Ο Ποσειδώνας στα 12 ζώδια. Πως σε επηρεάζει.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 3
24
10
2019

Ο Ποσειδώνας στα 12 ζώδια. Πως σε επηρεάζει.

E-zwdia

Ο Πλανήτης της …«πλάνης» και του ονείρου που μας ταξιδεύει σε μέρη ονειρικά και μαγικά! Ο πλανήτης της αιώνιας εφηβείας μας, γιατί χάρη σ’ εκείνον καταφέρνουμε ένα μέρος της ψυχής μας να παραμένει πάντα νέο και ονειροπόλο. Χάρη σ’ αυτά τα όνειρα, είμαστε δημιουργικοί, εμπνεόμαστε και ο κόσμος προχωρά και εξελίσσεται. Χάρη σ’ αυτά τα όνειρα, είναι ακόμη ο κόσμος μας όμορφος και τίποτα δεν μοιάζει ακατόρθωτο. Χάρη σ’ αυτά τα όνειρα, ακόμη ερωτευόμαστε και ζούμε!

 

Τι σηματοδοτεί ο πλανήτης Ποσειδώνας στα 12 ζώδια;

 

Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με τα νοσοκομεία, τις φυλακές, τα ψυχιατρεία, την ίαση και τη νόσο. Είναι ο πλανήτης της συμπόνιας και της προσφοράς. Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με τα φάρμακα αλλά και με ουσίες όπως το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.  Είναι ο πλανήτης που φανερώνει τα ιδανικά μας αλλά και το μέτρο στο οποίο μπορούμε να αγαπήσουμε! Για να μάθετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ποσειδώνας σας πατήστε εδώ: Αστρολογικός Χάρτης

 

Πάμε να δούμε τι σηματοδοτεί ο Ποσειδώνας σε κάθε ζώδιο:

 

Ο Ποσειδώνας στον Κριό. (1861-1875) 

Η θέση αυτή είναι η θέση των θρησκευτικών ηγετών, αφού ωθεί το άτομο να υποστηρίξει και να επιβάλλει δυναμικά τα πιστεύω του. Η περίοδος που σηματοδότησε ήταν αυτή του 1861-1875, την εποχή της θαλασσοκρατορίας, και τις θρησκευτικές διαμάχες μεταξύ των εκπροσώπων των χριστιανικών δογμάτων. Το άτομο με τον Ποσειδώνα του στον Κριό εκφράζει έντονα αυτά που αισθάνεται, είναι όμως ένα άτομο με καλές προθέσεις και έχει τις δικές του πρωτοποριακές ιδέες για έναν καλύτερο κόσμο. Αγαπά τα ταξίδια και του αρέσει να ρισκάρει, ορισμένες φορές κυνηγά τον κίνδυνο με μια έξαψη κι ένα πάθος που καταντά επικίνδυνο για τον ίδιο.  

Ο Ποσειδώνας στον Ταύρο. (1875-1888) 

O Ποσειδώνας εδώ παίρνει από την ομορφιά αλλά και από την πρακτικότητα αυτού του γήινου ζωδίου. Μπορεί η φύση έκφρασης του Ποσειδώνα να είναι αντίθετη από αυτή του συγκεκριμένου ζωδίου, όμως η καλλιτεχνική φύση του Ταύρου σ’ αυτήν τη θέση παίρνει άλλες διαστάσεις. Παράλληλα, όμως, προκαλεί σύγχυση στο άτομο σε ό, τι αφορά τη σχέση του ανάμεσα στην ύλη και το πνεύμα, στο πρακτικό και το υπερβατικό. Το άτομο με τον Ποσειδώνα του στον Ταύρο, παρουσιάζει ορισμένες φορές μια ευερέθιστη συμπεριφορά αλλά ταυτόχρονα έχει και μεγάλη υπομονή και επιμονή για να πετύχει αυτό που θέλει. Τον ενδιαφέρει πάντα το πρακτικό αποτέλεσμα αυτού που φαντασιώνεται.

Ο Ποσειδώνας στους Διδύμους. (1888-1902)

Δυσκολεύεται εδώ να εναρμονιστεί η ενέργεια του νερού με αυτήν του αέρα. Σίγουρα, όμως, η φαντασία και η έμπνευση, και σε συνδυασμό με την παρατήρηση,  έδωσε φυσιογνωμίες όπως ο Σαίξπηρ, ο Βολταίρος, ο Κέπλερ, ο Γαλιλαίος κ.λ.π. Όμως κάποιες φορές, η συγκεκριμένη ζωδιακή θέση μπορεί να προκαλεί μια ψυχική αποδιοργάνωση στο άτομο και ειδικά αν οι όψεις που σχηματίζει είναι δύσκολες. Παρ’ όλα αυτά, όταν ο πλανήτης κάνει θετικές όψεις, έχουμε το φιλόσοφο, το μαθηματικό, εκείνον που τον ενδιαφέρει ο αποκρυφισμός ή βλέπει προφητικά όνειρα. 

Ο Ποσειδώνας στον Καρκίνο. (1902-1915) 

Σίγουρα, μία θέση σε ζώδιο του νερού είναι προσφιλής και αγαπημένη γι’ αυτόν το γοητευτικό αλλά και μη προβλέψιμο πλανήτη. Η θέση αυτή γέννησε μεγάλους οραματιστές, όπως την Ιωάννα της Λωρραίνης, τον Γκαίτε κ.λ.π. Το δύσκολο αυτής της θέσης είναι ότι ωθεί τον άνθρωπο να ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν, μην μπορώντας να ξεφύγει από τις μνήμες της οικογένειας ή να χρησιμοποιεί μη υγιείς τρόπους προκειμένου να ξεχάσει το παρελθόν. Προσφέρει όμως στο άτομο, έντονα συναισθήματα και ισχυρή φαντασία που αν καταφέρει να τα βάλει σε μια σειρά και κατεύθυνση, μπορεί να ωφεληθεί ιδιαίτερα. 

Ο Ποσειδώνας στο Λέοντα. (1915-1929)

Εδώ ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε θέση έξαρσης. Έμπνευση και δημιουργία. Τι πιο δυνατός συνδυασμός για τη συνταγή της ευτυχίας. Δάντης, Χριστόφορος Κολόμβος, Μότσαρτ, μερικοί από τους γνήσιους εκπροσώπους αυτής της ζωδιακής θέσης. Το άτομο αγαπά πολύ την πολυτέλεια και θέλει το ανάλογο σπίτι που θα τον εκφράζει. Διαθέτει μεγάλη έμπνευση και φαντασία, που αν καταφέρει να τις εκφράσει με υγιή τρόπο, μπορεί να μεγαλουργήσει στη ζωή του. Εκφράζει έντονα τα συναισθήματά του και τηρεί μια καλόκαρδη στάση απέναντι στους άλλους. Είναι κοινωνικός και έχει έφεση στις καλές τέχνες.  

Ο Ποσειδώνας στην Παρθένο. (1929-1942) 

Σε θέση αδυναμίας εδώ ο Ποσειδώνας. Ο οργανωτικός Παρθένος, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να δώσει τα ερεθίσματα που χρειάζεται ο Ποσειδώνας για να εκφραστεί. Χάνει το  όραμά του, τη διαίσθησή του, χάνει τον  προσανατολισμό του. Μόνο εάν συνδυαστεί η τέχνη και η έμπνευση με την επιστημονική εργασία, μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ πλανήτη και ζωδίου. Το άτομο όμως χαρακτηρίζεται από μια έμφυτη ευγένεια και υπομονή. Μερικοί από τους κλάδους που θα μπορούσε να ασχοληθεί με επιτυχία είναι η βιολογία, ή χημεία, η προσφορά νοσηλευτικής ή ιατρικής φροντίδας, η διαιτολόγια. Αν ο πλανήτης δεν σχηματίζει θετικές όψεις, τότε το άτομο το χαρακτηρίζει μια επιφυλακτική και δύσπιστη συμπεριφορά.  

Ο Ποσειδώνας στο Ζυγό. (1942-1957) 

Παρότι σε ζώδιο του αέρα, όπως είναι ο  Ζυγός, ο πλανήτης Ποσειδώνας εδώ, μπορεί να φιλοξενηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Κι αυτό γιατί τα αιτήματα του ζωδίου δεν απέχουν και πολύ από τα αιτήματα του συγκεκριμένου πλανήτη. Η Ομορφιά, η αρμονία, οι πνευματικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις είναι κοινές. Γιατί αυτά είναι και τα ζητούμενα του κυβερνήτη αυτού του ζωδίου, της Αφροδίτης. Η αρνητική βέβαια εκδήλωση αυτής της θέσης είναι ότι το άτομο πάντα εξιδανικεύει τις σχέσεις του, με αποτέλεσμα να ακολουθεί κάποιες φορές η απογοήτευση. Με θετικές όμως όψεις, το άτομο διακρίνεται από τρυφερά και ειλικρινή συναισθήματα, από μια εκλεπτυσμένη καλλιτεχνική αισθητική και διατηρεί καλές σχέσεις μέσα στο γάμο.

Ο Ποσειδώνας στο Σκορπιό. (1957-1970) 

Παρότι υδάτινο το ζώδιο του Σκορπιού, δεν είναι ό, τι καλύτερο αυτή η θέση για τον Ποσειδώνα. Σ’ ένα ζώδιο σκοτεινό και Πλουτώνιο, ο Ποσειδώνας καλείται να αντιμετωπίσει τις βαθιές υπαρξιακές αγωνίες του ζωδίου. Βρίσκουν όμως τρόπο να συνεργαστούν και αν κάνει θετικές όψεις από αυτή τη θέση, μέσα από την αναζήτηση σε φιλοσοφικούς, μεταφυσικούς αλλά και επιστημονικούς δρόμους. Το άτομο τότε θα εκφράσει έντονα συναισθήματα αλλά και επιφυλακτικότητα και δυσπιστία, όπως επίσης και μια τάση για μυστικοπάθεια.  Εάν όμως ο Ποσειδώνας σε αυτή τη θέση προσβάλλεται, τότε βγάζει το φαντασιομανή, τον ανοργάνωτο, τον αυτοκαταστροφικό. 

Ο Ποσειδώνας στον Τοξότη. (1970-1984)  

Η συνεργασία με τον Τοξότη μπορεί να αποβεί αποτελεσματική για τον Ποσειδώνα κι αυτό γιατί αυτή η ζωδιακή θέση εκπληρώνει πολλές από τις προσδοκίες του. Όπως την ανάγκη του για ιδανικά, για δικαιοσύνη και θέτει μεγαλόπνοους στόχους. Μπορεί επίσης αυτή η θέση να  βγάλει το μεγάλο φιλόσοφο, το θρησκευτικό αλλά και τον πολιτικό ηγέτη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα εκείνα των Λίνκολν, Λούθηρου, Βάγκνερ, Σούμαν, Νεύτωνα, είναι μερικοί μόνο από τους εκπροσώπους αυτής της θέσης του Ποσειδώνα. Με θετικές όψεις, λοιπόν, έχουμε ένα άτομο αποφασιστικό και φιλόδοξο, που αγαπά τα ταξίδια και οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον. Στην αντίθετη περίπτωση, το άτομο συναντά δυσκολίες με το εξωτερικό, περνά από διάφορες ψυχολογικές διακυμάνσεις ή ταλαιπωρείται λόγω πολιτικών πεποιθήσεων. 

Ο Ποσειδώνας στον Αιγόκερω. (1984-1999) 

Η τέχνη συναντά την επιστήμη, και η επιστήμη την έμπνευση και τον υπερβατισμό. Δίκοπο μαχαίρι αυτή η θέση, γιατί μπορεί να βγάλει του ηγέτες που θα αναδιαμορφώσουν τον κόσμο ή τους σκληροπυρηνικούς, οι οποίοι θα βρουν τρόπους μέσω της τεχνολογίας ή της ιατρικής, να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στην ανθρωπότητα. Εάν οι όψεις που σχηματίζει ο πλανήτης από αυτήν τη θέση είναι θετικές, τότε έχουμε ένα άτομο που προβάλλει λογικά επιχειρήματα για την προώθηση των επιθυμιών του, προσεκτικό αλλά και άφοβο. Αν οι όψεις δεν είναι ευνοϊκές, τότε πιθανώς υπήρξε θέμα στις σχέσεις με τον πατέρα ή με την υγεία του πατέρα του, καθώς επίσης και πιθανότητες δυσκολιών στον τομέα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του ατόμου.  

Ο Ποσειδώνας στον Υδροχόο. (1999-2013) 

Νέα οράματα για τον κόσμο σηματοδοτεί αυτή η θέση. Ένα τεράστιο ρεύμα ανθρωπισμού και οικουμενικότητας αρχίζει και διοχετεύεται στον πλανήτη. Με καλές όψεις, έχουμε ένα άτομο ιδιαίτερα κοινωνικό και φιλικό με πρωτοποριακές ιδέες και απόψεις πάνω στα θρησκευτικά και φιλοσοφικά ζητήματα. Ένα άτομο που οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο, που λειτουργεί περισσότερο ομαδικά και αλληλέγγυα. Αυτή η θέση όμως και αν οι όψεις δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, μπορεί να βγάλει και τους φανατικούς, τους ουτοπιστές, τους εξτρεμιστές, τους σκληρούς, όλους εκείνους οι οποίοι θα προσπαθήσουν να αναχαιτίσουν το θετικό ρεύμα της αλλαγής. 

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς. (2013-2026) 

Ο πλανήτης εγκαθίσταται πια στο σπίτι του. Πολλά έχουμε να περιμένουμε από την είσοδο του Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Μία νέα αφετηρία αναζήτησης ιδανικών εγκαινιάζεται και οι άνθρωποι οι οποίοι υπηρετούν την τέχνη, καθώς και εκείνοι οι οποίοι ψάχνουν την ανώτερη αλήθεια, θα βιώσουν μεγάλες δημιουργικές εκρήξεις. Ένας προσβαλλόμενος όμως Ποσειδώνας σε αυτή τη ζωδιακή θέση, κινδυνεύει να χάσει εντελώς τον προσανατολισμό του ή να χαθεί για πάντα στο ψεύτικο και το ανεδαφικό. Αν όμως οι όψεις που σχηματίζει είναι θετικές, τότε έχουμε ένα άτομο που το έλκει ο μυστικισμός, που νιώθει συμπόνια και βοηθά τον πλησίον του, που ξέρει κάποιες φορές να θυσιάζει το «εγώ» του, για χάρη του κοινού καλού.

Ημερομηνία Τροποποίησης:
24-10-2019 10:00
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms