Η θέση της Σελήνης στους οίκους και τι σημαίνει πρακτικά στη ζωή μας.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
18
04
2014

Η θέση της Σελήνης στους οίκους και τι σημαίνει πρακτικά στη ζωή μας.

E-zwdia

 

Πόσο σημαντική είναι η θέση της Σελήνης στον οίκο που βρίσκεται;


Πέρα από τη ζωδιακή θέση της Σελήνης, εξίσου σημαντική είναι και η θέση από τον οίκο που βρίσκεται. Ανάλογα σε ποιον από τους 12 οίκους βρίσκεται, μας δείχνει την κατεύθυνση που προσανατολίζεται ψυχικά και συναισθηματικά το άτομο, πως λειτουργεί, ποια είναι τα ευαίσθητα σημεία του, πως επικοινωνεί συναισθηματικά, τι έχει προτεραιότητα στη ζωή του, ποιοι το επηρέασαν, ώστε να δημιουργήσει την ανάλογη προσωπικότητα, τι χρειάζεται για να νιώσει πληρότητα και ασφάλεια. Για να μάθετε σε ποιον οίκο έχετε τη Σελήνη σας πατήστε εδώ: Αστρολογικός χάρτης.

Οι όψεις που κάνει η Σελήνη από τη θέση που βρίσκεται, θα μας βοηθήσουν να δούμε πόσο ικανοποιημένο ή όχι είναι το άτομο από τη ζωή του και τις επιλογές που έχει κάνει.

 

Διαβάστε επίσης:
 

Η Σελήνη ο καθρέφτης της ψυχής...
Ποιον τύπο γυναίκας ποθεί στη ζωή του; Δες σε ποιο ζώδιο είναι η Σελήνη του άντρα που αγαπάς και μάθε τι είδους γυναίκα θέλει στη ζωή του.


Σελήνη στον πρώτο οίκο:

Το άτομο με τη Σελήνη του στον πρώτο οίκο χαρακτηρίζεται από μια παρορμητικότητα στην έκφραση των συναισθημάτων και της προσωπικότητάς του. Έξυπνο και δημιουργικό άτομο, φιλόδοξο κα κοινωνικό. Είναι, επίσης, ένα άτομο αρκετά ευαίσθητο και πολλές φορές επηρεάζεται στην κρίση του από τα συναισθήματά του. Πολλές φορές είναι συναισθηματικά ευμετάβλητο και η κυκλοθυμία του μπορεί να δημιουργεί, κάποιες φορές, λάθος εντυπώσεις και θέματα με τους γύρω του. Η εργασία του και η προβολή του μέσα από αυτή, είναι πολύ σημαντικά στοιχεία στη ζωή του. Εδώ κολλάει το: «σκυλί που γαυγίζει, δεν δαγκώνει», ευέξαπτο κάποιες φορές, αλλά δεν κρατάει κακία και σύντομα του περνάει ο θυμός.  

Σελήνη στο δεύτερο οίκο:


Η λέξη κλειδί για τον άνθρωπο με τη Σελήνη στο δεύτερο οίκο, είναι η συναισθηματική και υλική ασφάλεια. Αν λοιπόν οι όψεις που σχηματίζει από αυτή τη θέση είναι δυσαρμονικές, τότε το άτομο βιώνει τη ζωή του μέσα στην ανασφάλεια και το φόβο. Το να μένει προσκολλημένο στα αποκτήματά του, είτε αυτά είναι υλικά, είτε συναισθηματικά, είναι ο βασικός άξονας στη ζωή του και όλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Διανύει περιόδους τσιγγουνιάς και άλλες φορές που οι κινήσεις του χαρακτηρίζονται από μια γενναιοδωρία, έως τα όρια της σπατάλης. Το να νιώθει ασφαλής στη δουλειά του και πετυχημένος, είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για να χαλαρώσει λίγο τα δεσμά του φόβου της απώλειας.   

Σελήνη στον τρίτο οίκο:

Ένα άτομο που θα το χαρακτηρίζαμε κάποιες φορές λίγο πολυλογά. Το αν λέει πράγματα που έχουν αξία ή απλά μιλάει για να μιλάει… αυτό θα εξαρτηθεί με τις όψεις που κάνει η Σελήνη του μέσα από τον συγκεκριμένο οίκο. Είναι σίγουρα ένα άτομο κοινωνικό, εύστροφο, θέλει να είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος σε μια παρέα, πολλές φορές να έχει τον πρώτο, αν όχι και τον τελευταίο λόγο... Ιδιαίτερα επικοινωνιακό, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας επιτυχημένος δημοσιογράφος ή ένας δικηγόρος. Έχει ιδιαίτερο έξυπνο χιούμορ και αυτό τον βοηθά να ξεπερνά πολλές φορές κάποιες κακοτοπιές. Αν η Σελήνη προσβάλλεται σε αυτή τη θέση, μπορεί να βγάλει ένα άτομο με έντονα ψυχολογικά προβλήματα ή διαταραχές.

Σελήνη στον τέταρτο οίκο:


Η πατρική οικογένεια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας αυτού του ατόμου. Ιδιαίτερα οι γυναίκες της οικογένειας (μαμά, γιαγιάδες), ήταν τα πρόσωπα κλειδιά από τις οποίες πήρε είτε τα θετικά, είτε τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του.  Πολλές φορές, η γνώμη που έχει για τη ζωή και οι πεποιθήσεις που διαμόρφωσε, πέρασαν μέσα από τα συγκεκριμένα γυναικεία πρότυπα συμπεριφοράς και τρόπου ζωής. Τάση για κληρονομιά από την οικογένεια, προσωπική εργασία ή εξασκεί το επάγγελμά του από το σπίτι. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος χρειάζεται ένα σπίτι με καλαισθησία, που να τον εκφράζει και να νιώθει όμορφα μέσα σ’ αυτό,  τόσο ο ίδιος, όσο και τα αγαπημένα του άτομα.  

Σελήνη στον πέμπτο οίκο:

Αν η Σελήνη από αυτή τη θέση κάνει καλές όψεις, μαρτυρά έναν άνθρωπο με ψυχή μικρού παιδιού. Ο ενθουσιασμός με χαρές της ζωής, η αγάπη του για τα παιδιά, καθώς και η επαγγελματική του ενασχόληση με τα παιδιά, είναι χαρακτηριστικά του σημεία. Μπορεί να γίνει από νηπιαγωγός, μέχρι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έτσι κι αλλιώς, το άτομο έχει καλλιτεχνικές κλίσεις και μάλιστα μέσα από ανάλογες δραστηριότητες, μπορεί να βρει τη δημιουργική και ευτυχισμένη πλευρά του χαρακτήρα του. Αν η Σελήνη κάνει δυσμενείς όψεις, παρουσιάζονται θέματα που αφορούν την απόκτηση παιδιού ή το ίδιο το άτομο σε παιδική ηλικία βίωσε τραυματικά τη σχέση του με τη μητέρα του. Με καλές όψεις, πιθανότητες απόκτησης μεγάλης φήμης στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Σελήνη στον έκτο οίκο:

Ο άνθρωπος με αυτή τη θέση στη Σελήνη του, επαγγελματικά προτιμά να ασχοληθεί με επαγγέλματα που αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση του κοινού ενώ ο ίδιος είναι πιο ικανός, όταν δουλεύει για τους άλλους, παρά για τον ίδιο του τον εαυτό. Η εργασία που κάνει είναι σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του για το αν θα νιώθει ικανοποιημένος ή όχι. Η θέση του δημόσιου υπαλλήλου, του νοσοκόμου, του κτηνιάτρου, είναι μερικά από αυτά που επιλέγει. Η θέση αυτή υποδεικνύει ευαισθησίες στο πεπτικό του σύστημα, αίσθηση άγχους και στρες διακατέχουν το άτομο. Μικροπροβλήματα υγείας, που όταν οι όψεις που κάνει η Σελήνη είναι ευνοϊκές, ξεπερνιούνται εύκολα. 

Σελήνη στον έβδομο οίκο:

Οι σχέσεις, ο γάμος, οι συνεργασίες, είναι τα βασικά σημεία που τον ενδιαφέρουν στη ζωή του τον άνθρωπο με τη Σελήνη του στον 7ο οίκο. Το αν θα πάνε ή όχι καλά αυτοί οι τομείς στη ζωή του, θα εξαρτηθούν από το ζώδιο που βρίσκεται η Σελήνη, καθώς και τις όψεις που σχηματίζει. Συνήθως υποδεικνύει άτομο που νιώθει ανασφάλεια και χρειάζεται απαραίτητα έναν σύντροφο στη ζωή του, για να του καλύψει τη συγκεκριμένη του ανάγκη. Δείχνει άνθρωπο που μπορεί να υποχωρεί στα θέλω του, προκειμένου να μην χαλάσουν κάποιες κακώς εννοούμενες ισορροπίες. Βέβαια όλο αυτό τον καταπιέζει και κάποιες φορές μπορεί να υπάρχουν ξεσπάσματα σε απίθανες καταστάσεις.

Σελήνη στον όγδοο οίκο:

Μυστικοπάθεια, απαισιοδοξία και δυσπιστία χαρακτηρίζουν το άτομο με αυτή τη θέση στη Σελήνη του. Αν υπάρχουν καλές όψεις, υπάρχει τάση για κληρονομιές, αν αντίθετα οι όψεις δεν είναι καλές, υπάρχουν θέματα με τα οικονομικά του συντρόφου. Γονιμότητα εκφράζει η Σελήνη στον όγδοο, βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί και με ποιον πλανήτη σχετίζεται καθώς και τις όψεις που σχηματίζει. Αυτοαπόρριψη κάποιες φορές μπορεί να νιώθει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, καθώς επίσης και το αίσθημα της ζήλιας, ειδικά για το σύντροφό του, μπορεί να δημιουργήσει θέματα στη σχέση τους. Συνήθως, δεν ξεχνά κάτι που του έχουν κάνει, αλλά το αν θα το ανταποδώσει ή όχι, θα εξαρτηθεί από τις όψεις που κάνει.

Σελήνη στον ένατο οίκο:

Ένας άνθρωπος με μεγάλη φαντασία, ιδιαίτερα έξυπνος και καλλιεργημένος, αγαπά τα ταξίδια και πολλές φορές επιδιώκει και ο ίδιος μεγάλες αλλαγές στη ζωή του. Μερικά από τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν είναι καθηγητής πανεπιστημίου, που να ασχολείται με τη φιλοσοφία, την ανθρωπολογία ή τη θρησκεία, δικαστής, συμβολαιογράφος. Αγαπά τα ταξίδια, μπορεί να είναι, επίσης, ένας επιστήμονας που έχει αφιερωθεί στην έρευνα.  Εφευρετικός και ένα μυαλό ιδιαίτερα διεισδυτικό. Συγγενείς εξ αγχιστείας ωφελούν το άτομο, καθώς και το εξωτερικό. Βέβαια, όλα αυτά θα εκφραστούν θετικά ή όχι, ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει μέσα από αυτήν τη θέση.

Σελήνη στο δέκατο οίκο:

Ένα άτομο που το ενδιαφέρει πολύ η γνώμη των άλλων, αποφεύγει τα σκάνδαλα, θέλει να επιτύχει στη δουλειά του και είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο. Όλα αυτά θετικά εκφρασμένα, όταν η Σελήνη κάνει θετικές όψεις. Γιατί στην αντίθετη περίπτωση, έχουμε τον κίνδυνο της δημόσιας έκθεσης και τη δημιουργία σκανδάλου. Ξέρει να δουλεύει σκληρά και να πετυχαίνει αυτό που θέλει. Στοχοπροσηλωμένο χαρακτηρίζουμε αυτό το άτομο. Με καλές όψεις, πετυχημένη καριέρα και σε υψηλά αξιώματα. Μια γυναίκα με αυτή τη θέση στη Σελήνη της, έχει ιδιαίτερο δέσιμο με τη μητέρα της και την θαυμάζει. Υπάρχει η περίπτωση διάφορων εναλλαγών στα επαγγελματικά του ατόμου, όταν η Σελήνη δεν κάνει πολύ καλές όψεις.


Σελήνη στον ενδέκατο οίκο:

Ιδιαίτερα αγαπητό και ενεργά δημιουργικό το συγκεκριμένο άτομο και ειδικά όταν οι όψεις που σχηματίζει είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, με τη συμμετοχή του μέσα σε μεγάλες ομάδες. Είτε αυτό αφορά το εργασιακό του περιβάλλον, είτε τη συμμετοχή του σε δράσεις ανθρωπιστικού ή περιβαλλοντολογικού χαρακτήρα. Άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, τον ενδιαφέρει η οικολογία και γενικά μια ισορροπημένη και δίκαια αρμονική ζωή, μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης. Επιτυχία προς το άλλο φύλο και σημαντικό κομμάτι της ζωής του οι φιλικές του σχέσεις. Αν οι όψεις είναι θετικές, έχει βοήθεια και υποστήριξη από το φιλικό και κοινωνικό του περιβάλλον.

Σελήνη στο δωδέκατο οίκο:

Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα ευαίσθητος και ρομαντικός. Κάποιες φορές έχει την τάση να φοβάται πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι υποχόνδριος ή υπάρχει η πιθανότητα να θέλει κατά καιρούς να κλείνεται στον εαυτό του. Προτιμά να εργάζεται σε μέρη όπου ο ίδιος δεν προβάλλεται ιδιαίτερα και ταυτόχρονα νιώθει ότι μπορεί να συνεισφέρει με τη δουλειά του στην ανακούφιση του πόνου των άλλων. Ιδρύματα, νοσοκομεία, φυλακές, είναι από τα πιθανά μέρη που θα τον βρεις να εργάζεται. Υπάρχει μια τάση μοναχικότητας και αν υποβοηθούν και κάποιες άλλες όψεις, μπορεί και να επιλέξει κάποια στιγμή τη μοναχική ζωή. Τον έλκει ο αποκρυφισμός και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα διαισθητικό άτομο. Λειτουργεί περισσότερο με κριτήριο το τι αισθάνεται και λιγότερο με τη λογική.

 

Διαβάστε επίσης:
 

Η Σελήνη ο καθρέφτης της ψυχής...
Ποιον τύπο γυναίκας ποθεί στη ζωή του; Δες σε ποιο ζώδιο είναι η Σελήνη του άντρα που αγαπάς και μάθε τι είδους γυναίκα θέλει στη ζωή του.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
18-04-2014 13:16
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
Ρίξε την Ταρώ