Δίας-Κρόνος: Το τρίγωνο της ισορροπίας.
Βαθμολόγησε
11
11
2013

Δίας-Κρόνος: Το τρίγωνο της ισορροπίας.

Από την Λίλα Δασκαλάκη.

 

Οι πιο σημαντικοί πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας και ο Κρόνος σχηματίζουν γωνία 120 μοιρών, το γνωστό στην Αστρολογία ως τρίγωνο. Θεωρείται  η πλέον ευεργετική όψη, αφού, μέσα από αυτήν την εύνοια, μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε αυτό που θέλουμε, ακόμα και αν δε χρειαστεί η δική μας συμμετοχή, όσον αφορά τη δράση. Είναι αυτά τα έτοιμα που μας προσφέρονται, αυτές οι ευκαιρίες που από μόνες τους μας ανοίγουν την πόρτα. Και ειδικότερα, όταν οι πλανήτες βρίσκονται σε προσφιλή γι’ αυτούς ζώδια. Στην προκειμένη περίπτωση, η θέση του Δία στον Καρκίνο κρίνεται ως η πλέον κατάλληλη γι’ αυτόν, αφού πρόκειται για τη θέση της έξαρσής του. Αυτό σημαίνει πως θα δώσει το καλύτερο και το περισσότερο από την ενέργειά του, προκειμένου να εκφράσει τα αιτήματά του. Στα ζώδια του νερού, Καρκίνο και Σκορπιό, πολλά και σημαντικά θα σημάνει αυτό το τρίγωνο, του οποίου η ευεργετική επιρροή έχει ήδη ξεκινήσει από τις 30 Οκτωβρίου του 2013, και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου του 2014. 

Το τρίγωνο της εξισορρόπησης μεγάλων δυνάμεων. Έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτήν την τόσο σημαντική όψη. Μέσα από αυτήν την πολύτιμη και σπάνια συνεργασία αυτών των δύο πλανητών στα ζώδια του νερού, υπογράφεται συμφωνία πάνω στην εγκαθίδρυση μιας νέας κατάστασης που αφορά την υλική και συναισθηματική παροχή, μέσα όμως από παράγοντες τους οποίους το σκληροπυρηνικό καθεστώς, που τώρα επικρατεί, δεν μπορεί να υπολογίσει: Την αντοχή, την επιμονή, την αλληλεγγύη των ανθρώπων, και το πιο σημαντικό, τη βαθύτερη αρχέγονη ανάγκη να εκφράσει την αγάπη, που αρχίζει ως ενέργεια να διοχετεύεται στον πλανήτη, την ισορροπία ανάμεσα στην ύλη και το πνεύμα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως κάθε φορά που αυτά τα δύο ουράνια σώματα δημιουργούν ισχυρή σύνδεση μεταξύ τους, αρχίζει να διαμορφώνεται και μία νέα κατάσταση στον πλανήτη. 
 
Η σύνοδος Δία-Κρόνου ήταν το άστρο που οδήγησε του μάγους στο σπήλαιο της γέννησης. Η ανάγκη να φτάσουμε πιο βαθιά στις ρίζες μας και να ξαναθυμηθούμε ποιοι είμαστε, προκειμένου να συνθέσουμε τη νέα μας ταυτότητα, ο έλεγχος που προσπαθεί να επιβάλλει τι σύστημα θα περάσει στα δικά μας χέρια, μέσα από την προσωπική συνεργασία του καθενός με το ανώτερο κομμάτι του εαυτού του, η συμπαντική μέριμνα που ενεργοποιείται την κατάλληλη στιγμή, ο τρόπος διαχείρισης και διοχέτευσης της συναισθηματικής, και κατά συνέπεια της υλικής μας ενέργειας, η αποκατάσταση της ηθικής τάξης,  είναι μερικά από αυτά που ως αποτέλεσμα της όψης Δία-Κρόνου χαράσσουν νέες συντεταγμένες σ’ αυτήν τη χρονική φάση, στην πιο καθοριστική ίσως, σε ό, τι αφορά την εξέλιξη του πλανήτη.
 
Τα ζώδια του νερού, Σκορπιοί Ιχθείς και Καρκίνοι, είναι αυτά που περισσότερο ευνοούνται από αυτήν την όψη και ακολουθούν τα ζώδια της γης, Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι, τα οποία όμως καλούνται να ενεργοποιηθούν, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις όποιες ευκαιρίες. 
 
ΚΡΙΟΣ                                                 
 
Σε ψυχολογικό επίπεδο, επιδρά ιδιαίτερα θετικά αυτή η όψη, αφού σιγά-σιγά θ’ αρχίσουν να καταλαγιάζουν κάποιες φοβίες και ανασφάλειες που εδώ και πολύ καιρό, έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη μέσα σας. Η αφορμή για το νέο τρόπο μέσα από τον οποίο θα αισθάνεστε τα πράγματα είναι πολύ πιθανόν να δοθεί, λαμβάνοντας κάποια έτοιμα χρήματα, και ειδικότερα εάν πρόκειται από κάποιο ακίνητο ή κάποια κληροδοτήματα από την οικογένεια, που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Για κάποιους από εσάς είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει έντονη η ανάγκη για αλλαγή κατοικίας. Θα μπορούσε άμεσα να συμβεί αυτό, και μάλιστα θα βοηθούσε ώστε να μετακινηθεί η ενέργεια, που καιρό τώρα μάλλον έχει μπλοκαριστεί μέσα από μη υγιείς καταστάσεις που βιώνετε. Μετά από τις 10 Νοεμβρίου όμως, θα προβείτε σε αποφάσεις και ενέργειες. 
 
ΤΑΥΡΟΣ                                              
 
Στο κεφάλαιο που λέγεται επικοινωνία, φαίνεται να σας ευνοεί το τρίγωνο Δία-Κρόνου. Και αυτό σημαίνει πως καλείστε να επενδύσετε σε κάποιες συνεργασίες ή στο κεφάλαιο που λέγεται γάμος. Για τους ελεύθερους που ήδη βρίσκονται προ των πυλών μιας τέτοια απόφασης, ίσως και να πάρετε ακόμα πιο δυνατά μηνύματα, προκειμένου να προχωρήσετε και ειδικά εάν είστε η περίπτωση που η σχέση μετράει πολλά χρόνια από τη ζωή σας. Για τους δεσμευμένους, καλείστε να πάρετε θέση, όσον αφορά την ανταπόκριση και τη δοτικότητα απέναντι στον/τη σύντροφο, γιατί πολύ πιθανόν να έχετε δημιουργήσει αρκετές οφειλές, τις οποίες καλείστε άμεσα να τακτοποιήσετε, εφόσον βέβαια έχετε αναγνωρίσει την ανάγκη σας να πορευτείτε με αυτό το πρόσωπο. 
 
ΔΙΔΥΜΟΙ                                                
 
Επαγγελματικά και οικονομικά είναι οι τομείς στους οποίους ασκεί την ευεργετική του επιρροή το τρίγωνο Δία-Κρόνου. Και στον τομέα της υγείας όμως, θα έχετε ευχάριστες εξελίξεις, στην περίπτωση που σας απασχολεί κάποιο θέμα υγείας. Οικονομικά, έτσι κι αλλιώς είναι η χρονιά που ο Δίας θα σας φέρει αυτά που σας υποσχέθηκε από πέρυσι. Φροντίστε, όμως, να κάνετε σωστή εκτίμηση και το πιο σημαντικό σωστή διαχείριση, όχι μόνο των χρημάτων σας, αλλά γενικότερα του τρόπου ζωής σας. Η τάση σας να διασκορπίζεστε και να σπαταλάτε τα ενεργειακά σας αποθέματα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαύρες τρύπες διαρροής ενέργειας, σε υλικό και συναισθηματικό επίπεδο. Κάπως πάει όμως τώρα να εξισορροπήσει όλο αυτό μέσα σας, καλείστε όμως να παραμείνετε σε σταθερή θέση.
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ                                                
 
Ηθικά, κατά πρώτον, λειτουργεί το τρίγωνο στη ζωή σας, αφού βρίσκεστε στη θέση των πλέον ευνοημένων, όχι μόνο για το διάστημα αυτό, αλλά και για πολλούς ακόμα μήνες. Ήρθε η ώρα που το σύμπαν έρχεται να αποδώσει δικαιοσύνη για όλες τις δοκιμασίες που περάσατε και έχουν κάνει ισχυρή καταγραφή μέσα σας. Στο συναισθηματικό τομέα, αρχίζει αισθητά να αλλάζει το τοπίο, και ειδικά για εσάς που εδώ και καιρό βρίσκεστε χωρίς σχέση. Ακόμα και αν πολλοί από εσάς δεν έχετε ακόμα δει τις αλλαγές που επιζητάτε για να περάσετε στη νέα φάση ζωής, όλα συνωμοτούν στο να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους θέση, και σε ό, τι αφορά την ηθική ικανοποίηση, και στο κομμάτι των υλικών απολαβών, στο βαθμό βέβαια που αναλογεί στον καθένα και σύμφωνα με όσα έχετε καταθέσει τα τελευταία χρόνια.
 
ΛΕΩΝ                                                
 
Μέσα από το τρίγωνο Δία-Κρόνου, καλείστε να αναγνωρίσετε το δικαίωμα στον εαυτό σας, αυτό της χαράς, και ανεξάρτητα εάν το περιβάλλον γύρω σας θέλει με κάθε τρόπο να σας το στερεί. Σημασία όμως έχει όχι σε ποια θέση θέλουν οι άλλοι να βρίσκεστε, αλλά που εσείς έχετε ανάγκη να πατήσετε, προκειμένου να ζείτε με τον τρόπο που σας αξίζει. Και θα πρέπει πάνω σ’ αυτό να σταθείτε ιδιαίτερα, αφού θα πρέπει να πάψετε να αναγνωρίζετε τις στερητικές συνθήκες που σας έχουν επιβληθεί, ως κάτι φυσιολογικό πια για σας. Η δική σας φύση θέλει να ζει ολοκληρωμένα, και το πιο σημαντικό, να κρατήσετε  σταθερό και αμετακίνητο το κομμάτι μέσα σας που θέλει να χαίρεται, να ζει αληθινά, και όχι απλά να επιβιώνει. Καλείστε να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στην κατάσταση που επικρατεί μέσα σας και σε αυτήν που σας υποχρεώνει το περιβάλλον να ζείτε, κυρίως της οικογένειας. 
                                             
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
 
Ειδικά τώρα που διελαύνει πάνω από την Ήλιο σας ο Άρης, τίθεται σε εφαρμογή το τρίγωνο Δία-Κρόνου. Σε κοινή συνεργασία αυτοί οι πλανήτες, σας δίνουν το ηχηρό μήνυμα να περάσετε στη δράση και σε όλα όσα έχετε ανάγκη να συμβούν στη ζωή σας να αρχίσουν επιτέλους να δρομολογούνται. Στον τομέα των στόχων ο Δίας και στον οίκο που εκτός των άλλων αφορά την επικοινωνία και τον τρόπο σκέψης ο Κρόνος, δημιουργούν πολύ σημαντικές προϋποθέσεις, ώστε να μπορέσετε μέσα από διαφορετικό τρόπο σκέψης να πάρετε αποφάσεις, προκειμένου να βρεθείτε εκεί που πραγματικά έχετε ανάγκη και όχι εκεί που καιρό τώρα σας προέβαλλε το εγώ σας. Άνθρωποι του αποτελέσματος εσείς οι Παρθένοι, παράλληλα όμως και του ελέγχου, ήρθε η ώρα να αφήσετε τα πράγματα να σας οδηγήσουν, και όχι να προσπαθείτε εσείς να τα οδηγείτε. 
 
 ΖΥΓΟΣ                                                        
 
Μπορεί το ευεργετικό τρίγωνο Δία-Κρόνου να μη σχηματίζει θετική γωνία με τον Ήλιο σας, όμως κρίνεται πολύ σημαντικό για εσάς, αφού οι τομείς στους οποίους λαμβάνει χώρα, είναι οι τομείς στους οποίους εδώ και πολύ καιρό έχετε ρίξει όλο το βάρος σας, με αποτέλεσμα ακόμα και τα συναισθηματικά σας να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Επαγγελματικά και Οικονομικά: Σ’ αυτά τα τόσο σημαντικά κεφάλαια καλείστε να επενδύσετε την ενέργεια των πλανητών,  και σίγουρα για κάτι πολύ δυνατό σας προετοιμάζουν. Και μην ξεχνάτε πως ο Άρης, από τις αρχές του Δεκέμβρη, θα βρίσκεται πάνω στον Ήλιο σας, μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Σας ανοίγει δρόμους, σημαντικούς και διάπλατους, ώστε με άνεση να μπορέσετε να πορευτείτε, ερχόμενοι σε επαφή με άτομα που θα σας προσφέρουν τη βοήθεια που χρειάζεστε. 
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ                                                
 
Το τρίγωνο της ισορροπίας δυναμώνει ακόμα περισσότερο τον πρωταγωνιστικό, και επίπονο ενίοτε  ρόλο, που ούτως ή άλλως παίζετε εδώ και ένα χρόνο. Εκπαιδεύεστε όμως, πάνω στο πώς να μάθετε το σωστό συντονισμό ανάμεσα στο γκάζι και το φρένο. Γιατί μέχρι τώρα, μόνο το φρένο λειτουργούσε στη ζωή σας, και όταν παίρνατε την απόφαση να πατήσετε γκάζι, οι καταστάσεις ξέφευγαν από τον έλεγχό τους, και εσείς από την πορεία σας. Τώρα, όμως, έχετε τη γνώση που χρειάζεται, προκειμένου να περάσετε σε πιο φαρδιούς δρόμους, με τα περισσότερα εμπόδια μέχρι τις 8 του Ιανουαρίου να έχουν φύγει από το δρόμο σας. Ειδικά για εσάς του πρώτου δεκαημέρου, που ο Κρόνος εντός ολίγου σας αφήνει στην ησυχία σας. Η ευεργετική επιρροή του τριγώνου θα βοηθήσει και εσάς του δευτέρου δεκαημέρου να πάρετε βαθιά ανάσα, ώστε πιο δυνατοί και ήρεμοι τώρα να συνεχίσετε τη ζωή σας.  
 
ΤΟΞΟΤΗΣ                                                 
 
Στους τομείς όπου ενεργοποιείται το τρίγωνο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, τα αποτελέσματα της ευεργετικής του επιρροής δε θα είναι τόσο εμφανή, ώστε να μπορέσετε άμεσα να εισπράξετε, αν μη τι άλλο, το ηθικό όφελος και την ανακούφιση σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά, την υγεία, και για κάποιους από εσάς, την υλοποίηση κάποιας βαθιάς επιθυμίας στον ερωτικό τομέα. Οι διεργασίες γίνονται σ’ ένα τόσο βαθύ επίπεδο, που μόνο εσείς κάποιες στιγμές θα νιώθετε ότι κάτι πάει να μετακινηθεί μέσα σας, και γι’ αυτό θα ευθύνονται οι φόβοι σας πιθανόν. Οι φόβοι για το αύριο, για τα χρόνια που περνούν, χωρίς να μπορείτε να κάνετε τίποτα γι’ αυτό. Ελάτε πιο κοντά στον εαυτό σας. Αφουγκραστείτε τις ανασφάλειές σας, που μέσα από την ανάγκη σας να χαίρεστε τη ζωή, δε θέλετε να τις βλέπετε καθαρά τις περισσότερες φορές και περάστε στην αφοβία.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ                                        
 
Εκεί που έρχεται η ώρα να κατανοήσετε ότι δεν μπορούν πάντα τα αδύνατα να γίνονται δυνατά, όσο και αν  προσπαθούμε, με αποτέλεσμα να περνάτε σε πιο παθητική στάση, εκεί  βλέπετε πως όλα μπορούν να συμβούν, φτάνει μόνο να μην προσπαθείτε ανά πάσα στιγμή να τα κρατάτε όλα υπό έλεγχο. Πάνω σ’ αυτό το κομμάτι του χαρακτήρα σας, έρχεται να επιδράσει θετικά το τρίγωνο Δία-Κρόνου, και βέβαια να δημιουργήσει ευνοϊκές προϋποθέσεις στους τομείς που σχετίζονται με τους στόχους και τις συνεργασίες. Και μην ξεχνάτε πως έχετε και τη στήριξη του Άρη, ευγενική θα λέγαμε για σας, που σας ανοίγει δρόμους τώρα, για να βγείτε μπροστά. Αυτό βέβαια σημαίνει πως θα αφήσετε πολλούς πίσω σας. Αυτή όμως είναι η μοίρα σας, την οποία οι άλλοι, κυρίως, θα πρέπει να αποδεχθούν. 
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ                                             
 
Στα επαγγελματικά σας παίζεται όλο το παιχνίδι Δία-Κρόνου. Αυτός είναι εξάλλου και ο τομέας που περισσότερο από όλους τους άλλους σας απασχολεί ή σας ταλαιπωρεί θα μπορούσαμε να πούμε. Είτε βιώνοντας στερητική κατάσταση, είτε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεστε κρίνονται ασύμβατες με τους βιορυθμούς σας, έως και ακατάλληλες για την ψυχοσύνθεσή σας. Μπορεί να μην ανήκετε στην κατηγορία των άμεσα ευνοημένων του τριγώνου, όμως έρχεται αυτό να συνωμοτήσει στο να κάνετε όλα αυτά που χρειάζονται, ώστε να μπορέσετε να απελευθερωθείτε. Και αυτά που χρειάζονται σε αυτή τη φάση είναι υπομονή, σταθερότητα στα πιστεύω σας και πείσμα, πάνω σε αυτό που θέλετε να πετύχετε. Από τις 8 του Δεκέμβρη και μετά, το διάστημα ανοίγει και όλα αρχίζουν να λειτουργούν πιο διεξοδικά. 
 
ΙΧΘΥΣ                                        
 
Γενναιόδωρα σας δίνονται κάποια πράγματα. Μπορεί όμως αυτή η γενναιοδωρία να σημαίνει ότι καταφέρνετε με ευκολία να συντηρείτε τα κεκτημένα σας ή και αυτά «τα αποκτηθέντα κατά τύχην όλως», όπως λέει και ο ποιητής. Κρίνεται πολύ σημαντικό όμως για σας να κάνετε κάτι γι’ αυτό, είτε προσφέροντας στους άλλους, είτε απλά ευγνωμονώντας κάθε μέρα γι αυτά που σας προσφέρονται. Ο Δίας στον τομέα των ερωτικών σας και ο Κρόνος στον οίκο εκείνο που εκτός των άλλων σημαίνει τον τρόπο που φιλοσοφικά αντιλαμβάνεστε τον κόσμο, έρχονται να προσθέσουν ένα νέο κεφάλαιο γνώσης, σε ό, τι αφορά την ερωτικο-συναισθηματική σας ζωή, ώστε μέσα από έναν εντελώς νέο τρόπο προσέγγισης, να βρείτε την πολυπόθητη ισορροπία, την οποία ­–αυτό είναι και το πιο σημαντικό– θα μπορέσετε να την κρατήσετε για αρκετό καιρό, και μπορεί κάποιοι, αυτοί που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ μέσα από τις σχέσεις, έχοντας όμως πάρει τα κατάλληλα μαθήματα, να μπορέσουν με αυτήν να πορευτούν στη ζωή τους.
Ημερομηνία Τροποποίησης:
11-11-2013 15:40
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms