Τι σημαίνουν οι 12 οίκοι του χάρτη μας.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 5
03
02
2015

Τι σημαίνουν οι 12 οίκοι του χάρτη μας.

E-zwdia

 

Τι σημαίνουν οι 12 οίκοι του χάρτη μας:Φανταστείτε ότι ζούμε σε ένα μεγάλο σπίτι, το οποίο αποτελείται από 12 δωμάτια. Αυτός είναι ο προσωπικός μας χάρτης. Διαιρείται σε 12 οίκους και ο καθένας αντιπροσωπεύει και έναν τομέα της ζωής μας.

Ξεκινάει από το «εγώ», πορεύεται στο «εμείς» και στο τέλος φτάνει στο σημείο της κατανόησης και της σύγκλισης με τους άλλους γύρω μας, κάποιες φορές και στην αυτοθυσία, προκειμένου να προσφέρουμε και να βρούμε το σκοπό της ύπαρξής μας. Πιο σημαντικοί θεωρούνται οι λεγόμενοι γωνιακοί οίκοι, δηλαδή ο 1ος, ο 4ος, ο 7ος και ο 10ος.

Ο κάθε οίκος φέρει βασικά γνωρίσματα και από το αντίστοιχο κατά σειρά ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Για παράδειγμα, ο 1ος οίκος είναι ο αντίστοιχος του Κριού. Το «Εγώ», λοιπόν, και η έκφραση της προσωπικότητας είναι το βασικό ζητούμενο του οίκου. Επειδή, όμως, δεν έχουμε όλοι τον Ωροσκόπο μας (1ο οίκο) στον Κριό, ο κάθε οίκος θα χρωματιστεί από το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του, οπότε και ανάλογα, θα εκφραστεί ο καθένας σε αυτόν τον τομέα της ζωής του.

 
 
Διαβάστε επίσης:
 
 Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, θα δούμε τι αντιπροσωπεύει και ο κάθε οίκος του προσωπικού μας χάρτη:1ος οίκος:

 

Η πρώτη εικόνα που δίνουμε στους άλλους οφείλεται στον ωροσκόπο μας. Είναι εκείνος που χρωματίζει τα εξωτερικά γνωρίσματα της προσωπικότητάς μας, την εμφάνιση μας, τη ζωτικότητά μας και γενικά τη συμπεριφορά και τη στάση που κρατάμε απέναντι στα εξωτερικά ερεθίσματα. Είναι ο οίκος του Άρη και του Κριού. Συμβολίζεται από τη λέξη «Εγώ». Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος όλου του γενέθλιου ωροσκοπίου. Κάτι άλλο όμως εξίσου σημαντικό είναι τα «γυαλιά» μέσα από τα οποία βλέπουμε και κρίνουμε τη ζωή. Η δική μας οπτική απέναντι στα πράγματα και τις καταστάσεις που βιώνουμε. Για τη λεπτομερή ανάλυση ολόκληρου του αστρολογικού σας χάρτη καλέστε στο 901 500 4633 ή στείλτε ΧΡΥΣΑ στο 54529.


2ος οίκος: 

 

Ο οίκος της Αφροδίτης και του Ταύρου. Η λέξη κλειδί εδώ είναι το «Έχω». Αφορά ό, τι σχετίζεται με υλικά αλλά και συναισθηματικά αποκτήματα στη ζωή μας. Σε ό, τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα, δείχνει τα χρήματα και τους οικονομικούς πόρους που προέρχονται από εμάς τους ίδιους.   Μέσα από τον 2ο οίκο, μπορούμε να δούμε επίσης, τον δείκτη αυτοαξίας του ατόμου. Την αυτοπεποίθησή του ή τους φόβους του. Είναι, επίσης, ο οίκος, που μπορούμε να πάρουμε στοιχεία και για τη σωματική μας υγεία. Είναι η στιγμή που αυτοκαθοριζόμαστε ως άτομα, έχοντας επίγνωση της διαφοροποίησής μας από τους άλλους. Για τη λεπτομερή ανάλυση ολόκληρου του αστρολογικού σας χάρτη καλέστε στο 901 500 4633 ή στείλτε ΧΡΥΣΑ στο 54529.


3ος οίκος:

 

Ο οίκος του Ερμή και των Διδύμων.  Η λέξη που αντιπροσωπεύει τον συγκεκριμένο οίκο είναι «Επικοινωνώ». Εδώ θα δούμε πως δρα και σκέφτεται στην καθημερινή του ζωή ένα άτομο, την αντίληψή του σε θέματα επικοινωνίας με τους άλλους αλλά και σχέσεις με συγγενείς εξ αίματος και γείτονες. Παίρνουμε πληροφορίες για μετακινήσεις που μπορεί να χρειαστεί να κάνει στη ζωή του κάποιος ή τη σχέση του με τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης και εκπαίδευσης. Πέρα από τον τρόπο που επικοινωνούμε λεκτικά, μας δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τους άλλους γύρω μας και τη σχέση μας με το γραπτό λόγο. Για τη λεπτομερή ανάλυση ολόκληρου του αστρολογικού σας χάρτη καλέστε στο 901 500 4633 ή στείλτε ΧΡΥΣΑ στο 54529.


4ος οίκος:

 

Ο 4ος οίκος είναι ο οίκος της Σελήνης και του Καρκίνου. Φυσικά, η λέξη κλειδί είναι «Οικογένεια». Συμβολίζει τη ρίζα μας και τις καταβολές μας. Σε θηλυκούς χάρτες, συμβολίζει τις σχέσεις με τη μητέρα μας. Σε αρσενικούς, τη σχέση με τον πατέρα. Παίρνουμε στοιχεία για την πατρική οικογένεια, την ακίνητη περιουσία, τους προγόνους και το υποσυνείδητο. Κάτι άλλο, επίσης, που μας υποδεικνύει ο 4ος οίκος, είναι η οικογένεια και το σπιτικό που θα φτιάξουμε εμείς αργότερα, στην ενήλικη ζωή μας. Το κατά πόσο θα επαναλάβουμε ή θα διαφοροποιήσουμε το μοντέλο μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε. Για τη λεπτομερή ανάλυση ολόκληρου του αστρολογικού σας χάρτη καλέστε στο 901 500 4633 ή στείλτε ΧΡΥΣΑ στο 54529.


5ος οίκος:

 

Ο οίκος του Ήλιου και του Λέοντα. Μερικές από τις βασικές λέξεις κλειδιά εδώ είναι «Παιδιά», «Έρωτας», «Χαρά», «Δημιουργία», «Διασκέδαση», «Τύχη». Καλά καταλάβατε, είναι η «παιδική χαρά» του ζωδιακού μας χάρτη! Ό, τι μας κάνει να νιώθουμε χαρούμενους και δημιουργικούς, θα το αναζητήσουμε στον 5ο μας οίκο. Τα χόμπι μας, τη σχέση μας με την τύχη, το πώς ερωτευόμαστε και δίνουμε στους άλλους, τι είδους πρόσωπα μας έλκουν και πως συμπεριφερόμαστε, όταν είμαστε ερωτευμένοι, τις καλλιτεχνικές μας δεξιότητες… Είναι το αιώνιο παιδί που όλοι έχουμε μέσα μας και ο τρόπος που απαιτεί να βγει και να εκφραστεί στη ζωή μας. Για τη λεπτομερή ανάλυση ολόκληρου του αστρολογικού σας χάρτη καλέστε στο 901 500 4633 ή στείλτε ΧΡΥΣΑ στο 54529.


6ος οίκος:

 

Ο οίκος του Ερμή και της Παρθένου. Λέξεις κλειδιά: «Υγεία», «Προσφορά», «Εργασία», «Καθημερινότητα». Όσον αφορά τα θέματα υγείας, δεν αναφέρεται σε σοβαρά προβλήματα. Περισσότερο θα λέγαμε ότι αναφέρεται στη σχέση που έχουμε με το σώμα μας, τις διατροφικές μας συνήθειες, το αν ασκούμαστε ή όχι… Στα εργασιακά μας θέματα, αναφέρεται στο καθημερινό παραγωγικό επίπεδο και την προσφορά μέσω της εργασίας μας. Κάτι άλλο επίσης που συμβολίζει ο 6ος οίκος είναι και οι σχέσεις που έχουμε με τα κατοικίδια ζώα. Γενικά, έχει επικρατήσει η άποψη ότι είναι ο πιο άχαρος οίκος του χάρτη μας, τον χαρακτηρίζουν ως την «κουζίνα» του αστρολογικού μας σπιτιού. Κάτι που προσωπικά θεωρώ ότι αδικεί κατάφωρα τον 6ο οίκο αλλά… και την κουζίνα! Για τη λεπτομερή ανάλυση ολόκληρου του αστρολογικού σας χάρτη καλέστε στο 901 500 4633 ή στείλτε ΧΡΥΣΑ στο 54529.7ος οίκος:

 

Ο οίκος της Αφροδίτης και του Ζυγού.  Η συνειδητοποίηση του Εγώ, μέσω των άλλων. Λέξεις κλειδιά: «Γάμος», «Σχέσεις-Συνεργασίες». Είναι το στάδιο της ζωής μας, όπου από το «Εγώ», περνάμε στο «Εμείς». Το πόσο ομαλή θα είναι αυτή η μετάβαση αλλά και η παραπέρα συνύπαρξη με τους άλλους θα κριθεί από πολλά άλλα στοιχεία που θα αντλήσουμε μέσα από τον 7ο οίκο. Όπως για παράδειγμα, ακμή του 7ου, ποιους πλανήτες φιλοξενεί και τι όψεις σχηματίζουν, που βρίσκεται ο κυβερνήτης του και πως σχετίζεται με τους άλλους πλανήτες… Εδώ θα βρούμε στοιχεία για το είδος του συντρόφου που θα επιλέξουμε στη ζωή μας, καθώς και το είδος της σχέσης που μας εκφράζει. Τους συνεταιρισμούς μας με άλλους, τα δικαστήρια, το βαθμό της κοινωνικής μας έκφρασης και δεξιότητας. Για τη λεπτομερή ανάλυση ολόκληρου του αστρολογικού σας χάρτη καλέστε στο 901 500 4633 ή στείλτε ΧΡΥΣΑ στο 54529.


8ος οίκος:

 

Ο οίκος του Πλούτωνα και του Σκορπιού. Λέξεις κλειδιά: «Σεξ», «Χρήματα» που σχετίζονται με άλλους (όπως,  οικονομικά συζύγου, τράπεζες, δάνεια, κληρονομιές), «Ασυνείδητο». Εδώ θα αντιμετωπίσουμε τις βαθιές μας επιθυμίες αλλά και τα υπαρξιακά μας προβλήματα. Αν αρχίζαμε ψυχανάλυση, είναι ο οίκος από τον οποίο θα παίρναμε πολλές πληροφορίες. Τα πιο σκοτεινά μας κομμάτια, εκείνα που τα κρύβουμε κι απ’ τον ίδιο μας τον εαυτό, βρίσκονται σε αυτόν τον οίκο. Ο 8ος οίκος συμβολίζει επίσης και το θάνατο, είτε σε κυριολεκτικό, είτε σε μεταφορικό επίπεδο. Είναι η πόρτα, όπου όλοι κάποια στιγμή καλούμαστε να διαβούμε στη ζωή μας για να περάσουμε στη μετουσίωση και την αναγέννηση μας!  Για τη λεπτομερή ανάλυση ολόκληρου του αστρολογικού σας χάρτη καλέστε στο 901 500 4633 ή στείλτε ΧΡΥΣΑ στο 54529.


9ος οίκος:

 

Ο οίκος του Δία και του Τοξότη. Λέξεις κλειδιά: «Διδασκαλία», «Εξωτερικό», «Φιλοσοφία». Το μέτρο της ηθικής μας, οι σχέσεις μας με συγγενείς εξ αγχιστείας, οι ανώτερες σπουδές, τα μακρινά ταξίδια, νομικές υποθέσεις, εκδόσεις, είναι μερικές από τις βασικές πληροφορίες που θα μας δώσει ο 9ος οίκος. Δείχνει προς τα πού προσανατολίζεται το πάθος της ζωής μας, καθώς και τι είδους εσωτερικές και μη, αναζητήσεις έχουμε. Η σκέψη του θείου κατοικεί σε αυτόν τον οίκο. Μας βοηθά να πάρουμε πληροφορίες για την κοσμοθεωρία του ατόμου, την προσωπική του φιλοσοφική θέση και στάση, απέναντι στη ζωή. Για τη λεπτομερή ανάλυση ολόκληρου του αστρολογικού σας χάρτη καλέστε στο 901 500 4633 ή στείλτε ΧΡΥΣΑ στο 54529.


10ος οίκος:

 

Ο οίκος του Κρόνου και του Αιγόκερου. Λέξεις κλειδιά: «Καριέρα», «Πρέπει». Δείχνει τη στάση απέναντι στην κοινωνία και την καταξίωσή μας σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Σε θηλυκούς χάρτες, παίρνουμε στοιχεία για τον πατέρα και σε αρσενικούς, για τη μητέρα. Το καθήκον και τα «πρέπει» της ζωής μας. Η ανάγκη μας για αναγνώριση, οι φιλοδοξίες, οι σχέσεις με πρόσωπα κύρους, το πώς αντιμετωπίζουμε το θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού της ζωής μας αλλά, κυρίως, το πώς θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι, είναι μερικές από τις βασικές πληροφορίες που μπορούμε να αντλήσουμε από τον 10ο οίκο.  Για τη λεπτομερή ανάλυση ολόκληρου του αστρολογικού σας χάρτη καλέστε στο 901 500 4633 ή στείλτε ΧΡΥΣΑ στο 54529.


11ος οίκος:

 

Ο οίκος του Ουρανού και του Υδροχόου. Λέξεις κλειδιά: «Οικουμενικότητα», «Όραμα». Εδώ θα βρούμε στοιχεία για την ανάγκη ενός ατόμου να ταυτιστεί και να αφοσιωθεί σε κάτι μεγαλύτερο από εκείνον. Έναν μεγάλο κοινό σκοπό. Μια αγάπη κι ένα πάθος απρόσωπο. Την ανάγκη του για ελευθερία και ανεξαρτησία. Τις κοινωνικές-πολιτικές του ανησυχίες, το κατά πόσο είναι φυσικό αλλά και επιτακτική ανάγκη για εκείνον, να συμμετέχει σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες για το κοινό καλό. Οι φίλοι που θα επιλέξει και σε ποιους τομείς θα μπορούσε να αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του. Για τη λεπτομερή ανάλυση ολόκληρου του αστρολογικού σας χάρτη καλέστε στο 901 500 4633 ή στείλτε ΧΡΥΣΑ στο 54529.


12ος οίκος:

 

Ο οίκος του Ποσειδώνα και των Ιχθύων. Λέξη κλειδί: «Αυτοθυσία». Το μέτρο της ενσυναίσθησης και της ικανότητας να συμπάσχουμε θα το αναζητήσουμε σε αυτόν  τον οίκο. Συμβολίζει τον εγκλεισμό, είτε σε ψυχολογικό είτε σε πρακτικό επίπεδο. Είναι όμως ένας εγκλεισμός που τον έχουμε ανάγκη, για να ακούσουμε εκείνη την εσωτερική φωνή που θα μας καθοδηγήσει για να βρούμε το δρόμο, ώστε να ενωθούμε με κάτι ανώτερο από εμάς. Να βρούμε τον σκοπό και την ουσία της ύπαρξής μας. Πέρα όμως από αυτά τα θετικά, θα βρούμε στοιχεία και για ασθένειες, εξαρτήσεις, κρυφούς εχθρούς. Πάνω απ’ όλα όμως, είναι ο οίκος που θα μας βοηθήσει να βρούμε τον τρόπο που μας εκφράζει, ώστε να δώσουμε, να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε. Είναι το σημείο, όπου ο άνθρωπος συνειδητοποιεί το πόσο άρρηκτα δεμένος είναι με το όλο που τον περιβάλλει και πως βοηθώντας τους άλλους, στην πραγματικότητα, γιατρεύει δικές του εσωτερικές πληγές. Για τη λεπτομερή ανάλυση ολόκληρου του αστρολογικού σας χάρτη καλέστε στο 901 500 4633 ή στείλτε ΧΡΥΣΑ στο 54529.
 

 
Διαβάστε επίσης:
 
 
Ημερομηνία Τροποποίησης:
03-02-2015 12:47
E-zwdia
WebTv
  • Μηνιαίες προβλέψεις ταρώ με τον Μάνο Μηκίδη
  • Μηνιαίες προβλέψεις με την Σμάρω Σωτηράκη
κορυφαίοι
αστρολόγοι
& μέντιουμ απαντούν
  • astrologers call
  • astrologers call now
  • astrologers sms
Ρίξε την Ταρώ