Η ζωδιακή θέση της Σελήνης και τι σημαίνει για τον ψυχικό και συναισθηματικό κόσμο του κάθε ζωδίου.
Βαθμολόγησε
11
04
2014

Η ζωδιακή θέση της Σελήνης και τι σημαίνει για τον ψυχικό και συναισθηματικό κόσμο του κάθε ζωδίου.

E-zwdia

Τι συμβολίζει η Σελήνη;

 

Η Σελήνη συμβολίζει το συναισθηματικό μας κόσμο. Πως βιώνουμε τα συναισθήματά μας και πως επικοινωνούμε συναισθηματικά με τους άλλους. Είναι η ψυχούλα μας που ανάλογα με τη ζωδιακή θέση και τον οίκο, θα μας δείξει πως ένα άτομο βιώνει τον κόσμο γύρω του, ποιες είναι οι ανασφάλειές του, οι φοβίες του, τι είναι εκείνο που τον κάνει να …καρδιοχτυπά, τι του δίνει χαρά και τι είναι εκείνο που τον λυτρώνει!  Συμβολίζει, επίσης, τη σχέση με τη μητέρα μας και πως αυτή στην πορεία της ζωής μας έχει επηρεάσει τον ψυχισμό μας. Για έναν άντρα είναι ενδεικτική η θέση της Σελήνης του για να δούμε τι είδους γυναίκα επιλέγει στη ζωή του.


Για να μάθετε σε ποιο ζώδιο έχετε τη Σελήνη σας πατήστε εδώ: Αστρολογικός χάρτης.

 

Η Σελήνη είναι το παράθυρο της ψυχής μας! Διαβάστε τι ακριβώς σημαίνει για σας ανάλογα με το που έχετε τη Σελήνη σας:

 

Διαβάστε επίσης:
 

Η Σελήνη ο καθρέφτης της ψυχής...
Ποιον τύπο γυναίκας ποθεί στη ζωή του; Δες σε ποιο ζώδιο είναι η Σελήνη του άντρα που αγαπάς και μάθε τι είδους γυναίκα θέλει στη ζωή του.


ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ.Η τυχοδιώκτρια Σελήνη. Επιζητά νέες εμπειρίες στη ζωή της, μ’ έναν όμως παρορμητισμό που καταντά κάποιες φορές επιζήμιος για το ίδιο το άτομο γιατί δεν ξέρει να αυτοπροστατευτεί. Πολλές φορές το άτομο θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά και τον χαρακτηρίζει το θάρρος και η πρωτοβουλία. Βιώνει με πάθος τα συναισθήματά του και δεν υπάρχουν μέτριες καταστάσεις στο πως νιώθει και εκφράζεται. Απαιτητική πολλές φορές σ’ αυτή τη θέση η Σελήνη, γιατί θέλει πάντα να γίνεται το δικό της. Δεν ξέρει να κρύβει αυτό που νιώθει αλλά ευτυχώς έχει και μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Όταν θυμώνει, αυτό κρατά για λίγο και ξέρει να επιβραβεύει τον άλλον.   
 


ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ.
 


Μια Σελήνη που την χαρακτηρίζει η αίσθηση της ασφάλειας. Η δημιουργία σε υλικό επίπεδο είναι το πρωταρχικό αίτημα της Σελήνης στον Ταύρο. Τα άτομα με αυτή τη Σελήνη διαθέτουν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, αφού διαθέτουν καλό ψυχικό κύτταρο. Στοχεύουν στη δημιουργία προσωπικής οικογένειας,  προκειμένου να δημιουργήσουν σταθερά προσωπικά και κοινωνικά θεμέλια. Προσδίδει σταθερότητα στο άτομο και σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις του. Τα συναισθήματα αυτής της Σελήνης είναι ειλικρινή και δεν αλλάζουν εύκολα. Η λογική και η ψυχραιμία είναι το ζητούμενό της. Δύσκολα θα εκδηλώσει από την αρχή τα συναισθήματά του, θέλει το χρόνο του αλλά όταν το κάνει,  θα είναι για μια ζωή!ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ.Μια Σελήνη παιδί. Καταφέρνει να διατηρεί πάντα μια παιδικότητα στη ζωή της και να βιώνει με τη χαρά ενός παιδιού τη ζωή. Δεν μπορεί να κρατήσει κακία, έχει ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ και μια διάθεση περιπέτειας. Κάποιες φορές, όμως, γίνεται λίγο άστατη και επιπόλαιη. Κι αυτό γιατί ενώ συνεχώς αυτά τα άτομα επιζητούν την επαφή με τους άλλους, μέσω της ανταλλαγής ιδεών και πληροφοριών, από την άλλη εύκολα αφήνονται  στο να παρασυρθούν από τη γνώμη των γύρω τους. Οι ψυχικές τους διαθέσεις μεταβάλλονται από τη μία στιγμή στην άλλη και εύκολα επίσης μεταπηδούν σε διαφορετικές σχέσεις. Το καλό όμως με αυτήν τη Σελήνη είναι ότι το άτομο μπορεί να προσαρμόζεται πάντα με ευκολία σε οποιαδήποτε κατάσταση στη ζωή του.


ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ


Είναι η Σελήνη μαμά. Η Σελήνη στον Καρκίνο βρίσκεται στην έδρα της, στο σπίτι της. Εκείνη που νοιάζεται για τους άλλους και ιδίως τους δικούς της ανθρώπους. Την  χαρακτηρίζει μια ιδιαίτερη προστατευτικότητα για τα άτομα που αγαπά και κυρίως την οικογένειά της. Δεν θα την χαρακτηρίζαμε ιδιαίτερα κοινωνική σελήνη, αφού το άτομο  για να αισθανθεί άνετα, θα πρέπει πρώτα να έχει οικειοποιηθεί το χώρο και τους ανθρώπους. Διαθέτει ιδιαίτερες ψυχικές ικανότητες και διαίσθηση. Είναι πολλές φορές κυκλοθυμική και αυτό κάποιες φορές μπερδεύει τους γύρω της. Χρειάζεται το δικό της χώρο για να μπορεί να λειτουργήσει, σε επαγγελματικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι το άτομο έχει ανάγκη να εκφραστεί επαγγελματικά μέσα από το δικό του χώρο. Είναι η Σελήνη ξενοδόχος, εστιάτορας… Το άτομο με αυτή τη θέση στη Σελήνη του έχει ιδιαίτερο δέσιμο με τη μαμά του.ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΜια περήφανη και πληθωρική Σελήνη. Καλή η θέση της για άτομα που ασχολούνται με τα παιδιά, τα καλλιτεχνικά και γενικότερα με το θέαμα. Γενναιόδωρη στο πως δίνεται συναισθηματικά αλλά περιμένει και την ανάλογη ανταπόκριση. Το άτομο με αυτήν τη Σελήνη είναι ένας άνθρωπος αισιόδοξος, καλοπροαίρετος, κεφάτος, προτιμά να εστιάζει στα καλά της ζωής. Ξέρει τι θα πει αφοσίωση και κυρίως στο τι οφείλει να κάνει ως γονιός. Κάποιες φορές όμως, μπορεί να δραματοποιεί περισσότερο τα πράγματα και να του βγαίνει μια υπερβολή στο πως βιώνει και εκδηλώνει τα συναισθήματά του. Το εγώ του κάποιες φορές μπορεί να εκφράζεται με ιδιαίτερα έντονο τρόπο.ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΗ λογική και πρακτική Σελήνη. Κάποιες φορές αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι το άτομο είναι κάπως ψυχρό σε συναισθηματικό επίπεδο. Σ’ ένα ζώδιο ανασφαλές και αναλυτικό, όπως αυτό της Παρθένου, η Σελήνη θα λειτουργήσει ανάλογα. Βέβαια, τα άτομα με Σελήνη στην Παρθένο, έχουν συναίσθηση του καθήκοντος και της προσφοράς, θα βγάλει την τέλεια νοσοκόμα, τον ικανό επιστήμονα, στερεί όμως από το άτομο τον αυθορμητισμό, την ξεγνοιασιά, το πηγαίο συναίσθημα που πολλές φορές έχει ανάγκη να εκφράσει, προς χάριν της χρησιμότητας και του αποτελέσματος. Η θέση όμως αυτής της Σελήνης ευνοεί το άτομο σε ό, τι αφορά την επαγγελματική του απόδοση. Συναισθηματικά όμως κάποιες φορές μπλοκάρεται, γιατί δεν ξέρει πώς να εκφράσει αυτό που νιώθει.


ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ


Η Σελήνη σύντροφος. Μια σύντροφος όμως λίγο ανασφαλής, γιατί για εκείνη πρωτεύον είναι η γνώμη των άλλων για το άτομό της. Η αποδοχή των άλλων είναι το οξυγόνο της ζωής της, από εκεί αντλεί δύναμη για να συνεχίσει να ζει. Έχει θέμα με την αυτοεπιβεβαίωσή της, αποζητά την αρμονική σχέση με τους άλλους αλλά πολλές φορές θα υποχωρήσει για χάρη αυτής της αρμονίας, με αποτέλεσμα να το χρεώνεται όλο αυτό στο δικό της συναισθηματικό κόσμο. Ένας τρόπος για να εκφράσει και να εκτονώσει όλο αυτό το συναισθηματικό φορτίο είναι η τέχνη, είτε έτσι, είτε αλλιώς το άτομο με τη Σελήνη του στο Ζυγό είναι ένας καλλιτέχνης. Για μια γυναίκα με αυτή τη Σελήνη, ο γάμος είναι η ολοκλήρωση που ζητά.  


ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ


Μια Σελήνη με πάθος και βαθιά συναισθήματα. Τίποτα δεν περνά επιφανειακά από πάνω της. Πολλές φορές κάνει το άτομο επιφυλακτικό με τους γύρω του κι αυτό γιατί στο παρελθόν ένιωσε ότι προδόθηκε ή δεν το προστάτεψαν, όπως θα του άξιζε. Φοβάται μην ξαναπονέσει, γι’ αυτό και θα χρειαστεί χρόνος για να εμπιστευτεί και να αρχίσει να ανοίγεται. Ο ψυχισμός του ατόμου θα περάσει μέσα από πολλούς μετασχηματισμούς, προκειμένου να κατασταλάξει και να βρει τις συναισθηματικές και ψυχικές του ισορροπίες. Κάποιες φορές γίνεται απόλυτο αλλά και αυτό λόγω ανασφάλειας και φόβου για την αυτοσυντήρησή του. Κάποιες φορές όμως γίνεται η ίδια αυτοκαταστροφική, προκειμένου να δοκιμάσει τα όριά της και να συναγωνιστεί τους φόβους της. Δεν θα ξεχάσει ποτέ το καλό που θα της κάνει κάποιος και θα κάνει τα πάντα, αν χρειαστεί κάποια στιγμή να το ανταποδώσει.


ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ


Η Σελήνη της αισιοδοξίας, η Σελήνη φιλόσοφος, η Σελήνη της δικαιοσύνης και της χαράς! Το δύσκολο για ένα άτομο με αυτή τη Σελήνη είναι ότι δεν είναι τόσο προστατευτικό με τον εαυτό του και εύκολα ξοδεύει τα ψυχικά του αποθέματα. Αγαπά τα σπορ και τα ταξίδια. Αυτό που επίσης το κάνει να αντιδρά έντονα είναι η στέρηση της ελευθερίας του. Εάν μία μητέρα λειτουργεί εξουσιαστικά στο παιδί της το οποίο έχει Σελήνη στον Τοξότη, τότε παραβιάζει τα ψυχικά του όρια και αυτό μπορεί να σημάνει πολλά για την ψυχική του υγεία. Ο ενθουσιασμός του κάποιες φορές τον οδηγεί σε επιπόλαιες επιλογές αλλά σίγουρα δεν μπορεί με τίποτα να λειτουργήσει κάτω από συναισθηματική καταπίεση. Αγαπά το ρίσκο και έχει αδυναμία στα παιδιά και τα ζώα.


ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ


Η ορθολογίστρια Σελήνη. Συναισθηματικά την διακρίνει η αυτοσυγκράτηση των συναισθημάτων της και αυτό της βγαίνει με τέτοιο τρόπο που ακόμη κι όταν το ίδιο το άτομο πνίγεται και θέλει να το εκφράσει όλο αυτό, δεν ξέρει τον τρόπο, με αποτέλεσμα κάποιες φορές κι ενώ βλέπεις το βλέμμα του να καίει από θυμό ή παράπονο, ταυτόχρονα μένει παγωμένο χωρίς να έχει τίποτα να πει. Διαθέτει μια εκπληκτική ωριμότητα η οποία μπορεί να προκλήθηκε από τη στέρηση που βίωσε σε κάτι στα παιδικά της χρόνια. Στα δύσκολα ξέρει να κρατά την ψυχραιμία της και το αίσθημα ευθύνης είναι ιδιαίτερο ισχυρό. Από την άλλη όμως, διαθέτει ένα ιδιαίτερα έξυπνο και καυστικό χιούμορ που την λυτρώνει στις δύσκολες στιγμές…  


ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ


Η Σελήνη φίλη! Φίλη ακόμη και για το σύντροφό της ή το ίδιο της το παιδί. Μπορεί να ακούσει τα πάντα, χωρίς να σοκαριστεί στιγμή, αρκεί μόνο να της λένε την αλήθεια. Στο ψέμα έχει αλλεργία και μπορεί να σε διαγράψει στη στιγμή, άπαξ και καταλάβει ότι πρόδωσες την εμπιστοσύνη της. Λόγω της ουράνιας φύσης της, μπορεί κάποιες φορές να δείχνει απόμακρη ή αποστασιοποιημένη αλλά αυτό συμβαίνει γιατί έχει την έντονη τάση να αμφισβητεί τα πάντα, με αποτέλεσμα να μη μένει πάντα ικανοποιημένη. Αμφισβητεί πολλές φορές ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό καθώς και τις επιλογές της. Είναι η ιδανική θέση για δράσεις μέσα σε ομάδες με ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Είναι μια Σελήνη που λειτουργεί πιο καλά σε οικουμενικό παρά σε προσωπικό επίπεδο.


ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ


Η ευαίσθητη και ρομαντική Σελήνη. Ξέρει τι θα πει να δίνει ή ακόμη και να αυτοθυσιάζεται για να βοηθήσει εκείνους που έχουν ανάγκη. Κι εκεί που την νομίζει κάποιος τόσο εύθραυστη και αδύναμη, εκεί είναι που μπορεί να μείνει άφωνος με την αναγεννητική της ικανότητα. Μπορεί την ώρα που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, να γυρίσει μεμιάς σελίδα στη ζωή της και να συνεχίσει σαν να μην προηγήθηκε ποτέ κάτι. Ζει πολλές φορές μέσα σε ένα σκηνικό που εκείνη έχει κατασκευάσει αλλά που ταυτόχρονα είναι η δική της πραγματικότητα. Η διαίσθηση είναι από τα ισχυρά της όπλα κι εκεί ίσως είναι εκείνο που τη σώζει από κρίσιμες καταστάσεις στη ζωή της. Χρειάζεται έναν σκοπό στη ζωή της για να μη χάνει τον προσανατολισμό της και να μπορεί να επενδύσει όλο αυτό το δυναμικό με υγιή τρόπο.

 

Διαβάστε επίσης:
 

Η Σελήνη ο καθρέφτης της ψυχής...
Ποιον τύπο γυναίκας ποθεί στη ζωή του; Δες σε ποιο ζώδιο είναι η Σελήνη του άντρα που αγαπάς και μάθε τι είδους γυναίκα θέλει στη ζωή του.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
11-04-2014 12:47
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms