Η ρεαλιστική σας φύση σας απομακρύνει από την παγίδα της εξιδανίκευσης, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι γύρω σας, και δη ο/η σύντροφος να έχουν την ίδια σταθερή αξία στη ζωή σας. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Παρότι ασταθείς, δύσκολα φεύγετε από μία σχέση. Πάντα έχετε ανάγκη από ένα σταθερό σημείο αναφοράς στη ζωή σας. Και βέβαια η ανάγκη (αυτό περισσότερο αφορά τους άνδρες) να βρίσκεται μία μαμά δίπλα σας για να σας φροντίζει. Ανήκετε στην κατηγορία εκείνη, όπου τον/τη σύντροφο της ζωή σας τον/την βρίσκετε από τα εφηβικά ακόμα χρόνια σας, και μαζί του/της επιλέγετε να πορευτείτε στη ζωή σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα παραμείνετε πιστοί. Αυτό δεν αφορά τόσο το συναισθηματικό, αλλά το ερωτικό κυρίως. Το διπλό ζώδιό σας, σας δίνει τη δυνατότητα με την ίδια ευκολία να είστε εδώ και εκεί. Πάντα όμως, ένα είναι το συναισθηματικό σημείο αναφοράς σας, και συνήθως θέλετε να το βλέπετε έτσι όπως όταν το πρωτοαντικρίσατε. Μπορεί να βαριέστε εύκολα, μπορεί να θέλετε συνεχώς να αλλάζετε παραστάσεις, όμως, νιώθετε πάντα την ανάγκη αυτό που είναι δίπλα σας να είναι γνώριμο και οικείο, και το πιο σημαντικό, να αισθάνεστε ότι η σχέση έχει αντέξει στο χρόνο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Από την παιδική του ακόμα ηλικία, περιμένει ο Καρκίνος τον πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα που θα βρίσκεται για πάντα στη ζωή του. Δεν εγκαταλείπει εύκολα, εγκαταλείπεται όμως, τουλάχιστον μέχρι να παρουσιαστεί ο άνθρωπος με τον οποίο θα δημιουργήσει την οικογένειά του. Δύσκολα φεύγει από τη σχέση του γάμου, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων, το καλό για αυτόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το καλό των παιδιών του. Ακόμα και αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη σχέση, του είναι πιο εύκολο να τα διαιωνίζει, παρά να πάρει αποφάσεις που θα τον οδηγήσουν σε μονοπάτια άγνωστα γι’ αυτόν. Η ανασφάλειά του και ο φόβος της μοναξιάς λειτουργούν σαν ανασταλτικοί παράγοντες, για να φτάσει στο σημείο να διαλύσει τη σχέση. Το πιο δύσκολο όμως γι’ αυτόν είναι η συναισθηματική αποδέσμευση. Υποφέρει στην ιδέα της εγκατάλειψης και της αποξένωσης.

ΛΕΩΝ

Το πύρινο σταθερό του ζωδιακού επιζητά τη μακροβιότητα στη σχέση. Ξέρει να δίνει, να συντηρεί, και το πιο σημαντικό, να αλλάζει το σκηνικό, προκειμένου να μην έρθει ο κορεσμός. Η ρουτίνα για ένα Λέοντα είναι ό, τι χειρότερο μπορεί να βιώσει στη σχέση του. Έχει τον τρόπο, ακόμα και μετά από πολλά χρόνια συμβίωσης, να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον, και το πιο σημαντικό, να βρίσκει κοινούς τρόπους έκφρασης μέσα από δημιουργικές διαδικασίες. Τα παιδιά, επίσης, είναι ένα σημείο αναφοράς ιδιαίτερα ισχυρό, και λειτουργεί σαν ένας ισχυρός συναισθηματικός κρίκος με τον άνθρωπο που επέλεξε να μοιραστεί τη ζωή του. Το πιο σημαντικό όμως, για να μπορέσει να κρατηθεί η σχέση, είναι να υπάρχει συμβατότητα αφ’ ενός με τον/τη σύντροφο, και, το πιο σημαντικό ακόμα, να του αποπνέει αισθήματα θαυμασμού.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το γήινο μεταβλητό του ζωδιακού δεν μπαίνει εύκολα στα καλούπια που θέλουν οι άλλοι να του δημιουργούν, ίσως γιατί αρκετά έχει ο ίδιος δημιουργήσει για τον εαυτό του, μέσα από τα βιώματα και τις πεποιθήσεις που κουβαλάει. Στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι οι αρνητές του γάμου, αυτοί που επέλεξαν να πορευτούν χωρίς σταθερό σύντροφο στη ζωή, ανήκουν ως επί το πλείστον στο ζώδιο της Παρθένου. Περνούν όμως από πολλές εμπειρίες, περισσότερο όμως αυτό αφορά την ερωτικο-σεξουαλική τους ζωή, και λιγότερο τη συναισθηματική. Κάνουν ό, τι μπορούν, προκειμένου να αποφύγουν τη συναισθηματική εμπλοκή. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αποφασίζουν εύκολα να δημιουργήσουν μόνιμη και σταθερή σχέση. Και ο πιο σημαντικός ακόμα λόγος είναι ότι φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες λόγω της τελειομανούς φύσης τους.

ΖΥΓΟΣ

Η λέξη Ζυγός, (αυτή που αφορά βέβαια το ζώδιο) σίγουρα θα μπορούσε να μπει σαν συνώνυμο της λέξης «γάμος». Αυτή είναι η μεγάλη ώρα για έναν Ζυγό, η ώρα όπου και επίσημα θα του αναγνωριστεί ο ρόλος του/της συζύγου. Το σχεδόν όμως βέβαιο είναι πως τον περιμένει και αυτή η μεγάλη ώρα του διαζυγίου. Στατιστικά τουλάχιστον, για τους εννέα στους δέκα Ζυγούς, θα έρθει η στιγμή που θα βιώσουν το τέλος του γάμου. Μέσα από την υπέρμετρη ανάγκη του να βιώνει συνεχή συναισθηματική ανταπόκριση και αρμονία σε όλα τα επίπεδα, συνήθως φτάνει στο αντίθετο αποτέλεσμα, βιώνοντας μεγάλες ανατροπές στις σχέσεις. Δεν το βάζει όμως κάτω, στοχεύοντας, πριν ακόμα βγει από τη σχέση σε μία καινούργια, με απώτερο σκοπό να μπει και πάλι στα δεσμά του γάμου. Μετά πολλές εμπειρίες όμως και απογοητεύσεις, θα μπορέσει τελικά να φτάσει στο λιμάνι της συναισθηματικής του ισορροπίας, έχοντας πια επιλέξει τον/την κατάλληλο/η σύντροφο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μόνο ένας Σκορπιός θα μπορούσε να μείνει για όλη του τη ζωή του με τον ίδιο σύντροφο, ακόμα και αν η σχέση παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα. Γιατί μόνο ένας Σκορπιός διαθέτει την αντοχή, αλλά και το μαζοχισμό που χρειάζεται, για να μπορεί κανείς να ξεπερνάει τις κακοτοπιές και να πηγαίνει παραπέρα. Αφού μέσα από τα δύσκολα εξελίσσεται ο Σκορπιός, και το πιο σημαντικό, απολαμβάνει καλύτερα τον έρωτα, όταν ήδη βρίσκεται σε σχέση γάμου. Έχοντας ανάγκη να περάσει στη ζωή του μέσα από δυνατούς έρωτες, τι πιο απλό να επιλέξει μία σταθερή σχέση, ώστε να μπορεί παράλληλα να ζει και το πάθος του. Ακόμα όμως και έτσι να μην είναι, δύσκολα χωρίζει ένας Σκορπιός, αφού βρίσκει πάντα τρόπους να ανανεώνει τη σχέση, και το πιο σημαντικό ακόμα είναι ότι δένεται συναισθηματικά, ακόμα και με έναν σύντροφο, που στο τέλος μπορεί να καταλήξει και θύτης.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το πύρινο μεταβλητό του ζωδιακού δεν δένεται ούτε συναισθηματικά, ούτε πρακτικά. Τίποτα δεν είναι περισσότερο σημαντικό απ’ όσο η ελευθερία του. Πολύ εύκολα περνάει από τον έναν σύντροφο στον άλλο, και ειδικότερα εάν και η Αφροδίτη του ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη, κάτι που ισχύει για τους περισσότερους Τοξότες. Γενικότερα, αποφεύγει το γάμο. Εάν το αποφασίσει, αυτό θα γίνει σε μεγάλη ηλικία, και συνήθως μετά τα σαράντα του χρόνια. Στην περίπτωση που αυτό γίνει σε νεαρή ηλικία, τότε, το πιο πιθανό είναι να μείνει με τον/την ίδιο/α σύντροφο, παράλληλα όμως θα φροντίζει να απολαμβάνει τον έρωτα, χωρίς όμως –στις περισσότερες των περιπτώσεων– να εμπλέκεται συναισθηματικά. Κρατά σταθερή τη θέση του συντρόφου στη ζωή του, φτάνει μόνο να του αναγνωρίζει το δικαίωμα της ανάγκης της ελευθερίας του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο γήινος και παρορμητικός του ζωδιακού δεν αποφασίζει εύκολα να μπει σε σχέση γάμου, παρά μόνο όταν θα είναι σίγουρος αφ’ενός για τα συναισθήματά τα δικά του και της/του συντρόφου του, και βέβαια εάν θα έχει πρώτα εξασφαλίσει το βιοτικό επίπεδο που έχει ανάγκη, προκειμένου να λειτουργήσει αυτόνομα στη ζωή του, αλλά και να μπορεί να καλύπτει παράλληλα και τις ανάγκες του/της συντρόφου του. Δεν του είναι τόσο δύσκολο όμως να αποχωρήσει από τη σχέση, φτάνει μόνο να έχουν συντρέξει πολύ σοβαροί λόγοι για να το κάνει. Όπως για παράδειγμα η απιστία. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να λειτουργήσει ακραία, και να εκφράσει ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά. Το πιο πιθανό είναι να προχωρήσει σε δεύτερο γάμο, όχι μόνο για λόγους προσωπικούς, αλλά και για λόγους κοινωνικούς. Το κοινωνικό γίγνεσθαι είναι ένα κεφάλαιο, στο οποίο έχει επενδύσει πολύ ένας Αιγόκερως.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Από τα λίγα ίσως ζώδια, που θα μπορούσαν να διανύσουν μία ολόκληρη ζωή, όντας μόνοι, παρότι δεν μένουν ποτέ μόνοι. Το αίσθημα της μοναξιάς, μέσα από την υπαρξιακή τους αναζήτηση, το φέρουν από πολύ νωρίς μέσα τους. Δεν είναι από τα ζώδια που παίρνουν εύκολα την απόφαση να δεσμευτούν. Γιατί θα πρέπει πάνω απ’ όλα να έχουν εξασφαλίσει την επικοινωνία με τον/τη σύντροφο, σε διανοητικό κυρίως επίπεδο. Το σταθερό αέρινο του ζωδιακού, παρότι κυβερνάται από τον Ουρανό, τον πλανήτη που δημιουργεί τις ρήξεις και τις ανατροπές, δύσκολα φεύγει από τη σχέση του γάμου. Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι εάν ήταν ποτέ μέσα στο γάμο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, από την αρχή ακόμα της σχέσης, είναι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω. Βρίσκει τρόπους όμως, ώστε να υπάρχει κώδικας επικοινωνίας.

ΙΧΘΥΣ

Μεταβλητό και υδάτινο. Η καλύτερη συνταγή ίσως, προκειμένου με μεγάλη ευκολία να αποφασίζει να ανοίξει για αλλού πανιά. Ακόμα και αν είναι να αφήσει πίσω του συντρίμμια. Τα γεγονότα τα τακτοποιεί με τέτοιο τρόπο στο μυαλό του, ώστε για ό, τι συμβαίνει, να ευθύνονται μόνο οι άλλοι. Μπορεί να μπει με μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, να σου επιτρέψει να επενδύσεις σε αυτόν, και ξαφνικά, ως δια μαγείας, να εξαφανιστεί, χωρίς καν να δώσει εξηγήσεις. Υπάρχει, βέβαια, και η κατηγορία εκείνη των Ιχθύων που περιμένουν για χρόνια την ιδανική σχέση, τη σχέση που θα τους απογειώσει ερωτικά και συναισθηματικά, και όταν την βρουν υπογράφουν συμβόλαιο αιώνιας συμβίωσης. Κατηγορία σπάνια, όχι όμως ανύπαρκτη, ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους για τους Ιχθύς καιρούς, όπου χάνεται ο ρομαντισμός.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
18-07-2019 8:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms