Οι ζωδιακές ακμές στους 12 οίκους. Ακμή στο ζώδιο του Σκορπιού.
Βαθμολόγησε
24
10
2014

Οι ζωδιακές ακμές στους 12 οίκους. Ακμή στο ζώδιο του Σκορπιού.

E-zwdia

Τι πληροφορίες παίρνουμε από τις ζωδιακές ακμές στους 12 οίκους;


Μέσα στις βασικές πληροφορίες που παίρνουμε από τον αστρολογικό μας χάρτη, εξίσου σημαντική είναι και το να ξέρουμε σε ποιο ζώδιο έχει ακμή ο κάθε μας οίκος. Οι 12 οίκοι συμβολίζουν τα 12 δωμάτια του προσωπικού μας οικήματος, τους 12 βασικούς τομείς της ζωής μας και πως εκφραζόμαστε ως ολοκληρωμένες οντότητες. Φυσικά και δεν είμαστε ένα μόνο ζώδιο ή ένας μόνο ωροσκόπος. Είμαστε εξαιρετικά πολυσύνθετα και ξεχωριστά όντα, αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε καλύτερα, κοιτώντας και μελετώντας όλες τις παραμέτρους ενός Αστρολογικού χάρτη. Μία από αυτές τις βασικές παραμέτρους είναι και η ζωδιακή ακμή των οίκων.

Διαβάστε επίσης:


Σήμερα, θα δούμε πως λειτουργεί ο κάθε οίκος, έχοντας ακμή στο ζώδιο του Σκορπιού:Σκορπιός στον 1ο οίκο:

Σίγουρα δεν την λες και την ευκολότερη θέση για ωροσκόπο, αλλά οπωσδήποτε είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όπως και ο άνθρωπος με ωροσκόπο στο Σκορπιό. Ιδίως μετά τα 30 του χρόνια, θα εκδηλώσει μια πιο δυναμική, σκληροπυρηνική θα τολμούσαμε να πούμε, πλευρά του χαρακτήρα του. Ο τρόπος που θα εκφραστεί θα είναι μέσα από πιο βαθιά και πλουτώνια μονοπάτια. Είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα ευφυής και από ένστικτο ξέρει προς τα πού να κινηθεί, προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει. Επίσης, και λόγω της εμμονής του στη λεπτομέρεια, θα μπορούσε να γίνει ένας εξαιρετικός ερευνητής ή βιολόγος. Δεν αποκλείεται στη ζωή του να ασχοληθεί κάποια στιγμή με την ψυχοθεραπεία κι έτσι να αντιμετωπίσει κάποιους βαθύτερους φόβους του και ανησυχίες. Διαθέτει ισχυρή αναγεννητική ικανότητα, διαίσθηση, το παρουσιαστικό του μαγνητίζει τους άλλους και έχει έντονες συναισθηματικές παρορμήσεις.

Σκορπιός στο 2ο οίκο:

Θα μπορούσε να γίνει ένας εξαιρετικός οικονομολόγος. Διαθέτει ένα βαθύ ένστικτο και ξέρει προς τα πού να κινηθεί για να συναντηθεί με το χρήμα. Ταυτόχρονα, και αν και άλλες όψεις το υποστηρίζουν, έχει μια ευκολία σε ό, τι αφορά κληρονομιές και χρηματική υποστήριξη από τους άλλους. Κάποιες φορές μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απόλυτος στη συμπεριφορά του, όταν πρόκειται για το προσωπικό του συμφέρον. Αν όμως υπάρχουν άλλες δύσκολες όψεις που συνυπολογίζονται στο 2ο οίκο του, τότε όλα αυτά θα τα δούμε από την ανάποδη πλευρά τους.  Έχει μια ιδιαίτερη σχέση σε ό, τι αφορά τα μεταφυσικά ζητήματα. Είναι ιδιαίτερα μυστικοπαθής για τα οικονομικά του και προσπαθεί σκληρά να διατηρήσει αυτά που ήδη έχει. Κάποιες φορές στη διάρκεια της ζωής του, μπορεί να βιώσει κάποιες ανατροπές στην οικονομική του κατάσταση.

Σκορπιός στον 3ο οίκο:

Ιδιαίτερα έξυπνος άνθρωπος. Μπορεί να βλέπει κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων και να επικοινωνεί σε ένα πιο βαθύ επίπεδο. Ικανός χειριστής του λόγου, σε περίπτωση που θέλει να πονέσει κάποιον, τότε ταιριάζει απόλυτα η γνωστή φράση «η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει». Κάποιες φορές όμως, το άτομο με Σκορπιό στην ακμή του 3ου του οίκου, μπορεί να γίνει εξαιρετικά απόλυτο, σε σημείο δογματισμού. Διαθέτει ανεπτυγμένη διαίσθηση και σε αυτήν την όψη, καθώς και μια έμφυτη τάση για έρευνα, θα μπορούσε να κάλλιστα να γίνει ένας εξαιρετικός ερευνητής-ντεντέκτιβ. Δυνατό μνημονικό και δεν ξεχνά ποτέ κάτι, ξέρει πως κάποια στιγμή είναι σίγουρο πως κάπου θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει. Η θέση αυτή μαρτυρά ότι ως παιδί μεγάλωσε σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, με ανταγωνιστικές συμπεριφορές.

Σκορπιός στον 4ο οίκο:

Ο άνθρωπος με ακμή του 4ου οίκου του στο ζώδιο του Σκορπιού, είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα δεμένος με το οικογενειακό του περιβάλλον, ακόμη κι αν μέσα σε αυτό, πολλά από τα βιώματα που είχε δεν ήταν ευχάριστα. Πέρασε μια ιδιαίτερα ψυχικά φορτισμένη παιδική ηλικία και εφηβεία και γενικά ως παιδί είχε πάντα μια ωριμότητα που τον έκανε να διαφέρει από τους συνομηλίκους του. Δένεται πολύ με τους ανθρώπους του οικογενειακού του περιβάλλοντος και εκείνους που έχει επιλέξει ως φίλους ζωής. Συνήθως, δυσκολεύεται να αλλάξει τόπο διαμονής και αυτό γιατί χρειάζεται πάντα ένα σημείο αναφοράς για τη βάση της ρίζας του. Πληγώνεται βαθιά και νιώθει προδομένος, αν οι άνθρωποι που επένδυσε συναισθηματικά δεν φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης του. Γενικά, εμφανίζει μια κτητική διάθεση και μπορεί κάποιες φορές να γίνεται απαιτητικός από αυτούς που αγαπά αλλά αυτό συμβαίνει γιατί και ο ίδιος δίνει πάντα το καλύτερο του εαυτού του για εκείνους.

Σκορπιός στον 5ο οίκο:

Ένας άνθρωπος που ερωτεύεται με πάθο, αλλά και με κτητική διάθεση, το αντικείμενο της ερωτικής του επένδυσης. Βαθιά κυριαρχικά συναισθήματα, που πολλές φορές μπερδεύουν ή ανησυχούν και τον ίδιο. Το θέμα της σεξουαλικής επιβολής ως άσκηση εξουσίας στον άλλον, παίζει με διάφορους τρόπους και εκδοχές. Ασυναίσθητα μπορεί να προσπαθούν να ελέγξουν τον/τη σύντροφό τους για να νιώσουν ότι έχουν το πάνω χέρι στη σχέση τους. Δεν αντέχει την απόρριψη και δύσκολα την ξεχνά. Γενικά, πληγώνεται βαθιά, αν δεν έχει την ανταπόκριση που ζητά. Μπορεί εξαιτίας ενός έρωτα, να χάσει τον προσανατολισμό της ζωής του, ξέρει να τα δίνει όλα αλλά περιμένει και πολλά. Ένας άνθρωπος με τέτοιο πάθος, μπορεί να βρει έναν υγιή τρόπο εκτόνωσής του μέσω μιας καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Εκεί πραγματικά, μπορεί να διαπρέψει και να επικοινωνήσει το συναίσθημά του με πολύ κόσμο.

Σκορπιός στον 6ο οίκο:

Επιλογή, συνήθως, ενός ιδιαίτερου και δύσκολου επαγγέλματος. Μπορεί να έχει να κάνει με την έρευνα ή με απόρρητες πληροφορίες. Αφοσιώνεται στη δουλειά του αλλά χρειάζεται να προσέχει και την υγεία του, γιατί κάποιες φορές δεν ξέρει να βάζει ένα μέτρο οικονομίας δυνάμεων. Είναι απαιτητικός στη δουλειά του αλλά κυρίως απαιτεί πολλά από τον ίδιο του τον εαυτό. Φυσικά, θα προτιμούσε να είναι επικεφαλής μιας ομάδας παρά υφιστάμενος. Χρειάζεται, επίσης, να προσέχει μια σχετική έπαρση που μπορεί να εμφανίζει, γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει πηγή τριβών με συνεργάτες-συναδέλφους. Σε περιπτώσεις χειρουργικών επεμβάσεων, καλό είναι να προσέχει περισσότερο στην περίοδο της ανάρρωσης. Γενικά όμως, είναι άνθρωπος με ικανότητες και μεγάλες αντοχές.

Σκορπιός στον 7ο οίκο:

Ο άνθρωπος με ακμή του 7ου οίκου του στο ζώδιο του Σκορπιού, θα συναντήσει στη ζωή του ιδιαίτερες καταστάσεις σε ό, τι αφορά το γάμο ή τις συνεργασίες του. Ειδικά, αν αυτό το υποστηρίζουν και άλλες όψεις του Πλούτωνα, τότε τα πράγματα σε αυτούς τους τομείς της ζωής του, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με δυσκολίες. Μπορεί ο συνεργάτης ή ο/η σύζυγος, να φερθούν δόλια ή εκδικητικά προς εκείνον. Καλό είναι να κρατάει μικρό πανέρι στις μεγάλες υποσχέσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην επιλογή συντρόφων-συνεργατών. Αντίθετα, αν ο Πλούτωνας κάνει, για παράδειγμα, θετικές όψεις με Αφροδίτη ή Άρη, οι πιθανότητες κινδύνων όχι μόνο λιγοστεύουν αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη από τον/τη σύζυγο ή από τις συνεργασίες του.

Σκορπιός στον 8ο οίκο: 

Στο σπίτι του! Έμφυτο διαισθητικό χάρισμα, φυσική ομορφιά και έντονος μαγνητισμός. Το σεξ παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή του και ο τρόπος που εκφράζεται σεξουαλικά και ερωτικά είναι μοναδικός. Βέβαια, μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι άλλες όψεις του χάρτη του, γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε γεγονότα πολύ ακραία στη ζωή αυτού του ατόμου. Πιθανότητες κληρονομιάς. Έντονα συναισθήματα και πάθη. Ιδιαίτερη η σχέση του με το θάνατο και ό, τι αυτός συμβολίζει. Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς αυτός ο άνθρωπος θα καταφέρει να ελέγξει ή όχι τις ψυχικές του ορμές. Το θέμα όμως είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να το κάνει με τρόπο ακραίο, άρα όχι ιδιαίτερα ωφέλιμο για το ίδιο το άτομο. Σίγουρα, η επαφή με την ψυχανάλυση θα βοηθούσε πολύ, ώστε αυτές οι βαθιές και πηγαίες ψυχικές δυνάμεις που κρύβει μέσα του αυτός ο άνθρωπος, να λειτουργήσουν υπέρ του και όχι εναντίον του.

Σκορπιός στον 9ο οίκο:

Ιδιαίτερα έξυπνος και ευφυής, ο άνθρωπος με ακμή του 9ου οίκου του στο ζώδιο του Σκορπιού. Καταφέρνει, με κάποιον τρόπο, να ελέγξει τα συναισθήματά του, επιβάλλοντας τη λογική και μια πιο ορθολογιστική αντιμετώπιση των καταστάσεων που βιώνει. Παρ’ όλη όμως την ψυχρή λογική του πλευρά, δεν ακυρώνει από τη ζωή του εκείνο το κομμάτι το άγνωστο και το υπερφυσικό. Ταξίδια στο εξωτερικό που σχετίζονται με θάλασσα. Όταν σε στιγμές ιδιαίτερα κρίσιμες υπάρχουν λόγοι που απαιτούν άμεσες και αποτελεσματικές αποφάσεις, είναι ο άνθρωπος που μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μπορεί να αναλύσει σε βάθος όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και από ισχυρό ένστικτο να καταφέρει να πάρει τη σωστή απόφαση. Η αναζήτηση του θείου στη ζωή του είναι ένα βασικό πεδίο έρευνας για την ψυχική του εκτόνωση.

Σκορπιός στον 10ο οίκο:

Έντονη παρουσία που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις. Κάτι το μυστηριώδες και το ανεξιχνίαστο κάνει πάντα αυτό το άτομο να ξεχωρίζει όπου κι αν κινείται. Εμπνέει εμπιστοσύνη και δύναμη. Από την άλλη, δύσκολα θα εκφράσει τις κρυφές του σκέψεις και πάντα θα υπάρχει ένα κρυμμένο κομμάτι μέσα του που δεν θα το θέσει ποτέ σε κοινή θέα. Ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ταλέντο. Υψηλή αίσθηση του δικαίου.  Διαθέτει δυνατή μνήμη και κρατά για όλους ένα προσωπικό αρχείο μέσα στο κεφάλι του που, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να ανασύρει το κατάλληλο συρτάρι που σ’ έχει φακελωμένο για να κάνει νέα σύνθεση στοιχείων και να ανακαλύψει μια νέα πληροφορία για σένα. Αν τον απογοητέψεις, η ετυμηγορία του είναι βαριά. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος έχει κάποιες συναισθηματικές αδυναμίες, τις οποίες σχεδόν ποτέ δεν θα ομολογήσει.

Σκορπιός στον 11ο οίκο:

Οι υπόλοιπες όψεις θα μας υποδείξουν το κατά πόσο αυτός ο άνθρωπος, θα επιτύχει τους στόχους που θέτει στη ζωή του ή το πόσο υποστηρικτικούς ή όχι φίλους θα αποκτήσει. Θα μπορούσαμε να έχουμε από την καλύτερη έως τη δυσκολότερη προοπτική. Αν οι όψεις είναι δύσκολες, τότε υπάρχει η πιθανότητα οι στόχοι της ζωής του να δυσκολεύονται να υλοποιηθούν, εξαιτίας κρυφών εμποδίων ή φίλων που λειτουργούν υπόγεια και επιζήμια για το ίδιο το άτομο. Επίσης, το ίδιο το άτομο μπορεί να έχει την τάση να ασχολείται με υπόγειες καταστάσεις που θα του φέρουν δυσκολίες στη ζωή του. Αν οι όψεις όμως είναι ευνοϊκές, τότε ακόμη κι αν υπάρχουν κάποια εμπόδια, στο τέλος θα ξεπερνιούνται ή με κρυφή βοήθεια, θα καταφέρνει να φτάνει στον τελικό στόχο του.

Σκορπιός στον 12ο οίκο: 

Μια ιδιαίτερη και δύσκολη κάποιες φορές όψη. Το παρασκήνιο παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή αυτού του ατόμου. Εθισμοί, πάθη, αδυναμίες ψυχολογικές και συναισθηματικές, μπορεί να οδηγήσουν το άτομο σε επικίνδυνα μονοπάτια στη ζωή του. Κρυμμένη επιθετικότητα και προδοσίες, είτε από την πλευρά του, είτε από τους άλλους, θα παρουσιάσουν θέματα και ιδιόρρυθμες καταστάσεις. Το μυστήριο τον έλκει και του εξάπτει τη φαντασία. Κρυφές ερωτικές σχέσεις που μπορεί να σταθούν επιζήμιες. Το άτομο, σε δύσκολες φάσεις της ζωής του, χρειάζεται οπωσδήποτε ψυχαναλυτική βοήθεια για να μπορέσει να τα ξεπεράσει και να ξαναβρεί τον προσανατολισμό του στη ζωή του. Αν το καταφέρει, μπορεί τότε να μετουσιώσει κάθε δύσκολη κατάσταση σε προσωπική λύτρωση και μεταμόρφωση.

 

Διαβάστε επίσης:

Ημερομηνία Τροποποίησης:
24-10-2014 18:43
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms