Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Κρόνο: Ώρα να πατήσουμε γερά στα πόδια μας.
Βαθμολόγησε
03
11
2013

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Κρόνο: Ώρα να πατήσουμε γερά στα πόδια μας.

Από την Λίλα Δασκαλάκη.

 

Ως την πιο σημαντική όψη θα μπορούσαμε να  χαρακτηρίσουμε την σύνοδο του Ήλιου με τον Κρόνο για την περίοδο που ακολουθεί. Ο Ήλιος, ο ζωοδότης, το ουράνιο εκείνο σώμα που αντιπροσωπεύει και κατευθύνει τα θέλω μας, και κατά συνέπεια τις επιλογές μας, ήδη έχει αγγίξει τις μοίρες του Κρόνου και από τις 26 Οκτώβρη μέχρι τις 14 Νοέμβρη θα δημιουργήσουν όψη συνόδου. Μέσα από αυτήν την ισχυρή σύνδεση, εκφράζονται οι  ιδιότητες του Σκορπιού, το ζώδιο από το οποίο διελαύνουν ο Ήλιος και ο Κρόνος, δημιουργώντας ισχυρή ένωση ενεργειών, τέτοιων ώστε για μια ακόμα φορά να έρθουμε αντιμέτωποι με τις στερητικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες βιώνουμε τη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. 

Ο Κρόνος είναι ο καρμικός πλανήτης, ο μεγάλος δάσκαλος και κριτής, που εδώ και ένα χρόνο περίπου βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού και θα παραμείνει μέχρι το τέλος του 2014. Αυτή την εποχή εκφράζει, με τον καλύτερο τρόπο, θα λέγαμε τα αιτήματά του, αφού ο Ήλιος τον βοηθάει να περάσει στις συνειδήσεις μας τα μαθήματα που καλούμαστε να πάρουμε, προκειμένου να εκπαιδευτούμε σ’ ένα διαφορετικό μοντέλο συμπεριφοράς. Οφείλουμε να κατανοήσουμε την πραγματικότητα που δημιουργήσαμε, αλλά και αυτήν που καλούμαστε να κατακτήσουμε, ώστε να δημιουργήσουμε νέες και πιο ασφαλείς βάσεις, σε ό, τι αφορά το μείζον αυτό θέμα, το οικονομικό, δίνοντάς μας όλα εκείνα τα ερεθίσματα με αυτόν το γνώριμο σκληρό του τρόπο, όσον αφορά τη διαχείριση της ενέργειας. 
 
Οι Σκορπιοί είναι αυτοί που περισσότερο θα αισθανθούν την επιρροή της συνόδου, αυτό όμως δεν αποκλείει και γεγονότα μέσα από τα οποία θα μπορέσουν να πατήσουν γερά στα πόδια τους, και ίσως μετά από αυτήν την όψη να κλείσει το πρώτο, και το πιο δύσκολο ίσως, μέρος του κύκλου της διέλευσης του Κρόνου από το ζώδιό τους. 
 
Τα υπόλοιπα ζώδια του νερού, Καρκίνοι και Ιχθείς, ευνοούνται από την όψη, λαμβάνοντας στήριξη από εκεί που δεν το περιμένουν. Και για τα ζώδια της Γης επίσης, μέσα από την όψη εξαγώνου που θα δεχθούν, δημιουργούνται κάπως καλύτερες προϋποθέσεις στους τομείς οικονομικά και επαγγελματικά, σίγουρα όμως θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια από την πλευρά τους, κυρίως όμως ετοιμότητα, για να αδράξουν κάποιες ευκαιρίες. 
    
ΚΡΙΟΣ                                                  
 
Στο όγδοο Ηλιακό σας σπίτι λαμβάνει χώρα η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου. Τα όρια τα βλέπετε να στενεύουν, όσον αφορά αυτά που έχετε να περιμένετε από τους άλλους. Είτε αυτό έχει να κάνει με υλικές απολαβές, είτε με ερωτικές. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που εσείς έχετε οφειλές προς τους  άλλους. Όλο αυτό έρχεται να βαρύνει την ψυχολογική σας διάθεση, και το πιο δύσκολο ακόμα είναι ότι εκ των πραγμάτων αναγκάζεστε να δείτε αλήθειες και να απομυθοποιήσετε πρόσωπα και καταστάσεις, που είχατε εξιδανικεύσει στο παρελθόν. Μην αποθαρρύνεστε όμως. Η περίπτωσή σας είναι τέτοια που στο τέλος έρχεται ο από μηχανής Θεός, για να σας φωτίσει την έξοδο κινδύνου. 
 
ΤΑΥΡΟΣ                                              
 
Οι απαιτήσεις αυξάνονται, ο χρόνος μειώνεται, και οι αντοχές επίσης, παρότι, μέσα από τη σύνοδο Ήλιου-Κρόνου, ενδυναμώνει και το πείσμα που σας χαρακτηρίζει ως άτομα, και είναι αυτό που σας κάνει να επιβιώνετε ακόμα και σε συνθήκες αντίξοες. Και αυτό δεν αφορά μόνο το υλικό επίπεδο, αφορά και το συναισθηματικό. Το αίσθημα της αυτονομίας που σας χαρακτηρίζει εντείνεται αυτή την εποχή, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, να εκλαμβάνετε ως παραβίαση του προσωπικού σας ασύλου την ανάγκη των άλλων να έρθουν πιο κοντά σας. Ακόμα και αν σ’ αυτή τη φάση θέλετε να απομονωθείτε, η βαθύτερη ανάγκη σας είναι να αποκαταστήσετε τη σχέση με τον εαυτό σας, μόνο όταν όμως βρείτε τις ισορροπίες σας με τους άλλους, θα το πετύχετε. 
 
ΔΙΔΥΜΟΙ                                                   
 
Υγεία και εργασία. Είναι οι τομείς στους οποίους καλείστε να ρίξετε το βάρος σας, αλλά όχι μέσα από τη μονομανία που σας χαρακτηρίζει συνεχώς να επικεντρώνεστε στα οικονομικά σας. Σαφώς και αυτή την εποχή είναι το μείζον για εσάς θέμα, όμως καλείστε πρώτα απ’ όλα να οργανώσετε σχέδιο δράσης, προκειμένου να αναβαθμίσετε τον επαγγελματικό σας τομέα ή να τον ενεργοποιήσετε και στην περίπτωση που είναι ανενεργός. Καλείστε, επίσης, να ανακαλύψετε τρόπους ψυχικής, αλλά και σωματικής εκτόνωσης, προκειμένου να δημιουργήσετε καλύτερες συνθήκες όσον αφορά την υγεία σας. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία καλείστε να πατήσετε, για να φέρετε το αποτέλεσμα που έχετε ανάγκη σε ό, τι αφορά τα οικονομικά σας. 
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ                                           
 
Τη σύνοδο του Ήλιου-Κρόνου σίγουρα την βιώνετε πολύ πιεστική, αφού λαμβάνει χώρα στον πιο ευαίσθητο για σας τομέα, στον τομέα των ερωτικο-συναισθηματικών σας. Μετά από πάρα πολύ καιρό, μπορεί και χρόνια ίσως, για πρώτη φορά να αισθάνεστε τόσο έντονα την ανάγκη να ζήσετε, να χαρείτε, να διασκεδάσετε, να σπάσετε τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτό που ζούσατε μέχρι τώρα, και σ’ αυτό που καθαρά τώρα βλέπετε πως έχετε ανάγκη να ζήσετε. Ο Κρόνος που είναι το φρένο πιθανόν να σας δημιουργεί κάποια εμπόδια όσον αφορά την ερωτικο-συναισθηματική έκφραση και ανταλλαγή. Μην ξεχνάτε όμως τον Δία, που βρίσκεται στο ζώδιό σας, με ένα και μόνο αίτημα: Να ξεχάσετε τα όσα ξέρατε και γνωρίζατε για τον εαυτό σας και τη ζωή γενικότερα και να περάσετε στην αντίπερα όχθη, όπου εκεί σας περιμένουν πολλά ωραία, αλλά και διαφορετικά. 
 
ΛΕΩΝ                                                   
 
Δύσκολη και για εσάς αυτή η επιρροή, αφού ο Κρόνος κάνει σύνοδο με τον Ήλιο που είναι ο δικός σας κυβερνήτης. Παρότι το διάστημα το βιώνετε ως στερητικό και απαγορευτικό ενίοτε, σίγουρα όμως καλείστε να αναγνωρίσετε πως έφτασε η μεγάλη ώρα για να συνειδητοποιήσετε πως μέσα από ανάλογες συνθήκες ισχυροποιούνται τα θέλω σας. Προετοιμάζεστε πάντως. Αυτό να θυμάστε, πως προετοιμάζεστε να πάρετε θέση, -κατά πρώτον εσωτερική-, τέτοια που και εσείς οι ίδιοι να μην αναγνωρίζετε τον εαυτό σας. Προς το παρόν όμως, και μέχρι να έρθει αυτή η μεγάλη ώρα: Αποδοχή. Και ειδικότερα σε θέματα που σχετίζονται με το οικογενειακό περιβάλλον. Η αντίσταση που προβάλλετε δε σας βοηθά. Το χειρότερο για τον Κρόνο είναι η αντίσταση που μπορεί να του προβάλλει κάποιος. 
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ                                               
 
Σας τρέχουν πολλά και πολλοί αυτή την εποχή. Για κάποιους βέβαια μπορεί αυτά να τρέχουν στο μυαλό τους, στεκούμενοι στη θεωρία, μην έχοντας πάρει ακόμα την απόφαση να περάσουν στη δράση. Η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου, που γίνεται στο τρίτο ηλιακό σας σπίτι, και σε συνδυασμό με τον Άρη που αυτή την εποχή περνάει από πάνω σας δημιουργούν δυνατές προϋποθέσεις, ώστε σε αυτήν ακριβώς τη φάση να πάρετε τις στροφές που χρειάζεστε, ώστε με γρήγορες και μεθοδικές κινήσεις να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο το χρόνο, αλλά και τις ιδέες σας. Θέματα μέσα από το συγγενικό περιβάλλον φαίνεται να σας απασχολούν, καλείστε όμως να μην αναλάβετε ευθύνες που δεν είναι συνέπεια δικών σας επιλογών. Την προσωπική σας ελευθερία διαπραγματεύεστε αυτή την εποχή, μην το ξεχνάτε αυτό.
 
ΖΥΓΟΣ                                       
 
Ήρθε η ώρα τα οικονομικά να μπουν σε νέα και πιο σταθερή βάση. Είναι ένα συμβόλαιο που το υπογράψατε πολύ καιρό πριν, τότε που ο Κρόνος μετρούσε τα όρια και τις αντοχές σας. Προσπαθήστε να ελέγξετε την παρόρμησή σας, προκειμένου να διαφυλάξετε αυτά που πρόκειται να συμβούν -και δικαιωματικά τα διεκδικείτε- η εποχή όμως δεν είναι κατάλληλη. Κυρίως σε θέματα που αφορούν τις κτήσεις σας, υλικές και συναισθηματικές. Από τις 10 του Νοεμβρίου και μετά, είστε ελεύθεροι να κινηθείτε με τον τρόπο που θέλετε, αλλά και με τον τρόπο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των άλλων. Δε δράτε μόνοι σας αυτή την εποχή. Όπως άλλωστε συμβαίνει συνήθως στη ζωή σας. Η επίτευξη των στόχων σας περνάει μέσα κάποια πρόσωπα που τελευταία έκαναν την εμφάνισή τους, μόνο και μόνο για να σας βοηθήσουν να περάσετε στη νέα φάση της ζωής σας. 
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ                                             
 
Οι πρωταγωνιστές αυτής της εποχής είστε εσείς οι Σκορπιοί, μόνο που ο ρόλος τον οποίο καλείστε να υποδυθείτε δεν είναι αυτός που θα θέλατε. Το «θέλω» όμως έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη. Και αυτό σας καλεί η σύνοδος του Ήλιου-Κρόνου να συνειδητοποιήσετε. Την ανάγκη σας, και όπως πολύ καλά γνωρίζετε και από προηγούμενες ανάλογες φάσεις, μόνο μέσα από πολύ βαθιές και ενίοτε επίπονες διεργασίες την αναγνωρίζετε. Μπορείτε όμως να ορθώσετε το ανάστημά σας, επιβάλλοντας τη θέση σας, και αυτό για πολλούς από εσάς μπορεί να σημαίνει πως κάποιοι θα ακούσουν και το μεγάλο ηχηρό όχι. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να εισπράξετε την επιβεβαίωση, κάτι για το οποίο παλεύετε εδώ και πολύ καιρό. 
 
ΤΟΞΟΤΗΣ                                              
 
Σε ψυχολογικό κυρίως επίπεδο αισθάνεστε την πίεση της συνόδου Ήλιου-Κρόνου. Κάποια άλυτα θέματα ίσως να έχουν πάρει μεγάλες και ασυνήθιστες για πολλούς από εσάς διαστάσεις. Ο μόνος τρόπος για να υπερβείτε την ψυχολογική φόρτιση είναι να βγείτε για λίγο από τα δικά σας προβλήματα, και να ασχοληθείτε με τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω σας, και εννοείται σε όσους σας καλούν προς βοήθεια. Με το να ασχολείστε μόνο με τα προβλήματά σας, το μόνο που μπορείτε να καταφέρετε είναι να τα διογκώνετε, μην αφήνοντας τον απαραίτητο χώρο για να έρθει η λύση που χρειάζεστε. Προσωρινά όμως είναι αυτά, όσο περισσότερο αναγνωρίσετε την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις δυσκολίες σας, τόσο μεγαλύτερο το όφελος για σας, τόσο για την ψυχική, όσο και για τη σωματική σας υγεία. 
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ                                                   
 
Οι στόχοι σας είναι ο πιο οικείος για σας δρόμος, για να αναγνωρίζετε τον εαυτό σας, αφού μέσα από αυτά που θα στοχεύσετε, κυρίως όμως μέσα από τα αποτελέσματα αυτών, κρίνεται το ύψος του δείκτη της αυτοαξίας σας. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα πρέπει στο κάθε εμπόδιο που προβάλλεται στο δρόμο σας, να ακυρώνετε και όλα αυτά που έχετε καταφέρει στη ζωή σας. Ματαιωτική για την αίσθηση της αυτοπεποίθησής σας θα χαρακτηρίζαμε τη σύνοδο Ήλιου-Κρόνου. Αφού σας κλείνει την προοπτική, με αποτέλεσμα να πρέπει να αρκεστείτε σε αυτά τα ήδη υπάρχοντα. Προσωρινά είναι τα εμπόδια. Πίσω από τη στασιμότητα είναι πολύ πιθανόν να κρύβεται μία περίοδος μεγάλης κούρασης έως και εξάντλησης. Δώστε στον εαυτό σας το χρόνο που χρειάζεται για να ξεκουραστείτε, και δριμύτεροι μετά να επιστρέψετε προκειμένου να περάσετε στην υλοποίηση. 
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ                                                 
 
Πίεση, άγχος, ευθύνες είναι μερικά από αυτά που σας δημιουργεί η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου, μόνο που στην περίπτωσή σας αυτά δε θα είναι προσωρινά, αφού ο Κρόνος θα βρίσκεται στον 10ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου, μέχρι και για ένα χρόνο περίπου. Δοκιμάζεστε, παράλληλα όμως καταθέτετε τις δυνάμεις σας, ώστε να αποδείξετε στον εαυτό σας, κατά πρώτον, τι μπορείτε να κάνετε. Τίποτα όμως δεν πάει χαμένο, ακόμα και αν πιστεύετε πως αυτά που δίνετε, αυτή την εποχή, είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που παίρνετε. Να θυμάστε όμως ότι σε αυτή τη φάση ζωής που διανύετε, βρίσκεστε σε διαδικασία σποράς. Όσα περισσότερο σπείρετε, τόσο πιο πολλά θα θερίσετε. Από τον επόμενο μήνα, όλα θα αρχίσουν σιγά-σιγά να γίνονται πιο εύκολα, και το πιο ενθαρρυντικό ακόμα, θα έχετε και τα πρώτα δείγματα της σποράς σας. 
                                       
ΙΧΘΥΣ
 
Δάσκαλος μεγάλος ο Κρόνος για σας, και όχι μόνο γι’ αυτήν την εποχή, αλλά και για το επόμενο διάστημα του ενός έτους που θα ακολουθήσει. Δέχεστε όμως ευνοϊκή μεταχείριση, αφού ο τρόπος μέσα από τον οποίο δέχεστε την επιρροή του, συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Με ήπιους τρόπους παίρνετε τα μαθήματά σας, ίσως γιατί εξακολουθείτε να ασκείτε επιρροή σε όλους εκείνους που εξουσιοδότησε ο Κρόνος να σας εκπαιδεύσουν, προκειμένου να υιοθετήσετε ένα νέο μοντέλο φιλοσοφικής αντίληψης. Αξιοποιήστε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες, αφήνοντας στην άκρη το ψαρίσιο σας εγώ, που μπορεί φαινομενικά να προβάλλεται ως ανίσχυρο, σε πολλές περιπτώσεις όμως δημιουργεί δυσχερείς συνθήκες στην επικοινωνία. Ο τομέας της υγιούς επικοινωνίας είναι αυτός στον οποίο καλείστε να δουλέψετε αυτή την περίοδο.  
Ημερομηνία Τροποποίησης:
03-11-2013 17:50
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μ. Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σ. Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms