Καλοκαίρι και λίμπιντο: Με ποιο τρόπο ενεργοποιεί το πάθος του;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 8
01
06
2024

Καλοκαίρι και λίμπιντο: Με ποιο τρόπο ενεργοποιεί το πάθος του;

Αγάπη Μάντη

Καλοκαίρι. Η αγαπημένη εποχή για την αγάπη. Μπορεί η άνοιξη, για τους εραστές αυτού του μοναδικού και άκρως εθιστικού συναισθήματος, να λειτουργεί ως η φάση όπου διεγείρονται και ξυπνούν οι αισθήσεις, το καλοκαίρι όμως, και ειδικότερα τον Αύγουστο, ξυπνάει αυτή η αρχέγονη ίσως δύναμη για τον άνθρωπο: «Η λίμπιντο».

 

Τι ακριβώς είναι η λίμπιντο;

 

Είναι αυτή η δύναμη που εδρεύει, κατά τους εσωτεριστές, στο πρώτο ενεργειακό κέντρο, εκεί όπου φωλιάζουν τα ένστικτα και βεβαίως το πιο ισχυρό, αυτό της αναπαραγωγής. Συνυφασμένο άρρηκτα με την έκφραση της σεξουαλικότητας, μέσα από το πρωτόγονο και αναγκαίο για την ύπαρξη αίσθημα της επιβίωσης, δίνει το πρώτο σήμα στον εγκέφαλο, προκειμένου να απελευθερώσει τις φερορμόνες. 

Είναι αυτές οι ελκτικές ορμόνες, που μας διαποτίζουν, μέσα από συγκεκριμένες μυρωδιές του αιθερικού πεδίου, έτσι ώστε, τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι, να έλξουμε το αντικείμενο του πόθου μας, το μοντέλο του οποίου έχει να κάνει με αυτό που έχουμε πολύ καιρό πριν προδιαγράψει, ανάλογα με τις καταγραφές, τις πεποιθήσεις και βέβαια με αυτό που έχουμε ανάγκη να ζήσουμε τη συγκεκριμένη χρονική φάση.

 

Πόσο ρόλο παίζει σε μία σχέση η λίμπιντο;

 

Σαφώς, τα επίπεδα στα οποία κυμαίνεται η λίμπιντο (και έτσι όπως ενεργοποιείται από τον/την σύντροφο) δεν είναι αυτά που θα καθορίσουν την εξέλιξη της σχέσης. Σίγουρα όμως, θεωρείται ως ο πλέον σημαντικός παράγοντας, προκειμένου να δημιουργηθούν τα πρώτα ισχυρά θεμέλια, που δεν είναι άλλα από αυτά της ενστικτώδους ανεξήγητης έλξης. Για να ακολουθήσουν μετά, η πρώτη επαφή μέσω των αισθήσεων, η έκφραση συναισθημάτων, η ανταλλαγή μέσα από την επικοινωνία και, στην ιδανικότερη περίπτωση, αυτή της πνευματικής σύνδεσης.

Εάν μία σχέση καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες, τότε μπορεί άφοβα το άτομο να θεωρεί ότι ανακάλυψε το συμπλήρωμα, όχι μόνο αυτής της ζωής, αλλά και για το υπόλοιπο ταξίδι  της ύπαρξης μέσα στην αιωνιότητα. Πραγματικά κάτι πολύ δύσκολο για τις μέχρι πρότινος γενιές. Σίγουρα, όμως, όχι ανέφικτο για τις επερχόμενες, αφού τα μοντέλα, αλλά και οι απαιτήσεις των σχέσεων, όσον αφορά τις ανάγκες κάλυψης,  πολύ σύντομα θα αρχίσουν να περνούν σε πρωτόγνωρα εξελικτικά στάδια και επίπεδα.

Τίποτα όμως δεν μπορούμε να προσδοκάμε, σε ό, τι αφορά την πνευματική μας εξέλιξη, εάν πρώτα δεν ενεργοποιήσουμε και εκφράσουμε τη λίμπιντό μας. Αλίμονο όμως, εάν αυτή λειτουργήσει ως το πιο ισχυρό και μοναδικό σημείο αναφοράς μας, εάν και εφ’ όσον ο τρόπος ζωής μας, οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας δε δημιουργήσουν τη διέξοδο ώστε να περάσει και από τα υπόλοιπα κέντρα. Τότε αδιαμφισβήτητα μιλάμε για την πιο καταστροφική δύναμη, αυτήν  που οι Ανατολικοί ονομάζουν  Κουνταλίνι. Με μοναδικό επίσης τρόπο, η Ανατολική φιλοσοφία αποδεικνύει τη  σπουδαιότητα αυτής της αρχέγονης δύναμης και όσον αφορά τον τρόπο σύνδεσης του πρώτου κέντρου (ένστικτα, λίμπιντο) με το έβδομο (τελειότητα, ένωση με την πρωταρχική αρχή).

Ποιοι πλανήτες επηρεάζουν τη λίμπιντό μας;

Σαφώς το ζώδιο και μόνο δεν είναι αρκετό, προκειμένου να αναλύσουμε τον τρόπο που βιώνει και εκφράζει τη λίμπιντό του το άτομο. Ο Πλούτωνας, κυρίως από τις όψεις που κάνει με την Αφροδίτη, τον Άρη και τον Ήλιο, ο όγδοος οίκος, η ακμή του αλλά και οι πλανήτες που βρίσκονται εκεί και ο βέβαια ο  οίκος που εξουσιάζει ο Πλούτωνας, θεωρούνται ως τα πλέον σημαντικά στοιχεία, προκειμένου να πάρουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, ώστε να προβούμε σε εκτενέστερη ανάλυση. Σίγουρα όμως, και  τα ζώδια μας δίνουν τις πρώτες εκείνες πληροφορίες, όσον αφορά την ευκολία που διαθέτει το άτομο πάνω στην έκφραση, αλλά και τη διαχείριση αυτής της πιο πρωτόγονης δύναμης.

 

ΚΡΙΟΣ

Σίγουρα ανήκετε στην κατηγορία των πιο σεξουαλικών ζωδίων. Η έκφραση της επιθυμίας πηγάζει από τα βαθύτερα ένστικτά σας και γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείτε να συγκαταλέγεστε στην κατηγορία εκείνη που γνωρίζει καλά τι θα πει λίμπιντο. Με άνεση και ευκολία, είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τα πρώτα σήματα, τη στιγμή ακριβώς που θα πέσει στο δρόμο σας το άτομο που θα σας την ανεβάσει στα ύψη. Γι αυτό και άμεσα, χωρίς σκέψη και αναστολές, μπορείτε να εγκαταλείψετε ακόμα και μία ήδη  υπάρχουσα σχέση, εάν και εφ’ όσον βέβαια δεν ενεργοποιεί πια αυτήν την τόσο σημαντική και αναγκαία για εσάς ενστικτώδη λειτουργία.

Με μεγάλη ευκολία, υποδύεστε το ρόλο του παθιασμένου από έρωτα και σεξουαλική επιθυμία, ειδικά στην περίπτωση που εισπράττετε την επιβεβαίωση από τον/την σύντροφο, όσον αφορά τις σεξουαλικές σας ικανότητες. Δεν περιμένετε όμως να γίνει αυτό, για να αναγνωρίσετε κι εσείς στο αντικείμενο του πόθου σας την επιρροή που ασκεί επάνω σας, ανεβάζοντας έτσι τη λίμπιντο και των δύο στα ύψη. Το μοναδικό ίσως μείον σας, καθώς όλο το παιχνίδι γίνεται για σας, γύρω από το πόσα περισσότερα θα αρπάξετε από τη λεία σας, εκφράζοντας βέβαια και το ανάλογο πάθος. Κάτι που το πιο πιθανό είναι να διατηρήσει τη σχέση στα πιο χαμηλά επίπεδα, μην επιτρέποντας στη σεξουαλική ενέργεια να σας περάσει σε διαδικασίες ερωτικής ανύψωσης.

ΤΑΥΡΟΣ

Με μοναδικό τρόπο, ενεργοποιείτε και εκφράζετε αυτό που λέγεται λίμπιντο. Ίσως γιατί διαθέτετε τα συστατικά της δυσεύρετης συνταγής, αυτής του να μπορείτε να περνάτε αυτήν την αρχέγονη ενέργεια, μέσα από τις αισθήσεις. Από την πρώτη στιγμή, είστε σε θέση να αναγνωρίσετε το αντικείμενο του πόθου σας, ακόμα και αν δεν έχετε ανταλλάξει μαζί του ούτε μία κουβέντα. Φτάνει μόνο να διασταυρωθούν τα βλέμματά σας για να γεννηθεί η επιθυμία και επιθυμία για εσάς σημαίνει απαραίτητα υλοποίηση. Γι’ αυτό και δεν μπαίνετε  στον κόπο να περάσετε ούτε καν σε πρώτες σκέψεις, εάν, εκ των προτέρων, το ισχυρό ερωτικό σας ένστικτο δε σας έχει εκπέμψει τα κατάλληλα σήματα. Η πρωτογενής ανάγκη, μπαίνοντας στο ερωτικο-σεξουαλικό παιχνίδι, είναι να πάρετε πρώτα εσείς ικανοποίηση.

Γνωρίζετε πολύ καλά όμως πως στο παιχνίδι των αισθήσεων συμμετέχουν δύο. Υπό αυτές τας συνθήκες λοιπόν, μπορείτε να χαρίσετε μοναδικές στιγμές στο αντικείμενο του πόθου σας, τέτοιες που πιθανόν και να μην ξεχάσει ποτέ. Μέσα από το βαθύ σας αίσθημα της επιβίωσης, μπορείτε με μοναδικό τρόπο να περάσετε και στον/στην σύντροφο το βίωμα του βασικού ενστίκτου. Το ξέρετε καλά το  παιχνίδι, μέσα από την ικανότητά σας να ενεργοποιείτε τα κέντρα των ενστίκτων και των αισθήσεων. Δυσκολεύεστε όμως για το παραπάνω, όπως για παράδειγμα την έκφραση των συναισθημάτων. Με αποτέλεσμα, να μην αφήνετε τον εαυτό σας να βιώσει αυτό που λέμε Ολοκλήρωση στον Έρωτα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εύκολα θα μπορούσε να πει κανείς, και λόγω της αέρινης φύσης σας, ότι βρίσκεστε μακριά από αυτό που ονομάζεται Λίμπιντο, αφού ο νους, κυρίως, είναι αυτός που κατευθύνει την κάθε σας ενέργεια. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Εξάλλου, στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό Διδύμων αναπτύσσουν υπερσεξουαλική δραστηριότητα, περισσότερο βέβαια αυτό γίνεται στο πρώτο μέρος της ερωτικο-σεξουαλικής τους ζωής, εκεί γύρω μέχρι τα 25-28. Και ίσως μέσα από αυτήν την εμπειρία, αναζητάτε και αργότερα την εκτόνωση, αλλά και την επικοινωνία μέσα από το σεξ.

Μπορεί αυτή να είναι και η μοναδική σας συνταγή: Σεξ για το σεξ, (αυτό εξάλλου σημαίνει η λίμπιντο), ταυτόχρονα όμως και επικοινωνία. Νοητική έκφραση και λεκτικό παιχνίδι, κατά τη διαδικασία του ερωτικού παιχνιδιού. Μέσα από αυτόν τον τρόπο, διαθέτετε τη μοναδική ικανότητα να ανεβάζετε τη λίμπιντο του/της συντρόφου. Και αν όλα όσα έχετε ανάγκη να ακούτε από εκείνον, μπορεί να σας τα εκφράζει, κατά τη διάρκεια του ερωτικού παιχνιδιού, τότε από τα κατώτερα σεξουαλικά κέντρα, μπορείτε να ανυψωθείτε σε διαφορετική εντελώς πραγματικότητα, συμπαρασύροντας και το αντικείμενο του πόθου σας στα δικά σας ύψη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αντιπροσωπεύει το ζώδιο εκείνο που όσο κανένα άλλο δεν έχει τόσο ισχυρή επαφή με τις ρίζες του. Κατά μία έννοια λοιπόν, αυτό μπορεί να σημαίνει κάποια βαθιά ενθύμηση αυτής της αρχέγονης ενστικτώδους ερωτικής έκφρασης, που υπάρχει μέσα σας, και μέσα από αυτήν είστε σε θέση εύκολα να αναγνωρίσετε τον άνθρωπο με τον οποίο θα μοιραστείτε την ερωτικο-σεξουαλική σας ζωή. Δεν είναι αρκετό όμως αυτό. Δε σας φτάνει, για να μπορέσετε να λειτουργήσετε και να εκφράσετε το καλύτερο που μπορείτε σε σεξουαλικό επίπεδο. Το συναίσθημα θα κυριαρχεί παντού και πάντα: στη σκέψη σας, στην έκφρασή σας, στο σώμα σας, ακόμα και στον τρόπο που θα επιστρατεύσει ο ερωτικός σας σύντροφος για να σας προσεγγίσει.

Δεν υπάρχει σεξ για το σεξ για έναν Καρκίνο. Την αγάπη που ψάχνει ες αεί θα την αναζητά, ακόμα και τις στιγμές που φαίνεται να κυριαρχεί το φλογερό πάθος. Πολύ πιο εύκολα ένα «σ’ αγαπώ» θα ενεργοποιήσει τα πρωτόγονα ένστικτα ενός Καρκίνου, παρά η φλογερή και παθιασμένη σεξουαλική έκφραση του συντρόφου. Σε σημείο που πολλές φορές δεν είναι σε θέση να απολαύσει την ερωτικο-σεξουαλική διαδικασία, σε περίπτωση που εκείνη την στιγμή δεν αισθάνεται να τυγχάνει της συναισθηματικής ανταπόκρισης του συντρόφου.

ΛΕΩΝ

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο για ένα Λέοντα, ακόμα και η ερωτική διέγερση που θα του προκαλέσει ο ερωτικός σύντροφος, εάν αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα μιας καλά σκηνοθετημένης σκηνής. Και βέβαια, εάν δεν έχει ο ίδιος πρώτα προετοιμαστεί να υποδυθεί, όσο καλύτερα γίνεται, το ρόλο του. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να το έχει φαντασιωθεί, να το έχει φτιάξει με τέτοιο τρόπο στο μυαλό του, ώστε εκ των προτέρων να γνωρίζει το τι έχει, κατά πρώτον, να δώσει, αλλά και το τι ζητάει να πάρει. Δεν αφήνεται στο να ενεργοποιήσει τη λίμπιντό του, παρά μόνο στην περίπτωση που το άτομο το οποίο ο ίδιος θα επιλέξει δε συνωμοτήσει με τον τρόπο που οι ανάγκες της σκηνής υπαγορεύουν.

Συνωμότες ψάχνει παντού ο Λέοντας. Συνωμότες, και βέβαια πρωταγωνιστές, που εκ των υστέρων θα αναγνωρίσουν το πόσο τυχεροί στάθηκαν, αφού έμαθαν τι θα  πει ολοκληρωμένη σεξουαλική σχέση. Λίμπιντο, αισθήσεις, συναίσθημα, κυρίως όμως η πρόθεση με την οποία μπαίνει στο σεξουαλικό παιχνίδι: να δώσει, να δώσει τα πάντα, για να ζήσει, πρώτα ο ίδιος βέβαια, στιγμές ανύψωσης, για να ζήσει το παραμύθι του. Πιθανόν να στερείται όμως στο κομμάτι της επικοινωνίας, ακόμα και αν το πεδίο της καρδιάς είναι ορθάνοιχτο για να βάλει μέσα ό, τι αφορά το σύντροφό του. Ίσως αυτό και μόνο να είναι αρκετό για το Λέοντα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι ευπρεπείς και μετριοπαθείς του ζωδιακού διαθέτουν το μοναδικότερο ίσως τρόπο να κρύβουν καλά τη σεξουαλική τους επιθυμία, ακόμα και αν ο άνθρωπος που τους την ενεργοποιεί έχει ανεβάσει τη λίμπιντό τους στα ύψη. Αυτό βέβαια δεν αφορά την φάση της ερωτικο-σεξουαλικής επαφής. Αφήνονται να απελευθερώσουν, μέχρι και τα τελευταία μόρια, την εκρηκτική τους δύναμη, σε σημείο τέτοιο ώστε να εκπλήσσεται ο ερωτικός τους σύντροφος και ειδικά στο πρώτο στάδιο της σχέσης. Ξέρει να το παίζει καλά αυτό το παιχνίδι. Το μόνο βέβαια στο οποίο δεν είναι διατεθειμένος να μπει, είναι να εκφράζει συναισθήματα.

Δεν ξέρει τέτοιους τρόπους για επιβεβαίωση. Και αν ο σύντροφος, μέσα από τέτοιου είδους εκφράσεις, επιβεβαιώνεται στον έρωτα, καλύτερα να τις αναζητήσει αλλού. Ξέρει όμως να φροντίζει τον άλλον και το κάνει με τρόπο μοναδικό. Αυτόματα περνάει το μήνυμα: «εδώ βρίσκομαι για σένα. Εγώ θα πάρω μέσα από αυτό που θα σου δώσω». Τι πιο αφροδισιακό! Αυτό λειτουργεί σαν ένας ισχυρός μοχλός για να ενεργοποιήσει τη λίμπιντο του/της συντρόφου, αφού θα κάνει τα πάντα για να ξεκλειδώσει τους κώδικες ευχαρίστησης και απόλαυσής του/της. Είναι αυτός ακριβώς ο μηχανισμός του Παρθένου. Η ενεργοποίηση της δικής του λίμπιντο, κατά κύριο λόγο, εξαρτάται από την ενεργοποίηση της λίμπιντο του/της συντρόφου.

ΖΥΓΟΣ

Ίσως και να τον αφήνει αδιάφορο αυτό το κεφάλαιο το Ζυγό. Αφού τα πάντα ξεκινούν από τις αισθήσεις: το κατά πόσον ο ή η σύντροφος θα καταφέρει να του διεγείρει τις αισθήσεις. Ο τρόπος προσέγγισης, η αισθητική, όχι μόνο όσον αφορά την εμφάνιση, αλλά και του περιβάλλοντος. Και εννοείται το πρεστίζ. Όσο μεγαλύτερη η εξουσία που ασκεί στο κοινωνικό επαγγελματικό περιβάλλον, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να ενεργοποιηθεί η λίμπιντο αυτού του τόσο ερωτικού (αλλά με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις) ζωδίου. Ευγενικοί και λεπτοί χειρισμοί και βέβαια αποδοχή, σε όλα τα επίπεδα, από την πλευρά του συντρόφου.

Αυτό το ανασφαλές και παρορμητικό ζώδιο ίσως και να χρειαστεί τις περισσότερες προσπάθειες, μέχρι να εγκαταλείψει και το τελευταίο του οχυρό και να παραδοθεί στην ερωτική αγκαλιά του/της συντρόφου. Δεν υπόσχεται στιγμές μεγάλου πάθους, υπόσχεται όμως ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων και σίγουρα όχι σύντομη διάρκειας. Το πιο ευαίσθητο κουμπί του, και ο μοχλός ενεργοποίησης της λίμπιντό του, είναι να εναρμονίζονται οι διαθέσεις της στιγμής. Αυτό θα λειτουργούσε σαν το πιο ισχυρό συστατικό της συνταγής για το απόλυτο που θέλει να βιώσει ο Ζυγός.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τι θα μπορούσε να πει κανείς για τον Σκορπιό, αφού είναι ο επίσημος εξουσιοδοτημένος, από τον Κυβερνήτη του τον Πλούτωνα, να διαχειρίζεται, με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο, αυτήν την βαριά, αλλά καθοριστική και άκρως αναγκαία για την εξέλιξη του ανθρώπου, κληρονομιά που λέγεται Λίμπιντο. Είναι αυτός ο εκπρόσωπος του ζωδιακού που συμβολικά έχει αναλάβει να παίξει τον πιο δύσκολο ρόλο. Από τα χαμηλά και πρωτόγονα ένστικτα, από τη λάσπη και τις πέτρες που κρύβεται αυτό το επικίνδυνο δηλητηριώδες ζωύφιο, να μετουσιωθεί σε αετό και ελεύθερος να πετάξει για πάντα μέσα στο απεριόριστο, κατακτώντας την πνευματική του φύση.

Δίκαια λοιπόν ο Σκορπιός κατέχει το σκήπτρο του πλέον σεξουαλικού και ερωτικού  ζωδίου. Για τον απλούστατο λόγο ότι γνωρίζει όλη τη διαδρομή, ακόμα και τα πιο σκοτεινά και ανεξερεύνητα μονοπάτια του έρωτα, αφού ο βαθύτερος ενδόμυχος στόχος του είναι η ανύψωση, πάντα βέβαια με πρωταρχικό σημείο αναφοράς το σεξ, μετά από το οποίο ακολουθεί η βαθιά συναισθηματική ανταλλαγή και η επικοινωνία, μέσα από τον αινιγματικό τρόπο του Σκορπιού, προκειμένου να σταθεί μπροστά σε μία νέα αφετηρία ζωής. Μέσα από επίπονους συνήθως σχηματισμούς, περνάει σε βαθιές συνειδητοποιήσεις ζωής, έχοντάς ζήσει τα πάντα, ακόμα και αν θα χρειαστεί να δώσει τα  πάντα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δε θα μπορούσαμε, με ευκολία, να συγκαταλέξουμε τους Τοξότες στην κατηγορία εκείνη, που έχει αναπτύξει ισχυρή σύνδεση με τα κέντρα των ενστίκτων της, άρα και της αναπαραγωγής και κατά συνέπεια της ανάγκης της ερωτικής έκφρασης, μέσα από την αρχέγονη αυτή ενστικτώδη λειτουργία. Οι προστατευόμενοι και εκπρόσωποι του Δία, κυρίως, αναζητούν τον έρωτα και τη σεξουαλική επαφή, μέσα από τη χαρά, τη γνώση και την ανώτερης μορφής επικοινωνία. Μπορεί μία δυνατή ταξιδιωτική εμπειρία ή ένα καλό βιβλίο να ανεβάσει τη λίμπιντο ενός Τοξότη, έτσι που απλά να αναζητήσει το αντικείμενο του πόθου του, προκειμένου να μπορέσει να μοιραστεί αυτά που εκείνος έχει ανάγκη, στη δεδομένη φάση στην οποία βρίσκεται.

Εύκολα ερωτεύεται, εύκολα καταλήγει η σχέση στο κρεβάτι, εύκολα λέει σ’ αγαπώ, το ίδιο όμως εύκολα λέει και αντίο. Αν όμως, έστω και μία φορά, έρθει στο δρόμο του ο έρωτας που θα τον κάνει να απαρνηθεί τον εαυτό του, τότε, με το μοναδικότερο τρόπο, θα αναγνωρίσει και αυτός, αλλά και ο σύντροφος τη σεξουαλική του δύναμη και θα αναρωτηθεί, σοβαρά, που την έκρυβε μέσα του όλα αυτά τα χρόνια. Τα πάντα θα μπορούσε να ανατρέψει, στην περίπτωση που βρεθεί ο ένας και μοναδικός σύντροφος για να του την ξυπνήσει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο εγκεφαλικός Αιγόκερως ανήκει στη σπάνια εκείνη κατηγορία που μπορεί να ελέγχει τα  πάντα, ακόμα και τη λίμπιντό του, στην περίπτωση που οι συνθήκες κάτω από τις οποίες παίζεται το προσωπικό του ερωτικό ψυχόδραμα δεν τον διευκολύνουν. Γι’ αυτό και φροντίζει να δημιουργεί εκείνος τις συνθήκες, προκειμένου όλα να είναι υπό έλεγχο, ακόμα και οι δυνατές ερωτικοσεξουαλικές του εκρήξεις. Δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Κάθε συνάντηση, κάθε ερωτική πρόκληση, θα πρέπει πρώτα να περάσει υπό τον έλεγχο των ανωτέρων κέντρων, από τα οποία θα πρέπει να πάρει την πιστοποίηση, εάν πρέπει να προχωρήσει ή  όχι.

Ο σοβαρός όμως και Κρόνιος του ζωδιακού έχει ένα μοναδικό τρόπο να δίνει την έμφαση εκείνη, σε στιγμές της ερωτικής αποκορύφωσης, χαρίζοντας μοναδικές εμπειρίες στον/στην σύντροφο, αφού μόνο τότε αφήνεται να παρασυρθεί από το πάθος και να οδηγήσει τη λίμπιντό του σε επικίνδυνα ύψη. Σαν μια διαδικασία αναρρίχησης, φαίνεται να βιώνει ένας Αιγόκερως το ερωτικοσεξουαλικό ταξίδι. Ξεκινάει από τα πολύ χαμηλά, για να φτάσει στην κορυφή, με τρόπο που μόνο ένας Αιγόκερως ξέρει να το κάνει και σύμφωνα με τη φύση του ζωδίου του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σίγουρα δε θα συγκαταλέγαμε έναν Υδροχόο στην κατηγορία των ιδιαίτερα σεξουαλικών ατόμων. Με την έννοια ότι δεν κατευθύνει η σεξουαλική ενέργεια τη σκέψη του, αλλά η σκέψη του κατευθύνει ακόμα και τα κατώτερα ένστικτά του, και εφ’ όσον βέβαια θεωρήσει ότι υπάρχει νόημα σε όλο αυτό. Θα εξαρτηθεί βέβαια και από το αντικείμενο του πόθου του και από το κατά πόσον αυτό πληρεί όλες εκείνες τις νοητικο-επικοινωνιακές προϋποθέσεις, προκειμένου να μοιραστεί την ερωτικο-συναισθηματική του ζωή μαζί του.

Δύσκολα βιώνει τους εσωτερικούς δυνατούς κραδασμούς, που παράγει η σεξουαλική ενστικτώδης ενέργεια, αφού όλο το παιχνίδι για εκείνον παίζεται στα ανώτερα κέντρα. Εάν όμως συμβεί αυτό, τότε έχει τη μοναδική ικανότητα να συνδέει τα ένστικτα με τη διάνοια, παράγοντας ερωτικό αποτέλεσμα που απογειώνει, όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τον/την σύντροφο. Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει άκρως εθιστικά, φτάνει μόνο το αντικείμενο του πόθου του να είναι σε θέση να αναγνωρίσει, και το πιο δύσκολο ακόμα, να ακολουθήσει αυτήν τη μοναδική διαδρομή, που μόνο ένας Υδροχόος γνωρίζει.

ΙΧΘΥΣ

Υπάρχει ένας όρος στην ψυχολογία: «Η εξιδανίκευση της Λίμπιντο». Είναι αυτή η κατάσταση που σε πολλές φάσεις της ζωής του έχει βιώσει ένας Ιχθύς, όταν έχει επιλέξει να απαρνηθεί την πραγματικότητα, αρνούμενος ακόμα και αυτήν την ενστικτώδη και μοναδική έκφραση της σεξουαλικής ενέργειας, μόνο και μόνο γιατί τα πράγματα είναι έτσι και δεν είναι κάπως αλλιώς. Το σεξ σαν μία αυτόνομη λειτουργία δεν υπάρχει για έναν Ιχθύ. Δεν υπάρχει σεξ για το σεξ. Η σειρά για εκείνον είναι: Συναίσθημα, Έρωτας, Σεξ. Και μπορεί αυτήν τη σειρά να την υποστηρίξει, δημιουργώντας συνθήκες ανάλογες για να τη ζήσει, ακόμα και αν πρόκειται για συνθήκες πλατωνικού έρωτα.

Εάν σταθεί τυχερός και έλξει το ανάλογο αντικείμενο του πόθου του, τότε μιλάμε για το τέλειο και ιδανικό. Έχουμε να κάνουμε με την περίπτωση ενός έρωτα που μπορεί να κρατήσει για  πάντα, ακόμα και να παραμείνει το ερωτικό ενδιαφέρον, μέσα από το οποίο θα μπορεί να ενεργοποιεί και τη λίμπιντό του, απαραίτητος μεν παράγοντας για την ολοκλήρωση, όχι όμως ο πιο σημαντικός. Από τα άκρως εγκεφαλικά ζώδια, ο Ιχθύς ανατροφοδοτεί συνεχώς, με τη φαντασία του, νέα δεδομένα για τον έρωτά του, με ή χωρίς τη λίμπιντό του ενεργοποιημένη.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
01-06-2024 12:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
pistotiki-xreostiki-karta